maith Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :) 13.05.10, 15:45 To zajrzyjcie do wywiadu z Kingą. Ta firma naprawdę jest... niemożliwa :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :) 14.05.10, 11:36 Kopiuję swoją wypowiedź na blogu Maith: Maith, dziękuję Ci bardzo za ten artykuł! Od dawna jestem entuzjastyczną wielbicielką BiuBiu i samej Kingi. Noszę prawie wyłącznie jej ubrania. Noszą je moje koleżanki i rodzina. Ten artykuł uświadomił mi jak ryzykowne jest takie podejście do biznesu. Postawienie na jak najlepszą jakość a nie na maksymalny, szybki zysk jest ewenementem w naszej rzeczywistości. Myślę, że to jest bardzo dobry pomysł na dłuższą metę. Ale na razie firma jest delikatna, wrażliwa na wahania koniunktury, zmiany przepisów itp. Czy wsparcie LB wystarczy? Co jeszcze możemy zrobić żeby wesprzeć Biubiu? Zupełnie się na tym nie znam. A może by tak opracować projekt folderu, ulotki, którą można by było wydrukować sobie w domu i rozprowadzać tak jak "piersiówkę"? Bardzo chętnie wykładałabym ją u siebie w poczekalni. Co wy na to? Spanikowałam. Ogarnęło mnie przerażenie na myśl, że mogłyby się przestać pojawiać kolejne ciuszki BiuBiu. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :) 16.05.10, 23:51 Kryklu, rozczuliłaś mnie :) Już sobie miłość wyznawałyśmy :D Wiesz co, też doszłam do wniosku, że to ryzykowne- już ze 3 lata temu ;) większa jest "przebitka" na chińszczyźnie przywożonej z tuszyna/raszyna czy innych wólek... Ale sprawy zaszły za daleko, wzięłam kredyty, kupiłam maszyny - nie mogę się teraz wycofać - muszę brnąć do przodu, choć nie raz mam ochotę wszystko rzucić w pierony. Jedyne co mam, to satysfakcja - ta jest ogromna :) No i w końcu, kto powiedział, że będzie łatwo? A wsparcie - mam od Was ogromne - nigdy w życiu nie dostałam tyle ciepłych fluidów, miłych słów, tylu propozycji pomocy w różnych dziedzinach - zupełnie bezinteresownie. Jesteście kochane :) No i jest Ewa i Ania, które poświęcają swój czas, przyjeżdżają kiedy o to proszę, mierzą, fotografują się i kopią mnie w tyłek :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :) 17.05.10, 10:20 Wiesz, ja ciągle wierzę (chcę wierzyć?), że prawość, rzetelność i solidność to dobre fundamenty przedsięwzięcia długoplanowego. I paradoksalnie to Twoje uwikłanie w kredyty i inwestycje dodało mi otuchy :) Odpowiedz Link
aleksandralm Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :)-teraz 17.05.10, 13:48 artykul Maith dostepny rowniez po angielsku - jesli chcecie wytlumaczyc zagramanicznym kolezankom o co w tym wszystkich chodzi - bfcidade.wordpress.com/2010/05/17/its-impossible-a-story-of-biubiu/ Odpowiedz Link
maith Re: Chcecie dowiedzieć się więcej o Biubiu? :)-t 17.05.10, 18:46 Aleksandro - swoją drogą naprawdę dobre tłumaczenie i zrobiłaś je bardzo szybko :) Podlinkowałam je już na dole artykułu :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu nowy adres: biubiu.pl <maupa> gmail.com 13.05.10, 21:41 Bardzo proszę o wysyłanie korespondencji sklepowej na adres jak wyżej, dziękuję :) Odpowiedz Link
niebieskookie Sangria i Martini Dry 15.05.10, 14:27 Czy w którejś z sukienek sukienek Sangria lub Martini Dry jest szansa na rozmiar 48BB? Wydaje mi się, że są dosyć małe (potrzebna sukienka na osobę, która dobrze wygląda w Zielono Mi 44B/BB) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Sangria i Martini Dry 15.05.10, 15:13 Ja mam Sangrię w rozmiarze 46 BB i wcale nie jest mała - mam również koszule w tym samym rozmiarze, a także Tulipana w rozm. 46BB/BBB (trochę za luźny w biuście) i dużo bluzeczek w tym samym rozmiarze. Bluzeczki z poprzedniego roku noszę 48BB/BBB. Dlatego polecam Ci spróbować Sangrię w rozmiarze 44, w biuście obstawiałabym B, ale tu może ktoś mądrzejszy się wypowie:) Sangria jest uszyta z dość rozciągliwej grubej satyty bawełnianej i dopasowuje się do sylwetki, ale nie uwypukla wałeczków:) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Sangria i Martini Dry 16.05.10, 23:32 A możesz napisać jakie masz wymiary? Nie musisz publicznie :) możesz na biubiu.pl [maupa] gmail.com. Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Sangria i Martini Dry 17.05.10, 21:03 Nie wstydzimy się :) Chodzi o wymiary: biust 114 talia 99 biodra 116 Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Sangria i Martini Dry 17.05.10, 21:51 Niebieskookie, stawiam na 46 BB : ) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Sangria i Martini Dry 17.05.10, 22:04 Ja mam Sangrię 46BB na ok. 100 w talii (plus oponka) i 118 w biodrach, ale dla mnie jest trochę opięta, więc na kilka cm mniej będzie z pewnością ok:) Tylko nie wiem jak w biuście, bo ja mam 112, ale materiał ma potecjał, więc pewnie 2cm więcej się zmieści:) Hm, to zielona wyszła aż tak duża że pasowałoby na mnie 44? Muszę o tym pomyśleć:) Odpowiedz Link
niebieskookie Re: Sangria i Martini Dry 17.05.10, 22:51 Niektóre 50+ nie lubią opiętych, ale zawsze warto spróbować, bo to piękny i kolorowy prezent będzie :) Odpowiedz Link
beata-1978 wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 15.05.10, 21:19 W czwartek pani dyrektor "zaprosiła" mnie na rozmowę do swojego gabinetu. Oczywiście w strachu całą drogę zastanawiałam się co zawaliłam, czego nie napisałam itp A tu szok. Dyrektorka wyskakuje z pytaniem "Pani Beato skąd pani bierze takie śliczne bluzki dopasowane w biuście i w talii?? Bo tak panią obserwuję już od dłuższego czasu i nic się pani w biuście nie rozchodzi,a ona nigdzie takich bluzek nie widziała" :D :D :D Padłam! Oczywiście napisałam jej adres sklepu na kartce, przy okazji spisała go sobie sekretarka. Tak to mogę być wzywana na dywanik :) Odpowiedz Link
kryklu Re: wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 15.05.10, 22:01 Bo tak panią obserwuję już od > dłuższego czasu i nic się pani w biuście nie rozchodzi Pełny profesjonalizm :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 16.05.10, 23:53 Beatko -dziękuję, mogę Cię cytować? Odpowiedz Link
beata-1978 Re: wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 17.05.10, 11:14 cytuj, cytuj :D A tak przy okazji mam pytanie o białe bluzki koszulowe (jeden z dwóch kolorów, których mi jeszcze brakuje :D, muszę w końcu jeszcze podenerwować dyrekcję)... Kiedyś zamówiłam 2 (obie okazały się w nie takim rozmiarze jak trzeba, ale nie o to chodzi) i każda była uszyta z innej tkaniny... Jedna była z materiału takiego jak fuksja, śliwka itd, a druga z czegoś takiego marszczonego, karbowanego, a'la kresz, czy jakoś tak... Zupełnie inna tkanina i nie ukrywam, że absolutnie mi nie odpowiadała. Z jakiej tkaniny są szyte obecnie białe bluzki?? Bo nie wiem czy chcę się rozczarować, jak dostanę nie z tej tkaniny co bym chciała Odpowiedz Link
akna Re: wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 17.05.10, 12:07 To jest bawełna z poliestrem, może na pierwszy rzut oka wyglądać tandetnie, ale układa się o niebo lepiej na sylwetce i jest sporo droższa od gładkiej bawełny - w opisie bluzek jest zaznaczone, które rozmiary były szyte z innej tkaniny. Choć jest to już nieaktualne w przypadku rozmiarów BB- ponieważ klientki wybrzydzały na tę tkaninę- nowa partia została uszyta z gładkiej tkaniny Odpowiedz Link
beata-1978 Re: wezwana na dywanik - przez BiuBiu :) 17.05.10, 12:20 Uff super. Pomimo, że tkanina była droższa i pewnie lepiej się układała, absolutnie mi nie podchodziła. Czyli śmiało mogę zamawiać białą bluzkę (jak wreszcie doczekam się wypłaty :) ) Odpowiedz Link
kura17 czas realizowania zamowienia 17.05.10, 09:58 mam pytanie do doswiadczonych biubiustek ;) jak dlugo - mniej wiecej - trwa realizowanie zamowienia, od przelania pieniedzy? czy, jesli zamowie i zaplace dzis, to jest szansa (i jak duza), ze przesylka dojdzie do wtorku w przyszlym tygodniu? zalezy mi na czasie, a nie mam pojecia, ile to trwa :) zdaje sobie sprawe, jak dziala poczta polska... bede wdzieczna za podzielenie sie ze mna doswiadczniem :) Odpowiedz Link
winter76 Re: czas realizowania zamowienia 17.05.10, 10:12 Spokojnie dojdzie.Ja po 3 dniach od zaksięgowania przelewu miałam u siebie przesyłkę.Tylko u mnie PP działa naprawdę wzorcowo ;) No i Kinga też tak samo się postarała :) Odpowiedz Link
kryklu Re: czas realizowania zamowienia 17.05.10, 10:14 Do mnie ciuszki Biubiu zamówione i opłacone w niedzielę dochodzą w środę. Jeśli mieszkasz w Polsce, to spokojnie. Wybranie opcji za zaliczeniem i/lub kuriera jeszcze przyspieszy sprawę. Jeśli mieszkasz za granicą to przesyłka może dotrzeć do wtorku, ale nie jest to pewne. Odpowiedz Link
kura17 Re: czas realizowania zamowienia 17.05.10, 15:58 mieszkam za granica, ale przesylke chce wyslac do polski :) moja mama wyjezdza do mnie w srode wlasnie, w przyszlym tygodniu, chcialabym, zeby mi ciuszki przywiozla, stad te pytania :) jak zwykle za pozno sie zebralam, zeby zrobic zamowienie, stad te rozterki... Odpowiedz Link
akj77 Re: czas realizowania zamowienia 17.05.10, 17:11 Moje zamówienia zawsze były wysyłane szybko, a dalej to już zależało od poczty. Do wtorku powinno dojść. Odpowiedz Link
sybilla777 Martini Dry 36BB lub 36BBB 17.05.10, 12:20 Po weekendzie znalazłam chwilkę i chcę zrobić zamówienie, a tu niestety już wykupione:(( Czy można się spodziewać kolejnej dostawy 36 w najbliższym czasie, bo na wyjazd na długi weekend na Boże Ciało byłoby jak znalazł? Odpowiedz Link
aleksandralm A frezja finezja w 38BB/BBB 17.05.10, 13:27 Tez sie doszyje czy juz nie? Jak wreszcie dojrzalam do zrobienia zamowienia to nie ma juz rozmiaru...:( Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Sukienka Lazur 17.05.10, 15:55 Doszła moja lazurowa sukienka i to tak ekspresowo, że się jej nie spodziewałam, dobrze że czekałam też na inna przesyłkę, bo bym się nawet nie pofatygowała do domofonu otworzyć listonoszowi myśląc, że to ulotki;) Rozmiar myślę trafiony (36BB/BBB, 34BB/BBB też by pewnie leżał, ale czemu 36 lepsze zostało wyjaśnione niżej), fason idealny dla klepsydry (mam nadzieję,że będą jeszcze inne sukienki o podobnym kroju), a teraz po hymnach pochwalnych jedno ale... mocno się nagimnastykowałam by ją założyć, ledwo przepchnęłam piersi, przez ten pasek, gdybym miała na sobie effunniaka, to bym utknęła i latała po sąsiadach z sukienką w pół biustu i gołym tyłkiem, by mi pomogli ją zdjąć:( aby temu zapobiec wystarczyłby mały manewr w postaci wszycia z boku 30cm zamka... i tak też zrobię, zaniosę do krawcowej by wszyła mi zamek w okolicach paska, bo sukienka jest naprawdę śliczna i już sobie nie wyobrażam by jej nie było w mojej szafie :D Odpowiedz Link
ptasia Re: Sukienka Lazur 17.05.10, 16:03 Rysia, to teraz mnie niepokoi, czy ja swój Lazur - w tym samym rozmiarze - przepchnę :D Z drugiej strony, ja mam chyba mniej biustu do przepchnięcia... szczególnie po schudnięciu :/ (do d... takie niekontrolowane chudnięcie z obszarów, których odchudzać nie chcę) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka Lazur 17.05.10, 16:14 Ja myślę, że niezależnie od wielkości biustu jest to trudne (ja swój musiałam dosłownie rozpłaszczyć na klatce), bo ten pasek jest zupełnie nierozciągliwy i nawet ręce trudno włożyć... Odpowiedz Link
amett Re: Sukienka Lazur 17.05.10, 17:21 A miałabyś możliwość wrzucić zdjęcia w tej sukience na Balkonetkę? Zastanawiam się właśnie nad kupnem Lazura 34B/BB na wymiary 95/61/94 i boję się trochę, że może robić ciążowy efekt. Chociaż teraz już nie wiem, czy bym w ogóle w niego się zmieściła. Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka Lazur 17.05.10, 17:31 Wiesz co nie zaryzykuję ponownej przymiarki dopóki krawcowa nie wszyje mi zamka, bo boję się, że tym razem szwy mogą nie wytrzymać... jutro zaniosę ja do krawcowej (nie wiem ile to potrwa) ale jak tylko będę ja miała z powrotem to wrzucę do katalogu balkonetki... może możesz ją zarezerwować? Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka Lazur 18.05.10, 18:57 Zaniosłam i niestety będę ją miała z powrotem najwcześniej we wtorek, bo jest okres komunijny i krawcowa ma ręce pełne roboty :/ Odpowiedz Link
ptasia Re: Sukienka Lazur 19.05.10, 16:14 no więc ja miałam ten sam problem co Rysia, z tym samym rozmiarem. Nastawiłam się jednak duchowo i fizycznie i pomału jakoś przecisnęłam. Potwierdzam, problemem jest górna wstążka/pasek. A potem, tak jak Rysia, spojrzałam w lustro i stwierdziłam, że nie odsyłam :) Fantastycznie podkreśla co trzeba, otula co trzeba, długość dla mnie idealna (164 cm wzrostu) - do kolana. No i poza tym zapomniałam, bo dawno nie miałam nic w tym kolorze, ale mi jest b. dobrze w takim turkusie... Nie wiem, czy zdecyduję się na manewr z zamkiem (dziś zanosiłam spodnie do skrócenia i termin na 1 czerwca) - za drugim mierzeniem jakby lepiej się przeciskało. Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka Lazur 19.05.10, 19:24 To tylko dwa tygodnie;) A i tak w niej chodzić na razie nie będziesz, bo jest pieruńsko zimno, a ocieplenia jak na razie nie widać:/ Odpowiedz Link
ptasia Re: Sukienka Lazur 23.05.10, 19:57 no więc dzisiaj wbiłam się w Lazur z okazji, że ciepło i było trochę spotkań rodzinnych. Sznureczka pod biustem na zamek przerabiać nie będę, bo chyba się coś rozciągnęło i nie mam już problemu z zakładaniem. Tj. wciąż trzeba robić to pomału i spokojnie, ale nic się nie dzieje, nie trzaska itd. Za to usłyszałam duuużo komplementów :). Teściowej powiedziałam oczywiście dokładnie, skąd jest sukienka, a przyznaję, że miałam w tym swój cel. Parę miesięcy temu podesłałam jej linka do sklepu i jakoś nie była przekonana: odniosła wrażenie, że to 'trzeba mieć wielki biust', a w ogóle czy to nie są ubrania dla puszystych? Chyba dziś zmieniła zdanie :) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: Sukienka Lazur 27.05.10, 11:24 Już jest:) www.balkonetka.pl/static/uploads/katalog/7e476d6322bab1c5f4fba4db1828c60dprezentacja1_jpg_560x1000_q85.jpg Odpowiedz Link
amett Re: Sukienka Lazur 27.05.10, 18:13 Wyglądasz niesamowicie! Patrząc na zdjęcie sklepowe, nie spodziewałam się nawet, jaki potencjał drzemie w tej sukience. Natychmiast zamówiłam, chociaż z obawą, że nie zmieszczę się w biuście. Post Ptasi trochę mnie w tej kwestii uspokoił, dziękuję :) Odpowiedz Link
maith Re: Sukienka Lazur 27.05.10, 21:29 Rysiu_zdzisiu wyglądasz cudnie :) Ewidentnie jest to bardziej Twój krój niż Ewika, ja też nie spodziewałam się aż takiego potencjału w tej sukience. Odpowiedz Link
ciociazlarada Marudzenie zagramanicznego klienta 19.05.10, 16:32 Paryzanko, kiedy bedzie mozliwosc placenia kartami albo jakakolwiek inna metoda platnosci przyjazna dla mieszkajacych poza Polska? Jestem wielka fanka BiuBiu i gdybym mogla, wykupilabym pol sklepu w rozmiarze 34B/BB:) ale mam naprawde ograniczone mozliwosci placenia z polskiego banku. Fajnie byloby miec tez jakas przyjazna kalkulacje kosztow wysylki zagramanicznej na stronie. Wiekszosc rzeczy wysylalas mi do tej pory jako listy polecone bo byly male, a na stronie wyswietlaja sie ceny paczek (4 razy wieksze). Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Marudzenie zagramanicznego klienta 19.05.10, 19:05 Ciociuzlarado :) nowy sklep jest gotowy, trwają w nim kosmetyczne poprawki, gdyby nie to, że ciągle nie mam czasu, aby przetestować go do cna (wszak lepiej poprawki wprowadzać póki nie ruszy)to już by hulał od tygodnia. W nowym sklepie będą płatności i różne wersje językowe. Proszę jeszcze o chwilkę czasu, postaram się przysiąść najpóźniej w ten weekend i posprawdzać czy wszystko już działa jak powinno :) Będą też zróżnicowane koszta przesyłki- nabyłam wagę :) Odpowiedz Link
sianula Re: Marudzenie zagramanicznego klienta 23.05.10, 21:40 No to czekam :-) I już się nie mogę doczekać - wszak żadnej bluzki nie zanabyłam, od kiedy Twój sklep oglądam ;-) Odpowiedz Link
ptasia Koszula biała 34bb 19.05.10, 16:30 dojechała dziś błyskiem, razem z Lazurem, który już opisałam. Ja: biust: 94-95 (pewnie teraz raczej 94), podbiuście: ścisło 70-71, luźno 74, talia: luźno 70-71, ścisło ok. 66-67, biodra w najszerszym miejscu: 95 No i wcześniej myślałam o 36b. Wszyscy jednak mówili, że koszule duże, no i to Vichy 36 b/bb luźne, a poza tym nie było białych 36b... więc zaryzykowałam. No i mądra ja :), bo jest dopasowana imho świetnie. Przylega w talii, w biuście idealnie. Te cięcia pionowe b. dużo dobrego robią dla sylwetki. Teraz tylko będę musiała ją prasować (ble). Odpowiedz Link
ptasia Re: Koszula biała 34bb 24.05.10, 15:15 zademonstrowałam koszulę mężowi, który b. zwraca uwagę na dobieranie/dopasowanie męskich koszul i gdyby mógł, szyłby wszystkie na miarę. Zrobił mi test na długość rękawów i uznał, że '2 cm za długie' (choć pokazałam, że się mankiet zawija), a później się przyjrzał i pokazał, że w biuście odrobina luzu. Faktycznie, sama tego nie zauważyłam, ale właściwie pod moim biustem jest trochę miejsca/dodatkowego materiału - gdybym miała biust niżej (jestem niska, ale chyba mam dość wysoko osadzony b.), wypełniłoby się... ale gdyby mi tego nie pokazał, sama bym nie zauważyła. Myślałam, że to zagniecenie materiału. Jak na koszulę szytą nie na miarę, uważam, że tak drobne niedopasowanie jest absolutnie do przyjęcia. Przede wszystkim - talia jest, a na górze się nie rozchodzi :) Odpowiedz Link
cavova satynowa tunika 24.05.10, 12:40 mam mieszane uczucia szczerze mówiąc. rozmiar 38BB wydaje się jakby przymały. a mam "do dżinów" w rozmiarze 38b/bb i jest dobra, mam koszulę 38BB i też jest dobra, ba, jest niezbyt przylegająca, mierzyłam 36BB i byłoby może nawet lepsze - dużo fajniej podkreślało biust i lepiej leżało na plecach - gdyby nie podkreślało też przy okazji tego i owego w okolicach brzucha. w każdym razie - sukienka-tunika leży nawet całkiem nieźle w okolicach pasa i bioder, za to dość dziwnie układa się na ramionach. jakby była za ciasna w ramionach - przedramiona mam niestety dość tłuste :/ koszula i bluzka które mam są pod tym względem jak najbardziej ok, nic się nie opina. a jak poruszam ramionami, to widzę, że robi się ciasno w okolicach klatki piersiowej. gdyby poluzować wstążeczkę i w ogóle odsłonić ramiona - wydaje mi się, że tak też możnaby ją nosić - wtedy rękawy zsuwają się niżej i nie opinają się. ogólnie robi się luźniej. ale ta opcja tak czy siak odpada ze względu na brak odpowiedniego stanika - raczej nie mam widoków na wystarczająco niezabudowanego straplessa. no i teraz sama nie wiem - wymieniać na 40BB? nie wydaje się jakoś bardzo za mała, głównym problemem są te cholerne ramiona :( chyba jednak zostawie jako czynnik motywujący do dalszego chudnięcia. tak w ogóle jest prześliczna. ech. Odpowiedz Link
azymut17 Re: satynowa tunika 24.05.10, 15:42 > mam mieszane uczucia szczerze mówiąc. rozmiar 38BB wydaje się jakby przymały. a > mam "do dżinów" w rozmiarze 38b/bb i jest dobra,(...) Bo widzisz, satynowa tunika pochodzi z kolekcji sprzed zmiany rozmiarówki. Jakoś około lata zeszłego roku ciuszki BiuBiu zrobiły się większe - Paryżanka tłumaczyła to zmianą szwalni i sposobu przygotowywania materiału do szycia (? nie znam się...) Ja mam satynową tunikę 36BB i jest idealna, koszula 36B była dramatycznie za duża, możliwe, że 34B też nie byłaby dobra. Malinowa sukienka 36 też była workowata, obecnie mój rozmiar to 34, mimo, że poprzednie 36 (kusicielki z krótkim rękawem, tunika) nadal świetnie leżą. Dlatego jeśli wygląd w okolicy ramion przeszkadza na tyle, że nie będzie Ci w tej sukience wygodnie, to wymień na rozmiar większy. > chyba jednak zostawie jako czynnik motywujący do dalszego chudnięcia. > Pytanie: dużo masz takich ciuchów zakupionych "jak schudnę" i nienoszonych? Bo jeśli tak, to lepiej mieć coś "na teraz" :-) Poza tym nie wiesz, czy schudniesz akurat w ramionach, czy np. w talii. Odpowiedz Link
cavova Re: satynowa tunika 24.05.10, 17:35 > Pytanie: dużo masz takich ciuchów zakupionych "jak schudnę" i nienoszonych? nie, niezbyt dużo :> akurat się odchudzam i powoli chudnę, więc zakładam, że to nie jest takie nierealne. na schudnięcie ramion cholernie liczę, bo mnie one denerwują strasznie. kiedyś były naprawdę szczupłe, w przeciwieństwie do np. ud, które zawsze miałam dość masywne, więc może jest szansa. zresztą, gdyby była ewidentnie za mała, to bym wymieniała przecież, ale ona w zasadzie wygląda dobrze, nawet w tych ramionach to nie tyle widać, co ja to czuję, jak poruszam rękami. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: satynowa tunika 26.05.10, 19:28 Cavova- ta tunika ma istotnie wąskie ramionka - jest jeszcze z czasów, kiedy wszystko testowałam na wiotkiej Charm i miałam mało pomiarów i doświadczeń z żywymi kobietami, ja bym wymieniła na 40- nawet jeśli schudniesz, to nie będzie wyglądała na za dużą, tylko ładnie opłynie sylwetkę, bo jest to miękka satyna. Odpowiedz Link
margo13ak Frezja-Finezja i Zielono Mi 44B/BB i 42BB/BBB 24.05.10, 15:09 Obie okazały się w rozmiarze 44B/BB za duże (na 115 w biodrach i 73/108 w biuście) - biust jako-tako, ale na plecach worek, w talii kilometry luzu, całość podjeżdżała do góry. Zamówiłam na wymianę 42BB/BBB, i kicha - dół leży fantastycznie, a w biuście dwa luźne worki - za duże... I bądź tu człowieku mądry - a 42B/BB w sklepie już nie ma :-( Z moich doświadczeń wynika, że należy brać dokładnie rozmiar mniej, niż takiego Tulipana... Ogólnie bardzo mi się podobają, mają piękną, żywą kolorystykę, uparłam się na nie jak osioł - i nic z tego, muszą wrócić do sklepu. Idę sobie popłakać w kąciku... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Frezja-Finezja i Zielono Mi 44B/BB i 42BB/BBB 26.05.10, 19:20 Margot, niestety, zielono mi i frezyja okazały się być wieeeelkie (mimo, że krojone z tej formy co fanfan) trzeba przeskakiwać o rozmiar w dół :( Zielono jeszcze doszyję, frezji już niestety nie mam z czego doszyć, chyba, że ktoś odda. Odpowiedz Link
lori_anna tequilla / sun flower / flower power 38bb/bbb 25.05.10, 10:54 witam! wczoraj dotarła do mnie przesyłka :) bluzki są super, szczególnie tequilla liliowa mam tylko jedna malutką uwagę - jestem dość wysoką osobą i te kolorowe paski w sun flower i flower power troszkę wchodzą mi na biust - wynika to pewnie z faktu, że mam biust położony niżej wobec ramion niż u przeciętnej kobiety, ale jakos to przeżyję ;) natomiast w sukience frezja finezja ta różnica była już odczuwalna, bowiem materiał na dekolcie bardzo się naciągał i uwierał mnie :( a podciąganie do góry nie pomaga, bo szew, który powinien być pod biustem u mnie wchodził na biust noszę rozmiar stanika 30h/hh, wzrost 1,83m Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: tequilla / sun flower / flower power 38bb/bbb 26.05.10, 19:24 Lori-anno to kwestia wzrostu - odcinek pomiędzy ramieniem a podstawą biustu jest u Ciebie dłuższy niż u takiej przeciętnej 165 cm-ówki. Odpowiedz Link
akna Campari i Baby doll 25.05.10, 15:14 Letnia bluzeczka w intensywnie czerwonym kolorze, drapowana na biodrach, dekolt w serek, długość ok. 70cm. Skład: wiskoza 95% , elastan 5% dostępna w rozmiarach 36-46B/BB www.biubiu.pl/product.php?id_product=117 Baby doll - letnia pastelowa bluzeczka, dostępna w różnych kolorach. min. tu www.biubiu.pl/product.php?id_product=116 Odpowiedz Link
agata272 Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 15:36 Drapowana świetna, chcę taką, czekam na 48 bb/bbb :). A będą jeszcze w innych kolorach, na przykład czarnym, fioletowym albo zielonym? Dla grubaska takiego jak ja niestety Teqille nie są odpowiednie... OT: Ewik, przyznaj się - ile już schudłaś ;)? Bo znikła chyba już połowa ciebie :). Odpowiedz Link
jelonek_k Baby doll - kolory 26.05.10, 14:03 Też jestem ciekawa czy można liczyć na baby doll w ciemniejszych kolorach? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 19:08 Baby dollowa sukienka będzie w ciemniejszych kolorach :P Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 21:24 eee,noooo;p Mam nadzieję,ze będzie bardziej podkreślać talię,niż zielona? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 21:48 o jesssu, nie no, nie mogę się doczekać, Kingo weź powiedz coś więcej :D Co dzień zaglądam czy coś nowego się nie pojawiło :) Co jeszcze będzie fajnego oprócz halterek, koszulek i baby dollowych sukienek? Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 22:18 Kasienko, oprócz tego co wymieniłaś to tylko sukienki w kwiaty i gładkie, rozkloszowane i mocno wcięte w talii i koniec z latem :) Baby dollowe ciemne, bo jasne wyglądałyby jak koszulki nocne :D Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 22:31 brzmi smakowicie :) czekam zatem cierpliwie :) Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Baby doll - kolory 26.05.10, 22:39 Czyli nie będzie letnich koszul? Szkoda. Ja już mam w nowościach upatrzone modele:), ale ze dwie koszule do pracy też by się przydały. Odpowiedz Link
genepi lato 26.05.10, 23:38 A co z żakietami letnimi - że tak z maniakalnym uporem przywrócę wątek?b Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Baby doll - kolory 27.05.10, 10:34 OMG Bede bankrutem w tym roku jak nic :D Baby dollowa sukienka <skacze wysoko do nieba> :D Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 15:42 W jakich rozmiarach będą baby doll? Są po prostu prze-piękne! Już mam swojego faworyta kolorowego ;) Campari tez mi się mocno podoba, ale czy jest szansa na 48? No i nieśmiałe pytanie kiedy można by liczyć na Fuego? :D Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Uff 26.05.10, 19:40 Mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam, jeśli tak, to przepraszam- proszę się upomnieć, albo pisać na biubiu.pl na gmail.com Odpowiedz Link
anka-ania Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 15:44 Świetne te Baby doll! Kurka, przez ostatni tydzień zrobiłam już dwa zamówienia w sklepie, a tu jeszcze jedno się szykuje... Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 15:44 Campari jest super :) Choć nie przepadam za czerwonym kolorem, to zamówię ;) Baby doll w kolorze różowym jest obłędne :) Tylko pytanie odnośnie rozmiarów - w tej chwili wyświetla się, że jest ostatnia sztuka, ale nie ma podanego rozmiaru. Kiedy można się spodziewać 40B/BB? Zamówiłabym jednym zamówieniem ;) Odpowiedz Link
ptasia Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 15:47 Kasieńko, widzę, że na te same kolory tych samych bluzek się czaimy ;) A rozmiary babydollów chyba będą dopiero wrzucane, co, bo w tej chwili nie ma żadnych? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 16:16 mam nadzieję zatem, że będzie więcej niż jedna sztuka z danego rozmiaru, żebyśmy się nie pobiły :D Odpowiedz Link
ptasia Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 16:44 > mam nadzieję zatem, że będzie więcej niż jedna sztuka z danego rozmiaru, żebyśm > y się nie pobiły :D :)) Ja inny rozmiar ;) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: campari- żółciutkie 26.05.10, 19:16 a w życiu już nic żółciutkiego :( nikt nie kupuje tego koloru, rachunek ekonomiczny nie zezwala na więcej żółtego Odpowiedz Link
akna Re: Campari i Baby doll -odp. 25.05.10, 17:31 Baby doll na razie są jako zapowiedzi- wkrótce będą w sprzedaży Campari będzie tylko w wersji B/BB i tylko w czerwonym kolorze. Obie bluzki max w rozmiarze 46. Fuego póki co nie będzie. Odpowiedz Link
aleksandralm Re: Campari i Baby doll -odp. 26.05.10, 14:55 Szkoda ze Campari tylko w B/BB:( i szkoda ze wiekszego dekoltu nie ma:( ale na rozowa baby doll sie pewnie skusze... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Campari - dekolty ;) 26.05.10, 19:13 >W końcu NORMALNE dekolty!!! A przynajmniej tak wygląda na zdjęciu:) >Ja mam wysokoosadzony i niemały biust i z ostatnich bluzeczek Biubiu >niestety >nie mogłam zostawić sobie żadnej, bo miałam biust na wierzchu, a >trudno w pracy >wyglądać profesjonalnie i czuć się dobrze, gdy ma się świeci cyckami. >Noo, nareszcie coś czerwonego. Szkoda, że Campari nie ma większego >dekoltu, bo >już bym chyba zamawiała. :D Akj77- za jakiś tydzień-dwa będzie jeszcze jedna czerwona i podejrzewam, że w Twoim guście ;) napisz na maila do mua, ale odpowiem w piątek, bo wyjeżdżam do Łodzi. Odpowiedz Link
akj77 Re: Campari - dekolty ;) 26.05.10, 22:32 la_parisienne.biubiu napisała: > >W końcu NORMALNE dekolty!!! A przynajmniej tak wygląda na zdjęciu:) > >Ja mam wysokoosadzony i niemały biust i z ostatnich bluzeczek Biubiu > > niestety > >nie mogłam zostawić sobie żadnej, bo miałam biust na wierzchu, a >trud > no w pracy > >wyglądać profesjonalnie i czuć się dobrze, gdy ma się świeci cyckami. > > >Noo, nareszcie coś czerwonego. Szkoda, że Campari nie ma większego >de > koltu, bo > >już bym chyba zamawiała. > > :D > > Akj77- za jakiś tydzień-dwa będzie jeszcze jedna czerwona i podejrzewam, że w > Twoim guście ;) napisz na maila do mua, ale odpowiem w piątek, bo wyjeżdżam do > Łodzi. > > Heheh :-))) Oczywiście, że przydadzą się też bluzki z mniejszymi dekoltami, nawet jeśli ja w tej chwili wolę większe. Zauważyłam też, że Campari ma dłuższe rękawki, o co były tu prośby - i bardzo dobrze. To będzie fajny model, który eksponuje bardziej figurę niż skórę. Maila zaraz napiszę :)) Odpowiedz Link
akj77 Re: Campari i Baby doll 25.05.10, 20:20 Noo, nareszcie coś czerwonego. Szkoda, że Campari nie ma większego dekoltu, bo już bym chyba zamawiała. I nareszcie wracają dekolty a la hiszpanka - ile można nosić kopertowe :-) Niepokoją mnie tylko te gumki w rękawach bluzeczek Baby Doll. Czy one nie będą tak ciasne, jak w zeszłorocznych Kusicielkach? Musiałam w swojej wypruć, bo chodzić się nie dało. Odpowiedz Link
sybilla777 Re: Campari i Baby doll 26.05.10, 09:23 W końcu NORMALNE dekolty!!! A przynajmniej tak wygląda na zdjęciu:) Ja mam wysokoosadzony i niemały biust i z ostatnich bluzeczek Biubiu niestety nie mogłam zostawić sobie żadnej, bo miałam biust na wierzchu, a trudno w pracy wyglądać profesjonalnie i czuć się dobrze, gdy ma się świeci cyckami. Zresztą gdy rozmawiałam z Paniami w Secret Hills to mówiły, że większość dziewczyn wygląda podobnie jak ja i rezygnują z zakupu z powodu zbyt głębokich dekoltów, więc nie jest to wyłącznie mój problem. Odpowiedz Link
kryklu Re: Campari i Baby doll 26.05.10, 10:22 akna napisała: > Letnia bluzeczka w intensywnie czerwonym kolorze Jaka szkoda. Marzyłam o czerwieni. Jutro o świcie wyjeżdżam na urlop i już nie zdążę jej kupić :(((( Odpowiedz Link
livada Re: Campari i Baby doll 26.05.10, 17:49 A czy jest szansa na Baby doll w rozmiarze 34? Campari już widzę, że nie będzie... Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Campari i Baby doll 26.05.10, 19:01 Baby doll będzie od 34 - 46 B/BB oraz BB/BBB, później jeszcze będą bluzeczki na ramiączkach i halterki od 34, więc nie smutaj się :) Odpowiedz Link
livada Re: Campari i Baby doll 27.05.10, 15:30 Ach, cudownie:) To może ja jeszcze chwilę przytrzymam złożone jż zamówienie i poczekam na dostępność Baby Doll:) A te halterki i bluzeczki to kiedy?;-) I jeszcze - czy te rozkloszowane, mocno wcięte w talii sukienki mają szanse być 34?;-) Odpowiedz Link
kotwtrampkach ot (znikający) 25.05.10, 22:36 zobaczyłam zapowiedzi. Bluzki ładne jak zawsze, ale modelka znika.. Rany, aż żałuję, ze nie są dostępne starsze zdjęcia, do porównń :) Gratuluję, ale przestań już! niedługo biubiu będzie miało "zwyczajną" chudziutką modelkę :):) (mnie się najbardziej podobał "etap" zielonego tulipana i tequili..) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: ot (znikający) 26.05.10, 13:34 spoko :) ja nie chudnę już, tym razem to fotograf za bardzo zaszalał z "dietą" PS. Odpowiedz Link
maith Re: ot (znikający) 26.05.10, 17:02 Widziałam oryginał, Ewik po prostu mierzyła za duży rozmiar i bardzo to na niej wisiało. Fotograf starał się to upodobnić do wyglądu w jej rozmiarze. Jak już nie chudnie, to więcej jej się to pewnie nie przytrafi :) Bo tych bluzeczek jeszcze nie ma, to są dopiero zapowiedzi przecież :) Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: ot (znikający) 26.05.10, 19:03 Tak, potwierdzam, Ewa miała na sobie za duże bluzeczki, bo ja z rozpędu zrobiłam na stare wymiary i wisiało to na niej, więc poprosiłam pana aby przyciął nadmiar. No to przyciął :) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: ot (znikający) 26.05.10, 19:42 hehe,prócz nadmiaru tkaniny przyciął też Ewe;) Odpowiedz Link
kate2501 Re: ot (znikający) 27.05.10, 09:07 > hehe,prócz nadmiaru tkaniny przyciął też Ewę I ja się nabrałam na tą talię :D Odpowiedz Link
ariadna007 Re: ot (znikający) 26.05.10, 23:01 oj, a ja tak popatrzyłam na zdjęcia i jeszcze dziś do kumpeli mówiłam że też tak chcę :) i motywację licho trafiło ;) Odpowiedz Link
akli-mak Tequila czarna - długość 26.05.10, 10:50 Jestem załamana, na stronie biubiu przeczytałam, że Tequila czarna ma około 58 cm, a po zmierzeniu moja w rozm. 44 ma tylko 55 cm :( Przymierzyłam bluzkę i wydawała mi się OK, ale po kilku ruchach, troche się przesuwa i wyłazi brzuch :( Chyba muszę doszyć sobie falbankę :( Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu Re: Tequila czarna - długość 26.05.10, 19:06 Akli mak- jeśli mierzyłaś po uprzednim użytkowaniu, bądź nawet tylko mierzeniu- może "podeszła" - one się szybko poszerzają i tym samym skracają :( no taka dzianina i już :( ale można ja po praniu zebrać łapkami na końcach i ponaciągać delikatnie. Odpowiedz Link
boziaj Sangria 38B - czy ktos bedzie oddawal do sklepu? 26.05.10, 22:19 jesli tak, to przyznac sie prosze, bo ja na sangrie zachorowalam tymczasem zamowiona 36B niestety okazała za mała, a 38B juz nie ma :((( prosze o swiatełko nadziei ;) Odpowiedz Link
kamamil Koszulowe na lato 27.05.10, 09:53 Ktoś już pytał, ale od dawna nie ma odpowiedzi, więc dopytuję z nadzieją - będą bluzki koszulowe z krótkim rękawem (ale nie takim króciutkim, tylko trochę jednak zasłaniającym ramiona)? Może z lżejszych tkanin? Biorę (prawie) wszystkie kolory :) Odpowiedz Link
anka-ania Martini Dry i Sangria 38BB 27.05.10, 10:17 Na wymiary (biust/talia/biodra mierzone luźno) 95/74/96 Martini Dry 38BB pasuje idealnie, lekko opina, ale nie obciska. Od razu przeszła chrzest bojowy na przyjęciu komunijnym. :) Zachwycona efektem czym prędzej zamówiłam Sangrię w tym samym rozmiarze, mimo że taki wzór to nie moja bajka. Na żywo okazała się śliczna. Jednak w górnej części jest luźniejsza niż Martini. Odrobina luzu w okolicach biustu mi nie przeszkadza, ale niestety część plecowa jest również szersza i sukienka brzydko odstaje w okolicy karku. I klops - wraca do sklepu. Szkoda, że dwie sukienki w tym samym rozmiarze i kroju okazały się jednak różne. Celowałam w ten rozmiar Sangrii na pewniaka i zawiodłam się niestety. Odpowiedz Link
anka-ania Frezja-finezja 36B/BB 27.05.10, 10:26 Na wymiary 95/74/96 sukienka za duża. Na biuście układa się ładnie, ale ponownie za dużo miejsca na plecach. Od talii bardzo mocno się rozszerza, na tyle, że w okolicach bioder niemal zmieściłaby się druga ja. ;) IMO fajnie leżałaby na figurze w kształcie gruszki. Odpowiedz Link
anka-ania Power flower/Sun flower 38B/BB, Tequila 36B/BB 27.05.10, 10:46 Pasują na Effuniakowe 70E (Mech Turkusowy). Tequile 36B/BB w kolorach żółtym i liliowym leżą bez zastrzeżeń. 38B/BB były ewidentnie za duże - odstawał dekolt. Natomiast we Flowerach 38B/BB pasek pod biustem trochę nachodzi na biust od dołu. W tym samym rozmiarze mam bluzkę Do dżinów (vel Pierwotniaki) i w niej pasek leży grzecznie tam, gdzie jego miejsce, ale jest od obu Flower trochę luźniejsza. Mają więc małego minusa, ale i tak ze mną zostają. Już wabię na nie lato. :D Odpowiedz Link
adsa_21 Lazur: 40B/BB pomocy 27.05.10, 10:55 Dziewczyny chyba sie przeliczylam. Przy 105 w biodrach,83 w talii i biustonoszu rozm. 32 G/34 FF zamowilam sukieneczke w rozm.40 B/BB. Myslicie ze sie w nic wcisne?? Albo schudne:-) Czy ona jest szyta z rozciagliwego materialu? Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: Lazur: 40B/BB pomocy 27.05.10, 14:50 Chyba sie niestety przeliczylas :( Sukienki wykonana jest z bawelny, w talii sie w ogole nie rozciaga. Wedlug tabelki wychodzi 44, a powinnas wziac rozmiar wiekszy (tak mowila Kinga, tak mowie i ja, ktora ta sukienke posiada) Odpowiedz Link
ptasia Re: Lazur: 40B/BB pomocy 27.05.10, 17:15 no nie wiem... a już na pewno nie jestem przekonana co do brania rozmiar więcej. mi nijak nie wychodzi tabelkowo z wymiarów 34, tylko 36, ba, może nawet 38 (biust-talia-biodra: 94-95/70-71 luźno - ok. 68 ścisło/95). Tymczasem jednak, pomijając krytyczny paseczek pod b., 34 b/bb na mnie pasuje, ale faktem jest, że napisałam przed zakupem do Paryżanki i radziłam się co do rozmiaru. Odpowiedz Link
adsa_21 Re: Lazur: 40B/BB pomocy 28.05.10, 11:41 dzieki dziewczyny najwyzej schudne:-) Talia to pol biedy,gorzej pewnie bedzie z biodrami ale z tego co widze na zdjeciach ona jest rozkloszowana..moze nie bedzie tak zle. Odpowiedz Link
amett Kusicielka czerwona 34BB/BBB 27.05.10, 18:28 Kupiona na allegro, głównie z myślą przetestowania rozmiaru 34BB/BBB. Na moje wymiary 95/61, bluzka leży jak druga skóra. Doskonale dopasowana w talii, w biuście mogłaby być nawet większa. Trochę mnie to zaskoczyło, bo spodziewałam się tam luzów (mój Tulipan 34B/BB w biuście leży idealnie), a mam odznaczającą się koronkę effuniaka. ;) Gumki przy rękawach też mogłyby być luźniejsze, ale i tak efekt w Kusicielce mnie zachwyca i po raz kolejny dzięki BiuBiu nie mogłam oderwać wzroku od lustra. No i ten kolor, przepiękny! Kwestia „B/BB czy BB/BBB?” nadal pozostaje nierozwiązana. Odpowiedz Link
la_parisienne.biubiu - B/BB or BB/BBB ? oto jest pytanie ;) 27.05.10, 22:15 Amett może napisze to co zawsze powtarzam, ale nie każdy miał okazję przeczytać/usłyszeć. Mianowicie: przy dekoltach kopertowych polecam B/BB dla biustów do +/- miseczki G/H/HH (to też zależy od obwodu, ale jakoś to muszę przyporządkować. W takim dekolcie zmieści się o wiele więcej szczęścia niż w dekoltach okrągłych. Przy bluzkach typu tequila, kusicielka, baby doll, spokojnie można brać BB/BBB przy mniejszym biuście. A już czerwone kusicielki wyjątkowo małe były- stąd to dopasowanie. Może napiszę też kilka słów o dobieraniu rozmiaru do figury. Jeśli macie proporcje gruszki, szczupłą talię, wąskie podbiuście, niezbyt szerokie ramiona, to ubrania warto brać o rozmiar mniejsze, zwłaszcza sukienki odcięte pod biustem. Jeśli macie figurę o słabo zaznaczonej talii, lub wręcz brzusio imponujący (nie mówię tu o małych oponkach, tylko rasowych jabłuszkach) polecam brać rozmiar jaki wychodzi z tabelki. Jak tylko znajdę nowego pracownika do sklepu, który nie będzie się mylił, zasiądę do pisania bloga, w którym każdy ciuch będę szczegółowo omawiała, łącznie z podawaniem długości/szerokości poszczególnych rozmiarów w gotowych wyrobach. Tak jak to kiedyś obiecałam. Zdaję sobie sprawę, że nie łatwo jest dopasować coś na odległość, chcę aby moje klientki były zadowolone,a w ten sposób chciałabym zminimalizować ryzyko pomyłek. Niestety, nawet ta sama tkanina w innym kolorze może się inaczej zachowywać. Stąd np różnica pomiędzy Martini i Sangrią (ta druga jest minimalnie większa), mimo, że obie krojone z jednych form, ba! razem krojone. Rysiu - zdzisiu, wyglądasz zjawiskowo! Aczkolwiek wybrałabym rozmiar większą sukienkę, bo ta zdaje się być baaardzo dopasowana, zwłaszcza na biuście tak na styk jest. Odpowiedz Link
ptasia Re: - B/BB or BB/BBB ? oto jest pytanie ;) 28.05.10, 12:02 dzięki Paryżanko za wyjaśnienia :) To już wiem dokładniej, czemu tequilę radziłaś 34 bb/bbb ;) Odpowiedz Link
rysia_zdzisia Re: - B/BB or BB/BBB ? oto jest pytanie ;) 28.05.10, 12:02 > Rysiu - zdzisiu, wyglądasz zjawiskowo! > Aczkolwiek wybrałabym rozmiar większą sukienkę, bo ta zdaje się być baaardzo > dopasowana, zwłaszcza na biuście tak na styk jest. Dziękuję:) Potwierdzam, że na biuście się trochę ciągnie ale w pasie mam jeszcze trochę luzu, wiec w sumie przydałoby się 36BBB/BBBB ;) Myślę, ze gdyby sukienka była z materiału z dodatkiem lycry to problem by zniknął:) Ja się chętnie piszę na taką samą sukienkę ale w kolorze czarnym lub czerwonym:D P.S. No i postuluję o dodanie zamka z boku, co ułatwi założenie sukienki:) Odpowiedz Link
ptasia Re: - B/BB or BB/BBB ? oto jest pytanie ;) 28.05.10, 12:19 > Ja się chętnie piszę na taką samą sukienkę ale w kolorze czarnym lub czerwonym: > D > P.S. No i postuluję o dodanie zamka z boku, co ułatwi założenie sukienki:) ja też, ja też! tj. i sukienkę i zamek ;) Mogłaby by być też granatowa lub czerwona w białe grochy. PS. Rysiu, wyglądasz w Lazurze b. apetycznie :) Odpowiedz Link
akna Prośba o pisanie w nowym wątku BiuBiu 28.05.10, 18:14 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,112134946,112134946,BiuBiu_6_kolekcje_biustoprzyjazne.html Odpowiedz Link