Dodaj do ulubionych

BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy

• inez69 Zapowiedzi 03.04.12, 01:08
      a na blogu mamy kilka zapowiedzi:
      biubiu.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?1176100
      Zdradzę Wam w sekrecie, że to jeszcze nie wszytsko tej wiosny :)
      • akna Re: Zapowiedzi 03.04.12, 09:24
        Sylwia :) pięknie wyglądasz .
        Kinga :))))))))))))))))))))))))
        • ochanomizu Re: Zapowiedzi 03.04.12, 10:54
          Śliczności! Kiedy można spodziewać się sukienek z zapowiedzi III, tzn biubiu.blox.pl/2012/04/Zapowiedzi-sukienki-III.html ?
      • aggie_01 Re: Zapowiedzi 03.04.12, 10:36
        A może byś zdradziła coś jeszcze :) ???
        Np. jakie będą kolory Porto i czy będą sukienki o kroju tulipana
        lub coś w stylu Paris??? :)
      • kasienka.body Re: Zapowiedzi 03.04.12, 11:24
        Wszystko mi się podoba, bardzo! Pójdę z torbami chyba...
      • besame.mucho Re: Zapowiedzi 03.04.12, 15:12
        Ochhh, jeśli w następnej kolekcji będzie taka maxi, tylko z jednokolorowego materiału i z ciut węższymi od zewnątrz ramiączkami, to Wam wszystkie kolory wykupię :). Bo poza tymi dwoma drobiazgami to jest dokładnie taki typ sukienki, jakiego szukam, szukam i nie mogę znaleźć.
    • kis-moho Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:03
      Kingo, mam problem. Zdecydowałam się w końcu zaryzykować z Messiną, skoro w małych rozmiarach jest nieco krótsza. Próbowałam się zalogować, ale problem jest tak: mieszkam w Wiedniu, a chciałabym płacić złotówkami, bo mam polskie konto i tak mi jest łatwiej. Czy jest taka możliwość, żebym miała normalne ustawienia konta polskiego, płaciła złotówkami bez skomplikowanych przelewów, ale wpisała austriacki adres, żebym wiedziała ile mam przelać za przesyłkę międzynarodową? Slotna pisała, że na BiuBiu płaci z polskiego konta, ale nie znalazłam takich ustawień i nie wiem, jak zamówić :o(
      • mszn Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:23
        Ostatnim razem, kiedy robiłam podobny manewr, skończyło się to tak, że dostałam ze sklepu maila, żeby w adresie wpisać Polska, w uwagach do zamówienia faktyczny adres, a przelew robić na kwotę, która wyjdzie po dodaniu ustalonych mailowo kosztów przesyłki zagranicznej w złotówkach.
        Potem było gdzieś mówione, że oprogramowanie sklepu ma być zmieniane, żeby ułatwić procedurę w takich sytuacjach, ale skoro zadajesz to pytanie, to chyba się jeszcze nie doczekałyśmy.
        • kis-moho Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:26
          > Potem było gdzieś mówione, że oprogramowanie sklepu ma być zmieniane, żeby ułat
          > wić procedurę w takich sytuacjach, ale skoro zadajesz to pytanie, to chyba się
          > jeszcze nie doczekałyśmy.

Albo nie, albo ja jestem za głupia i nie widzę.

> Ostatnim razem, kiedy robiłam podobny manewr, skończyło się to tak, że dostałam
          > ze sklepu maila, żeby w adresie wpisać Polska, w uwagach do zamówienia faktycz
          > ny adres, a przelew robić na kwotę, która wyjdzie po dodaniu ustalonych mailowo
          > kosztów przesyłki zagranicznej w złotówkach.

OK, to brzmi prosto, tylko muszę wiedzieć, jakie są koszty przesyłki (1 sukienka do Austrii). Poczekam na Kingę w takim razie, napaliłam się na tą sukienkę.
          • mszn Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:36
            Kurczę, ładna ta Messina. Jak klikałam przed chwilą testowo po sklepie, żeby zobaczyć, czy obie przypadkiem nie jesteśmy głupie i nie widzimy ;), to aż prawie ją zamówiłam. Ale jak pomyślałam o wymienianiu tych wszystkich maili, przelewaniu pieniędzy najpierw na moje polskie konto, potem do BiuBiu, to mi się odechciało. Może w sierpniu jeszcze będzie wisieć.
            • kis-moho Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:40
              > Kurczę, ładna ta Messina. Jak klikałam przed chwilą testowo po sklepie, żeby zo
              > baczyć, czy obie przypadkiem nie jesteśmy głupie i nie widzimy ;), to aż prawie
              > ją zamówiłam.

No mówię, prześliczna, zwykle różne przeszkody typu wysyłki zagraniczne itp. mnie zniechęcają do eksperymentów, szczególnie, że nie do końca wiem, czy trafię z rozmiarem, ale ta sukienka mnie przekonała. Mam tylko wielką nadzieję, że nie okaże się za długa, bo przy tym wzorze nie da rady skracać.

Ale jak pomyślałam o wymienianiu tych wszystkich maili, przelewa
              > niu pieniędzy najpierw na moje polskie konto, potem do BiuBiu, to mi się odechc
              > iało.

Ja trzymam trochę kasy na polskim koncie na właśnie takie zakupy. Ale maili nie muszę wymieniać, jeżeli jest jak mówisz, to potrzebuję tylko znać cenę przesyłki, może być i tu na forum.
              • mszn Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:42
                Ja też zwykle trzymam taką kasę, ale właśnie przedwczoraj zaszalałam z polskimi audiobookami... I się skończyła. ;)
              • la_parisienne.biubiu Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:49
                Kis-moho, przy jednej sukience wystarczy wybrać kuriera i wpisać adres wysyłki w uwagach.

Mszn, za kilka dni przechodzimy na nowy sklep i to właśnie miałam na myśli pisząc o nowym oprogramowaniu. W tym niestety- nie da się nic zmienić.
                • kis-moho Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 12:53
                  > Kis-moho, przy jednej sukience wystarczy wybrać kuriera i wpisać adres wysyłki
                  > w uwagach.

OK, dzięki! Idę zamawiać.
                • mszn Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 13:02
                  > Mszn, za kilka dni przechodzimy na nowy sklep i to właśnie miałam na myśli pisz
                  > ąc o nowym oprogramowaniu. W tym niestety- nie da się nic zmienić.

O, to jest super wiadomość!
      • thorgalla Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 15:02
        Mam dokładnie ten sam problem.
        Mieszkam zagranicą a płaciłabym z konta polskiego.Kiedyś napisałam o tym na forum ale się nie doczekałam odpowiedzi.
        Czyli pytać na maila o koszty przesyłki?
        I raczej zamówiłam bym kilka rzeczy.
        • la_parisienne.biubiu Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 15:14
          Thorgalla - przepraszam, jeśli mi umknęło, jeśli są to niewielkie przesyłki, to ja dopłacam tych kilka złotych i dziewczyny proszę o kliknięcie w przesyłkę kurierską. Jeśli większe- zapytaj w mailu, albo wpisz proszę w uwagi wraz z adresem docelowym.
          • thorgalla Re: Ustawienia konta a zakupy zza granicy 03.04.12, 17:13
            W porządku.
            Jak się pojawią letnie sukienki w sklepie i będę zamawiać to się ewentualnie dopytam.
    • swierszczowa1 PROVENCE, planowane rozmiary 14.04.12, 11:44
      Będzie PROVENCE w rozmiarze 34bb/bbb? Nie wiem czy czekać czy zamawiać 36 :).
    • sylwia-osama Toscana rozmiary? 14.04.12, 12:40
      Czy bluzeczki Toscana będą może w rozmiarze 48? Szczególnie interesują mnie inne kolory w tymże rozmiarze :)))
      I czy w ogóle planowane są jakieś ciuszki do rozmiar 48 w nadchodzącym czasie?
      • la_parisienne.biubiu Re: Toscana rozmiary? 14.04.12, 16:44
        Muszę Cię zmartwić, nie planuję 48 na ten sezon.
        • aggie_01 Re: Toscana rozmiary? 14.04.12, 17:16
          A jak ten nowy dekolt wypada w porównaniu do kopertowego? Ja bluzeczki niekopertowe kupuję 34 bb/bbb, a kopertowe 34 b/bb. W jaki rozmiar powinnam celować?
          • la_parisienne.biubiu Re: Toscana rozmiary? 14.04.12, 17:19
            Do angielskiego GG/H - polecam tylko B/BB .
            • aggie_01 Re: Toscana rozmiary? 14.04.12, 18:56
              Na mnie np. Portland 34 b/bb jest naprawdę sporo za mały w biuście, przymierzałam w Bradreams, a 34 bb/bbb jest dobry. Pamir mam 34 bb/bbb i też jest zupełnie dobry, mógłby być nawet trochę większy, natomiast Porto mam b/bb i również są dobre, stąd moje pytanie...
              Aktualnie mam effuniakowy rozmiar 65ff...
              Może jestem jakaś niewymiarowa, biust za wysoko osadzony (mam sporą odległość od podbiuścia do talii) lub ramiona szersze niż przewidywane...
              • la_parisienne.biubiu Re: Toscana rozmiary? 17.04.12, 08:46
                Aggie_01 kopertowe dekolty mają większą pojemność, że się tak wyrażę.
                Portland też miał dużo miejsca na biust, a w 34 różnica pomiędzy b/bb a bb/bbb wynosiła centymetr (pisze o górnej części). Nisko osadzony biust, mógłby ewentualnie wymagać bb/bbb, wiec dumam co się zadziało, że b/bb było małe. Może jesteś wysoka, bo ramiona w tym wypadku nie grają roli, hmmm...
                • la_parisienne.biubiu Re: Toscana rozmiary? 17.04.12, 08:58
                  Aha, no i nie odpowiedziałam na zadane pytanie, ja bym się skłaniała ku 34 b/bb.
                  • aggie_01 Re: Toscana rozmiary? 17.04.12, 10:06
                    Dziękuję za odpowiedź! Będę celować w b/bb.

Jestem średniego wzrostu - 168 cm.
                    Natomiast w biuście aktualnie mam ok. 94 cm.
                    34b/bb jest wg tabelki na 81-87 cm, a 34bb/bbb na 88-94 cm,
                    nie wiem jak to się ma do miseczkowych zaleceń...
                    Ale naprawdę niekopertowe b/bb jest na mnie za małe, pomimo "małej" miseczki FF.
                    Jeśli bym miała kilka cm więcej w talii, to miałabym rozmiar we wszytkim 36b/bb pewnie...
        • sylwia-osama Re: Toscana rozmiary? 15.04.12, 11:18
          la_parisienne.biubiu napisała:

> Muszę Cię zmartwić, nie planuję 48 na ten sezon.
          >
          A buuuuuuuu... :(((((((((((((((
          To ja już nie wiem w czym będę łazić... :( ciężki los grubasa...a tyle ładnych bluzeczek biubiu.
    • kryklu Provence i Azulejos 46B/BB 14.04.12, 14:20
      Moje najnowsze nabytki. Ubiegłoroczne w rozmiarze 44B/BB jakoś się "skurczyły", hmm... Teraz gorączkowo gromadzę letnie bluzki w większym rozmiarze.

Provence ma bardzo stonowany kolor, bo te maleńkie "płytki mozaikowe" są oddzielone czarną "fugą". Ta czerń uspokaja dosyć wyraziste kolory. Wzorek doskonały do maskowania fałdek. Materiał doskonałej jakości.
      Niezbyt krótkie rękawy, idealne dla zakrycia chełbotliwych ramion.

Azulejos - piękne, czyste, świeże, ale nie jaskrawe odcienie niebieskiego. Delikatny materiał, dla mnie to jest bluzka również na lato. Wzorki są kapitalne, jeśli się nie ma idealnie gładkiego i płaskobrzuchego ciała.
      Nazwa genialna. Kiedy pokazałam się w niej mężowi, zapytałam go, jak by ją nazwał. Po sekundzie namysłu powiedział: azulejos. Na pewno to było jego pierwsze skojarzenie, wcześniej nawet nie wiedział o istnieniu tej bluzki!

Rozmiarowo - standard.

PS. Zakochałam się w szalach A81. Kupiłam je we wszystkich kolorach. Zdjęcia dosyć dobrze je oddają. Są piękne, mięciutkie, niegniotliwe, bardzo łatwo można się nimi omotać na różne sposoby (zawsze miałam z tym problem).
      • schistosoma Toscana już w sklepie :) 14.04.12, 16:21
        I przy okazji mam pytanie do Kingi - w jakich innych kolorach się jeszcze pokaże?
        • la_parisienne.biubiu Re: Toscana już w sklepie :) 14.04.12, 16:28
          Toscana w okolicach środy będzie w kolorze koralowym, a później liliowo-różowym.
          Niebieska- jeśli będzie brakowało - będzie doszywana, liliowa nie, koralowa też nie.

Dziś wieczorem (o ile mi net nie padnie- asekuruję się, bo dziwnie pełza) będą szmizjerki szare 36-42B, zielone 36-42 BBB oraz dżinsowe 36-42 BBB. Tak dziwnie przywieźli, reszta ma być w okolicach czwartku (oby, w końcu!).

Świerszczowa - nie będzie już innych rozmiarów.
      • la_parisienne.biubiu Re: Provence i Azulejos 46B/BB 14.04.12, 16:42
        Och, te szale są fantastyczne, ale zdjęcia do nich- dramatyczne :/
    • asiek_asiekowaty Wymiary w biodrach (porownanie do Stone Town)? 15.04.12, 14:15
      Kiedys zamowilam Stone Town 40B i jest dobra (a nawet mam odrobinę luzu w biodrach przy dopasowanym biuscie - szok! zawsze dobry dol oznacza dla mni za duza gore), Szara Eminencja jest za mala (38B). Zastanawiam sie, czy w sukienkach celowac w 40B czy 42B, bo jednak Stone ma przeciez poszerzone biodra. Biust mam 96 (no tak wychodzi... a bylo 94), talie 75-77, a posladki... 105-106.
    • kis-moho Messina 34B/BB 15.04.12, 19:36
      Mój pierwszy BiuBiowy ciuch, więc będzie szczegółowo. Messina jest w rozmiarze 34B/BB na moje 67 w talii, 88 w biuście i 94 w biodrach, staniki zwykle 30DD (przy czym talię traktowałabym najmniej serio, bo przy każdym pomiarze wychodzi mi inna wartość, więc uśredniłam :o)).
      Po pierwsze - przesyłka była niesamowicie szybka. Zamówiłam w środę przed świętami, we wtorek po powrocie paczka już na mnie czekała. Jak na przesyłkę zagraniczną bardzo szybko. Poza tym okazało się, że pokutujące na forum 60 zeta za zagraniczne przesyłki nie jest prawdą, przy jednej sukience zapłaciłam równowartość przesyłki kurierskiej na terenie Polski (chyba 17).
      Tyle spraw technicznych. Po otwarciu paczki szczerze mówiąc bardzo się zdziwiłam i przez chwilę zastanawiałam się, czy to ta sama sukienka, którą widać na zdjęciach... Materiał wyobrażałam sobie jako śliski i błyszczący, to jest raczej taka bluzeczkowa wiskoza. Znajoma lobbystka też nieco się zdziwiła, że to "ta Messina", bo faktycznie na zdjęciach wygląda inaczej. Nie mam z tym problemu, sukienka nadal mi się podoba, ale nie przeznaczę jej już na okazje pół-oficjalne, nadaje się raczej do siedzenia przy grillu czy letni spacer po mieście. Taki codzienniak. Do tego sukienka jest zaopatrzona w pasek (z tej samej części materiału, co dół sukienki w gęste kropki). Pasek dodaje jeszcze wrażenia codzienności, jest taki trochę szlafrokowy. Sukienkę na razie noszę z paskiem, bo w ramach codziennego stroju całkiem nienajgorzej wygląda, ale ostrzegam, bo to nie każdemu będzie się podobać, a na zdjęciach paska nie widać. Oczywiście pasek można wyjąć albo zastąpić innym. Dużym minusem są dla mnie szlufki do paska (po jednej na boku), są z grubszej plecionej nitki i boję się, że po krótkim czasie się mogą rozerwać. No ale zobaczymy.
      Dopasowanie jak dla mnie bardzo OK - bałam się, że na moje 30DD sukienka może być za duża w biuście, ale jest w porządku. Większy biust by się spokojnie zmieścił, mniejszy mógłby być już nieco za mały. W talii i biodrach OK. Na tyle OK, że pytano mnie, czy to sukienka od krawcowej, bo tak świetnie leży. Bardzo się cieszę, że rozmiar 34 jest krótszy (98 cm zamiast 102), w ten sposób sukienka sięga mi lekko nad kolana. Jeżeli sięgałaby mi do połowy kolan, to by było dla mnie nieco za dużo retro, jeśli wiecie, o co mi chodzi.
      Zdjęcia postaram się niedługo wrzucić na Biubloga i do małej galerii.
      • helejabea Messina 36B/BB 16.04.12, 20:34
        Sukienka wykonana z delikatnej dzianiny. Po złożeniu zajmuje bardzo mało miejsca - idealna na wyjazdy wakacyjne, nie gniecie się nic a nic. Kolor bardzo twarzowy, deseń nieregularnych kropek super, tylko krój bezlitosny na brzucha. Wymyśliłam, że z powodu cienkiego materiału można ją drapować na wysokości brzucha, albo całkowicie drapować i wtedy może pełnić rolę tuniki do białych lnianych spodni. Dla mnie sznurkowe szlufki są dobrym rozwiązaniem, ponieważ są łatwe do usunięcia w razie potrzeby. Sukienka zostaje ze mną. Jest bardzo kobieca.
      • aggie_01 Re: Messina 34B/BB 16.04.12, 21:19
        Też mam Messinę 34B/BB i zachwyciła mnie ta sukienka!!!
        Krój sukienki, jak i układ nieregularnych kropek podkreślają kobiece kształty,
        można się poczuć jak Joan z Mad Men ;)
        Paseczek też mi się podoba, fajnie podkreśla talię.
        Cieszę się też, że rozmiar 34 jest krótszy.

Rozmiarowo jest mniej pojemna w biuście niż Porto.
      • la_parisienne.biubiu Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 09:04
        Faktycznie, na Tobie lepiej wygląda bez paska.
        Paski dorobiłam, bo straszne odpady zostały, pomyślałam, że "paskolubne" kobiety będą zadowolone, a frakcja "antypaskowa" zastosuje pasek do podwiązania krzaczków z pomidorami ;)
      • mszn Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 12:28
        Dziewczyny, a czy jest szansa, żeby z Messiną dało się nosić pasek do pończoch, czy wszystko widać łącznie z każdym szwem majtek?
        • kis-moho Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 12:35
          > Dziewczyny, a czy jest szansa, żeby z Messiną dało się nosić pasek do pończoch,
          > czy wszystko widać łącznie z każdym szwem majtek?

W ogóle nie ma mowy. Materiał podkreśla wszystko, kropki nieco gubią różne zaokrąglenia (ale obiadu u Włocha już nie), ale i tak wiele widać. Szwy majtek może nie, ale pasa do pończoch bym pod Messinę nie założyła.
        • aggie_01 Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 13:34
          mszn napisała:

> Dziewczyny, a czy jest szansa, żeby z Messiną dało się nosić pasek do pończoch,

Myślę, że niestety pasek na pewno będzie widać, materiał jest cienki i przylegający.
        • helejabea Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 21:57
          mszn napisała:

>
          >
          Dzisiaj sprawdzałam, pas Rago 21 z 4 podwiązkami wygląda super. Pięknie spłaszcza brzuch, podkreśla talię i obie podwiązki na każdej nodze są niewidoczne. Natomiast pas Rago 22 (krótki z 6 podwiązkami) nie nadaje się pod Messinę. Tu odznaczają się podwiązki boczne.
          Odznaczanie zależy od pasa.
          • inez69 Re: Messina 34B/BB OT 17.04.12, 22:08
            helejabea napisała:

> Dzisiaj sprawdzałam, pas Rago 21 z 4 podwiązkami wygląda super. Pięknie spłaszc
            > za brzuch, podkreśla talię i obie podwiązki na każdej nodze są niewidoczne

Oooo ja chce coś takiego. Dasz jakieś namiary? Marzy mi się od dawan, ale nie wiem jak się zabarć za takie zakupy bo stacjonarnie w mojej miejscowości nie ma nic poza ozdóbkami.
            • helejabea Re: Messina 34B/BB OT 18.04.12, 08:21
              inez69 napisała:

> Oooo ja chce coś takiego. Dasz jakieś namiary? Marzy mi się od dawan, ale nie w
              > iem jak się zabarć za takie zakupy bo stacjonarnie w mojej miejscowości nie ma
              > nic poza ozdóbkami.

Inez69, cinchers Rago 21 dostaniesz w krajowych nylonach:
              www.nylony.home.pl/SHOP/index.php?main_page=product_info&cPath=2_95&products_id=200
              lub stanowym sklepie:
              www.girdlebound.com/store/merchant.mvc?Screen=PROD&Store_Code=GVG&Product_Code=blk-v-llg&Category_Code=ccgb
              ja kupowałam na ebay, od sprzedawcy z USA:
              www.ebay.pl/sch/Odzie-Buty-i-Dodatki-/11450/i.html?LH_AvailTo=163&_nkw=rago+21&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282
              Powodzenia:)

• mszn Re: Messina 34B/BB 17.04.12, 22:27
            Acha, czyli jakieś girdlelette może dać radę. Chociaż ja czteropodwiązkowych nie mam i raczej mieć nie będę. Dzięki wszystkim za informacje!
    • clarisse Azulejos 42 BB/BBB 16.04.12, 10:05
      Od paru dni moje ulubione.

Dekolt głęboki - ale odniosłam wrażenie, że albo nie aż tak głęboki jak w Infinity - albo że miejsca na biust ciut więcej ma, niż Infinity (przy czym różnica nie jest znaczna).

Kolorystyka i wzór - cóż, mam od dawna ZigZaca, czyli to samo w fioletach, i jest super. Wzór naprawdę odwraca uwagę od fałdek i niedoskonałości. Przyznam, że niebieskie bardziej mi się podoba - takie dość mocne, czyste, nie zgaszone - ale i nie krzyczące odcienie :)

Materiał w dotyku odebrałam jako taki podobny do Porto.

Długość - na mnie standardowo za długie, bo mam poniżej 160 cm. Się skróci. ;)
    • la_parisienne.biubiu Montparnasse 16.04.12, 10:20
      Podaję wymiary sukienek w rozmiarach 36-42:

Talia Biodra (mierzone 15cm poniżej talii) poniżej jest jeszcze lekko poszerzone.
      r. 36- 80 98
      r. 38 - 84 104
      r. 40 - 88 110
      r. 42 - 92 116

Chciałabym rozwiać wątpliwości rozmiarowe :)
      Na pierwszy rzut oka, wydaje się, że to są duże obwody, ale to nie jest ubranie dopasowane jak druga skóra. Przy bardzo dopasowanych ubraniach luz konieczny do swobodnego poruszania się wynosi ok 4cm. W tej sukience dodatki luzowe są większe, bo sukienka jest w luźniejszym stylu, no i zapinana jest na guziki - trzeba w niej móc siadać i czuć się swobodnie.
      Sylwia, która w talii ma ok. 70cm, w biodrach ok. 94cm, prezentuje rozmiar 36, który ma w talii ok. 80cm, w biodrach ok. 98cm i sukienka na niej nie wisi, jak widać.
      • la_parisienne.biubiu Re: Montparnasse 34 jeans 16.04.12, 10:29
        Jeśli są dziewczyny chętne na taką sukienkę, to proszę o maile - w tytule Montparnasse jeans + rozmiar. Nie zobowiązuje to oczywiście do zakupu, chciałabym mniej więcej oszacować ile B skroić i czy w ogóle :)
        • schistosoma Re: Montparnasse 34 jeans 16.04.12, 12:08
          A tylko jeansowa wchodzi w grę? Bo akurat ta mi się nie podoba, wolałabym popielatą lub zieloną :)
          • la_parisienne.biubiu Re: Montparnasse 34 jeans 17.04.12, 09:17
            Jeans only, bo taki kolor mam.
      • daslicht Będą jeszcze Montparnasse dżinsowe BBB? 17.04.12, 23:26
        Bo się czaiłam, a tu już nie ma :)
        • aniazawieja Re: Będą jeszcze Montparnasse dżinsowe BBB? 19.04.12, 18:57
          podbijam pytanie, bo pożądam 38BBB. Please:)
          • la_parisienne.biubiu Re: Będą jeszcze Montparnasse dżinsowe BBB? 19.04.12, 19:38
            Będą, niestety okazało się, że dżinsowe wychodzą ściślejsze i będzie niezła rotacja :/
            • rosallia Re: Będą jeszcze Montparnasse dżinsowe BBB? 20.04.12, 10:08
              Chcę kupić Dżinsowa szmizjerkę dla mamy, która (mimo, że rozmiar z tabelki wychodzi większy) nosi koszule w rozmiarze 42bb. Jaki rozmiar w takim razie brać szmizjerki?
    • clarisse Zanzibar 42 BB/BBB, Messina 42 BB/BBB 16.04.12, 12:47
      Nie mogłam się powstrzymać, musiałam przymierzyć obie.

Fason ten sam, więc i dopasowanie jest obu tych sukienek jest takie samo. I fason - i chyba także dzianina - są tego samego typu, co Hue/Hanoi/Heyuan. Czyli blisko ciała - rozciągliwe, ale mało wybaczające.

Na moje 113 cm w biuście obie sukienki są jak najbardziej okej, podobnie jak na 100-103 cm w biodrach. Problemem jest niestety talia, a raczej wystający brzuch, który przy tym materiale musiałabym trzymać cały czas wciągnięty. Kiedy się zapomnę, zaczynam wyglądać jak w ciąży ^^ Zresztą całkiem ładnie, no tyle że w ciąży nie jestem, więc to ciut irytujące.

Biorąc pod uwagę swoją wyściółkę tłuszczową, sprawdziłam obie sukienki z takim wyszczuplającym cósiem pod spodem - z fałdkami naplecnymi radzi on sobie całkiem dobrze. Z brzucholem już nie - tu potrzeba samokontroli, albo tej tam magicznej szóstki Wadera czy jak mu ;)

Jeśli chodzi o wzory.

Messina ma przepiękny granatowy kolor. Na mnie wyglądał znośnie, ale nie porażająco - sam granat za chyba ciut za ciemny, a kropki jakoś nie robiły dobrego efektu - osobiście chyba wolałabym nieregularnne białe maziaje na tym granacie, albo może nawet i sam granat (granat z białą lamówką może? potwornie niepraktyczne, ale...) Regularność kropek i rozjaśnianie się sukienki do dołu jakoś mi nie podpasowało. (Czytałam recenzję Kis-moho i chyba faktycznie coś jest na rzeczy, że sukienka ma charakter codzienny, a nie wyjściowy).

Zanzibar. Nie jestem w ogóle fanką wzorów zwierzęcych, ale w tej sukience podobałam się sobie znacznie bardziej niż w Messinie. Mimo sugestii na blogu BiuBiu, że ta sukienka idzie w kierunku "agresywny wamp" (nikt tak nie napisał, ale tak odebrałam dyskusje o niej) - jakoś nie czułam się w niej bardzo wyzywająca. (Czerwonego paska i czerwonego lakieru do paznokci nie próbowałam ;)) Na pewno wzór odwraca trochę uwagę od niedoskonałości figury.

Podsumowanie:
      Messinę zwracam.
      Zanzibar mi się pododoba, więć chcę porównać z większym rozmiarem (44 BB/BBB) - żeby sprawdzić, czy będzie mniej opięty i czy nie będę w nim wyglądać korzystniej.
      • olazdaleka Re: Zanzibar 42 BB/BBB, Messina 42 BB/BBB 17.04.12, 07:59
        Clarisse, dziękuję za recenzję. Miałam zamiar kupić Messinę ale chyba odpuszczę. Mój brzuch jest ogromny.
        Czy wstawisz swoje zdjęcia w Zanzibarze na bloga?

Czy Montparnasse byłaby bardziej brzucho przyjazna?
        • clarisse Re: Zanzibar 42 BB/BBB, Messina 42 BB/BBB 17.04.12, 09:06
          Zdjęcia Zanzibara postaram się zrobić, ale chwilę mi to zajmie.

Szmizjerka na pewno bardziej brzuchoprzyjazna, bo Paryżanka pisała o szmizjerkach ile mają w talii i w biodrach oraz że nie mają być przylepione do ciała, tylko luźne.

I generalnie z tego, co zauważyłam, tkaniny nierozciągliwe lepiej ukrywają fałdki i brzuszki niż dzianiny (w sensie przy prostym kroju). Przynajmniej u mnie. Oczywiście dzianinę można zawsze wziąć luźniejszą (większy rozmiar) - stąd mój pomysł porównania Zanzibarów. Ale to się nie musi sprawdzić, niedawno mierzyłam grzecznościowo Gotham City 44 BB/BBB - było owszem luźne i nie opinało mi fałdek, a raczej ukrywało - ale w lustrze wyglądało na mnie średnio - jakbym po prostu założyła za dużą bluzkę. ^^ Ale to też może być kwestia gustu / spojrzenia / indywidualnych odczuć.
    • magdalaena1977 Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 16.04.12, 22:52
      Kiedy można liczyć na sukienkę IV?
      biubiu.blox.pl/2012/04/Zapowiedzi-sukienka-IV.html#ListaKomentarzy
    • yaga7 Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 42/44B 17.04.12, 10:22
      Jestem niewymiarowa :P

Montparnasse jeans 40BBB
      Po pierwsze myślałam, że materiał jest grubszy. Skoro dżinsowa, to z dżinsu, nie? Nie :) Materiał jest cienki, elastyczny i bardzo fajny. Guziczki cudo.
      Co do rozmiaru - czy mówiłam, że jestem niewymiarowa? ;) Powinnam mieć 40BBBB :P Góra sukienki jest ciut za ciasna, jeszcze nie wiem, czy na tyle, że nie da się chodzić, czy jednak będę chodzić, licząc na to, że guzik mi nie odpadnie. W ramionach jest na styk, podobnie w podbiuściu. Podejrzewam, że jeśli chodzi o górę, rozmiar 42 byłby lepszy, ale dołem bym pływała. No właśnie, dół. W podbiuściu jest na styk, w talii jest OK, ale już poniżej talii i w biodrach jest duża. Nie jest za duża, teraz wygląda OK, ale wiem, że rozmiar 42 byłby sporo za duży w talii i w biodrach. Czyli mam do wyboru za ciasną w biuście 40-tkę albo 42 do gruntownego zwężenia, co mi się nie uśmiecha, bo nie lubię przeróbek.
      Postaram się wrzucić foty do galerii, to ocenicie.

Toscana i Provence
      Moim zdaniem one mają dziwne rozmiary albo ja się nie znam :) (Albo jestem niewymiarowa, patrz punkt pierwszy ;))
      Bluzki typu Fuego z podobnym dołem jak Toscana (czyli z marszczeniem pod biustem) mam w 40 i 42, ale 42 nie jest jakoś dużo większe i oba rozmiary układają się ok. Natomiast ta Toscana jest dołem bardzo duża, widać to zwłaszcza na plecach - wokół całej talii z przodu i z tyłu jest dużo luzu. Moim zdaniem za dużo, bo wygląda to tak, jakbym miała ciążę z przodu i z tyłu. Czyli powinnam celować w 40BB/BBB.

Natomiast Provence z kolei jest dość obcisłe w 42 i pasuje dopiero w 44. Wygląda fajnie, dużo bardziej podoba mi się na żywo niż na zdjęciach.
      • veev Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 11:45
        > Postaram się wrzucić foty do galerii, to ocenicie.

Wrzuć wrzuć, bo ja się właśnie zastanawiam, czy 42BBB ma szansę na mnie pasować. Bo trochę się boję, że w biuście będzie OK, w talii ciasnawo, a w biodrach za luźno ;)
        • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 12:36
          Zmierzyłam Montparnasse po raz drugi, żeby zrobić foty, ale już wiem, że ta 40-tka wraca do sklepu, bo na zdjęciach wyszło, że jest za ciasna w plecach od tyłu :( Pewnie gdyby materiał był grubszy, byłoby ok, ale taki się nieładnie opina.

W związku z powyższym fot na razie nie będzie, będę zamawiać 42.
          • margo13ak Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 13:19
            Yaga, a ile masz w biodrach obecnie? Mocno się zastanawiam nad jeansową 40BB i nie wiem, czy zmieszczę biodra (bo 102 w biuście chyba tak ;-))... a pod biustem muszę mieć dopasowane, inaczej zaczynam gubić talię :\. Przy okazji - gdzie Ci wypadała talia w Montparnasse? Ja jestem tylko ciut "dłuższa" w plecach i jak coś na Ciebie taliowo pasuje - to mam szansę ;-)
            Podpowiesz?...
            • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 13:52
              Biodra w 40 zmieścisz na pewno, ja zmieściłam swoje 107 bez problemu - w sumie właśnie w biodrach ona się najlepiej układa ;)

U mnie pod biustem ona jest dopasowana - zresztą jak każda biusukienka. Ja mam szerokie podbiuście (w porównaniu z talią) i dlatego w tych biusukienkach, które mierzyłam, często tam miałam zbyt ciasno (w porównaniu z resztą).

Talia jest fajna, bo jest to takie łagodne przejście i nie jest zaznaczona żadnym odcięciem. Te szlufki wypadają u mnie poniżej w talii, ale to wygląda ok. Jednym słowem pod względem taliowym ta sukienka mi pasuje.
              • anka-ania Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 14:27
                yaga7 napisała:

> Te szlufki wypadają u mnie poniżej w talii, ale to wygląda ok.

No właśnie, szlufki. U Inez wypadają dość nisko. Ciekawe, jak to wygląda u osoby o wzroście ok. 160 cm (sprawdzał ktoś?)? Boję się, że u mnie szlufki wylądują na biodrach.
              • margo13ak Dzięki :-) 17.04.12, 21:55
                ...tylko, że ja obecnie mam w biodrach 110 :D za to pod biustem około 80 luźno. I wiem z poprzednich doświadczeń, że lepiej na mnie leżą rozmiary "na styk", niż opływowe - chyba jednak bez porównania 40 i 42 się nie obejdzie, pozimowy tłuszczyk na biodrach mi się odłożył ;D
      • clarisse Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 12:14
        A mogę spytać, ile masz w biuście? Bo z racji bioder myślałam o zejściu z 42 BBB do 40 BBB... ale skoro Ty, nosząc normalnie 42 B/BB nie mieścisz się, to ja tym bardziej chyba?
        • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB, Toscana 42B/BB Provence 4 17.04.12, 12:32
          Ja mam ok. 104 (stanik 34G) + szerokie plecy i ramiona, moim zdaniem w 40 nie wejdziesz :(
      • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 18.04.12, 10:35
        Wrzuciłam do galerii.

Powinnam mieć dół z 40, górę z 42...
        • anne_stesia Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 20.04.12, 06:27
          Yaga7, nie chciałabyś może udostępnić tej kiecy na blogu biubiu? Do Galerii nie mam dostępu, a bardzo chciałabym zobaczyć montparnasse w rozmiarze, który sama chciałabym zamówić.
          • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 20.04.12, 06:39
            Nie, raczej niestety nie wrzucam swoich zdjęć publicznie :) Jeszcze do tego na nieodpowiednim tle i bez przygotowania.
            Ale napisz mi na gazetowego :)
            • anne_stesia Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 20.04.12, 07:55
              Napisałam :)
              • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 20.04.12, 17:30
                Montparnasse 40BBB zielona, przyszła dziś. Jest ciemniejsza niż na zdjęciu.
                Poza tym za duża, o wiele za duża. Na wymiary 102-80-102, za duża wszędzie, najmniej za duża w biuście, a najbardziej za duża w talii/na brzuchu. Na co wymieniać, pojęcia nie mam. Na 38BBB, czy 38BB??
                • clarisse Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 21.04.12, 01:53
                  Jeszcze nie przymierzałam, ale na logikę, jeśli w biuście najmniej za duża, to nie zmniejszać o dwa rozmiary (z 40BBB do 38BB) tylko o jeden - czyli z 40BBB do 38BBB. Teoretycznie wtedy powinna być w każdym miejscu mniejsza o tyle samo?
                  • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 21.04.12, 09:39
                    Wg tabelki to 38BBB ma w biuście tyle samo co 40BBB. Najchętniej przymierzyłabym obie.
                    Sama nie wiem, pomyślę do poniedziału. A czy wiadomo, kiedy będą szare i czy rozmiarowo wyszły tak same jak zielone?
                    • clarisse Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 21:37

> Wg tabelki to 38BBB ma w biuście tyle samo co 40BBB. Najchętniej przymierzyłaby
                      > m obie.

Wcale nie. 38BBB ma wg tabelki 101-105 cm, a 40BBB ma 106-110cm.
                      To co mówisz, to tabelka BiuBiu sprzed lat, kiedy kupowałam pierwsze ciuchy, tak właśnie było.
                      A tabelka do ciuchów rozciągliwych (która szmizjerek nie dotyczy), faktycznie pokazuje 38BB/BBB = 40 BB/BBB, ale ona w ogóle jest chyba jakaś rozjechana.
                      • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 22:46
                        Ale jak sprzed lat..? Wszak wczoraj sprawdzałam, oślepłam?
                        Tak czy siak, zamówiłam 38BBB, zobaczymy.
                        Przy okazji, przejrzałam dokładnie ten wątek i znalazłam dokładne wymiary tych Montparnasse, napisane przez Kingę. Apeluję o to, by te liczby pojawiały się każdorazowo przy opisie ubrań w sklepie. To by mocno ułatwiło zakupy!
                        • akna Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 22:53
                          Chyba spojrzałaś do tabelki dla ubrań z tkanin elastycznych a szmizjerki są nieelastyczne :)
                          • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 22:57
                            Czy jest na sali okulista..?;-)
                        • yaga7 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 23.04.12, 08:44
                          Tylko te wymiary Montparnasse dotyczą dżinsowych, które wyszły ponoć ciaśniejsze, więc jak zamawiałaś inne kolory, to może być inaczej.
                • la_parisienne.biubiu Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 21.04.12, 15:03
                  Jeśli w sukience o 5cm mniejszej w biuście byłoby ok, to proponuję rozmiar 38 BBB (we wszystkich obwodach jest wtedy -5cm). Jeśli weźmiesz 38 BB - biodra i talia będą o 5cm węższe, a biust już o 10 cm.
                  • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 21.04.12, 16:43
                    Ok, dzięki. A kiedy będą szare? i czy rozmiarowo tak samo wypadają jak zielone?
                    • mniickhiateal Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 15:41
                      anika772 napisała:

> Ok, dzięki. A kiedy będą szare?

Właśnie zoczyłam, że w sklepie przybyło rozmiarów.
                      • anika772 Re: Montparnasse 40BBB i 42BBB 22.04.12, 20:04
                        Faktycznie, ale już kliknęłam zieloną. Jeśli rozmiar będzie ok, to wezmę i szarą, świetne są te sukienki!
                        • anika772 Montparnasse 38BBB, Messina 42B/BB 25.04.12, 15:39
                          Montparnasse 38BBB leży idealnie, może w biuście mogłaby by być ciut luźniejsza, no ale BBBB nie istnieje. W talii i biodrach idealnie. Nie mam pojęcia jakim cudem sukienka o JEDEN rozmiar większa mogła być tak bardzo bardzo luźniejsza...
                          Czy szare są identyczne rozmiarowo, czy wypadają inaczej?

Messinę wzięłam 42B/BB, bo Zanzibar 40B/BB jest nieco zbyt obcisły i chciałam nieco luźniejszą. I tu, niespodzianka, obie sukienki są identyczne. Zmierzyłam bardzo dokładnie, żadnej różnicy, są takie same. Zostaje ze mną, bo ta obcisłość jest dla mnie akceptowalna, ale ta ruletka rozmiarowa jest naprawdę dość problematyczna.
    • kotwtrampkach a będą jeszcze kiedyś modele podobne do martini..? 18.04.12, 00:00
      tak mi sie marzyła martini-podobna sukienka na wiosnę, może mi się marzyć na lato.. w poprzednim sezonie było kilka głosów z prośba o jednokolorowe takie albo po prostu o inne kolory.. Skoro wzór juz jest, to trochę taniej chyba wychodzi..? chlip A gdyby musiaa być jakaś zmiana, mozna by rozkloszować spódnicę lub doszyć kwiatek przy dekolcie? Teraz taki komunijno-weselny czas; byłam pewna, że będzie coś eleganckiego :-(

imprezę mam za 3 tyg, moja martini trochę ciasna, szara paris też trochę ciśnie - no nie kupię drugiej szarej, a czarna mi nie pasuje wiosennie. Dzianina nie dla mnie zupełnie - choć podobałaby mi się messina, gdyby na części "spódnicowej" wzór był odwrócony.. I co ja teraz zrobię - wiosna w spodniach znów..

• snowflake86 Re: a będą jeszcze kiedyś modele podobne do marti 18.04.12, 09:24
        podpinam się pod pytanie. też chciałabym wiedzieć, czy będą jakieś eleganckie, niedzianinowe sukienki.
    • k_linka maxisukienki oraz valparaiso - pytanie 18.04.12, 11:46
      Pytanie o zapowiedzi - o ile dobrze widze, to co jest na blogu ma dekolt okragly. A czy sa w planach dlugie letnie sukienki z dekoltem kopertowym??

A jesli chodzi o valparaiso - czy ten material jest bardzo uwidaczniajacy niedoskonalosci figury?
    • snowflake86 Toscana Coral 19.04.12, 11:38
      ...jest już w sklepie ;)
    • kajusieczka Re: BiuBiu 14 - ulubione biuściaste ciuchy 20.04.12, 22:20
      Czy będzie więcej bluzek o kroju Blue Lagoon? Mam już parę bluzek BiuBiu (GOTHAM, Lagoone, onyx, azulejos, hue i 2 porto) i muszę przyznać, że najbardziej mi przypadł do gustu krój lagoone chociaż gotham też nie jest zły. Nieco mniej komfortowo czuję się w dekolcie kopertowym ze stójką (hue i 2 sukienki - zanzibar i ta w kropki) a najgorzej jest w szerokim dekolcie kopertowym gdzie co chwile w pracy zerkam na dół czy nic mi nie wyłazi (porto, onyx i azulejos).
      Także, czy będzie więcej bluzek o kroju Lagoon? :)
    • bathilda City w różnych kolorach 21.04.12, 14:54
      Dawno nic nie kupowałam w Biubiu, a ze idzie wiosna postanowiła kupić koszule z krótkim rękawem. Kupiłam City w rozmiarze 36BBB (biust = 98 cm, talia = 71 cm) w trzech kolorach. No i wyszło że:

1. City violet leży bardzo dobrze, może nawet jest minimalnie za ciasne w talii
      2. City cappucino jest dobre w biuście ale za duże w talii i w plecach (tak o niecały rozmiar).
      3. City blue jest za luźne w talii i dużo za duże w biuście, co najmniej o rozmiar.

Aż specjalnie sprawdziłam metki czy to nie pomyłka w wysyłce. Mój mąż laik obejrzał mnie we wszystkich trzech i powiedział "one wyglądają jakby każda miała inny krój". I nie sposób się z nim nie zgodzić. Nie bardzo wiem czy to kwestia koloru czy serii produkcyjnej, ale ten sam model w tym samym rozmiarze leży zupełnie inaczej. Fioletową zostawiam, niebieską odsyłam a nad brązową się jeszcze zastanawiam. Bo pewnie choć nieidealna to i tak o niebo lepsza od alternatywy którą znajdę w przecietnym sklepie.

Dodatkowo wzięłam azulejos 36BB/BBB. Jak dla mnie wzorek jest zbyt intensywny. Ale mąż stanowczo zabronił odsyłać ;).
      • la_parisienne.biubiu Re: City w różnych kolorach 21.04.12, 14:58
        Przy fioletowej city jest adnotacja, że wychodzi o rozmiar mniejsza.
        Błękitna była troszkę większa niż wszystkie.
        • bathilda Re: City w różnych kolorach 21.04.12, 18:52
          Aha, czyli to jednak kwestia koloru.
    • schistosoma Toscana coral 34B/BB 23.04.12, 14:35
      Mam wrażenie, że wypada na większą, w porównaniu do innych biu-bluzek. Zwykle 34B/BB jest dla mnie na styk w biuście, tutaj spokojnie zmieściłby się większy. Dół też jest większy w porównaniu np. z Fuego. No i robi mi lekką ciążę - we Fuego nie było tego efektu. Gdyby były dostępne rozmiary 32, to pewnie bym wymieniła, ale tak to zostaje, bo potrzebuję bluzki z luźnym dołem.

Kolor piękny, nasycony, bardzo wiosenny :) Materiał wydaje mi się jakościowo lepszy od tego we Fuego, mam nadzieję, że w związku z tym nie będzie się mechacił.
    • mniickhiateal Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:21
      Znalazłszy w najnowszej kolekcji BiuBiu coś, co mi się spodobało, miało odpowiedni kolor i jednocześnie dobrze pasowało do reszty mojej szafy, pospieszyłam zamówić. Przesyłka przyszła błyskawicznie i jestem b. zadowolona z zawartości.

Dopasowanie rozmiaru jest zgodne z tabelką i b. dla mnie dobre. Na 105-75-105, skonfundowana granicznością tabelkową i wcześniejszymi w wątku dywagacjami o rozmiarze, zamówiłam też na wszelki wypadek 38BBB. Mogłam sobie darować to posunięcie, bo tamten rozmiar leży zdecydowanie gorzej – dopinam się i zasadniczo mieszczę, ale tego luzu, o którym Kinga pisała, ani śladu, i całość się opina i naciąga, co jest faktycznie bez sensu przy takim fasonie. 40BB jest idealne. Może najwięcej luzu jest w talii, ale nie na tyle, żeby to był problem, a raczej plus, bo pomieści poza mną też większy obiad ;) Całość leży luźno ale dopasowanie, no po prostu ładnie. Komplement, że dopasowanie jak od krawcowej, już zdążyłam zaliczyć. Jak chodzi o wymiary pionowe, przy 165 cm wzrostu sukienka kończy mi się równiutko pod kolanem, w przewężeniu łydki, co jest dla mnie idealną długością. Szlufki na pasek siedzą dokładnie tak jak na zdjęciach w sklepie, tj. jakieś 7 cm pod talią, w tym miejscu, gdzie (patrząc od góry) biodra się zaczynają zaczynać na kościach miednicy.

To, czego IMO na zdjęciach nie widać dobrze, i może warto dodać do opisu, to rodzaj i kolor materiału. To znaczy, jest owszem b. ładny i mi się podoba – na pewno dzięki takiemu rodzajowi materiału można będzie fajnie up- i downdressować tę sukienkę, ale byłam zaskoczona, że materiał nie jest matowy, bo na zdjęciu wyglądał matowo i może bardziej codziennie. To jest taka półsatyna, czy coś, które nie błyszczy się niegustownie, błyszczy się w sam raz, no ale lekko się błyszczy. Poza tym moim zdaniem kolor na zdjęciach w sklepie jest neutralno-ciepławy, a w rzeczywistości jest raczej chłodny. Jasna stal, jak poniekąd sama nazwa wskazuje. Mnie tam bardzo pasi do zimnej urody i absolutnie nie narzekam, no ale może komuś innemu przyda się informacja.

Na koniec, zachwyciły mnie rozkoszne guziczki. Bardzo śliczny pomysł z tym dyskretnym napisem, będę chętnie chodziła jako reklama.
      • yaga7 Re: Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:25
        Aaaa, to nie fair, że dżinsowe wyszły mniejsze i wobec tego żaden rozmiar nie jest na mnie dobry :(

Czy planujesz wrzucenie zdjęć na bloga biubiowego albo może do naszej galerii? Chętnie zobaczyłabym inne (poza modelkowym) fajnie leżące Montparnasse.
        • mniickhiateal Re: Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:29
          yaga7 napisała:

> Czy planujesz wrzucenie zdjęć na bloga biubiowego albo może do naszej galerii?
          > Chętnie zobaczyłabym inne (poza modelkowym) fajnie leżące Montparnasse.
          >

Na bloga na pewno nie, a do galerii nie mam dostępu, jeszcze nigdy niczego nie wrzucałam i w sumie nie mam przemyślane how I would feel about it..
          • yaga7 Re: Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:31
            Jasne, rozumiem :)
      • mniickhiateal Re: Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:34
        A, i jeszcze nie dopisałam, że podoba mi się jakość materiału i wykończenia i że obieram stosunek jakości do ceny jako bardzo w porządku. O ile w przypadku wiskozowych bluzek jeszcze walczę ze swoim odbiorem ceny (mam Infinity Onyx czy jak jej tam) - niby zdecydowanie lepiej wykończone szwy, niż w sieciówkowych bluzkach wiskozowych, ale jednak cena nieco boli w (spaczoną być może) psychikę - to przy tej sukience, gdzie widać wysiłek konstrukcyjny i nie ma szans na dostanie czegoś tak świetnie leżącego w innych sklepach.
        • mniickhiateal Re: Montparnasse Steel 40BB 25.04.12, 11:35
          Argh, ucięło.

> A, i jeszcze nie dopisałam, że podoba mi się jakość materiału i wykończenia i ż
          > e obieram stosunek jakości do ceny jako bardzo w porządku. O ile w przypadku wi
          > skozowych bluzek jeszcze walczę ze swoim odbiorem ceny (mam Infinity Onyx czy j
          > ak jej tam) - niby zdecydowanie lepiej wykończone szwy, niż w sieciówkowych blu
          > zkach wiskozowych, ale jednak cena nieco boli w (spaczoną być może) psychikę -
          > to przy tej sukience, gdzie widać wysiłek konstrukcyjny i nie ma szans na dosta
          > nie czegoś tak świetnie leżącego w innych sklepach.

.., cena bardzo mi się podoba.
    • sylwia-osama bluzeczki Toscana pytanie :) 25.04.12, 20:53
      Kingo czy będę jeszcze w sklepie bluzeczki Toscana w rozmiarze 46 bb/bbb ???
      Pisałaś, że na 48 nie ma co liczyć, to może bym chociaż 46 zgarnęła ;)
      Proszę o wiadomość czy będą i ewentualnie w którym kolorku :)
      • la_parisienne.biubiu Re: bluzeczki Toscana pytanie :) 30.04.12, 10:05
        Sylwia, Toscana 46 i inne brakujące rozmiary będą, ale dopiero jak uszyjemy wszystkie nowości.

Tutaj doda uwagę nt. obszerności Toscany - nic nie zmieniałam, jest szyta wg. tych samych szablonów co Fuego, jedynie górę ma zmienioną, ale dzianina jest tak mięsista, że można odnieść wrażenie, że jest większa. Dlatego przy małych rozmiarach spokojnie można brać mniejszą.

Szmizjerki - w tej chwili nie ma już ani jednej szmizjerki, powinny być w tym tygodniu.
        • la_parisienne.biubiu Przeprowadzka 30.04.12, 10:27
          Dziś, około 12 w południe zostanie wyłączony stary sklep, będzie niedostępny do jutra, przepraszamy za wszelkie niedogodności z tym związane. Mamy nadzieję, że nowy sklep będzie bardziej funkcjonalny i przyjazny.

Niestety jest problem z przeniesieniem bazy klientek, nie można przenieść ich historii zamówień i haseł (są zakodowane). Adresy będą przenoszone ręcznie, może to potrwać do 2 tygodni. Jeśli ktoś chce mieć historię zamówień do wglądu - proszę skopiować ze swojego panelu dzisiaj. Gdyby ktoś nie zdążył - mamy kopie u siebie- możemy przysłać na życzenie.

Składając zamówienie w nowym sklepie przed 14 maja - trzeba będzie utworzyć nowe konto. Po tym czasie - konto będzie dostępne, ale konieczne będzie utworzenie nowego hasła, przez funkcję " przypomnij hasło".

Przygotowaliśmy rabat powitalny - każda klientka, która złoży zamówienie w nowym sklepie, po wpisaniu hasła WELCOME , otrzyma 10% rabatu.

Bardzo proszę o wszelkie uwagi dotyczące funkcjonowania nowego sklepu, co możemy dodać, poprawić ulepszyć, zmodyfikować.
        • swierszczowa1 Re: bluzeczki Toscana pytanie :) 30.04.12, 14:55
          A czy będą Toscany w rozmiarze 34bb/bbb.
          • swierszczowa1 Re: bluzeczki Toscana pytanie :) 30.04.12, 19:46
            I jeszcze proszę o zdradzenie czy będą i w jakich kolorach kolejne wcielenia genialnego Provence. I jakie będą wersje i kolory żakietów (ten różowy musi być mój :)).
    • clarisse Montparnasse zielona 40 BBB i 42 BBB 26.04.12, 17:35
      No więc tak.
      Niestety żadna z nich nie pasuje na mnie tak, jak bym chciała (jestem przypadkiem z dużym biustem, coraz bardziej widocznym brzuchem i wąskimi biodrami). Nie leży jak bym chciała bo chyba jednak zrobiony jest na statystycznie większy dół niż mój dół.

40 BBB - dół luźny, na granicy zadużości, ale w sumie jeśli sukienka ma być luźna ogólnie, to może być. W pasie też się mieszczę. Ba. Mieszczę się i w biuście! niestety nie tak ładnie, jak bym chciała. (Ale to faktycznie znaczy, że dżinsowe wyszły mniejsze niż zielone) Guziki w 40BBB dopinają się bez problemu na moich 113 cm, ale widać wyraźnie, że materiał jest naciągnięty i między guzikami chciałby się rozejść (ale się nie może rozejść za bardzo, bo guziki dość gęsto).

Prosto z mostu - 5 lat temu takie dopasowanie przyjęłabym z pocałowaniem ręki. Ale sam fakt istnienia ciuchów na biust mnie rozpaskudził.

42 BBB - w biuście idealna, z lekkim luzem. W talii luz też mam spory, niestety w biodrach jest już raczej luzu za dużo. Mogę założyć do tego pasek, ale wtedy tworzy mi się trochę "bombka" - trochę, ale nie o taki efekt mi chodzi.

I powtórzę: - 5 lat temu takie dopasowanie przyjęłabym z pocałowaniem ręki. Ale sam fakt istnienia ciuchów na biust mnie rozpaskudził.

Z innych niedopasowań, mam 156 cm i szlufki na pasek są dla mnie za nisko. Próby z paskiem przeprowadzałam poza szlufkowo i jeśli będę ją nosić z paskiem to na pewno też pozaszlufkowo.

Co więcej o zielonych Montparnasskach mogę powiedzieć?
      1. Kolor w rzeczywistości podoba mi się niezmiernie!
      2. Guziki takoż!
      3. To piękna sukienka jest po prostu....

Wnioski: 40 BBB wraca do sklepu, 42BBB idzie ze mną do krawca do zwężenia, nie ma mocnych, nie oddam jej i tyle. Za bardzo mi pasuje, żeby taki drobiazg jak brak dużej pupy nie pozwolił mi jej nosić. O.
      • yaga7 Re: Montparnasse zielona 40 BBB i 42 BBB 26.04.12, 17:41
        Fotyyyyyy :))

Czyli gdyby dżinsowe wyszły jak zielone, to pewnie 40BBB byłoby na mnie dobre...
        • anika772 Re: Montparnasse zielona 40 BBB i 42 BBB 26.04.12, 19:13
          Podobno dżinsowe mniejsze.
          Ja niecierpliwie czekam na odpowiedź na moje pytanie- jak wypadają szare i dżinsowe w porównaniu z zieloną. Zielona jest wspaniała, i to co robi mi z figurą... szok. Chętnie bym się zaopatrzyła w pozostałe kolory.
          • yaga7 Re: Montparnasse zielona 40 BBB i 42 BBB 26.04.12, 20:38
            Na pewno mniejsze, bo w 40BBB nie zmieścił się mój biust 34G :(
          • iq133 Re: Montparnasse zielona 40 BBB i 42 BBB 26.04.12, 21:28
            Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami. Zielona 40BBB jest genialna !!!
            • clarisse Ta jest! ;) 27.04.12, 14:36
              Mnie też się podoba okropecznie i mam wrażenie, że zdjęcia do końca jej nie oddają. :)
    • clarisse Zanzibar 44 BB/BBB 26.04.12, 17:39
      Do tego, co napisałam już tu:
      forum.gazeta.pl/forum/w,32203,133787790,135137315,Zanzibar_42_BB_BBB_Messina_42_BB_BBB.html
      dodam tylko jedno, że zgodnie z moimi oczekiwaniami Zanzibar 44 BB/BBB leży lepiej, a przynajmniej ja się w nim lepiej czuję. Najwyraźniej jestem na pograniczu rozmiarów. O ile w Portach, Fuegach itp. 44 BB/BBB bym się utopiła (Toscanę rozważam nawet w rozmiarze 40 BB/BBB) - o tyle dzianinki i kroje mocno przylegające do ciała (Zanzibar, a sądzę że też zestaw Hue-Hanoi-Heyuan) to dla moich wałeczków i psychiki już 44 BB/BBB.

Oczywiście zostawiam sobie. Mnie się podoba, Mężu się podoba, to nie ma się co zastanawiać.
      • clarisse Zanzibar 44 BB/BBB a 42 BB/BBB - uzupełnienie 02.05.12, 09:36
        I jeszcze jedno uzupełnienie, bo wczoraj testowałam Zanzibara na żywo.

1) NIE jest tak, że wzięcie większego rozmiaru z racji opinania jest bez wad
        Przyjrzałam się górze (ramiona i góra biustu) i faktycznie widać, że dla mnie tu ciut za dużo. Za dużo materiału na wierzchu biustu, się trochę fałduje, i po dokładnym założeniu widać też, że rękawy powinny być wszyte dla mnie ciut wyżej. Standardowo noszę 42 BB/BBB, tym razem wzięłam 44 BB/BBB bo mniejsze zbyt mocno mnie opinało na dole. Możliwe, że powinnam celować w 44 B/BB, wtedy nie byłoby tego nabiustnego objawu. A w ramionach mam 42 i tyle.

Ale te rozważania są zupełnie na boku - to, że materiał mi się trochę jakby marszczy zauważyłam dopiero jak się przyjrzałam sobie z góry - oglądanie się w lustrze w ogóle tego nie ujawniło - zwierzęcy wzór maskuje :)

2) i to jest fajne: turkusowy stanik i wściekle czerwone majtki są pod nim niewidoczne! Byłam pod wrażeniem.
    • inez69 Zdjęcia letnich zapowiedzi 27.04.12, 23:11
      biubiu.blox.pl/2012/04/Lato-2012.html
      • swierszczowa1 Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 29.04.12, 00:19
        Czy czerwienie/róże/korale będą tylko w Toscanach?
        Uwielbiam czerwienie i róże, ale też uwielbiam takie dekolty jak mają te miętuski, albo jeszcze lepiej te jasne w drobne kwiatuszki.
        • la_parisienne.biubiu Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 30.04.12, 10:01
          Tak, tylko koralowa w Toscanie i jej siostra, malinowa Florence.
          • swierszczowa1 Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 30.04.12, 14:12

Szkoda. Oba kolory BOSKIE, ale nie chcę dwóch tak podobnych.
            • yaga7 Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 30.04.12, 14:16
              A ja to w ogóle chciałabym się dowiedzieć, czym się różnią oba kolory. Serio się pytam. Na dwóch inaczej ustawionych monitorach oba kolory są dla mnie baaaardzo podobne i praktycznie nie widzę różnicy. Ale mogę być upośledzona kolorystycznie ;)

Czytałam, że koralowa Toscana jest bardziej ciepła tak?
              A ta malinowa jest chłodna?
              • la_parisienne.biubiu Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 30.04.12, 14:23
                Koralowa- ciepła, czerwona- też wpada w róż, ostry kolor, ale chłodny odcień.
      • ganbaja Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 01.05.12, 08:47
        A czy przewidziane będą jakieś letnie bluzki z szerszymi rękawami? Z moją nadwagą nie najlepiej prezentuję się w tak opiętych i króciutkich rękawkach :(
        Bardzo bym tez pragnęła czegoś stosunkowo luźnego w okolicach brzucha :-)
        Ta czarna nowość jest boska, ale czy dla pulchniejszej osoby będzie dobra?...
        • ganbaja Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 05.05.12, 19:39
          Ponawiam pytanie, czy przewidziane są letnie bluzki z szerszymi rękawami?
          • la_parisienne.biubiu Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 06.05.12, 21:07
            Ganbaja- nie, będą tylko bluzki koszulowe z bawełny.
            • ganbaja Re: Zdjęcia letnich zapowiedzi 07.05.12, 19:13
              Wielka szkoda :-(
              Kobietom przy kości niezbyt pasują takie obcisłe rękawki.
    • ochanomizu Provence, Florence oraz bluzki w stokrotki 01.05.12, 17:55
      Będąc wczoraj przejazdem w Katowicach odwiedziłam BiuBiu i nabyłam następujące bluzki pasujące na wymiary 65/70 pod biustem (ciasno/luźno), 89 w biuście:

1. FLORENCE w rozmiarze 36b/bb - fajna mięsista dzianina, odszycie pod biustem ukryte pod naszytą aksamitką, krótki rękawek. Długość bluzki 58cm, podbiuście 35cm (mierzone na płasko).

2. BLUZKI Z KRÓTKIM RĘKAWEM O WZORZE W ŁĄKĘ STOKROTEK LUB JAKISIK INNYCH KWIATÓW O MAŁYCH PŁATKACH - W KOLORZE UMOWNIE ZWANYM x oraz y w rozmiarze 34b/bb (36 brane ostatnio w Biubluzkach na mnie wisiało) - dzianinka nieco cieńsza niż we Florence, dekolt oraz rękawki (czy rękawkoramiączka długości 9cm) wykończone gumką. Długość bluzek 58cm, podbiuście 35cm (mierzone na płasko).

3. PROVENCE w rozmiarze 34b/bb (36 brane ostatnio w Biubluzkach na mnie wisiało) - dzianina podobna do tej we Florence. Długość bluzki 63cm, podbiuście 33cm (mierzone na płasko).

Oprócz tego zmierzyłam:
      1. AZULEJOS, na które się napaliłam widząc zdjęcia - niestety dekolty kopertowe to nie jest to co lubię najbardziej :(

2. BLUZKĘ CZARNĄ Z LIMONKAMOWYMI KWIATAMI I KOPERTOWYM DEKOLTEM - dekolt leżał lepiej niż w Azulejos, ale postanowiłam być twarda i nie kupować czarnej bluzki na lato. Mierzyłam 36b/bb i było mocno ciasne na podbiuściu (o ile pamiętam bluzka jest szyta "wszerz", nie "wzdłuż" i rozciąga się bardziej w pionie niż poziomie).

3. SZMIZJERKI - niestety mankiet wypadał u mnie tuż pod łokciem i uniemożliwiał zginanie łokcia :(
      • ptasia Re: Provence, Florence oraz bluzki w stokrotki 02.05.12, 09:39
        > 3. SZMIZJERKI - niestety mankiet wypadał u mnie tuż pod łokciem i uniemożliwiał
        > zginanie łokcia :(

A nie myślałaś, by nosić rękawy rozpięte? Właśnie testuję moją szmizjerkę i nie mam zamiaru ich zapinać.
        • ochanomizu Re: Provence, Florence oraz bluzki w stokrotki 02.05.12, 10:44
          Może masz i rację ale:
          - mam starą dżinsową szmizjerkę, więc dżinsowa odpada,
          - szara szmizjerka jest fajna, ale mam 3 szare sukienki,
          - zielony to nie do końca mój kolor.

Gdyby to był mój absolutny must have, to bym kombinowała - a tak to odpuściłam.
          • nientepaura prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:14
            Ptasiu, mogłabyś wrzucić foty w szmizjerce? ;) jakoś po twoim zdjęciu jestem w stanie ogarnąć, czy to fason dla mnie, czy nie;)
            • ptasia Re: prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:19
              no właśnie sklejam zdjęcia ;) Coś miałam problemy, żeby jakieś sensowne zrobić, ale coś wybrałam. Na FB zaraz wrzucę, potem prześlę na blo.
              • ptasia Re: prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:26
                no i mam www.facebook.com/photo.php?fbid=359147280801014&set=o.279220768462&type=1&theater
                • yaga7 Re: prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:33
                  U Ciebie wygląda fajnie, nie to co u mnie :(
                  • ptasia Re: prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:37
                    Ale talia jest imho niżej, niż w innych Biuciuchach, to powinno Ci pasować? Choć Ty chyba nie jestem z frakcji biodrzastej?
                    • yaga7 Re: prośba do Ptasi;) 02.05.12, 12:42
                      No niestety, mimo że biodra mam o 3 cm większe niż obwód w biuście, nie jestem z frakcji biodrzastej. 40BBB w dżinsowej było dobre w talii i w biodrach, 42BBB było dobre w biuście, a dołem okropnie wisiało. A zwężać mi się nie chciało, bo ja jednak lubię ciuchy, w których od razu widzę, czy dobrze leżą, czy nie.
                      Pewnie gdyby dżinsowe nie wyszły ciaśniejsze, to 40BBB by pasowało...
      • kis-moho Re: Provence, Florence oraz bluzki w stokrotki 02.05.12, 14:41
        Ochanomizu, a masz w planach zdjęcia do galerii? Bo ja się zastanawiam nad tymi łączkami, a ponieważ jesteś moją rozmiarową starszą siostrą, to sama rozumiesz :o)
        Czy florence to jest obcisła wersja Toscany? Trochę się już geograficznie pogubiłam...
        • ochanomizu Re: Provence, Florence oraz bluzki w stokrotki 02.05.12, 20:08
          Rozumiem, rozumiem - może jutro zmobilizuję Lubego do zrobienia mi sesji zdjęciowej ;)
          Florence to ta bluzka z zapowiedzi https://biubiu.blox.pl/resource/389336_10150750616198463_279220768462_9685470_453889687_n.jpg - wczoraj jak przez chwilę sklep działał to zobaczyłam, jak nazywa się mój nabytek ;) Czy jest siostrą Toscany - nie mam pojęcia.
      • ptasia Prado Verde 34b/bb, City Violet 36b 13.05.12, 16:22
        Foto Prado tu www.facebook.com/photo.php?fbid=363927920322950&set=o.279220768462&type=1 i wysłane na blog.
        Łączki lubiłam od zawsze, więc wersja zielona wskoczyła na nr 1 listy "chcę to" z nowych ciuchów BiuBiu. Bałam się tylko dekoltu, bo na zdjęciach Sylwii wydawał się b. niski. Mile byłam zaskoczona, że głębokość jest na poziomie starych Babydollek czy Portlandu (tzn. może być half, ale jakaś niższa balkonetka też się nada). Gumki na rękawkach nie cisną. Jedyne co bym zmieniła, to długość - tj. nie obraziłabym się, gdyby bluzka była ciut dłuższa (co by się przydało do spodni z niższym stanem - wiem, jestem dziwna, nie lubię z wysokim). Rozważam zakup wersji różanej :)
        Poza tym kupiłam City, bo akurat miałam okazję aż proszącą się o taką koszulę. Okazało się, że najmniejsza wersja w rozmiarze 36 jest idealna - chyba lepiej leży w talii itd, niż koszule Vanity - więc skoro pozostałe kolory wyszły większe, raczej nie będę próbować. Kolor kojarzy mi się z niektórymi bzami (akurat jadąc 200km w tej koszuli mijałam dużo kwitnących drzew). Materiał nieco grubszy, ale bdb się sprawdził w upale i sprincie wokół pewnego stołecznego dworca ;). Zdjęć na razie nie ma, bo nie było warunków.
    • aggie_01 Lagoon 34bb/bbb 04.05.12, 09:35
      czy będą ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka