Dodaj do ulubionych

Wystarczajaco dopasowany karmnik

30.11.11, 19:42
Mam nietypowa jak na to forum prosbe - czy mozecie polecic stanik do karmienia dostepny w rozmiarze ok 75G - bezfiszbinowy, mily w dotyku i niezbyt drogi. Podtrzymanie jakies musi dawac ale NIE MUSI super unosic i ksztaltowac biustu, byc trwaly - to ma byc stanik na okres zanim laktacja sie ustabilizuje i wtedy planuje zainwestowac wieksze kwoty na ubranie swojego biustu.
Obserwuj wątek
    • anna-pia Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 30.11.11, 23:23
      Bezfiszbinowe produkuje HotMilk, Panache i Melissa, ale ponieważ nie wiem, co definiujesz jako "niedrogi", to nie jestem w stanie wskazać żadnej firmy. Melissa jest z tych trzech najtańsza :)
      • k_linka Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 01.12.11, 14:54
        Hot milki nie sa tanie moim zdaniem, Panache sie boje - nie karmniki na mnie nie leza.
        • anna-pia Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 01.12.11, 22:47
          Szczerze? Moim zdaniem bezfiszbinowce w takim rozmiarze (taki sam jak mój, tak przy okazji) nie będą w ogóle leżeć, bo fiszbin nie ma.
          Zerknij wobec tego na Melissę www.melissa.com.pl/PL/kolekcja/?idK=13&idR=1&idW=7
          • varietta_m Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 02.12.11, 08:59
            Ostatnio też stałam przed ciężkim wyborem bezfiszbinowca. Rzeczywiście człowiek czuje się jak na początku stanikowej drogi. Korzystając z promocji (będzie reklama :P) w karoline.pl kupiłam freye kelly 65GG i panache sophie 65H. Oba w cenie 130-kilka. Mierzyłam też alishe ale ona w ogóle ciężko jakoś się układała z obwodem 65, a 70 była już dla mnie za luźna, więc odpadła.
            Oba układają się moim zdaniem całkiem w porządku, jak na bezfiszbinowce. Freya lepiej wygląda pod bluzką, ale jako że mam wysoko osadzony biust to jest na mnie strasznym zabudowańcem. Panache za to jest z przyjemniejszego w dotyku materiału i bardziej tak kompresuje biust. Czy będą wytrzymałe i wygodne w użyciu - nie wiem, mam nadzieję. Testy zaczynam najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu ;)

@Anna-pia, melissa ma tylko fiszbinowce, czy bez też?
            • anna-pia Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 02.12.11, 12:25
              O ile pamiętam, bezfiszbinowce też mają. Najlepiej do nich napisać albo zadzwonić.
    • maheda Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 01.12.11, 00:26
      www.swistak.pl/a4795894,ALLES-Mama-NEW-Biustonosz-do-karmienia-75G-BIALY.html
      Do czasu ustabilizowania laktacji wystarczy.
      • k_linka Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 02.12.11, 12:57
        Zamowilam allesa tylko ze fiszbiny to on ma. Najwyzej oddam jak bedzie tragiczny. Dzieki Mahedo.
        W poczatkach drogi karmieniowej niestety czuje ze moj biust stal sie osobnym bytem, rozmiar zmienia sie w oczach i niestety jeden a nawet dwa staniki to malo - bo tempo brudzenia jest gigantyczne
        • maheda Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 02.12.11, 14:36
          Fiszbiny Allesa - jeśli już występują - są dość miękkie.
          Jeśli potrzebujesz teraz czegoś na nawał - może to być niemal byle co. Grunt, żebyś się zaopatrzyła w sensowny stanik do karmienia po około sześciu tygodniach po porodzie, kiedy biust nie powinien już się tak bardzo wahać rozmiarowo i powinien się jednak w miarę ustabilizować na wielkość "przed karmieniem" i "po karmieniu".
    • nacudja_nasza OT 02.12.11, 15:11
      Nie wiem czy znacie, ale tytuł wątku skojarzył mi się z jednym świetnym forum na gazecie :-)

forum.gazeta.pl/forum/f,49213,Wystarczajaco_Dobra_Pani_Domu.html
    • katriel Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 03.12.11, 01:34
      Może royce? Ja miałam dwa - jeden sadie albo sophie (zapomniałam który, a to
      bliźniacze modele) i był fantastyczny, w życiu nie miałam wygodniejszego stanika,
      karmiąc czy nie (choć kształt biustu pozostawiał sporo do życzenia). Drugi też
      fajny, chociaz już nie aż tak. Nie wiem, czy łapią się u ciebie na "niedrogie", ale
      są na pewno tańsze od hotmilków.
      • olazdaleka Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 03.12.11, 02:27
        Ja polecam Freye: Dotty, Kelly czy Emily - one sa tak samo uszyte. Moj syn ma prawie 2 tygodnie, przeszlam nawal pokarmu, piersi nadal sa obolale i musze powiedziec ze karmniki sprawuja sie bardzo dobrze. Moj rozmiar to 70h( wiec prawie jak 75g). Stanik dobrze trzyma biust, jest wygodny i po wypraniu szybko schnie:) Mozna je taniej na ebayu upolowac:)
    • fiamma75 Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 04.12.11, 15:52
      U mnie sprawdzały się: Freya Dotty, Royce Sadie i Freya Rosalie.
      • konwalia-82 Re: Wystarczajaco dopasowany karmnik 04.12.11, 19:45
        royce sadie jestt super

melisa rozpadła sie szybko-po 3 mcach na pewno była juz w smieciach, a wczesniej cerowałam
        panache sophie jakosciowo ok, ale robi nalesnik, bo miska zaczyna sie na plecach w 70J
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka