Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

15. etap Tour de France na żywo

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:00
    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: piotrek 15. etap Tour de France na żywo IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.07.09, 14:12
        Proszę, wskażcie tę wielką górę z tytułu. Finisz na 1468 m. n. p. m.? Przecież
        już wjeżdżali na Tourmalet, który ma ponad 2000 m. A będą jeszcze większe
        przełęcze. Jesteście żenujący.
      • Gość: yosemitesam 15. etap Tour de France na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:17
        Astana odpuściła, kiedy tylko otrzymała "ofiarę" w postaci Tony Martina. Ale w ucieczce jedzie całkiem niezły góral Astarloza - jest w tej chwili 18 w generalce ze stratą 3 min 2 sek.
      • Gość: qwer 15. etap Tour de France na żywo IP: *.chello.pl 19.07.09, 14:27
        polmetek sobie odmiencie, strasznie duzo tych bledow, co gorsza coraz wiecej ortograficznych. mysle, ze coraz mniej ludzi czyta wasze relacje
      • Gość: yosemitesam Skład ucieczki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:33
        Przejechane 100 km, przewaga ok 4 minut.
        [Nr] Zawodnik/ pozycja/ strata do lidera:
        [61]Astarloza 18 a 03'02"
        [121]Moncoutie 33 a 07'42"
        [17]Van Dan Broeck 36 a 09'37"
        [115]Gutierrez 59 a 29'40"
        [54]Hesjedal 61 a 32'02"
        [33]Cancellara 68 a 36'45"
        [144]Fedrigo 71 a 39'58"
        [128]Moinard 76 a 44'03"
        [43]Flecha 93 a 54'53"
        [139]Spilak 130 a 88'09"
      • Gość: juri666 15. etap Tour de France na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 14:34
        chyba "półmetka"...
      • Gość: yosemitesam 15. etap Tour de France na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:10
        Trochę strat peleton odrobił od strefy bufetu, jednak jak tylko zaczął się podjazd na premię Col des Mosses (2 kat) Astana podejrzanie odpuściła, przez chwilę nikt nie gonił, przewaga ucieczki w krótkim czasie wzrosła o ponad pół minuty.
      • Gość: lol 15. etap Tour de France na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 15:32

ja pie
      • Gość: diego 15. etap Tour de France na żywo IP: *.chello.pl 19.07.09, 17:37
        No i co Lancesrzy?? Wasz dmuchany idol OCZYWIŚCIE(!!!) odpuścił Albercika? A
        teraz zacznie się prawdziwy wyścig, bez wyLancowanych gwiazd, bez ciągających za
        uszy TEGO JEDYNEGO, pociągów Astany. I Góra Wiatrów o niczym już nie będzie
        decydowała, co najwyżej stanie się OSTATNIą górką papierowego Lansa.
        • Gość: jackk3 Re: 15. etap Tour de France na żywo IP: *.abhsia.telus.net 19.07.09, 18:18
          Specjalisto od siedmiu bolesci, na razie L.A. jest drugi. Kazdy choc
          troche sie zna wie ze Contadora nikt nie pobije w gorach obecnie.
          3.5 roku przerwy + 37 lat i ciagle drugi w GC. No ale dla ciebie to
          cienki bolek.
        • Gość: pan Krzysztof Re: 15. etap Tour de France na żywo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 18:43
          Contador zyskuje cały czas na tym, że jest w Astanie - a media robią
          z niego ofiarę spisku. Żeby zobaczyć różnicę między Nim a L.A.
          wystarczy porównać drużynę (Disco po odejściu L.A, Astana sprzed
          roku). Alberto ma nieskończenie mniej charyzmy niż L.A. i nie robi
          nawet w 1/10 takiego widowiska jak dawny Lance.

Bardzo to smutne, że Alberto "nie rozumie tego szumu medialnego
          wokół Armstronga". Istotnie, kolarstwo przechodzi kryzys.
      • Gość: yosemitesam 15. etap Tour de France na żywo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.09, 19:06
        Nie ma bata na Contadora. Może jedynie Sastre da mu radę na Mont Ventoux, ale do tego czasu straty Carlosa będą zbyt wielkie na triumf w generalce. Zaskakująco dobrze jedzie Wiggins, będzie ostra walka z A.Schleckiem o drugie miejsce. Armstrong będzie z dnia na dzień coraz niżej w generalce, jest już "zjechany" na maksa.
      • ko_menta_tors 15. etap Tour de France: Alberto Contador wygry... 19.07.09, 20:14
        Kochany, żałosny sprawozdawco!

Na razie widać, że Contador jest bardzo dobrym zawodnikiem,
        szczególnie w górach (najlepszym). Być może wygra cały wyścig (czego
        mu nie życzę, bo kibicuję Armstrongowi)do końca jeszce dość daleko.
        Lance Armstrong zajmuje drugie miejsce w Tourze i traci 1,5 minuty.
        Ale czy to są powody by Armstrongiem poniewierać? posikiwać w
        majtasy z radości, że wygrał z Armstrongiem? już to świadczy o
        klasie Armstronga.
        Przypomne Ci, że Contador już dużo wcześniej powinien był wyrobić
        sobie zdecydowaną przewagę (odrobił do Armstronga 2 minuty), ale nie
        umiał tego zrobić.

Wiem, ze przedostatni etap kończy się Górą, co zwiększa szanse
        Contadora. Ale jeśli Armstrong będzie drugi w Parużu to to będzie
        taka sensacja? Na razie wygrał więcej Tourów, niz Contador ma lat.
        Należy mu się szcunek również od takiego "sprawozdawcy" jak Ty.
        • Gość: VictordeVelf Re: 15. etap Tour de France: Alberto Contador wyg IP: *.197.240.242.threembb.co.uk 20.07.09, 08:47
          Brawo!!!
          Contador moze i jest najlepszym kolarzem w tym momecie ale czy mozna go
          porownywac do Lanca lub... bredzic o slabej jezdzie Lanca???
          Zlamany obojczyk i powrot! brak wspolpracy ze strony Alberto i czolowka!
          prosze tylko o jedno troche pokory TdF wciaz trwa
          a Lance wciaz WALCZY !!!
      • Gość: hadji Wodospad 'krowie suśki'... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 20:42
        ... mnie zmiażdzył. Jaroński przerywa Wyrzykowskiemu, gdy ten drugi przedstawia
        newsy i wczorajszy etap:

"-Krzysku, Krzyśku mam ważną wiadomość!
        -Jaką?
        -Ten piękny wodospad nazywa się... krowie suski!
        -No tak..."

:D
        • Gość: ja Re: Wodospad 'krowie suśki'... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.07.09, 22:51
          ten duet to Mistrzowie , można ich słuchać godzinami i się nie znudzić
      • Gość: diego 15. etap Tour de France: Alberto Contador wygry... IP: *.chello.pl 19.07.09, 21:55
        Jeżeli na takim pagórku Sastre przejechał się po "miszczu, no to chyba wszystko
        jasne. Kontrole zrobiły swoje. Teraz liderem Astany jest ALBERTO CONTADOR i
        WyLans ma prawo jechać przodem, muchy odganiać i miejsce zrobić LIDEROWI...
        przed finiszem. Tyle jego. Osobiście, chciałbym żeby Hincapie też dołożył
        WyLansowi. Za lata które w jego cieniu stracił... . Ale może On nie jest tak
        złośliwy.
        • Gość: mkrs Re: 15. etap Tour de France: Alberto Contador wyg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:46
          Naprawdę musisz mieć straszne kompleksy, by uważać siedmiokrotne zwycięstwo w TdF za lans. Ja rozumiem, że można uważać, że LA nie jeździ jak kiedyś (i pewnie nie jeździ), ale określanie w ten sposób żywej legendy tego sportu to kompletna kpina
          • Gość: diego Re: 15. etap Tour de France: Alberto Contador wyg IP: *.chello.pl 20.07.09, 09:44
            Lenin też był "wiecznie żywy"... .
      • Gość: popis Dlaczego, na zasadzie wzajemności, ten wyścig?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:04
        nie nazywa się "Wyścig wokół Francji"? Nasz wyścig nazywa się po francusku, to ich powinien nazywac się po polsku.
        • Gość: mkrs Re: Dlaczego, na zasadzie wzajemności, ten wyścig IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.09, 22:42
          Żywy dowód na to, że kompleksy narodowościowe Polaków są jeszcze większe, niż u Francuzów ;D
      • Gość: smutny Ćpuny IP: *.acn.waw.pl 20.07.09, 01:54
        A mi jest przykro... tak po prostu... Kolarstwem zajmuję się tylko
        amatorsko, startowałem w kilku wyścigach (głównie Family Cup, nie
        wiem czy to dalej istnieje), uwielbiałem relacje z TDF, kiedyś
        (przypadkiem) byłem na trasie - byłem wtedy przeszczęśliwy. Tylko,
        że te ch..., te sk... zepsuły mi całą radość z oglądania, od kiedy
        po wyścigu okazało się, że ZWYCIĘZCA jechał na koksie. Obejrzałem
        wtedy może ze 4 etapy, ale widziałem kolarza, który jednego dnia
        zdycha, a następnego deklasuje wszystkich. Kiedy wygrywał
        stwierdziłem, że jak ten duński ch... jest na koksie, to nigdy
        więcej nie obejrzę kolarskiego wyścigu. Od tamtej pory przypadkiem
        tylko trafiłem na czasówkę Wyścigu Dokoła Mazowsza (mieszkam w