metalowiec77 Katie Price 18.10.07, 21:25 widzę z któregoś postu, że to linia Panache Czy ktoś ma? tinylink.com/?JPhjWNEofh (skracam linka pierwszy raz, ratunku!!!) Szczególnie podoba mi się to coś: tinylink.com/?6J1QnGPZtd Tylko chyba nie wysyłają poza GB.... Odpowiedz Link
origami_21 Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 15:07 Nie orientujecie się gdzie dostanę w/w modele w rozmiarze 34G? Obydwa są na Brastopie, ale przebrana rozmiarówka. A może jest szansa, że inne rozmiary się tam jeszcze pojawią? Pomóżcie kobitki. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 18:32 Na Undercoverexperience patrzyłaś? I nie chcesz czasem Destiny 36FF? :) Odpowiedz Link
origami_21 Re: Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 19:53 Patrzyłam już chyba wszędzię i to moje pragnienie Destiny to Twoja wina droga Kasico, bo z galerii wychodzi, że jesteś jej jedyną posiadaczką. I jeszcze mnie kusisz, szujo Ty wstrętna;) nieprawidłowym rozmiarem, bo rozumiem, że masz na zbyciu? No ale jeśli masz to podeślij mi cenę na priva. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 19:59 A moze chcesz Alexandrię 34FF? Zakupiłam, ale chyba ciut na mnie za duża :( Odpowiedz Link
origami_21 Re: Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 20:06 Wy kusicielki jedne;) Dzięki dla Ciebie i Kasicy za czas reakcji. Choć podejrzewam, że miska może być maława to też proszę o podesłanie ceny na priva. Odpowiedz Link
zazulla Re: Destiny i Alexandria - szukam 26.10.07, 23:14 origami_21 napisała: > Nie orientujecie się gdzie dostanę w/w modele w rozmiarze 34G? Poki co, znalazlam tylko Alexandrie, ale na ebayu: b1a.gu.ma/ 6y8.gu.ma/ Odpowiedz Link
mm1968 PANACHE -jaki panache jesli freya 75DD??? :-)))) 26.10.07, 22:52 Dziewczyny sorki ale co to są te stalki, o których piszecie? -fizbiny? I prośba jeśli któraś nosi 75 dd z frei to w jaki rozmiar z panache celować Odpowiedz Link
kumakk Re: PANACHE -jaki panache jesli freya 75DD??? :-) 26.10.07, 23:39 to zalezy od konkretnego modelu. Ja mam z Frei 32FF lub 32G, w niektore modele sie w ogole nie mieszcze, teraz zamowilam kontrolnie Panache 32FF (za plytki) i 32G (miska ok), obydwa obwody luznawe. Czyli pasowaloby chyba 30GG, ale tego juz nie robia w tych modelach, ktore mnie interesowaly. Odpowiedz Link
mm1968 PANACHE Romany (3831) czy miseczka głeboka???? 27.10.07, 15:35 Czy któraś ma Panache Romany (3831) i wie czy miseczki sa raczej głębsze czy płytsze? Fajny model ale czy nie spłaszcza biustu? jesli któras testowała proszę o odp. :-)))) Odpowiedz Link
kasica_k Re: PANACHE Romany (3831) czy miseczka głeboka??? 27.10.07, 15:38 Nie spłaszcza, miseczki normalne - nie stwierdziłam, żeby były jakoś specjalnie głębokie czy płytkie. Jak na Panache dość wąskie fiszbiny. Odpowiedz Link
mm1968 PANACHE Romany (3831) a jak rozmiarówka normalna? 27.10.07, 16:20 Właśnie z uwagi na te fizbiny jestem nim zainteresowana, we wszystkich stanikach sa dla mnie za szerokie U i musze je przyginać ;-((( Odpowiedz Link
mm1968 PANACHE Romany (3831) a jak rozmiarówka normalna? 27.10.07, 16:37 A jak rozmiarówka typowa? Odpowiedz Link
zazulla HARMONY turkusowy, rozmiar 60K 30.10.07, 12:45 Porazka! Moje wymiary 75/110. Na dopasowaniu Bellissimy dobralam sobie 65JJ ale zasugerowano mi rozmiar 60K. W galerii byl juz Harmony ze skrajnej czesci tabelki, chyba 65J. Tam dzieje sie to samo co na mnie - WIELGACHNE fiszbiny, jakby mogly to by sie zlaczyly na plecach. Nie moglam wsadzic piersi do miseczek, bo waski obwod rozplaszczal mnie i robil buly. Przy tym pol miseczki kolo pachy pustej! Tragedia. Wykonczenie bardzo ladne. Material taki bardziej miesisty, cos w strone Daisy, ale nie taki gruby. Odsylam. Odpowiedz Link
zazulla TANGO FLORAL, bialy, rozmiar 60K 30.10.07, 12:48 Porazka! Moje wymiary 75/110. Na dopasowaniu Bellissimy dobralam sobie 65JJ ale zasugerowano mi rozmiar 60K. Podobnie jak w Harmony 60K, WIELGACHNE fiszbiny, choc tutaj to mniej odczulam. Nie moglam wsadzic piersi do miseczek, bo waski obwod rozplaszczal mnie i robil buly. Przy tym pol miseczki kolo pachy pustej! Tragedia, ale mneijsza niz w Harmony. Wykonczenie bardzo ladne. Sliczny hafcik na zalosci. Uroczy, delikatny biustonosz. Ramiaczka waskie jak na taki rozmiar. Wydaje sie byc bardziej ciasny niz Harmony, mimo, ze oba w spoczynku maja 60/61 cm a rozciagaja sie do 76 cm [Harmony zaczyna trzeszczec]. Odsylam. Odpowiedz Link
bathilda Re: TANGO FLORAL, bialy, rozmiar 60K 30.11.07, 19:24 Pytanie Lajkonika. Czy Tango Floral i Tango II to to samo tylko w innym kolorze? Odpowiedz Link
aska01 Re: PANACHE FIESTA czarno-biala. 30.10.07, 19:40 Na Listkach sie pojawila. <a href="http://www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PA-4411&mci=&size=&colour=&image=r501982-p501988-front">Link</a> Probowal ktos? Mnie nieco kusi, bo niebieskie staniki, na ktore chcialam zapolowac, kompletnie poznikaly. Odpowiedz Link
aska01 Re: PANACHE FIESTA czarno-biala. 30.10.07, 19:41 Tjaa, chyba zapomnialam, jak sie linki wkleja:/ Odpowiedz Link
miracelle Re: PANACHE FIESTA czarno-biala. 01.11.07, 20:32 piękny!!!!!!!!!! szkoda tylko, że nie ma obwodów 28.. :( Odpowiedz Link
adra_19 Re: PANACHE FIESTA czarno-biala. 15.11.07, 17:43 Są:) www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/balconette-bras/pnd3-details.aspx?colour=Black%2fIvory Odpowiedz Link
ankh_morkpork PANACHE Carousel 06.11.07, 18:46 Witam, czy ktoś coś wie o modelu Carousel? www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1532&kategoria=ad Na stronie Bellissimy widnieje jako nowość. Co Wy na to? W jaki rozmiar Panache celować przy wymiarach 84/110 (obwód uznany za właściwy i wygodny to 75, ale miseczka? H?) Pozdrawiam :-) Odpowiedz Link
kasica_k Re: PANACHE Carousel 06.11.07, 18:52 Bo to jest nowość, jak już pisałam zresztą. Miseczka GG albo H przy Twoich wymiarach, ale na 100% nikt Ci nie wywróży :) Odpowiedz Link
slonko771 moje Anastasia 3811, 70ff 07.11.07, 21:00 Tango plunge3256 bialy 65gg venus straples 3410 65g czarny ja 77/100 anastasia luzna w obwodzie miski w miare ok ale biust jakby sie rozjezdzał na boki na zdjeciu łądniejszy duzo tango ciasne strasznie zapiełam raz i boje sie ze sie porwie :), jutro jeszcze dokładnie je poogladam pod katem misek venus dziwolog nad dziwolagiobwod dobry, wysoki strasznie , biust w dziwnym kształcie , bez ramiaczek nie nadaje sie wcale , fiszbiny wbijaja mi sie w mostek Odpowiedz Link
jaagna Tango II - jade 08.11.07, 18:10 Właśnie dziś przyszła przesyłka z irlandzkiego sklepu Bramora. Matko Kochana! Ależ obłędny kolor!!! Wcześniej zachwycił mnie Tango II Cherry, ale Jade bije go na głowę! To mocna nasycona ciemna zieleń. Na obrazku był model plunge i na ten miałam nadzieję, ale i zwykły balkonik (czy tu raczej full-cup) tez może być - zwłaszcza w TYM kolorze. Przy rozmairach 81-82/105-107 wzięłam 70GG i chyba jest (prawie) dobry. No, może miski mogłyby być trochę mniejsze, ale i tak go już nie odeślę. Za ładny. Jeszcze się w drodze zgubi... ;-) Będzie akurat na "te" dni, gdy biust mi rośnie... Noszę całą Freyę w rozmiarze 34G (tylko Arabelkę 32GG), a Tango II Jade bardzo szybko "dostosowało" się w obwodzie. Mam je na sobie ok. 1 godz. zapięte na najluźniejsza haftkę i już nie cisnie. Odpowiedz Link
bambinooo PANACHE OPHELIA 09.11.07, 16:20 Okropnie mi się podoba Panache Ophelia, ale nie wiem, czy się nie rozciąga, czy jest raczej wąska, czy szeroka, jak duży jest rozmiar miszeczek rpoporcjonalnie do innych staników. Nie mam jeszcze nic z Panache, i dopiero zaczynam szukanie - mam wymiary 77/107, czy 75G mogłoby być? Odpowiedz Link
bajgla Re: PANACHE OPHELIA 09.11.07, 21:34 Moja ophelia jest baardzo ścisła- mam 67cm pod biustem a obwod 65 jest ciasny na najluźniejszej haftce (na inne się nie zapne ;). Zresztą dziewczyny wcześniej chyba też pisały o tym. Co do miski - jest stosunkowo duża, więc być może lepsze by było dla ciebie 75FF. A jak tam u ciebie ze ściśliwością? Jesteś pewna, że obwód 70 nie byłby lepszy? Odpowiedz Link
onyx.4 PANACHE HARMONY 14.11.07, 00:14 Potrzebuję pomocy w sprawie Harmony.Czy to ściśliwiec? Czy przy moim 87/119 dobry będzie 32J czy też taki jak noszę zwykle 34H bądź HH.Proszę odpowiedź :) Odpowiedz Link
fortunata0 Panache Plunge czy Harmony? 15.11.07, 16:13 Hej, doradźcie proszę co zamówić na moje 75FF-G. Wlaśnie zrobiłam zwrot do bellisimy (venus strapless) i chciałabym na coś wymienić - obstawiam plunge i harmony bo tylko to jest w mojej rozmiarówce. Bardzo podoba mi się Plunge ale troszkę się boję, że mi piersi "będą wypadać" w tym fasonie (fason do głębokich dekololtów).. rozmiarowo o sobie mogę powiedzieć, że mam specjalne okazje 75FF i jest dobry chociaż ciutke większa miska by nie zaszkodziła. Co radzicie? Odpowiedz Link
kat28 Re: Panache Plunge czy Harmony? 18.11.07, 14:54 Harmony bardzo rozstawia piersi na boki. Z przodu między fiszbinami jest mała przerwa (nie ma tego np. w Tango II czy Fiesta, w tych modelach fiszbiny z przodu między piersiami przylegają do siebie). Taka małe oddalenie od siebie powoduje, że fiszbiny kończą się na plecach i obcierają. Wg mnie okropny jest ten model. Ale każdy ma inną budowę i upodobania. Plunge ale jaki model? Jeśli masz na myśli Tango, to nie wiem jak leży, bo nigdy nie miałam go na sobie. Spróbuj albo plunge, albo Emerald Masquerade (wczoraj się pojawił). Cena identyczna. Raczej odradzam Harmony. Odpowiedz Link
madzi1 Re: POLKA 19.11.07, 12:34 Jest na bravissimmo śliczna polka, strasznie mi się podoba bo jest mocno wycięta. O ta: tiny.pl/j57s Zastanawiam się jaka jest w noszeniu, tzn czy wygodna i czy jest usztywniana czy nie bo jakos nie mogę się doczytać. Myślę czy by jej sobie nie sprawić w prezencie pod choinkę :)) Odpowiedz Link
jaagna POLKA - nabiustnie sprawdzona 03.12.07, 21:29 Właśnie dziś przymierzałam Polkę. Naprawę jest MOCNO wycięta (w rozmiarze 70G) - w życiu nie miałam takiego biustu! - co prawda staniczek jest na mnie za mały (obwód i miski), ale i tak było widać. Noszę 70G/GG (Freya), a Polka w rozmiarze 70G była wyraźnie za wąska w obwodzie (naprawdę NIE MOGŁAM się zapiąć, musiałam pomagać sobie przedłużką - i zapięłam sie ledwo-ledwo), miski wyraźnie za małe. Wymieniam na 75G - powinien być dobry. Kropki na materiale są wypukłe: daje to pod palcami bardzo fajne wrażenie. Ramiączka regulowane z tyłu - taśma na wyszyty napis Masquerade - jak dla mnie są wyraźnie za długie, ale ja jestem krótkoramiaczkowcem. Miseczki są usztywniane, ale trudno mi porównać je z innymi usztywnianymi staniczkami, ponieważ nigdy takich nie nosiłam. Mój staniczek jest z polskiego sklepu www.peachfield.pl/model/13 więc, mam nadzieję, w tym tygodniu będę juz miała ten właściwy rozmiar i wtedy dokładnie opiszę, jak leży. Odpowiedz Link
yaga7 Re: POLKA - nabiustnie sprawdzona 03.12.07, 21:41 Bo Polka jak i inne modele Masquerade mają ponoć zaniżone miski i trzeba miski brac oczko większe. A że obwód ciasny to normalne - z Freyi mam 32, z Panache noszę 34. Odpowiedz Link
madzi1 Re: POLKA - nabiustnie sprawdzona 03.12.07, 21:53 O to super, że ciasne są bo przy moim 66 pod biustem jest nadzieja, że 60 nie będzie za luźna. :) Oprócz polki kusi mnie jeszcze chantilly plunge, mam nadzieję, że giełda warszawska wypali i będę sobie mogła je porównać namacalnie :) Odpowiedz Link
jaagna Re: POLKA - nabiustnie sprawdzona 18.12.07, 13:35 Przymierzyłam i odesłałam Polkę w rozmiarze 75G - obwód już dobry, choć wciąż ciasny ("pod" mam 81 cm), ale co z tego, jeśli sztywne plunge nie jest dla mojego biustu? Trudno mi było określić, czy miski są dobre czy za duże (za małe na pewno nie były) - mój niezbyt jędrny biust jakoś dziwnie układał się w usztywnianych miseczkach - raz leżał dobrze, potem w miseczkach robiły się "dziury", jakby biustu tam brakowało. Moze ten model jest właściwy dla trochę bardziej jędrnego biustu? Mój do takich nie należy, nalepiej mu w miękkich nieusztywnianych staniczkach. Odesłałam do sklepu i wymieniłam na inny model. Odpowiedz Link
mamusia1999 Panache Eliza 29.11.07, 10:38 zamowilam kremowa, 34HH(bo np. inferno i shimmer 36G za luzne w obwodzie a za male w misce) . porazka! 1. na zdjeciach eliza ma gorna polowe miski przezroczysta, w moim rozmiarze cala miska jest podwojna 2. spodnia warstwa miski jest niekompatybilna z gorna - dolna jest wypelniona, a gorna sie marszczy. w ten sposob koronkowa falbanka przy dekolcie wyglada rowniez jak feler a nie zamierzony efekt 3. ksztalt biustu jakis taki nieokreslony - niby zaokraglony, ale jakis rozlany i splaszczony odsylam. Odpowiedz Link
jaagna Re: Panache Eliza - 32GG bardzo OK! 18.12.07, 13:26 No to ja muszę pochwalić ten model. Mam "freyowy" biust, ale Eliza bardzo mi sie spodobała (na zdjęciu, bo w moim rozmiarze 32GG wygląda tak, jak napisała moja przedpiszczyni, troszkę gorzej) i postanowiłam ją przymierzyć. No i cudo! Nie jest ważne, że miseczka ma w górnej części podwójną warstwę materiału i nie ma już tak pięknego transparentnego wrażenia, jak na zdjęciu! Biust nie wychodzi poza obręb ciała, piersi nie są rozlane ani spłaszczone, mają piękny kształt i dumnie sterczą do przodu (i nie są to kacze dzioby) - mam całkie przyjemny "parapecik" z przodu - tak jak lubię. Nie widzę niekompatybilności górnej i dolnej części miseczki - mamusia1999 a może miałaś zły rozmiar??? - u mnie pięknie leży, miski są dobrze wypełnione. Obwód jak na razie dosyć ścisły (70 przy moim obwodzie "pod" 81): mam go na sobie od 3 godzin, użyłam przedłużki i jak na razie nie wydaje mi się, by zbytnio sie rozciągnął (mam porównanie z Tango II jade w tym samym rozmiarze, przy którym już po ok. 5 minutach nie potrzebowałam przedłużki). Jeśli wpadnie mi trochę gotówki, to chyba zamówię sobie wersję ecru... tak bardzo mi się podoba! :-) Kupiłam w "naszym" nowym brzoskwiniowym sklepie Marysi - której bardzo dziękuję za cierpliwość i pomoc w mierzeniu na odległość ;-) Odpowiedz Link
besame.mucho Re: Panache Eliza - 30G też bardzo OK! 24.12.07, 11:22 Eliza to moje przprosiny z Panache po dosyć długim czasie nie mierzenia żadnego stanika tej firmy. Przeprosiny na tyle udane, że wszystkie poprzednie "winy" tej firmie wybaczyłam i zapomniałam ;). Kopiuję co wysłałam na temat Elizy do Galerii: Ładnie podtrzymuje biust i nadaje mój ulubiony kształt - zupełnie okrągły, żadnych dziobów. Jak na Panache ma dosyć wąskie fiszbiny - zazwyczaj sięgają mi prawie na plecy. Obwód w normie, dla mnie nieco za luźny (ale ja powinnam nosić 60, więc niech to nie zraża prawdziwych 65tek). Minusem jest regulacja ramiączek - w większości staników muszę mocno skracać ramiączka, więc najeżdżam suwakiem do skracania nie tylko na taśmę ale i na ozdobną część. Tu ozdobna część przyczepiona jest do taśmy kółkiem, więc reguluje się ramiączka w dół a nie w górę, przez co zakres regulacji jest dla mnie nieco zbyt mały, chyba będę musiała trochę je skrócić. Plusem ramiączek jest za to ich uroda, są misternie obszyte koronką. Sama koronka na początku trochę drapie, ale po dwóch - trzech praniach zupełnie przestaje. Do kompletu mam szorty - ich przód jest z takiej samej siateczki jak stanik. Ta siateczka się nie rozciąga, w majtkach rozciąga się tylko tył (jest z innego materiału niż przód - rozciagliwa siateczka z gumką na górze). Komplecik jest IMO bardzo ładny. Jeden z tych, w których czuję się bardzo seksownie nawet jeśli na nim mam sweter i luźne dżinsy :). Odpowiedz Link
popea1 Re: Panache Eliza 26.01.08, 14:15 Zgadzam się z mamusia1999, biust rozsmarowany poklatce piersiowej, okrągły, ale pod pachami, a stanik zabudowany pod szyję, full cup pełnym biustem (zamówiłam roz. 65HH). Rozczarowanie. Odpowiedz Link
nunia01 Jasmin, Tango II, Tango II plunge i Fiesta 29.11.07, 22:03 Te cztery staniki miałam w łapach - dwa dla mnie i dwa dla mamy. Po kolei. Najlepszy z posiadanych przeze mnie staników to Panache Daisy w rozmiarze 36 FF - jak go kupowałam był trochę za duży w misce, trochę przytyłam :( i jest najlepszy z posiadanych. Mama nosi(ła) 32G. Jasmin w rozmiarze 36 FF jest za duży w obwodzie i znacząco za mała w misce. Stanik jest piękny, starannie wykończony. Miseczka składa się z dwóch warstw tiulowych (?) wewnętrzna jest mięciutka, zewnętrzna ładnie ozdobiona haftem. Stanik wygląda w naturze znacznie lepiej niż na zdjęciach. Niestety robią go tylko do G a ja bym potrzebowała chyba 34 H:( Tango II morelowe wzięłam dla mamy w rozmiarze 30H, ale niestety jest za ciasny i ma za małą miskę. Tango Plunge II morelowe rozmiar 34 GG jest na mnie dobry. Obwód tak jak pisałyście rozciągliwy. Zapięłam się bez problemu, chociaż liczyłam się z koniecznością przedłużacza - mam nadzieję, że nie roziągnie się za szybko. Chętnie wypróbowałabym również miseczkę H, ale w GG mieszczę się bez problemu. Stanik jest bardzo wygodny ze względu na podszycie milutkim i mięciutkim materiałem na ramiączkach i w obwodzie. Daisy mnie strasznie drapie i uwiera wykończeniem - tego stanika natomiast nie czuję. Fiesta 32 GG pasuje na mamę na styk - ja bym odesłała i brała H, myślę jednak, że to nie miski są małe, tylko mama od ostatnich zakupów rozmiar zmieniła. Stanik jest ciasny i bardzo ładnie się układa. Wygląda lepiej na biuście niż 'luzem'. Jasmin i Tango II pojechały z powrotem, a my zamówiłyśmy Emily Curvy Kate (czy jak jej tam) w rozmiarach odpowiednio 32H i 34 H - jak przyjdą to opiszę. Próbowałam sobie sama zdjęcia zrobić, ale się nie udało:( Odpowiedz Link
yrael_88 Tango pure nude 03.12.07, 17:00 a ja chce się pochwalić :) dziś dostałam swoją wymianę z bellissimy i w koncu dobrany stanik mam :) wymienilam rozmiar miski na 2x wiekszy i teraz juz bardzo fajnie leży, 0 bułeczek. Biust schowany, nic nawet nie probuje wypadac :D a i bardzo ładnie wygląda pod bluzka :) normalnie zadowolona biuściasta :D szkoda tylko ze jest bardziej zabudowany niż 70FF ale nie mozna miec wszytskiego ;] Odpowiedz Link
wiedzma30 Panache Porcelain Molded Seamless - brrrrr 03.12.07, 17:17 Doszedl dzis. 32E. Rozmiar dobry. Wrazenia: Na zdjeciach ten biustonosz wyglada naprawde ladnie - taki jak lubie, jednak w rzeczywistosci... brrrr... Moja Babcia miala ladniejsze... Ramiaczka ze zszywanego poczwornie (!) materialu - i dalej przechodza w gorne obszycie stanika - wyglada to okropnie - po prostu walek. Wierzchni cieniutki material na miseczkach jest wiekszy niz miseczka i brzydko sie marszczy. Z przodu miseczki sa krzywo przyszyte do tego jakby "trojkacika"... Gumka-obwod dolny wyglada na deczko dluzsza od materialu - albo material wierzchni przy przyszywaniu jest mniej/krzywo naciagniety i brzezek gumki, ktory wystaje, zawija sie na material - czyli dokola robi sie walek... Robi sie to nie tylko po ubraniu, ale po naciagnieciu stanika w rekach... Wedlug mnie - biustonosz jest naprawde wygodny, ale nie zatrzymam go, bo czuje sie "babciowato" i nie podoba mi sie, ze nie nadaje sie pod obcisle bluzki/koszulki - przez te walki, zawijanie sie gumki. To tyle wrazen... Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Panache Porcelain Molded Seamless - wymiary 03.12.07, 17:20 Bezowy 32E; Swobodnie lezacy ma 65cm, naciagniety na maxa 91cm. Odpowiedz Link
balbina11 Re: PANACHE Harmony i Emerald 04.12.07, 20:17 Oba dostałam ostatnio i oba są w rozmiarze 65G. Teraz mam na sobie Emerald. O kolorze pisać nie będę bo wszyscy go znają, obwód bardzo ciasny (z trudem się zapięłam), miseczki mam idealne (78/97). Ta łezka krysztłowa na mostku jest prześliczna. Fiszbiny mniej szerokie niż w Harmony. Wyślę zdjęcia do galerii. Harmony ma luźniejszy obwód i pewnie się jeszcze naciągnie. Teraz mogę go zapiąć na środkową haftkę. Fiszbiny szerokie i dla mnie zbyt duży rozstęp między miseczkami. Mam go do codziennego chodzenia i do tego się nadaje. Do Harmony mam stringi i zamówiłam rozmiar M (12) - dla mnie duży. Już jakiś czas temu przekonałam się, że jeśli chodzi o brytyjczyków powinnam celować raczej w 10. Emeraldem jestem zachwycona i tyle ;-) Odpowiedz Link
mtusia25 PANACHE INFERNO 11.12.07, 08:35 Witam Chciałabym zakupić stanik Panache Inferno, zwsze o takim marzyłam, tylko mam problem z rozmiarem, moje wymiary to 70/88, normalnie to jakieś 65F lub 60FF,a jaki powinnam wybrac rozmiar w tym wypadku?? pozdrawiam Marta Odpowiedz Link
mtusia25 Re: PANACHE INFERNO 11.12.07, 08:38 Witam Chcialabym kupić panache inferno jednak mam problem z wybraniem rozmiaru, moje wymiary to 70/88, normalnie noszę 65F lub 60FF a w tym wypadku co powinnam wybrać pozdr Odpowiedz Link
marysia103 Re: PANACHE INFERNO 11.12.07, 21:46 Napisz czy to 65F lub 60FF to w Panache. Poza tym 65F i 60FF to inne miski. 65F jest w misce większe od 60FF. Co do rozciągliwości obwodu to już muszą się wypowiedzieć inne dziewczyny, z moich doświadczeń wynika że jest standardowy. Odpowiedz Link
restless Re: PANACHE INFERNO 14.01.08, 23:32 z moich nabiustnych doświadczen wynika ze inferno ma nieco większą miskę i nieco ściślejszy obwód niz wynika z rozmiaru mam białego pancerniaka 70 DD i leży idealnie a z brytyjczyków docelowym rozmiarem jest dla mnie 65 F,czasem FF przy zapieciu na ostatnią haftkę(wiem ze nie powinnam ;)) jest ciaśniutko,miski lezą pięknie,nic się nie marszczy,nie odstaje po 4 tyg noszenia prawie codzinnie(nie mam obecnie nic innego)rozciągnął się minimalnie,niz się nei odkształciło,nie wytarło..ze stanika made in taiwan byłaby juz dawno miazga po takim przebiegu wogóle to JEDYNY stanik który mi pasuje,odkąd się nawróciłam i porzuciłam 75C...jedyny od kilku miesięcy mierzenia i szukania,widac lubie się z szerokimi miskami i skazana jestem na Panache no i planuję kupno kolejnego inferna,czarnego,tym razem juz chyba 65(obwód mi powoli spada) ...wogóle zaczne je kolekcjonowac Odpowiedz Link
charm TANGO i TANGO FLORAL 11.12.07, 20:36 Jestem "szczęśliwą" posiadaczka tango II chery (65J... przy moich wymiarach powinnam mieć raczej 60K, o czym się przekonałam nabiustnie, przynajmniej jeśli chodzi o obwód... -zapinam na środkową/najciaśniejszą haftkę, wymiary 67/108...gr.. co się mierzę to jest więcej.... :-|). Problem jest tak, że jak dla mnie fiszbiny są za szerokie... Ładnie przylegają do mostka, nie uwierają, ale zamiast w pachę celują.... eeee... w plecy... Przy takim ułożeniu fiszbin miska sprawia wrażenie dobrej. Generalnie chciałam się dowiedzieć, jaka jest różnica jeśli chodzi o fiszbiny między sąsiednimi rozmiarami? (np 65J/60K)? I jak się ma krój TANGO II i TANGO FLORAL ? Planuję zakup tango floral (najlepiej jutro, póki jeszcze są w promocji 60JJ i 60K ;) - zamówię i przymierzę :P ) Przy czym jeśli tango floral ma szersze fiszbiny od tango II,to nie ma sensu ich kupować :(. A jak ma się do tego Harmony? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: TANGO i TANGO FLORAL 03.01.08, 22:25 A gdzie znalazłaś 60JJ i K ??? Tez mam 67 pod biustem i myślałam, żeby kupić 65, ale Maheda mi doradziła 60, no i sprawdziłam w różnych sklepach, nie tylko w promocjach, i znalazłam raptem kilka sztuk w rozmiarze 60H, w niektórych sklepach nic nie było. Cholera, to ja też powinnam kupić tę 60-tkę. Odpowiedz Link
charm Re: TANGO i TANGO FLORAL 04.01.08, 10:33 > A gdzie znalazłaś 60JJ i K ??? Tez mam 67 pod biustem i myślałam, żeby kupić 65 > , > ale Maheda mi doradziła 60, no i sprawdziłam w różnych sklepach, nie tylko w > promocjach, i znalazłam raptem kilka sztuk w rozmiarze 60H, w niektórych > sklepach nic nie było. > Cholera, to ja też powinnam kupić tę 60-tkę Na bravissimo - spiesz się, jest w promocji www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/panache/balconette-bras/pnc1-details.aspx?colour=Sky+Blue (Jak chcesz 60JJ to mam ivory do sprzedania, ewentualnie w pn wraca do bravissimo) Acha, nie wiem, czy to moje wrażenie, ale ivory jest luźniejszy od skye-blue... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: TANGO i TANGO FLORAL 04.01.08, 17:06 Dzięki, JJ to dla mnie za dużo, mam 60H. Przepraszam, jeśli wprowadziłam Cie w błąd, chodziło mi po prostu o to, że skoro znalazłaś gdzieś JJ i K to pewnie H też jest. Bravissimo sprawdzałam już wcześniej, znalazłam tam całe 6 staników w moim rozmiarze, i jestem rozgoryczona, zwłaszcza, że sądziłam ostatnio, że znalazłam mój idealny rozmiar 65G, i z dziką radością buszowałam po sklepach, oglądając staniki, których było całkiem dużo dla 65G. A teraz nędza. Bikini nie ma nigdzie. Odpowiedz Link
charm Re: TANGO i TANGO FLORAL 04.01.08, 19:24 Może po prostu nie ma rozmiaru - jak ja oglądałam, to na wyprzedaży była tylko część rozmiarów... mam jeszcze ewentualnie 28H plunge (ivory), i 28HH (sky blue) - balconette ;-) Generalnie wyszukiwarka znajduje to, co aktualnie jest w tym rozmiarze, jeśli z czegoś jest, ale aktualnie wyprzedany rozmiar, to nie znajduje, więc pozostaje często sprawdzać ;-) Odpowiedz Link
mig_usia Panache Amelia 30G 73/96 - dylemat rozmiarowy 12.12.07, 18:24 Wczesniej pojawil sie ten model w tym watku ale w sumie byla raczej mowa o aukcji niz samym modelu. W tabelce zauwazylam wpis wlasnie w rozmiarze 30g, a forumka o wymiarach 73/96 (czyli takie jak moje), ale nie bylo oceny...Moge prosic tajemnicza forumke o wypowiedz albo tu albo prosic o wpis do tabelki, a wogole to najlepiej o ujawnienie sie bo mialabym jeszcze kilka pytan ;) Odpowiedz Link
ananke666 Re: Panache Amelia 30G 73/96 - dylemat rozmiarowy 14.12.07, 12:12 Post nie do mnie, ale kilku informacji mogę udzielić, mam nadzieję, ze pomogą. Troszkę :) Posiadam czarną Amelię, 32E, przy wymiarach 70/91 (chyba). Bardzo lubię ten stanik. Obwód jest dość ścisły, ale nie przesadnie. Na mnie 70 trzyma się niezbyt ciasno, ale zadowalająco, po dobrych kilku tygodniach noszenia przepinam na środkową haftkę (ale ja kupiłam niezaniżony obwód - cena była b.atrakcyjna...). Czyli można założyć, że na tobie 30 będzie się trzymać porządnie. Miseczki są przyjemnie pojemne, a fiszbiny nie tak strasznie szerokie. Jest mi w nich wygodnie, a jestem typem Freyowym, wąskofiszbinowym. Niestety przy G mogą być szersze - chętnie kupiłabym 30FF i porównała... Miseczki zabudowane dość wysoko, do głębokich dekoltów specjalnie się nie nadaje, ale jest to świetny model pod mniej wydekoltowane bluzki. Bardzo udany zakup. Aha, nie polecam pod cienkie i obcisłe rzeczy, haft jest wypukły i jego faktura przebija. Odpowiedz Link
mig_usia Re: Panache Amelia 30G 73/96 - dylemat rozmiarowy 14.12.07, 13:37 wielkie dzieki-oczywiscie ze pomogly:)przynajmniej juz wiem ze to fason taki na teraz pod sweterek:) mimo to nadal szukam tej ktora nosi 73/96 :) troche glupio napisac osobny post...hehe...ale moze w akcie desperacji taki docelowo do skasowania, aby nie zasmiecac forum:) Odpowiedz Link
aniazawieja Niestety to nie byłam ja, ale... 16.12.07, 22:05 Niestety to nie byłam ja, ale też mam Amelię rozm. 32E (73/94), jakby była możliwość to bym się zdecydowała na 30FF, ale i tak jestem bardzo zadowolona. Dałam za nią ok 46 PLN (z przesyłką włącznie) i poza tym, że jest naprawdę ładna, trzyma biust mocno w ryzach:). Przy Twoich wymiarach powinno być dobre właśnie 30G, ja bym zaryzykowała, bo warto (na początku może być ciasno, ale to raczej zaleta:)) Uwaga: dosyć zabudowany, co łagodzone jest przez jego przezroczystość. Zgadzam się, że nie nadaje sie pod dopadowane ubrania - próbowałam i zawsze się odciskał... P.S. na zakończenie zagadka. Z czym Wam się kojarzy tem nowy model Melissy: www.melissa.com.pl/kolekcja/Melissa0145.php na ko Odpowiedz Link
secka Tango II plunge - miski 14.12.07, 21:19 Mam pytanie do doświadczonych z Panache ;p Zamówiłam ostatnio Tango II plunge 30FF i mam problem ;p Stanik jest super jeśli chodzi o kształt miski i krój (W KOŃCU coś, co nie robi mi lotniska pomiędzy piersiami...) ale musze wymienić na obwód 28 (chyba najbardziej rozciągliwy stanik jaki mi przyszło mierzyć oO) i mam problem z miską. Zamówiłam jednocześnie Fieste Aqua 28G i lezy idealnie, Tango zamówiłabym więc też G, gdyby nie to, że ten 30FF ma miski mniejsze od standardowych. Nie wiem, czy to samo jest przy obwodzie 28 i powinnam brać GG? Odpowiedz Link
bajgla Pearla 01.01.08, 23:55 Bezramiączkowiec, kupiłam 65F (mam 67/90) tu: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MQ-4140&mci=&size=&colour=&image=r462505-p462562-style Obwód nie jest jakoś specjalnie ścisły, ale rozciągliwy też nie. Zapięcie na 3 haftki, na razie zapinam się na środkową i jest w porządku. Kolor miał być teoretycznie ivory, ale w rzeczywistości to dla mnie jasny beż a nie kość słoniowa. Ładna koronka. Wielkość miseczki wg mnie w normie, jest formowana termicznie na ładny, okrągły kształt. Są dość szerokie, ale na mostku w miarę blisko siebie w porównaniu do innych Panache. Po całym dniu noszenia trochę wbijały mi się fiszbiny w mostek, ale i tak mi się podoba:) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste a Panache Grace underwired plunge bikini top? 03.01.08, 18:55 Jaki jest w obwodzie? Mam 67 cm (gdy się ścisnę na maksa mocno i na wydechu), będzie na mnie dobre 65 czy mam kupić 60? Ze strojem kąpielowym to jest problem, bo nie ma regulacji zapięcia i przedłużki też się nie założy. Co radzicie? Odpowiedz Link
iw1978 pure i eliza - dylemat 08.01.08, 13:07 Zastanawiam się nad zamówieniem ww. staników w bellissimie. I mam dylemat. Mam dwa tanga w wersji plunge 70ff i 65gg. Pierwsze uwielbiam, ale niestety odwód się rozciągnął i stanik powoli przestaje pasować. 65 już nie lubię za bardzo, chociaż teoretycznie jest ok i biust prezentuje się nieźle. Niestety, trochę mnie pije pod pachami, a i fiszbiny wskazują nieco za daleko. Jeśli mam nosić coś z panache to zdecydowanie raczej 70ff - wiem już, że pure jest ścisłe, więc ma szansę pasować, a co z Elizą? Podpowie ktoś? Odpowiedz Link
jaagna Re: pure i eliza - dylemat 08.01.08, 13:27 Nie mam pojęcia, jakie jest Tango Pure, ale mam Tango II i Elizę. I o ile Tango II pięknie się rozciągnęło, to Eliza wciąż jest cholernie ścisła! Noszę ją już chyba trzeci tydzień i wciąż potrzebuję przedłużki. Tango II noszę w rozmiarze 32GG, ale Elizę powinnam była kupic 34FF. Odpowiedz Link