Dodaj do ulubionych

Freya Lounge

27.07.11, 14:45
Wątek poświęcony kolekcji FREYA LOUNGE - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.

PS. Uważam, że przyda się osobny wątek, bo w końcu to nie staniki.
Obserwuj wątek
    • yaga7 Gracie chemise 27.07.11, 14:48
      Koszulka nocna:
      www.freyalingerie.com/lounge/gracie/aw11.aspx
      Mam rozmiar M E-G i pasuje na 32GG / 34FF. Czyli rozmiarówka jest wielka, bo na swoje wymiary powinnam mieć L-kę czy nawet więcej.

W tej koszulce jest mi wygodniej niż w koszulkach bravissimowych, nie ma fiszbinów, w części biustowej jest tylko podwójny materiał z gumką pod spodem. Ale mój biust nawet trzyma, nic nie wypada, nic się nie wylewa.

Mam nadzieję, że jakość będzie lepsza niż piżamka z zeszłorocznej kolekcji Lounge, która mi się zmechaciła po paru praniach.
    • ptasia Erin XS E-G 14.05.13, 14:05
      odgrzebię ten ach, szalenie popularny wątek, gdyby ktoś - jak ja do niedawna - zastanawiał się, czy warto.
      Nabyłam za bardzo promocyjną cenę (ok. 7 funtów) koszulkę Erin XS E-G i osobiście uważam, że nie warto. Miejsce na biust - ledwo się mieszczę z 30F, większy biust imho by wypadł dołem lub górą. Support części koszulkowej - taki, jak w koszulce za 49 zł secret support z M&S, rozm. 10, czyli umiarkowanie supportujący. W opcji 7 funtów, jeśli ktoś coś takiego lubi, to ok, ale jak już ma kosztować 10 funtów - to chyba lepiej M&S, które w dodatku mają regulowane ramiączka. Sama koszulka na mnie b. długa, dekolt przepastny - imho na dłuższy tułów, ale to nic nowego. Estetyka: jak dla fanek Barbie ;). Ja na przyszłość sobie daruję.
      • yaga7 Re: Erin XS E-G 14.05.13, 14:41
        A tak offtopicznie, gdzie M&S można kupić? Bo w Kraku sklepu nie ma, sklep onlajnowy swego czasu do Polski nie wysyłał, to zostaje tylko ebay.
        • ptasia Re: Erin XS E-G 14.05.13, 14:46
          ja kupiłam w W-wie, będąc przelotem w stolicy... Były 3 kolory, rozmiary konfekcyjne. Były też takie dziwne, niby DD+, z usztywnianym frontem, ale wciąż na gumkę pod biustem.
          Sklep UK-owy wciąż nie wysyła, z tego co wiem. Więc, ten... Wrocław lub Kłodzko ;)? global.marksandspencer.com/pl/pl/znajdz-sklep/
          • yaga7 Re: Erin XS E-G 14.05.13, 14:55
            Hehe, no właśnie.

Strasznie wkurza mnie taka niedostępność M&S, zwłaszcza że notorycznie ktoś go gdzieś poleca ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka