Gość: Fan f1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 15:55 A ja myślałem ze kolizje sa najbardziej widowiskowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 17:37 a ja że pit stopy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pavelinho Re: Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: 81.210.21.* 23.01.09, 10:42 Wiadomo że start, wyprzedzanie i kolizje są najefektowniejsze dlatego ,że wtedy szybciej niż w innym wypadku może zmienić się układ tabeli i nawet lider może nie ukończyć wyścigu lub zająć odległe miejsce. W poprzednim sezonie tym zawodnikiem był niestety Felipe Massa :( Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? 23.01.09, 15:31 > Wiadomo że start, wyprzedzanie i kolizje są najefektowniejsze dlatego Kolizje lubią nooby, zaś start jest ciekawy, bo wtedy jest dużo wyprzedania. No i czemu szefowie F1 nie słuchają kierowców?: "Droga hamowania jest szalenie krótka - dodał Polak. Timo Glock z Toyoty: - Zmiany i nadzieje są wielkie, ale gładkie opony pozwolą uzyskać część utraconej przyczepności, więc wciąż będzie można hamować bardzo późno" Wniosek jest prosty: słabsze hamulce. To niech fachowcy wymyślą jak dokładnie zrobić (w przepisach) by droga hamowania była np.2x dłuższa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaże Re: Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.24.247.152.adsl.dynamic.totbb.net 23.01.09, 12:18 A ja, że konferencje prasowe po wyścigu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob i Re: Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.01.09, 15:27 najbardziej pasjonujące jest rzucanie butelką szampana w swój zespół po ceremonii "medalowej" - złapią, czy się rozbije? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 11:04 Ma blade pojęcie o sportach samochodowych i nie wie, co to jest drafting i jak bardzo potrafi pomóc :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibuc Re: A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: 80.68.236.* 23.01.09, 11:33 Jasne, szczególnie w F1. To nie Need 4 Speed.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 12:19 Czy ja mówię o NFS? LOL. Jeździłeś w wyścigach chociażby KIA Cup? Albo chociażby amatorsko, że tylko do gry potrafisz porównać? Żal. Pooglądałbyś też zawody NASCAR to byś zobaczył o co lotto. W F1 hmm możliwe, że nie jest to aż tak bardzo odczuwalne ze względu na duże zawirowania za bolidem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian Re: A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: *.media4.pl 23.01.09, 12:37 drafting w F1 - buahahahahaha, dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pio Re: A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: *.uml.lodz.pl 23.01.09, 13:25 No faktycznie poczytałem więcej i przepraszam za mój błąd. Faktycznie drafting w F1 nie występuje ze względu na konstrukcję aerodynamiczną bolidu ;). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesian Re: A ja myślę, że Pan Cegliński... IP: *.media4.pl 23.01.09, 13:44 spoko. ważne, że kolejna osoba poświęciła trochę czasu na "zdobycie wiedzy". oczywiście co do NASCAR miałeś rację. pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: posen heidfelt napewno będzie stosował kres defensywnie IP: 212.126.10.* 23.01.09, 11:49 przed kubica Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miszcz Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:32 Myślę, że trochę więcej może ich byc, niż we wcześniejszych latach, jednak bez przesady! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Johann Re: Chyba beemwe wywali tego Kubika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.09, 13:42 Klienci u nas in Deutschland nie lubia , jak niemiecka firma zatrudnia Polacka.Tez tak mysle, wywalic lachudre.Co on ma u nas do szukania.Dla mnie to powod ,by nastepny moj samochod to nie byl BMW.To dla tej firmy po prostu prostytuowanie sie zatrudniac takiego szofera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omg Z jednej strony dodaje rywalowi z tyłu dodatkowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.09, 14:00 oporu co za szkoda że cegliński nie znalazł się wśród 40 osób które ostatnio wywalili z agory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta Skzydlo p. Ceglinski - nie spojler IP: 204.153.88.* 23.01.09, 14:47 Wszystko pieknie i widze ze pan poczytal o CFD i OWG, ale jeszcze trzeba przerobic lekcje aerodynamiki z inzynierami ktorzy wyjasnia roznice miedzy spojlerem i skrzydlem w pojazdach wyscigowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta "Outbraking Pass" przeciw "Draft Pass" IP: 204.153.88.* 23.01.09, 14:51 Po prostu tak to sie fachowo nazywa wedlug podrecznika i nie ma innych wyprzedzen. Krotko mowiac dalej latwiej bedzie zrobic "outbraking pass" niz "draft pass". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klick Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.router.finemedia.pl 23.01.09, 14:52 rapidshare.abus3r.eu/9802 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pocalujta_wujta W teorii (tylko) mozna sie obronic KERS IP: 204.153.88.* 23.01.09, 15:00 Massa teoretyzuje nie biorac pod uwage ze KERS nie jest taki sam w kazdym bolidzie a w dodatku jego charakterystyka nie musi byc taka sama. To nie musi dzialac jak "nitro"... i z pewnoscia nie dziala. Mechanizm CVT stosowany do przelozenia napedu z odzysku nie musi byc tak samo ustawiony w kazdym bolidzie. A to wynika takze z ograniczen skrzymi (np. wytrzymalosc) i silnika (efekty uboczne spalania i zaplonu) oraz aeorynamiki roznej dla wszytkich bolidow (ona nie jest liniowa wzgledem predkosci). To nie sa takie proste rzeczy... no ale Massa bedac swietnym kierowca (tu z calym szacunkiem) nie jest mechanikiem czy inzynierem silnikow spalinowych czy aerodynamiki zeby te rzeczy analizowac i umiec wziac pod uwage. Jak silniki, skrzynie, KERS i aerodynamika beda takie same to Massa z pewnoscia bedzie mial racje. na razie zobaczymy jak rozne sa bolidy.... i czy Massa bedzie w stanie sie obronic w Ferrari przed BMWSauber czy Williamsem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fundak Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: *.ds10.agh.edu.pl 23.01.09, 17:06 To ja mam pomysł. Dawać punkty bolidowi za każdą cechę. Aerodynamikę, moc silnika, masę i co tam jeszcze może być, bo się nie znam. Mądrze oczywiście nad tym pomyśleć. Do tego wprowadzić ograniczenie punktowe dla bolidów, tak że zespoły będą musiały tak je konstruować, żeby zmieścić się w limicie punktów. Każdy zespół będzie sobie sam dobierał. Pomyślałem najpierw że wkońcu wymyślą najlepszą konfigurację, ale bolidy będę robione pod kierowcę. Wtedy będą się różnić bolidy, i wkońcu wyścigi będą zależeć od kierowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: F1 Fan od lat 20 Czy w Formule 1 będzie więcej wyprzedzeń? IP: 88.156.66.* 23.01.09, 17:15 Gazeto błagam przestańcie pisać głupoty.... jakie zabieranie mocy? jakie dodawanie oporów.... o czym Wy piszecie. Banda nie znających się na F1 dziennikarzy. Czytać tego się nie da po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś