l-u-l-u Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 31.03.08, 22:07 Miałam do czynienia z dwoma modelami, Gai - Estelle 70F - ładny, na pierwszy rzut oka, niestety po założeniu robi trochę kacze dzioby z piesi :-(, obwód dość ściśliwy niestety regulacja tylko na dwa rzędy haftek. Fiszbiny dobrze obejmują piersi. Starannie wykonany. - Adela 70F - bardzo, bardzo rozciągliwy, miseczki nie podtrzymują biustu ewidentnie wina materiału z którego są wykonane (zresztą ten sam co i obwód), trochę jakby spłaszczają biust. Acha zapomniałam dodać, staniku kupowałam mając 77/93, teraz 75/96 Odpowiedz Link
chestnut_lynx SUSANNE - czy ktoś zna? 01.04.08, 06:13 Czy jest ktoś może w posiadaniu Sussane? Na zdjęciu wyglada ślicznie. Odpowiedz Link
martvica Re: SUSANNE - czy ktoś zna? 01.04.08, 09:07 Ja mam Isabelle, która jest podobna i rzeczywiście ładniutka, tylko inaczej szyta. Wolałabym Susanne, ale nigdzie nie dorwałam :/ Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Florence 05.04.08, 17:39 Mam w kolorze czarnym, najbardziej scisliwy z mieroznych rpzeze mnie stanikow Gai, jednoczesnie chyba tez ma najmniejsza miseczke. W prawej piersi ciut odstaje, ale jednoczesnie u gory czesci koronkowej jest taki silikonowy paseczej, w tym miejscu z kolei miseczka jest proporcjonalnie za plyta, troszeczke bulkuje, a wlasciwie ciut ciut wzyna sie w skore w miejcu paseczka. Model bardzo ladny, ladna koronka, usztywniana czesc prazkowana. Polecam, ale ostrzegam, ze jak na Gaie model bardzo maly rozmiarowo. Odpowiedz Link
asiek_asiekowaty Daria i Adela - o rozmiar za duze modele 05.04.08, 17:43 A wiec tak: z tabeli wynika, ze powinam miec 70D, jednak 70D jest zdecydowanie za duze. Mierzylam wiec sporo modeli Gai 70C, sa moze czzsem ciu za duze albo maja fatalny kroj, tzn. w polusztywnianych modelach gabka jest za duza, za wysoka i po prostu odstaje mi nad brodawka zamiast ulozyc sie na niej, tzn. namiejscu najszerszym w obwodzie piersi. Adela to biustonosz miekki na fiszbinie, ale rowniez ogromny. Takze powiedzialabym, ze noszac dana miske trzeba brac z tych modeli miske mniejsza. Odpowiedz Link
anetina Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 06.04.08, 10:00 już ze 2 tygodnie noszę Martinę z Gaii 70F obwód pod bbiustem zmniejszył się jakieś 2-3 cm, wynosi mi już 81 cm a biust się powiększył - ale w samym obwodzie nie- zrobił się taki pulchniejszy ale odnośnie 70F - zaczyna mi już lewa pierś lekko bułkować, prawa nie - jest ciut mniejsza pod pachami widzę, że jeszcze tej piersi mi nieco zostało co mam teraz szukać? 70G z Gaii? aha, zapinam się bez problemu już na tą drugą ostatnią sprzaczkę, czy jak to się zwie Odpowiedz Link
myrtille 210 Mama 06.04.08, 21:34 Czy któraś z Was testowała go? Czy przy wymiarach 79/96 mogę zaryzykować rozmiar 75E u nich? Odpowiedz Link
emma514 Gaia Severine, Estera, Sabina - 70 D Moje uwagi;-) 15.05.08, 15:53 Witam, Moje doświadczenia z biustonoszami firmy Gaia dotyczą następujących modeli: Severine, Estera, Sabina. Jeżeli chodzi o model Gaia Severine to mogę śmiało go polecić. Przy moich wymiarach 72/92 rozmiar 70D jest idealny. Mierzyłam także 70E, ale miseczka była na mnie za duża. Obwód pod biustem jest ściśliwy, nie rozciąga się, mimo że noszę go już od około 9 miesięcy, bardzo dobrze podtrzymuje biust i robi ładne jabłuszka,nie bułkuje. Jest to jeden z moich najlepszych biustonoszy, w ogóle nie czuję, że mam go na sobie. Fiszbiny przylegają do mostka, nic nie odstaje. Szerokość U fiszbiny w rozmiarze 70D to 14,5 cm, a długość fiszbiny to 24 cm. Biustonosz jest w kolorze brudnego różu, u góry miseczka ozdobiona jest różowo - brązowymi haftami. Jest to model półusztywniany i ta dolna, usztywniana część miseczki wykonana jest z lekko połyskującego materiału. Ma bardzo ładne, ozdobione ramiączka o szerokości 1 cm. Jedynym, moim zdaniem, jego minusem jest zapięcie. Jest to jeden rządek z trzema haftkami:-( www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=514741&pictureID=805ca572-87d3-497c-bdcb-8c38ef3cd8ac Natomiast jeżeli chodzi o biustonosz Gaia Estera to według mojej oceny jest porównywalny z modelem Severine. Jest to również model półusztywniany, w kolorze łososiowym. Niestety rozmiar 70D już na mnie nie pasuje, lekko bułkuje, po czym wnioskuję, że nieco mniejszą miseczkę od Severine. Dolna, usztywniana część miseczki również wykonana jest z lekko błyszczącego materiału, natomiast górę miseczki zdobi łososiowo - beżowa koronką. W moim przypadku ten biustonosz również się sprawdził. Ramiączka również ozdobne, o szerokości 1 cm. Biustonosz ten również bardzo dobrze podtrzymuje biust. Jeżeli chodzi o obwód to również ściśliwy tak jak w przypadku Severine. Jego wadą był niestety także tylko jeden rząd haftek, przy czym znajdowały się w nim tylko DWIE haftki:-((( PORAŻKA pod tym względem. Poniżej wklejam zdjęcia katalogowe i własne. 195.42.113.41/model/1134701004.jpg www.dladam.pl/zdjecia2/gaia_148.jpg img521.imageshack.us/img521/2583/hpim5338wu7.jpg img262.imageshack.us/img262/1442/hpim5346df6.jpg Z kolei biustonosz Gaia Sabina to chyba jedna z największych PORAŻEK w moich stanikowych zakupach:-( W rozmiarze 70D obwód po dwukrotnym ubraniu rozciągnął sie tak bardzo, że moja koleżanka nosząca rozmiar 80 mogła go sobie spokojnie ubrać i jeszcze nie była obwodowo usatysfakcjonowana. Miseczki też dawały dużo do myślenia. Strasznie się marszczyły. Ramiączka zbyt cieńkie, nie miały nawet centymetra szerokości. Jeżeli chodzi o wygląd - to biustonosz ma kolor kości słoniowej, ozdobiony jest ładną koronką, ale co z tego... Osobiście nie polecam tego modelu!!! Zapięcie podobnie jak w powyższych modelach - tylko jeden rząd haftek i TYLKO DWIE HAFTKI do zapięcia. KOSZMAR!Model półusztywniany. A oto zdjęcia tego cuda: img262.imageshack.us/img262/6237/hpim5354ge3.jpg img262.imageshack.us/img262/5267/hpim5349nt1.jpg www.polskastrefa.eu/images/50032.jpg Pozdrawiam Odpowiedz Link
didulina Anastazja i Sonia 18.05.08, 00:18 Przeczytałam na wątku Kalyani opis That flowery feeling by maheda - faktycznie, żadne zdjęcie nie pokaże nam tego co taki opis :)) Dopasowany biustonosz noszę od 2.05.2008 (czy forumowiczki obchodzą swoje rocznice!?) a zatem znawczynią tematu nie jestem ale cóż - popróbujmy! W Lublinie sklepy stacjonarne DD+ mają rozmiarówkę do...F (G podobno czasem bywa - cha, cha). 72/93 - ledwo się załapałam! Anastazja ciemny róż 70F (producent na swojej stronie podaje, że jest to ciekawy odcień bordo!) Miseczki ze szwem poprzecznym wykonane z dwóch warstw cienkiego tiulu, warstwa wierzchnia zdobiona wyszywanym wzorem i naklejanymi dżetami (mało tych błyskotek). Długość fiszbiny 27cm, szerokość 15 cm. Obwód w stanie spoczynku 62cm, maksymalnie rozciągnięty 85cm. Zapięcie 3x po dwie haftki. Przy moich wymiarach na środkowe haftki zapięłam sie w sklepie, na najciaśniejsze po dwóch dniach noszenia : ( Ściśliwiec to na pewno nie jest. Ramiączka 1,5 cm szerokości, rozstawione dość szeroko, ale wygodne, nic mnie nie gryzie pod pachami. Regulacja ramiączek tylko częściowa. Jeszcze nie wiem czy jestem szeroko czy wąskofiszbinowa ale ten biustonosz wydaje mi sie dość wygodny. www.gaia.com.pl/?action=intimo&SID=07b7b5091fe3a7e801c2ac8ec09bd039 Sonia biała 70F Biustonosz półusztywniany; tą gąbeczkę to wycięłam po dwóch dniach, nic sie nie poruło :)) Efekt jest taki, że mam całe miseczki tiulowe (jedna warstwa), a poprzeczny szef jest biały, nieprzezroczysty. Czytałam ze zgorszeniem jak inne forumki traktowały w ten sposób Freye . Tutaj się też sprawdziło ;) Brzeg miseczek zdobią małe listeczki, które wywijają mi się na zewnątrz - jest to widoczne przez śrenio grubą bluzkę. Może to wywijanie świadczy o zbyt małych miseczkach? Fiszbiny tak jak w Anastazji - długość 27cm, szerokość 15cm. Obwód min. 66cm, max. 91cm. Zapięcie 2x po dwie haftki. Niestety już w sklepie bez wysiłku zapięłam się na te ciaśniejsze, ale nie chcę chodzić już w karmniku...więc kupiłam. Ramiączka 1.7cm, regulowane na całej długości, rozstawione szerzej niż w Anastazji; gryzą mnie przy pachach, jak poprawię to przestaje - może to moje bułu podpachowe migrują? Nie dobrałam sobie jeszcze idealnego stanika, nie mierzyłam żadnej 65-tki, szczerze mówiąc porównań mam niewiele ale wydaje mi się, że staniczki są ok, wygodne i ładne. Anastazja ma ciut wieksze miseczki, i mniej rozciagliwy obwód (oby!) Odpowiedz Link
martvica Re: Anastazja i Sonia 18.05.08, 11:52 didulina, to Ty moja siostra rozmiarowa prawie jesteś :) ja mam 73/93, mam 3 staniki Gai i z jednej strony stwierdziłam że koniec i daję sobie spokój z tą firmą, z drugiej - właśnie nad powyższymi dwoma modelami się łamię (no, może nad Violą jeszcze). O Soni słyszałam że zbiera, dlatego mnie kusi - z drugiej strony jak zimą mierzyłam 70E (na granicy zmiany rozmiarów byłam) to było duuużo za małe i podejrzewam że się nie zmieszczę. A Anastazję sobie może sprawię jak trafię na przecenie - Flavię upolowałam za 55 z 79,90, a na allegro potem widywałam po 49.00. Ile zapłaciłaś stacjonarnie? Odpowiedz Link
didulina Re: Anastazja i Sonia 18.05.08, 12:14 No więc tu pojawia sie dowcip ;) Mierząc biustonosze prócz drobiazgowego badania czy aby dostałam rozmiar o który prosiłam (75D to przecież to samo, wrrrrr!) patrzyłam też na ceny - mąż z kasą czekał za kotarą. Sonia miała na metce 59pln, Anastaznja - 49pln. A przy płaceniu ekspedientka rzekła, ze na ten drugi będzie zniżka 10 pln! Ale to działa przy płaceniu gotówką - znaczy prawdę mówią, że do cen wszelkich artykułów doliczona jest prowizja banku za transakcję kartą. Odpowiedz Link
martvica Re: Anastazja i Sonia 18.05.08, 13:30 Kurczę, to tanie jak barszcz. Ja mam Giorginę i Flavię (ze sklepów sieciowych/Allegro) i Isabelle (ze stacjonarnego, ale kosztowała tyle samo co w sieci. No i po dwóch miesiącach musiałam nosić na ciaśniejszą haftkę, a i tak się robią za luźne, chyba zaryzykuje podszywanie obwodu gumką... Ciekawi mnie w co (znaczy w jaki rozmiar) ubierają te swoje modelki, bo one są całkiem biuściaste, staniki mają górną krawędź niżej niż u mnie, biust zebrany do środka, a ramiączka wąskie. Poza tym chyba do nich napiszę że są źli i że chcę bardotkę w 70F (jak E się da, to F tez powinno, a zeszłoroczną Kornelię raczej nie mam szans się zmieścić) i takie staniki jakie puścili w tej swojej nowej linii (Vestiva? z koszmarną rozmiarówką). I coś do dekoltów, bo Giorgina nawet z niezbyt głębokich dekoltów potrafi wystawać: images26.fotosik.pl/214/9af52fa4547916fc.jpg Odpowiedz Link
didulina Re: Anastazja i Sonia 19.05.08, 18:27 Faktycznie tanio wyszło, dopiero teraz sprawdziłam ceny w internecie! Ta Anastazja wyszła po 39! Połowa ceny :O Głupi (niezorientowany) to jednak czasem ma szczęscie... A tu agrafka mnie nakrzyczała, że kupiłam za mały biustonosz, a ja jak się ostanikuję w necie to jeszcze gaię sprzedam jako mało używane - z zyskiem :)) Odpowiedz Link
didulina Re: Anastazja i Sonia 19.05.08, 18:29 No tak mało elegancko wychodzi ta kreacja z wystający biustonoszem :P Odpowiedz Link
didulina Re: Anastazja i Sonia 18.05.08, 12:21 No i jeszcze rozmiarowa siostro dodać należy, że te dwa to moje pierwsze biustonosze nie podjeżdżające pod kark. Sonia faktycznie zbiera ale musze to zbieranie co jakiś czas poprawiać (wygarniam ten biust parę razy dziennie)i dochodzę do wniosku, że 70G byłoby lepsze. Szczerze mówiąc to nastawiłam się na brytyjczyki - jeżeli będę kompatybilna. Marzy mi się jakaś 65 :) Odpowiedz Link
emalia1231 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 30.05.08, 22:14 dla mnie osobiscie firma gaia to masakra po pierwsze zle trzyma zozciagliwe sa, mala rozmiarowka( ale to w polsce w sumie norma:)) i o slabej jakosci w porownaniu do brytyjczykow roznych Mialam rossi nova. Wiecej z pewnoscia sie nie skusze na gaie, chociaz bywaja naprawde ladne modele Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 13.06.08, 09:07 Macałam nowy model - Melanie (gdyby kogoś interesowało: w sklepie na Starowiślnej w Krakowie, 70F). Krój identyczny jak Giorgina, takie same ramiączka, chyba podobny sposób zabudowania, miska szyta tak samo, jedyna różnica - był półusztywniany. No i kremowy. Ale nawet mi się przymierzać nie chciało, trzeba dać szansę innym... Zwłaszcza że jeszcze żaden ich stanik mi nie zaokrąglał i nie zbierał biustu, a z głębszych dekoltów wyłażą. Odpowiedz Link
przedsesja SEVERINE czekoladowa 13.06.08, 10:26 własnie nabyłam severine czekoladową w rozmiarze 75H - lezy idealnie na moich wymiarach 75/105, aczkolwiek obwód podejrzewam moze się trochę rozciągnąć. poza tym fiszbiny leża gdzie powinny - mostek i połowa pachy, nie uwieraja, tylko na obwodzie trochę gryzie zakończenie i zapięcie. Dla porównania: z innych staników - Fiesta panache'a w rozmiarze 34FF - zbyt duże miski, mocno ciasny obwód, Curvy Cate Portia Black - wchodzę w 32 FF, ale obwód jest ciut ciaśniejszy niż w GAI, amourette Triumpha w rozmiarze 75E - całkiem ok, ale może miska F byłaby lepsza. Nabyłam także stanik MARDO Anita 75 H - za szeroki obwód i wielgachne michy, mierzyły go moje koleżanki z większym biustem, ale fiszbiny z przodu nie chcą leżeć na mostku - w porównaniu do Gai to jest raczej 80I niż 75H. Jak widać - co producent, to inna rozmiarówka! Ale mam juz trzy staniki, które nieźle na mnie leżą, a następne sa w drodze. Zobaczymy, co z nimi :) Odpowiedz Link
martvica Re: SEVERINE czekoladowa 13.06.08, 11:18 Severine akurat jest dość ścisła i mało rozciągliwa, z tego co dziewczyny piszą. Mierzyłam raz, ale nie byłam zachwycona, jakoś dziwnie na mnie leżał, i kolor był mocno średni ('perłowy' czyli szara kawa z mlekiem, brązowy jest ładniejszy ale nie lubię brązu). Odpowiedz Link
przedsesja Re: SEVERINE czekoladowa 13.06.08, 14:50 mam go na sobie od rana, gryzie niemożebnie na obwodzie i zapięciu, a teraz w dodatku czuje fiszbiny na mostku, ale może ja jakaś przewrażliwione jestem. ktoś pisał, że to gryzienie przechodzi po pierwszym praniu. nie mogę znaleźć wątku producenckiego MARDO :( Odpowiedz Link
agafka88 Re: SEVERINE czekoladowa 13.06.08, 14:51 tu jest ten wątek: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78041875&wv.x=2&a=78041875 Odpowiedz Link
lilith_01 Martina i Susanne 14.06.08, 23:35 Martina - śliczna.. tia.. na zdjęciu to i owszem. W realu masakrycznie spłaszcza biust (nie wiem, może tylko mój, bo mój się zawsze rozjedża na boki :-/). Ja dość gruba jestem więc w Martinie wyglądam jakbym miała tylko brzuch a wyżej dodatową oponkę :-(. Żadnego modelowania i podnoszenia biustu, raczej rozsuwanie na boki i spłaszczanie aby jak najmniej odstawał :(. Mój rozmiar to 74F i taki zakupiłam, w realu obówd 65cm rozciąga sie maks do 93 (!) więc pewnie i tak bym go długo nie nosiła. Susanne - seksi, nisko zabudowany, na dole cienka gąbka którą na upartego można być wyrzucić jak ktoś nie lubi bo nie jest przyszyta do siateczki z haftem tylko do fiszbiny. Obwód 75F na płasko - 67cm, rozciąga się do 91cm. Pominąwszy rozciągliwość obwodu to i miseczki jakieś takie niestabilne... ta gąbka się rozciąga sama w sobie i niby całość jakoś biust trzyma, ale momentami mam wrażenie że mam dwie meduzy na uwięzi ;p. Może jakby ta gąbka była sztywniejsza...? Odpowiedz Link
magda_552 mam Rossi Nova i jakieś 2 inne 09.07.08, 20:37 Rossi Nova ładnie wygląda, piersi w nim też wyglądają ładnie ale cholernie się rozciąga. Można go używać 2-3 m-ce bo później podjeżdża pod kark. Inny, nie wiem jak się zowie, taki fioletowy haft na kremie, jest już lepszy- ma rok a nie rozciągnął się ale piersi w nim wyglądaja się piramidy. Mam jeszcze Andrea- mocno usztywniony... porażka totalna. Poza tym rozmiarówka się nie zgadza! Białą rossi Nova kupiłam w sklepie, mierzyłam itd a identyczną tylko w kolorze mokka kupiłam w ich sklepie internetowym. Mokka choć miała ten sam rozmiar na metce była ciut węższa i miała 2-rzędowe zapięcia, a biała 3-rzędowe. A inny, ma nr 148, jest całkiem do bani bo na z piersi robią się chałki, góra miseczki jest dość mocno przestebnowana a więc zupełnie nierozciągalna. Dodam że wszystkie staniki mają ten sam rozmiar a każdy nosi się inaczej. Ale jest plus zamawiania w sklepie: W ubiegłe wakacje zamówiłam 2 różne staniki, jeden biały a jeden czarny. Jak paczka przyszła to nie było mnie w domu więc tylko spytałam męża czy zgadzają się rozmiary i kolory. Po powrocie do domu okazało się że zamiast białego stanika 80F o numerze xxx jest biały stanik 80F o numerze yyy. Zadzwoniłam i na wstępnie zostałam przeproszona a za 2 dni w domu miałam już gratisowy stanik który wcześniej zamawiałam (tego o numerze yyy oczywiście zwracać nie musiałam) i zestaw biżuterii. Odpowiedz Link
m.arta.m Gaia ma polską rozmiarówkę? 24.07.08, 00:11 chyba mnie właśnie olśniło. moim pierwszym "dobrym" stanikiem był stanik Gai, rozmiar 75F. Jest już zdecydowanie za luźny w obwodzie i za mały w miskach, a noszę obecnie 32G, które zaczyna bywać przymałe. I chyba mnie właśnie oświeciło- to jest polskie 75F, czyli 34E?! Poprawcie mnie jeśli się mylę i jednak nie chodziłam przez 2 pierwsze miesiące w za małym staniku... :> Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia ma polską rozmiarówkę? 24.07.08, 11:52 Pewnie że polską, to jest polska firma, to dlaczego ma mieć brytyjską? Tabelę rozmiarów na stronie chyba też mają. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: Gaia ma polską rozmiarówkę? 24.07.08, 12:23 to może swą głupotę skomentuję tylko tak: dobrze, że przesiadłam się na brytyjczyki... ;) Odpowiedz Link
sariss Gaia - gdzie? 25.07.08, 02:40 Dziewczyny gdzie w Warszawie znajdę Gaię? Na ich stronie nic o tym nie ma. Poczytałam tu trochę na temat tych staniczków i chętnie bym się z nimi osobiście zapoznała :) Nie chce bez przymierzania przez internet kupować :/ Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia. 25.07.08, 09:35 Kupiłam GAIę na allegro, nie znam, niestety, modelu, rozmiar 70I. W dotyku materiał taki jakiś, nie umiem nazwać, ale jakby papierowy, ramiaczka też cos nie teges, ale cóz...Estetycznie niebrzydki, choć nie wiem, po co w dolnej częśći miseczki jakaś taka czarna gąbka, która sie ga też częsci górnej (i tego już zupełnie nie rozumiem). Obwód zdecydowanie minimalnie wieksze niż w Mluźnawy- tzn, spadać nie spada, ale w porównaniu nawet z polskim Mardo mam wrażeniem że jest dużo, dużo wiecej. Do tego haftki tylko dwustopniowe. Co do miseczek- ja chyba średnio sie w polskiej rozmiarówce orientuję, ale minimalnie większe, niz w Mardo Selena 70J (przed wypruciem gąbki). Układa sie toto nienajgorzej, ale nie na tyle, by kupić kolejny egzemplarz. Na razie wyladował w szafie i szuka chetnej osoby, jak nie- dwa drobne zabiegi i zobaczymy Odpowiedz Link
didulina Re: ederlezi1981 25.07.08, 11:42 Czy mogłabyś na stronie Gai odszukać zakupiony przez siebie model? www.gaia.com.pl/?action=intimo I proszę zmieniaj tytuł w poście podając omawiany model i jego rozmiar - bardzo ułatwia to przeszukiwanie wątku. Gaia jest dla wielu forumek jedyną firmą oferującą wzglęnie szerszą rozmiarówkę - ja osobiście od niej zaczynałam. Nie było tak źle; no prócz tego, że się pieruńsko rozciąga! :DD Odpowiedz Link
ederlezi1981 Re: GAIA/SElena 70j 25.07.08, 15:56 didulina, święta racja Przede wszystkim KOSZMARNY błąd- porównałam GAIą z Mardo, ale pomyliłam staniki :-( Więc- teraz naprawdę GAIA- mam Selenę, rozmiar 70J, kolor perła. Solidnie wykonany, szerokie ramiączka, ale dolna część miseczki wypełniona była taką gąbką, która owszem, modeluje piersi, ale zabiera miejsce. W sklepie mizdrzyłam sie przed lustrem parę minut i było ok, w domu po paru godzinach zrobiła sie bułka na lewej piersi. Wycięłam wkładkę (bo w tym modelu łatwo da sie to zrobić) i jest ok. Pewnie 70K bez wycinania byłoby dobre. Obwód ok, 70 to naprawdę 70, mierzyłam też 75I i było podobne. Odpowiedz Link
kuraiko Sophie (soft) 03.09.08, 03:43 zakupiłam rozmiar 70E, kolor ecru. jak widać na zdjęciu, nie jest to "brudny beż" ;) 195.42.113.41/model/1181724871.jpg niestety - na moje 73/91 70F się marszczyło po bokach, 70E jest na styk i chyba jednak przymaławe (głównie fiszbiny). ale cóż, nie produkują "połówek" :( zapięcie strasznie wkurzające - tylko jeden rząd haftek (podwójny dopiero w 70F) i się ciężko zapina, trzy pionowe rzędy więc plus. obwód taki sobie - nie jest super ścisły, ale ujdzie. nie jestem zadowolona, ale to był właściwie najlepszy z 5 staników, które udało mi się znaleźć (jasne, nieusztywniane, do 65zł) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Sophie (soft) 02.10.08, 01:11 hmm przy dłuższym noszeniu fiszbiny wgniatały się mocno w mostek, ale np dzisiaj już tego tak nie odczuwałam... biust mi znowu skoczył tym razem w górę o 2 cm i lekko bułkuje jak się wyprostuję... no i kształt, coraz gorzej go oceniam :/ Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Martina i Cornelia 01.10.08, 14:07 Martina - ktoś go tu skrytykował, ale na mój biust to niemalże idealny stanik. Mam 70E, przylega idealnie, ładnie zbiera i unosi biust, NIE spłaszcza - jeden z moich bardziej udanych zakupów. Jak na Gaie obwód jest mało rozciągliwy, na razie jest po ok. trzech praniach, ale jak do tej pory nic się nie zmieniło. Nie jest to może szczyt elegancji, ale wizualnie biustonosz prezentuje się ładnie. Cornelia - tu mam 70D bo E miało zdecydowanie za dużą miseczkę. W obwodzie jest o ok 3cm. krótszy od Martiny (sprawdziłam przymierzając jeden do drugiego) zatem jako bardotka świetnie trzyma się bez ramiączek. Nie spłaszcza biustu, dobrze przylega, ale nie unosi za bardzo, nawet z dopiętymi ramiączkami. To moje jedyne biustonosze Gai, nieraz przymierzałam, ale z reguły obwód 70 był jednak zbyt luźny. W przypadku tych dwóch jest OK. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Zweryfikujmy 02.01.09, 15:00 mam_to_w_nosie napisała: > Martina ... > jest mało rozciągliwy, na razie jest po ok. trzech praniach, ale jak > do tej pory nic się nie zmieniło. No po kilku praniach się nie zmieniło, ale po kilkunastu już niestety tak :( obwód się rozciągnął strasznie, a miseczki się skurczyły, a szkoda bo mimo wszystko lubiłam ten stanik ... Odpowiedz Link
grazyna510 Po 1/2 roku czestego noszenia 03.03.09, 20:21 i prania w pralce- model Daniella 80H jest nadal ścisły i bardzo ładnie zbiera i trzyma piersi.Wlaśnie zamówiłam w Gaii ten sam model ,tylko rozmiar (na skutek wygarniania ) będzie 80I. Odpowiedz Link
ptaszyna12 Caroline 01.10.08, 16:16 Nosi mi się dobrze, obwód świetnie trzyma i nie uwiera (poza pierwszymi kilkoma dniami), robi kulki z tendencją w stronę stożków ;) Odpowiedz Link
martvica Nowe modele :) 02.10.08, 11:16 Arabella, Melissa, Caroline - myślicie że te nazwy są przypadkowe? ;) Poza tym trafiłam wczoraj na model Marinella, nie ma go jeszcze na stronie ale wygląda ślicznie. Odpowiedz Link
ptaszyna12 Re: Nowe modele :) 02.10.08, 12:24 Też zwróciłam na to uwagę :D najbardziej jestem ciekawa arabelli na żywo, ale jeszcze jej nie widziałam. Odpowiedz Link
mam_to_w_nosie Re: Sonia 70F 02.01.09, 15:10 Po raz ostatni skusiłam się na Gaie ... więcej nie kupię bo to nie ma sensu, ale do rzeczy, może komuś się przyda, zwłaszcza, że mam wrażenie, że ten stanik był tu często chwalony. Trochę mała miseczka, trzeba brać rozmiar większy niż wynika z ich rozmiarówki. na pierwszy a nawet drugi rzut oka leży pięknie, ładnie zaokrągla - tu rzeczywiście ogromny plus, natomiast ten stanik ma jakieś dziwne fiszbiny. Nie celują w środek pachy, czy nawet gdzieś bliżej, tylko zakręcają strasznie do góry, nie zauważyłam tego wcześniej, poczułam dopiero po kilku godzinach noszenia, że fiszbina gniecie mnie niemalże w samą pachę (a nie pod, jeśli już). Jak się potem bliżej poprzyglądałam, to stwierdziłam, że takiego dziwoląga jeszcze nie widziałam. Ze względu na te fiszbiny Sonia jest niewygodna jak fiks, ale mimo to ciągle ją noszę bo to mój jedyny biały stanik obecnie, a ciągle jakoś nie mogę kupić nic bardziej odpowiedniego. Poza tym rozciąga się już po kilku praniach, chociaż na początku obwód był przyjemnie ścisły (mam 74 pod biustem). Minusem jest również dwustopniowe zapięcie. Odpowiedz Link
agn44 Re: Sonia 70F 22.02.10, 18:45 też ją miałam (białą 70f) i rzeczywiście miseczki wypadają na dość małe w porównaniu np do martiny. to był mój pierwszy lepiej dobrany stanik, ale ciągle zły (teraz noszę brytyjskie 30ff). na początku wydawał mi się bardzo ścisły, ale potem się rozciągnął. dodatkowo ramiączka nieprzyjemnie ocierały mnie koło pachy. za to kształt był ładny, zaokrąglony, piersi były uniesione. Odpowiedz Link
truscaveczka Rossi Nova. 06.01.09, 17:27 Bardzo rozciągliwy obwód, gdybym jednak wzięła mniejszy, nie byłoby miseczki . Tak czy owak nie podjeżdża, trzyma się, ale lubię być bardziej ściśnięta. Bardzo lubię wygląd, kolor (mokka) - rozmiar 80F (chociaż 75G byłoby lepsze - gdyby było). Odpowiedz Link
magda19831 gaia arabella i rossi nova 06.02.09, 19:29 dziś właśnie przyszły do mnie dwa biustonosze /oba rozm. 80F/: gaia arabella i rossi nova. Ten pierwszy suuuper natomiast drugi do odesłania. Fiszfbiny na mostku odstają i miski jakieś takie dziwne.... Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia - FLAVIA 03.03.09, 23:12 Miałam jeden stanik Gai - Flavię - białą w różowe kwiaty. Na zdjęciu i w rzeczywistości b. ładny do czasu założenia przeze mnie. Stanik koszmarnie rozdzielał piersi, nie zbierał spod pach i ogólnie tkanina była strasznie rozciągliwa i nie lubiłam go od początku. Stanik kupiłam w rozmiarze 70F - byłam wtedy przed lobby, więc nie wiedziałam, że obwody powinny być ciasne, ale i tak czułam, że stanik nie leży. Majtki były fajne;) Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia - FLAVIA 04.03.09, 10:23 Flavia jest prześliczna (chociaż to zielone błyszczące by sobie mogli darować), ale leży na biuście dziwnie, więc właściwie nie wyjmuję jej z szuflady :( Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Gaia - staniki. Wasze doświadczenia - FLAVIA 04.03.09, 13:01 no właśnie - słowo "dziwnie" w pełni oddaje moją opinię o tym staniku. Odpowiedz Link
magda19831 Sonia 10.03.09, 19:24 chciałam zakupić ten model, kupiłam w sklepie biały biustonosz i chciałam przez net zamówić jeszcze czarny i mam pytanie czy przypadkiem nie różnią się miedzy sobą wielkością misek, albo obwodem, mimo iż są tego samego rozmiaru? Odpowiedz Link
mamami obwód 65 08.04.09, 18:45 Dziś mialam w łapkach biustonosz polskiej Gai w rozmiarze 65F :) Niestety sklerotycznie zapomniałam nazwy modelu, ale ladne toto było :) Balkonetka z lekko usztywnionym dołem, góra z koronki. Dól biało-srebrne paseczki, góra biała koronka ze srebrnym haftem. Materiał z przewaga bawelny, koronka niegryząca. Zapinany zaskakująco na jedna haftke. Obwód naprawdę mocno ściśliwy, ledwie dopięłam sie na ostatnią haftkę. Ramiączka odpinane, waskie. cena 70 zł u mojej Pani. Nie kupiłam bo kasy brak, a Pani na hurtowni powiedzieli ze będą mieć coś od obwodów 60 w naprawdę dużej rozmiarówce i bardzo przyzwoitych cenach, jak poznam szczegóły to też sie podzielę. W kazdym razie podsumowując może sredniobiuściaste powoli będą mogły siegać do oferty polskich producentów. Może nie byl to fason szczyt ideał, ale rakiet nie robi, kaczych dziobów tez, naprawdę przyzwoicie sie uklada. Moja pani nie umiała powiedziec, czy sa już inne modele, bo na hurtowni mieli tylko jeden, wzięła też miskę E i F, bo pewnie jestem jedyna która pyta tam o 65 pod biustem, także nie wiem czy większe miski tez szyją, ale to F odpowiadało rozmiarem angielskiemu 30FF bo ja przy wymiarach 70/92 dobry miałam ten 65E, gdy angielskie noszę 30F Odpowiedz Link
kuraiko to jest model Marika ;) 08.04.09, 23:26 bieliznaxxl.pl/pl,product,424824,biustonosz,244,marika,gaia.html występuje w 65D, E i F. na stronie producenta znajdziemy go w zakładce "nasz sklep" czy jakoś tak ;) wklejam linka z innego sklepu, bo większe foto Odpowiedz Link
kuraiko Re: to jest model Marika ;) 08.04.09, 23:26 aha i tylko ten jeden model jest od 65 :/ Odpowiedz Link
jantarrka Re: obwód 65 09.04.09, 01:06 Jejku, gdyby naprawdę zaczęli produkować 60 i 65 z miseczkami na średniobiuściaste to byłabym w niebie. Miałam pół roku temu Arabellę 70F (o ile dobrze pamiętam) i był to tak nieziemski stanik, że płakałam niemal rozstając się z nim, zmigrowałam w nim ekspresowo, pięknie trzymał piersi, nadawał idealny kształt. Niestety po rozejściu się obwodu i po zmigrowaniu nie był już tak idealny i żałowałam, że nie mają 65G czy też może 60H, bo gdyby mieli, kupiłabym bez zastanowienia. Nie dość że cena przyjemna (ja zapłaciłam koło 50zł) to mimo rozejścia obwodu (dopiero po jakichś 3 miesiącach było to odczuwalne) nadal ładnie trzymał.... Odpowiedz Link
justyna-8 Intimo 18.05.09, 09:26 Mierzyłam chyba ten stanik: www.gaia.com.pl/photo.php? zdj=http://195.42.113.41/model/1205235113.jpg cecha charakterystyczna, przeplatany srebrną nitką. Oprócz półusztywnianego był jeszcze miękki. Moje wymiary to: 79/105. Mierzyłam rozmiar 70I (największy dostępny). Zapięłam się na środkową chawtkę i był luz, robi kacze dzioby, no i oczywiście u mnie bułkę. Ale jakby była miseczka J, toby wystarczyła. Tylke te kacze dzioby... Odpowiedz Link
malagracja Re: Intimo 01.06.09, 13:03 A ja mierzylam ten model i wiem, dlaczego na niektorych robi "kacze dzioby" - bo ma na nas zle fiszbiny. Poza tym, on musi byc ciut przy maly, zeby tworzyc jabluszka - czyli gorna koronka musi byc bardzo napięta. Odpowiedz Link
jagodkajagodka Gaia Isabelle 75f 01.06.09, 10:55 Ściśliwość - dobra. Nie robi żadnych buł podpachowych:) Fiszbiny szerokie, ale o dziwo nie wbijają się. Na zdjęciu katalogowym wyglądał zachęcająco i całkiem sexy. W realu - zabudowany, dolna część miski z podszyciem typu arabella (freyowa, nie gaiowa:) od G. Może odpancernię, efekty opiszę wtedy. Materiał niestety jest taki sobie, a szerokość ramiączek woła o pomstę do nieba - 75f to nie jest jakiś gigantyczny rozmiar, a ramiączka szersze niż we wspomnianej freyi. I do tego jakieś grube i w dotyku średnie. Chciałam kupić kusidełko koronkowe, czarne i lekko prowokujące, a mam po prostu czarny zwykły stanik. Ale przynajmniej wygodny:) Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia Isabelle 75f 01.06.09, 13:18 A też Ci się marszczy jedna warstwa materiału w dolnej części miski? Mnie to strasznie denerwuje, chociaż pod ubraniem nie widać ani nie sprawia dyskomfortu... Ale i tak to mój ulubiony Gaiowy stanik, miękki w dotyku dość i ładnie kształtujący. Ramiączek się pozbyłam i wszyłam pętelki z czarnej gumki do zaczepiania, uznałam że >15mm nie jest mi potrzebne jak 10 wystarczy ;) Odpowiedz Link
katarzynkos Gaia Marika 65 E 12.06.09, 22:12 kupiłam go już miesiąc temu i nosi się bardzo dobrze, biały z koronką na górze a dół miski ma posrebrzane paski, pół usztwniany ładnie zbiera, troszkę się koronka na górze rozciągneła koło mostka, ale tak poza tym to obwód trzyma, poczatkowo nosiłam z przedłużką, ale teraz jest ok i dalej sie zapinam na ostatnią haftkę, to był mój pierwszy dobry stanik;) i niedrogi, w dodatku kupiony stacjonarnie w Matinie we Wrocku;) Odpowiedz Link
manekineko Re: Gaia Isabelle 75f 24.09.09, 22:18 Hej:) mam nadzieje, że jeszcze tu zajrzysz. Chciałabym coś sobie zamówić z ich sklepu, ale nie wiem, czy 75F nie będzie za duże- jak mam w biuście 98. Bo z Dalii 75F to nie wypał:P Odpowiedz Link
sprezzaturka Gaia - Linea Maxima 22.07.09, 19:03 Od jakiegoś czasu szukałam jakiegoś białego albo jasnego stanika. Pod białe bluzki ukochanej czekoladowej Polki jednak nie włożę ;) Dużo mierzyłam - Panache, Cleo, Miss Mandalay... i nic nie pasowało. Zmęczona postanowiłam się udać do sklepu z biustonoszami Gai i odkryłam serię Linea Maxima. Kupiłam Delfinę, zamówiłam jeszcze Evę. Zdjęcia: www.kontri.pl/index.php?action=szukaj&producent=8#7076 Kilka uwag: 1. Biustonosze z tej serii są tak ścisłe, że zamiast mojego 75 musiałam wziąć 80. 2. W realu wyglądają dużo ładniej niż na zdjęciach! 3. W miseczkę I zmieściło się moje GG i jeszcze mam trochę luzu na migrację :) 4. Dobrze trzymają, ale mają bardzo grube ramiączka z gumy... Hmmm... coś za coś? 5. Cena - bardzo zachęcająca :D Nie mierzyłam jeszcze usztywnianych z tej serii, ale już ostrzę sobie ząbki, bo u pani w sklepie widziałam katalog z usztywnianym w kolorze czerwonego wina (model chyba Birgitte albo Donata). Odpowiedz Link
sprezzaturka Re: Gaia - Linea Maxima 07.09.09, 15:49 Myślę, że Gaia czegoś się nauczyła - mimo noszenia obwód Delfiny się nie rozciąga. Chyba powinnam zainwestować w przedłużkę... Mam nadzieję że już niedługo będzie podobnie w kolekcji intimo :) Biustonosz Paris po roku noszenia (obwód 75!) lata mi zupełnie luźno... Odpowiedz Link
malagracja Re: Gaia - Linea Maxima 07.09.09, 16:10 Już tak niestety jest, że jedne obwody są ścisłe a inne luźne. Ale to nie wynika z nieznajomośći materiałów, a raczej dopasowania się pod różne klientki :-) [Bo nadal takich, które nie lubią jak "ciśnie" jest dużo]. Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia - Linea Maxima 12.09.09, 12:21 IMHO 'dopasowanie pod rózne klientki' jest strzelaniem sobie w stopę, gdyby było z góry wiadomo które modele się ciągną, a które są ścisłe, to OK, ale jak to loteria? Zamiast kupować kota w worku, czyli średnioleżący stanik Gai który może pozostanie ścisły, a może będę go mogła wiązać na kokardkę, zainwestuję w kolejną ścisłą, zaokrąglającą i niskozabudowaną La Senzę. W podobnej cenie. Odpowiedz Link
malagracja Re: Gaia - Linea Maxima 12.09.09, 14:41 Okej, La Senza jest marką brytyjską i od kiedy pamiętam ich staniki były zawsze ścisłe :-) W Polsce jest zazwyczaj tak, że kobieta przychodzi do bieliźniaka i mierzy. Najczęstszym narzekaniem (wiem od znajomych ekspedientek) jest to, ze stanik CIŚNIE. Tylko, że mało która kobietka wpadnie na to, że byc moze jest miska za mała. Więc wtedy prosi się o luźniejszy obwód. Czasami jeszcze bywa tak, że "Pani, ja od zawsze nosze 80B i nigdy nie cisnelo! Teraz coś zepsuli z tymi stanikami!". Bardziej chodziło mi o to, że jedne obwody są robione z takich materiałów a inne z takich. Ale wszystko idzie ku dobremu :-) P.S. Obwody to raz. Dwa, że tak naprawde rynkiem rządzą ludzie z hurtowni, ktorzy decydują co znajdzie się w sklepach. W taki oto sposób wiele naprawde swietnych staników (np. usztywnianych halfcupów, przezroczystych kusidełek) nie trafia do naszych sklepów. Odpowiedz Link
martvica Re: Gaia - Linea Maxima 12.09.09, 15:12 malagracja napisała: > Okej, La Senza jest marką brytyjską i od kiedy pamiętam ich staniki były zawsze > ścisłe :-) I jakoś wątpię żeby klientki narzekały. > Bardziej chodziło mi o to, że jedne obwody są robione z takich materiałów a inn > e > z takich. No więc to jest dla mnie chore, wnioskuję że firmy zatrudniają konstruktorów którzy się powinni znać na tym co robią. I dbać żeby wszystkie produkty spełniały takie same normy, a nie żeby dwa staniki z 7o na metce rozciągały się raz do 75cm, a raz do 120. >W taki oto sposób wiele naprawde swietnych > staników (np. usztywnianych halfcupów, przezroczystych kusidełek) nie trafia do > naszych sklepów. Śledzę raczej sklepy internetowe, które mają o wiele bogatszą ofertę niż stacjonarne, i szczerze mówiąc rzadko mnie coś powala na kolana. Trzymając się Gai - nic urzekającego w ich ofercie nie widzę, wszystkie modele wydają mi się szyte na jedno kopyto, różnią się tylko kolorami, wzorami koronki i tym czy są półusztywniane, czy miękkie, chociaż na half-cupa mogłabym się skusić (gdyby był, ale nie ma). Problem w tym, że ich zdjęcia katalogowe mają się nijak do rzeczywistości, i już nawet nie chodzi o to jak stanik leży, tylko nawet o kolor (no sorry, ale ja widzę sporą różnicę między wiśnią a śliwką) i stopień przezroczystości. I trzy razy się bardzo zdziwiłam, nie wiem czy mam ochotę ryzykować jeszcze ;) Odpowiedz Link
starla777 Re: Gaia - Linea Maxima 03.10.09, 18:23 Miałam okazje przymierzyć 75 j delfiny i obwód był naprawdę ciasny miska za mała.Niedługo wejdą do sprzedaży 4 nowe modele i nie będą to usztywniane miski ale raczej wiotki materiał.Kolorystyka fajna biało -brązowa ,brązowo-biała i biało-niebieska (staniki podobne do aktualnej nowości EVY)i jeden cały czarny stanik. Odpowiedz Link
ardnaskelad Re: Gaia - Linea Maxima 08.10.09, 17:51 Cóż.... ja mam z tej serii biustonosz selena 80J i powiem tak obwód się nie rozciągnął ani odrobinę, raczej zbiegł się odrobinę w praniu, więc w takim razie musiałam zainwestować w przedłużkę. Ogólnie niestety nie jestem zadowolona, bo słabo trzyma biust. Niby jest dobry-leży jak trzeba, nic nie ciśnie, nic nie spada, a biust mi w nim lata jakbym wcale stanika nie miała :( taki troche nietrafiony. Odpowiedz Link
starla777 Re: Gaia - Linea Maxima 09.10.09, 08:09 Niedługo powinien pojawić się model Eveline biało -brązowy i biało -niebieski .To jedyny model gdzie miski będą ''odpancernione'' na dole -nie będzie tej gąbki tylko materiał koronkowy szyty podwójnie. Jest wygodny -sprawdzony nabiustnie! Odpowiedz Link