Dodaj do ulubionych

Ulla Dessous

25.03.15, 13:18
Wątek poświęcony stanikom niemieckiej firmy ULLA DESSOUS - zapraszam do opisywania konkretnych modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero
planujemy kupić.

Poprzedni wątek o Ulli (króciutki :)
forum.gazeta.pl/forum/w,32203,70980572,70980572,ulla_dessous_body_i_staniki.html
Strony Ulli:
- dystrybutor w Polsce:
lilianaunderwear.pl/
- strona firmowa (jest wersja ang.):
www.ulla.de/de/index.html
Obserwuj wątek
    • kasica_k CARLA 25.03.15, 13:25
      Bardzo przyjemny full-cup, doskonała jakość, świetnie trzyma i podnosi, obwód w ogóle się nie rozciąga z czasem (parę tygodni noszony - zero zmian, więc nie warto zbytnio zaniżać :), piękny haft, elegancki i w ogóle ach i och :-) Główna wada: trochę słabo zbiera (jak przeciętny full-cup) i bardzo szerokie, 2,5 cm ramiączka. Pasuje na mnie w rozmiarze 80H (normalnie noszę UK 36G). W miseczkach B-G jest mniej pancerna wersja z węższymi ramiączkami, moja wersja sięga do miseczki L (co może odpowiadać brytyjskiemu HH, choć nie mam pewności). Niestety bardzo drogi - cena wg dystrybutora to od 429 do 499 zł (przypuszczam, że ta druga kwota to właśnie wersja H-L).

Dokładna recenzja z fotkami: stanikomania.blox.pl/2015/03/Znowu-hurra-Ulla-czyli-Carla.html
    • kasica_k Gdzie kupić 25.03.15, 13:30
      Na razie dystrybutor podaje dwa sklepy w Polsce, gdzie można kupić Ulla Dessous:

Sklep Lilly
      Rynek Nowomiejski 12
      87-100 Toruń
      www.kobieca.eu

Salon Bielizny
      Brafitteria
      Krakowska 5
      31-100 Kraków
      salonbielizny.eu

W UK ma Ullę sklep Amplebosom
      www.amplebosom.com/ulla-dessous-b40.php
      i Amazon
      www.amazon.co.uk/s/ref=bl_sr_clothing?ie=UTF8&field-brandtextbin=ulla&node=83450031
      Coś tam da się wygrzebać taniej na Undercoverze :)
      www.undercoverexperience.co.uk/index.php?cPath=172
      • e-martoutlet Re: Gdzie kupić 29.04.15, 16:07
        Serdecznie zapraszamy na www.sklep.e-mart.pl - w ofercie ekskluzywna bielizna plus size niemieckiej firmy ULLA DESSOUS.
      • e-martoutlet Re: Gdzie kupić 28.05.15, 14:57
        Ulla Dessous znajduje się w ofercie sklepu www.sklep.e-mart.pl - wszystkie biustonosz w cenie 99,99zł
    • kasica_k Rozmiarówka 25.03.15, 13:35
      Rozmiarówka europejska, miseczki B, C, D, E, F, G, H, I, K, L, M, N (większość modeli sięga najwyżej L, zdarzają się do I).

Obwody: przeważnie od 70, część od 65, górna granica to 130, większość do 110, więc jest to niezła marka plus sajzowa (da się kupić np. 110I, 100L)

Z moich doświadczeń: H odpowiada brytyjskiemu G.
      • effuniak Re: Rozmiarówka 30.04.15, 08:27
        Widziałam Klientkę w rozmiarze 100N i powiem co mi się nasunęło na myśl - smutne " woreczki "

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka