Dodaj do ulubionych

Ankieta dotycząca asymetrii

27.08.10, 11:55
Szczególnie te bardziej biuściaste zapraszam do udziału w ankiecie

www.vizu.com/vot/Grab-bag/Fashion/asymetria/poll-vote.html?n=219236&cId=
Kinga pracuje nad lepszym dopasowaniem BiuBiu - informacje od Was nam pomogą.
Obserwuj wątek
    • urkye Re: Ankieta dotycząca asymetrii 27.08.10, 13:18
      Jam średniobiuściasta, ale mój głos też może się przydać, więc zagłosowałam:)
      Kinga planuje szyć bluzki uwzględniające asymetrię? o.O Wow, to by było niezłe
      przedsięwzięcie;)
      • felisdomestica Re: Ankieta dotycząca asymetrii 27.08.10, 14:03
        Szycie bluzek uwzględniających asymetrię? W jaki sposób? Czy po prostu np.lewa część biustowa będzie mniejsza niż prawa albo na odwrót? Czy ewentualnie w część biustową będą wszyte wkładki korygujące różnicę rozmiarów??
        • indigo-rose Re: Ankieta dotycząca asymetrii 27.08.10, 20:53
          Mnie ucieszyłoby zwyczajne zaszywanie kopertowych dekoltów na odwrót :)
          • la_parisienne.biubiu Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:09
            Indigo rose napisała receptę na asymetrię - jedyną sensowną, działającą przy
            dekoltach kopertowych. Jeśli wierzchnia część dekoltu kopertowego będzie na
            mniejszej piersi - optycznie się ona powiększy, większa, pod spodem zawsze
            wygląda na mniejszą. Wizualnie piersi się wyrównują. Moja koleżanka ma widoczną
            asymetrię, 2-3 rozmiary, po przełożeniu (tradycyjnie zakładanej na górę) prawej
            strony pod spód - różnica jest naprawdę imponująca. Najbardziej jest to
            widoczne, kiedy bluzka jest w paseczki, w gładkich efekt nie był aż tak
            spektakularny, ale paski - miodzio! Próbowałam na innych dziewczynach, i
            stwierdzam, że to działa.
            Dlatego zastanawiam się czy ma sens szycie części kopertowych rzeczy "na odwrót".
            Wiem strzelam sobie w kolano, w stopę i w głowę równocześnie ;)
            • maith Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:13
              W nic sobie nie strzelasz, dobrze myślisz :)
              Szyj część na odwrót, szczególnie że jak widzę "norma" pasuje
              mniejszej części kobiet.
              • alladyna1986 Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:27
                Chwila, to normą (tą będącą w mniejszości) jest lewa klapa na prawej, a wiązanie
                na prawym biodrze, tj. krój pasujący przy prawej piersi większej?:) Ale wyniki
                ankiety temu przeczą. Ja się zwykle spotykałam z wiązaniem z lewej strony i to
                generalnie wyrównywało wygląd biustu;)
                • alladyna1986 Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:27
                  alladyna1986 napisała:

> Chwila, to normą (tą będącą w mniejszości) jest lewa klapa na prawej, a wiązani
                  > e
                  > na prawym biodrze, tj. krój pasujący przy prawej piersi większej?:) Ale wyniki
                  > ankiety temu przeczą. Ja się zwykle spotykałam z wiązaniem z lewej strony i to
                  > generalnie wyrównywało wygląd biustu;)
                  Tzn. wyrównywało przy lewej piersi większej;) a więc tej wiodącej w ankiecie.;D
                  • la_parisienne.biubiu Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:36
                    Tak, dlatego Anusia zrobiła dla mnie ankietę. W moim otoczeniu są kobiety z
                    przewagą większej prawej, co doprowadziło do eksperymentów nad próbą
                    zniwelowania tego zjawiska ;) Ale z tego co wiem, większa jest zwykle lewa...
            • justinehh Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 00:17
              Zawsze możesz spróbować.
    • alladyna1986 Re: Ankieta dotycząca asymetrii 27.08.10, 22:31
      Zagłosowałam;) Wyświetliły się ciekawe wyniki - 90% głosujących ma asymetrię! z
      małą przewagą piersi lewej nad prawą.;D
      • a.m.a Re: Ankieta dotycząca asymetrii 27.08.10, 23:47
        tez zaglosowalam - ale teraz przewaga lewej znacznie wzrosla :P
    • jak_matrioszka Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 01:01
      Ja mam wieksza lewa. Jestem po dwoch okresach karmienia, i oba razy lepiej mi
      sie karmilo lewa strona, zarowno ze wzgledow ilosciowych (litraz produkcji), jak
      i porecznosci. Zawsze bylam przekonana, ze wlasnie okresy karmienia i fakt ze
      przy pierwszym produkcja lewostronna przerastala prawostronna o dobre 30%, mialy
      decydujacy wplyw na powstala dysproporcje. Przed pierwsza ciaza mialam A w
      porywach do B, dysporoporcja nawet jak byla, to bardzo trudna do uchwycenia. Po
      pierwszym karmieniu zostalo mi C/D i roznica na moze pol literki, po drugim
      karmieniu zostalo mi prawie wszystko (czyli G) i okolo literki w roznicy wielkosci.

Moze by sie dalo biustonosze z dwoma roznymi miseczkami produkowac? Chyba ze w
      sklepach sa wkladki "wybierz swoja opcje dysproporcji i doloz do mniejszej
      piersi", a ja przeoczylam ich istnienie? ;)
      • jak_matrioszka Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 01:03
        A, i przy okazji: ja nie jestem wielkobiusciasta, w sklepach panie ekspedientki
        "daja" mi zazwyczaj 80B, ale nie moglam sie oprzec checi zaglosowania w ankiecie :)
        • ptasia Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 09:41
          Jak_matrioszka, a na pewno nosisz dobry rozmiar, bo coś wątpię w to 80B?
          Wpisywałaś się może do naszego wątku rozmiarowego?
          forum.gazeta.pl/forum/w,32203,114613253,114613253,JAKI_POWINNAM_NOSIC_ROZMIAR_STANIKA_46.html
          • ptasia Errata: do Jak_Matrioszka 28.08.10, 09:44
            Jeeezu, czytanie ze zrozumieniem w sobotę rano chyba nie idzie u mnie najlepiej.
            Matrioszko, przepraszam, przeczytałam ponownie i rozumiem, że nie nosisz 80B :)
            dlaczego tu nie można edytować lub kasować postów???
      • mika_p Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 01:21
        A ja mam odwrotnie.
        Tzn., też mi się lepiej karmiło lewą, zapewne pod względem poręczności, ale
        prawą mam większą i w tym widziałam początkowe problemy z karmieniem drugiego
        dziecka (waga urodzeniowa 2600g).
        Przed ciążami też prawą miałam większą.
      • alladyna1986 Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 10:17
        Matrioszka, o biustonoszach z jedną miseczką większą, a drugą mniejszą pisała
        Ewa kiedyś.;) Problem jest taki, że biustonosz z nierównymi miseczkami
        uwidoczniałby asymetrię, chyba że jedną miseczkę zrobić mniejszą tylko w środku,
        a więc dodać gąbkę push-up. Generalnie dużo zachodu, a efekt taki sobie - albo
        gąbka, albo wyraźnie nierówne piersi, co odznaczałoby się pod obcisłymi
        rzeczami. To już lepiej nosić staniki z równymi miseczkami;)
        W sklepach są różne rodzaje wkładek - wielkości, kształty, grubości, materiał
        wykonania - można sobie dobrać.:) Ale to też nie takie łatwe, bo taka wkładka
        nie może robić podejrzanych górotworów w miseczce.;)
        • paulaalt Re: Ankieta dotycząca asymetrii 28.08.10, 10:56
          Ja mam większą prawą pierś, a dekolty w Biubiu to uwydatniają,
          ponieważ w kopertowych to prawa "klapka" jest na wierzchu. Marzy mi
          się, by były szyte odwrotnie... Choć zdaję sobie sprawę, że u
          większości kobiet lewa pierś jest większa.
    • akna up n/t 03.09.10, 21:18

• agn44 Re: up n/t 04.09.10, 18:24
        Ja mam szczęście w nieszczęściu - lewa większa, czyli obecny krój jest dla mnie
        bardziej korzystny. Niemniej jednak uważam, że powinna być możliwość wyboru, na
        która stronę będzie robiona zakładka (czy jak to się nazywa), i że nie wiązałoby
        się to z dopłatą. Myślę, że dziewczyny z asymetrią chętnie poczekałyby powiedzmy
        tydzień-dwa tygodnie, byleby mieć bluzkę, która optycznie powiększyłaby im
        mniejszą pierś. W każdym razie ja bym poczekała :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka