milstar Victoria 70I 01.10.09, 11:12 Kolor pudrowy róż, błyszczące wykończenia. Niespodzianka: bardzo ścisły obwód, na moje 73 ścisło mierzone zapięłam się na najluźniejszą haftkę. Miski nieco mniejsze niż w 70G brytyjskich, szczerze mówiąc na mnie nieco przymałe, ale i tak będę ją nosić, bo się błyszczy ;) Odpowiedz Link
ania.kar Louise - od obwodu 60 ! 05.10.09, 10:01 Widzę, że Gaia wprowadziła już biustonosze z obwodem 60 :) Jest to model półusztywniany 'Louise' w cenie ok. 73zł : tnij.org/gaia_louise w rozmiarach 60 E-I, 65 D-I, 70 C-I, 75 B-H, 80 B-G, 85 B-F, 90 B-E, 95 B-D Wygląda na dość zabudowany, ale ciekawe jak na żywo się prezentuje. Odpowiedz Link
malagracja Re: Louise - od obwodu 60 ! 05.10.09, 16:11 A nikt mi nie wierzył, z tymi obwodami :-) Niestety model nie jest tak bardzo udany dla Małobiuściastych, będą inne o wiele lepsze konstrukcje. Ten polecam dziewczynom z mniej jędrnym biustem :) Szew jest niżej tj. nie tworzy dziubków na które poprzednio narzekałyśmy. Jednak jak wspominałam, będą lepsze :-) Odpowiedz Link
martvica Re: Louise - od obwodu 60 ! 05.10.09, 20:40 Ale ten krój to wygląda na marinellowaty, czyli kształtowo bez rewelacji... Odpowiedz Link
malagracja Re: Louise - od obwodu 60 ! 05.10.09, 21:11 Krój, mniej więcej. Szew zmieniony. Ale będą inne, radze czekać. Odpowiedz Link
ania.kar Re: Louise - od obwodu 60 ! 06.10.09, 13:00 malagracja napisała: > A nikt mi nie wierzył, z tymi obwodami :-) Kto i gdzie, bo w wątkach Gai (tu i na LMB) nic takiego nie zauważyłam. Odpowiedz Link
starla777 Re: Louise - od obwodu 60 ! 06.10.09, 13:24 Będzie 5 różnych biustonoszy Gai z obwodami 60 do miski ''i'' Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: Louise - od obwodu 60 ! 07.10.09, 22:12 Tja, tyle żeby jeszcze robili większe miski do większych obwodów :( Jak na razie widzę że im większy obwód tym mniej rozmiarów misek. 80 kończy się na G, a 85 - na F... Co zupełnie mnie nie satysfakcjonuje. Odpowiedz Link
starla777 Re: Louise - od obwodu 60 ! 09.10.09, 08:04 No to trzeba zainwestowac w Linea Maxima - tam do obwodu 95 szyją miski do ''J''. Mi na moje 109 w biuście i 79 pasowała miska w 80 J ale obwód był zwężany. Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: Louise - od obwodu 60 ! 09.10.09, 16:55 Linea Maxima już mam (patrz kilka postów wyżej :) ). Jednak po pierwsze mają bardzo mały wybór, a po drugie - koszmarnie brzydkie ramiączka. Naprawdę mogliby dac coś lepszego od tej grubej gumy. Odpowiedz Link
ania.kar Re: Louise - od obwodu 60 ! 01.08.10, 12:37 Mierzyłam 70G, obwód dobry, ale miska za mała, górna krawędź miski dość mocno wbijała mi się w pierś. Odpowiedz Link
ania.kar nowa strona, nowe modele 24.10.09, 00:47 W końcu zmienił się wygląd strony: www.gaia.org.pl/ Można tam zobaczyć katalogi: www.gaia.org.pl/pl-katalog.htm Pojawiły się też nowe modele w rozmiarach do miseczki G (w tym 65 D-G) -Paula (art. 263) w dwóch kolorach www.gaia.org.pl/pl-galeria-nowosci-263.htm w szerszej rozmiarówce (w tym 60 E-I) -Valerie (art. 266) -Louise (art. 265) www.gaia.org.pl/pl-galeria-nowosci-265.htm -Avril (art. 275) -Laura (art. 262) -Celine (art. 273) -Lucy (art. 269) Odpowiedz Link
martvica Re: nowa strona, nowe modele 05.01.10, 16:47 www.gaia.org.pl/pl-galeria-nowosci-276.htm Kurde, taki fajny, gładki stanik, straplesowaty z wyglądu i rozmiarówka taka nędzna... Za to ta koszula nocna: www.gaia.org.pl/pl-galeria-nowosci-105.htm obłędna. Jakby była dłuższa, a ja bym się bawiła w LARPy, to bym sobie taką kupiła ;) Odpowiedz Link
moon-land stacjonarnie Warszawa? 25.05.10, 01:05 Czy znacie może jakiś warszawski sklep, w którym można znaleźć coś tej marki? Odpowiedz Link
ania.kar Re: stacjonarnie Warszawa - ul. Chmielna 32 28.05.10, 13:16 Dość dużo Gai jest przy Chmielnej 32, krótki opis tu: forum.gazeta.pl/forum/w,50580,75795984,95121365,GAIA_przy_Chmielnej.html?wv.x=2 Jakiś czas temu był tam remont, więc ten napis nad drzwiami o miseczkach mógł zniknąć. W każdym razie po adresie na pewno trafisz. To chyba pierwszy sklep z bielizną po lewej stronie idąc od Pasażu Wiecha. Odpowiedz Link
karlajn_27 Valerie 04.01.10, 11:35 Zakupiłam ostatnio Valerie w rozmarze 65i i muszę przyznać że jestem zadowolona z noszenia, ciężko mi ocenić rozciągalność obwodu bo miałam go na sobie tylko kilka razy, ale na razie nic się nie naciągnelo. Nie spłaszczył mi biustu ani nie zrobił piramid, dobrze trzyma. Niestety na zdjęciach wydawał mi się ładniejszy niż w rzeczywistości (chociaż to ja jestem wybredna, moja siostra stwierdziła że jest ładny). Kwestia gustu, dla mnie za dużo złotej nitki. Daję link dla zainteresowanych :) www.oui.pl/biustonosze/gaia_duze_rozmiary/Biustonosz_Valerie_266/ Odpowiedz Link
eva-14 Re: Valerie 22.02.10, 17:21 do karlajn_27 jakie masz wymiary, jeśli możesz podac, bo zamierzam kupic valerie, ale zastanawiam sie nad rozmiarem pomiedzy 65I czy może 70 F moje wymiary to 70/95 Odpowiedz Link
karlajn_27 Re: Valerie 04.03.10, 09:37 Mam 73/96, myślę że lepiej ci będzie kupić 65I, 70F będzie za małe na bank, a 70G może być za luźne w obwodzie na ciebie. Odpowiedz Link
ania.kar Laura - okrojona rozmiarówka? 13.01.10, 02:06 Model Laura: tnij.org/gaia_laura miał być do miseczki 'I' i występować też w obwodach 60, a w ich sklepie firmowym tylko do F i dopiero od obwodu 65 :( Mam nadzieję, że jednak doszyją resztę, bo to ładny model - przynajmniej na zdjęciu tak wygląda. Odpowiedz Link
pumeczka GAIA PARIS PUDROWY 24.02.10, 17:57 dziś nabyłam stacjonarnie ów biustonosz półusztywniany w rozmiarze 70E, to daje odpowiednik dość ścisłego 32dd brytyjczyka ;) minusem jest zapięcie jednohaftkowe, troszkę dziwnie się czuję przez to ;)a i po erze 2 cm ramiączek, jakoś mi tak lekko w 1 cm;) niezły kolor taki lekko łososiowo-cielisty, dodatkowo nitka srebrna w haftach, myślałam że mnie bedzie gryzła, ale spoko jakoś jestem cała i zdrowa ogólnie mierzyłam dziś całą masę biustonoszy Gai, ale kroje oraz obwody są tak zadziwiające, że jakoś nie będę miała chyba siły na dalsze eksperymenty tą polską firmą, przestrzegam , niektóre modele są tak kaczodziobowe, że aż stach ;) Odpowiedz Link
martvica Re: GAIA PARIS PUDROWY 24.02.10, 19:25 Miałam nadzieję że poprawią tę kaczodziobowość... Odpowiedz Link
yo_anka GAIA Linea Maxima 503 Eva i 502 Delfina 25.02.10, 22:52 Przy okazji mierzenia w stacjonarnym sprzedawczyni polecała mi Gaię jako bardzo ciasne staniki Semi-soft tj. przednia część wzmocniona od dołu lekkim usztywnieniem. Boki z mało rozciągliwej mikrofibry, zapięcie trzy rzędowe, na trzy stopnie Mierzyłam 80J i 85J na 78/113 Mimo iż za małe mają bardzo duży potencjał w moim odczuciu, ponieważ mają: - wąskie fiszbiny - ciasne obwody - gumy ramiączek po prostu brzydkie, takie starodawne, ale grube mięsiste i przyjazne dla skóry - bardzo ładnie kształtują biust: zbierają z boków i wypychają do przodu - stosunkowo niski mostek, który powodował u mnie prawie dolinę (dolinka to niezbyt adekwatne słowo przy moim giga biuście) zamiast zwyczajnej maga krechy czyli doopy na klacie Wprost nie mogłam się napatrzyć na mój dekolt. Teraz czas pisać alby poszerzyli rozmiarówkę w górę alfabetu. A kolory i koronka w modelu 503 ecru mnie zachwyciła na żywo swą urodą!!! www.gaia.org.pl/pl-galeria-lineamaxima-503.htm www.gaia.org.pl/pl-galeria-lineamaxima-502.htm Odpowiedz Link
karlajn_27 Paula 04.03.10, 09:42 Mam Paule już 2 miesiące i oto moje wnioski :) Stanik wygodny, ładnie mi się w nim biust układa. Moje jedyne zastrzeżenie - ramiączka mają małą regulację, musiałam je skracać. Ale zakup uważam za trafiony i jestem zadowolona. Link do zdjęcia www.oui.pl/biustonosze/gaia_duze_rozmiary/Biustonosz_Paula_263/ Odpowiedz Link
mless Rozmiar Gaia - pytanie 11.03.10, 23:12 Mam wątpliwości co do doboru rozmiaru biustonosza firmy Gaia. Mój obwód pod biustem wynosi ok 83cm i zastanawiam się czy rozmiar 75 będzie odpowiedni. Wiem, że Triumph w tym właśnie rozmiarze był odpowiedni, ale nie wiem jak sprawa wygląda z Gaią. Prosiłabym o odpowiedzi osób o podobnych wymiarach. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ania.kar Re: Rozmiar Gaia - pytanie 11.03.10, 23:36 Te nowsze modele Gai były dość ścisłe i pewnie rozmiar 80 by wystarczył, ale tak ogólnie to trudno coś powiedzieć. Czy są jakieś konkretne modele, które Cię interesują? Odpowiedz Link
siamese67 Re: Rozmiar Gaia - pytanie 11.03.10, 23:44 Ja testowałam stanik Gai w ich rozmiarze 80J - miałam 109 w biuście i 79 cm pod biustem na ścisło, kiedy sama mierzę, 83 cm wymierzyły mi panie z firmy, projektujące bieliznę. Ta 80-tka jest dość ścisła i mało rozciągliwa. Teraz mierzyłam kolejne egzemplarze testowe - 75-tka jakby przyciasna, 80 lepsza. Odpowiedz Link
siamese67 Re: Rozmiar Gaia - pytanie 11.03.10, 23:48 To był model Eva 503, zapomniałam dodać. Te nowe - ten sam stanik, tylko z całkiem miękkimi miseczkami i jakiś inny, nieznany mi. Oba w dwóch wspomnianych rozmiarach pod biustem. Odpowiedz Link
starla777 Re: Rozmiar Gaia - pytanie 17.04.10, 12:16 No własnie nie wiesz kiedy on bede w sprzedazy te modele to są Eveline błekitny i i brązowy.Przymierzłaś może Elvire taką czarna?? Mi ten model dziwnie leżal a te Evelinki bardzo mi się podobały. Odpowiedz Link
karlajn_27 Re: Rozmiar Gaia - pytanie 17.03.10, 11:22 Ja bym raczej radziła 80. ja mam 72 pod biustem, pierwszą Gaie kupiłam 65 ale troszkę za ciasna była. Kupiłam poźniej 70 i była ok. Te nowe modele sa faktycznie malo rozciagliwe, nie wiem jak ze starymi kolekcjami, ale slyszalam ze sa bardziej elastyczne. Odpowiedz Link
eva-14 Re: Rozmiar Gaia - pytanie 17.03.10, 18:58 Severine i RossiNova są dośc rozciągliwe. Mam 70 cm pod biustem i obie 70-siątki są na mnie za luźne i to sporo! Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 12.03.10, 02:32 Miałam trzy staniki tej firmy, dwa podarły się w ekspresowym tempie, w trzecim pękły plastikowe zaczepy ramiączek. Szkoda pieniędzy. Odpowiedz Link
liveveb Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 01.04.10, 22:50 Ja też wolę uzbroić się w cierpliwość i kupić coś w UK. Staników gaia mam chyba ze 3 - kupowałam jak byłam postawiona pod murem. Zaniżona rozmiarówka, po 3 praniach z 70 zrobilo się 75... W jednym strasznie gryząca koronka - nie pamiętam niestety modelu - założyłam raz i leży... Odpowiedz Link
myff Jak jest z rozmiarówką? 29.03.10, 15:48 Próbuje wejść na stronę firmową, ale ciągle wyskakuje mi komunikat o niemożności połączenia się z serwerem. Jak to jest z tą rozmiarówką? mnie wypada gdzieś między G, a H. Brać wtedy G czy H? Są małe czy standardowe? A jak standardowe to brać..? Wypatrzyłam sobie na stronie Schedar.pl az 7 fajnych modeli, trzeba przyznać, że ceny tez kuszące, ale ostatnio boję się kupować przez sieć, coś co muszę 18 razy zwracać i wymieniać. Noszę 70F/65G a chciałam Marikę, Violettę, Samirę, Laurę, Avril, Kate albo Bety. Odpowiedz Link
karlajn_27 Re: Jak jest z rozmiarówką? 19.04.10, 12:00 jakie masz wymiary? Trochę chaotycznie się wypowiedziałaś i ciążko mi doradzić :) najpierw napisałaś że nosisz międzu G a H a potem 70F/65G :P Odpowiedz Link
bobeka005 Re: Jak jest z rozmiarówką? 19.04.10, 13:21 Wprawdzie nie mam zbyt dużego doświadczenia z tą firmą (przymierzyłam dwa staniki i się pożegnałam), ale jedno co Ci mogę powiedzieć - zero ściśliwości. Nie wiem ile masz pod biustem, ale obwód 70 w wykonaniu Gai był luźniejszy niż jakakolwiek 75tka z moich starych, źle dopasowanych staników.. Miski z tego co się zorientowałam są standardowe. Niestety te pół usztywniane modele mają tendencję do okrutnego dziobowania. Przynajmniej te, które ja mierzyłam Odpowiedz Link
edhelwen Audrey soft z pionowym cięciem ;) 26.04.10, 01:09 Dzisiaj wpadł mi w oko, czy któraś z was miała okazję mierzyć? Rozmiarówka uboga, ale może poprawiło się coś w kwestii obwodów? www.arysa.pl/szczegoly,nazwa-297%20Audrey%20,producent-Gaia,id_tow-8258,dzial-,dzial_id-2,gr_id-,kat_id-8,str-1.html Kolor w rzeczywistości bardziej "strażacki", "makowy", żywy (dodatkowo na większości zdjęć w necie miski są rozbielone, nie wiem czemu) Odpowiedz Link
edhelwen Re: Audrey soft z pionowym cięciem ;) 26.04.10, 01:10 aha, cięcie nie dochodzi do brzegu miski Odpowiedz Link
yanke Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 30.05.10, 18:55 model Valencia znam Miałam jeden ale krótko Po kilku ubraniach zaczął mnie uwierać...chyba trochę źle go dobrałam;( Odpowiedz Link
valha Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 26.06.10, 13:04 Moja gaia to czarna martina 205. Na początku obwód był troche ciasny (rozm 70e przy wym. 79/94) i fiszbiny na mostku się wpinały, ale odgięłam je troche, obwód się lekko rozciągnął i teraz biustonosz jest wygodny:) dużego biustu nie mam, ale jest w nim ładnie zaokrąglony:) Odpowiedz Link
niedzwiedzica Gaia Betty 28.06.10, 22:09 Na początku zdobywania uświadomionej wiedzy (ok. 2 miesiące temu) kupiłam sobie Gaię Betty. Na moje 68-71/90 kupiłam 70D i to pewnie był błąd. Obwód podjeżdżał, ramiączka spadały notorycznie, jednak miseczki trzymały się nieźle. Zaletą tego stanika jest jest przepiękny wygląd i ładne ramiączka - aż miło wystawic spod bluzki w lecie. Wada - zapięcie na jedną(!) haftkę. Poza tym Betty ma taką jedną ciekawą cechę - u góry miseczki jest szycie, które powoduje małe wgłębienie w materiale wzdłuż całego brzegu. Pod bluzką wyglądało to jak klasyczna buła :-) a to nie buła tylko taki szew wgłębiający odrobinę miskę. Stanik w końcu oddałam Mamie - na jej 73 cm pod biustem nosi się dobrze :-) Odpowiedz Link
miesiakk Gaia Paris 02.07.10, 16:58 dziewczyny pomóżcie - chcę kupić mamie Paris - jaki rozmiar wybrać? ma wymiary 77/97 nigdy nie miałam nic z tej firmy, warto? a jeśli nie to co polecacie w podobnej cenie? Odpowiedz Link
beauty-gosiek Gaia Paula 24.07.10, 15:51 Mierzyłam z tego modelu 2 rozmiary (kolor fioletowy) i byłam pozytywnie zaskoczona. W 75F było mi za ciasno a miska była za duża. 80D pasowało idealnie, nawet fiszbiny, tylko ksztalt z boku mi nie pasował ale w sumie to nie dziwne bo jestem stożkiem i zazwyczaj fason balkonetki mi niepasuje (robi dzioby). Nie była bardzo zabudowana, mostek nie był wysoki, raczej taki sredni. Gaia ma u mnie za ten model plusa, większość polskich staników które mierzyłam były dużo za luźne w obwodzie 75 a tu mi pasowało 80! Gdybym miała biust pełny, okrągły być może by mi pasował... Moje wymiary to 76-82 / 99-104 (jestem małościśliwa) Odpowiedz Link
moon-land Re: Gaia Paula 24.07.10, 16:17 Ja mam tę drugą wersję kolorystyczną Pauli, bo potrzebowałam stalowoszarego stanika, by skomponować go z szarymi czy chabrowymi półprzezroczystymi bluzkami. A nie był to łatwy kolor do znalezienia i w końcu trafilam do Gai. Moje wrażenia: generalnie ok, ale też bez rewelacji. Na 72/94 kupiłam 70F. Miseczka dobra, obwód początkowo wydawał mi się ścisły, ale jednak w trakcie noszenia nie jest 100% komfortowo - coś się tu i ówdzie przesuwa. Wolałabym 65, choć nie mam pewności, czy to byłoby ok. (tzn. czy nie byłoby rozciągliwie i tak) Stanik jest wygodny. Kształt mógłby być nieco lepszy (choć jest akcpetowalnie) - mam wrażenie lekkiego rozstawienia, splaszczenia. Wizualnie podoba mi się, nie jest przeładowany, no i uwielbiam stalowość. W skali pięciogwiazdkowej dałabym mu 3,5 - 3,75. :) Odpowiedz Link
ania.kar Re: Gaia Paula 01.08.10, 12:34 Mierzyłam: 75F - obwód za luźny, miska w sam raz, 70F - obwód dobry, miska za mała (70G nie było) Odpowiedz Link
po.rzeczka Nefryta-jak z rozciągliwością? 27.07.10, 15:53 Kupiłam niedawno 70E na 74/88,mam ciut luzu w miskach,ale liczę na wchłoniecie buł. Zastanawiam się tylko,czy nie wymienic na ciaśniejszy,na razie jest idealny na najluźniejszej,ale to tylko przymiarki na chwilę.Mnie się bardzo podoba czarny,jest tez w bieli. Ładnie zbiera. Odpowiedz Link
ania.kar Ashley 294 01.08.10, 12:47 www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=7833057 Moim zdaniem wyjątkowo ścisły model. 70G miało za ciasny obwód! 75F miało już dobry obwód, ale miski niestety za małe. Odpowiedz Link
ika5 Ashley-Gaja super ściśliwiec 16.09.10, 22:58 czegoś takiego jeszcze nie spotkałam..siedem dni noszenia i nic się nie rozciągnął rozmiar 75 H ..a na ogół ..każdy się rozciąga..prawda? Odpowiedz Link
gochalip Leona 11.07.14, 12:19 Czytałam, że bardzo się zbiega po praniu. Czy ktoś wie coś więcej? Odpowiedz Link
darchangel Sirene 70I 23.07.14, 15:26 Link do produktu Skusiłam się pięknym wyglądem stanika, skorzystałam z kalkulatora na stronie i opinii w sieci (mówiących, że z Gai miskę więcej brać niż z Avy) i zamówiłam. Przyszedł dziś. Od razu przymierzyłam. 1. Strasznie ścisły, w spoczynku 56 cm, rozciąga się do 74, pod biustem mam 72, ledwo się zapięłam. Tak, bałam się, że trzaśnie :( 2. Szerokie fiszbiny... a, nie, przymierzyłam do mojego M&S Rosie for Autograph - takie same. po prostu przy takim obwodzie owijam się miskami. 3. Miski dobre, kształt dobry, ale piersi lekko rozstawione na boki. Na moje za bardzo pod pachy idą. 4. Ramiączka z gumki, dość mało rozciągliwej, cienkie, z tym, że na granicy minimalnej dopuszczalnej cienkości (12mm). Podoba mi się, że są przymocowane tak, że znajdują się przy krawędzi piersi, a nie bliżej środka, tak niemal spod pachy wychodzą, ale nie wadzą. 5. Nawet z przedłużką miski ok rozmiarem, ale fiszbiny sięgają za daleko pod pachą. 6. PIĘKNY! Naprawdę, na żywo świetny. W związku z powyższym zastanawiam się, czy wymienić na 75H. Bo z jednej strony taka sama miska z większym obwodem może już powiewać, ale nie musi, choć się trochę obawiam, że jak się tą miską nie owinę, to będzie za duża... No i czy te ramiączka nie będą bliżej środka wypadać? Z drugiej strony fiszbiny sięgają zdecydowanie za daleko, mam nadzieję, że w 75H tego problemu nie będzie... Jakieś rady, pomysły? Brać 75H czy i G też? Odpowiedz Link
kerima71 Re: Sirene 70I 23.07.14, 21:34 z czego wykonany jest obwód w Sirene?Podoba mi się wzornictwo Gai ,ale obwody były do niczego. Odpowiedz Link
darchangel Re: Sirene 70I 23.07.14, 22:20 Satynowata dzianina, taka błyszcząca, ale albo ona, albo gumki, którymi podszyty jest obwód, mają granice rozciągania, na tyle, że poważnie rozważam to 75. Też się obawiałam obwodu, ale nie w tę stronę, co dostałam. Może jakiś wyjątkowy model, ale naprawdę ciasny. Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 29.03.15, 11:13 Nie wiem, czy to nie pora na zupełnie nowy wątek o stanikach Gai. W tym jest mnóstwo starych, przeterminowanych wpisów, na dodatek o stanikach, których dawno nie ma na rynku A ja mam najnowsze wieści - wczoraj kupiłam 2 komplety, w firmowym sklepie Tessoro w Białymstoku - cena obu staników z dołami wyniosła ok. 220 zł, jeden komplet przeceniony, drugi w cenie regularnej i na ten dostałam 5% zniżki :) Swego czasu byłam testerką paru modeli dla tej firmy. Mają nieco inną rozmiarówkę, tam się nie zaniża obwodu, tylko bierze ten, co się ma w rzeczywistości. Ich rozmiar 85I jest szyty jakby dla mnie, chociaż z brytyjczyków nosiłam 70HH (np. Arabella, Margo, Tia, Eleanor, inne starsze modele) albo 75GG (np. Tango). Zmierzyłam w sumie 5 modeli - jeden całkiem miękki, 4 z usztywnianym dołem miseczki miękki miał niestety jakąś wadę w szyciu, 2 usztywniane chyba były na kogoś wyższego, mnie się załamywała gąbka tuż nad fiszbiną u dołu miseczki. Wybrałam 2 modele - Michelle Maxi i Marisol Maxi. Oba podobne, oba bardzo fajne, oba w pepitkę - szaro-białą i czarno-białą. Staniki są milutkie, mięciutkie, niegryzące, ramiączka mają dość szerokie, nie powiem, obszycie wszystkich wewnętrznych szwów z czegoś bardzo przyjaznego dla skóry Majtki od Michelle uszyte z czegoś przypominającego b. grube rajstopki, przyjemne, niegryzące, fajnie się je nosi, bo nie gryzą nigdzie. Wcześniej od Gai miałam model Paris, też 85I, po ok. 2 latach intensywnego użytkowania rozciągnął się i deczko zdefasonował - ale to chyba nic dziwnego, zwłaszcza że był prany bezlitośnie w pralce w 40 stopniach. Mam też dwa testowe egzemplarze jednego modelu, którego nazwy w tej chwili nie pamiętam, ale nadal ich rozmiar 80J daje się nosić tylko z przedłużką, choć mam je od jesieni 2011. Odpowiedz Link
helenka333 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 13.04.16, 21:38 Proszę Was o opinię na temat aktualnych modeli Gai, próbuje dobrać koleżance rozmiar, akurat na tą firmę się uparła, a ich rozmiarówka jest dla mnie zagadką. Faktycznie te obwody są takie ścisłe? Koleżanka ma wymiary 88/106, wychodzi jej z ichniego kalkulatira 90c???? Ma już stanik tej firmy 85d, ja osobiście doradzałabym jej 85e... będę wdzięczna za wszelkie wskazówki :) p.s. daaawno mnie tu nie było, ale znam się na rzeczy jestem starą forumką ;) Odpowiedz Link
wkg65 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 08.10.17, 08:07 Podpinam się pod pytanie. Jak obecnie z obwodami Gai? Chodzi mi zarówno o szerokość "wyjściową" jak i po pewnym czasie. Kiedyś były bardzo rozciągliwe mimo, ze ich wzory nieraz mi się podobają,to wstrzymuję isę z zakupem. Obecne użytkowniczki Gai dajcie znać. Byłabym wdzięczna za pównanie do jakiejś innej marki np. Gorseniii (obecnie są ścisłe i nie rozflaczają się) lub Avy (luźniejsze od Gorsenii). W Avie pasuje mi obwód 65, w Gorsenii ostatnio 70. Jak by to było w przypadku Gai? Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 14.10.17, 00:25 Jak dla mnie to jednak dość ciasne są. Przybyło mi ostatnio w obwodach i kilogramach, musiałam przejść na 90G i kupić coś nowego, bo starych nie dam rady nosić. Zwłaszcza, że po zeszłorocznym złamaniu ręki nadal nie jestem w stanie zapiąć takiego naprawdę nierozciągliwego, bardzo ścisłego stanika. W tej chwili ze staników Gai mam wciąż te 2 granatowe sztuki testowe sprzed paru lat (chyba to było 80J), nosiłam je niezbyt intensywnie, nie rozciągnęły się. Obecnie bez (podwójnej!) przedłużki ani rusz. I te 2 kolejne, kupne, opisane powyżej w poście z 2015 r - jeden po 2,5 roku bardzo intensywnego użytkowania i prania w pralce rozciągnął się trochę, rozgięły mu się haftki i pruje się przyczep jednego ramiączka na plecach. Drugi wcale się nie rozlazł - nie dam rady go teraz zapiąć. Kolejny ma chyba 1,5 roku, też nie dam rady go nosić, za ciasny jest, zapnę z pomocą, ale muszę dużo siły w to włożyć. Jedyny Gaiowy biustonosz, który naprawdę uległ rozciągnięciu (i nadal na mnie pasuje ;) ), to też z tych testowych - możliwe, że był szyty z czegoś innego niż typowe egzemplarze na sprzedaż. Ma chyba ze 3 lata i jest zajeżdżony na maksa. Wszystkie są z półusztywnianą miseczką. Teraz kupiłam w 20% promocji na nowości miękki, granatowy Marina Maxi z ciemnoczerwonymi wypustkami i gumkami, bardzo seksowny to on nie jest, ale wygodny, ma poszerzony środkowy odcinek ramiączek, przepikowany z czymś miękkim. Ma dość nisko sięgające fiszbiny - przy moim nędznym wzroście 156 cm to ważne, bo mnie ostatnio wszystko gryzło w pachy. Fiszbiny są też raczej wąskie. Jedyne porównanie, jakie mogę zrobić, to ze starutkim, 8-letnim Tango plunge 75GG - ono się tak rozlazło, że nadal je zapinam i z 2-letnią gorteksową PameląB2 w rozmiarze 85G - też straszny rozciągliwiec. Odpowiedz Link
wkg65 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 21.11.17, 20:45 Dzięki za odpowiedź, rozumiem, że z rozciągliwością się polepszyło. Niestety obwody Panache i Gortexu nic mi nie mówią i nie wiem czy uderzać w 65 czy 70. Właściwie pod biustem ciasno mierzone mam 73cm, ale lubię ciasno, bo jest co utrzymywać i nie cierpię jak mi zapięcie ląduje na karku. Ciekawa jestem opinii jeszcze innych użytkowniczek. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 23.11.17, 14:12 Mam kilka. Moim zdaniem nie rozciągają się, ale ja mam dużo staników, więc rotacja jest spora. Czytałam gdzieś, że jeszcze nowsze modele od moich (moje są z zeszłego roku albo z lata, z obecnej jesiennej kolekcji nie mam nic) są jeszcze ciaśniejsze. W każdym razie u mnie wygląda to tak: Gaia 80H, Gorsenia 80H i Ava 80G. Ale na pewno nie uważam, żeby Ava była luźniejsza niż Gorsenia :) W sumie nie wiem, czy u mnie Gorsenia nie jest luźniejsza - przy czym z Gorsenii noszę tylko miękusy, z Avy miękkie i semisofty, z Gai semisofty. Aha, no i ja nie lubię ciasno, wybieram najluźniejszy obwód, który jest wygodny i nie podchodzi do góry, a nie najciaśniejszy, w którym się zapnę ;) Odpowiedz Link