Dodaj do ulubionych

Miseczki E i F w H&M

25.09.13, 10:07
Wczoraj nawiedzilam ten sklep w celu zakupienia majtek i co zobaczylam w dziale z bielizna? Sa dostepne miseczki E i F. Podeszlam do tego troche sceptycznie ale pomacalam i wzielam rozmiar 85F i poszlam mierzyc. No i tu mila niespodzianka - obwod dosc scisly, na codzien nosze 80G albo 85FF choc mysle, ze lepiej by pasowala 80tka.

www.hm.com/gb/product/03719?article=03719-E
Co do samego dopasowania to dla mnie ten stanik jest zbyt waskofiszbinowy ale bylam zdziwiona, ze miseczka F obejmowala cala piers. Gdyby nie waskofiszbinowosc to bym kupila, bo cena 14.95 euro jest bardzo zachecajaca. Moze powinnysmy lobbowac u nich, zeby szyli wieksze rozmiary takze w innych modelach? Mnie sie bardzo podobaja ich balkonetki.
Obserwuj wątek
    • kocio-kocio Re: Miseczki E i F w H&M 25.09.13, 12:14
      Ale to nie w Polsce, prawda?
      • black_halo Re: Miseczki E i F w H&M 25.09.13, 17:04
        kocio-kocio napisała:

> Ale to nie w Polsce, prawda?

No w Belgii, ale wydaje mi sie, ze H&M ma taki sam asortyment wszedzie? Czy tylko mi sie zdaje. Bo sklep online jest w UK i tam tez sa. Wydaje mi sie, ze weszly dosc niedawno bo bylam na dziale z bielizna niecaly miesiac temu i jeszcze nie bylo.
        • nikusz Re: Miseczki E i F w H&M 05.11.13, 12:17
          o fajnie, musze obejrzec, moze i ja cos znajde
      • pierwszalitera Re: Miseczki E i F w H&M 25.09.13, 20:00
        W Niemczech też są. Nie mierzyłam, bo nie potrzebuję tych rozmiarów, ale wizualnie niespecjalnie do mnie przemawiały. Związane jest to pewnie z tych, że modele z miseczkami E i F są bardzo zachowawcze, jako bazówka mogę być jednak niezłe. Potwierdzam jednak, że obwody staników w H&M się polepszyły. Mam ciasno mierzone pod biustem 71cm, luźno 75 i kupiłam sobie ostatnio u nich stanik w rozmiarze 75D. Zadziwiająco dobrze leży, muszę zapinać na środkową, czasem nawet na najciaśniejszą haftkę, ale jak na stanik w tym rozmiarze za 13 euro, to i tak rewelacja, zwłasza, że wizualnie stanik jest super, jasny beż z soczystym koralem. I bez tych typowych dla wielu bieliźnianych marek pseudoromantycznych pierdółków typu durne kukardki i podobne.
        • black_halo Re: Miseczki E i F w H&M 25.09.13, 22:27
          > . Potwierdzam jednak, że obwody staników w H&M się polepszyły. Mam ciasno mierz
          > one pod biustem 71cm, luźno 75 i kupiłam sobie ostatnio u nich stanik w rozmiar
          > ze 75D.

Moja siostra ma od nich straplesa jakiegos, nie wiem jaki model dokladnie ale jak normalnie kupuje 70 tak straplesa musiala wziasc 80.

Z miseczek E i F jest tylko jeden model, u mnie byly 4 kolory i bym wziela, zwykly plandzyk ale zupelnie przyjemny, ladnie zrobiony. Podoba mi sie zapiecie na 3 haftki.
          • pierwszalitera Re: Miseczki E i F w H&M 25.09.13, 22:44
            black_halo napisała:

> Moja siostra ma od nich straplesa jakiegos, nie wiem jaki model dokladnie ale j
            > ak normalnie kupuje 70 tak straplesa musiala wziasc 80.

Mój też ma opcję odpinanych ramiączek, więc może dlatego jest stosunkowo ciasny, ale z moimi wymiarymi wiele kobiet kupuje brytyjskie 65-tki, więc warto sprawdzić odrzucone kiedyś marki. Podobnie zaskoczona byłam też marką Passionata, kupiłam sobie u nich stanik w kontynentalnym 70E i jest bardzo ciasny, a ładny t-shirt bra linii un: usual marki Felina w rozmiarze 70E był mi nawet za ciasny. A szkoda, bo model był akurat przeceniony na 16 euro, a 75D już nie było. Robił bardzo ładny dekolt, podobnie jak effuniakowe PL.
    • imp18 Re: Miseczki E i F w H&M 03.11.13, 11:20
      Na polskiej stronie marki znalazłam tabelkę i uwzględniają te rozmiary:
      www.hm.com/pl/sizeguide?show=sizeguide_ladies
      A tutaj biustonosz do F :)
      www.hm.com/pl/product/92959?article=92959-B
      Zatem idę w poniedziałek sprawdzić jak sprawa wygląda w sklepie :P Ostatnio schudłam, więc może akurat coś dla siebie dobiorę. Do tej pory kupowałam effuniaki i mogłam zamawiać w ciemno, a teraz w związku z podwyżką cen muszę rozejrzeć się za czymś innym :/
      A może jak zobaczą, że te rozmiary schodzą, to zaczną produkować wszystkie wzory w takiej rozmiarówce? W sumie wzornictwo H&M do mnie przemawia, może i gorsza jakość, ale za to cena adekwatna :)
    • nelyen Re: Miseczki E i F w H&M 03.11.13, 20:26
      co prawda ja nie z tego końca tabelki, ale muszę napisać, że obwody (użyte materiały) faktycznie mocno się u nich poprawiły.
      pierwszy raz w życiu kupiłam 75B! na moje ok. 67cm pod. normalnie noszę effuniaki 65/70, a tu w obwodzie 70 nie mogłam oddychaćXD i nie, ten model nie ma odpinanych ramiączek, jest lekko gąbkowaną podróbą capelli z masquerade. i ten obwód, jego pracę porównywałabym właśnie z maskaradkami, czyli pewnie z czasem się rozciągnie.

konstrukcje są przeróżne, myślę że przy takich cenach warto próbować :)
    • imp18 Re: Miseczki E i F w H&M 05.11.13, 19:05
      Byłam i niestety u nas nie mieli E i F :( Mierzyłam za to 75D i obwód naprawdę fajnie ciasny (effuniakowe 70E) - szkoda, że miska za mała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka