Dodaj do ulubionych

tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROBLEM

26.04.10, 10:18
Więc. Jestem na forum od dawna, czytam wszystko - no, prawie. Mam
obcykane POTENCJALNE plunge. W domu przewinęły mi się prawie
wszystkie polecane tutaj marki, nazwy, producenci. CO mam kupic,
żeby móc wyjść w głebokim dekolcie, jakich mam pełno? Retro odpada,
Inferno nie jest już do kupienia (a jak mialam, bylo
niekompatybilne), Thrill Me i Tease Me mam, Tango Plunge odpada...

Powaznie zastanawiam się nad kupnem zbyt małego stanika, żeby móc
wreszcie włozyć bluzki z dekoltem...

Thrill Me i wszystkie inne, które W MIARĘ na mnie leżą (w rozmiarze
mniejszym niz zazwyczaj kupuję), nadają się do NIEZBYT głebokich
trapezów. Każdy plunge, jakiego załozyłam, robi mi cycki pod
pachami, żaden ich nie zbierał do srodka. Ja wiem, że u mnie piersi
trzeba zbierać z kolan, ale do cholery, chyba się da? Te wszystkie
piękne bułeczki na zdjęciach modelek w Tease me, na przykład, i w
wielu innych, u mnie wystapiłyby, gdybym kupiła 4 rozmiary za mały
stanik. W tej chwili, gdy mam na sobie dobry stanik, widać go przez
dekolt. Praktycznie powinnam chodzić w golfach. Kupię sobie triumfa
DD czy co :(
Mój podstawowy rozmiar to 32H
Thrill Me i Tease ME noszę 32G - a w FF tez wyglądałam dobrze -
nawet nie wiem, czy nie lepiej...

KTÓRY STANIK NAPRAWDĘ ZBIERA PIERSI DO SRODKA?
Ja chcę plunge do bardzo głebokich dekoltów, no czy to naprawdę tak
duzo?

Pomózcie...
Obserwuj wątek
    • pierwszalitera Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 10:24
      Chyba nie będę zbyt kreatywna, ale próbowałaś już effuniaka? Przecież jeżeli chodzi o zbierające plunge, to chyba pierwszy wybór?
      • tadaam Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 10:27
        Nie, te akurat ominełam. Oglądałam, ale widzę wszędzie pliski, i nie
        wierzę, że one się prostują pod obcisłą bluzką. Thrill Me tez miały
        znikać, a nie znikają ani trochę, niestety...
        • cavova to może spróbuj jednak 26.04.10, 17:57
          plisowany to tylko jeden wzór, w różnych kolorach. są też inne. choć podobno ten plis też ma się nie odznaczać, ale nie wiem, nie mam. mam za to cielistego plunge'a i bardzo fajnie się sprawdza pod obcisłymi bluzkami, mimo że ma jakby dwie warstwy materiału, w tym wierzchnia koronkowa, więc potencjalnie mogąca się odznaczać. mam też "mcha", który lekko się odznacza, ale naprawdę minimalnie. thrill me nie miałam okazji mierzyć, ale oglądalam ją sobie na balkonetce i wydaje mi się, że ta koronka naszyta na brzegu miski siłą rzeczy musi się odznaczać i to bardzo. także myślę, że w porównaniu z thrill me effuniak na pewno wypadnie lepiej ;)

• 100krotna Re: to może spróbuj jednak 13.06.10, 13:20
            Plisowany się nie odznacza pod bluzkami (mam karmin). O dziwo, u mnie nie
            odznacza się nawet falbanka na brzegu miseczek, chociaż wygląda tak, że mogłaby.
            Tylko, nie wiem, czy ma znaczenie rozmiar (ja mam 70C effuniakowe, więc nieco
            mniejszy ;))
        • kotwtrampkach Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 22:17
          mam effuniaki dwa starsze, mierzyłam thrill me. Ten drugi widać 100 razy
          bardziej pod każdą bluzką :-) I są to zupełnie inne kształty staników - Thrill
          do dekoltów szerokich, effuniak do głębokich :):)
    • alex_k Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 10:24
      A próbowałaś Effuniaka?
    • tadaam Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 10:25
      Dodam jeszcze, że powinien mieć kompletnie niezabudowany mostek, bo
      w tym węszę przyczynę moich probelmów. Teraz ktoś wyzszy ode mnie
      zaglądając mi (przez przypadek ;)) w dekolt, widzi biustonosz. A ma
      w tym miejscu widziec ciało...
      • maheda Niezabudowany mostek? 26.04.10, 10:26
        Znaczy takie 32H, które będzie miało po prostu sprzączkę albo tasiemkę zamiast
        mostka?
        Od razu Ci powiem, że takie staniki nie istnieją i raczej nie będą istnieć.
        • tadaam Re: Niezabudowany mostek? 26.04.10, 10:31
          I tak mi się niestety wydawało :(
          • maheda Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 10:35
            A wiesz, dlaczego? Bo pierś trzeba chwycić, żeby ją podnieść.
            Jeśli przy piersi 32H na dole nie byłoby wcale mostka, to piersi by się do
            siebie w tym rozmiarze zwyczajnie przykleiły środkiem. Mówię o znakomitej
            większości naturalnych piersi, o ile nie o wszystkich.
            Myślę, że Ewa potwierdzi tę opinię, a ma olbrzymie doświadczenie w próbach na
            biustach, w tym na biustach większych.
            • tadaam Re: Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 10:48
              Wiesz co, miedzy G a H aż tak kosmicznej róznicy nie ma, a ja z
              plunge G tylko nieco wystaję :) I robi to, co powinien, tylko jest
              jednak ten "ciut" za mały.
              • maheda Re: Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 11:01
                Między G a H są dwa rozmiary różnicy.
                Jeśli zatem z G wystajesz tylko odrobinę, to może lepsze byłoby GG, a noszone
                przez Ciebie H są zwyczajnie za duże.
                No i skoro jest tak, jak mówisz, to skoro z 32G wystajesz jedynie trochę -
                zawsze możesz kupić 34G prawie bez mostka i zwęzić obwód.
                • tadaam Re: Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 11:03
                  ... to jeszcze trzeba umiec, ja mam do tego 2 lewe ręce :(
                  • maheda Re: Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 11:10
                    Na szczęście istnieją sklepy, w których coś takiego Ci zrobią, oraz.. po prostu
                    krawcowe :)
                • tadaam Re: Przyczyna jest fizjologiczna. 26.04.10, 11:05
                  W kwestii wyjasnienia - wszystkie balkonetki, jakie mam w 32H są
                  dobre/ za małe. Żadan nie jest w żadnym wypadku za duża. Full cupów
                  nei noszę, pluinge - niestety - tez nie. A zdecydowanie najlepiej
                  się w nich czuję (no oprócz Natural charm, ale to an zimę ;))
    • maheda Mierzyłaś Effuniaki? n/t 26.04.10, 10:25

• yaga7 Freya Deco? 26.04.10, 10:45
      Jest wielkomiseczkowy, więc pewnie w 32GG byś weszła.

U mnie do dekoltów się sprawdza - większych dekoltów już nie dałabym rady nosić ;)
      • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 10:49
        A masz biust standardowy, czyli jędrny i zbity, czy może tak, jak ja
        dwa flaczki? ;)
        • kasiadj07 Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:00
          Spróbuj koniecznie Effuniaka! Ma tak niski mostek, że spokojnie
          można nosić megadekolty. I jak najbardziej nadaje się do
          małojędrnych biustów, kwestia dobrania odpowiedniego rozmiaru.
          • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:02
            A co z gładkością pod bluzka? Tylko szczerze... bo tymi Thrill Me
            też się zachwyciłam jak na balkonetce było, że falbanika znika. Nie
            znika, no.
            • kasiadj07 Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:03
              Ale przecież są modele bez plisek i falbanek, to w czym problem? :)
              • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:10
                Obejrzałam jeszcze raz stronę i chyba slepa jestem, ale nie widzę
                gładkich.
                • eponak Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:25
                  Byłaś na stronie ewa-michalak.pl? Przeszukałam pod kontem 32H, ale
                  zakładam że może być dla Ciebie lepszy obwód 34, bo to są ścisłe
                  staniki. Wyskoczyły mi i cielisty: www.ewa-michalak.pl/product-
                  pol-42-Cielisty-Plunge.html chili: www.ewa-michalak.pl/product-
                  pol-4-Plunge-Chilli.html i jeansowy: www.ewa-
                  michalak.pl/product-pol-13-Jeansowy-Plunge.html i parę innych, które są
                  w Twoim teoretycznym rozmiarze,a są gładkie i nie odznaczają się pod
                  bluzką.
                  • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:36
                    To mamy inne pojecie gładkości, bo dla mnie żaden z podlinkowanych
                    gładki nie jest. Ale rozumiem, że Ty je nosisz, i pod bardzo obcisłą
                    bluzką wygladają jak gładkie?

Rozmiarówka - teoretyczna, jak na razie - effuniak wychodzi mi 80E.
                    • eponak Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:49
                      Obecnych modeli nie mam, mam jeszcze te z letniej, więc mogę
                      powiedzieć jak wygląda idealna gładkość w przypadku chili i
                      bakłażanowego plunga. Letnie były szyte baaardzo podobnie, tylko inne
                      kolory. Mam letniego plunga cielistego i koralowego. W cielistym
                      koronka (w sensie te paski na misce) była wszyta odrobinę za mocno i
                      pod BARDZO, BARDZO obcisłymi bluzkami widać było zarys tych pasków. W
                      koralowym tego w ogóle nie ma, a naprawdę lubię nosić obcisłe bluzki
                      ;) Jak kiedys raz założyłam muchomora plunge (też miał te paski na
                      misce), to pod obcisłą bluzką nie było nic widać.

Srebrny i jeansowy plunge nie zrecenzuję, ale o ile mi wiadomo to
                      mają gładkie miski (nadruki), a jedynie koronka przy wykończeniu
                      miski może sprawiać problem, ale popytałabym na balkonetce
                      użytkowniczki tych dwóch modeli o zachowanie tego wykończenia.

Cielisty plunge - popytaj, moim zdaniem nie będzie widoczny w ogóle,
                      bo miska w całości jest pokryta materiałem, a nawet jeśli to
                      koronkowy materiał (koronkowy- z wyciętymi wzorkami) to wątpię, żeby
                      się odznaczał.

Moim zdaniem jedynym problemem może być to, że to nie są koronkowe i
                      zwiewne plunge, ale w strefie G+ raczej się takich nie spodziewam,
                      chociaż byłyby świetne na lato.
                      • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:53
                        Koronkowych to ja akurat unikam :)
                        Balkonetka mnie rozczarowała, bo, jak mówiłam, napisano tam, ze
                        Thrill Me absolutnie znika pod bluzka. A nabyłam, to wiem, czy
                        znika.... Liczyłam na to, że odezwie się posiadaczka jakiegoś
                        Effuniaka, np. srebrnego, bo z Twojego opisu wynika, że cielisty tez
                        odpada. Może jeszcze ktos się odezwie ;)
                        • yaga7 Re: Freya Deco? 26.04.10, 12:12
                          Ja z effuniaków mam bakłażany i pliski.

I nie, one nie są gładkie pod obcisłymi ciuchami. Dla mnie gładki stanik to
                          T-shirt bra, szyty z jednego kawałka, bez szwów ma miskach. Jak Deco, panaszowa
                          porcelanka czy Fantasie Allure / Ava. Cała reszta ze szwami jest widoczna. Mniej
                          czy więcej, ale jest.
                          • tadaam No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 12:16
                            Poza tym, znalazłam w watku effuniak jej własną wypowiedź:

Szwów nie widać TYLKO na stanikach z miskami termicznie tłoczonymi
                            W stanikach majacych miski szyte ZAWSZE będzie widać szwy
                            W jednych bardziej w drugich mniej ale jednak szwy są widoczne

O. I nawet zwrócono jej uwagę, że na stronie jest nieprawdziwa
                            informacja w tym zakresie :(
                            • eponak Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 12:35
                              Założyłam moją najobciślejszą bluzkę, a pod spodem mam koralowego
                              Effuniaka i NIC nie widać. A kiedy jeszcze mocniej naciągam bluzkę na
                              biuście to dalej nic nie widać. Mam dwie kulki, które bez odbijającego
                              się obwodu na plecach, wyglądałyby jak normalne cycki, tylko mega
                              jędrne i zbliżone do siebie :P

Koralowy wygląda tak: balkonetka.pl/katalog/bra/effuniak-
                              koralowy więc IMHO wykończenie misek podobne jak w chili i bakłażanie.
                              • yaga7 Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 12:40
                                Może nasze "nic" mają różną definicję ;)

Albo moze te letnie są inne ;)
                                • eponak Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 12:49
                                  A jaka może być definicja "nic"? U mnie się nawet brzeg miski nie
                                  odbija, ale to kwestia idealnego dopasowania pewnie. Materiał na
                                  biuście wygląda jak materiał na brzuchu czy ramionach - żadnych
                                  odbijających się koronek.

Przeciwnie wychodzi to w letnim cielaku: tak miseczki nie są takie
                                  gładkie, bo koronka została wszyta tak, że się tworzą rowki. I
                                  niestety widać je pod obcisłą bluzką.

Staniki termicznie formowane w okolicach 65G były do kitu.
                                  Przymierzyłam chyba wszystkie jakie były w sklepach warszawskich w
                                  ostatnim pół roku. Były: za szerokie, za płytkie i przewaznie
                                  małomiskowe. A nie słyszałam o termicznie formowanych G+, ale chętnie
                                  bym coś takiego przymierzyła.
                                  • yaga7 Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 12:58
                                    W bakłażanie widać te rowki i krawędź miski. Za duży nie jest, bo w mniejszym
                                    widać było bułki ;)
                                    Więc może faktycznie te letnie były po prostu inaczej szyte?
                                    Z kolei w plisowanych odznacza się falbanka - po prostu widać krawędź stanika.

Z dużomiskowych jest Freya Deco właśnie, i też Fantasie Ava. Jak normalnie noszę
                                    34G, to te dwa mam 34FF.
                                    • eponak Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 13:13
                                      Mierzyłam Freyę Deco i miała na mnie masakrycznie za duże fiszbiny :/
                                      W spoczynku było to 17 cm. Coś jak Zara Panache, którą miałam na
                                      plecach ;) Mierzyłam Freyę 70G i Zarę 65G (nie było 70G Zary, ale i
                                      tak mi latała po plecach, a z miski wyszłam przodem).

Ale rozumiem, że konstrukcja staników termicznie formowanych jest
                                      trudna, więc Effuniak sobie na razie na to nie pozwoli. Nawet nie
                                      potrafię sobie wyobrazić procesu produkcyjnego takiego stanika :P Bo
                                      normalnie to się szyje. A te miski termicznie formowane to co, odlewa
                                      się? Mam wizje kobiet które odciskają w gipsie biusty, a później
                                      producentów którzy robią biustowe odlewy i na takich odlewach formują
                                      miski :D:D:D
                                      • yaga7 Re: No własnie, dzięckuję Ci dobra kobieto :) 26.04.10, 13:18
                                        Dobre :D Ale nie mam pojęcia, jak się robi te miski. Trzeba by się dowiedzieć.

Na mnie Zara w ogóle nie leżała, za to Deco jest cacy. Każdy biust jest inny.
                          • tadaam Fantasie Ava - 239 złotych?????? 27.04.10, 21:09
                            Powiedz, poooowiedz, że gdzieś jest taniej? Bo staniczek mi się bardzo spodobał.
                        • kasienka.body odnośnie znikania pod bluzką 26.04.10, 15:20
                          i Thrill Me - mnie np. nie odstaje. Zalezy pewnie od rozmiaru i bluzki - pod bardzo dopasowanymi bluzkami w ogóle mi nie widać koronki, pod luźniejszymi trochę widać.
                          Całkiem gładkie to jak yaga napisała - Freya Deco, Panache Porcelain (ale to nie plunge).
        • maheda I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:03
          Jeśli masz dwa flaczki, to plunge w ogóle będzie wyglądał w każdym modelu źle.
          Polecałabym raczej najpierw naprawę biustu, aż przestanie przypominać dwa
          flaczki, a dopiero potem zainteresowanie się wyciętymi stanikami.

Jeśli biust będzie jędrniejszy, to więcej będzie go na górze i mostki przestaną
          być widoczne z uwagi na to, że bluzki będą się opierały dużo wyżej, na
          zaokrąglonych i podniesionych "bułeczkach" piersi.
          • tadaam Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:08
            Ja tu nie jestem nowa :) na operację mnie nie stac, a co mi miało
            zmigrować to juz dawno zmigrowało :) I mówię - plunge to jedyny
            model, w którym OD ZAWSZE mój biust wyglądal normalnie. Taka już
            dziwna jestem.
            • maheda Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:12
              Ale ja nie mówię o zmigrowaniu :)
              Tylko pojędrnieniu :)

Tak, wiem, że nie jesteś nowa, bo Twój nick świetnie kojarzę :D

Tylko jeśli masz dwa flaczki, to trzeba popracować nad pojędrnieniem biustu.
              Dwa flaczki nie mają szans dobrze wyglądać w plunge - widzę to niestety
              doskonale na wielu, wielu biustach...
              Jeszcze nie widziałam "dwóch flaczków", które wyglądałyby dobrze w plunge -
              niemniej być może Twój biust byłby pierwszym wyjątkiem od tej reguły ;)
              • tadaam Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:20
                aaaaaaaaaalbo nie mam aż takich flaczków, jak mi się wydaje :)
                • maheda Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:28
                  Opieram się na tym, co piszesz - ostatecznie nie wiem, jak wyglądasz :)
                  Piszesz, że masz - to zakładam, że piszesz prawdę :P
                  :)
            • pierwszalitera Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:15
              tadaam napisała:

> Ja tu nie jestem nowa :) na operację mnie nie stac, a co mi miało
              > zmigrować to juz dawno zmigrowało :) I mówię - plunge to jedyny
              > model, w którym OD ZAWSZE mój biust wyglądal normalnie. Taka już
              > dziwna jestem.

Nie dziwna jesteś, tylko zachowujesz się stereotypowo. ;-) To, że wydawało nam się, że coś tam od zawsze i tak będzie już na wieki, wieków amen, to niepotrzebne zawężanie sobie perspektywy. ;-) I zanim zaczniesz pisać elaboraty o rzekomej dziwności swojego biustu, to zamów sobie najpierw eksperymentalnie efuniaka. To nie musi być w twoim przypadku panaceum na wszystko, ale możesz być przyjemnie zdziwiona, bo te staniki zachowują się trochę inaczej od standardowych i nawet bardzo duże biust potrafią podnieść i dekoltowo uformować.
              • tadaam Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 11:23
                Jak mi ktoś szczerze odpisze, jak to jest z tymi falbankami i
                pliskami, to zamówię...
                • mszn Re: I tu jest pies pogrzebany. 26.04.10, 12:03
                  Watki o Effuniakach az pekaja od informacji na ten temat, nie musisz czekac, az
                  ktos Ci napisze tutaj.
        • yaga7 Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:13
          Rzekłabym, że standardowy ;)

Ale z kolei ja z plungami mam ten problem, że większość na mnie nie leży i nie
          zbiera do środka. A Deco sobie ładnie radzi. No i jest gładziutki.
          • tadaam Re: Freya Deco? 26.04.10, 11:22
            No to problem jakby mamy ten sam, a Deco akurat nie próbowałam - i
            gładki jest, może to moja ostatnia nadzieja :)
      • madzioreck Re: Freya Deco? 26.04.10, 13:44
        Oj, zgadzam sie. Mierzyłam ostatnio Deco 34GG (normalnie nosze 32J, i w sumie
        jest przymałe) - ten stanik jest genialny, niestety, na większej piersi
        wyskoczyła jednak bułeczka. Ale kupiłabym go na specjalne okazje gdyby nie to,
        że się odchudzam i wymiary co chwilę lecą. Ale kupię sobie, kupię :)
        • inez69 Re: Freya Deco? 26.04.10, 16:02
          Madziorq to już wiem, czemu piszesz o ścisłym obwodzie deco :P
          Wiesz, że za małe miski prrzekłamują ocenę obwodu?
          • madzioreck Re: Freya Deco? 26.04.10, 16:38
            Inez, mam nieco doświadczenia w brafittingu i potrafię odróżnić jedno od
            drugiego, zapewniam Cię ;) Poza tym piszę o swoim odczuciu w zwiazku z nowym
            stanikiem, nie wiem, jak się zachowuje przy użytkowaniu.
            • inez69 Re: Freya Deco? 26.04.10, 17:42
              Ok ok.
              Ja tylko mam nadzieję, że oceniam Deco na megarozciągliwca dlatego,
              że trafił mi się jakiś podejrzany typ z ebaya. Mam nadzieję, że po
              testowaniu bliźniaczej Lydi z normalnego sklepu poczuję ścisłość;)
              • inez69 Re: Freya Deco? 26.04.10, 17:43
                masło maślane, ale wiesz o co mi chodzi:)
                • madzioreck Re: Freya Deco? 26.04.10, 17:46
                  No wiem :)
      • inez69 Re: Freya Deco! 26.04.10, 16:06
        Ja też polecam Deco. Ma bardzo niski mostek, robi "sexi krechę" i
        jest produkowany do GG, a że dużo miskowy to można i z H się w nim
        zmieścić. Tak jak Yaga, nie wyobrażam sobie jeszcze większego
        dekoltu niż w tym modelu.
        • yaga7 Re: Freya Deco! 26.04.10, 16:29
          A ja jeszcze dodam, że zestaw Deco + czarna tequila = dekolt mrau ;)
          • inez69 Re: Freya Deco! 26.04.10, 17:39
            Ha, właśnie czarna teqila do mnie idzie:D
            • tadaam to jeszcze oświećcie mnie co to ta tequila? 27.04.10, 21:03
              ... sukienka może? Bo czegoś na wesele szukam..
              • anka_z_lasu tequila to bluzka 27.04.10, 21:08
                sukienki biubiu tutaj: www.biubiu.pl/category.php?id_category=6
                a wątek o biuściastych sukienkach na wesele - na przykład tutaj :)
                forum.gazeta.pl/forum/w,32203,108744539,108769405,Re_sukienka_okazjonalna.html
          • tadaam sralalala 10.06.10, 09:13
            No i zakupiłam tę Deco. Z której strony ona robi fajny dekolt to niestety nie
            wiem. Mocno się zastanawiam, czy nie wrócić do któregoś z moich starych
            staników, bo mam dość próbowania... Od półtora roku jestem na bieżąco z tym
            forum, z rozmiarami itd, i tak:
            staniki, które mają być balkonetkami, sa megazabudowane i wystają z moich
            dekoltów. Takich zwykłych, nie w szpic.
            Uświadczyć stanik gładki to jak igłę w stogu siana, a jak już uświadczę, to
            cycki mam po bokach w każdym plunge.
            Staniki, ktore sa reklamowane jako niewidoczne pod bluzkami, są widoczne pod
            bluzkami.
            Staniki białe mają czarne/ czerwone/ niebieskie/ inne koronkowe wykończenia,
            które nie dośc, że widać bo odstają, to widac, bo są ciemne (i jak tu je załozyć
            pod białą bluzkę.
            Staniki czarne mają białe wykończenia, co nienajlepiej wygląda pod czarną bluzką
            z dekoltem.
            Jedyny stanik, który mi podpasował w 100%, a nawet w 200, to kalyani Natural
            Charm, ale oczywiście już go nie produkują, to po pierwsze, po drugie i tak byl
            stanikiem zimowym.
            Staniki generalnie są sliczne, ale nalezy chodzić wyłącznie w nich, bo jak
            załozysz nań jakiś ciuch to już znacznie gorzej.
            Staniki usztywniane wyglądają slicznie jak stoisz, ale jak usiądziesz, albo
            zapniesz pasy w samochodzie to jest pełna żałośc, bo cyc się pięęęęknie zapada i
            widać tylko sterczącą miseczkę.
            Staniki nieusztywniane nie występują w wersji plunge, a jesli jakiś pasuje, to
            pasuje wyłącznie pod golfy (patrz wyżej).

No szlag :(
      • jud.yta Re: Freya Deco? 26.04.10, 17:57
        yaga7 napisała:

> U mnie do dekoltów się sprawdza - większych dekoltów już nie
        dałabym rady nosić
        > ;)

Potwierdzam, najlepiej zbierający stanik i bardzo niski mostek.
        • tadaam przekonałyście mnie do tego Deco :) 27.04.10, 21:00
          ...jak nabędę, po wypłacie, dam znać, czy się sprawdził. Powinnam celować w 32 G
          jak mniemam?
    • felisdomestica Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 10:57
      Te wszystkie
      piękne bułeczki na zdjęciach modelek w Tease me, na przykład, i w
      wielu innych, u mnie wystapiłyby, gdybym kupiła 4 rozmiary za mały

Odpowiedziałaś sobie na swoje pytanie :-).
      • tadaam Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 11:00
        Dlatego mówie, że rozważam ;)

Niestety, odzwyczaiłam się od poprawiania cyckow za każdym skłonem
        czy sięgnieciem po ksiazkę ;) wiec liczę na to, że ktoś mi coś
        doradzi :)
        • kasiadj07 Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 11:04
          W Effuniakach nie trzeba nic poprawiać:)
          • yaga7 Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 11:12
            To racja, ale ja po paru godzinach effuniaka muszę wymienić na inny stanik, bo
            mi się wgniata w ciałko. A dodam, że effuniaki to jedyne staniki, które mi się
            wgniatają i ogólnie nie mam wrażliwej skóry. ;)
            • kasiadj07 Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 11:28
              Kwestia osobnicza, ja ostatnio noszę już tylko effuniaki, bo inne mi
              robią krzywdę:(
              • yaga7 Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 12:13
                Hehe, no na pewno kwestia osobnicza :D

Dlatego nie ma szans, żeby jakiś model pasował zawsze wszystkim, nie da się.
                • pilotka86 sprobuj FIFI 26.04.10, 15:16
                  cześć,
                  moim skromnym zdaniem powinnaś sprobować Ruby Pink FIFI! Daje NIEZIEMSKI dekolt,
                  mnie tylko on "ratuje" z uświadomionych stanikach...
                  Nawet przy antoniette nie mam takich pięknych jabłuszek jak w Fiffi, mój
                  absolutny faworyt! Kocham ten stanik po prostu i zastanawiam się nad kupieniem
                  drugiego he Nie jest może jakiś super seksi (mam czarny) ale wraz z szorcikami
                  tworzy wybuchową mieszankę... Ma ścisły obwód, który się nie rozciąga i świetnie
                  skrojoną miskę... Ja zwykle noszę 30DD, ale że nie było to wzięłam 32D i jest
                  cudny a z piersi robi jeszcze większe cudo, choć mam małe, to jest dopiero
                  wyczyn! Nie zachowuje się przy tym jak ohydny push-up, POLECAM!

www.onlyher.pl/products/167/p/294
                  • anka-ania Re: sprobuj FIFI 26.04.10, 18:52
                    Fifi faktycznie nadaje się do dużych dekoltów, ale raczej nie spełni oczekiwań
                    autorki wątku, bo odznacza się pod ubraniami. Poza tym ona chyba nie bardzo
                    radzi sobie z podtrzymaniem w większych rozmiarach.
                    • akj77 Re: sprobuj FIFI 27.04.10, 01:14
                      anka-ania napisała:

> Fifi faktycznie nadaje się do dużych dekoltów, ale raczej nie spełni oczekiwań
                      > autorki wątku, bo odznacza się pod ubraniami. Poza tym ona chyba nie bardzo
                      > radzi sobie z podtrzymaniem w większych rozmiarach.

Oj, nie radzi sobie, chociaż rzeczywiście obwód ma ścisły. Ja z Fifi 34GG
                      wypływałam po paru ruchach.
    • femalespirit Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 20:11
      Ja Ci polecam Panache Zara, dwa numery mniejszy niz normalne nosisz. Ja na przyklad balkonetki nosze 34 FF-G, a Zare mam 34E i wreszcie wyglada to jak nalezy. Moje piersi to raczej gruszki niz jablka, wiec musze je mocno podniesc i zblizyc do siebie, zeby uzyskac jabluszka. Przy tym stanik jest gladki i biust, choc zaokraglony i zblizony, nie wylewa sie.
      www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/plunge-bras/pni1-details.aspx?colour=white
      • eponak Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 26.04.10, 23:03
        Dwa numery mniejszy? Eee... Jaki masz kolor Zary? Biały? Mierzyłam
        Latte Blush i była małomiskowa, a do tego się paskudnie załamywała i
        obwód 65 na 68 cm, które mam, był za szeroki. Akurat Zarę źle, bo miała
        jakieś strasznie miękkie fiszbiny, które i tak same w sobie wyglądały
        na szerokie. Niestety, ale 65H nie jest produkowane, a ten rozmiar
        powinien być wtedy na mnie dobry - przy tej małomiskowości.
        • femalespirit Re: tylko Wy mozecie mnie uratować... PLUNGE PROB 27.04.10, 10:35
          Moja Zara jest biala. I naprawde dobrze sie ja nosi te dwa numery mniejsza, ale
          to pewnie zalezy od ksztaltu biustu - moj nie jest gora okragly, wiec moze przy
          innym ksztalcie piersi tylko jeden numer mniejsza zalatwilaby efekt. A obwod
          oceniam jako stadardowy Panache (mialam Tango i Lilly), czyli niezbyt scisly.
      • tadaam o, koleżanka też z gruszkami ;) 27.04.10, 21:06
        Posłucham zatem Twojej rady również, bo ewidentnie rozumiesz mój ból :))))
    • tadaam a dlaczego mam puste miski? 13.06.10, 12:15
      ... może ja gdzieś robię błąd. Swoje Thrill Me aktualnie sprzedaję, bo niestety
      nie mogę znieść tego, że jak stoję to jest naprawdę na czym zawiesić oko, ale
      jak siadam mam momentalnie puste od góry miski. I stanik odstaje, co niestety
      mocno widać. Generalnie obserwuję to w praktycznie wszystkich modelach, jakie mi
      się w domu przewinęły. Może ja o czymś nie wiem?
      • imp18 Re: a dlaczego mam puste miski? 13.06.10, 12:32
        może głupie, ale przychodzi mi tylko jedno do głowy - stoisz to się prostujesz, siadasz to się garbisz :P
      • anka_z_lasu Re: a dlaczego mam puste miski? 13.06.10, 12:33
        W swobodnej, wyprostowanej - ale nie na baczność - pozycji stojącej stanik nie
        powinien odstawać. Po pochyleniu, zwłaszcza w stanikach usztywnianych,
        odstawianie może się pojawić, ale lekkie, bez przesady. Choć na przykład
        Effuniak mi nie odstaje nawet w maksymalnym garbie, hmm. Ale już inne staniki -
        owszem, trochę odstają.

Jeśli chcesz, możesz swoje zdjęcia wysłać do zamkniętej galerii, ocenimy
        dopasowanie.

A tak w ogóle to jakie Ty masz obecnie wymiary?
        • tadaam to zależy - 78-9/104-8 13.06.10, 13:09
          Pierwsza wersja w miękkim staniku, druga w zwisie, czyli mierzone po
          effuniakowemu. Zdjęcia mam, tylko przypomnijcie mi, komu wyslać, bo dawno tego
          nie robiłam. Dostęp do galerii mam (jeśli nikt nie cofnął), ale linka chyba już
          nie mam.
          • tadaam garb 13.06.10, 13:10
            ...rzecz jasna, ma z tym trochę wspólnego, ale ja mówię o siedzeniu np. w aucie
            - to, co ja mam wtedy zamiast piersi, to pomyłka jakaś jest, np. w Thrill me...
          • anka_z_lasu Re: to zależy - 78-9/104-8 13.06.10, 18:32
            link do regulaminu:
            forum.gazeta.pl/forum/w,32203,91687524,91687524,Galeria_Stanikow_regulamin.html
            do galerii:
            biusciate.blox.pl/html

adres do wysyłki zdjęć: zdjecialb@gmail.com
    • illuzja Keia Pink Natalie 13.06.10, 23:17
      ja pozwolę sobie w ramach własnych trzech groszy dorzucić, że mój antyplunge'owy cycek polubił się bardzo z Natalie od Keia Pink. Pod zwykłym t-shirtem faktycznie wygląda na lekko rozstawiony na boki, ale jak założę bluzkę z dekoltem, to na chwilę sama siebie hipnotyzuję. problemem w przypadku kryteriów autorki wątku będzie to, że wierzch miski Natalie jest pokryty haftem (ale coś mi się kojarzy, że Keia Pink ma też coś czarnego z gładkim wierzchem?), no i miska do GG (ale a nuż?), jednak może warto spróbować? :|
      i chciałam dodać, że utożsamiam się z frustracją wynikającą z nierówności staników (że białe z czerwonym, czarne z białym, a najfajniejsze już nieprodukowane). o.
    • tadaam ile trzeba czekać na dostep? 14.06.10, 09:38
      Wysłałam wczoraj prośbę i zdjęcia w Thrill Me... i nic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka