Dodaj do ulubionych

zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramiaczka

25.05.07, 18:44
Dokonałam pierwszego zakupu w internecie - dwa biustonosze wyprzedażowe w
BELLISSIMIE. Tropical Panache i Zeta Freya. Teoretycznie mój rozmiar - 70E .
I oba jakoś niezupełnie mi pasują. To znaczy w bluzkach jest OK,więc
zostawiam,ale bez bluzki niezupełnie OK. Oba tworzą zmarszczki na miseczkach,
więc wygląda, że chyba miseczki za duże. Tylko, ze te zmarszczki są w różnych
miejscach - Zeta ma zmarszczki w bocznej części, tej najbardziej pod pachą-
odchodzą pionowo od ramiączka, a Tropical ma zmarszczki w przedniej górnej
części, tuż przy dekolcie. Ponadto Tropical jest węższy w obwodzie niż Zeta -
ledwo się dopięłam. Oba też,jak dla mnie mają za szeroko rozstawione
ramiączka - do bluzek bez rękawów chyba nie bedą się nadawać. Podobny problem
z ramiączkami mam w Elizie Samanty. No i teraz to ja już nie wiem co mam
przymierzać następne i w jakim rozmiarze, żeby w końcu było dobre:-(
Obserwuj wątek
    • maith Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 20:49
      Jeżeli nie jesteś do końca zadowolona z zakupów, to je wymień. Masz 10 dni od
      odbioru paczki na decyzję. Jeżeli jesteś częściowo zadowolona, to zostaw sobie 1
      stanik, ten który Ci bardziej pasuje, a drugi wymień.
      Nie ma sensu zbierać nie do końca idealnych wyborów. Wybierz sobie coś innego,
      albo inny rozmiar, jeśli podejrzewasz, że ten jest w którąś stronę nie najlepszy.
      Decydujący jest zawsze Twój ogląd w lustrze. Tylko najpierw jeszcze dobrze sobie
      zagarnij biust do miseczek z boków, ruchem masującym i podciągnij ramiączka.
      Żeby mieć pewność, że problem w danym modelu/rozmiarze, a nie w sposobie
      zakładania dopasowanym do za małych staników.
      Korzystaj z prawa odesłania. I nigdy nie zostawiaj sobie 2 nie za dobrych
      staników na raz. A już na pewno nie w początkowym okresie poszukiwań.
    • aska01 Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 21:18
      A masz E europejskie czy brytyjskie? Może DD byłoby lepsze?
      • inkaka Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 22:12
        Też się zastanawiam nad DD. W dodatku nie do końca jestem pewna tej 70 pod
        biustem, bo o ile Freya jest OK, to Panache Tropical jest zdecydowanie ciasny.
        Pewnie sie rozciągnie, ale na razie z tyłu pod pachami mam buły jak
        Schwarzenegger:-) No i te ramiączka...czemu w każdym modelu one są tak szeroko
        rozstawione? Zaczynam podejrzewać, że ja jestem jakoś dziwnie zbudowana:-(
        Czy któraś z Was ma problem z za szeroko rozstawionymi ramiączkami?
        • maheda Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 22:26
          Byc może masz po prostu wąskie ramiona.
          Ja mam z Panache i Freya ramiączka prawie w miejscach, gdzie kończą mi się
          barki, a zaczymają ramiona :) A dodatkowo, im węższy obwód, tym bardziej
          ramiączka mi się układają z przodu pod pachami :-)
          Czy masz możliwość zrobienia sobie fotek i przesłania ich do galerii?
          Może Ci będziemy mogły pomóc w decyzji co do staników?
          Taka już uroda "brytyjczyków" chyba, że mają szeroko rozstawione ramiączka...
          • inkaka Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 22:33
            No właśnie ramiona mam zdecydowanie szerokie - taki jestem raczej atletyczny
            typ. Maheda, zastanawia mnie twoje zdanie "A dodatkowo, im węższy obwód, tym
            bardziej ramiączka mi się układają z przodu pod pachami :-)". Może właśnie
            problem w za wąskim obwodzie?
            Oczywiście mam możliwość zrobienia zdjęć, ale nie mam jeszcze dostępu do
            Galerii. Zaraz poczytam co muszę zrobić, żeby mieć dostęp. Nie wiem tylko czy
            moje zdjecia nadają sie do pokazania:-(
            A te zdjęcia to mają być zdjęcia SAMYCH biustów?
            • maheda Re: zmarszczki na miseczkach i rozstrzelone ramia 25.05.07, 22:51
              Żeby wysłać zdjęcia do galerii (Kasica_k czy Ansil przyjmują maile), wcale nie
              trzeba w niej być.
              I istotnie, większość zdjęć to zdjęcia samych biustów w stanikach.
              Jedno z przodu, drugie z boku, czasem jeszcze z góry.
              :) zapraszamy!
          • ananke666 Nawet tak nie mów :( 25.05.07, 23:01
            Maheda nie przerażaj mnie. Ja mam identycznie, ciasny obwód = ramiączka nieomal pod pachami, uwierające. 3 posiadane brytyjczyki tak mi robią, Gaia zresztą też. Tylko jeden stanik nie uwiera mnie w tym miejscu. Problem nie może leżeć w za wąskim obwodzie. Uwierająca Gaia ma 70, nie mówiąc o tym, że obrzydliwie się rozciągnęła, a ja mam pod cyckiem 71. 75 wykluczam stanowczo.
            Jak taka uroda brytyjczyków jest, to chyba się pochlastam. 70 może być dla mnie nieco za szerokie, a 65 tylko u brytyjczyków, w Polsce nie kupię chyba nigdzie z wyjątkiem Melissy :/ a i ona chyba może pić w tym miejscu, no moje staniki to pijaki. Tylko jedna goła gaiowa Antalia nie, ale ideałem to ona też nie jest...
            • maheda Re: Nawet tak nie mów :( 25.05.07, 23:16
              Ja nie mówię, że obwód ZBYT wąski. Ja tylko mówię, że im węższy obwód, tam
              bliżej pach ramiączka.
              Nie wiem, czy to uroda brytyjczyków, czy zwyczajnie nie byłam przyzwyczajona do
              normalnie położonych ramiączek, z racji kupowania wcześniej staników w zbyt
              dużych obwodach - bo to również jest możliwe.
              Być może wyjściem byłyby staniki z halterami? Takie na szyję? :)
              Ciekawe, która firma zacznie takie staniki an duże biusty szyć jako pierwsza ;)
              • ananke666 Re: Nawet tak nie mów :( 25.05.07, 23:22
                Muszę chyba szukać takich, co nie piją. Na razie i tak daję sobie odbój z zakupami, wszystko wydałam ;p ale chyba na zapas jutro założę topik o nie-pijaczkach.
              • inkaka Re: Nawet tak nie mów :( 25.05.07, 23:25
                Ananke, jak się cieszę, że Ciebie te ramiączka też uwierają:-) Do kolekcji
                uwierających możesz jeszcze dorzucić Elizę Samanty. Tylko dlaczego Triumphy 75
                C nigdy mnie tam nie uwierały????
                A zdjęcia jutro zrobię i wyślę.
                • ananke666 Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 00:05
                  Ja tam wcale się nie cieszę :p ale prawda, też odnoszę wrażenie, jakby były za szeroko, a miska z boku za wysoko. I efekt taki, że mi właśnie w przednią krawędź pachy wjeżdża jak diabli.
                  • kasica_k Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 00:54
                    Tzn. nie chodzi Wam o same ramiaczka, tylko krawedz miski od strony pachowej? Bo
                    to miejsce tez mnie uwiera w niektorych modelach. Ale same ramiaczka juz nie,
                    tylko nizej... To akurat wyglada mi na powiazane z miska, nie z obwodem - im
                    wieksza miska, tym wyzej siega z boku i stad to uwieranie. Mniejsze miski mi w
                    ten sposob nie doskwieraja. Ramiona mam wybitnie szerokie.
                    • maheda Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 01:09
                      Mnie uwierają konkretnie ramiączka, a nie miski. ;)
                      Ale na tyle niegroźnie, że się nie przejmuję :)
                    • ananke666 Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 01:25
                      Tak, mnie uwiera krawędź miski bardziej. Tam, gdzie przyszyta jest do ramiączka i ciut poniżej. Może to dlatego, że piersi mam więcej z przodu niż z boków i bardziej niżej niż wyżej. W mniejszych miskach niestety robiły mi się z przodu buły...
                      • ananke666 Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 01:26
                        w ramach nocnej głupawki wyobraziłam sobie siebie w misce C, za to z długimi ramiączkami. Wtedy by nie uwierało, jak sądzę. Chyba czas spać :p
                        • inkaka Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 02:12
                          Sprawdziłam - mnie też uwierają miski poniżej ramiączek. Nie ma znaczenia na
                          jaką wysokość podciągnę ramiączka. Biust też mam nisko i ramiona mam szerokie.
                          To może uwierają jak ktoś ma szerokie ramiona i niskoosadzony biust???
                          • maheda Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 11:38
                            Ja też mam niskoosadzony biust.
                            Widać staniki są szyte raczej dla wysokoosadzonych?
                            • inkaka Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 12:16
                              A mnie jeszcze co innego przyszło do głowy. Jestem niska i mam raczej krótki
                              stan. Może na niskich osobach te miski układają się za wysoko i dlatego włażą
                              na ramiona?
                              • maheda Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 12:27
                                Ja mam 169 cm wzrostu...
                              • yaga7 Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 12:29
                                ee, ja jestem wysoka, a niektóre miski też mi włażą na ramiona ;)
                                Ale zdałam sobie z tego sprawę po przeczytaniu wątku.
                                U mnie to jest powiązane z wysokością miski - np wysoko zabudowane Flirtelle
                                mnie trochę uwiera, tak samo Fantasie Allure (ale tu może dlatego, że ma twarde
                                miseczki).
                                Staniki typowo koronkowe i miękkie mnie nie uwierają...
                                • inkaka Re: Nawet tak nie mów :( 26.05.07, 12:42
                                  No to niski wzrost odpada...to ja już całkiem nie wiem czemu te miski włażą na
                                  ramiona. Modelkom nie włażą:-(
                            • kasica_k Re: Nawet tak nie mów :( 27.05.07, 00:33
                              No wlasnie nie sa szyte dla wysokoosadzonych, bo maja za wysoko siegajace miski.

Mam wrazenie (choc nie przeprowadzilam jeszcze systematycznych badan :)),
                              ze powyzej FF miski maja duza tendencje do rosniecia w gore, podczas gdy z
                              mojego punktu widzenia powinny rosnac raczej "w przod". Granica wbijania sie w
                              pache u mnie przebiega w okolicy G/GG. Niektore G sa jeszcze normalne, inne sie
                              wpijaja. GG sie wpija dosc zdecydowanie (Freya Millie). Az czlowiek ma ochote
                              wziac nozyczki i wykroic.
                • maith Skoro Cię nie uwierały 26.05.07, 13:09
                  Skoro Cię nie uwierały, to czemu nie wypróbujesz Triumpha w innym rozmiarze?
                  Mnie Triumphy też nigdy w nic nie uwierały.
                  Nie wiem, jak w okolicznych Ci sklepach stacjonarnych, ale na e-bielizna.pl mają
                  w 70E 4 normalne staniki, 1 sportowy i 1 górę od kostiumu kąpielowego, trzebaby
                  sprawdzić, czy mają pasujący dół.
    • maith Inkako, odeślij te staniki- nie zatrzymujemy tego, 26.05.07, 15:56
      Inkako, odeślij te staniki- nie zatrzymujemy tego, co nam nie pasuje.
      Odzyskasz pieniądze i wypróbujesz 70E w Triumphie. Poza tym, że firma może Ci po
      prostu bardziej pasować, to triumphowe 70E powinno być nieco mniejsze niż
      panachowe i freyowe.
      Zasadą przy zakupach internetowych jest zatrzymywanie tylko tego, co nam
      naprawdę pasuje. Jeśli nie będziesz się tej zasady trzymać, to szybko z zakupów
      netowych zrezygnujesz, bo zapchasz sobie szufladę niechcianymi stanikami.
      To normalne, że nie wszystko pasuje. Mi pasuje co drugi zakup. Ale dzięki temu,
      że nie zatrzymuję sobie nieudanych, to mam w szafce to, czego potrzebuję.
      • inkaka Re: Inkako, odeślij te staniki- nie zatrzymujemy 26.05.07, 18:39
        Triumpha mierzyłam w sklepie stacjonarnym. Faktycznie 70 E był najlepszy, ale
        jedyny jaki był dostępny w sklepie był jakis taki paskudny. Sprzedawczyni
        pokzała mi kolekcję jesienną i tam ma byc kilka ładnych wzorów w większych
        rozmiarach, dlateto na Triumpha czekam do jeseieni (juz w sierpniu mają być
        dostępne).
        A tych anglików nie moge odesłać, bo oderwałam metki. One mi się akurat
        wyjątkowo podobają a pod bluzkami są w porządku. Tylko jeszcze muszą się trochę
        rozciągnąć.
        • maith To kup przedłużki 26.05.07, 20:02
          W takim razie dokup do nich przedłużki.
          W dobrych pasmanteriach są doczepiane. W kiepskich tylko takie do doszycia.
          Chodzi się w nich do czasu, aż stanik się nie rozciągnie - miesiąc, dwa i już
          powinno być wszystko ok. I pamiętaj, żeby dobrze sobie zagarniać biust z boków
          ruchem masującym.

A sklepów stacjonarnych z Triumphami jest mnóstwo, może w innym będzie
          ładniejszy model. Wchodzisz, pytasz o rozmiar, jak kiepski, to nawet nie
          mierzysz. Jak ładny, to sprawdzasz jeszcze, czy przypadkiem nie minimiser - czy
          nie spłaszcza Ci biustu pod bluzką. Bo koszmarnych staników też nie kupujemy :)
          I bardzo możliwe, że z brytyjczyków lepiej by Ci leżały 70DD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka