dagi1982 Re: Przyjazne sklepy :) "Eden" Warszawa 20.06.06, 11:44 dziewczyny mam pytanie-czy któraś z Was kupowała w tym sklepie?jakie doświadczenia?na stronie bellissimy sklep ten widnieje jako współpracujący z bellissimą...dlatego jestem ciekawa czy warto się tam wybrać,czy mają duży wybór itp...i jeszcze jedno-czy byłyście może niedawno w tym sklepie z bielizną w Landzie?są jakieś fajne dwu-częściowe kostiumy?chciałabym kupić nowy kostium i jakiś stanik z odpinanymi ramiączkami...jak macie namiary na sklpey w Wawie które mają takowe w ofercie to proszę o info...miłego dnia...buziaki Odpowiedz Link
mdulniak Re: Przyjazne sklepy :) "Eden" Warszawa 21.06.06, 15:12 To mój ulubiony sklep i nawet mam tam rabat ;))). Ostatnio chciałam kupić coś bardziej sexy pod bluzki z ramiączkami i dostałam w moim rozmirze 90E 15 staników!! Miałam problem który kupic bo przynajmniej 10 było ok. Polecam bardzo - szczególnie młodą dziewczynę w kasztanowych loczkach bo fajnie doradza. Ceny dość wysokie ale duże staniki wszędzie sa drogie. Odpowiedz Link
dagi1982 Re: Przyjazne sklepy :) "Eden" Warszawa 21.06.06, 18:48 a nie wiesz jak jest z kostiumami?bo planuję się tam wybrać w piątek w celu upolowania czegoś fajnego,dwu-częściowego:)no i marze o staniku z odpinanymi ramiączkami:)chce się obkupić przed wakacjami:) Odpowiedz Link
joko5 Wrocław 29.06.06, 08:35 Polecam www.biust.pl/ Mają swoje sklepy na Powstańców Śl. i Kościuszki za skrzyżowaniem z Pułaskiego w kierunku Krakowskiej. Ogromny wybór, panie chętnie podają każdą ilość staników, oczekując w niedalekiej odległości od przymierzalni, aby ewentualnie podać jeszcze inny rozmiar. Z dużej rozmiarówki mają Felinę i Triumph Odpowiedz Link
anna-pia "Eden" Warszawa - gdzie to jest? 13.12.06, 10:35 "Atut" mam prawie naprzeciwko, do ronda Wiatraczna rzut beretem, a Eden? Czy to ten sklep? Eden. Sklep z bielizną 0 22 569 72 33 01-466 Warszawa, Powstańców Śląskich 126 (CH Carrefour Bemowo, I p.) Odpowiedz Link
nunia01 Warszawa 02.07.06, 20:19 Stoisko na ul Kondratowicza w sklepie OTYL, w ciągu pawilonów. Miła i kulturalna ekspedientaka na moje pytanie o 80 g wyciągneła z 6 staników, co prawda firma to Felina, więc cenowo wysoko, ale są. W sprzedaży też Triumph, więc w mniejszych miseczkach pewnie też będzie. Ja już tam dawno nie mieszkam, ale w dawnych (szczuplejszych) czasach, kiedy nosiłam źle dobrane 80 B i po przytyciu chciałam zakupić nowy stanik poprosiłam oczywiście o większy obwód, a pani podała mi taki o jaki prosiłam, a kiedy nie pasował przytomnie przyniosła mniejszy obwód z większą miseczką. Co prawda było to C i teraz już wiem dlaczego po kilku ruchach biust mi się na spacer wybierał, ale odruchy pani sprzedawczyni ma prawidłowe. Żadnych nieuprzejmych tekstów z jej ust nie słyszałam a potrafiłam przymierzać stada staników zanim coś wybrałam. Odpowiedz Link
iza-bel CZĘSTOCHOWA 09.03.07, 09:08 bielizna u Doroty ul. Jagiellońska - pawilony między sezamem a PZU mam rozmiar 75 F , w ciązy i tuż po miałam 75 G i pani prowadząca ten sklep zawsze coś dla mnie znajdzie czasem trzeba poczekać kilka dni , ale potrafi cos ciekawego i ładnego wyszukac w hurtowniach Odpowiedz Link
inkaka Re: CZĘSTOCHOWA 25.05.07, 18:28 Sklep DAMEX - Aleja N.M.P 3. Bielizna SAMANTY w dużym wyborze i bardzo miłe panie, którym nie przeszkadza przymierzanie dwudziestego stanika i same podrzucają coś odpowiedniego do przymierzalni. Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: CZĘSTOCHOWA 11.09.08, 08:58 Witam,oto lista sklepów dla nas biuściastych w Czestochowie: TAPS na ul.Wolności na przeciw dworca PKP mają Samantę, Dalię i Ewę Bień; 2- gi na ul.Dąbrowskiego na przeciw cukierni "Romeo i Julia" mają FREYĘ!,Dalię,Corin i Felinę świetne zaopatrzenie, ale wysokie ceny Vodkatini było tam po 360zł!Maja też filię w Shocie koło kina. Kolejny sklep jest na Krakowskiej róg pl.Daszyńskiego opisany jest jako Triumph ale Pani ma też Anitę! Chyba jako jedyna tym mieście... Kolejny sklep to Natalia w Jagiellończykach mają Dalię,Krisline i Triumpha. Należy też wspomnieć o sklepie z bielizną w pawlilonie koło PZU jest tam duży wybór tanich staników, ale uważajcie bo Pani "wciska" staniki w rozmiarach np. 75F zamist 70G, który noszę. Poza tym jest jeszcze Triumph w II Aleii w którym mozna zamówić np. 70G który o dziwo odpowiada angielskiemu 70F! Jest jeszcze dobrze zopatrzony Triumph w Elei. To chyba wszystkie jakie mi się przypominają będę uzupełniać listę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
hannau Re: CZĘSTOCHOWA 12.06.07, 13:25 Podpisuję się pod tą opinią obiema rękami :)) Pani Dorota ma tam setki staników, a jak czegoś akurat nie ma to zamawia. Duży wybór wzorów i kolorów i ceny przystępne. Uzależniłam się od tego sklepu ;) i już chyba nigdzie indziej kupować nie potrafię... Odpowiedz Link
nunia01 Warszawa 02.07.06, 20:21 Ukraińska firma Milavitsa. Na Smyczkowej sprzedaje ją: "SONIA" - Danuta Karwicka 02-684 Warszawa, PASAŻ HANDLOWY SMYCZKOWA ul. Puławska 246 / paw 15 tel. (501) 240936 www.sonia.istore.pl ale staników tej firmy nie wystawia na stronie, bo producent się z jakichśtam powodów nie zgadza - firma ma włsaną stronę milavitsa.by - dla mnie językowo niedostępna Podobno, tak twierdzi moja siostra, pani jest sympatyczna, ma w sprzedaży duże rozmiary i pomaga w doborze. Ale widziałam, że jej dobrała stanik z za dużym obwodem- po własnoręcznym (za moją namową) zmiejszeniu obwodu stanik stał się ulubionym. Może komuś się przyda namiar. Odpowiedz Link
lucy_7 ŁÓDŹ 03.07.06, 19:52 Tu piszemy o sklepach w Łodzi i podobnie jak dla całego wątku i tu staramy się zachować porządek: Jeżeli sklepu o którym chcesz pisać nie ma jeszcze na liście kliknij "odpowiedz" właśnie w tym poście (będize to taki post główny dla Łodzi). Jeżeli sklep już jest opisany a chcesz dodać o nim coś od siebie to kliknij "odpowiedz" w poście o tym sklepie. W tytule posta wpisujemy ŁÓDŹ oraz adres lub nazwę sklepu. Odpowiedz Link
lucy_7 ŁÓDŹ - Narutowicza między POW a pl. Dąbrowskiego 03.07.06, 19:56 04.12.2005 agataku napisała: Bardzo fajny sklepik jest na Narutowicza, pomiędzy placem Dąbrowskiego a P.O.W. Nie ten na rogu z wielką reklamą, tylko taki po schodkach w dół, raczej bliżej placu. Obsługa zna się na rzeczy, proponuje pomoc w dobieraniu, doradza, jaki fason do czego itp. Zawsze tam kupuję, ceny w miarę. Minusem jest czasami za mały wybór kolorów, zależy, kiedy była dostawa. Z kupnem rozmiaru E nie miałam tam nigdy problemu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
lucy_7 ŁÓDŹ - Narutowicza między POW a pl. Dąbrowskiego 03.07.06, 19:58 01.06.2006 ania_z_poddasza napisała: Dodam że w tym sklepie można zakupić szeroką game rozmiarów. Pani wczoraj poweidziała Mi że jak będzie trzeba to "i" też wykombinuje. Ma bardzo dużo ładnych wzorów i może sprowadzić na zamówienie biustonesz z określonych firm. Odpowiedz Link
ziuta111 Re: ŁÓDŹ - Narutowicza między POW a pl. Dąbrowski 15.09.06, 13:48 Sklepik owszem fajny, ale nie mają w ogóle biustonoszy sportowych i nei wiedzą nawet, że takie istnieją!!! Czy ktoś wie, gdzie w Łodzi takie można kupić? Odpowiedz Link
lucy_7 ŁÓDŹ - COMEXIM sklep firmowy 03.07.06, 20:08 o firmie można dowiedzieć się więcej w wątku o firmie COMEXIM: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38520051 i z tego właśnie wątku pochodzi post maddeleine maddeleine nie podała adresu ale na stronie producent podaje Łódź ul. Rzgowska 100/102 23.05.2006 maddeleine napisała: Na szczęście mieszkam w Łodzi, więc mogę poprzymierzać w firmie na miejscu. Dzisiaj byłam tam po raz pierwszy i oszalałam z zachwytu. Po wcześniejszym umówieniu telefonicznym co do rozmiaru, przemiła Pani naszykowała mi chyba z 15 różnych biustonoszy, wstawiła do pokoju lustro i zostawiła mnie samą z tymi cudami. Dzisiaj wybrałam tylko jeden biustonosz - MANON 70H, bo myślałam, że noszę rozmiar 75 G, więc większość była właśnie w tym rozmiarze, a okazało się, że prawidłowy mój rozmiar to 70H, ale nie ma żadnego problemu, bo w ciągu kilku dni firma uszyje mi pożądany rozmiar wybranych przeze mnie biustonoszy, a przemiła Pani zadzwoni do mnie i poinformuje, że są gotowe do odbioru. Poza tym mierzyłam też kostium kąpielowy (usztywniany gąbką) leży super i co najważniejsze nie powiększa biustu!!! Też będę miała uszyty na miarę. Reasumując: - super miła obsługa, - możliwość dopasowania sobie biustonosza bez żadnego problemu, - wg mnie te biustonosze wcale nie są jakoś bardzo wąskie w obwodzie, raczej standard, - cena bardzo przystępna (mnie niestety nie stać na zakupy w AVOCADO, czy też BRAVISSIMO), - dla biuściastych z Łodzi możliwość zakupu bezpośrednio u producenta. Jestem zachwycona i szczerze polecam wszystkim!!!!!!!! Odpowiedz Link
maddeleine Re: ŁÓDŹ - COMEXIM sklep firmowy 31.07.06, 13:24 Witam ponownie, Nie podałam adresu firmy COMEXIM, bo faktycznie na ul. Rzgowskiej 102 jest tylko siedziba firmy wysyłkowej (firma specjalizuje się w internetowej sprzedaży bielizny). Nie ma natomiast problemu, żeby po telefonicznym umówieniu się (nie zawsze ktoś z firmy jest na miejscu) poprzymierzać i wybrać coś dla siebie bezpośrednio u źródła, czyli właśnie w siedzibie producenta na Rzgowskiej (dawny budynek FOTA, I-sze piętro). Z tego co się orientuję, to pojedyńcze egzemplarze i rozmiary można oglądać w którymś sklepie bileliźnianym na ul. Piotrkowskiej (blisko Pl. Wolności). Natomiast co do sklepu na Narutowicza (blisko POW), to niestety nigdy nic tam dla swojego 70H nie znalazłam, mimo, że miła Pani obiecywała, że na pewno coś przywiezie w tym rozmiarze; jedyny, który wdziałam wdziałam na siebie był na pewno niepasujący do mojego biustu (wyglądałam co najmniej jak Dolly Parton w kiepskim wydaniu) - ale cenowo rzeczywiście bardzo atrakcyjny. Odpowiedz Link
gochalodz Re: ŁÓDŹ - COMEXIM sklep firmowy 21.04.08, 09:26 A jak się tam ceny kształtują?Do 50zł można kupić stanik czy raczej nie? Odpowiedz Link
zanaa Re: ŁÓDŹ - COMEXIM sklep firmowy 04.04.07, 23:02 moglabym prosic o tel do siedziby na rzgowskiej. dzieki Odpowiedz Link
lucy_7 Re: ŁÓDŹ - COMEXIM sklep firmowy 01.05.07, 15:48 siedziba przeniosła się na Piotrkowską www.comexim.pl/kontakt.php ale telefon został taki sam 042 683 35 12 PS przepraszam zanaa za brak odzewu, ale na pocztę gazetową zaglądam od święta Odpowiedz Link
lucy_7 ŁÓDŹ - Manufaktura, sklep firmowy FELINY 03.07.06, 20:23 W niedawno otwartej Manufakturze pojawił się sklep firmowy Feliny. Sklep nazywa sie Brigitte i znajduje się na parterze tuż przy wejściu od strony rynku, w prawej alejce, miedzy Apartem a Tatuum. Ja szukałam 70H i niestety żąden nie pasował, ale jeśli macie miseczkę do G to nie będzie problemu, wybór jest duży a staniki są dobrej jakości. Watek o firmie Felina: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38519841 Odpowiedz Link
ungore Re: ŁÓDŹ - Manufaktura, sklep firmowy FELINY 23.10.07, 23:08 Nie do końca się zgadzam.. byłam tam przedwczoraj i Pani próbowała mnie wpakować w 75B NIE PRZYJMUJĄC do wiadomości, że potrzebuję 70D/E. Do tego stoopnia była uparta, że zrobiło się nieprzyjemnie. Staniki niektóre naprawdę łade i dobre jakościowo.. jak to u feliny.. :) pozdrawiam Odpowiedz Link
syrteta Re: ŁÓDŹ Damaxi ul Rzgowska 30.11.07, 14:22 Sklep znajduje się na ulicy Rzgowskiej (nr nie znam) na przeciwko Uniwersalu. Wybór staników nie jest może zbyt wielki ale są naprawde duże ostatnio znalazłam tam dla siebie z miseczką I. Dodatkowo bez problemu zamówiłam inny model i dotego ceny naprawdę niskie (poziom cen jak na allegro). Obsługa także miła. Odpowiedz Link
gochalodz Alles 18.01.08, 21:58 Alles ma rozmiary do G Dobre ceny są w Ptaku w Rzgowie,hala chyba G-tam jest cały box Alles(chyba coś koło 35zł za model Greta) i w Tuszynie na bazarze gminnym jest stoisko z bielizną np Alles(ceny nawet trochę niższe niż Ptak,a dużo niższe niż net!) Na Piotrkowskiej też widziałam bieliznę tej firmy,ale wiadomo,że ceny trochę wyższe ;) A firma jest z Głowna www.alles.pl/ Odpowiedz Link
katrinz3 Re: ŁÓDŹ 23.04.08, 12:39 lucy_7 napisała: > Tu piszemy o sklepach w Łodzi > > i podobnie jak dla całego wątku i tu staramy się zachować porządek: > Jeżeli sklepu o którym chcesz pisać nie ma jeszcze na liście kliknij "odpowiedz > " > właśnie w tym poście (będize to taki post główny dla Łodzi). > Jeżeli sklep już jest opisany a chcesz dodać o nim coś od siebie to kliknij > "odpowiedz" w poście o tym sklepie. > W tytule posta wpisujemy ŁÓDŹ oraz adres lub nazwę sklepu. bedzie nowy sklep z bielizna z duzymi miseczkami firmy dalia,samanta, konrad otwarcie za 2 miesiace Odpowiedz Link
katrinz3 Re: ŁÓDŹ-Nowy sklep z bielizna 23.04.08, 15:24 katrinz3 napisała: > lucy_7 napisała: > > > Tu piszemy o sklepach w Łodzi > > > > i podobnie jak dla całego wątku i tu staramy się zachować porządek: > > Jeżeli sklepu o którym chcesz pisać nie ma jeszcze na liście kliknij "odp > owiedz > > " > > właśnie w tym poście (będize to taki post główny dla Łodzi). > > Jeżeli sklep już jest opisany a chcesz dodać o nim coś od siebie to klikn > ij > > "odpowiedz" w poście o tym sklepie. > > W tytule posta wpisujemy ŁÓDŹ oraz adres lub nazwę sklepu. > > bedzie nowy sklep z bielizna z duzymi miseczkami firmy dalia,samanta, konrad > otwarcie za 2 miesiace Odpowiedz Link
jenefer-lodz Re: ŁÓDŹ-Nowy sklep z bielizna 11.08.08, 13:00 Witam czy już ruszył nowy sklep?? Jestem bardzo ciekawa czy znajde cos dla siebie?? Dajcie znak kobietki z Lodzi:) Odpowiedz Link
gata-negra ŁÓDŹ, Mercado, Rokicińska 367 02.10.08, 14:21 Wszystkie szczegóły dotyczące sklepu, asortymentu, obsługi w poniższym wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=84310082&v=2&s=0 Odpowiedz Link
marikooo Re: ŁÓDŹ 15.09.10, 19:18 Na ul. Leczniczej 4 w Łodzi (niedaleko Czerwonego Rynku) jest sklepik z bielizną, w którym można dostać staniki Gorsenii, Mileny i innych polskich firm. Ceny przyjazne. Sklep prowadzi przede wszystkim duże obwody (do 105 cm) + duże miski (do M), ale 70G też oglądałam. Mają również bezszwową bieliznę bawełnianą, np. Dream of Sonia. Odpowiedz Link
alija_2 Re: Chełm ul. Pocztowa 06.07.06, 07:38 Jestem bardzo zadowolona. Wlaścicielka jest bardzo taktowna i uprzejma. Poza tym nie denerwuje się kiedy klientka siedzi w przymierzalni mierąc szósty model:), spokojnie donosi kolejny. Ma modele "namiotowe" oraz te bardziej seksowne. Do tej pory sama wybierałam sobie rozmiar, a wczoraj wybrała mi ona i jestem zachwycona! Z 75 D/DD przeszłam za jej namową na 70 E. Sądziłam, że to niemożliwe, bo pod biustem mam 74 cm:) Zupełnie inny komfort noszenia! Polecam. Odpowiedz Link
lakie A może ktoś zna taki skep w Białymstoku?????? 06.07.06, 15:34 Jest tu nas kilka z Białegostoku, ja jestem od niedawna, problem ze stanikami mam za to od dawna, czy któraś z Białostoczanek zna może sklep w swoim mieście który spełnia kryteria podane wyżej?? Ja się zraziłam do jednego sklepu chyba niesłusznie. Kupiłam w nim stanik Samanty który teoretycznie był na prawdę ok, ale po ponoszeniu okazało się że nie dam ardy w nim chodzić niestety ech, a zwócić juz nie mogłam :( Kupiłam go w sklepie z bielizną w Galerii Kwadrat, za chiny nie pamietam nazwy sklepu :( Pani była miła, nie dziwiła się, z dużych rozmiarów mają tylko staniki Samanty, moze z Gai trochę. Pani naznosiła mi pół przymierzalni staników, starała sie w każdym razie, wybór też był, tyle że dla mnie troche ceny astronomiczne, ale dla dziewczyn które kupują staniki po 100 zł ceny normalne :) Kasia Odpowiedz Link
egra53 Re: A może ktoś zna taki skep w Białymstoku?????? 29.04.08, 19:51 w Carrefourze na Zielonych Wzgórzach w Gorseterii trochę jest szukałam 75 G i wzwyż mieli jeden model mają mi H sprowadzić ktoś polecał sklep w galerii białej byłam tam dzisiaj jest Triumph z rozmiarami do D i jeszcze jakiś o podobnej rozmiarówce tego polecanego nie znalazłam :\ Odpowiedz Link
melania76 Felina w Land (Warszawa) raz jeszcze 19.07.06, 11:10 Witam wszystkie B! Jestem tu po raz pierwszy („jestem” w sensie „pisze”, bo czytam już od kilku miesiecy). Przede wszystkim gratuluje pomyslu z zalozeniem tego forum! Chce sie z wami podzielic moimi doświadczeniami – bardzo, bardzo pozytywnymi – ze sklepu Feliny w CH Land w Warszawie, o którym już była tu mowa, ale moim zdaniem nigdy dosyc opinii, szczegolnie tych pozytywnych, bo o nie trudno W sklepie bylam wczoraj, wiec opinia jest swiezutka. Zapytałam o staniki w rozmiarze 70E i od razu dostalam do przymierzenia z 8 (a nie, jak w niektórych sklepach 1-2, bo przeciez „i tak nic nie kupi, a człowiek się potem musi napracowac przy pakowaniu z powrotem do pudelek” – przynajmniej tak sobie wyobrażam tok myślowy niektórych pan ekspedientek). Potem pani przynosila inne rozmiary, bo przy niektórych modelach 70E nie pasowal, dyskretnie wsuwając mi je do przymierzalni. Dyskretnie i nienachalnie zapytala tez, czy umiem układać piersi w staniki i pomagala dopasowac właściwe rozmary, po tym, jak sama poprosiłam, żeby zajrzala do przymierzalni. Pani była bardzo profesjonalna i kompetentna, uprzejma, o wysokim poziomie kultury osobistej, a jednoczesnie serdeczna i zyczliwa. Na koniec zostawila mnie sama na dluzsza chwile, wiec mogłam poprzymierzac staniki już pod koszulke i wybrac te, które najbardziej mi odpowiadaly. Nie stwarzala klimatu „zaraz zamykamy”, nie było tez takiej atmosfery, jaka czuje się w niektórych sklepach - „skoro przymierzyla 15 stanikow, to przynajmniej jeden powinna kupic”. Już nie mowie, ze cala sytuacja była KRANCOWO rozna od klimatów tzw. pani Hani z Atutu (u której mialam watpliwa przyjemność być z 3 miesiace temu, opisywac nie będę, bo wiele juz o niej pisaly inne diewczyny na formu, ale jestem w grupie tych rozczarowanych i zdegustowanych jej zachowaniem). Krotko mówiąc: polecam!!! Odpowiedz Link
elza_lui Warszawa-SUPER SKLEP! 31.07.06, 10:05 Cześć i chwała wam Kobitki za namiary na świetny sklep. Na forum trafiłam zupełnie przypadkiem i znalazłam to czego szukałam od zawsze. Korzystając z waszych namiarów odwiedziłam sklep na ul. Puławskiej 24B. No i poszalałam-czego absolutnie nie powinnam robić ze względów finansowych-ale mówię wam warto było! Kupiłam sobie stanik biały, turkusowy (z gatkami) i czarny z koronkowymi obszyciami w kolorze ecru. No po prostu cuda a nie staniki; chyba jeszcze nigdy mój biust nie był tak rozpieszczony pięknymi, wygodnymi stanikami. To na tyle zachwytów, teraz konkrety: w sklepie sprzedawała właścicielka-przemiła, kompetentna osoba, która na hasło 75G zaprosiła mnie do przymierzalni i zarzuciła stadem staników wszelkiej maści. O rozmiar pytałam z pewną nieśmiałością, bo do tej pory na pytanie w sklepach z bielizną o 75G sprzedawczynie robiły oczy jak spodki i dopytywały się czy aby taki rozmiar w ogóle istnieje. Sprzedawczyni była bardzo miła, nie wciskała mi wszystkiego na siłę jak leci. Jeśli coś nie pasowało to szukała innego modelu a nie wmawiała, że jest ok i do tego była bardzo miła. Po moich doświadczeniach ze sprzedawczynią ze sklepu na Grochowskiej to istny szok. Już któraś z was kobitki pisała o tamtej chydrze, która minęła się z powołaniem i może znasię na stanikach i rozmiarach, ale powinna sprzedawać je manekinom a nie kobietom wrrrrrrrrrrrr. Sorki, trochę się rozpędziłam, ale moja noga więcej w sklepie na Grochowskiej nie postanie. Podsumowując moją opinię o sklepie na Puławksiej: gorąco polecam! Zostawiłam tam sporo forsy, ale po pierwsze warto było, a po drugie za kilkanaście złotych można kupić tylko staniki o rozmiarach A lub B bo nasze duże, piękne biusty wymagają odpowiedniej oprawy ;) Odpowiedz Link
popea1 Re: Warszawa-SUPER SKLEP! 16.08.06, 08:10 A powiedz prosze, jaki marki można tam kupić? Odpowiedz Link
beatrycze123 Re: Warszawa-SUPER SKLEP! 21.08.06, 14:22 O ile nie mylę sklepów- Corin. Przynajmniej ja kupiłam stanik tej firmy w sklepiku na Puławskiej u przemiłej pani, i to był pierwszy w życiu pasujący na mnie biustonosz. I wcale nie musiałam kombinować z braniem 70F zamiast 80DD, pasuje i wcale się nie rozciąga. I nawet dostałam gratis... woreczek do prania. Odpowiedz Link
zasi Re: Warszawa-SUPER SKLEP! 21.08.06, 17:45 Mój ulubiony sklep. Wydałam tam fortunę, bo zaglądam regularnie w "przerwie na lunch" Właścicielka już nie pyta o rozmiar, tylko podaje i najczęście trafia w mój gust. Milutko. Odpowiedz Link
maoka2 Re: Warszawa-SUPER SKLEP! 10.08.07, 21:43 Sklep jest po prostu świetny! Przemiła i fachowa właścicielka pomaga i doradza, wybór staników bardzo duży, zauważyłam tam Corina i Kris Line, ale jeszcze się przyjrzę, bo podczas pierwszej wizyty byłam lekko oszołomiona:) Kupiłam tak model Corina, zdaje się, że Lilianę i nosi się świetnie, choć przerabiana z 75F na 70G. Polecam - warto zajrzeć! Odpowiedz Link
gorset Re: Przyjazne sklepy :) 15.08.06, 21:46 Warszawa - Gorseteria na Powsińskiej w Sadybie. Mają Felinę ale też Ewę Bień, Dalię, Krisa oraz francuskie marki mające odpowiednie rozmiary. Miła obsługa. Jeżeli nie mają rozmiaru to zamawiają. Odpowiedz Link
nowa_mama75 Re: do gorset 21.08.06, 08:25 Hej. A mogłabyś napisać gdzie dokładnie jest ten sklep w Sadybie? Masz na myśli CH Sadyba Best Mall? Odpowiedz Link
slo.nko Re: Przyjazne sklepy :) 24.12.07, 11:19 Tez jak jestem w Warszawie kupuje tam bielizne. Maja fajne modele i zroznicowane ceny. Na prawde polecam :) Odpowiedz Link
rennya Re: Maków Mazowiecki 04.09.06, 07:47 Z innych źródeł wiem, że z różnych okolic można znajomych spotkać i może ktoś z moich stron będzie szukał, to niech wie, że w Makowie Mazowieckim jest sklep z bielizną w Rynku (przy Starostwie Powatowym), w którym ostatnio pani wyciągnęła mi kilka staników w rozmiarze 75F (do tej pory zawsze mi się zdarzała odpowiedź z przesłodzonym uśmiechem: niestety, nie mamy:)), więc pewnie też E można tam szukać. Odpowiedz Link
rennya raz jeszcze: Maków Mazowiecki 28.11.06, 15:44 Ten sam sklep: nazywa się Boutique u Marzeny, adres dokładny: ul. Rynek 2 Dziś okazało się, że pani ma biustonosze Alles w rozmiarach G. Już mam gotowe fotki, dorzuce do galerii:) Odpowiedz Link
waleryana Kraków - sklep Donna w CH Plaza 11.09.06, 15:56 Mają tam mój rozmiar (80E) w rozmaitych fasonach (kupiłam sobie 2 staniki własnie :-)))) - bordowy z gipiurą i biały delikatny). Na pewno w tych fasonach, które kupiłam mieli jeszcze miski F i G, bo widziałam, jak mi pani w szufladzie szukała odpowiedniego rozmiaru. Obsługa b. miła - podaje do mierzenia ile sobie tylko człowiek zażyczy modeli, nie wydziwia na rozmiar, tylko najwyżej stwierdza, że jakiś fason mają tylko mniejszy, ale za to inny większy i pokazują, który. Dwie przymierzalnie z lustrami, można spokojnie się ubrać, pooglądać ze wszystkich stron, zastanowić, poprosić o inny rozmiar etc. Mile mnie zaskoczyli i na pewno po następny stanik tam pójdę. Na razie oba zakupione sprawują się świetnie, przeżyły pranie w doskonałym stanie. Kosztowały ok. 50 pln każdy, ale były też modele droższe i tańsze. Odpowiedz Link
maheda Re: Kraków - sklep Donna w CH Plaza 27.09.06, 17:37 Ciekawe, czy mają HH... no nic, może kiedyś potuptam na drugi koniec Krakowa i zerknę. :) Odpowiedz Link
zolzietta Re: Kraków - sklep Donna w CH Plaza 30.04.07, 10:27 Z tego co wiem, Donna w Plazie została zlikwidowana. Donna w Krakowie jest też w Carrefourze i dawnym Geancie a obecnym Realu. W tym drugim na razie kupiłam 2 biustonosze, jeden za 50zł, drugi na wyprzedaży za 29zł !! Będę tam zaglądać, czekam na nową dostawę. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Kraków - sklep Donna w CH Plaza 01.08.07, 19:15 zolzietta napisała: > Z tego co wiem, Donna w Plazie została zlikwidowana. Donna w Krakowie jest też > w Carrefourze i dawnym Geancie a obecnym Realu. W tym drugim na razie kupiłam 2 > biustonosze, jeden za 50zł, drugi na wyprzedaży za 29zł !! Będę tam zaglądać, > czekam na nową dostawę. O którym Carrefourze piszesz? Zakopianka, Czyżyny czy może Wielicka? Odpowiedz Link
kakta Re: Kraków - sklep Donna w CH Plaza 16.09.07, 00:34 Donna jest też w Galerii Krakowskiej i w Tesco przy Kobierzyńskiej (a przynajmniej była ;)) Odpowiedz Link
scarlet_agta Re: Kraków - sklep Donna w CH Plaza 19.09.07, 14:59 Donna jest też w Tesco przy ulicy Wielickiej ale jakie rozmiary mają to niestety nie wiem. Odpowiedz Link
magdalena7777 KATOWICE 15.09.06, 10:32 Sklep Staniczek - Jankego 172 - Katowice Piotrowice - dużo bielizny na duże rozmiary (miseczki i obwody) Odpowiedz Link
siasion Re: KATOWICE 18.04.08, 14:34 Właśnie wróciłam z "6 zmysłu" w pasażu Monopolu(dyrekcyjna2) i jak najbardziej polecam!! Mają Freyę i coś jeszcze duży wybór rozmiarów i Pani zna się na fachu!! Odpowiedz Link
sliwka30 Re: KATOWICE 14.06.08, 17:14 zwiedziłam dwa sklepy - 6 zmysł bardzo przyjazne dwie Panie które doskonale orientują się w temacie, a wybór też fajny, Freya i Panache na pewno drugi sklep na ul. Mielęckiego, dokładnie na wylocie ul. Staromiejskiej, do wyboru Triumph, Anita i nie pamiętam więcej, ale wszystkie modele jakieś takie nijakie Odpowiedz Link
kasandra_q Re: KATOWICE 15.06.08, 12:49 sliwka30 napisała: > zwiedziłam dwa sklepy - 6 zmysł bardzo przyjazne dwie Panie które doskonale > orientują się w temacie, a wybór też fajny, Freya i Panache na pewno > drugi sklep na ul. Mielęckiego, dokładnie na wylocie ul. Staromiejskiej, do > wyboru Triumph, Anita i nie pamiętam więcej, ale wszystkie modele jakieś takie > nijakie z tego co pamiętam (i o ile sie nie mylę) oraz z tego co pisały inne forumowiczki to tylko Freya jest w 6 zmyśle (hotel Monopol), natomiast PANACHE jest na Korfantego 2 i tego jestem pewna na stówe bo w zeszłym tygodniu robiłam tam zakupy :) Odpowiedz Link
esmaya KATOWICE 01.11.08, 08:11 sklep w Silesi, nie jestem pewna nazwy:Gorseteria /naprzeciwko sklepu Gatty/ byłam sobie wczoraj z mamą na zakupach, szukamy rajstop pod kolor ciemnoturkuswej spódnicy maminej. podczas gdy mama dowiadywała się o kolor ja postanowiłam w tym samym sklepie pooglądać sobie staniki zresztą całkiem ładne i widzę same B podchodzi do mnie druga pani i się pyta czego szukam no to strzeliłam z głupia frant to 70I. pani ekspedientka zrobiła zdziwioną minę i powiedziała, że się dowie. razem z drugą panią poszły po katalog, znalazły chyba jeden stanik w tym rozmiarze/akurat nie było/ i poradziły gdzie szukać:) i tym razem to chyba ja miałam głupią minę, że w ogóle wiedziały o co mi chodzi<lol> sądzę, że sklep ma potencjał:) Odpowiedz Link
maheda Zdechło :( 09.02.07, 15:28 Sklep się przeprowadził, bez informacji, gdzie się przenoszą :( Odpowiedz Link
kara13 Warszawa - Eden 11.12.06, 13:50 Potwierdzam ze super obsluga! Bylam dzisiaj i jestem zadowolona z zakupów. Odpowiedz Link
metalowiec77 Warszawa - nadzieja 12.12.06, 17:40 widziałam dziś na pl.Konstytucji, naprzeciw Idei, wielki napis "sklep z bielizną wkrótce otwarcie", nazwa to Lenor czy jakoś tak? Ktoś słyszał co sie tam dzieje?? Odpowiedz Link
kasica_k Re: Warszawa - nadzieja 12.12.06, 18:26 Pewno Lanoro. Taka polska sieciowka od bielizny, maja sklepy w blue city i jeszcze gdzies. Sprzedaja jakies Lejaby i inne takie lepsze firmy, ale nie wiem, czy biusciaste... Odpowiedz Link
metalowiec77 Re: Warszawa - nadzieja 13.12.06, 12:15 dzisiaj przyjrzałam się dokładniej. Faktycznie, przypomniałam sobie sklepy tej sieci w CH. A napis mają taki: "salon ekskluzywnej bielizny, jedyny w Polsce, największy w Europie". Cóż, jak już otworzą, na pewno zajrzę, chociażby po to, żeby przekonać się czy muszę się wstydzić za największy w Europie salon bielizny, w którym nie ma nic powyżej D. Ale, jak w tytule, nadzieję mam, więc nie oczerniam z góry:) Zobaczymy. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Warszawa - nadzieja 13.12.06, 01:36 www.lanoro.com.pl słyszałam kilka razy w radiu reklamę tego sklepu: Rozmowa dwóch facetów. Jeden twierdzi, że żona zażyczyła sobie bielizny pod choinkę i że rozmiar 80D. Na to drugi - Szczęściarz z Ciebie. Nie mogę się powstrzymać od skojarzenia - To taki typowy rozmiar - wszędzie za parę groszy dostaniesz coś seksownego. Moja ma 70G. Odpowiedz Link
maith Re: Warszawa - nadzieja 13.12.06, 01:45 Nie wiem, czy dobrze zrozumiałam. W reklamie mówili o 70G? Bo to by faktycznie była nadzieja. Odpowiedz Link
maith Ale nie... to niemożliwe 13.12.06, 01:55 Ale nie... to niemożliwe. To na pewno jest tylko Twoje skojarzenie. Szczególnie, że chyba jakiś czas temu byłam w Lanoro, czy jak to tam zwą i na mój rozmiar nie mieli nic. Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Warszawa - nadzieja 13.12.06, 19:33 Nie - w reklamie mówili o 80D. 70G przyszło do głowy MNIE Odpowiedz Link
maith no tak, powinnam się była domyślić :-( 14.12.06, 16:01 Nadzieja umiera ostatnia... I dlaczego u licha mają 80D, a nie 75F, przecież znacznie częstsze jest 75 pod biustem, czyli te ich 80D pewnie zbyt często noszą nieszczęśnice w źle dobranych stanikach. Odpowiedz Link
metalowiec77 Lanor-mini raport 20.03.07, 17:16 Wybrałam się w końcu. Panie bardzo miłe (choć w typie 25-letnich 75A/B), w tym jedna chyba szefowa starsza i bardzo kompetenta. Na pytanie o 70 F żadnego wybałuszania oczu tylko pani ruszyła od razu w rudnkę po sklepie i wróciła z NARĘCZEM staników. Wspomniała oczywicie, że więcej jest 75 F, ale i tak miałam do zmierzenia chyba 10 sztuk... Marudziłam trochę z krojem, niestety większość podanych to były full-cupy nieprzyjazne. Ale żeby wybadać sprzedawczynie, pokazałam sie w jednym, i pani kompetentnie stwierdziła, że lepiej mi w wyciętych miseczkach - i tu ma rację. Jeden taki był (Samanty) i faktycznie fajny. Prawie wszystkie mierzone staniki bły na mnie trochę za małe (bo mają raczej to europejskie 70 F). Ogólne wrażenie pozytywne. Sklep zainteresuje raczej mniej biuściaste (do F), ale na przełomie marca i kwietnia ma się rozpocząć sprzedaż jakiejś francuskiej firmy, specjalizującej się w duzych miseczkach!!!!! Jestem bardzo ciekawa, co to będzie za cudo. Dokładnie dopytałam, mają byc właśnie miseczki np.G i wąskim obwodzie!!!! Obwodu 65 na razie nie ma i nie przewidują. Marki: Barbara, Chantelle, Samanta, Lejaby, coś jak Plasanterie, coś na p. Te mierzyłam. Chyba coś jeszcze ale nie zauwazyłam. Nadzieja nie umarła więc do końca:)) Odpowiedz Link
efqa Gdynia - Batory 13.12.06, 08:35 Mało tu chyba dziewczyn z Trójmiasta. A ponieważ akurat poszukuję czegoś sporego to się dopiszę. Wczoraj w Batorym (obok Bomi) znalazłam rozmiar 75G!! Byłam w szoku. Oczywiście okazało się, że dla mnie ani 75 ani G więc nici z zakupów. Ale w sklepie są duże rozmiary. Sklep sie chyba Samanta nazywa czy jakos tak. Polecam. Ceny też w miarę. A ja szukam dalej. Ewa Odpowiedz Link
songor Prośba - maly obwod 14.12.06, 13:12 a ja mam jeszcze prosbe zeby pisac tez czy sa male obwody - bo ile razy ide do sklepu to owszem dzua miseczke maja ale obwody od 75 no max 70 tylko :( Odpowiedz Link
efqa Re: Prośba - maly obwod 12.02.07, 09:56 Nie wiem czy były mniejsze niż 70. Ja brałam 70 i 75. Ale wybór był spory. Odpowiedz Link
songor Re: Prośba - maly obwod 12.02.07, 14:51 nie było ;/ kiedys do niech zaszlam to babeczka owszem powiedziala ze sa takie rozmiary ale one ich nie sprowadzaja bo nie schodza, bo zadko sie zdarzaja tak chude osoby (czyzby? czy po prostu nie widza eh) i ze moga mi zamowic ale bede go musiala kupic - dziekuej bardzo przy takiej cenie to wole zamowic w necie i jgdyby cos odeslac ;) Odpowiedz Link
maith Popieram - PYTAJCIE O INNE ROZMIARY 14.12.06, 16:11 Pytajcie, do jakiej miseczki mają rozmiary(teraz, bo inaczej wciskają ciemnotę) Bo część podanych tu sklepów nie sprowadza nic powyżej F i to że w F będzie 15 do wyboru, nie znaczy jeszcze, że mają choć jeden w G czy H. I tak jak pisze Songor, to że w 75 mają nawet G nie znaczy jeszcze, że w 70 będzie choćby D. Odpowiedz Link
maith ZESTAW PYTAN KONTROLNYCH 14.12.06, 16:21 1)Jaką macie Państwo największą miseczkę w sklepie? /często już wtedy widać, że nie ma więcej niż E lub F - wtedy to jest problem i warto pisząc o sklepie go zasygnalizować/ /Ale może powiedzą, że np. G albo H (wersja optymistyczna)/ 2)Czy macie ją teraz? /Bo często jest tak, że podają wszystko, co kiedykolwiek mieli/ 3)W jakich obwodach doszliście Państwo do tego G czy H? -czy jest w 75? A w 70? /często mają jedno G w obwodzie 95/ 4) Czy macie Państwo miseczki powyżej D w obwodach bardzo małych (65) albo bardzo dużych (powyżej 100) Zestaw można wymienić na 2 pytanie zbiorcze: I) Jaką macie Państwo (teraz) największą miseczkę: -w 70, w 75, w 80, w 85, w 90, w 95, w 100, II) A co jest powyżej D w obwodach mniejszych niż 70 i w większych niż 100. Skoro już chodzimy i ich potem reklamujemy, to zadawajmy im poważne, nie tylko w swoim imieniu, pytania. Niech wiedzą, że dotarła do nich przedstawicielka forum, a nie tylko pojedyncza klientka. Odpowiedz Link
limonka_01 Warszawa - Chmielna 19.12.06, 20:02 Widziałam na Chmielnej w Warszawie (vis a vis kina Atlantic) szyld "rozmiary od A do G" na sklepie firmy Shame. Nie zachodziłam, bo ostatnio obkupiłam się trochę, ale ciekawa jestem czy któraś z Was tam była i mierzyła ich staniki. Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Warszawa - Chmielna 19.12.06, 20:19 Może się poprawili, bo jak tam byłam w styczniu tego roku, to ekspedientka zaproponowała mi tylko standardowe 75D . Ale słyszałam, że Szame robi też większe rozmiary (dlatego tam wtedy poszłam, myślałam, że uda mi się kupić). Kto wie, może zaczęli te większe sprowadzać. Jeśli tak to dobrze, bo staniki, które wtedy w tym sklepie widziałam były bardzo ładne i nie za drogie. Odpowiedz Link
metalowiec77 Re: Warszawa - Chmielna 19.12.06, 22:32 mówiąc oględnie, to jest ściema... Byłam tam właśnie w zeszłym tygodniu. Owszem, są staniki F(ze 3), G chyba też, miła pani, i nie wybałuszała oczu, ale to wszystko są staniki Gai.... W dodatku z pobieżnego rzucenia okiem wynikało, że strasznie drogie, chyba 118 czy 108. Być może to droższe modele Gai, nie znam ich wszsytkich, ale w samej Gai kosztują pewnie z 70. Szame chyba nie szyje samo, sprzedaje podn własną marką biutonosze polskich procudentów. Tak mi sie przynamniej wydaje, być może coś się zmieniło. Krótko mówiąc, jest to miejsce, gdzie można zmierzyć staniki Gai w realu. Ale sam napis jest znaczący, cos się zmienia w naszych sklepach:) skoro na Chmielnej mamy już taką reklamę:)) Odpowiedz Link
magdalaena1977 Re: Warszawa - Chmielna 22.12.06, 22:24 Podpytywałam panie z szame co z dużymi rozmiarami i powiedziały, że latem sklep zmienił właściciela i będą sprzedawać chyba tylko do D. A są staniki Szame jak najbardziej - mam taki, bardzo wygodny, ładny ( z geometryczna koronką) , ale jak go kupowałam w maju był jedynym modelem 75F Odpowiedz Link
maith Warszawa -Wola Park - duży wybór Milavitsy:-) 20.12.06, 19:42 Sklep się tak zakamuflował, że gdyby nie przypadek, nigdy bym na niego nie trafiła ;-) Nazywa się chyba "Splendo" czy jakoś tak i jest mniej więcej nad "Strefą czasu". Zatem żeby tam dotrzeć, najlepiej wsiąść na schody ruchome przy strefie czasu i już będziecie na miejscu :-) A co w środku? Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to "75G", następne, to właśnie całe półki Milavitsy i właśnie rozmiarówka D+. Co do całej rozmiarówki, to ekspedientka powiedziała, że przy większych obwodach mają miseczki do J. 75 jest na pewno do tego G, mignęło mi też 70F (ale pani mówiła, że też doszli do G) i jakieś chyba 80 czy 85H. Spieszyło mi się "przedświątecznie", więc tylko tyle zdołałam ustalić. Do tej pory pamiętam tylko możliwość wejścia na stronę pisaną w całości bukwami ;-) ew. szukania gdzieś nie wiadomo gdzie. Teraz nawet wątku nie da się znaleźć ;-)A oni ponoć mają Milavitsę dopiero od kilku tygodni. Natomiast przyznaję się uczciwie, że w ogóle nic nie potrafię powiedzieć o cenach, dlatego szukałam wątku Milavitsy, czasu wystarczyło mi tylko na rozmiary ;-) W tym samym ciągu, też na górze jest też sklep Triumpha, gdzie też tylko zerknęłam, czy mają ich "górkę", czyli kilka staników w F w tym 2 naprawdę ładne i 1 w G. Wygląda, że wszystko jest więc mniej biuściaste ale jednak biuściaste mają tam obok siebie 2 miejsca warte zajrzenia. Odpowiedz Link
ewa-r Re: Warszawa -Wola Park - duży wybór Milavitsy:-) 20.07.08, 18:12 maith napisała: > Sklep się tak zakamuflował, że gdyby nie przypadek, nigdy bym na niego nie > trafiła ;-) Nazywa się chyba "Splendo" czy jakoś tak i jest mniej więcej nad > "Strefą czasu". Zatem żeby tam dotrzeć, najlepiej wsiąść na schody ruchome przy > strefie czasu i już będziecie na miejscu :-) > A co w środku? Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to "75G", następne, to właśni > e > całe półki Milavitsy i właśnie rozmiarówka D+. Co do całej rozmiarówki, to > ekspedientka powiedziała, że przy większych obwodach mają miseczki do J. > 75 jest na pewno do tego G, mignęło mi też 70F (ale pani mówiła, że też doszli > do G) i jakieś chyba 80 czy 85H. Spieszyło mi się "przedświątecznie", więc tylk > o > tyle zdołałam ustalić. > Do tej pory pamiętam tylko możliwość wejścia na stronę pisaną w całości bukwami > ;-) ew. szukania gdzieś nie wiadomo gdzie. Teraz nawet wątku nie da się znaleźć > ;-)A oni ponoć mają Milavitsę dopiero od kilku tygodni. Natomiast przyznaję się > uczciwie, że w ogóle nic nie potrafię powiedzieć o cenach, dlatego szukałam > wątku Milavitsy, czasu wystarczyło mi tylko na rozmiary ;-) > > W tym samym ciągu, też na górze jest też sklep Triumpha, gdzie też tylko > zerknęłam, czy mają ich "górkę", czyli kilka staników w F w tym 2 naprawdę ładn > e > i 1 w G. Wygląda, że wszystko jest więc mniej biuściaste ale jednak biuściaste > mają tam obok siebie 2 miejsca warte zajrzenia. W Sadybie Best Mall również jest sklep Splendo , mają Milavitsę (również stroje kapielowe) Odpowiedz Link
limonka_01 UK i np. London - Oxford Street :) DEBENHAMS 09.01.07, 01:03 Może los rzuci kiedys którąś z Was na Wyspy Brtyjskie. Jest sklep DEBENHAMS do przetestowania z dużymi stanikami, np. tani bawełniany za 4,20 funta przeceniony z 20 jak ten www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_18467_183149_-1 Niestety nie wysyłają za granicę, ale w UK maja spora siec sklepów www.debenhamsweddings.com/site_services/store_list.jsp?FOLDER%3C%3Efolder_id=130533&bmUID=1168300674750 Odpowiedz Link
maith DEBENHAMS - nie tylko UK 11.01.07, 02:32 Z mapki i z opisu wynika, że mają sklepiki nie tylko w UK (ogromny wybór miast), ale też w Irlandii (np. w Dublinie) Odpowiedz Link
efqa Gdynia-Batory 09.02.07, 15:24 W Batorym na dole vis a vis wejścia do windy jest sklep Triumpha. A tam znalazłam duży wybór różnych marek i jeszcze większą rozmiarówkę. Niestety ceny zabijają (Panache 299zl). Ale warto przymierzyć i potem kupić przez net. E. Odpowiedz Link
paula.ina Warszawa-Lanoro 28.02.07, 22:12 Na placu Konstytucji otworzyli sklep Lanoro - wywiesili plakat, że są największą galerią ekskluzywnej bielizny w Europie. Byłyście? Czy to jest sklep "biuściasty"? A jak z jakością bielizny? I z cenami? Odpowiedz Link
maith Płonne nadzieje, sorry 28.02.07, 22:55 Kilka postów powyżej masz podwątek Warszawa-nadzieja. Nic z tego. A swoją drogą, to czy to nie oni reklamowali się tą idiotyczną reklamą "-Moja żona ma 80D, -O, zazdroszczę Ci stary, -I idę jej właśnie kupić bieliznę" czy jakoś tak... Odpowiedz Link
23_anna Re: Warszawa Lanoro - nie jest źle 14.09.07, 17:03 W tym Lanoro nie jest wcale tak źle, może poprawili się od otwarcia. Fakt, że 60 czy 65 nie uświadczysz, ale wybór E czy F jest spory, choć głownie dzięki Samancie, Corin i Chantele. W pozostałych markach miski raczej do E, może jakieś wyjątki, ewentualnie jeszcze droższe - powyżej 300 zł Sprzedawczynie różne, niektóre neutralne, ale ostatnio trafiłam na jedną, na oko 70H, ale ze stanikiem na łopatkach oczywiście, która na moje prośby o 70F-G usilnie próbowała mnie wcisnąć w 70E, znosząc mi je hurtem. A najlepszy był tekst, kiedy zobaczyła mnie w rozpiętym, wiszącym staniku i zatriumfowała: "Proszę Pani, to E jest jeszcze na panią za duże!" Tak jakby nie było po mnie widać, że potrzebuję więcej, niż 70E.. No i najlpesze - sklep jest czynny do 22:00, w niedziele do 20:00 To chyba jedyne miejsce w Warszawie, gdzie jest taki wybór o tej porze :-) Odpowiedz Link
helen_paar Katowice 03.03.07, 14:44 byłam w sklepie Bikini na ul. Kościuszki i polecam - ekspedientka wiedziała o co chodzi i umiała doradzić - z zakupu jestem bardzo zadowolona i będę korzystać częściej! Odpowiedz Link
dziennikgrubasa Re: Katowice 22.01.08, 10:34 Tylko, że tam nie ma staników z naprawdę dużymy miseczkami. Z wielkim trudem tam można G dostać nie mówiąc o większych. :((((( Odpowiedz Link
aglow33 Re: Katowice 13.04.08, 18:43 Nie wiem jak z miseczkami większymi, ale rozmiary zaczynają się od 70(ja mam 65 ale i tak sobie poprzymierzałam:-)). Obsługa miła i kompetentna, ALE(nie byłabym sobą gdybym tego ale nie dodała) miałam wrażenie, że pomimo że było widać że stanik nie jest dla mnie, pani ekspedientka tak go zachwalała żebym go wzięła. I nie chodzi tylko o to, że biust nie za fajnie wyglądał, ale nawet obwód był za luźny. Dlatego nie polecam jeśli chodzi o początkujące biuściaste, którą sama zresztą jestem:-). Jeśli ktoś wie co i jak to jak najbardziej:-) Odpowiedz Link
lowca.stanikow Re: Katowice 13.04.08, 20:52 a tak, z obwodami pani ze sklepu jeszcze nie ma wiedzy, że muszą być ścisłe nad wyraz (tłumaczyłam, ale widzę, że nie przekonałam :) natomiast akurat co do wciskania na siłę nie pasujących modeli odniosłam przeciwne wrażenie, pani ZABRONIŁA mi kupować arabelkę i eleanorkę choć kombinowałam jakby się tu do nich jednak mimo wszystko dopasować, prawie siłą mi je zabrała :) Odpowiedz Link
asiulka1976 gdansk 13.03.07, 13:03 w zwiazku iz na partyzantow zrezygnowali ze sklepu zaczelam poszukiwania i po znajomosci dotarlam na jana pawla na zaspe kolo "rynku" na pasie w tym nowym budynku na parterze blizej wiaduktu, babka ma duzy wybor, zamawia i potrafi sie umowic nawet na 20-ta telefonicznie sama ma duzy biust ;) Odpowiedz Link
molowiak Re: gdansk 20.03.07, 15:21 O rany, toż to prawie pod moim nosem. Jutro się wybiore na rekonesans. Odpowiedz Link
anakre Re: gdansk 22.07.07, 18:43 byłam, sprawdziłam i jestem zawiedziona, kila staników powyżej e ale tylko stare modele Samanty, pani miła ale niewiele mogła zaproponowac Odpowiedz Link
agastrusia Re: gdansk 09.09.07, 12:42 Jak dla mnie żadna rewelacja :/ Rozmiary generalnie do F i przede wszystkim firma Konrad tam króluje, a Pani ekspedientka z tych co to wiedzą lepiej bo 20 lat w handlu robi. Odpowiedz Link
maheda KRAKÓW - sklep INTIMO na Długiej 48 20.03.07, 15:17 Kilka tygodni temu weszłam do sklepu Intimo na ul. Długiej 48 w Krakowie. Sklepik mieści się w podworcu (jak się to mówi w Krakowie, czyli po prostu na podwórzu, trzeba wejść w bramę), kilka schodków w górę. Pierwsze, co wywołało u mnie szok, od razu przełożony na mowę (ojej....) i gesty (nabożne złożenie rąk) był stanik Arabella firmy Freya, wiszący sobie na wieszaczku, jakby nigdy nic. Do tego inne firmy - Fantasie, Ewa Bień i jeszcze kilka innych, których nazw nie pomnę. Niestety, z Arabelli największą miseczką była (brytyjska oczywiście) 34E (na nasze 75E), więc nie kupiłam, za to nawiązałam kontakt z właścicielką sklepu - panią Joanną, która zamówiła mi staniki tejże Arabelli, są w drodze do sklepu cztery: 34J, 34JJ, 36H i 36HH. Będę mogła przymierzyć sobie, który na mnie będzie leżał najlepiej i wybrać sobie swoją Arabellę! Są tam też bluzki z kopertowymi dekoltami, dla szczupłej części Forumek (rozmiar 38 chyba największy), są haleczki, topy. Miałam w rękach koszulkę Freya z wszytym stanikiem, z nowej kolekcji Freya, do kupienia są oczywiście też staniczki i majtki strojów: media.freyalingerie.co.uk/1-6-3942.jpg Pani Joanna przegląda nasze forum, ale po uwadze którejś z Forumek ("jest Intimo w Krakowie, ale Fantasie cholernie droga") chyba nie ma odwagi się odezwać ;) W drodze do Niej są już Freye i Fantasie z miskami F i bodaj G, na pewno będziemy wiedziały, gdy ta dostawa już dotrze do sklepu. Kobiałki mieszkające w Krakowie i okolicach, które mają rozmiary z brytyjskich miseczek góra DD-E - możecie się wybrać do tego sklepu, żeby zobaczyć, czy na Was tam coś się znajdzie. Obwodów 65 na razie też jeszcze nie ma, ale powinny być, p. Joanna zresztą z autopsji zna problem niedoboru staników o rozmiarze 65 w polskich sklepach. Wczoraj przyszły kostiumy kąpielowe, na pewno o obwodach 32, 34 i 36, jedno- i dwuczęściowe - czarna i pomarańczowo-czerwona Soda, ale też brązowo-niebieskie - nie wiem, jaki to styl, ale stoi mi w oczach, jak znajdę model, to Wam podeślę nazwę. Kolorystyka jak tutaj, ale inne modele: media.freyalingerie.co.uk/1-6-4130.jpg :) Odpowiedz Link
maheda Mają też sklep internetowy 20.03.07, 15:24 pod adresem: www.intimo4you.com/ Widzę, że w ciągu kilku dni powinny być też te większe miseczki, do brytyjskiego F. To w takim razie jest szansa, że moja Arabelka też przyjdzie niedługo :-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Mają też sklep internetowy 20.03.07, 17:29 O, jaki fajny sklepik, i jakie dobre wiadomosci :) Maheda, jestes nieoceniona! Moze warto byloby poradzic tej pani, zeby na stronie umiescic informacje o rozmiarowce Freyi? Moze jestem slepa, ale nie znalazlam :( A polska klientka nie musi wiedziec, ile to jest brytyjskie FF... Odpowiedz Link
boochmenka Re: Mają też sklep internetowy 21.03.07, 15:14 Witam, cieszę się bardzo, że podoba się sklep. Szczerze mówiąc kosztował sporo wysiłku (oj, wszystko to wklepać! :)). Zapraszam również do sklepiku na Długą. W tym momencie niestety nie mam się szczególnie czym pochwalić (kilka Arabellek, Allure i Ella z Fantasie), ale systematycznie będę się starała poszerzyć ofertę. Jeżeli jesteście zainteresowane konkretnymi modelami to piszcie - postaram się je ściągnąć. Myślę, że na dobry poczatek Forumki mogą liczyć na rabacik. Pozdrawiam i pogodnego dnia w tą paskudną pluchę. Odpowiedz Link
kasica_k Witamy! 21.03.07, 15:41 Dziekujemy za zaproszenie. Jestes pierwsza osoba z branzy, ktora zdecydowala sie odezwac na Lobby, wiec witamy tym bardziej hucznie! Zapraszam też na mojego skromnego bloga (link ponizej) ;) Odpowiedz Link
boochmenka Re: Witamy! 21.03.07, 15:49 Dziękuje bardzo za huczne przyjęcie. Wszystkie rady będą bardzo pomocne. Postaram się coś pogrzebać przy tej wyszukiwarce. A na Stanikomani już byłam oczywiście. Czuję się bardzo niepewnie widząc Waszą wiedzę na temat biustów, staników, modeli i producentów. Wiele muszę sie od Was nauczyć.... :) Odpowiedz Link
kasica_k Re: Witamy! 21.03.07, 15:52 Zapraszam jak najczesciej. Zajrzyj do poczty, napisalam do Ciebie maila :) Odpowiedz Link
molowiak Re: Witamy! 21.03.07, 20:20 boochmenka napisała: > wiedzę na temat biustów, staników, modeli i producentów. Wiele muszę sie od Was > nauczyć.... :) Ucz się ile tylko chcesz :) Wdziecznosć biuściastej klientki jest _wielka_. :))) Czy jest szansa na więcej G i większych? Mam na myśli angielskie G czyli polskie HH/J. Jak na razie znalazłam tylko 'arabellę'. Czy coś ominęłam? Odpowiedz Link
boochmenka Re: Witamy! 23.03.07, 14:16 Mogę zamówić wszystko co dostępne z Freyi i Fantasie. Na sezon jesień-zima 2007 firma Eveden wypuszcza jeszcze jedną kolekcję FAUVE. Bardziej ekskluzywna od Fantasie. Tu link: www.fauvelingerie.com/ Strona jeszcze w przygotowaniu. Niestety wg mnie ceny kosmiczne. :) Na stronie systematycznie dodaję różne modele. Niestety zdjęcia przeważnie nie oddają uroku tej bielizny. Rozmiarówka w przypadku firmy Eveden podana jest angielska. Pozdrawiam gorąco biuściaste i nie :) - a do nie biuściastych - mam fajne staniki z wypełnieniem żelowym powiększające optycznie biust o rozmiar.... :) Odpowiedz Link
viv1 Re: Witamy! 23.03.07, 14:46 Czy beda jakies inne marki oprocz Freyi i Fantasie? Np. Panache lub Gossard? Odpowiedz Link
kasica_k FAUVE 24.03.07, 22:41 A powiedz, czy marka Rigby&Peller bedzie jeszcze kontynuowana? Czy moze Fauve ma ja zastapic? Odpowiedz Link
boochmenka Re: FAUVE 26.03.07, 14:16 Szczerze mówiąc nic na ten temat nie wiem. Informacja, którą nam przekazali to tylko że wprowadzają nową markę... :) Odpowiedz Link
butters77 Re: FAUVE 26.03.07, 21:40 Ja nie mogę, aż mam ochotę jechać do Krakowa:)) Dzięki za wypowiedzi! Odpowiedz Link
kasica_k Re: FAUVE 26.03.07, 21:48 Zdradze tajemnice, ze niedlugo spotkamy sie z boochmenka na Stanikomanii :) Odpowiedz Link
butters77 Re: FAUVE 26.03.07, 21:49 Ooo, super, mam nadzieję, że będzie mowa o filiach sklepu w innych miastach!:) Odpowiedz Link
kasica_k Re: FAUVE 26.03.07, 21:56 Uu, plama, nie zadalam tego pytania :) Ale mam nadzieje, ze w komentach sie dogadamy :) Odpowiedz Link
origami_21 Re: Witamy! 01.04.07, 13:34 Ja jestem chętna na Freya Retro Plunge (75HH-80G)a jeśli będzie poszerzana oferta to Panache Inferno. Przyznam,że Arabelka też mnie kusi choć podejrzewam że to nie mój fason - ale co tam... Jutro lecę na Długą i oddam się szaleństwu przymierzania:))) Odpowiedz Link
origami_21 Re: Witamy! 03.04.07, 21:43 Byłam, miałam poprzymierzać i nie kupować, ale się złamałam i zamówiłam Arabelkę. Wiedziałam że tak będzie... Odpowiedz Link
boochmenka Re: Mają też sklep internetowy 21.03.07, 15:21 Zapomniałam - mam jeszcze kilka modeli Sody i Vodka Martini ( melodia dla uszu ta nazwa). Do końca tego tygodnia powinna dojść jeszcze paka.... :) Odpowiedz Link
molowiak w sklepie internetowym 21.03.07, 15:25 przydałaby się jeszcze wyszukiwarka po rozmiarach, przeszukiwanie całego asortymentu w poszukiwaniu _czegokowiek_w_moim_rozmiarze_ jest dość uciażliwe i w połowie się "odechciewa" :) Odpowiedz Link
weerek Re: w sklepie internetowym 21.03.07, 15:42 Zgadzam się- wyszukiwarka rozmiarów potrzebna bardzo! Nie wiem czemu nie da się wyszukać np. 70G przez tą wyszukiwarkę, która tam jest... Odpowiedz Link
maheda Dzisiaj przyszły 2 Arabellki z Freyi: 80H i 75J 30.03.07, 22:18 ... żadna nie była na mnie dobra :( Odpowiedz Link
maith Re: Dzisiaj przyszły 2 Arabellki z Freyi: 80H i 7 30.03.07, 23:45 Ale co się stało? Jesteś w wątku o sklepach stacjonarnych, musiało Cię mocno skołować, skoro piszesz tu o zakupach netowych. Co z tymi Arabelkami nie tak? Bo ja np. Freyi nie kupuję z powodu fiszbin. Rozmiar nie ma znaczenia. Czyli mi Arabelki przechodzą koło nosa niejako odgórnie :( Odpowiedz Link
maheda Re: Dzisiaj przyszły 2 Arabellki z Freyi: 80H i 7 30.03.07, 23:50 maith napisała: > Ale co się stało? Jesteś w wątku o sklepach stacjonarnych, musiało Cię mocno > skołować, skoro piszesz tu o zakupach netowych. Maith, ale ja nie piszę o netowych. Poszłam do sklepu w Krakowie, do którego była dziś dostawa i przyszły m.in. te dwa rozmiary Arabelli. Fiszbiny super. W sam raz i takie, jakie powinny być - wąskie. Ale niestety w rozmiarze 75 zapięłam się na ostatnią haftkę i tak mi było najwygodniej, a i tak na lewej, większej piersi miseczka się lekko marszczyła. O tym, co się działo na prawej, mniejszej, nie będę już mówić, bo szkoda słów. Oczywiście większy biustonosz w ogóle był za duży, z wiadomych względów. Na stanie nie było 34HH, dlatego właścicielka sklepu zamówiła ten rozmiar, ale będzie dopiero za ok. dwa tygodnie. Mam nadzieję, że będzie w sam raz, > Bo ja np. Freyi nie kupuję z powodu fiszbin. Rozmiar nie ma znaczenia. > Czyli mi Arabelki przechodzą koło nosa niejako odgórnie :( Ojej, to masz okropnie :( A one takie śliczne... Odpowiedz Link
origami_21 Re: Dzisiaj przyszły 2 Arabellki z Freyi: 80H i 7 03.04.07, 21:50 Mierzyłam dziś te dwie Arabelki zamówione dla Ciebie ale na mnie też za duże, mam zamówione 70G, powinno być super. Żaliłaś się w galerii, że nie znasz w Krakowie nikogo z cyfrówką, gdybyś jeszcze nie znalazła to służę swoim aparatem, zwłaszcza, że chodzimy do tego samego sklepu i zamawiamy ten sam model stanika;))) Odpowiedz Link
boochmenka Sesja fotograficzna 04.04.07, 08:34 a i zdjęcia można zrobić w tym samym sklepie.... Odpowiedz Link
boochmenka Re: KRAKÓW - sklep INTIMO na Długiej 48 07.05.07, 22:59 Witam Was Drogie Forumki! Jest mi bardzo przykro, ale muszę Was poinformować o zawieszeniu działalności sklepu Intimo na Długiej 48. Spowodowane to jest chamstwem i bezwzględnością ludzką! Nie mam już serca do prowadzenia tego sklepu, może czas pomoże. Sklep internetowy będziemy prowadzić dalej, może z czasem (mam taką nadzieję) uda się także otworzyć nowy sklep stacjonarny. Do tego czasu możemy spotykać się w jakichś innych miejscach na mierzenie - kilka modeli Freyi się uchowało... Zabrzmiało to bardzo melodramatycznie - wybaczcie - ale mam taki nastrój i wielkiego doła......... Odpowiedz Link
maheda A ja właśnie dziś poszłam na Długą... 07.05.07, 23:14 i się mi zrobiło tak dziwnie :( Co się stało? Czy tę swoją Arabelkę mam zamawiać w innym sklepie? :(((((( Odpowiedz Link
origami_21 Re: KRAKÓW - sklep INTIMO na Długiej 48 08.05.07, 12:33 Czyli z mojej Arabelki także nici... Wielka szkoda:((( Odpowiedz Link
maheda Nie gadaj gupotów... 08.05.07, 12:53 Jakaś Arabelka 32H przyjechała i jest w rękach Joanny. Ja swoję 34HH lecę odebrać za godzinkę :-) Odpowiedz Link
origami_21 Re: Nie gadaj gupotów.../nt 08.05.07, 13:30 Ło matko, właśnie przeczytałam maila od Boochmenki, tak sie cieszę:))) Odpowiedz Link
anias0401 KRAKÓW - sklep INTIMO na Wysłouchów 3 19.09.07, 09:47 Wybrałam sie wczoraj na stanikowe zakupy do INTIMO. Oczywiście, wiedziałm juz czego moge sie spodziewać, więc nie doznałam zawrotu głowy na widok cudeniek, które do tej pory oglądałam tylko na obrazkach w internecie. Co więcej cudeniek w moin rozmiarze!!!!!!!!!!!. Pierwotnie planowałam jedynien zakup majtasów do Arabelki- ale nie mogłam przecież nie przymierzyć choćby jednego staniczka..... No i zaczęło się. najpierw zadałam pytanie, którego w innym sklepie nie odważyłabym sie zadać ze względu na mrożący wzrok ekspedientek nastepujący po nim. Zapytałam- co można zmieżyć w rozmiarze 65F. Pani Joanna z szerokim usmiechem odpowiedziała: - czuję tu Lobby- normalnie nikt o takie obwody nie pyta.- Po czym po kolei wyciagała staniczki do przymiarki. Przy okazji- okazało się,że nie nie jestem 65, tylko 60-FF w porywach do G :). Po godzinie mierzenia- zdecydowałam sie na Tigerlilly Frei (choć droga do decyzji była żmudna). Na koniec- najbardziej bolesna częć całej operacji- wizyta przy kasie. Oczywiście- takiej gotówki nie noszę- a nawet jak noszę, to trwa to nie dłuzej niz mgnienie oka:). Kartą zapłacić tam jeszcze nie można- ale ponoć już niedługo zmieni się to. Pani Joanna- bez wiekszych ceregieli wreczyła mi siateczke z częściowo tylko zapłaconymi zakupami proponując, że reszte przeleję na konto. Na pytanie, skąd ma pewność, że zapłacę resztę- znów z czarujacym uśmiechem odpowiedziała- Zapłaci pani, zapłaci. Gdzie będzie pani Frey'ę kupowała ... No i ma rację. Na pewno tam wrócę. Odpowiedz Link