maith Natural Charm- rozciągliwość,rozwiązanie,rozmiar :) 27.01.08, 00:03 Powyżej pisałam jaki jest super, a teraz recenzja rozciągliwości i co z tym zrobić. To zdjęcie najlepiej obrazuje jego rozciągliwość. Pszczółka Natural Charm w porównaniu z też Kalyani Roses&Bows's: img180.imageshack.us/my.php?image=kalyaniporyl7.jpg Pszczółka po paru miesiącach użytkowanie. Porównywacz nowy. Oba mają oficjalnie obwód 70. W praktyce ta pszczółka NCh po paru dniach zamiast 70 była już 75-tką, po paru tygodniach 80-tką a po paru miesiącach 85-tką. Ale :) Ale, jak widać na obrazku, ten rozciągliwy tył jest PROSTY :) A to oznacza, że jego skrócenie przywracające mu pierwotny stan nie powinno być trudne. Widać tam nawet taką pionową kreskę, gdzie najlepiej ten manewr wykonać :) A skoro kształt przodu i układ fiszbin jest dobry, a rozciągnął się tylko tył, to skrócenie przywracające stan naturalny nie powinno być groźne. Jednocześnie ostrzegam - Natural Charm od miseczki J (do 34) i od miseczki GG (od 36) ma już inny wygląd - szersze ramiączka, 3 haftki i wygląda bardziej koszulkowato. Dlatego ja np. jestem zwolenniczką brania rozmiaru tylko o tyle węższego, żeby nie przeskoczyć do bardziej zabudowanej wersji. Ale każdy decyduje za siebie :) Odpowiedz Link
maith Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 27.01.08, 00:31 -Materiał Prześliczny. Tu widać, jak urocze są szorciki, z tyłu z falbanką img253.imageshack.us/my.php?image=kalyaniszortyox6.jpg -Kształt biustu Z przodu ok, z boku mi robił lekkie dzioby, akceptowalne, ale w galerii widziałam go w megadziobach. Zatem to zależy. -Ścisłość. Wygląda na najściślejszy model Kalyani. Wzięłam go ostrożnie w obwodzie 70, ale w praktyce musiałabym go przynajmniej na początku nosić z przedłużką. Był naprawdę ścisły. Tu porównanie obwodu z noszonym już Natural Charm, też oficjalnie 70: img180.imageshack.us/my.php?image=kalyaniporyl7.jpg A tu porównanie z Isabellą Rigby&Peller, też wziętą w obwodzie 70 (robiącym za 75): img152.imageshack.us/my.php?image=kalyani2aqj7.jpg Jak zatem widać Roses & Bows's wygląda na 70-tkę wyjątkowo uczciwą. PROBLEM - wysokie zabudowanie po bokach. Powodem, dla którego go odesłałam jest absolutnie niespotykana wysokość pod pachami. 13 cm! Nigdy jeszcze nie miałam tak potwornie wysoko zabudowanego z boku stanika. A ten stanik ma 2 haftki! Miałam ochotę za to przydzielić twórcy stanikowego antynobla, ale twórca wydłużających half-cupów Mimi Holiday skutecznie zostawił w tyle jakąkolwiek konkurencję do tego tytułu :)) Popatrzcie jeszcze raz na to zdjęcie, ale tym razem porównując wysokość materiału na obwodzie w obu tych 2-haftkowych Kalyani: img180.imageshack.us/my.php?image=kalyaniporyl7.jpg Szok, prawda? Natural Charm ma po bokach 9 cm i jest nieodczuwalne. A teraz porównanie ze stanikiem 3-haftkowym, bo te zwyczajowo są wyżej zabudowane pod pachami po bokach. Tu na Roses & Bows's leży 3-haftkowa Isabella Rigby&Peller (10 cm, jeszcze akceptowalna, ale już na granicy). Widzicie różnicę: img135.imageshack.us/my.php?image=kalyani2bvc7.jpg Dodatkowe 3 cm wysokości w tym miejscu osobiście uważam za niemożliwe do przyjęcia. Dlatego go odesłałam. Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 27.01.08, 09:12 Maith, kawał znakomitej roboty. Dodam od siebie - po zmierzeniu bardzo starannym 65FF zobaczyłam, że jest na styk na moje 74/93 cm (jak mierzę naprawdę ściśle, to 73 cm, wygląda na to, że mi się obwód nieco zmniejszył, ale biust jest taki sam). Nie jest za duży ani odrobinkę. Pod pachami rzeczywiście mocno zabudowany, trochę mi się kojarzy ze stanikami tancerek brzucha ;). "Bardzo barokowy", oświadczył z kolei mój mąż, który chyba woli mniej zabudowane modele. Mój biust jest w nim leciutko dziobowaty - do wytrzymania, nie są to klastyczne kacze dzioby, ale jabłuszka ani kule też nie. Nie wiem, czy go sobie zostawię - może i tak, jest przepiękny, może potraktuję go jako stanik treningowy do trzymania buł w ryzach. Szorty - kupiłam na giełdzie w komplecie razem z L,no i nawet nie mierzyłam - sporo za duże na moje 95 cm w biodrach. Ale zachwyciła mnie ta doszyta falbanka z tyłu, świetny pomysł. Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 27.01.08, 09:18 A, jeszcze dodam, że mnie się nie wydał specjalnie ścisły - znacznie bardziej ścisły jest Lazy Daisy o obwodzie 65 (mam oba obwody, 70 i 65). Odpowiedz Link
bluebebe Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 27.01.08, 10:02 na podstawie Waszych informacji wnioskuję, że 30FF, który kupiłam będzie za mały. (76/97) Niestety nie ma 30G, ale skoro jest ścisły to może zarezerwować teraz mailem 32F? Poradźcie. Odpowiedz Link
maith Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 00:57 Ja brałam 70-tkę myśląc, że jako Kalyani będzie rozciągliwcem. Okazało się, że nie, że był raczej normalny. Ale nigdy nie zamówiłabym go w rozmiarze większym niż moja norma - 75. Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 11:51 marla30 napisała: > A, jeszcze dodam, że mnie się nie wydał specjalnie ścisły - znacznie bardziej ś > cisły jest Lazy Daisy o obwodzie 65 (mam oba obwody, 70 i 65). Marla30, ja z kolei zanim Ci odsprzedałam ten komplet (u mnie był "czwórpierś" i nie dziwne, mierzyłam się i przybyło mi 1,5 cm w biuście...) postanowiłam przysłużyć się społeczeństwu i obmierzyłam stanik. Wyniki są w tabeli obwodów. P.S. mnie też się nie wydał specjalnie ścisły. Odpowiedz Link
olusimama Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 27.01.08, 10:04 toś mi ćwieka zabiła... właśnie go zarezerwowałam na wymianę za Ionę a po Twojej recenzji już sama nie wiem. Mam kłopot z tym zabudowaniem pod pachą, bardzo wiele staników musiałam przez to zdyskwalifikować. Hm. jaki rozmiar przymierzałaś, przypomnij mi? Odpowiedz Link
maith Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 00:53 Ja wzięłam 70HH. Jak się okazało niepotrzebnie, wystarczyłoby 75GG. Ale nie wiem, jak wtedy wyglądałaby kwestia tych 13-centymetrów pod pachami. Z Marli wyciągnęłam ;) bowiem w innym wątku informację, że przy 65FF ten sam model ma tam "tylko" 10,5 cm. Też dużo, ale do zaakceptowania. Zastanawiam się teraz, gdzie przebiega granica, od której te staniki przestają się nadawać do noszenia, bo zaczynają nas odstraszać tymi 13-toma centymetrami... Niestety zapomnieli o tym wspomnieć w opisie, a oficjalnie i jeden i drugi to dwuhaftkowce... Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 08:21 Jakby jeszcze mierzyć bez tej drobniutkiej koronki, z którą zmierzyłam, to będzie miał 10 cm nawet. Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - Teal, 65FF 13.02.08, 21:10 A teraz mam taki, kupiłam od Bluebebe i powiem Wam, że po pierwsze, ku mojemu zdumieniu jest na mnie efektowniejszy niż Purple (kwestia karnacji może? Ja mam bardzo jasną skórę, nigdy się nie opalam, myślałam, że ładniej będzie mi we fiolecie, a tu proszę), a po drugie, co jest już zdumiewające naprawdę, mniej dziobuje. Może jest minimalnie staranniej (lub po prostu minimalnie inaczej? Ale to chyba z maszyny wszystko idzie?) uszyty? Nie wiem. Właściwie prawie wcale nie dziobuje, bardzo ładnie wygląda. Barokowo, ale ładnie, ramiączka są przepiękne po prostu, zdobione jak diabli, ale nie tandetne. Ładniutki jest, chociaż taki zabudowany. Zostaje na 100%. Odpowiedz Link
olusimama Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 29.01.08, 21:20 sama się sprawa rozwiązała, bo mi ospisali, że wyprzedali 70GG. Wzięłam Beautiful Ypu, a se zobaczę. Odpowiedz Link
kasica_k To skoro już zdjęcia 27.01.08, 12:41 to może by tak do Galerii? ;) BTW w jakim rozmiarze go wzięłaś (miseczka)? Odpowiedz Link
maith Re: To skoro już zdjęcia 28.01.08, 00:54 70HH i już jest odesłany. Zostały mi tylko te zdjęcia ;) Odpowiedz Link
dadaczka Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 08:47 zdecydowanie dobra robota. A z roses & bows - nie wiem, czy zauważyłyście, jak zwroty napływają do bravissimo. Mojego rozmiaru już dawno nie było w żadnym z kolorów, a teraz jest bez problemu, do wyboru... Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - recenzja i zdjęcia 28.01.08, 08:57 dadaczka napisała: > zdecydowanie dobra robota. A z roses & bows - nie wiem, czy > zauważyłyście, jak zwroty napływają do bravissimo. Mojego rozmiaru > już dawno nie było w żadnym z kolorów, a teraz jest bez problemu, do > wyboru... No właśnie, tu chyba Bluebebe pisała, że jej rozmiaru nie ma, żeby mogła wymienić. Nie trać nadziei, Bluebebe, zarezerwuj i tak, a jest duża szansa, że się pojawi. Chyba że już wiesz, że te zabudowane boki będą Ci przeszkadzały... Odpowiedz Link
bluebebe Re: Roses & Bows's - wymiana, rezerwacja 28.01.08, 09:57 W kolorze 'purple' zostało już tylko 8 małych rozmiarów, w kolorze 'teal' nie ma mojego większego. Czy ja mogę dokonać takiej rezerwacji: "drodzy państwo, wiem że nie ma w tej chwili tego rozmiaru, ale proszę go dla mnie zarezerwować na wypadek, gdyby ktoś go zwrócił." Mogę tak? Odpowiedz Link
szarsz Re: Roses & Bows's - wymiana, rezerwacja 28.01.08, 10:04 dokładnie tak. czasem też mają w swoich sklepach naziemnych i sprawdzą dla Ciebie, czy się gdzieś nie przykamuflował. Mi tak właśnie znaleźli OV31, którego już dawno nie ma na stanie :) Odpowiedz Link
dadaczka Re: Roses & Bows's - wymiana, rezerwacja 29.01.08, 12:12 a to smieszenie, bo w zeszłym tygodniu patrzyłam, było rozmiarów mnóstwo (znowu) i się znowu zastanawiałam nad nim. Ale widać jak szybko wróciły, tak szybko się rozeszły. Co nie znaczy, że nie wrócą znów ;-) Odpowiedz Link
bluebebe Re: Roses & Bows's - moja opinia 29.01.08, 11:44 Kolor teal. Jest po prostu przepiękny. W rozmiarze 30FF wysokość boku wynosi 9 cm (dla porównania we freyi Myrtle 8 cm). Na mnie zdecydowanie za mały (76/97) w miskach, bo w obwodzie idealny. Na przykładzie tego biustonosza dowiedziałam się co to znaczy "kacze dzioby", nie pasuje mi. A wielka szkoda. Idę z nim do wątku giełdowego. Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - moja opinia 29.01.08, 12:02 bluebebe napisała: > Kolor teal. Jest po prostu przepiękny. W rozmiarze 30FF wysokość boku wynosi 9 > cm (dla porównania we freyi Myrtle 8 cm). Kurcze, a jak ja mierzę swój Purple w tym samym rozmiarze, to za nic nie chce wyjśc mi mniej niż 9,8 cm (bez koronek). Odpowiedz Link
bluebebe Re: Roses & Bows's - moja opinia 29.01.08, 12:20 marla30 napisała: > bluebebe napisała: > > > Kolor teal. Jest po prostu przepiękny. W rozmiarze 30FF wysokość boku wyn > osi 9 > > cm (dla porównania we freyi Myrtle 8 cm). > > Kurcze, a jak ja mierzę swój Purple w tym samym rozmiarze, to za nic nie chce w > yjśc mi mniej niż 9,8 cm (bez koronek). Zmierzyłam dokładnie - jest 8,5 cm bez koronek na wysokości ramiączka. Może mierzysz w innym miejscu? Odpowiedz Link
marla30 Re: Roses & Bows's - moja opinia 29.01.08, 12:25 Możliwe, mierzyłam przy samej fiszbinie. Odpowiedz Link
maith Re: Roses & Bows's - moja opinia 29.01.08, 21:15 To dobrze, że przy fiszbinie. W końcu to co jest zupełnie na plecach nam nie szkodzi. Przeszkadza to, co wbija się w ciało pod pachą, czyli fiszbina i zaraz za fiszbiną. No i koronki dołożone dodatkowo też nie zmniejszają wbijania się... Odpowiedz Link
bluebebe Re: Roses & Bows's - ważna info dla alergików;) 29.01.08, 21:09 w tym modelu elementy ramiączka są z jakiegoś stopu, a nie jak w wielu z plastiku. W związku z tym może uczulać osoby wrażliwe na nikiel. Odpowiedz Link
marla30 Charisma White Neon 28.01.08, 11:02 Wyprzedażowy. Mam 70E przy 74/93 i oczywiście, za szeroki nieco w obwodzie (mniejszych na mój rozmiar nie było, a strasznie mi na nim zależało, więc zaryzykowałam). Bardzo fajne ramiączka, wyglądają jak wścieklepomarańczowe aksamitki, trochę się boję, że się zmechacą. Miska w sam raz, ale ma ten sam problem, który opisywała w innym wątku Dadaczka - miska tak dziwnie odcina pierś - tego nie widać pod bluzką, nie robią się cztery piersi, ale nie jest to zachwycające. I miska się tak minimalnie marsczy na górze, nie dlatego, że jest za duża, tylko... no właśnie nie wiem, dlaczego ;). Nie zbiera piersi do środka, ale i nie zezują na boki, za to chyba wydają się nieco mniejsze, ale i tak sam stanik wygląda dość urokliwie. Ładny haft - żałuję, że nie wzięłam miętowej, teraz już nie mam mojego rozmiaru. Wygodny, dobrze się w nim czuję. Zostaje. Odpowiedz Link
muress Re: Charisma 31.01.08, 17:06 moje drugie podejscie do Charismy i kolejne fiasko Charisme mietowa w rozmiarze 34G wymienilam na bzowa w rozmiarze 32GG. Powod wymiany - rozciagliwosc, zapinalam sie od razu na 3 haftke, poza tym biust "patrzyl" w dol. I co? I gucio: 32 GG ma sie nijak pod wzgledem wielkosci miseczek do 34G. Tzn. ma sie tak, ze jest zdecydowanie za male :( Obwod jest wprawdzie wezszy, ale nadal uwazam, ze mogloby (nawet to 32!) byc wezsze. Szkoda bo jest przesliczna.... Ale nie ma miseczek H... :( Odpowiedz Link
muress Re: Charisma 31.01.08, 17:08 acha przepraszam, napisalam pod zlym nickiem (uzywam go na forum specjalistycznym o chorobie mojego dziecka i na forum rowiesniczym) :D/D: Odpowiedz Link
marla30 Kalyani Lazy Daisy 28.01.08, 12:18 Mam i sama nie wiem. Na początek wzięłam 32DD, bo nie było 30F, ale potem się pojawiło, więc wziełam i to, myśląc, że gorzej leżący odeślę. 32DD ukradli, ale dostałam replacement parcel, 30F przyszło już jako signed for. Do końca nie jestem przekonana. Po pierwsze 30F jest naprawdę ścisłe w obwodzie, tak ścisłe, że sama się nie mogę dopiąć, musiałam poprosić męża o pomoc. Pójdzie na wymianę albo sprzedaż, bo odesłać się nie odważę po tych kradzieżach. 32DD wydaje mi się całkiem przyzwoite w obwodzie, nosiłam wczoraj trzy-cztery godziny, dziś noszę od rana, i jest OK. Dotąd jeszcze się nie zaczął rozciągać. Co do misek w 32DD - teoretycznie mam 70E, i to duże (70E Panache Heaven Sparkle oraz Amelia są przymałe), więc może problem z tego wynika. Na pierwszy rzut oka nie dostrzegam jego "zamałości". Buły mi się nie robią, fiszbina na mostku nie odstaje, bardzo ładnie przylega, ale ten materiał jest jakiś dziwny - chyba niekompatybilny z moim biustem - miski przy koronce dziwacznie odstają. Mam biust dośc jędrny, do tego sporo osób zachwalało ten model jako dobry do piersi cokolwiek "po przejściach", więc nie wiem, czy chodzi o to, że jest po prostu za mało okrągły (raczej z tych spiczastych). Sam z siebie jest bardzo ładny i wygodny. Ale na dokupienie w drugim wariancie kolorystycznym się nie zdecydowałam. Pod bluzką obcisłą się odznacza (noszę obcisłe golfy i Lazy Daisy nie jest najlepszym wyborem pod taki strój). Odpowiedz Link
marla30 Re: Kalyani Lazy Daisy 28.01.08, 19:50 E tam, teraz mi się wydaje, że we wszystkch do draki wyglądam i są za małe. Nie ma siły, trzeba się przemóc i wysłać do galerii, z prośbą po pomoc. Odpowiedz Link
aniazawieja Kalyani - Prints Charming 29.01.08, 14:24 Czy któraś w Was ma lub mierzyła ten granatowo-pomarańczowy model? Zasatnawiam się na d zamówieniaem, ale nie wiem jak z rozmiarem, bo z Roses... miseczki w 30FF okazały się o wiele za małe. Nie wiem czy ryzykować od razu 30G? Odpowiedz Link
marla30 Re: Kalyani - Prints Charming 29.01.08, 20:29 aniazawieja napisała: > Czy któraś w Was ma lub mierzyła ten granatowo-pomarańczowy model? > Zasatnawiam się na d zamówieniaem, ale nie wiem jak z rozmiarem, bo z Roses... > miseczki w 30FF okazały się o wiele za małe. > Nie wiem czy ryzykować od razu 30G? Ania, nie wydaje Ci się, że to ma podobny krój jak Lazy Daisy? Jeśli tak, to ja bym Ci chyba doradziła brać własny rozmiar - ten stanik jest zupełnie inaczej uszyty, ja mam 70DD, jest za mały, ale o rozmiar, a nawet trochę mniej, jakby o pół, na pewno nie dwa, a normalnie noszę 70E. Odpowiedz Link
gryczana natural charm - pytanie 30.01.08, 17:54 bardzo mi się podoba biały i czarny, ale jaki rozmiar kupić przy 78/112? 30JJ? I jak on zbiera z boków przy takich rozmiarach? Odpowiedz Link
maith Re: natural charm - pytanie 31.01.08, 04:56 Jak już pisałyśmy wcześniej, Natural Charm to rozciągliwiec. I to taki porządny ;) Akurat białego i czarnego koloru w ręku nie miałam, ale przyjmując, że będzie jak z resztą, to należałoby wziąć raczej 30K. Tylko że on wtedy nie będzie wyglądał tak, jak na zdjęciu. Od J w górę akurat ten model ma szersze ramiączka i jest nieco bardziej zabudowany. I generalnie to jest ciężki model na początek, bo nie wiadomo, jak szybko Ci się rozciągnie, a jego trzeba potem przywracać do stanu początkowego. Dlatego bezpieczniejsze byłyby modele podane w wątku, w którym się odezwałaś. Odpowiedz Link
martulka_s Beautiful You - czy któraś go ma? 01.02.08, 19:05 Bo ja właśnie sobie zamówiłam w przypływie uczuć dla jego urody, a także promocji na Bravissimo. Już od dłuższego czasu się do mnie uśmiechał. I teraz się trochę martwię, co to przyjdzie... Odpowiedz Link
koma77 Re: Beautiful You - czy któraś go ma? 01.02.08, 19:39 Dziobów nie robił. Fajny:) Odpowiedz Link
martulka_s Re: Beautiful You - czy któraś go ma? 01.02.08, 20:31 Dzięki, koma. Kamień spadł mi z serca. : ) Odpowiedz Link
beata9957 Beautiful you bra;Little cracker bra;Kiss me quick 08.02.08, 18:05 Hejka.Czy ktoras moze co nieco powiedziec o tych stanikach???Musze neona wymienic a te wpadly mi w oko.Tylko nie mam pojecia jak z ich rozmiarowka wygladem ukladanie sie no wogole ,bo neon to porazka zupelna.Piszcie co wiecie. Odpowiedz Link
martulka_s Re: Beautiful you bra 08.02.08, 20:29 Baaardzo urodziwy. Na moje piersi dziala wybitnie jabłuszkująco. Typowy balkonik, taki mniej zabudowany od góry. Rozciągliwiec, oczywiście, ale na razie nie jest jakiś dramatycznie szeroki, do arabelki mu daleko. Mam wrażenie lekko przymałej miseczki, ale jestem przed okresem, więc to może być chwilowe. Dwie warstwy miseczek nie są jakby do końca kompatybilne i leciuteńko się marszczą ale do przejścia. Koronka na górze nie leży zupełnie płasko, ale pod bluzką się nie odznacza. Zostaje, bo śliczny jest. Odpowiedz Link
beata9957 Re: Beautiful you bra 08.02.08, 21:31 A jak z wielkoscia misek??Standartowe male duze??? Odpowiedz Link
martulka_s Re: Beautiful you bra 08.02.08, 21:34 Właśnie napisałam, że mam niemiarodajne piersi teraz, bo przed okresem ; ) Także wydają się przymałe miseczki. Zaraz włożę coś innego i zobaczę. Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Beautiful you bra 21.09.08, 21:26 Martulko, a po dłuższym noszeniu jak go oceniasz? Jeśli nosiłaś, oczywiście :) Bardzo się rozciągnął? Uczucie przymałości misek zniknęło? Nie farbuje, nie rozłazi się, innej krzywdy nie robi? Jest w wyprzedaży na stronie Bravissimo i tak kusi, kusi... Odpowiedz Link
martulka_s Re: Beautiful you bra 21.09.08, 22:38 On już od początku był rozciągliwy, po paru tygodniach podszyłam go metodą ramiączkową ; ) i ponosiłam jeszcze trochę. Aktualnie leży w szafie bo mi się przybrało w biuście i jest za mały. A co do uczucia przymałości, to on jest dość wycięty na mnie, i chyba stąd się ono wzięło. Pokazywałam go wtedy w galerii i dziewczyny orzekły, że nie za mały. Nie farbuje i nie rozlazł się w użytkowaniu. Generalnie, poza rozciągliwością, lubię go i chętnie bym ponosiła, ale cóż : / Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Beautiful you bra 21.09.08, 22:44 Dzięki bardzo, pomyślę nad nim. Całe 66 zł kosztuje...! Nie wiem, ile przesyłka, ale i tak cena jest atrakcyjna. Może wreszcie zbiorę się do wyrobienia sobie karty do zagranicznych transakcji. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Beautiful You - czy któraś go ma? 13.03.08, 02:36 Czy myslicie, ze przy wymiarach 69/91(92) rozmiar 30F bedzie na mnie dobry? Bo jesli jest takim rozcoagliwcem i malomiskowcem, to juz sama nie wiem... Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Beautiful You - czy któraś go ma? 13.03.08, 16:03 nie mam niestety, ale mierzyłam 2 inne Kalyani (jeden zostawiłam, jeden odsprzedałam). Oba - pod biustem 30, a ja mam tak 72-73 pod. Żaden mnie nie uwierał, no ściśliwe to one nie są. Jeżeli masz taką możliwość tzn. jeżeli mają mniejsze obwody, to weż raczej 28. Co do miseczki, muszą się wypowiedzieć koleżanki które mają, albo mierzyły. Odpowiedz Link
rockiemar Re: Beautiful You - czy któraś go ma? 13.03.08, 16:17 To troche mnie przestraszylas... bo niestety nie ma 28. Chyba boje sie ryzykowac w takim razie, wole kupic cos, co ma wieksza szanse lezec na mnie dobrze. Odpowiedz Link
szarsz Natural Charm - white, 28H 07.02.08, 09:20 Pierwsze wrażenie, oj, jaki śliczny malutki staniczek. Rzeczywiście, obwód mojej nowej, pierwszej 60-tki nie jest imponujący - 58cm. W maksymalnym naciągnięciu, tak że bałam się, żę popękają szwy - 72 cm :) Nooooooo w końcu ciasny stanik na moje 67cm pod :D Po ubraniu go na siebie, nagle przestałam go czuć. Po prostu go nie ma, nie czuję, jest super. Kalyani szyje chyba najwygodniejsze staniki świata. A przynajmniej w moim zakresie rozmiarowym. No i podtrzymuję opinię o tym, że natural charm w kolorze białym jest wielkomiskowcem. 28H odpowada teoretycznie 30G. Nie ma stanika 30G w którego miseczkach bym się zmieściła, mam jedną Lucille (Freya) wielkomiskowca 30GG, z którego powoli wyrastam. Natural Charm jest przemiły w dotyku, taki bawełniany, bardzo prosty, śliczny w tej prostocie, a jedyna ozdóbka to również bialuśka, sznurkowa kokardka na łączeniu miseczek, stylizowana na sznurówkę. Bardzo ładnie zbiera biust z boków, ale trochę nietypowo go modeluje, jeśli patrzeć z góry, miseczka jest trochę wydłużona po jedynym pionowym szwie. Z przodu i z boku - biust wygląda cudnie (na tyle, na ile mogę go sobie obejrzeć w polowych warunkach mojej pracy), w domu oględziny jeszcze skoryguję. Ma wąskie ramiączka, za co zaplusował u mnie od razu. Fakt, że to zwykła biała taśma, ale ma 1.8 cm, co po moich dotychczasowych doświadczeniach z Freyą, stanowi naprawdę miłą odmianę. Aha, zapięcie ma na dwie haftki, co dla mnie akurat jest wadą. Ale do przeżycia. Poza tym, co ważne, jest dość mocno wykrojony pod pachą i ma dość niski boczek, pod pachą ma 9cm, więc myślę, że mógłby pasować nawet tym z nas, które mają bardzo wysoko zawieszony biust. Jestem zachwycona. Po raz pierwszy w moich doświadczeniach z Kalyani jestem wyjątkowo zadowolona z mojego zakupu. A już chciałam z niego zrezygnować, już pisałam mejla do Bravissimo, tyle że zdążyli go wysłać. I całe szczęście :D Zostaje bez dwóch zdań. Polecam. Odpowiedz Link
bathilda Re: Natural Charm - white, 28H 07.02.08, 10:20 Szarsz, ja do Ciebie jak w dym bo my podobny rozmiar mamy :) Bo ja się zastanawiałam czy przy "normalnym" 30H brać 28J, ale rozumiem, że polecasz raczej 28H? Bo tym niskim boczkiem zachęciłaś mnie niezwykle :) Obfocisz się do Galerii? Muszę na coś wymienić Polyannę ... Odpowiedz Link
szarsz Re: Natural Charm - white, 28H 07.02.08, 10:28 A pewnie, że zrobię zdjęcia :) Na razie jestem w robocie, stanik odebrałam z poczty rano i normalnie regularnie nie wytrzymałam, żeby go nie przymierzyć. Ale aparatu tu nie mam. Z rozmiarem jestem naprawdę zaskoczona, bo przecież widziałaś w galerii, że wszystkim dziewczynom miseczki są za małe. A ja miałam w domu 28HH, też biały i naprawdę się w nim topiłam... Wychodzi na to, że boję się zdeklarować, żeby się nie okazało, że u Ciebie jest zupełnie inaczej :) Ale jeśli bym miała kasę, to spróbowałabym 28H i 28HH jednocześnie. Odpowiedz Link
bathilda Re: Natural Charm - white, 28H 07.02.08, 10:37 Kurcze. A z trzeciej strony na Ciebie Polyanna 30H jest ok., a na mnie za duża. Ponegocjuję z moim wyciągiem bankowym :) Ale dobrze wiedzieć, że nie ma co się rzucać na 28J. Odpowiedz Link
wiedzma30 Pytanie o Charm 11.03.08, 18:41 Jezeli wychodzi, ze moj rozmiar to 30/32 E to z NaturalCharm - szary, czarny - jaki rozmiar powinnam wziac? Odpowiedz Link
zania_uk Re: Pytanie o Charm 13.03.08, 10:20 moj szary nie jest duzomiseczkowcem. nosze 28FF z freyi, 28G z panache, i mam NCh szary w 28G. jest idealny. tylko ma szerokie fiszbiny. wiec ta duzomiseczkowosc lub jej brak moze zalezec od biustu... Odpowiedz Link
maith Re: Pytanie o Charm 20.03.08, 20:58 Z jak najmniejszym obwodem. Ale nie wiadomo, czy masz 30E czy 32E. Potrzebujesz na pewno jakiegoś 28. Odpowiedz Link
szarsz Re: Natural Charm - złe wieści z placu boju 20.03.08, 14:28 No więc Natural Charm rozciąga się z czasem :( Był fajny, był ciasny, zapinałam go na najluźniejszą haftkę. A teraz na najciaśniejszą :( Reasumując, przy obwodzie 68 pod biustem potrzebna by była 55-tka, Maith chapeau bas! Ty wiedziałaś od razu. Odpowiedz Link
maith Re: Natural Charm - złe wieści z placu boju 20.03.08, 21:02 szarsz napisała: > Maith chapeau bas! Ty wiedziałaś od razu. Nie od razu, tylko po zaeksperymentowaniu na sobie ;) Podszyj mu obwód, żeby się nie naciągał. Skracanie przy tak szerokich fiszbinach może nie być za fajne... Odpowiedz Link
gryczana That flowery feeling 08.02.08, 17:24 Kolor scarlet, zamówiłam sobie, bo zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Pamiętając, że Kalyani, to rozciągliwce, zamówiłam 30J na moje 76/111. W obwodzie mogę się zawiązać trzy razy na kokardkę i utopić. Miski za małe. Na czubku robi się czubek z wierzchniej warstwy materiału - ona układa się zupełnie inaczej niż ta spodnia, moim zdaniem nie układa się wcale, być może przez gęsty haft. No i baaardzo mała regulacja ramiączek. Odpowiedz Link
marla30 Cutie Pie Sunflower 17.02.08, 12:10 Mam komplet, razem z szortkami. Przepiękny. Nie robi klasycznych jabłuszek, ale piersi nie zezują na boki również. Bardzo delikatny, najwygodniejszy z biustonoszy Kalyani, jakie mam, nigdzie nie pije, doskonale podtrzymuje. Ślicznie wykonany, bardzo estetyczny, podobnie jak szorty. W rękach wydawały mi się jakieś takie zbyt przeźroczyste (nie lubię), ale na ciele ta przeźroczystość nie rzuca się w oczy. Dziewczynom do 95 cm w biodrach zdecydowanie doradzam rozmiar S. I mam pytanie do dziewczyn dysponujących katalogami - czy Cutie Pie nie doczekał się w tym roku noweg kolorystycznego wznowienia? Co się dzieje z Kalyani? Nie widziałam żadnych nowości, jedynie nowy kolor Charismy chyba. Odpowiedz Link
aniazawieja Kalyani - Prints Charming opis 21.02.08, 15:17 No i stało się. Po nieudanej próbie z Roses&Bows znowu się skusiłam na Kalyani (ach te promocje:)). www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka72-details.aspx?colour=Orange I sama nie wiem. 1) staniczek jest fioletowy w poparańczowe kwiatki. Daltonistką nie jestem, ale byłam święcie przekonana, że to granat (który bardzo lubię) z pomarańczowym. A to fiolet, że już bardziej fioletowy być nie może... 2) nieco za mały. Roses było za małe o ponad miskę (nie było co przymierzać właściwie, bo wypływałam wszelkimi możliwymi miejscami). Ten taki niby dobry, ale jakby na styk, większa miska bylaby za duża (a przy tym kroju niewypełnione miseczki nie wchodzą w grę) 3) Krój: szew po srodku robi lekkie dziubki. Z boku biust jest OK, zaokrąglony, ale jak się patrzy od góry to stożki. Generalnie da się wytrzymać. Problem, że ten szew robi na czubku lekkie "falki" a to już nie wyglada dobrze pod bardzo obcisłymi bluzkami. 4) Materiał trochę sztywny tzn. niezbyt przyjemny w dotyku. Żeby było jasne: ogólnie staniczek wygląda bardzo ładnie (no i ten kolor, te kwiatki!)i nawet po założeniu biust wygląda nieżle. Dopiero jak się lepiej przyjrzeć to widać te "szczegóły". No i mam dylemat. Chyba go zatrzymam, ale na Kalyani więcej się nie skuszę (no chyba, że przecenią biały Natural Charm). Za dużo wątpliwości przy ich stanikach. Odpowiedz Link
slim.fast Natural Charm - ślicznie proszę o pomoc 14.03.08, 13:34 Akurat w Barvisimo jest w promocji - pomarańczowy i "pszczółkowy" - czy na moje 73/110, kiedy Tango II 30K jest jednak zdeczko za duże w biuście, a w obwodzie raczej ok, a Tango Floral 30JJ prawie idealne w miskach, ale za szerokie pod biustem, to czy brać z Natural Charm 30JJ czy raczej 28K, czy może obie wersje zmierzyć? Ślicznie proszę o pomoc znawczynie. :-) Aha, czy N Ch nie rozstawia zbytnio piersi na boki? Bo Panache mi jednak rozstawiają... Odpowiedz Link
maith Re: Natural Charm - ślicznie proszę o pomoc 20.03.08, 20:56 Przede wszystkim od miseczki J ten stanik jest bardziej zabudowany i ma szersze ramiączka. Aczkolwiek jest sportowy w stylu, więc topikowatość akurat w czymś takim jest mniejszym problemem niż w koronkach... Oprócz tego to rozciągliwiec. 28K mógłby być przymały w biuście. 30JJ powinien być w biuście ok, a co do rozciągliwości, to musiałabyś mu podszyć obwód, żeby był prawdziwą 65-tką, bo inaczej szybko zacznie przypominać 75. Szybko oznacza dla niego jakiś tydzień. Takie hopki w każdym razie zapewniała mi moja pszczółka. Biorąc 28K też musiałabyś go podszyć. Z tego samego powodu. 28 do poziomu 34 doszedłby pewnie po 2 tygodniach Trudno powiedzieć, co akurat Tobie zrobi z biustem, bo to stanik z gatunku nie do końca przewidywalnych. Ja go uwielbiam, ale są ludzie, którym zupełnie nie przypasował. Na pewno nie zbiera jakoś specjalnie. Odpowiedz Link
rockiemar bezfiszbinowiec Shape Me - do spania? 15.03.08, 18:59 Co myslicie o takim modelu Kalyani do spania? www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-and-nursing-bras/kalyani/soft-cup-bras/ka17-details.aspx?colour=Shell+Pink Zastanawiam sie, czy go szybko nie dorzucic do zamowienia, skoro nie zostalo jeszcze wyslane... Tylko czy 35euro to nie jest za duzo, jak na cos, w czym mam tylko spac? I czy jak wezme 30, a pod biustem mam 69, to on sie bardzo szybko nie rozciagnie, tak jak inne Kalyani? Moze lepiej taki? www.bravissimo.com/products/lingerie/soft-cup-and-nursing-bras/ballet/soft-cup-bras/ba71-details.aspx?colour=Black Tylko on wyglada strasznie sztucznie i blyszczaco, nie wiem, czy chce tak moja biedna skore katowac w nocy... No, ale jest 10euro tanszy. A moze lepiej taki sportowy? Kosztuje tyle samo, a przynajmniej by nie byl tylko do spania... www.bravissimo.com/products/lingerie/sports-bras/royce-lingerie/sports-bras/ro03-details.aspx?colour=Black Jak myslicie? Odpowiedz Link
szalicja Flowery Feeling zapytanko 21.03.08, 22:17 Kochane, z Arabelki mam 32FF, Polyanna 34FF za ciasna w obwodzie, ale michy ok. W jaki tutaj celować rozmiar? Moje wymiary to 83/104. Nie mam doświadczenia w Kalyani jeszcze. Plizzz o odpowiedź, póki jeszcze mój kolorek jest ;-) Odpowiedz Link
abere8 Re: Flowery Feeling zapytanko - dolaczam sie 05.04.08, 02:49 That flowery feeling jest piekny i jest na wyprzedazy w Bravissimo za 16 funtow! Wiele z opisywanych tu modeli ma wg Was male miseczki, wiec jesli nosze Tango II 30E, a Polyanne i Retro Plunge 30F, to pewnie lepiej celowac w 30F? Moze oba zamowie, 30E i 30F? Hmm, jeszcze z Bravissimo nie zamawialam, ale najwyzszy czas zaczac :-) Odpowiedz Link
blackvenefica natural charm -jaki rozmiar przy 30 G? 22.03.08, 11:32 moj standardowy rozmiar to 30G (Masquerade). Natural wyglada na pionowo ciety wiec powinnien miec fason dobry na mnie, ale jaki rozmiar? 28 GG czy 28 H? Odpowiedz Link
rockiemar natural charm - a przy 28G/30F? 26.03.08, 16:37 Bo ja juz sie zgubilam... raz w opisach ma miski gigantyczne, raz malutkie;) Rio 28FF jest akurat, Polyanne musze miec 30FF, bo miseczka byla za mala... A czy on rzeczywiscie ma tak bardzo szerokie fiszbiny? Bo dla mnie juz Rio ma troche za szerokie... I kiedy najlepiej podszyc obwod? Od razu, czy lepiej poczekac, jak juz troche sie rozciagnie? I w jaki sposob najlepiej podszywac? Bo widzialam, ze metod juz wymyslono bez liku, ale nie wiem, ktora z nich jest najlepsza? Odpowiedz Link
zania_uk Re: natural charm - a przy 28G/30F? 26.03.08, 17:17 jak Rio 28FF jest akurat to albo 28G albo 28GG bym wziela... ja mam natural charm 28G (szare), a rio 28FF (czarne) mialo troche luzu. a fiszbiny szerokie to ma.. na mnie Rio bylo troche za waskie, a natural charm jest dosyc szeroki Odpowiedz Link
rockiemar Re: natural charm - a przy 28G/30F? 26.03.08, 17:38 To przerazilas mnie tymi fiszbimai... Ja w Rio mam: od zewnatrz fiszbine, plaski kawalek skory i dopiero zaczyna sie linia biustu... to w Kalyani nawet nie chce myslec, gdzie bedzie konczyc sie fiszbina :( To chyba po prostu jest dlatego, ze zmienily mi sie wymiary (i wtedy odkrylam Lobby), ale juz wczesniej tez mialam dobrze dobrany rozmiar. Zreszta pierwszy raz u teraz slynnej pani Hani z Atuta bylam 7 lat temum majac 16 lat. Co prawda wtedy jeszcze nie stosowala 60 i 65, ale dala mi scisla 70. Pozniej nosilam sobie 65E, a teraz po powiekszeniu sie biustu cos kolo 65F/60G. I moje buleczki nie mialy sie kiedy zrobic, a biust nie jest rozlany po calej klatce piersiowej, wiec nie mam czego zbierac spod pach i tak wypelniac szerokich fiszbin;) A tak sie cieszylam na ten Natural Charm, ale cos slabo to widze... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Natural charm szukam shorts 2XL orange stripes 03.04.08, 21:21 Stanik dostalam, a z wiekszych rozmiarow zarowno shorts jak i briefs w Bravissimo juz wykupione. Gdzie jeszcze szukac? Najchetniej 2XL ale XL tez bym zaryzykowala Odpowiedz Link
wesoloo Shape Me (fiszbinowiec) - ktokolwiek widział/wie? 06.04.08, 22:48 Witajcie, czy któtraś z Was jest może posiadaczką tego modelu i potrafi powiedzieć, czy trzyma on standardy rozciągliwości :-) Kalyani i jakie ma miseczki? Odpowiedz Link
sun-niva Re: Natural Charm - orange stripe 08.04.08, 11:52 Zamowilam moj rozmiar, mimo uwag innych forumowiczek, ze warto zamoiwc mniejszy - 34 G. Miska lezy idealnie (booozzzee, jaki on jest wygodny!), jednak tak jak sie spodziewalam, pod biustem od razu moglam sie zapiac na ostatnia haftke. Dlatego stanik wraca - czekam na 32 GG z utesknieniem! Stanik mile mnie zaskoczyl, bo wyglada w rzeczywistosci lepiej niz na zdjeciu. Odpowiedz Link
sun-niva The Flowery Feeling - Scarlet 08.04.08, 11:59 Moj standartowy rozmiar to 34 G. Zamowilam wiec, ten wlasnie rozmiar - moje rozczarownaie bylo ogromne - duzo za duzo miska (co nie mialo miejsca przy Natural Charm) i za duzy obwod. Pewnie bym zdecydowala sie na wymiane ale... ...ale stanik nie wygladal jak na zdjeciu - delikatne bordo okazalo sie ognista czerwienia, poza tym miska tworzy na szwie dziwne ''dziubki''. Material niezbyt przyjemny w dotyku. I mimo,ze biustonosz byl z przeceny (18 funtow), to calkowicie z niego zrezygnowalam. Poszukam innego stanika, ktory bardzie spelnial moje oczekiwania. Szkoda, bo kwiatowy nadruk na przezroczystej tkaninie jest na prawde uroczy. Odpowiedz Link
gosiowo Natural Charm/ Flowery Feeling 08.04.08, 14:58 skoro na Bravissimo oba są przecenione do przyjemnych wartości bardzo to może z nimi bym zaczęła podróż ku lepszym cyckom? mam 99/124 - poradzono mi żeby wejść w 38 GG zamiast zakładanej przeze mnie 40GG więc chcę się poradzić w kwestii obu tych modeli tutaj brać dostępne jest 38 FF albo 38 GG www.bravissimo.com/products/lingerie/everyday-essentials/kalyani/balconette-bras/ka61-details.aspx?colour=Orange+Stripe a tutaj 38 G i 38 GG www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka65-details.aspx?colour=Scarlet co wybrać wg Was? od czegoś muszę zacząć :) Odpowiedz Link
gosiowo Re: Natural Charm/ Flowery Feeling 09.04.08, 11:55 sama sobie odpowiem :P wybrałam w obu przypadkach 38GG i czekam na dostawę <jupi> Odpowiedz Link
magda-fl Rosy Posy 09.04.08, 12:11 Czy któraś z Was miała już do czynienia z tym modelem? Jest na listkach www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=KLY-1837&mci=&size=&colour=&image=r575980-p576482-front i bardzo mi się spodobały te kwiatuszki, takie wiosenne są. Ciekawi mnie tylko czy to faktycznie balkonetka a nie pseudo-balkonetka alians full cup jak Cutie Pie. No i czy obwody też takie rozciągliwe jak w przypadku Cutie Pie? Odpowiedz Link
gosiowo Re: Rosy Posy 09.04.08, 12:28 nową notkę widziałaś? :) stanikomania.blox.pl/html/ Odpowiedz Link
magda-fl Re: Rosy Posy 09.04.08, 13:55 gosiowo napisała: > nową notkę widziałaś? :) > stanikomania.blox.pl/html/ Nie widziałam wcześniej, ale widzę, że nie mi jednej wczoraj wpadły w oko te kwiecistości :D Odpowiedz Link
gosiowo Re: Natural Charm/ Flowery Feeling 09.04.08, 19:10 wymieniłam przed wysyłką na 36 H :) uff udało się, czekam w takim razie spokojniejsza :) Odpowiedz Link
jajula Flowery Feeling 09.04.08, 19:48 Z wymiarów (74/94) wychodzi mi 30FF... Jaki rozmiar powinnam zamówić? Pomocy..;))) Odpowiedz Link
magdusia78 Re: Flowery Feeling 18.04.08, 14:07 w obwodzie 28, a w miseczce mniej niż wskazuje rozmiarówka. Na mnie przy wymiarach 80/105 - 32 G było dużo za duże w miskach i mogłam się zawiazać nim na duzy supeł. Poza tym nie podobały mi się dziubki, które tworzy i ma nardzo małą mozliwość regulacji ramiączek. Odpowiedz Link
olusimama Kostium kąpielowy KS21 (kod Bravissimo) 09.04.08, 19:55 www.bravissimo.com/products/swimwear/bikinis/kalyani/balconette-bikini-tops/ks21-details.aspx Kupiłam na wyprzedaży Bravissimowej ten czerwony kostium i bardzo jestem zadowolona. Stanik w rozmiarze 32G (na moje 77/103cm) ma dość ścisły obwód i standardowej wielkości miski, układa się na biuście podobnie jak Tango II - szerokie fiszbiny! i trochę rozpycha na boki, ale pogodziłam się z tym. Kształtuje ładnie, zaokrągla, podnosi też jak trza. Ramiączka są regulowane tylko z tyłu, ta regulowana część jest uszyta z tej samej tkaniny co pasek przy figach i szortach - w kolorowe paseczki. Zapięcie stanika i elementy regulujące są metalowe. Figi wzięłam w rozmiarze L/14 i to był dobry strzał na moje 103cm w biodrach. Nie spadną mi w wodzie, ale też nie wbijają się zanadto w boczki. Majtki są bardzo nisko zabudowane, co mnie na zdjęciu troszkę przerażało, a na żywo nie jest takie złe. Śmiem twierdzić, że lepiej wyglądam w takich niż w gaciach do pępka, kiedy starałam się za wszelką cenę ukryć rozstępy na brzuchu i jakoś ten tłuszczyk "okiełznać". Majteczki mają do ozdoby pasek w kolorowe paseczki, zawiązywany na kokardkę. Albo na supeł, jak kto woli ;-) a na pupie malusią kieszonkę, która mnie rozczula. za całość zapłaciłam 38 funtów. Odpowiedz Link
agata272 Re: Kostium kąpielowy KS21 (kod Bravissimo) 11.04.08, 13:24 Olusiamama, może mi doradzisz, bo ja też chodzę za tym kostiumem :). Ogólnie uwielbiam pionowe cięcia, bo praktycznie zawsze wychodzą mi jabuszka, ale wiadomo, że w Kalyani nie ma tak prosto ;). Mam wymiary 75-76/99, staniki w rozmiarach z reguły 30G/GG [brytyjczyki], a w Avocado w zależności od modelu 65G-H/70G, choć chyba tu akurat migruję powoli w avocadowską większą miskę. Myślisz, że 30 z Kalyani będzie odpowiednie? Brać G czy GG? Gdyby ktoś mnie oświecił, jak rozmiar majtek powinnam brać przy 105cm mierzonych na kościach biodrowych, a 114 w tyłku, byłabym bardzo wdzięczna. Jako szczęśliwa posiadaczka nie boczków nawet, a boków, przyjmę każdą dobrą radę, która pozwoli mi uniknąć efektu ciasno opakowanej szyneczki. Odpowiedz Link
szarsz Cute as a Button (KS18 + KS20) strój kąpielowy 09.04.08, 22:53 Podobał mi się od zawsze, a cena wyprzedażowa baaardzo zachęciła do kupna. Wzięłam w kolorze denim, a gdybym miała kasę to pewnie wzięłabym oba, bo ten w kolorze poppy też jest prześliczny. Mój zwyczajowy rozmiar to 30H, górę wzięłam za namową Bravissimo w 30HH i.... jest za duża! Nie na tyle, żeby ją wymieniać, myślę, że 30H mogłaby być trochę za mała, ale stanowczo marszczy się przy szwie. Na szczęście kolor trochę to maskuje. Ok, do konkretów: Krój taki jak w Natural Charm, ale :( nie zbiera tak ładnie i nie robi takiego fajnego dołeczka między piersiami. To być może kwestia rozmiaru - NCh mam w (sic!) 28H!!!! - NCh mam taki na styk, a ten troszkę przyduży... Ale ma stanowczo dość wysoko zabudowany mostek a fiszbiny nie stykają się ze sobą, przez co rozstawia je trochę za mocno na boki. U fiszbin szerokie, dla mnie frejowej na maksa za szerokie o dobre 3 cm :( Kształt piersi śliczny z przodu i z boku, nieco dziwaczny z góry, przez ten pojedynczy szew pierś zdaje się nieco wydłużona. Cóż, z góry patrzę na mój biust wyłącznie ja sama ;) Więc ten kształt pozostanie wyłącznie moją tajemnicą. Obwód jak na Kalyani dość ścisły, nie, oczywiście to nie jest TangoII, w którym do tej pory ledwie dycham, ale przy moich 67 pod biustem daje się przeżyć. Obwód oczywiście bez regulacji, jak to w strojach. Tył ramiączek w paseczki takie jak szarfa przy szortach. Generalnie bardzo się sobie sama w tym staniku podobam. Szorty wzięłam największe z dostępnych - 12 na moją stówę w biodrach. Weszłam, nawet swobodnie, ale nos mi się zmarszczył, jak się zobaczyłam w lustrze. Nie znoszę, jak mi się gumka wcina w boczki. W ogóle tam jest wszyta dość mocna guma i mam wrażenie, że musiałabym wziąć 16, żeby wcinanie zlikwidować. Zresztą wystarczy popatrzeć na Heather, jej też się robą nieładne wałeczki nad linią majtek. No i od razu rozprułam boki i wszyłam tam po fragmencie tej szarfy do zawiązywania. I jest ok :) Wprawdzie moja maszyna się trochę buntowała przy szyciu tego "czegoś", ale jakoś ją zmusiłam do współpracy. Aha, szarfę muszę podszyć przy każdej szlufce, bo się marszczy, zagina i źle wygląda. Za to krój szortów jest idealny dla mnie, bo mimo wad mojej figury w dolnej połowie, nie wyglądam źle. Szorty perfekcyjnie modelują brzuch. Ogólnie - jestem zadowolona na 80%. Gdybym miała fajniejszy strój, ten bym odesłała jako nieidealny. ALe że dysponuję jedynie jednoczęściowym Fantasie w rozmiarze 75G, szytym chyba na 120 wzrostu, bo fiszbiny mam w nim bliżej pępka niż biustu - zostaje i zamierzam się nim cieszyć :) To mój pierwszy od nastolatki dwuczęściowy strój :) Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Cute as a Button (KS18 + KS20) strój kąpielow 18.04.08, 09:57 właśnie przyszedł do mnie ten strój - 30G góra i szorciki M. Do szorcików nie mam zastrzeżeń, dużo uroku dodaje im wstążka. Staniczek- faktycznie wysoooooko zabudowany (nie z tych sexy, o nie), obwód OK ale podejrzewam, że się rozciągnie. Miseczki robią mi delikatne "dziubki" ale do wytrzymania. Miseczka trochę marszczy się na szwie i to mój największy zarzut. Jednak zostaje ze mną z powodu niewątpliwej urody i (na ile to mogę teraz ocenić) wygody. Zobaczymy jak sprawdzi się w boju... Cena wyjściowa nieco wysoka, po przecenie zakup jest znacznie bardziej korzystny. Odpowiedz Link
wkroplideszczu Re: Cute as a Button (KS18 + KS20) strój kąpielow 14.05.08, 21:49 Ja również kupiłam ten strój i będe wymieniac bo miseczka powiewa i się marszczy(30FF) a gacioszki stanowczo za duże (myslałam że 12 będzie dobre na 96cm w biodrach) zdecydowanie musze wziąć 10. Ale jak wymienie to się będe mogła wypowiedzieć:) Co do obwodu to jest idealny dla moich 72cm pod biustem, przyjemnie ścisły:D Materiał daje wrażenie solidnego i nie rozciągliwego, ale to się okaże;) Staniczek ogólnie bardzo mi się podoba i myślę ze jeśli wymienie go na mniejszy to wtedy zgramy się idealnie:) Odpowiedz Link
anyankaaa Re: Cute as a Button (KS18 + KS20) strój kąpielow 16.05.08, 23:48 Wkroplideszczu, a jakie masz wymiary? Też zamówiłam ten kostium i na dniach powinien dojść. Mam koszmary o wielkich bułach... (boje się że będzie za mały). Mam 62/99 i zamówiłam tabelkowo w miskach 30GG (30H już nie ma). Jak miska będzie ok, będę zwężać, innych alternatyw kostiumowych nie widzę... Jako dół wzięłam figi, trochę się boję, że ona wyglądają na takie niskie... na 92 w biodrach wzięłam 10, może będą dobre. Odpowiedz Link
anyankaaa Cute as a Button (KS21 + KS22) poppy 20.05.08, 23:04 Mam już kostium :) W pięknym kolorze czerwonym (poppy), faktycznie kolor zbliżony do maku - ładna, jasna czerwień :) Wzięłam tabelkowo rozmiar 30GG - mam 99 w biuście. Pod biustem mam niestety 62 i prawdopodobnie będę kostium troszkę zwężać. Miseczki wydają mi się standardowe, tzn. regularne z tabelą. Jeśli to komuś pomoże to noszę też arabelkę w rozmiarze 30GG i Rio 30G. Chyba z tym modelem najbezpieczniej jest zamawiać swój normalny, tabelowy rozmiar. Trochę panikowałam czy nie będzie za mały, ale jest dokładnie akurat. Mam porównanie z Sodą Freyi (32FF - więc miseczka ta sama co w 30GG), która była koszmarnie za mała. Kostiumów w rozmiarze 28HH jest jak na lekarstwo, kupowałam więc z nastawieniem za ewentualne zwężanie. Wymiary w stanie spoczynku - 63 cm, naciąga się do 75. Obwód o dziwo jest na razie w miarę ścisły. Myślę, że ma na to wpływ ten rodzaj materiału, jest on przyjemny w dotyku, "mięsisty" i i sprawia wrażenie bardzo solidnego :) Miski faktycznie robią na szwie delikatne dziubki widoczne z góry (z przodu i boku jest ładnie). Jest to chyba spowodowane grubością materiału, wydaje mi się, że po wypraniu z płynem zmiękczającym powinno się to ułożyć. Wykończenie bardzo estetycznie, kostium jest dopracowany, zapięcie i kółka od regulacji ramiączek metalowe. Cały kostium jest szyty podwójnym szwem koloru jasnożółtego, trochę to podobne do szwów w dżinsach - daje to fajny, młodzieżowy i wakacyjny efekt. Nie przepadam za szortami, więc zamówiłam jako dół Narrow Brief w rozmiarze 10 i pasują bardzo dobrze (mam 92 w biodrach). Bałam się czy nie będą mi spadać (w arabelce 10 leci mi z tyłka równo). Chyba ma na to wpływ ścisły materiał. Majteczki są dość niskie, w sam raz na opalanie. Z tyłu mają śliczną, malutką kieszonkę. Z kostiumu jestem zadowolona i bardzo się sobie w nim podobam :) Nigdy wcześniej nie miałam pasującego dwuczęściowego kostiumu :) Odpowiedz Link
futro_beauty Re: Cute as a Button (KS21 + KS22) poppy 10.07.08, 11:35 Mam pytanie właśnie co do tego kostiumu. Nosze Mille 30G ale obwód "urósł" mi do 100-101, wiec powinnam brać GG czy już raczej H. Obawiam sie, że H może być za duże. I jestem w kropce a kostium jest śliczny i byłby na wakacje Odpowiedz Link
anyankaaa Re: Cute as a Button (KS21 + KS22) poppy 10.07.08, 12:14 Ja mam obecnie w biuście 99-100 i kupowałam 30GG. Mocno panikowałam czy nie będzie za mały, ale jest akurat. Ten model wydaje mi się być zgodny z tabelką rozmiarów, może z lekką tendencją do większej miski. Więcej niestety nie pomogę :) Odpowiedz Link
futro_beauty Re: Cute as a Button (KS21 + KS22) poppy 10.07.08, 12:23 I tak dużo mi pomogłaś. Bo skoro masz 99-100 i GG jest dobre to moje 100-101 tez powinno wejść, tym bardziej, że mój biust jest trochę "ściśliwy" wiec powinien sie ładne ułożyć:)Dziękuję za pomoc i odpowiedź:) Odpowiedz Link
anyankaaa Re: Cute as a Button (KS21 + KS22) poppy 10.07.08, 15:36 Cieszę się, że choć trochę pomogłam :) Odpowiedz Link
malagracja KALYANI - jaki mostek? 10.04.08, 20:06 Nie znalazłam w tym miejscu takiej informacji, wiec pytam: jak szeroki jest mostek w tych staniczkach (taki jak Freya)? I jaka jest szerokosc fiszbiny? Dokladnie chodzi mi o ten staniczkek: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=KLY-1837&mci=&size=&colour=&image=r575980-p576482-front Co bedzie dobre na 66/87? Z frei nosze FF. Dzieki :) Odpowiedz Link
schaetzchen rosy posy i that flowery feeling 21.04.08, 21:44 ************ rosy posy violet 30GG ****************** www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=KLY-1837&mci=&size=&colour=&image=r575980-p576482-front wysokość mostka 9 cm (w rozm. 30H 9,5 cm); boczek za miską 9 cm (w 30H 10 cm); fiszbina 14 cm; obwód nienaciągnięty 61 cm (w 30H 63 cm) (od najszerszej haftki) naciąga się do ponad 80 cm (ale nie chciałam sprawdzać jak bardzo, żeby go nie porwać ;)) ramiączka niecałe 1,5 cm, nie są regulowane na całej długości, najdłuźsze 36 cm, najkrótsze 27 cm. Uwaga: stanik ma 2 haftki, nawet z miską H, którą też mierzyłam! Stanik z mięciutkiej bawełny. W kolorze violet miseczka łączy się z ramiączkiem za pomocą kółka (jak w róźowym, zdjęcie w figleaves klamie ;)) Lekki, to wrażenie podkreślają cieniutkie ramiączka. Biust ładnie uniesiony, chociaż na szwie robi się jakieś dziwne zmarszczenie. Ale jeszcze mniejsza miska przy moim 104 byłaby perwersją (a mierzona H była ewidentnie za duża). Póki co koronka na końcu misek nie gryzie, ale czy tak jest naprawdę przekonam się, jak pochodzę w nim cały dzień :) ************* that flowery feeling, pale khaki, 30H ********** www.bravissimo.com/products/lingerie/sensational-sets/kalyani/balconette-bras/ka65-details.aspx?colour=Pale+Khaki mostek 10 cm; bok 10 cm; fiszbina 16 cm; obwód 57 cm, rozciąga się do 78 cm (może bardziej, ale ponieważ oddaję go do sklepu, to nie chciałam robić crash testów), ramiączko wąskie 2 cm, DWIE haftki :) Moje zdziwienie: kwiatki nie są drukowane (jak np. w maisie), ale wyszywane. Nawet to może i ładne, ale dość kiczowate ;) nitka jest bardzo błyszcząca. Miski gigantyczne, w dodatku w jakimś przedziwnym trójkątnym kształcie. Oddaję. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: rosy posy i that flowery feeling 23.04.08, 16:42 Koronka w rosy posy nie gryzie, jedyna rzecz jaka mnie wygryzła to jadowita, wredna, plastikowa metka wszyta przy zapięciu z tyłu. Matko, jakich dziś wygibasów dokonywałam nie mając jej czym odciąć i nie mogąc się na ulicy podrapać wsadzając rękę pod bluzkę :))) Odpowiedz Link
pieczyste Re: rosy posy i that flowery feeling 29.04.08, 21:52 Czy Rosy Posy masz w normalnym rozmiarze?? Czy to może dużo- lub mało- miseczkowiec?? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
schaetzchen Re: rosy posy i that flowery feeling 29.04.08, 22:40 Mam "o oczko" mniejszy. Noszę 30H (tango II, polyanna, tango pure, freya antoinette dopiero do mnie leci, ale chyba bedzie dobra, GG byla minimalnie za mala). A 30GG mam właśnie rosy posy, arabelkę i freyę ines. Wymieniam te wszystkie modele, bo może akurat któryś znasz i na tej podstawie łatwiej będzie Ci się zorientować :) Odpowiedz Link
pieczyste Re: rosy posy i that flowery feeling 30.04.08, 13:11 No własnie mam Pollyanne i Arabelkę;) Dzieki wielkie:) Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: rosy posy - schaetzchen 02.06.08, 11:09 Piszesz, że nosisz Arabellkę 30 GG czy ten rozmiar uwzględnia już rozciągliwość? Chcę sobie zamówić Rosy Posy, a Arabellkę mam 34G (a normalnie nosze obwody 36). Po przeczytaniu Twojego wpisu zrobił mi się mały zamęt (i już nie wiem czy Rosy Posy jest rozciągliwe jak Arabellki czy raczej nie), dlatego dopytuję. Odpowiedz Link
martulka_s OT s4r4hk4ne - Twój nick 02.06.08, 20:44 Możesz mi powiedzieć czy mi się twój nick słusznie tak cudownie kojarzy czy tylko dorabiam ideologię do przypadku? Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: OT s4r4hk4ne - Twój nick 02.06.08, 20:54 Martulko_s, żeby odpowiedzieć na Twoje pytanie, musiałabym wiedzieć co w Twoim sposobie postrzegania świata (literatury zwłaszcza) znaczy "tak cudownie kojarzy[się]". ;) W każdym razie nick nie jest przypadkiem i zamiana "a" na "4" też. Odpowiedz Link
klaviel Re: rosy posy i that flowery feeling 14.05.08, 00:16 Rosy posy trochę mnie zaskoczył(niewiem właściwie dlaczego) bo jest uszyty z dzianiny.Ramiączka początkowo czułam jako za krótkie,po jakimś czasie już nie.Mam rozmiar 30F i myślę ,że mniej więcej trzyma rozmiar,może leciutko jest mniejszy (mam 74/92).Podoba mi się kształt piersi wtym staniku,ładnie idą do przodu.CHoć początkowo byłam trochę rozczarowana,coraz bardziej mi się podoba Odpowiedz Link
s4r4hk4ne Re: rosy posy i that flowery feeling 19.06.08, 15:10 Ktoś wcześniej pisał, że Rosy Posy jest rozciągliwy (mniej niż Arabellka, ale jednak) i ma duże miseczki - możesz się do tego odnieść? Przy tym staniku zgłupiałam totalnie, bo wypowiedzi są skrajne - raz, że rozciągliwy i dużomiseczkowy, raz, że trzyma rozmiar. :/ Mam na niego chrapkę, ale nie wiem z której strony go ugryźć. Odpowiedz Link
charissa Adorable 01.05.08, 18:24 Osoby doswiadczone w Kalyani proszę o radę czy jest sens kupować z drugiej ręki ten model w rozm. 30H ? W sklepie mogę zwrócić a z bazarku nie :( I tak kombinuję ... Odpowiedz Link
aleksandra_lm Re: KALYANI: Fairy lights i peek-a-boo 04.05.08, 21:39 Jak wyzej? Czy ma ktos jakies informacje o powyzszych modelach? Dzua/mala/plytka miska? jak z rozciagliwoscia? itd Odpowiedz Link