indigo-rose Re: Jesienna kolekcja Effuniak 18.09.11, 22:23 CH Pawie Oka z dołem do kompletu - must have! Chciałabym, żeby były stringi, chociaż te szorty też mi się podobają. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Jesienna kolekcja Effuniak 19.09.11, 09:11 Chciałabym jeszcze raz pochwalić effuniakowe modelki. Jak miło popatrzeć na dziewczyny , które jakoś tam oddają skalę realnie występujących biustów i do tego są naprawdę naturalne i dobrze sfotografowane. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Jesienna kolekcja Effuniak 19.09.11, 15:44 A czy Wam tez modelka duzobiusciasta przypomina dr Callie Torres z "Chirurgow"? :D Odpowiedz Link
maith 3 modelki 19.09.11, 17:52 magdalaena1977 napisała: > Chciałabym jeszcze raz pochwalić effuniakowe modelki. Jak miło popatrzeć na dz > iewczyny , które jakoś tam oddają skalę realnie występujących biustów i do tego > są naprawdę naturalne i dobrze sfotografowane. Fakt, pomysł z 3 modelkami prezentującymi ten sam model na różnych wielkościach biustu jest fantastyczny i powinien stać się normą. Jak widać wcale nie trzeba wciskać ludziom kitu, ukrywając wyższe wersje. Można pokazywać wszystko, a wyższe wersje po prostu... umiejętnie dopracować w realu :) I coś takiego robi firma w gruncie rzeczy niewielka w porównaniu do gigantów, których jak rozumiem, na taką uczciwość... nie stać? Duży plus dla Ewy i czekam aż reszta dorówna do tego poziomu. Odpowiedz Link
ptasia Re: 3 modelki 19.09.11, 18:59 > I coś takiego robi firma w gruncie rzeczy niewielka w porównaniu do gigantów, k > tórych jak rozumiem, na taką uczciwość... nie stać? > Duży plus dla Ewy i czekam aż reszta dorówna do tego poziomu. Ja Wam mogę powiedzieć, jak to jest z Bravissimo: mieli kiedyś taką blond modelkę, Ericę, która miała być 'większa'. Niektóre mogą ją pamiętać, zresztą wciąż jej zdjęcia są przy białej Jolie itd. Potem Bravissimo ją usunęło. Na pytania, czemu i czemu nie ma kogoś innego podobnego, odpowiedzieli, że produkty, które pokazywała na sobie, 'źle się sprzedawały'. Odpowiedz Link
maith Re: 3 modelki 19.09.11, 19:18 Właśnie o tym mówię, bo to trzeba najpierw produkty poprawić. Inaczej dochodzi do takich sytuacji, jak czasem tu opisywane, kiedy kobieta kupuje stanik, otwiera przesyłkę i nijak nie może dostrzec związku między tym czymś w środku a zamówionym produktem. Oczywiście u nas to się już zdarza rzadziej, bo są galerie, więc często wiemy przed zamówieniem, jak produkt wygląda. Ale kobiety bez takich możliwości się nabierają. Na marginesie, w ubraniach też Bravissimo słynie z wywoływania zaskoczenia przy odbiorze przesyłki, po tym, jak konstrukcję sukienki zmienił wcześniej szalony fotoszopista. Pewnie też "dla lepszej sprzedawalności". Ale taki numer można klientce wykręcić raz. Nawet jeśli tego jednego produktu nie odeśle, to zaufania do firmy potem mieć nie będzie i drugi raz nie zamówi. Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Jesienna kolekcja Effuniak 19.09.11, 15:41 Jestem ZACHWYCONA kolekcją! Nie kupowałam żadnych effuniaków od czasu mchów i bakłażanów, bo nie było nic, co by mnie zachwyciło, a potrzebną liczbę staników mialam. Powoli moje zapasy się trochę poniszczyły, więc czas na duża zakupy. Zaczynam odkładać pieniądze. Podobają mi się prawie wszystkie propozycje, uważam, że to doskonała jesienna kolekcja. Ogromnie się cieszę, że będę mogła wypróbować balkonetkę :) Zapowiedzi oglądam na FB i przy każdej wołam męża i podziwiamy modelkę, kroje i kolory :):) Odpowiedz Link
agafka88 kolejne zapowiedzi 19.09.11, 15:54 na facebooku, w szufladzie jeszcze nie ma: www.facebook.com/sklep.ewamichalak bp classic, pl atrament pl kobalt materiał kobalta wygląda interesująco :) Odpowiedz Link
izas55 Re: kolejne zapowiedzi 19.09.11, 16:24 No teraz to chyba ogłoszę bankructwo.......... Odpowiedz Link
indigo-rose i niegrzeczna dziewczynka ;) 19.09.11, 19:38 nowy model w szufladzie - hp bad girl Odpowiedz Link
kasiadj07 Re: Jesienna kolekcja Effuniak 19.09.11, 20:22 Jestem zachwycona nową kolekcją:) Brakuje mi jednak jaśniejszych kolorów. Wyrosłam z mojej kolekcji Effuniaków i chętnie bym coś kupiła, ale nie potrzebne mi same ciemne staniki. Na razie musiałam się zadowolić cielakiem. Szkoda, że nie pojawiły się modele zapowiadane na lato, Eden i Ptyś, bo na nie czekałam. Z drugiej strony może dobrze, bo teraz byłyby za małe:) Najbardziej kuszą mnie Kobalt i Malachit, nie będę się mogła zdecydować, który wybrać. Atrament również jest piękny. Zastanowię się nad Niną, ale mój portfel krzyczy, że to za dużo. Mam nadzieję, że większość modeli nie będzie limitowana i będzie można realizować zakupy stopniowo. Zwłaszcza, że ceny poszły w górę. A gdzie oczekiwany przez nas ZIELONY STANIK? Odpowiedz Link
aletka1 Letnia vs Jesienna kolekcja Effuniak 20.09.11, 12:12 Witam, chciałam zostać włascicielką pierwszego effuniaka ale jak do tej pory nie dane mi było. Spodobały mi się z letniej kolekcji EDEN i BELLA, ale do tej pory nie pojawiły się w sklepie a lato już za nami. Czy podobnie stanie się z jesienną kolecją? Będę oczekiwać na jakiś model a on wcale się nie ukaże? Czemu więc mają służyć zapowiedzi? Odpowiedz Link
kryklu Re: Letnia vs Jesienna kolekcja Effuniak 20.09.11, 16:37 aletka1 napisała: > Witam, > chciałam zostać włascicielką pierwszego effuniaka ale jak do tej pory nie dane > mi było. Spodobały mi się z letniej kolekcji EDEN i BELLA, ale do tej pory nie > pojawiły się w sklepie a lato już za nami. > Czy podobnie stanie się z jesienną kolecją? Będę oczekiwać na jakiś model a on > wcale się nie ukaże? Celna uwaga :) A ja właśnie liczę na to, że nie wszystkie jesienne zapowiedzi zostaną zrealizowane, bo na swoją silną wolę liczyć przecież nie mogę ;) > Czemu więc mają służyć zapowiedzi? Odpowiedz Link
moniiiq Re: Letnia vs Jesienna kolekcja Effuniak 20.09.11, 18:32 Mnie w tej kolekcji szczególnie cieszą szorty, które uwielbiam!! A jeśli chodzi o modele to moje ulubione to Bad girl i Carmen... Bardzo podoba mi się też kolor malachita. Odpowiedz Link
amused.to.death KIEDY???? 20.09.11, 20:58 Kiedy te nowe? Bo nie wiem czy zamawiać (potrzebuję cielisty) czy czekać? Bo długo czekać nie chcę, a cielisty potrzebuję.... Odpowiedz Link
maith Re: KIEDY???? 20.09.11, 21:26 Przecież w zapowiedziach nie ma cielistych. Cieliste są tylko w sklepie. Odpowiedz Link
amused.to.death Re: KIEDY???? 20.09.11, 21:32 Ja wiem:) Z cielistych sobie coś wybrałam ze sklepu. Ale chciałabym jeszcze jakiś kolorowy z tych co będzie - najchętniej kobalt albo pawie oko. I wolałabym oczywiście w jednej przesyłce:) Odpowiedz Link
effuniak Amused.to.death - KIEDY???? 21.09.11, 05:51 Stopniowo z cała pewnością nie da się tego załatwić jedną przesyłka bo inaczej jest rozplanowana ta kolekcja w produkcji Odpowiedz Link
amused.to.death :) 21.09.11, 10:59 No dobrze, to zamówię to co mam zamówić teraz i będę czekać:) Odpowiedz Link
aleksandra_b Tylko jeden miękki 20.09.11, 21:36 A mnie brakuje większego wyboru wśród miękkich. Tylko jeden Burgund... Poza tym podoba mi się HP Ulis, Malachit i Nina, no i ciekawa jestem tego nowego kroju. Odpowiedz Link
edzia100 Wszystkie mi się podobają 20.09.11, 22:21 Dołączam się do zachwytów. Super kolory! Dla mnie oczywiście ;-) Wszystko co granatowe, niebieskie, kobaltowe, malachitowe, fioletowe, różowe pasuje mi bardzo. I strasznie się cieszę, że pojawia się więcej szortów, bo to mój ulubiony typ majtek. Odpowiedz Link
winter76 Re: Tylko jeden miękki 22.09.11, 15:16 No właśnie, czemu tylko jeden miękki model? Źe się czuję w usztywnianych :/ Odpowiedz Link
smallfemme Re: Jesienna kolekcja Effuniak 21.09.11, 01:27 Czy jest szansa na osobisty brafitting u Ewy? Jestem w stanie wybrać się do Łodzi, bo gdzie bym nie szukała staników stacjonarnie, to praktycznie nie ma wyboru w moim rozmiarze effuniaków :( Może u źródła wreszcie by się udało :) Odpowiedz Link
effuniak Smallfeme 21.09.11, 05:49 jasne,ze jest . Napisz maila i przyjedź - jednak jeśli jesteś z jkiejś skrajnej strony tabelki to wcześniej napisz maikla z wymiaramy bym mogła przygotować kulka sąsiadujących rozmiarów do przymiarki bo szkoda by było gdyby Twoja podróż poszła na marne :) Odpowiedz Link
darchangel Re: Jesienna kolekcja Effuniak 21.09.11, 15:28 O tym, co pokazane zostało do tej pory, mogę powiedzieć tylko: śliczności! Naprawdę piękne. Ale zupełnie nie dla mnie. :( Znaczy: obiektywnie bardzo mi się podoba, subiektywnie tylko koronki od Malachita mi pasują i BP Carmen ;) - reszta to nie moje kolory. Jednak mimo to podziwiam. Generalnie tej jesieni najbardziej się mnie podoba dostępny już PL Onyks, bo właśnie takiego stanika potrzebuję, no i ciekawa jestem tych balkonetek piankowych (może jakiś Toffik w tym fasonie kiedyś w przyszłości? ładnie się uśmiecham: :)). Odpowiedz Link
mszn Ceny jesiennej kolekcji? 22.09.11, 14:20 A czy wiadomo już, jakie będą ceny tych staników? Jest dużo haftów sprawiających dość luksusowe wrażenie, czy przełoży się to na podwyżki? Odpowiedz Link
nientepaura Kiedy?;) 25.09.11, 13:16 po dość enigmatycznej odpowiedzi Ewy, iż kolekcja wprowadzana będzie stopniowo, chciałabym znać (i myślę, że nie tylko ja) jakieś daty;) aa i czy kolejność prezentowanych staników jest taka sama, jak ich pojawienie się w sklepie? (czyli pierwszy będzie jedyny miękki;D) Odpowiedz Link
effuniak Re: Kiedy?;) 26.09.11, 06:39 Kolejność jest dowolna i niezwiązana z kolejnością wprowadzania do sprzedaży O terminach bedziecie powiadamiane mailami - jak i teraz Odpowiedz Link
hanelore PL Kobalt i PL Atrament 25.09.11, 13:32 Zwykle tylko czytam Lobby, zanim coś wyskrobię, to już wszyscy dawno to wyrażą na kilka sposobów. Ale tym razem muszę napisać. Doczekałam się niebieskiego Effuniaka! Dziękuję! I za granatowy Atrament także! To pisałam ja, Chłodne Lato, które znalazło coś dla siebie w jesiennej kolekcji. I może kiedyś znów napiszę, mam nadzieję :) Odpowiedz Link
azymut17 Re: PL Kobalt i PL Atrament 25.09.11, 14:23 Teraz dopiero zauważyłam ten Atrament, nie ma go w Szufladzie, jest tylko na FB, z którego nie korzystam... Mam nadzieję, że to tylko przeoczenie. Odpowiedz Link
clarisse Re: Jesienna kolekcja Effuniak 26.09.11, 11:23 Przede wszystkim cieszę się okrutnie z wejścia balkonetek i z ich rozmiarówki. Słyszałam plotki, że balkonetki są opracowywane, ale że słyszałam je już wieki temu, nie do końca wierzyłam. Odkąd mój biust zaprzyjaźnił się z plandżami Effuniaka, miękkie balkonetki jakoś mi nieszczególnie leżą - a to nie mogę znaleźć dla siebie rozmiaru, a to kształt nie ten. Tym bardziej mnie ciekawi piankowa balkonetka. W szczególności fajnie by było, gdyby pozwalała na nieco szersze dekolty niż PL - w BiuBiu Faro nie mogę nosić PL. Jesienna kolekcja się mi podoba jak najbardziej, choć kolory tak nie do końca zawsze "moje". Zachwycił mnie HM Burgund - pechowo, bo akurat nie mieszczę się w rozmiarówce i pozostaje mi pytanie, czemu PL Burgund nie może tak wyglądać. Rozumiem oczywiście, że PL jest na piance i potrzebne są inne materiały, ale ech... gdyby taki przejrzysty haftowany materiał był na wierzchu, a pod spodem inny, już o odpowiednich właściwościach wytrzymałościowych, w kolorze okołocielistym, żeby wyglądało, jakby tam nic nie było... Nie wiem, czy to technicznie wykonalne, ale HM Burgund na zdjęciach wygląda dla mnie jak ideał stanika po prostu. :))) Brakuje mi trochę staników tej stylistyce :) To powiedziawszy jednak muszę przyznać, że PL Burgund wygląda bardzo, bardzo zachęcająco (byłoby "fantastycznie", gdyby nie ten chorerny ;) HM) i to byłby mój pierwszy strzał. Notabene rozmowa o bordo vs burgund jest dla mnie nieco abstrakcyjna, bo wydawało mi się, że burgund to taki odcień łapiący się pod etykietkę "bordowy" (tak jak wszelkie jeżyny, oberżyny to dla mnie odcienie fioletu; no ale ja niefachowiec jestem). Więc chciałam powiedzieć że lubię bordo / bardzo ciemne czerwienie graniczące z bordo / burgundy / kolor czerwonego wina - a ten Burgund gdzieś w tych granicach też się mieści. Potem jako wielbicielka wszelkich odcieni niebieskiego mam trudny wybór między PL Kobaltem a PL Atramentem - Kobalt nie jest wystrzałowy, ale jest taki hmmm... zrównoważony i byłby chyba odpowiedni do moich niebieskich ciuchów. Tylko że zawsze chciałam mieć granatowy. Nie do końca ten odcień, który ma Atrament, ale ;) Tylko obawiam się, czy wykończenie miski w Atramencie nie będzie zbyt wyraźnie odcinać się pod ubraniem... Ale z drugiej strony, cieszy mnie ten ozdobny element na ramiączkach. No i bądź tu człowieku mądry ;) BP Nina - wygląda bezbłędnie! A ja w sumie jakoś dawno nie kupiłam czarnego stanika, same pstrokacizny. Więc coś czuję, że to na tym będę testowała balkonetkowość Effuniaka. BP Carmen wygląda dla mnie bardzo seksownie i "buduarowo" (mam na myśli współczesny buduar ;)) - szczególnie ta czarna przejrzysta falbanka doszyta do czerwoności - ale że mam już jeden czerwony komplet, to ten pewnie by musiał poczekać na jakąś większą okazję. PL Pawie Oka mnie kuszą, bo w tym kolorze nic nie mam, a w fioletach ponoć mi nieźle i odcień przynajmniej na ekranie wydaje mi się bardzo ładny. Okrutnie mi się motyw pawich oczek podoba - ale przyznam się, że nazwa przywodzi mi na myśl prawdziwe pawie oka, a więc nie fiolety, a raczej mieniące się i łagodnie przechodzące w siebie zielenie / turkusy / niebieskości / brązy... Gdyby takie właśnie były... oj O_O BP i HP Ulis - mam okrutnie mieszane uczucia. HP Ulis (a więc poza moim zasięgiem) wygląda na zdjęciach rewelacyjnie. A BP Ulis - jakoś tak hmm... średnio. I nie wiem, czy to tylko kwestia oświetlenia zdjęć czy efekt optyczny wynikający z większej ilości czerni w BP - te hafty w HP są naprawde zielone, a w BP jakby brązowo-oliwkowe. HP Koktajl i HP Bad Girl określiłabym jako ładne, ale nie w moim stylu. I nie w mojej rozmiarówce na szczęście ;) BP Classic - nie robi wrażenia na zdjęciu. Może gdyby nie BP Nina. Ale im dłużej się przyglądam, tym bardziej mam wrażenie, że zdjęcie może być mylące. Właściwie jakiego koloru są te kwiaty? I wreszcie PL Malachit... nie podoba mi się kolorystycznie nic a nic. Tzn. przepraszam - kolor koronki mi się podoba i trochę mi żal, bo chyba by pasował pod moje BiuBiu Emerald, z którego z racji specyficznego kształtu dekoltu w rogach lubią plandże wyłazić... No ale reszta zupełnie nie - zbyt zgaszony i zbyt smutny. Tyle tylko, że wszystkie te wrażenia wymagałyby weryfikacji naoczne (o nabiustnej już nawet nie wspominam) - pamiętam Magnolię z poprzedniej kolekcji, która wydawała mi się taka sobie. Widziałam ją niedawno w sklepie i oniemiałam - monitor po prostu nie był w stanie oddać tych delikatnych kolorów. Ech, jednak fajnie by było dostawać jakieś premie czy coś... -- Clarisse Odpowiedz Link
anna-pia OT - bordo a burgund 26.09.11, 11:37 niestety, najlepiej kupić po butelce wina i nalać do kieliszka, wtedy wychodzi różnica - bordeaux jest trochę jaśniejsze, burgund bardziej nasycony :) ale i tak są to ciemne kolory... Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: OT - bordo a burgund 29.09.11, 00:11 anna-pia napisała: > niestety, najlepiej kupić po butelce wina i nalać do kieliszka, wtedy wychodzi > różnica - bordeaux jest trochę jaśniejsze, burgund bardziej nasycony :) ale i t > ak są to ciemne kolory... > No niestety się mylisz, bo Bordeaux nie określa jednolitego gatunku wina, a jest tylko nazwą regionu, w którym uprawia sią różne szczepy. Do najważniejszych należą Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc i te mają różne kolory, dwa pierwsze są zwykle bardzo ciemne. Bordeaux może być jednak też winem białym, na przykład Sauvignon Blanc. A po nazwą burgund ukrywa się zwykle Pinot Noir, uprawiany w wielu regionach, nie tylko we francuskiej Burgundii i ciemne są tu winogrona, samo wino już niekoniecznie. Kolory mogą być od rubinowego do lekko fioletowego. Piłam już też młodego Pinot Noir, który wyglądał jak rosé. Bordeaux od burgunda po kolorze nie rozróżnisz. Odpowiedz Link
kryklu Nowe zapowiedzi :D 28.09.11, 22:37 Widziałyście? Purple - mmmm... pychota. CH to niestety nie mój krój, ale wysokie majtki będą moje :D Odpowiedz Link
indigo-rose Re: Nowe zapowiedzi :D 29.09.11, 17:24 A ja na odwrót - dalej napalam się raczej na Pawie, chociaż teoretycznie Purple powinien mi trochę bardziej pasować do karnacji, bo mają fajniejsze majty :) Odpowiedz Link
madzioreck Re: Jesienna kolekcja Effuniak 29.09.11, 00:50 CH Purple, HM Burgund, PL Onyks, HP Koktajl... ktoś tu chce mojego bankructwa ;P Odpowiedz Link
hermenegilda_k Szarak HP 29.09.11, 07:27 jest piękny, cala kolekcja wyjątkowo smakowita ale Szarak z majtkami powalił mnie na kolana!!!! Lobbuję tradycyjnie za moim rozmiarem - 95F a przynajmniej 90F - albo wreszcie schudnę albo będę chodzić z powrotem w za ciasnych stanikach przez Ciebie Ewo ;))) I kolejny must-have to HP Ulis :) Jaka będxzie rozmiarówka HM Burgunda? Odpowiedz Link
effuniak Re: Szarak HP 29.09.11, 09:21 95F a nawet 95FF jest we wszystkich HP, CH i PL Brakuje tego rozmiaru w kroju HM - TYLKO Wiec nie musisz nosić za małych :) Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Szarak HP 29.09.11, 09:37 przecież jak czegoś nie mogę nosić to MUSZĘ ;)) no i te miękkie takie śliczne :))) Odpowiedz Link
ruda.ja Szarak 30.09.11, 23:15 Nie dałoby się HM Szaraka podszywając miskę taką siateczką nierozciągliwą (co to jest wszywana do środka staników) czy czymś podobnym i przez to poszerzyć rozmiarówkę. Wiem wymyślam ale to z miłości do Szarusia, który jest poza moim zasięgiem tylko o jedną miskę (wiem HP będzie ale nie chcę już usztywnianych) ;)) Odpowiedz Link
schistosoma CH Purple 02.10.11, 09:44 Czy CH Purple będzie miał wymienne ramiączka i wkładki? Odpowiedz Link
i-w-ona Moje typy 02.10.11, 10:52 Burgundy - ładne, ale na tle nowszych zapowiedzi u mnie przegrywają. Miękki jest ciekawszy, ale na zimę miękkiego nie kupię na pewno, bo bym marzła :D Malachit - bardzo fajna kolorystyka, choć widzę pewien zgrzyt między odcieniami materiału na miskach a koronką. Jeśli na żywo tego nie będzie, to chętnie go kupię. Carmen - moim zdaniem coś super dla większych biustów. Mam nadzieję, że uszczęśliwi panie z dużym i nawet zniszczonym biustem, które też chcą założyć coś seksi. Nina - bardzo ciekawy stanik. Lubię takie niebanalne pomysły i chętnie bym go kupiła, ale mam Onyksa, więc pewnie go sobie odpuszczę. Pawie oka - dość rzadki ocień fioletu, nie za jasny, nie za ciemny. Mam nadzieję, że satyna nie będzie taka błyszcząca jak na zdjęciach. Chyba będzie mój. Kobalt - inaczej sobie wyobrażam odcień kobaltu. Ten jest taki jakiś blady. No nie wiem. Raczej mi nie przypadł do gustu. Classic - kojarzy mi się ze starszą panią, więc ja go nie kupię. Bad girl - lubię te kolory, ale całość jest dość... ostra? Ordynarna to za mocne słowo, ale chyba idzie trochę w tą stronę. Ulis - ładne, eleganckie staniki, ale dla siebie widzę lepsze. Koktajl - mam nadzieję, że koronka nie jest zbyt delikatna i całość wygląda na żywo tak pięknie jak na zdjęciu, bo chcę go mieć :) Szarak - podoba mi się, oj podoba. Może uzbieram i na niego... Purple - bardzo ładny, ale chyba jednak wśród ciemności pozostanę przy Onyksie ;) Atrament - kurcze no, podoba mi się bardzo. Ma ciekawe wykończenie tasiemką. Tylko mam już Granatowego motyla, wiec sama nie wiem... Oceniałam kolorystykę i wygląd, nie kroje. Na pewno potrzebuję PL, co najmniej jednego. CH i HP też mi odpowiadają, więc wybór będę miała szeroki. Ciekawe tylko czy wszystko wejdzie do produkcji... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Moje typy 02.10.11, 23:02 i-w-ona napisała: > Bad girl - lubię te kolory, ale całość jest dość... ostra? Ordynarna to za mocn > e słowo, ale chyba idzie trochę w tą stronę. Zwróć uwagę na to, że nazwy efuniaków są znaczące - jak motyl, to jest motyl, czyli jak bad girl, to musi być ostro, bo to komplet dla niegrzecznej ;) dziewczynki. Odpowiedz Link
i-w-ona Re: Moje typy 03.10.11, 19:04 Wiem, wiem ;] I fajnie, że niegrzecznie, ale jednak to niegrzecznie chyba niekoniecznie trafia w mój gust. Ostro - ok, ale ten zestaw kolorów i wzorów daje już trochę ordynarny efekt. Nie chciałam użyć tego słowa, bo jeszcze nie do końca o to mi chodzi, ale nie umiem znaleźć lepszego. Odpowiedz Link
pierwszalitera Re: Moje typy 03.10.11, 19:40 i-w-ona napisała: > Wiem, wiem ;] I fajnie, że niegrzecznie, ale jednak to niegrzecznie chyba nieko > niecznie trafia w mój gust. Ostro - ok, ale ten zestaw kolorów i wzorów daje ju > ż trochę ordynarny efekt. Nie chciałam użyć tego słowa, bo jeszcze nie do końca > o to mi chodzi, ale nie umiem znaleźć lepszego. Niewybredny? Z taniego lokalu tanecznego? Operetkowy? Uliczny? Egzaltowany? Jarmarczny? Kiczowaty? Obciachowy? Wiejski? Przaśny? Trącący tanią erotyką? ;-) Od razu uprzedzam, by nie rozpętać zbędnej dyskusji, że nie chodzi mi ani o nosicielki, ani wielbicielki tego stanika, tylko o skojarzenia, które wzbudza we mnie sam stanik. Niech każdy nosi sobie co chce na zdrowie. Odpowiedz Link
ciociazlarada Re: Moje typy 07.10.11, 12:13 Powiem szczerze, ze do mnie on bardzo trafia jako stylizacja:-) Zazwyczaj "buduarowy" kojarze jako klasyczny, opakowany w 30 warstw ponczoch, gorsetow i innych zbroi (wklejalam zreszta zdjecie mojego ulubionego aktualnie ekwipunku w watku o buduarowej bieliznie). Dlatego Bad Girl jawi mi sie jako swietne przebranie za "dziewczyne zolnierza" (przepraszam wszystkie dziewczyny zolnierzy, mam nadzieje, ze wiadomo o co chodzi), idace krok dalej niz Showgirls Curvy Kate. Polaczyc z wrzaskliwym niebieskim okiem, tandetnymi kabaretkami i dajemy:-) Jesli wejdzie do sprzedazy - kupie:) Z tej kolekcji planowalam tylko Burgunda, Purple i wlasnie Bad Girl. Odpowiedz Link
teresa104 Do likorza 02.10.11, 21:38 Ja co tydzień jestem u lekarza, który stanika, o dziwo, zdejmować nie poleca. I choć przypuszczam, że nasza relacja nie ma szans się rozwinąć, potrzebuję wielu staników, nie mogę przecież ciągle chodzić w tych samych! Dlatego BARDZO się cieszę, że wiele modeli Effuniakowej kolekcji mi się podoba. Ulis, Pawie oka, Nina, Malachit. Reszta pewno też ładna, lecz nie dla mnie. Powyżej jest dyskusja o modnych obecnie kolorach. Byłam dziś w galerii handlowej. Miód, sraczka, ciepłe beże, bordo ze sraczką, jak czerwony to wpadający w pomarańczowy. Tragedia, nic nie kupiłam. Odpowiedz Link
nientepaura HM Burgund stringi - pytanie do Ewy 03.10.11, 21:20 Czy jest możliwość uszycia majtek z taką koronką jak stringi? Bo majtki do PL pasują, ale do HM już niekoniecznie, a stringi nie każdy lubi (np.ja) Odpowiedz Link
effuniak Re: HM Burgund stringi - pytanie do Ewy 07.10.11, 05:45 Nie ma takiej możliwości Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Jesienna kolekcja Effuniak 07.10.11, 11:19 Chciałabym bardzo pochwalić wysokie Figi Turkus. Z racji sporego brzucha i niechęci do stringów, majtek biodrówek itp. od dłuższego czasu byłam skazana na noszenie niepasujących, ale wygodnych majtek. A dzięki Effuniak po raz pierwszy mogłam kupić sobie komplet bielizny ! To naprawdę zacznie fajniejsze niż sam stanik. Czy jest szansa na takie figi do talii także w innych kompletach ? A jeśli nie, to czy w ogóle istnieje możliwość uszycia majtek na zamówienie (bez zwrotu) w konkretnym kolorze? Odpowiedz Link
kryklu Re: Jesienna kolekcja Effuniak 07.10.11, 11:55 Widziałaś te? ewamichalak.blogspot.com/2011/09/zapowiedzi-ch-purple.html Na moje oko mogą pasować do Burgunda. Ja też uwielbiam te wysokie figi. Odpowiedz Link
paula.anna kilka "głupich" pytań początkującej 26.10.11, 13:06 effuniakomaniaczki ;) co to znaczy, że rozmiar BP jest jak PL??? na razie mam tylko HP, więc niewiele mi to mówi... czy te balkonetki BP to coś nowego, czy już były? teraz nie ma w ofercie, a czegoś takiego (chyba) właśnie szukam! i się napaliłam na nie ogromnie o wejściu nowości do sprzedaży informować będą maile- czy wystarczy zaprenumerować newsletter, żeby zostać poinformowaną? Odpowiedz Link
snowflake86 Re: kilka "głupich" pytań początkującej 26.10.11, 13:14 paula.anna: 1. nie rozmiar, tylko rozmiarówka BP ma być jak PL, rozmiarówka czyli zakres rozmiarów (halfy mają mniejszy, plunge większy i balkonetki mają mieć taki sam jak plunge); 2. balkonetki to coś nowego; 3. wystarczy zaprenumerować newsletter, ale trzeba też sprawdzać spam, bo czasem tam lądują maile ze sklepu ;) Odpowiedz Link
paula.anna Re: kilka "głupich" pytań początkującej 26.10.11, 14:00 snowflake, dziękuję :* to czekam z niecierpliwością na pojawienie się Bipi ;) w sprzedaży. obym tylko pieniądze na nie znalazła... Odpowiedz Link