Dodaj do ulubionych

stanik sportowy

21.11.11, 13:17
Doradźcie bez przesady cenowej dobry stanik sportowy na duży biust / G /. I jak to jest z rozmiarem taki sam czy inny.
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: stanik sportowy 21.11.11, 13:36
      niebieskaa4 napisała:

> Doradźcie bez przesady cenowej dobry stanik sportowy na duży biust / G /. I jak
      > to jest z rozmiarem taki sam czy inny.

Chwileczkę... A ten biust to dokładnie jaki? Bo może być 60G lub 100G i o ile ten pierwszy jest dość mały/średni, to ten drugi już jest większy. Czy miałaś już dobierany rozmiar tu na forum lub u bra-fitterki?

Najlepiej, gdybyś wpisała się do wątku rozmiarowego i upewniła się co do rozmiaru: jakirozmiarstanika.prv.pl

Dlatego, że aby dobrać poprawnie sportowy biustonosz, musisz mieć ustalony prawidłowy wyjściowy rozmiar, inaczej stanik nie będzie spełniał swojej funkcji.

I jakie widełki cenowe Cię interesują?

• niebieskaa4 Re: stanik sportowy 21.11.11, 14:39
      Miałam ustalany rozmiar - 34G. Wg mnie rozmiar duży, a biust ciężki.
      • agafka88 Re: stanik sportowy 21.11.11, 14:54
        Kasica na swoim blogu ostatnio recenzowała nowego sportowca Panache, cena około 165zł:
        stanikomania.blox.pl/2011/11/Wsparcie-na-starcie.html
        Kasica ma biust większy od Ciebie, i dał radę :)

Do tego masz Shock Absorber - też jest słynny z mocnego podtrzymania. Shock Absorber nie ma fiszbin, natomiast nowy stanik Panache ma.

Tutaj jest wątek o stanikach sportkowych:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,28227467,28227467.html?v=2&f=32203&w=28227467&a=28227467&wv.x=0
        A tutaj wątek shock absorbera:
        forum.gazeta.pl/forum/w,32203,52126056,130102462.html?v=2&f=32203&w=52126056&a=130102462&wv.x=0
    • niebieskaa4 Re: stanik sportowy 21.11.11, 15:28
      Dzięki. Później sobie poczytam. Te 165zł. to na tą chwilę dla mnie za drogo a potrzebuję na wczoraj. Więc muszę coś tańszego.
      • agafka88 Re: stanik sportowy 21.11.11, 15:41
        Jeżeli chcesz coś taniej, to poniżej 100zł znajdziesz na ebayu:
        www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trkparms=65%253A12%257C66%253A2%257C39%253A6%257C72%253A5698&rt=nc&_nkw=34G+sport&_trksid=p3286.c0.m14&_sop=15&_sc=1
        Tylko wcześniej poczytaj opinie o konkretnych modelach.
    • kis-moho Sportowce na pilates/jodze 25.11.11, 18:29
      Skoro już mamy taki wątek, to się pod niego podczepię. Moje pytanie na stanikomanii zniknęło w dyskusji o ciężarze biustu, więc zapytam tutaj :o)
      Mam problem z dobraniem stanika na jogę/pilates. Mi przy moim rozmiarze (30DD) do biegania całkowicie wystarczą zwykłe codzienne staniki, żeby ograniczyć wszelki bauns, nie potrzebuję specjalnych konstrukcji. Problem natomiast pojawia się przy sportach, gdzie muszę się rozciągnąć i wygiąć - męczą mnie wtedy przede wszystkim fiszbiny i mostek, nawet w najwygodniejszych na codzień stanikach. Luźniejsze obwody z kolei wjeżdżają mi na biust, więc też odpadają. Zastanawiałam się nad jakimiś bezfiszbinowcami albo (w ostateczności) topem, bo to by przy moim rozmiarze jeszcze przeszło, ale może wygąbkowany sportowiec to byłoby to? Ćwiczące, co nosicie na takie sporty?
      • mszn Re: Sportowce na pilates/jodze 25.11.11, 20:15
        Pilates zaczęłam ćwiczyć jeszcze przed dorobieniem się pierwszego Szoka, i faktycznie nie byłam w stanie wytrzymać w fiszbinach, ćwiczyłam w samej koszulce (ale to było w domu). Potem już w Shocku B4490, którego różne wersje towarzyszą mi już ponad 2,5 roku, krótka przygoda z jogą też w nim. Ostatnio jednak do mniej dynamicznych ćwiczeń wybieram koszulkę SA, tę szaro-czarną z wbudowanym stanikiem. Głównie dlatego, że staniki zrobiły się przyciasne (przypakowałam trochę plecy...), a koszulkę mam w luźniejszym rozmiarze, zresztą ten stanik w niej jest chyba luźniejszy od standardowych topów SA.

Koszulki można kupić na ebayu, dwa dni temu zamówiłam kolejną i zapłaciłam jakieś 17 euro już z przesyłką. Wydaje mi się, że tak niska cena wynika z niewielkiej wady konstrukcyjnej/wykonania - jeden szew w staniku jest dość niefortunnie zrobiony, przez co kształt biustu jest zabawny, ale nie wpływa to na podtrzymanie. Poza tym felerem same zalety:
        tylko jedno zapięcie z tyłu - domyślam się, że są osoby, które mogą nie lubić podwójnego zapięcia w B4490 (ja traktuję zakładanie tego stanika jako rozgrzewkę)
        2w1, więc nie trzeba już pamiętać o spakowaniu koszulki
        niebawełniany materiał, fajnie odprowadza wilgość, czuję się komfortowo nawet spocona jak ruda mysz
        po wypraniu szybko schnie
        kolory są tak dobrane, że bardzo zgrabnie się w niej wygląda :)

Tyle wiem o SA - i top, i koszulka świetnie się sprawdzają. Jeśli chodzi o gąbkowanego Panasza, to jestem z frakcji tych, co jak pies do jeża i uprzedzonych :) Ale nie miałam go w rękach ani na biuście, więc nie wiem. W ogóle sportowce z fiszbinami może i mają szansę być wygodne przy takich ćwiczeniach, w końcu te kanaliki są jakoś przemyślane i obszyte tym i owym. Ale, biorąc pod uwagę fakt, że staniki sportowe w ogóle są drogie, a Frei i Panasza tanio się chyba nie kupi, nie ryzykowałabym z fiszbinami, skoro są fajne bezfiszbinowe opcje.
        • kis-moho Re: Sportowce na pilates/jodze 26.11.11, 16:33
          Dzieki wielkie! Juz wiem, czemu sie przygladac.
    • zireael00 Jaki rozmiar Freyi Activ? 28.02.14, 23:20
      Lobbystki kochane!

Zapragnęłam biegać. Biust mam średni (76/98), ale moje codzienne staniki raczej niespecjalnie się nadają do tego celu (sporo koronek, z fasonów głównie halfy i plungi). Także, postanowiłam pójść za ciosem i kupić sportowca. ;) Wstępnie upatrzyłam sobie Freyę Activ. Bardzo proszę o pomoc w dobraniu rozmiaru. Mój standardowy rozmiar brytyjski to 34E, ale dawno nie miałam żadnego brytola. Effuniaki noszę 80D, niektóre są ciut luźne. Mam trochę tłuszczyku na plecach, jest pewien potencjał kompresyjny. ;) Nie chcę się ugnieść tym sportowcem, ale chcę, żeby trzymał, w końcu po to go kupuję. Waham się bardzo bardzo między 34 a 36. No i nie wiem, jaka miska.
      Dziękuję za wszelkie rady.
      • urkye Re: Jaki rozmiar Freyi Activ? 01.03.14, 08:22
        Przed ciążą miałam Freyę Active do biegania w rozmiarze 32FF, więc obwodowo musiałam pójść o oczko wyżej, niż zazwyczaj - wtedy nosiłam normalnie 30G/GG. Miski wypadały imho standardowo. Recenzja tego modelu jest na Stanikomanii, nie wiem, czy czytałaś - był taki cykl biust w ruchu :)
        • zireael00 Re: Jaki rozmiar Freyi Activ? 01.03.14, 22:03
          Się zapoznałam z recenzją. Bardzo wyczerpująca.
          Co do obwodu - jestem zdecydowana na 36. Dość mocno rozszerzają mi się żebra przy wdechu, muszę sobie dać przestrzeń do dyszenia. ;) Myślę teraz nad miską. Właśnie zmierzyłam, w miękkim staniku mam jakieś 98,5 cm. Najpewniej zamówię 36D.
          • zireael00 Re: Jaki rozmiar Freyi Activ? 01.03.14, 22:04
            BTW, celuję w wersję soft cup. Wizja sportowca na fiszbinach wydaje mi się dość niewygodna.
            • urkye Re: Jaki rozmiar Freyi Activ? 02.03.14, 22:25
              W sportowcach imho lepiej mieć miskę za małą, niż za dużą, za duże nie podtrzymują dobrze.
              Fiszbinowce w wersji sportowej też mogą być wygodne:) Ze sportowych fiszbinowców mam Panache (w sumie dwa, przedciążowy i aktualny biegowy, w pociążowym rozmiarze) i imho to jest najlepszy stanik sportowy, w szczególności do biegania - fiszbin się nie czuje, a daje świetne podtrzymanie.
              Oczywiście, jeśli nie jesteś przekonana do fiszbin w sportowcu, to nie ma tematu ;)
    • mmb Re: stanik sportowy 18.03.19, 21:25
      Firma T.. delikatnie rzecz ujmując nie jest zbyt entuzjastycznie przyjmowana na tym forum i za dużo osób które z własnej woli chciałby założyć ich stanik tu Pan nie znajdzie. Po za tym wszystko zależy od obwodu pod biustem i w biuście i dotychczasowych przyzwyczajeń Pana żony.
      Stanik to bardzo trudna materia, wiele kobiet musiało przejść przez kilka sesji z brafiterkami by dobrać staniki z którymi będą się czuły dobrze. Są piersi wąsko/szeroko osadzone, wysoko/nisko osadzone w każdym z tych przypadków potrzebny jest inny typ fiszbiny, konstrukcji mostka do tego dochodzi sprawa obwodów i wielkości piersi.
      Naprawdę o wiele trudniej dobrać stanik niż wygodne buty już o ubraniu nie ma co wspominać.
      Warto poważnie się zastanowić czy taki prezent będzie dobrym pomysłem
      • kaga9 Re: stanik sportowy 21.03.19, 00:11
        Pan nikogo nie szuka, szanowna Mmb, ponieważ pan jest spamerem. I oni są tu jeszcze gorzej widziani niż firma T.
        Sam nie może się zdecydować, czy ma żonę, czy partnerkę, ergo brakuje mu inteligencji do stworzenia spójnej historii w wyszukiwarce.
        forum.gazeta.pl/forum/search,.html?pageNumber=1&query=&author=arkadiusz.mol+&title=&forum=
        • kasica_k Re: stanik sportowy 27.03.19, 18:54
          Skasować spam, czy zostawić ku nauce potomnych? :-)
          • kaga9 Re: stanik sportowy 27.03.19, 21:21
            To zależy :)
            a) nauka dla potomnych,
            b) pozycjonowanie produktów T.

;)
            • mati123 Re: stanik sportowy 23.04.19, 13:14
              Umarłam czytając o jego licznych problemach życiowych :). Ale to pokazuje jak trzeba być krytycznym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka