basturk 14.09.05, 17:00 Wiecie co powstaje przy rondzie na osiedlu O/T tuz obok cukierni misztela?? wąskie ale wysokie jak narazie?? mam dwie koncepcje, albo jakisik biurowiec albo budynek mieszkalny chociaz na taki mi nie wygląda.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radexior Re: co powstaje przy.. 14.09.05, 17:30 Sklep + chata, o ile dobrze pamiętam. Mieszkam niedaleko, przebieg tej budowy to fenomen. Pierw robili to mocno żółwim tempem, aż przyszła zima. Wtedy przyspieszyli. Na wiosne i lato ekipa budowlana to stare dziadki (wyglądają na wiek emerytalny), ale budowla ostro szła w górę ( przy okazji dodam, że na moje laickoarchitektoniczne oko ostatnie piętro wizualnie nie pasuje). Teraz roboty trwają, widać że chcą to pozamykać, zadaszyć przed zimą. Obserwuję dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: co powstaje przy.. 14.09.05, 17:36 obserwuj i zdawaj relacje.. co do walorów architekt. to mi tez kolejne pietro nie pasuje... bedzie to chudy wysoki budynek, no ale jeszcze obadamy elewacje.. moze wtedy bedzie pasowac no i typ dachu jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
videll Re: co powstaje przy.. 15.09.05, 13:02 A ja słyszałem, że to ma być jednak biurowiec. Misztela ma chatę ogromną, więc chyba nie potrzeba mu jeszcze jednej (trzy piętrowej?!?). Przechodzę koło tego dwa razy dziennie, idąc i wracając z robotky i też jestem pod wrażeniem kunsztu budowlanego ekipy. Nie wiem czy zauważyliście, ale podczas budowy pochłonęli słup trakcji trolejbusowej!!! Dosłownie, zabudowali go, i wystawał tylko "od góry" budowy! Dziwiłem się, no bo jak to możliwe? Jak dostał pozwolenie na tak niebezpieczną dla transportu budowę? Teraz widzę, że słup został po prostu wycięty, a lina odciągająca została zakotwiczona w murach budynku...sprytnie :-) Jednak coś śmierdzi; odległość pomiędzy omawianym budynkiem a zasłoniętym przez niego mieszkalnym jest baaardzo niewielka. Ludzie kiedyś mieli widok na rondo, alejki, jakąś przestrzeń - a teraz mimo okien na zachód - mają ciemno w dzień! oj, śmierdzi... Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: co powstaje przy.. 15.09.05, 13:34 odleglosci sa zachowane, podobna sytacja jest kolo hotelu, zywiecki sie wznosil a ludzie gadali ze nielegalnie, ze zle odleglosci itp. Popatrz bloki sasiednie, sa w odleglosci nieraz mniejszej. Wysokosc kondygnacji tez jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
cjanek Re: co powstaje przy.. 15.09.05, 13:51 > oj, śmierdzi... A tu to dopiero smierdzi... Biedni ludzie img160.imageshack.us/my.php?image=okna7vx.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: co powstaje przy.. 15.09.05, 15:31 O ile wiem, to Misztela protestował przed budowaniem tam czegokolwiek, więc to nie jego teren. Znalazł się niby stary właściciel i upomniał o swoje grunty. Odpowiedz Link Zgłoś
matams Re: co powstaje przy.. 16.09.05, 09:30 nie dziwie sie im byli jedni na rondzie, widoczni z kazdej strony, no może roche gorzej od wschodu a teraz nie dosc, ze moze powstac konkurencja to ich jeszcze zaslonila!!! Odpowiedz Link Zgłoś
basturk Re: co powstaje przy.. 16.09.05, 16:56 hmm no ciekawe co tam nam powstanie... jak ktos bedzie przechodził obok to niech luknie na tablice informacyjną Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: co powstaje przy.. 02.11.05, 13:16 salo napisała: > Bielskiej koło policji ? > Stacja benzynowa Odpowiedz Link Zgłoś
owieczka5 Re: co powstaje przy.. 02.11.05, 13:16 stacja benzynowa Statoil. Przed świętami ma być już otwarta Odpowiedz Link Zgłoś
bomblina Re: co powstaje przy.. 02.11.05, 14:43 no i wcale nieciekawie to będzie wyglądać.Stacja benzynowa-bloki-domki jednorodzinne-i policja.Nie zazdroszcze tym którzy tam mieszkają tak samo na oś."H".Stacja wkomponowana w bloki i smród i opary wlatujące przez okna. Odpowiedz Link Zgłoś
salo Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 10:31 Ma ktoś jeszcze pomysł gdzie można stację benzynową postawić ? Może podsuniemy to naszym władzom ? Co się boroczki sami mają męczyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 12:15 Może pod UM? I ze zniżką dla tyskich VIPów;-) Odpowiedz Link Zgłoś
magi104 Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 13:30 Wy się śmiejecie, a na pewno niedługo przy każdym kościele będzie taka farna stacja:P:P Z karteczką od spowiedzi - zniżka:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
radexior Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 14:15 Może na odwrót? Zatankujesz do pełna - jesteś rozgrzeszony;-) Ale to już było... Odpowiedz Link Zgłoś
bomblina Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 15:01 KTO POLICZY ILE MAMY STACJI W TYCHACH?BO TO ŻE KOŚCIOŁÓW MAMY TEŻ DUŻO TO WSZYSCY WIDZĄ!A JEŚLI BY MIAŁA KOŁO KAŻDEGO KOŚCIOŁA BYĆ STACJA TO BY TROCHE ICH POWSTAŁO.PRAWDA??? :) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 15:20 radexior napisał: > Może pod UM? I ze zniżką dla tyskich VIPów;-) Pomysł znakomity :) Aż żałuję, że sama na to nie wpadłam, ale na swoje wytłumaczenie powiem, że ostatnio image zmieniłam - blądynkom jezdem :P Odpowiedz Link Zgłoś
clumsy5 Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 22:32 kiedys przysluchiwalem sie obradom radnych i byla dyskusja ze moze by stacje postawic przy JPII po przekatnej od lodowiska po drugiej stronie torow. Nie wiem co z tego wyszlo. W kazdym razie zachecam do patrzenie naszej wladzy na rece: 195.205.244.26/bip/?grupa=przedmioty&dzial=prawo&kat=sesje Odpowiedz Link Zgłoś
mylosolo Re: Pięknie, pięknie :\ 03.11.05, 23:56 z tego co wiem to kwestia ta jest już dawno rozstrzygnięta Odpowiedz Link Zgłoś
salo Re: Pięknie, pięknie :\ 04.11.05, 13:55 radexior napisał: > A rok temu to blĄdynem:P Hehehehe, ażem się zarumieniła :) Odpowiedz Link Zgłoś