03.08.08, 09:57
Może ktoś z Was się orientuje o której godzinie 5-go sierpnia moga
ogłosic wyniki II naboru ???
Obserwuj wątek
    • lekila_123 Re: II nabór 03.08.08, 10:32
      pewnie tak jak w czerwcu ok południa
      a na co składałaś lub napisałaś odwołanie?:)
      • pisia89 Re: II nabór 03.08.08, 10:34
        1. zarzadzanie
        2. administracja
        • lekila_123 Re: II nabór 03.08.08, 10:48
          no to powodzenia nam życze bo i ja odwoływałam sie na prawo :)
          • pisia89 Re: II nabór 03.08.08, 20:46
            a może masz jakieś chociaż blade pojęcie czy mamy szansę :(((
            • lekila_123 Re: II nabór 04.08.08, 08:55
              pewnie sznase są przy drugim naborze zważywszy na to że dużo ludzi rezygnuje i przenosi się na inne uczelnie. Jutro wszystko się rozstrzygnie!
              • kassssia89 Re: II nabór 04.08.08, 10:10
                ale ciekawe czy bedą wyniki na stronie , czy listownie,bo pisze ze wszystkie inf
                przyjdzie przez pocztę. a która jesteś na liście na prawie??
                • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 10:40
                  dzwoniłam na KUL i miła Pani powiedziała, że wyniki proszę sprawdzać
                  jutro w okolicach godz 10 na stronce, a listownie też bedą
                  powiadamiać. Powodzenia
                  • kassssia89 Re: II nabór 04.08.08, 13:02
                    fajnie wiedzieć, a ja myślę że 3 nabór też będzie bo na pewno połowa ludzi
                    którzy wysłali odwołanie w tym czasie dostała się na coś innego
    • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 13:42
      W komunikatach mam taką wiadomość:
      2008-08-04 12:15 Wysłano decyzję Uczelnianej Komisji Rekrutacyjnej o
      odwołaniu
      Administracja (stacjonarne I stopnia) 2008/2009 - I
      i nie wiem co to oznacza :(((
    • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 13:47
      ale chyba się domyślam, że w pierwszym naborze limit został
      wyczerpany więc nici z administracji :((( poczekam na zarządzanie,
      bo to był mój priorytet.
      • lekila_123 Re: II nabór 04.08.08, 14:02
        moja pozycja na liście rankingowej to 376
        • lekila_123 Re: II nabór 04.08.08, 14:08
          ja mam juz komunikat ze sie dostałam ! jak to?
          • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 14:42
            To kochaniutka się ciesz :))) Gratuluję . Ja cierpliwie poczekam.
            • lekila_123 Re: II nabór 04.08.08, 15:06
              a sprawdzałs w szczegółach kierunku? ja tez mam komuniakat że wysłali decyzje
            • kassssia89 Re: II nabór 04.08.08, 15:15
              Dostałam się też;d hehe :) teraz trzeba mieszkania szukać!!! :) ktoś chętny :
              moje gg 1067982
              • lekila_123 Re: II nabór 04.08.08, 15:22
                gratuluję... a ja juz dziś zatwierdziłam mieszkanko a mam z głowy <uff>
                • anusiak_kk Re: II nabór 04.08.08, 15:43
                  witajcie!
                  czyli jak mi juz dzsiaj pisze że WYSŁANO DECYZJĘ o odwolaniu itd tzn ze juz sienie dostalam??
                  bo w "szczegółach"kierunku pisze mi tak jak w I naborze - kandydat nie został przyjęty ;/;/

czy mozliwe ze to sie jutro zmieni ?
                  • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 16:12
                    hurrrrra !!!!ja też się dostałam na zarządzanie :)))
                  • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 16:17
                    anusiak_kk
                    ja mam takie same "komunikaty" na zarządzaniu i administracji, tylko
                    w "wybranych" na administrację sie nie dostałam i mam taki sam
                    komunikat jak miałam a na zarzadzaniu na zielono "Kandydat został
                    przyjęty"
                    • miniskatop1 Re: II nabór psychologia 04.08.08, 16:25
                      a czy ktoś dostał się po odwołaniu na psychologię dzienną?
                    • anusiak_kk Re: II nabór 04.08.08, 18:04
                      pisia89:
                      czyli jak mam w "wybranych" "KANDYDAT NIE ZOSTAŁ PRZYJĘTY" (na bordowo;]) tzn z eto juz jest ostateczny "wynik" tego IInaboru? bo w Komunikatach mi pisze ze wysłano tą decyzje o odwolaniu dzisiaj... czyli nie zostalam przyjęta?

mozna sie odwolywać od tego odwolania? hehe:)
                      tzw. III nabór?
                      • ego_maniac_blonde Re: II nabór 04.08.08, 18:17
                        wow, tez sie dostałam na niderlandzką,ulga...
                      • pisia89 Re: II nabór 04.08.08, 18:47
                        anusiak_kk napisał:
                        dobrze prawisz

czyli nie zostalam przyjęta?
                        >
                        > mozna sie odwolywać od tego odwolania? hehe:)
                        > tzw. III nabór?
                        i dokładnie tak uczyń :))) Powodzenia
                        • a07aa Re: II nabór 04.08.08, 20:04
                          Do zobaczenia już niedługo;) Studenci prawa na KULu łączmy się;D
                          • kassssia89 Re: II nabór 04.08.08, 20:23
                            dokładnie łączmy się , mam nadzieje że to będzie rozrywkowy rok prawa:) do
                            zobaczenia na studiach:)
                            • a07aa Re: II nabór 04.08.08, 20:26
                              musi być;D trzeba o to zadbać;D
                              • a07aa Re: II nabór 04.08.08, 20:31
                                A Ty Kasia <wnioskuje po nicku> skąd jesteś? Ja narazie będę starać
                                się o akademik, mam nadzieje, że się uda.
                                • kassssia89 Re: II nabór 04.08.08, 20:59
                                  Skarżysko koło Kielc . a ty?:> może na gg poklikamy moje gg 1067982 przyszła
                                  koleżanko ze studiów :)
                                  • a07aa Re: II nabór 05.08.08, 08:09
                                    nie ma problemu;) odezwę się jakoś wieczorem;)
    • zabka89 Re: II nabór 05.08.08, 20:03
      u mnie nic sie nie zmienilo.. jak bylo tak dalej jest i nie wiem co
      mam myslec..
      • basias1989 Re: II nabór 05.08.08, 20:40
        U mnie właśnie też sie nic nie zmienilo:(i chyba nic z tego nie bedzie:(
        • zabka89 Re: II nabór 05.08.08, 21:42
          nie rozumeim tego jedni maja komunikat ze sie dostali drudzy ze nie
          a jeszcze inni w ogole nic.. a na jaki kierunek skladalas?
          • basias1989 Re: II nabór 05.08.08, 22:27
            bez kitu nic nie wiadomo:(skladalam na administracje i psychologie a Ty?
            • zabka89 Re: II nabór 05.08.08, 22:58
              ja na pedagogike myslisz ze bedzie jeszcze III nabor ?
              • basias1989 Re: II nabór 05.08.08, 23:10
                własnie nie wiem ale mam nadzieje, ze cos bedzie:(A jak sie nie dostaniesz to idziesz na zaoczne?
                • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 09:40
                  chyba tak.. bo nie ma wyboru roku na pewnonie zmarnuje, sprawdzalam
                  i dalej nic nie ma zadnego nowego komunikatu.. skoro sie nie
                  dostalam mogliby juz to zaznaczyc
                  • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 11:35
                    U mnie tez nic nie ma,jest tylko kandydat nie zostal przyjety ale to chyba z tamtego naboru,chyba ze to sie liczy i do tego.:(
                    • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 14:23
                      ja zadzwonilam i sie dowiedzialam ze nie zostalam przyjeta a 3
                      naboru nie bedzie.. :( dziwne bo przeciez miedzy 10 lipca a 5
                      sierpnia duzo osob sie dostalo gdzie indziej
                      • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 14:58
                        aha:(czyli nas nie przyjeli:(bez kitu wydaje mi sie ze duzo osob
                        zrezygnowalo,czytalam w jednym z watkow ,ze z odwolania wzieli dziewczyne na
                        prawo a byla 375 na liscie.To dziwne,ze nas nie wzieli ,przeciez nasze kierunki
                        nie sa tak oblegane jak prawo i duzo osob rezygnuje:(
                        • lekila_123 Re: II nabór 06.08.08, 15:35
                          A bo ostatnia przyjęta osoba z pierwszego naboru na prawo była 333 a na UMCS przyjęli bardzo dużo ludzi na prawo wiec miejsca sie zwolniły bo nie wiem dlaczego ale sporo osób wybiera UMCS ... ale może będzie 3 nabór bo ludzie mogą zrezygnować z czegoś na rzecz innego kierunku
                          • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 16:16
                            to dziwne bo prawo jest bardziej obleganym kierunkeim niz to co ja
                            wybralam czyli pedagogika, wlasnie ja na umcs bylam 300 i sie nie
                            dostalam na na kul to tym bardziej, dzwonilam na kul i mi
                            powiedzilei ze 3 naboru nie ma..
                            • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 16:53
                              a ile mialas punktow na umcs pedagogike?bo ja tez sie tam nie dostalam:(
                              • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 18:55
                                50 a na specjalna trzeba bylo miec min. 55 :/ a Tobie ile brakowalo ?
                              • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 18:56
                                i co teraz zamierzasz zrobic? a masz jakis awaryjny kierunek ?
                                • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 19:19
                                  ja mialam 55 na pedagogike na umcs i sie nie dostalam.Nie mam wlasnie,chyba bede
                                  skladala na zaoczna administracje lub prawo a ty??
                                  • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:23
                                    mi w decyzji napisali ze min. 55 pkt ale to na specjalna a jak na
                                    zwykla juz nie wiem, hmm nie wiem na pedagogike na zaoczne na umcs i
                                    na kulu juz sie zakonczyly rekrutacje jestem w dolku.. a na inny
                                    kiereunek jak juz bym chciala nie mam do niego odpowiedniej matury
                                    • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:24
                                      a co zdawalas na maturze??
                                      • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:25
                                        biole a ja patrzylam sobie inne kierunki na zaoczne te co bym
                                        chciala to wos lub hira
                                        • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:27
                                          ja zdawalam hist.a nie ma juz zadnych zaocznych na ktore biora z biol.?
                                          • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:30
                                            jakies sa na pewno ale jak ja sprawdzalam i to nie tylko w lublinie
                                            to te co bym chciala mam nieodpowiednia mature a nie bede placila
                                            tysiecy za kierunek ktory mnie w ogole nie interesuje.. wiec
                                            pozostaje przy pedagogice no ale wtedy lublin juz odpada
                                            • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:32
                                              Aha.wiem ze sa jescze dodatkowe nabory na kulu na ochr.srodowiska ,i jakies
                                              filologie.Ale chyba szkoda czasu marnowac na to.
                                              • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:33
                                                Sama myslalam ze sie dostane z odwolania a tu nie:(Ej a pisalas odwolanie na UMCS??
                                              • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:33
                                                myslalam o tej ochronie ale tam tylko kilka miejsc mysle ze nie ma
                                                szans
                                                • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:37
                                                  pisalam ale to nic nie dalo.. ale ja nie czaje dlaczego babka z kulu
                                                  mi powiedziaal ze 3 naboru nie ma przeciez miedzy 10lipca a 5
                                                  sierpnia jeszcze bylo sporo wynikow na innych uczelniach i teraz te
                                                  osoby co sie dostaly na kul moga byc dawno gdzies indziej wiec tak
                                                  czy siak dalej beda wolne miejsca
                                                • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:37
                                                  Umcs ma jescze wolne miejsca biologie nauczycielska z geogr.i jescze jakies
                                                  kilka.Zastanawiam sie czy nie zlozyc na filologie polska
                                                  • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:39
                                                    patrzylam te wszystkie kierunki ale jakos nic dla siebie nie widze..
                                                    nie wiem czy to tak sens cos na mus studiowac, ejj tylko my tu
                                                    piszemy :D:D
                                                  • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 20:54
                                                    teraz chyba tylko my zostalysmy:)bo reszta sie dostala to juz nie pisze:(A skad
                                                    w ogole jestes?
                                                  • zabka89 Re: II nabór 06.08.08, 20:56
                                                    hehh.. no tak, ja z zamoscia a Ty ? skladales gdzies jeszcze poza
                                                    lublinem ?
                                                  • basias1989 Re: II nabór 06.08.08, 21:09
                                                    ja z okolic lublina.Nie tylko do lublina a ty?I na co jescze skladalas oprocz
                                                    pedagogiki??
                                                  • einhard Re: II nabór 08.08.08, 11:10
                                                    do kiedy trzeba zlozyc dokumenty po II naborze ?
                                                  • basias1989 Re: II nabór 08.08.08, 11:32
                                                    a tego to ja nie wiem.A na co sie dostales po II naborze?
                                                  • lekila_123 Re: II nabór 08.08.08, 14:28
                                                    A to już są wyniki? Myślałam że drugi nabór kończy się we wrześniu?
                                                    A nie wiecie do kiedy składa się papiery po przyjęciu na dany kierunek z odwołania bo nie przyszedł mi list?
                                                  • basias1989 Re: II nabór 08.08.08, 14:48
                                                    Nie wiem.A na jaki kierunek cie przyjeli z odwolania i ile mialas punktow?jesli
                                                    moge wiedziec.
                                                  • einhard Re: II nabór 08.08.08, 16:29
                                                    dostalem sie na europeistyke po II naborze a dokumenty trzeba zlozyc do 20.08 dzis list mi przyszedl
                                                  • lekila_123 Re: II nabór 08.08.08, 16:42
                                                    hej dostała sie na prawo miałam 56,1 pkt.( zdawałam tylko jedno rozszerzenie -WOS:( A jest ktoś kto już złożył papiery na KUL bo ja złożyłam na europeistykę i nie wiem czy można sobie bez problemu odebrać papiery?
                                                    Ps: Waszym zdaniem co lepiej studiować prawo czy europeistykę?
                                                  • poldek321 Re: II nabór 08.08.08, 17:08
                                                    a przypadkiem nie do 20 września?? tak gdzieś na stronie kul-u wyczytałem, bo
                                                    list mi jeszcze nie przyszedł.
                                                  • pisia89 Re: II nabór 08.08.08, 17:43
                                                    Ja zaraz lece na pocztę, bo mam awizo. Jakbym miała jakieś wieści to
                                                    napiszę za ok 45 minutek :)))
                                                  • basias1989 Re: II nabór 08.08.08, 18:02
                                                    Chyba lepiej prawo studiowac tylko ,ze ciezko jest.
    • pisia89 Re: II nabór 08.08.08, 18:30
      no niestety to nie jest list z KUL-u :(((
      • anna_raban Re: II nabór 08.08.08, 19:42
        Chyba do 27 sierpnia trzeba złożyć papiery - 20 września to na pewno za późno!
        Generalnie - im szybciej tym lepiej. Ja rezygnowałam z jednego kierunku na rzecz
        drugiego(dostałam się z odwołania) - nie ma żadnego problemu z odebraniem
        papierów i złożeniem na nowy kierunek.
        • poldek321 Re: II nabór 08.08.08, 19:58
          wiadomo, że im szybciej tym lepiej. pod warunkiem, że dotarł już list z
          powiadomieniem i tą okładką. a ja nadal czekam...
          • abora33 Re: II nabór 08.08.08, 20:04
            Ty przynajmniej masz na co czekac.Mi napisali z odwołania,że przyjeli mnie na
            ...prawo kanoniczne.Nie mam bladego pojęcia,co robić.Podobnoż można potem złożyc
            papiery na normalne prawo nie tracąc roku,ale trzeba ciągnąć 2 kierunki
            • a07aa Re: II nabór 08.08.08, 21:50
              Papiery należy złożyć do 20sierpnia włącznie. Pzdr.
              • lekila_123 Re: II nabór 08.08.08, 22:21
                ok dzięki za inf ja nadal czekam na list mimo że mieszkam 25 km od lublina podejrzewam że list szybciej doszedłby piechotą niż naszą poczta polską
            • bajeczna19 Re: II nabór 08.08.08, 22:50
              abora33 mam ten sam problem. Zarejestrowałam się na prawo kanoniczne, bo
              wiedziałam, że nie mam żadnych szans na dostanie się na zwykłe prawo. Pani w
              dziekanacie powiedziała, że po pierwszym roku prawa kanonicznego, będę mogła
              zacząć studiować prawo (jako drugi kierunek), o ile oczywiście uzyskam średnia
              powyżej 4,0. Dostałam się także na administracje, tylko, że moim marzeniem od
              zawsze było właśnie prawo... Nie wiem co robić, waham się czy męczyć sie na
              dwóch kierunkach (o ile w ogóle zostanę przyjęta na zwykłe prawo po roku), czy
              iść na administracje?
              • abora33 Re: II nabór 09.08.08, 13:03
                A czy składałas na UMCS?Tam się dzieja jakieś dziwne rzeczy;jak ktoś napisał
                podanie do dziekana,został przyjęty,jak pisał odwołanie od decyzji-nie.Ja z
                kanonicznego rezygnuję,co potem;będę doradcą księdza?A co do średniej 4,0-nie
                mam złudzeń,to ciężkie studia,a tu jeszcze taka średnia...To nie dla mnie.Jaki
                miałaś wynik?
                • asiex89 Re: II nabór 09.08.08, 14:22
                  ABORA piszę tutaj bo forum UMCS nie chce mi się wczytać.

Wydaje mi się, że nie ma większego znaczenia czy adresatem odwołania była
                  komisja rekrutacyjna czy dziekan we własnej osobie. Dziekan jest bowiem
                  przewodniczącym komisji rekrutacyjnej wiec dokument i tak dociera do niego
                  (przynajmniej tak wyczytalam w uchwale senatu UMCS).

• basias1989 Re: II nabór 09.08.08, 14:47
                    A jest w ogole jakas szansa,ze moga przyjac z odwolania na UMCS?
                  • abora33 Re: II nabór 09.08.08, 15:51
                    asiex89 napisała:

> ABORA piszę tutaj bo forum UMCS nie chce mi się wczytać.
                    >
                    > Wydaje mi się, że nie ma większego znaczenia czy adresatem odwołania była
                    > komisja rekrutacyjna czy dziekan we własnej osobie. Dziekan jest bowiem I co z
                    tego?Jedni sie dostali,inni nie.Ja nalezę do tych drugich.Sek w tym,że odwołałam
                    sie od decyzji-a nie miałam podstaw merytorycznych.Przyjęci natomiast pisali
                    podanie o udział w dalszej rekrutacji-na zwolnione miejsca.Są przyjeci z nizsza
                    od mojej ilością punktów.Czyli diabeł tkwi w szczegółach...
                    > przewodniczącym komisji rekrutacyjnej wiec dokument i tak dociera do niego
                    > (przynajmniej tak wyczytalam w uchwale senatu UMCS).
                    >
                    • abora33 Re: II nabór 09.08.08, 15:54
                      Spieprzyłam posta,ale mam nadzieje Asiex89,ze doczytasz sie.Nerwy.Fiksuję
                      powoli...Przepraszam
                    • asiex89 Re: II nabór 09.08.08, 16:01
                      No ja też się nie dostałam,a miałam więcej niż 116 pkt.
                      Dlatego zapytałam tego chłopaka co napisał w odwołaniu. Trzeba cierpliwie
                      poczekać. Widocznie miał mocną argumentację i być może w jego przypadku
                      nastąpiło naruszenie procedur rekrutacyjnych.
                      Być może Twoje odwołanie będzie rozpatrzone pozytywnie w okolicach września.
                      Ludzie rezygnują przecież. W tamtym roku dużo moich znajomych pod koniec
                      września jeszcze przenosili się z kierunków.
                      Głowa do góry.
                      • asiex89 Re: II nabór 09.08.08, 16:02
                        doczytałam bez problemu :)
                        mi też jest przykro, ale takie życie.
                        polecam meliske na uspokojenie. ja właśnie sobie popijam i jakoś już się
                        dystansuję do tego wszystkiego :)
                        • abora33 Re: II nabór 09.08.08, 18:40
                          Ja nie mogę,ciągle mam nadzieję.A ten chłopak chyba łże,albo nie wiem,co...Ile
                          Ty miałaś pkt?Które miejsce na liscie?
    • basias1989 Re: II nabór 09.08.08, 20:32
      abora33 mam nadzieje, ze Cię przyjmą.Ja też caly czas mialam nadzieje ale sie
      juz poddalam i nawet odwolania nie skladam na UMCS.
      • asiex89 Re: II nabór 09.08.08, 21:08
        120 pkt czyli troszkę mniej od Ciebie. Miejsca nie pamiętam już, 550któreś
        chyba. Także nawet już się nie zajmuję tym specjalnie, jak się uda nawet pod
        koniec września to super, jak nie to nie ma dramatu.
        Też mi przeszło przez myśl, że chłopak po prostu chciał zasiać trochę paniki,
        ale rozmawiałam z koleżanką, która w tamtym roku też dostała się z odwołania
        mimo, że miała mniej punktów od ludzi z list rezerwowych. Tylko dowiedziała się
        o tym telefonicznie, bo dzwonił do niej ktoś z komisji :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka