Dodaj do ulubionych

obniżanie się biustonosza -fiszbin

27.05.11, 13:45
Mam ostatnio problem z biustonoszami, niezależnie czy noszę obwód 70, czy 75 (78 pod biustem, 110 w biuscie), po godzinie pod założenia część przednia obniża się o centymetr, dwa w dół, tzn fiszbiny, z przodu zjeżdzają w dół, bez widocznego podnoszenia się obwodu z tylu; Ramiaczka mam wyregulowane aby było mi wygodnie, nie wiem czym to jest spowodowane, złym rozmiarem, miseczkami, macie jakis pomysł co mogę sprawdzić?
Obserwuj wątek
    • azymut17 Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 27.05.11, 15:38
      Może miska jest za duża? Wtedy stanik zjeżdża w dół szukając miejsca podparcia dla górnego brzegu miseczki. Sprawdź po starannym założeniu, czy materiału tam nie ma za dużo, czy nie odstaje itp.
      • varietta_m Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 27.05.11, 19:07
        ...lub za mała ;)
        Mnie staniki zjeżdżają jak mam za małą miseczkę i mimo, że obwodowo jest ok, to całość ciągnie w dół.
        Tak czy inaczej - przyjrzyj się miseczkom :)
    • madzioreck Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 27.05.11, 21:31
      Stanik lubi zjeżdżać przy za ciasnym obwodzie lub przy za dużej misce... jeśli jest to kwestia obwodu, to na dole (dobrze dobranej) miski robi się puste miejsce, a górą zaczyna bułkować.
      • maheda Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 27.05.11, 21:50
        Staniki lubią też zjeżdżać niektórym szczupłym dziewczynom, po prostu ;), które nie mają niczego pod biustem, więc stanik robi, co chce ;)
        Wtedy można przytyć, żeby nie zjeżdżał :D

A tak całkiem serio, to - poza przyczynami wymienionymi wcześniej - bywa jeszcze czasem, że piersi mają swój własny kształt, bardzo określony, a fiszbiny są np. za wąskie - wtedy też będą zjeżdżać, bo piersi się nie dadzą wcisnąć w zbyt wąskie fiszbiny, które właścicielka woli z uwagi na to, że staniki z tymi węższymi fiszbinami bardziej zbierają jej biust do środka...
        • madzioreck Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 27.05.11, 22:13
          > A tak całkiem serio, to - poza przyczynami wymienionymi wcześniej - bywa jeszcz
          > e czasem, że piersi mają swój własny kształt, bardzo określony, a fiszbiny są n
          > p. za wąskie - wtedy też będą zjeżdżać

O, właśnie. I jeszcze jak miska jest bardzo płytka na dole, tzn. od fiszbiny idzie ostro w górę, tak żeby maksymalnie wypchnąć pierś ku górze. Przy bardziej zwartych piersiach też bywa, że stanik przegrywa z piersią ;)
          • effuniak Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 28.05.11, 05:51
            Czasem jest to wada konstrukcyjna i już na wieszaku widać który stanik na 100% będzie zjeżdżał w dół - jeśli materiał nad fiszbiną, na srodku dołu miski , tworzy prawie płaską powierzchnę to nie ma najmniejszych szans by sięnagle zaokraglił by zmieścić kulistą w kształcie pierś

Zwykle w miękkich stanikach się to zdarza

A inne przyczyny - jak opisały dziewczyny :)
            • buka_rozzie Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 28.05.11, 07:38
              a mi sie tak działo w stanikach w których obwód był doszyty do misek, a nie miski wszyste w obwód..
              francess z cleo czy brooke mi zjeżdza.ły, mimo że były rozmiarowo ok. a effuniaki mi nie zjeżdząją ^^
              • effuniak Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 28.05.11, 10:30
                Bardzo mnie to cieszy :)
            • maheda Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 28.05.11, 10:45
              Znaczy, będzie zjeżdżał w dół, jeśli pierś jest jędrna :)
              Jeśli jest lejąca się, to stanik może być na dole nad fiszbiną dowolnie płaski, a i tak zjeżdżać nie będzie, bo pierś się wleje w dowolny stanik i przybierze jego kształt.
              Inna rzecz, że wiele kobiet, zwłaszcza młodych (lecz nie tylko), ma o swoich piersiach wyobrażenie, że są niejędrne i lejące, podczas, gdy obiektywnie mają naprawdę jędrne piersi.
              • megankax Re: obniżanie się biustonosza -fiszbin 29.05.11, 06:50
                Dziękuję za odpowiedzi,
                Wydaje mi się że nie ma szansy aby obwód był zbyt ciasny, są to staniki juz używane po minimum kilka miesięcy (i były wygodne), muszę kupić jeden biustonosz z miseczką więcęj. Ponownie sie pomierzyłam i mam centymetr mniej pod biustem, zaczełam chudnąć (a raczej wracać do równowagi po porodzie dopiero po półtora roku) i miałam nadzieje, że pójdzie to równo, a tu jest dość prawdopodobne że miseczki robią się za małe, lub zbyt płytki krój - biust mam cięższy w dolnej częsci, górą zawsze miałam odstające koronki w miseczkach, a teraz i faktycznie jędrniej całość wygląda.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka