lalkanieduza malinowe retro plunge - rozczarowanie 03.11.07, 21:42 Kompletna klapa. Brzydko wystaje spod każdej wydekoltowanej bluzki, a właśnie z myślą o dekoltach był kupiony :( Ramiączka długaśne. Gdybym go zostawiła musiałabym skrócić je o 6-7 cm. Rozmiar 28E (przy wymiarach 65/84) robi mi małe bułki pod pachami. Po podciągnięciu ramiączek brzegi misek wrzynają się w piersi. Kolor na zdjęciu wydawał się bardziej intensywny. Odsyłam do sklepu. Odpowiedz Link
fiolkast Freya Geo 09.11.07, 13:13 Czy któraś z Was drogie forumki o takim słyszała? Właśnie wypatrzyłam takowy na ebayu w moim chyba rozmiarze, za dobrą cenę, ale nie widzę go w wątku freyowym, może to jakiś starszy model? Jeśli któraś wypróbowała wdzięczna będę za info! Odpowiedz Link
abrakadabra_82 Re: Freya Geo 09.11.07, 16:14 Geo to model wzorowany na phoebe.. zajrzyj wiec pod phoebe,margo,lucille,tia... PS. jest sliczny...tez na niego poluje:) Odpowiedz Link
fiolkast Re: Freya Geo 09.11.07, 19:06 ojoj to naprawdę bardzo dobra wiadomość! Czytałam, że one fajnie leżą, w takim razie skuszę się na kolejną próbę mam nadzieję że udaną :) Dzięki za podpowiedź! Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Freya Geo 09.11.07, 20:45 Modelka Kasicy kiedyś występowała w geo stanikomania.blox.pl/2007/08/Biust-osmy.html#ListaKomentarzy Mnie sie podoba kształt jaki nadaje piersiom. Odpowiedz Link
fiolkast Re: Freya Geo 22.11.07, 18:01 No to sie skusiłam i mam! na razie to chyba najlepszy stanik który posiadam. Jedyne zastrzeżenie mam do materiału - nie jest miękki i taki super miły w dotyku, raczej jakby sztucznawy, ale ten sam problem jest zdaje sie w innych modelach miękkich. Leży jak na razie super, ładnie zbiera z boków i podnosi (jeszcze trochę a będę mogła stanąć obok wspomnianych modelek kasicy :) !) mam nadzieję, że będzie taki wygodny zawsze! Odpowiedz Link
agastrusia Arabella Nutmag 10.11.07, 14:16 Zamówiłam sobie arabelle nutmag 32 G. Śliczny przejżysty brązowy materiał z zielono-wrzosowym wykończeniem. Jak to arabella rozciąga sie dość mocno - zapiełam sie bez większego wysiłku na ostatnią haftke przy moich 82 cm pod biustem. Fiszbiny ściśle przylegają do mostka - jak dla mnie za nisko się kończą. Niestety idzie do zwrotu. Będe próbować z innym modelem i rozmiarem. Zastanawiam sie czy freya wogule jest dla mnie. Odpowiedz Link
martvica Re: Arabella Nutmag 18.11.07, 18:20 Mierzyłam dziś nutmagi sztuk 2, 65F i 65FF. Zaskoczenie nr 1 - zmieściłam sie w 65, chociaż byłam pewna że będą za ciasne. Zaskoczenie nr 2 - 65F ciasne, w 65FF spore luzy, na fiszbiny i przyleganie do mostka nawet nie patrzyłam. Generalnie namierzyłam się Freyi i w każdej było coś nie tak, chyba spróbuję dać szansę Melissie :( Odpowiedz Link
ungore Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.11.07, 16:59 Ja już nic nie wiem, w co ja mam celować?! nie mam jesczze dobrze do branego biustonosza, czekam wlasnie na Kitty z Avvocado 65E, chociaż sugerowano mi 65F przy wymiarach 71/91cm (bez stanika mocno ściśnieta/luźno).. no i marzy mi się Arabella ale teraz pytanie.. wiem, ze jest bardzo rozciągliwa, więc czy ryzykować 60FF czy 65F czy w ogole coś jeszcze innego.... POMOZCIE! Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.11.07, 17:15 Ja bym wzieła 60G. Arabellki są rozciagliwe, zwłasza czarna. Ja przy moich 65cm w zebrach moglam czarna od razu zapiać na najciaśniejszą haftke i było luzniej niż w używanych stanikach. Za luzno niestety. ostrygowa troszke lepsza ale też poszla już pod igłę. inaczej nie nadawałaby się do noszenia. Odpowiedz Link
ungore Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.11.07, 17:18 Nastawiam sie na czarna w intimo.. ale G??!! czy to nie szlaeństwo rozmiarowe?? ja na prawde nie jestem bardzo biuściasta.. do niedawna udawąło mi się wepchnać nawet w 75B :D Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 22.11.07, 18:19 Ech...ja mam 72/91 w porywach do 91,5. Kupiłam czarną arabelkę 60FF. 65F była pomarszczona cała a 60FF ładnie leżała. Od 15 listopada noszę ją dzień w dzień i obwód ciasny jak cholera (mam przedłużkę bo bez mialam czerwoną kreche i zdartą skórkę). Miski w sumie ok.Teoretycznie się ma bardzo rozciągnąć więc czekam na to z utęsknieniem. Ciekawe tylko czy miski się nie porozciągają? Odpowiedz Link
songor Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.12.07, 21:06 mam 91,5 w biuscie i nosze 60 FF, G jest za duze wiec sugerowalabym jednak FF brac :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.12.07, 21:15 Ja mam 90cm (na mocnym wdechu) w biuscie i na mnie 60G jest za mała. Była dobra jeszcze nie dawno ale dziś za mała:(. (Pozostałe moje staniki tez zrobiły się jakieś malutkie) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.12.07, 21:19 Chciaz może dlatego ze ja zebra takie chude mam:/ Ungore ma w zebrach jednak 6cm więcej wiec moze faktycznie FF będzie lepsza. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Arabella- czarna lub oyster-pomocy! 18.12.07, 22:15 Ja też mam w biuście coś koło 91 cm, pod ok. 67-68 cm i w 60FF się nie zmieszczę, a 60G jest idealne (we wszystkich testowanych dotąd modelach :). Odpowiedz Link
angella456 Arabella, Rio, Lottie - pytanie o fiszbiny 21.11.07, 20:56 Pytanie od początkującej uświadomionej średniobiuściastej;) Jak jest z fiszbinami w w/w modelach? Chodzi mi o te końce, które przylegają do mostka. Mam blisko osadzone piersi, i Tango mi się w nie koszmarnie od środka wbijało. Chwilowo więc wykluczyłam Panache, i zainteresowałam się Freyą. Chciałabym kupić miękki stanik, z możliwie blisko/nisko osadzonymi przy mostku fiszbinami. Odpowiedz Link
magda-fl Re: Arabella, Rio, Lottie - pytanie o fiszbiny 22.11.07, 01:24 angella456 napisała: > Pytanie od początkującej uświadomionej średniobiuściastej;) Jak jest z > fiszbinami w w/w modelach? Chodzi mi o te końce, które przylegają do mostka. Ma > m > blisko osadzone piersi, i Tango mi się w nie koszmarnie od środka wbijało. > Chwilowo więc wykluczyłam Panache, i zainteresowałam się Freyą. Chciałabym kupi > ć > miękki stanik, z możliwie blisko/nisko osadzonymi przy mostku fiszbinami. Kupiłam Rio jako pierwszy porządny stanik w porządnym rozmiarze i mimo iż w przymierzalni wszystko wydawało się ok, to przez pierwszych kilka dni przeklinałam ten stanik równo. Właśnie przez wbijające się w mostek fiszbiny. Niby za każdym razem przed założeniem stanika przesuwałam je w stronę pach (drut krótszy niż tunelik), ale one z powrotem i tak wędrowały i gryzły mnie w ciało. No ale pogryzły, pogryzły i przestały, teraz nic nie czuję, a raczej czuję, że mi wygodnie :) Trochę też je próbowałam odgiąć, ale na ile to pomogło, to nie wiem, bo odgiąć cholerniki ciężko ;) Przed uświadomieniem stanikowym zawsze wybierałam staniki z jak najmniejszą przerwą między miseczkami, bo po prostu takie lepiej moje piersi zbierały. Teraz będę je wybierać i dla lepszego zbierania i dla mniejszego bólu ;) Ale tak ogólnie Rio mogę polecić - u mnie się ułożyło szybko. Arabelki tylko mierzyłam, więc ciężko mi cokolwiek powiedzieć na jej temat. Lottie nawet jak mierzyłam, to sprawa ma się podobnie. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: Arabella, Rio, Lottie - pytanie o fiszbiny 22.11.07, 02:08 Ja mam arabellke i lottie. w lottie wcale tych fiszbin nie czuje. Są bardzo blisko siebie. (jedna zaraz przy drógiej) Mogę w niej chodzic nawet codziennie. Arablella pod tym wzgledem jest najgorsza. (za to najlepiej zbniera i zaokragla piersi), moge w niej chodzic cały dzien i jest ok (troche je odgiełam), ale nastepnego dnia muszę juz założyć inny model bo inaczej obciera i zostawia slady na skórze. Nie takie czerwone co zaraz znikają tylko takie obtarcia. Odpowiedz Link
songor Saskia 22.11.07, 10:11 Dostałam Saskie - jak ogladalam ja na zdjeciach to mnie nie zainteresowała, ale jak zobaxzyłam na zywo - CUDO bardzo ładnie lezy i podnosi biust - moge porownac z arabelka, mniej wiecej podobny efekt u mnie robi :) obwod ciezko mi porownac bo mam 65 i od razu zapinam sie na ostatania haftke (w 60tkowej Tii zapinam sie na środkową i jets cudownie ;)) wiec wiem że bede musiala zwezyc. Ale nie wyglada na rozciagliwca. Odpowiedz Link
alxandra Re: Saskia 22.11.07, 14:18 A jak z wielkości misek? Standardowe czy małe/duże? Odpowiedz Link
songor Re: Saskia 23.11.07, 09:10 hmm wlasnie zmienilam rozmair wiec nie mam sie jk wypowiedziec - jak uda mi sie odebrac dzis paczke od kasiamat00 to porownam z innymi modelami :) Odpowiedz Link
songor Re: Saskia 29.11.07, 11:48 porównujac do phobe i mitzy czerwonej - saskia ma wieksze miski, i ciut luzniejszy obwod :) Odpowiedz Link
szarsz Polyanna white 30H (65H) 29.11.07, 09:58 Wczoraj do mnie dotarła. Prosto z bravissimo :) Po wyjęciu z kartonika moja pierwsza myśl - boszsz, jakie to ma wielkie miski! To nie miski, to miednice! I druga myśl: jakie szerokie ramiączka! Jeszcze przed przymierzeniem zmierzyłam je - pełne 2.5 cm! Dużo za dużo. Pamiętacie poszwy na poduszki u naszych babć? takie białe w wytłaczane kwiatuszki z kilku płatków? z tym że tu to nadruk, szare płatki z białą obwódką. To właśnie dolna część polyanny, dół stanika i tył są identyczne, choć przód jest praktycznie nierozciągliwy, a tył się rozciąga. Górna część misek to koronka, miła i delikatna w dotyku. Bardzo grzeczna. Zapięcie na trzy haftki - dla mnie to zaleta, nie lubię wąskich dwuhaftkowców :) Dopasowanie miseczek - jak to Freya. Ideał. Piersi są pięknie zebrane, okrąglutkie, śliczne. Nie wystają poza obrys ciała aniani. Jedno spojrzenie w lustro i podjęłam ostateczne postanowienie: koniec z wynalazkami typu Panache, Avocado czy Curvy Kate. To Freya szyje dla mnie i moje piersi kochają Freyę. W żadnym innym biustonoszu nie są tak piękne i nie czują takiego komfortu. Aha. Wielkość misek standardowa. 30H to mój regularny rozmiar. Za to obwód :( Szerooooki. Jak stanik w rozmiarze 30 może mieć 63cm luzem i 75 po rozciągnięciu? Dlaczego? Kto mnie tak karze? Polyanna za to, w przeciwieństwie do takiej choćby Lucille sprawia wrażenie dobrze trzymającej. To znaczy zapięta na ostatnią, najciaśniejszą haftkę trzyma dobrze i ani drgnie. Jak się rozciągnie - będę zwężać. Trudno. Może doczekam Frei szyjącej duże miski w obwodzie 28. Miseczka jest cięta z trzech kawałków materiału - ma to być balconette ale raczej wygląda jak 3/4. Bliżej temu czemuś raczej do fullcupów (choć nie jest w pełni tego słowa full cupem) niż do mojego wyobrażenia balkonetki. Po kilku godzinach w polyannie mogę powiedzieć z pełną odpowiedzialnością - to najwygodniejszy stanik, jaki miałam. Nie oddam go nikomu :) Nawet na noc ciężko mi było się z nim rozstać. No. To podsumowując, to idealny stanik na zimę. Będę go nosić pod białe koszule, jest wystarczająco grzeczny. I na pewno na pewno kupię też czarny. Choć cena powala na kolana, 28 funciaków to dużo. Niestety :( Odpowiedz Link
maheda Polyanna black 34HH (75HH) 04.12.07, 12:05 Genialna. Obwód tak ścisły, jak we Freya Millie 32J i właściwie miski też podobnego rozmiaru (czyli większe od standardowych). Ma troszeczkę węższe od niej fiszbiny (mimo szerszego o rozmiar obwodu) i duuuuuuużo lepiej zbiera biust. Po raz pierwszy biust nie wychodzi mi poza obrys ciała, chyba jeszcze białą sobie kupię. Obwód mierzony w rękach bez rozciągnięcia: 68/71 cm, po rozciągnięciu: 89/92 cm (do najbliższej haftki/do najdalszej haftki). (Żeby nie być gołosłowną: wymiary różowej Millie po pół roku intensywnego noszenia to odpowiednio: 69/72 cm i 90/93 cm - właśnie zmierzyłam.) Super jest. Zostaje. Odpowiedz Link
szarsz Re: Polyanna black 34HH (75HH) 04.12.07, 17:50 Jak miło :) Czekałam na słówko o czarnej wersji mojego ulubionego od kilku dni stanika i stało się :) Postanowione, czarny też kupuję. maheda napisała: > Obwód tak ścisły, jak we Freya Millie 32J A Millie od początku była taka luźna, czy z czasem Ci się tak rozciągnęła? Odpowiedz Link
maheda Re: Polyanna black 34HH (75HH) 04.12.07, 18:05 Od początku, i mam wrażenie, że wcale się nie rozciągnęła - jest bardzo elastyczna. Jakaś dziewczyna mówiła, że ma Millie od prawie dwóch lat i obwód wydaje się jej niezmieniony. Polyanna to jest chyba hit dla biustów H+, coś mi się widzi. Zastanawiam się nad białym. ;))) Odpowiedz Link
bruxelka11 Myrtle 06.12.07, 09:25 Hej! Czy może któraś kobitka ma doświadczenie osobiste z Myrtle? Czy rozciąga się bardzo? Czy dobrze podtrzymuje? :) Obecnie noszę Arabelkę 60FF przy wymiarach 72/91,5 i zastaawiam się czy nie zamówić w takim samym rozmiarze Myrtle... :) Tyle, ze arabelka na początku była upiornie ciasna. Po miesiący chodzenia nonstop nadal mam przedłużkę chociaż juz i tak się rozciągneła. Zastanawiam się czy Myrtle też się rozciągnie czy mogą być z tym problemy? Mierzyłam obwód 65 i wydawał się minimalnie zaluźny...ale tak samo było z Arabelką 65 za duży a 60 za mały :))) Odpowiedz Link
maheda Re: Myrtle 06.12.07, 09:31 Mierzyłam obwód (i tylko obwód, niestety, bo miseczek na mnie nie ma) 32 - jest na mnie dobry, a moim typowym obwodem jest 34. 32 są na mnie dobre z Freyowych Millie i Arabelki oraz z Kalyani. Spróbuj Myrtle 28. Odpowiedz Link
bruxelka11 Re: Myrtle 06.12.07, 09:57 Dzięki :) Czyli wezmę taki sam rozmiar jak Arabeli i zobaczymy :) Odpowiedz Link
sylwiastka Re: Myrtle 13.01.08, 12:20 Myrtle to mój pierwszy zakup z bravissimo, zamówiłam 5.01, wysłali 7.01 a doszło 12.01. Jest to również pierwszy brytyjczyk mojej rodzicielki. Niedawno byłyśmy w avocado i tam mierzyła ją w rozmiarze 30DD (był tragicznie za mały, ale tylko taki mieli). Zamówiłam 30F i leży idealnie. W prawdzie mama robi dziwne wygibasy, garbienia itp. aby udowodnić, że miseczka odstaje.. Jednak gdy jest w normalnej wyprostowanej pozycji miska jest ok :) Stanik ma cudowny, miękki materiał, brak koronek - nic nie drapie. Tylko ramiączka są strasznie szerokie... Aha jeszcze obwód 65 raczej rozciągliwy (wyjściowo zaniżony) bo mama zapina się, podczas gdzy dotychczasowe avocado nawet się nie dało naciągnąć( mowię o 65). Zatem kolejny transfer z 70D/E avocado na 65F Frei i absolutne zakochanie mamy w netowych zakupach (nie trzeba jeździc po mieście i szukać, tylko staniki same przychodzą do skrzynki :) Odpowiedz Link
bluebebe Myrtle olive 29.01.08, 21:03 Przepiękny. Jest dużo piękniejszy niż na zdjęciu. Ale ja uwielbiam takie połączenia kolorystyczne jak jakiś wściekły z jakimś "zdechłym" kolorem. Tutaj mamy fuksję i oliwkowy. Mam 30FF, minimalnie bułkuje (76/97), ale minimini i o to mi chodziło, bo mój biust za parę miesięcy będzie trochę mniejszy pewnie. (a jak nie to sprzedam z żalem). Zapinam się bez problemu, ale na razie na luźną haftkę. Moim zdaniem fason i efekt biuściany są bardzo podobne do tego jaki obserwujemy przy Arabelli. Odpowiedz Link
madzi1 wielkość misek 11.12.07, 23:16 Potrzebuję info, która z frei ma większe miski niż tigerlilly? (oprócze zety i arabelli) Trochę wyrastam z tigerlilly i chciałabym coś kupić ciut większego. Na ebayu jest lucille, tutti frutti, sassy, tia, phoebe. Czy któryś z nich ma trochę większe miski niż tigerilly i przy okazji mogłby też być bardziej ciasny? :) Odpowiedz Link
jaagna Re: wielkość misek 12.12.07, 07:41 Tutti frutti i tia na 100% mają bardzo ciasne obwody - tigerlily własnie testuję od godziny, wiec dużo nie mogę powiedzieć, ale wyglada mi na luźnawy staniczek (noszę 70 przy 81 cm pod biustem, zapięłam sie na najciasniejsza haftkę i wcale nei ciśnie, mogłabym zapiąć sie dalej). Miseczki Tutti frutti i Tia wyglądały mi na regularne (miałam w innym rozmiarze). Moze spróbuj Ines? - ma dosyć obszerne miseczki, ale nie dam głowy, że większe od tierlily. Można ją czasem spotkac na eBayu. Mitzy miała niemałe miski, ale ma zupelnie inny krój, niż podane przez ciebie staniczki. Odpowiedz Link
songor Re: wielkość misek 12.12.07, 08:34 spore miski ma jeszcze saskia kasiamt00 mowiła - o ile dobrze pamietam- tez o mitzy brzoskwiniowej Odpowiedz Link
madzi1 Re: wielkość misek 12.12.07, 10:37 Tylko, że ani saski ani mitzy nie ma na ebayu w moim rozmiarze :/ Odpowiedz Link
elmilinden Re: wielkość misek 12.12.07, 08:38 Do mnie powinien ten Tutti Friuty dotrzeć niedługo, zamówiłam 60DD, ale jak znam życie, to będzie za ciasny i za duży w miskach, więc opiszę tę katastrofę:) Odpowiedz Link
abrakadabra_82 Re: wielkość misek 13.12.07, 22:52 phoebe,lucille i tia ma male miseczki..duze ma millie,rio,ines..nie mam porowniania do tigerlily..niestety:( Odpowiedz Link
songor Re: wielkość misek 14.12.07, 09:14 phoebe i tia - potwierdzam, ale o lucille slyszalam odwrotnie :> Odpowiedz Link
madzi1 Re: wielkość misek 14.12.07, 09:21 Hym..to jak tia ma małe miski to może sobie wezmę 60E zamiast 60DD? I tak mi się cały czas biust przemieszcza jeszcze, więc jest szansa, że będzie dobry? Odpowiedz Link
limonka_01 HARRIET 31.12.07, 10:18 Harrier to bliźniaczka Pollyanny. Biała w różowa krateczkę. Tylko rozmiarówka kończy się na G. Krój plunge. Całość uszyta z delikatnej, troszkę śliskiej tkaniny połaczonej z równie delikatną białą koronką. Ramiączka białe i szerokie - 2cm. Jak ktoś skarży się na rozregulowujące się ramiączka, to w tym przypadku byłby zachwycony. Klamerki przesuwa się z wielkim trudem. Miseczki pięknie zaokrąglaja piersi, jednak są raczej małe. Odpowiedz Link
szarsz Lucille 65GG i 65H grape 02.01.08, 11:53 Zamówiłam najpierw 65H. Miski okazały się tak duże, że łopotały :) 65GG - dobre na początek cyklu, pod koniec bardzo delikatnie bułkują. czyli rozmiar taki trochę połówkowy - bo taką na przykład pollyannę mam 65H i jest dobra właśnie w tych bardziej biuściastych dniach cyklu. Po @ jest odrobinę za duża. Ad meritum :) Lucille jest przepiękna. Wymakowana w najdrobniejszym szczególe. A już pomponiki na mostku urzekły mnie niebotycznie. Nie rozumiem dlaczego tak bardzo przekłamują ją zdjęcia, przecież jest śliczna, ale zupełnie inna od freyowych fotek. Obwód - dość szeroki. Ale niczego innego nie oczekiwałam. Dopóki freya nie zacznie szyć 60-tek, wszystko mi będzie za szerokie. Mam 67 pod biustem i zapinam ją na środkową haftkę - tak mi najwygodniej. No i niestety, egzemplarz egzemplarzowi nie równy. Mniejsze miseczki (w moim przypadku) = ciaśniejszy obwód. W 65H najbardziej komfortowo czułam się w obwodzie zawiązanym na kokardkę : ( Co najdziwniejsze - pomiary "ręczne" tego nie wykazały. Nie wiem, może mierząc 65H mniej go rozciągałam? Miseczki - na pierwszy rzut oka wydawały się niekompatybilne z moim biustem kompletnie. Moje piersi można przyrównać do połówki kropli a Lucille chyba jest dla pań, których piersi to połówka idealnej kuli. Decyzja więc o zostawieniu jej była... hm... niezbyt rozsądna ;) Ale okazała się trafna, bo stanik dopasował się do mnie! cud :) Pięknie kształtuje biust, nic nie wystaje poza obrys ciała. Jest ślicznie. Jabłuszko jak malowane :D Ramiączka dość szerokie, w przedniej części obszyte materiałem miseczki. Wada ich - są dość śliskie i nie trzymają zaciągniętej długości. Nawet jak się już wjedzie na obszycie. Fajna ta lucille :) Lubię ją bardzo bardzo. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Tallulah 03.01.08, 20:21 Miał ktoś toto? Głównie chodzi mi o obwód, czy jest ścisły czy raczej luźny. Na ebayu występuje i strasznie mnie kusi. O tak wygląda: tiny.pl/p5d7 tiny.pl/p5d9 Mam 67 pod biustem dlatego takie info jest dla mnie ważne bo tylko 30 są, a nie ma 28 :( a jest taki sliczny, że chyba się skuszę :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 RIO a inne freye 05.01.08, 18:49 No wiec zamówiłam sobie tą czerwoną w rozmiarze 60GG. teraz jednak zaczynam sie zastanawiać czy nie przesadziłam z tą miską. czytam ze to dużomiskowiec. Ma sporo wieksze miski od arabelli? Wydaje mi sie ze w arabelli pasowaloby na mnie 60GG jak nie 60Gi1/2 :) własciwie na mniejszą piers jest dobra ta arabellka, niestety na wiekszej widać ze za mała. Zmienic zamówienie na RIO 60G? Odpowiedz Link
szarsz Re: RIO a inne freye 06.01.08, 11:35 O, sama jestem bardzo ciekawa, bo rio w kolorze scarlett bardzo mi się podoba. W każdym razie - koniecznie daj znać, jak już dostaniesz :) Odpowiedz Link
amett Re: RIO a inne freye 10.01.08, 14:54 Ja też zamówiłam czerwone Rio w rozmiarze 60GG i dzisiaj do mnie dotarło :) Miseczki są w nim niestety na mnie trochę za małe (mam w biuście 94cm), marszczą się na wierzchołkach. Dla porównania mierzona jakieś dwa miesiące temu Arabelka w rozmiarze 65G była dla mnie idealna (jeśli chodzi o miseczki, bo obwód bym musiała chyba skrócić o połowę, żeby pasował i wtedy miseczki już tak ładnie by nie wyglądały ;)). Jeśli to by miało coś pomoc, to mam jeszcze porównanie z Panache Tango, rozmiar 60GG, z którego wyrosłam jakiś czas temu i Rio ma od niego miseczki sporo większe, ale też chyba bardziej zabudowane. Jeśli chodzi o obwód, to jest węższy niż w Tango, ale i tak mogłam zapiąć się od razu na najciaśniejszą haftkę bez większego problemu (pod biustem mam 59cm). Teraz jestem zapięta na środkowej i wszystko póki co trzyma się na swoim miejscu, więc nie jest źle :) Najbardziej rozczarowałam się fiszbinami, bo wiązałam z nimi duże nadzieje ;) Nie są może aż tak szerokie jak w Tango (chociaż prawdę powiedziawszy wiele im nie ustępują), ale i tak bliżej im do zawierania znajomości z moimi plecami niż środkiem pachy. No i niestety fiszbiny od strony mostka lądują jeszcze na piersiach, ale w moim przypadku chyba tylko plunge rozwiązałby ten problem. Za to kształt biustu w Rio jest świetny :) Co prawda wystaje poza obrys ciała, ale to akurat mi nie przeszkadza i bardziej liczy się to, że jest ładnie zaokrąglony (w odróżnieniu od tego, co robiło mu Tango, które mojego biustu jakoś nigdy polubić nie mogło) I teraz do końca jeszcze nie wiem, co zrobić, bo w sumie to najlepszy biustonosz, jaki miałam do tej pory, ale z drugiej strony te przymaławe miski... Ech, daję sobie jeszcze kilka dni na zastanowienie i się okaże. Odpowiedz Link
magdek2 Re: RIO a inne freye 12.01.08, 22:33 takie rio zamówiłaś czy inne ? www.peachfield.pl//big_picture/23 może głupie pytanie, ale jestem początkująca w tym wszystkim a też przymierzam się do pierwszego zakupu na odległość, mam 102-103 w biuście i myślałam że 75 F wystarczy, dlatego pytam czy to ten sam model... Odpowiedz Link
amett Re: RIO a inne freye 13.01.08, 00:12 takie, takie, tylko kolor inny :) I w rzeczywistości trochę bardziej zabudowane jest, niż wydaje się na tym zdjęciu. Odpowiedz Link
mamamisia74 Pollyanna -pilne 07.01.08, 22:03 dziewczyny, czy przy 81/106 brać 32GG czy 32G?czy Pollyanna to małao- czy dużomiskowiec? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Pollyanna -pilne 07.01.08, 22:43 Różnica momiędzy Pollyanną 32G a Pollyanną 32GG jest wieksza niż myślisz. To są dwa różne staniki, o różnych krojach i prawdopodobnie wielkościach misek. Podczas gdy 32G jest seksownym plunge, to 32GG ma krój balkonika z zapięciem na 3 haftki, szerszymi fiszbinami i ramiączkami o szerokości 2,5cm. A nie mozesz wziąć obu i jednego odesłać? Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna -pilne 07.01.08, 22:50 Ja mam 30H - balkonik. Regularny ze wskazaniem na dużomiskowca. I dość fajnie trzyma obwód, jak na freye Odpowiedz Link
mamamisia74 Re: Pollyanna -pilne 08.01.08, 20:03 Dzięki za informacje. Teraz nie mam pieniążków na zamrożenie w dwa staniki i zaryzykuję 32G Odpowiedz Link
ewa.102 Re: FREYA Harmony 09.01.08, 19:23 Czy ktoś coś wie na temat tego biustonosza? Interesuje mnie rozmiar 75 HH Odpowiedz Link
ewa.102 Re: FREYA Fiesta 09.01.08, 19:26 Proszę o informacje na temat tego modelu, jeśli ktoś wie coś na jego temat. Szczególnie jeśli chodzi o rozmiar 75 HH Odpowiedz Link
ekler.ka Re: FREYA Fiesta 09.01.08, 19:33 i fiesta i harmony to staniki firmy panache :) poszukaj w watku dot. tej marki. Odpowiedz Link
abrakadabra_82 rozmiar lucille 10.01.08, 14:53 Slyszlam ze lucille jest strasznie duza.. Stad moje pytanie? Jak ona ma sie w porownianiu z rio,millie, phoebe i tia. Jezeli Rio nosze w rozmiarze 70gg, a phoebe i tia w 70h, to jaka lucille powinnam sobie upolowac? :) Odpowiedz Link
szarsz Re: rozmiar lucille 10.01.08, 15:01 Nie mam żadnego z tych, które wymieniłaś, ale przymierzałam phoebe. Wydaje mi się, że lucille 70GG będzie miała tak z ćwierć rozmiaru mniejsze miseczki od phoebe 70H, natomiast lucille 70H będzie ogromna. Odpowiedz Link
beata9957 Re: rozmiar lucille 12.01.08, 20:55 Ja tez mam na nia ochote i w zwiazku z tym pytanie.Majac 105-106 w biuscie a pod 80 to czy 32GG bedzie pasowalo???Mam Inez 32G i bardzo szybko zaczelo mi lekko bulkowac wogole w biuscie w ciagu dwoch miesiecy doszlo 4 cm.Nie wiem czy to wina zimy czy biuscik zaczal wracac tam gdzie ma byc.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
charm POLLYANNA 12.01.08, 10:03 Czarna ponoć jest bardzo ścisła... ale czy ma sens próbować z 65H/65HH przy ciasno mierzonym obwodzie pod ~65cm (luźno 69cm)? Odpowiedz Link
ekler.ka Re: POLLYANNA 12.01.08, 20:45 raczej nie.az porwalam mamie z szuflady. ma 75,a na mnie jest w obwodzie scisla,ale ok,a mam scislo mierzone 79-80. Odpowiedz Link
szarsz Pollyanna caramel 30H (65H) 15.01.08, 09:56 Cóż.... mogłabym właściwie powtórzyć wszystkie moje zachwyty nad pollyanną white :) tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510602&a=72662308 dodam kilka nowych: wersja caramel wydaje mi się ściślejsza niż wersja biała. Pod biustem mam 67cm i zapięłam się wprawdzie na środkową haftkę, ale mi niekomfortowo - chyba przepnę na najluźniejszą :) Tak więc - to najciaśniejsza freya jaką mam. Sprawia też wrażenie mniej rozciągliwej niż biała. Pomierzę ją w domu. Trzyma fason białej - biust jest wysoko, piękny, okrągły i już ją kocham. Kolor - caramel - to jasny brąz z łososiowymi kwiatuszkami i kokardkami na środku. Podoba mi się, mimo tego, że ja jestem raczej fanem głębokiego brązu, tego z gorzkiej czekolady. Wiedziałam już, jaka jest zabudowana i szeroka, więc nie zrobiła na mnie wrażenia. Spod bravissimowego topu (BC03) wystaje, odrobinę przodem (bo te taśmy przy dekolcie są półprzeźroczyste) - do zaakceptowania i baaaardzo przy rękawach. Znaczy się ten top nie ma rękawów, nie wiem, jak to nazwać ;) No. to teraz będę polować na czarną i będę mogła powiedzieć, że na zimę jestem zaopatrzona. Gorzej, gdy przyjdzie lato i zapragnę czegoś delikatniejszego, mniej zabudowanego, o cieńszych ramiączkach... ciężkie jest życie biuściastej... Odpowiedz Link
green_orange Re: Pollyanna caramel 30H (65H) 15.01.08, 10:33 Szarsz, napisz proszę jeszcze jaki jest Twój obwód w biuście. Ja dopiero szukam swojego prawidłowego rozmiaru i modelu, Pollyanna bardzo mnie interesuje, tylko nie wiem w jaki rozmiar celować, w 65G czy 65H. Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna caramel 30H (65H) 15.01.08, 10:39 W biuście mam 97-98 cm i noszę staniki o większych miseczkach niż to wynika z tabelki. Odpowiedz Link
green_orange Re: Pollyanna caramel 30H (65H) 15.01.08, 10:50 Ja mam w biuście 99, z tym że pod biustem trochę więcej niż Ty, aż 77. Mierzyłam stanik Panache o rozmiarze 70FF i od razu zapiłam się na środkową haftkę, a i bułeczki były zwłaszcza nad większą piersią. Przy następnym zakupie chciałabym spróbować 65G i zastanawiam się czy Pollyanna to dobry wybór. Chyba trzeba zaryzykować :) Odpowiedz Link
mig_usia Re: Pollyanna 30H (65H) czarna - SZARSZ 15.01.08, 10:51 ponoc szukasz: www.allegro.pl/item296908049_freya_pollyanna_65h_czarny_nowy.html jest tez w watku allegrowym z opisiem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=72182316&a=74411599 ale w sumie nosisz wiekszy rozmiar niz tabelkowy i masz przetestowana:) Odpowiedz Link
green_orange Re: Pollyanna 30H (65H) czarna - SZARSZ 15.01.08, 10:56 też już ją widziałam :) ciekawa okazja :) Odpowiedz Link
szarsz Re: Pollyanna 30H (65H) czarna - SZARSZ 18.01.08, 11:46 shit! Spóźniłam się na aukcję o kilkanaście sekund! Odpowiedz Link
beata9957 Re: FREYA 17.01.08, 18:46 Witam.Chce sobie kupic Freyke Yasmin.Tylko nie wiem jaki rozmiar miseczki.Pod mam 80 cm a w 104-105.No i mam pytanie brac 32G czy GG???Poradzcie mi kobitki. Odpowiedz Link
beata9957 Re: FREYA Yasmin 17.01.08, 18:47 beata9957 napisała: > Witam.Chce sobie kupic Freyke Yasmin.Tylko nie wiem jaki rozmiar > miseczki.Pod mam 80 cm a w 104-105.No i mam pytanie brac 32G czy > GG???Poradzcie mi kobitki. Odpowiedz Link
abere8 Re: FREYA Yasmin - prosba o info 27.01.08, 09:22 Ja mam podobne pytanie - jesli czarna Polyanna i Retro Plunge sa na mnie dobre w 30F, to Yasmin tez powinnam taka brac, czy moze 30E? Mam wymiary 73/88. Jak u niej z obwodem i miseczkami? Odpowiedz Link
limonka_01 Re: FREYA Yasmin - prosba o info 28.01.08, 02:01 Obwód Yasmin jest w normie, czyli nie rozciąga się drastycznie, tylko troszeczkę. Miski raczej standard, na pewno wieksze od retro, podobne do Pollyanny, ale o nieco innym kroju. Stanik nie zbiera biustu do środka, jak Pollyanna. W rzeczywistości nie jest taki ladny jak na zdjęciach w internecie. Odpowiedz Link
green-avocado Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:11 Buszuję po biuściastych zakamarkach Internetu od niedawna, więc proszę powiedzcie mi - czy jest ryzyko, że za jakiś czas nie będę już mogła kupić Lottie ? Choruję na nią odkąd ją zobaczyłam, ale bardziej potrzebna mi Retro, więc nie wiem kiedy będę mogła kupić Lottie. A mieć ją muszę ;-) Z tego co wiem jest z kolekcji jesień zima '08, czy to znaczy że niebawem wejdzie wiosna/lato i moja piękna Lottie zniknie ..? (Chcę kupić na Intimo4you) Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:17 no wycofaja.ale zawsze mozna potem dorwac gdzies-moze pojawic sie na brastopie,na pewno bedzie na ebayu... Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:28 acha,jeszcze jedno: tu masz w korzystnej cenie lottie : www.curvesandlace.com/ProductDetails.aspx?ProductId=12411&ProductColourId=20534&Back=Offer , tylko rozmiarowka przebrana... Odpowiedz Link
green-avocado Re: Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:29 A kiedy wejdzie nowa kolekcja ? Chyba pora się zbierać z zamówieniem. Na ebayu owszem, może się coś znajdzie, ale raczej nie 60DD ... Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:32 Mam wrażenie, że na wyprzedażach w biuściastych sklepach DD zazwyczaj trzyma się dość długo. Najszybciej chyba schodzą F-G. Odpowiedz Link
green-avocado Re: Wycofają Lottie ? 17.01.08, 23:41 To mi dałaś nadzieję, Kasico, że się załapię ;-) Teraz tylko mam dylemat, 65/78 i wyceniono mnie na 60DD właśnie, Lottie muszę szybko kupić jako pierwszą - pewnie za jakiś czas będzie za mała i długo jej nie ponoszę. A może kupię Retro 60DD a Lottie na wyrost, jak już mi biust z pleców wróci..? Nadmiar wiedzy, mętlik mam w głowie ;P Odpowiedz Link
ekler.ka Re: Wycofają Lottie ? 18.01.08, 00:00 zgadzam sie z kasica,dd zwykle zostaje.chociaz nie wiem,jak z 28. i ja bym nie przesadzala z tym biustem na plecach przy twoim rozmiarze i kupowala.ale to ja ;) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Wycofają Lottie ? 19.01.08, 15:50 Retro ma szansę być na ciebie dobre, bo na moje 84 "w" 60DD było zdecydowanie za małe. Lottie niestety nie mierzyłam, ale też na nią chorowałam kiedyś, teraz mi przeszło jakoś :) Odpowiedz Link
green-avocado Re: Wycofają Lottie ? 19.01.08, 16:13 'Retro ma szansę być na ciebie dobre, bo na moje 84 "w" 60DD było zdecydowanie za małe. ' No właśnie kupiłam Retro, ale 60E, bo 60DD robiło buły po bokach i nieco mniejsze z przodu (na większej piersi). Za to E na nią pasuje, a na mniejszej smętnie wisi. Ale mam od pani ze sklepu protezę ;D Odpowiedz Link
ekler.ka myrtle,tigerlilly,patty 22.01.08, 15:33 oblowilam sie na wyprzedazach, najpierw wzielam tigerlilly 32gg i mytle 32g. i potwierdzily sie tezy dziewczyn z galerii- zupelnie inne fiszbiny ma freya powyzej g. tyle ze dla mnie to swietna wiadomosc :) typowo freyowym typem nie jestem,arabelle musialam odginac,zeby sie nie wpijala,inne tez (poza retro). a tu co?pelna wygoda :) myrtle tymczasem mialo fiszbiny a'la arabella i troche bulkowalo,wiec wymienilam 32gg. no i dzis przyszlo,tez lezy znacznie lepiej,ale nie jest to idealna kopia tigerlilly! miska w myrtle jest glebsza i biust ma nieco inny ksztalt.moze ma na to wplyw inne miejsce produkcji:jedno w maroku,drugie w tunezji.ech ;) no ale oba sa fajne generalnei,a przede mna otwieraja sie mozliwosci freyowe :) wzielam tez patty 32g,w porownaniu z moim starym retro 34ff miska taka sama. obwod ciasniejszy,czyli w sam raz. calkiem fajna sprawa. niedlugo postaram sie cyknac jakeis zdjecia. Odpowiedz Link
ekler.ka myrtle 23.01.08, 14:16 no wkurzylam sie dzis! zalozylam pierwszy raz moje nowe myrtle 32gg,przekonana,ze wygoda bedzie,tak jak w tigerlilly w tym samym rozmiarze,bo to przeciez to samo...i co? po pierwsze robi lekkie stozki,a tiger nie,po drugie,wpija sie miedzy piersiami...bede musiala odginac chyba.ach,w zyciu nie mozna byc niczego pewnym...a moze to tunezyjczyki szyja inaczej niz w maroku...? Odpowiedz Link
olusimama Iona (siostra Myrtle) 27.01.08, 10:00 pozwole sobie skopiowac tutaj opis, który wysłałam z fotkami do galerii. : rozmiar 32GG. (moje wymiary - 77/104) leży rzeczywiście tak jak Myrtle, ale kolorki ma wiosenne i jest taka bardziej... optymistyczna ;-) Ten sam materiał, śliski, satynowy, miękki i przyjemny w dotyku. Obwód całkiem nieścisły, zapięłam od razu na trzecie haftki, więc średnio rokuje. Za to miski... trochę chyba za duże, na zdjęciu od góry widać jak brzeg faluje. ładnie podnosi, zbiera średnio, zostało mi trochę piersi pod pachami, fiszbiny za daleko. A kształt.. same widzicie, od dołu ładnie a góra spłaszczona. Pod bluzką to wygląda całkiem nieźle, ale jakoś nie jestem przekonana. Wysoko sięga pod pachę, a podciągnięte ramiączka gryzą mnie w ramiona. Jak je opuszczę będzie podstawka pod piwo jak nic. Właśnie siedzę na Bravissimo i szukam na co tu wymienić. Odpowiedz Link
fortunata0 Re: FREYA 28.01.08, 16:17 jak rozmiarowo wyglądają majtki we Freyach są zawyżone czy w też odpowiadają normalnej rozmiarówce UK? Przy moim polskim 42 (ang. 14) zamówić 12 czy 14? Odpowiedz Link