Dodaj do ulubionych

push up lub usztywniony w rozmiarze 80G?

31.05.07, 20:38
Witam,
jestem na forum nowa. Nigdy wcześniej nie miałam większych problemów z
bielizną gdyż nosiłam 75d. Jednak ciąża i karmienie zrobiły swoje. Efekt to
80g które tak szybko się pewnie nie zmniejszy ;) Mam pytanie: jakie firmy poza
Avocado produkują usztywnione, zaokrąglające biust staniki oraz push-upy?
Naszukałam się sporo i w większości przypadków rozmiarówka kończy się na E/F :(
Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
Magda
Obserwuj wątek
    • maith Panache Inferno powinno Cię zadowolić ;) 31.05.07, 20:42
      Jest produkowany właśnie do G.
      • weerek Re: Panache Inferno powinno Cię zadowolić ;) 31.05.07, 22:34
        Nie, nieprawda!
        Inferno to stanik do głębokich dekoltów, ale na pewno nie zaokrągla i nie
        podnosi ladnie biustu. Innymi słowy- rowek między piersiami jest obłędny, ale
        jesli nie planujesz wyciętej bluzki, to nie spodziewaj się spektakularnych
        efektów. Biust z profilu nie jest podniesiony.
        • kasica_k Re: Panache Inferno powinno Cię zadowolić ;) 31.05.07, 22:46
          weerek napisała:

> Nie, nieprawda!
          > Inferno to stanik do głębokich dekoltów, ale na pewno nie zaokrągla i nie
          > podnosi ladnie biustu.

Widac co biust, to gust :) U mnie unosi - w porownaniu z wieloma innymi
          stanikami to jeden z najlepszych "podnosnikow". Podobna jest Freya Retro w
          odmianie plunge - tez do G, mniej uszytwniona niz Inferno. Obydwa sa
          zaprojektowane specjalnie do glebokich dekoltow, ale obydwa tez zbieraja i
          unosza (przynajmniej u mnie), jak typowe push-upy.
          • maith Re: Panache Inferno powinno Cię zadowolić ;) 31.05.07, 23:42
            Jedna z forumek nawet się chwaliła, że już kupiła 2, a dokupi wszystkie
            pozostałe kolory, bo nigdy nie miała lepszego stanika :)

Co do modeli dobrych dla biustów pociążowych, to był już kiedyś taki wątek. Ja
            zasugerowałam tam ginący model Panache Heaven i dziewczyny potwierdziły, że jest
            ok. No tylko że już jest trudnodostępny.
            • magdalena.be Re: Panache Inferno powinno Cię zadowolić ;) 01.06.07, 09:44
              Właśnie o podniesienie mi chodzi :) Miałam kiedyś super stanik 75D który właśnie
              rewelacyjnie trzymał biust, był usztywniany i jak na push up dość mocno
              zabudowany między miseczkami. No i widok z profilu był obłędny. Niestety gdzieś
              mi wsiąkł w trakcie przeprowadzki i nawet nie wiem jakiej był firmy :( Co prawda
              coś mi majaczy że to była Dama Kier, ale głowy nie dam. Teraz właśnie szukam
              czegoś podobnego tyle że w rozmiarze innym :)
            • veev Panache Heaven 01.06.07, 12:27
              zdecydowanie tak.
              mozna jeszcze upolowac na ebayu, ale i tam coraz rzadziej, jeden jest:
              tiny.pl/fgmv
              - ja bym brala bez zastanowienia, tyle ze to niestety nie moj rozmiar.

v.
    • kasica_k A na pewno 80? 01.06.07, 15:29
      Tak na wszelki wypadek pytam :) Piszesz, ze jeses nowa. Jestes pewna, ze 80 nie
      jest na Ciebie za szerokie? Zmierz sie ciasno pod biustem, na wydechu, a potem
      luzno w biuscie i napisz, co Ci wyszlo. Generalnie dobrze dobrane staniki z
      reguly przyzwoicie unosza biust (no chyba, ze sa kiepskiej jakosci i rozciagliwe).
      • magdalena.be Re: A na pewno 80? 02.06.07, 14:28
        Pod biustem 82 cm w biuście 111 cm, to chyba wychodzi 80g? W sumie to aktualnie
        noszę 80f jeszcze do karmienia (jedyne co mi się udało znaleźć z dużą miseczką),
        ale one do porównań wcale się nie nadają. Są bardzo elastyczne i nie spełniają
        chyba żadnych norm jakie powinien spełniać dobrze dobrany stanik :/
        • maith Re: A na pewno 80? 02.06.07, 14:52
          Hmm, z tabelki Bellissimy wynika, że F może być dla Ciebie lekko przyciasne. Nie
          robią Ci się nigdzie bułki? Czy jeśli wyjmiesz, ruchem masującym całe piersi z
          boków do środka, to nie robią Ci się bułki?
          Natomiast uwzględniając rozciągliwość obwodów w większości staników, obwód 80
          może być z kolei lekko za luźny. Mogłabyś sprawdzić, czy 75 nie byoby lepsze.
          Istnieje sporo fajnych propozycji w 75H :)
          • magdalena.be Re: A na pewno 80? 02.06.07, 16:58
            Niestety bułki się robią, dlatego wydaje mi się że lepsze będzie 80G. Kiedyś
            nosiłam 75D, ale to były dawne (przedciążowe) czasy. Co nie oznacza że nie ma
            firm, w których 75 się nie zmieszczę :)
            • limonka_01 Magdaleno... 02.06.07, 17:13
              Magdaleno, Maith w kwestii rozmiarów miewa zwykle dużo racji :)

Z Tojego wątku wynika, że potrzebujesz stanika, który dobrze podtrzyma i
              wyeksponuje Ci biust wymęczony ciążą i karmieniem. Otóż najcięższą robotę przy
              podtrzymaniu biustu odgrywa obwód, a nie wygąbkowane poduchy zwane push-upem. Im
              mocniejszy tym lepsze podtrzymanie. Przy różnicy 2 cm pomiędzy Twoim obwodem a
              obwodem stanika nie otrzymasz praktycznie żadnego potrzymania. Dlatego Maith
              radzi Ci węższy obwód. Tylko o 7cm. Przy dobrze trzymającym obwodzie miseczki
              mogą byc z tkaniny delikatnej jak mgiełka, a biust będzie dobrze zebrany i
              podtrzmany.
              • magdalena.be Re: Magdaleno... 03.06.07, 09:35
                Czyli przymierzać 80g i 75h?
                • limonka_01 Re: Magdaleno... 03.06.07, 11:26
                  Tak, ale z 75H będzie trochę trudniej, ponieważ takie miseczki są niedostępne w
                  prawie wszystkich sklepach stacjonarnych. Ale sklepy interentowe oferują
                  przepiękne staniki o miskach G, H, J i K.
                  Np Freya Arabella
                  www.intimo4you.com/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=395&category_id=26&option=com_phpshop&Itemid=26
                  www.bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1215&kategoria=ad
                  potrafi cuda zdziałać z nawet bardzo obwisłym biustem.

Jeżeli jedank wolisz coś bardziej przysłaniającego biust to rozejrzyj się za
                  Melissą:
                  melissa.com.pl/
                  BARDZO WAŻE: zwóć uwagę na różnicę w rozmiarówkach. Melissę dobiera się wg
                  rozmiarówki z ich strony interentowej. Natomiast, jeżeli skusisz się na któryś z
                  brytyjskich modeli produkowanych przez Panache, Freyę i Fantasie, to tam jest
                  inna rozmiarówka. Najlepiej ją odzwierciedla tabelka z Bellissimy:
                  www.bellissima.com.pl/strona.php?site=przymierzalnia
                  Bierzesz swój ciasno pomierzony obwód pod biustem, odejmujesz kilka, kilkanaście
                  centymerów, jeżeli warstwa tłuszczyku jest grubsza to więcej i dla tej liczby
                  szukasz odpowiedniej miseczki, tzn takiej, która odpowiada obwodowi biustu
                  pomierzonemu w staniku i bez ściskania tak jak obwód, tylko luźno.
                  Pewnie to niejasno opisałam, więc opiszę na moim przykładzie. Mam pod biustem
                  77cm, w biuście 101cm. Biorę dla siebie obwód 70cm, a dla tego obwodu miseczka
                  na 101cm to G w Bellissimie i J w Mellissie. To 70cm to u mnie efekt
                  ponadrocznych eksperymentów. Obwód 75cm za bardzo podjeżdza mi na plecach, czego
                  nie cierpię, a 65cm bywał zbyt ciasny, ale ostatno coraz częściej jest na mnie
                  dobry.
                  O zakupach stanikow w interencie poczytasz tu:
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=57356275&v=2&s=0
                  • magdalena.be Re: Magdaleno... 03.06.07, 11:50
                    Dzięki ogromne :) Trochę się obawiam że w tych sklepach internetowaych będą mnie
                    przeklinać jak im będę tak ciągle odsyłała po przymierzeniu ;) Najchętniej
                    zamówiłabym kilka rozmiarów w kilku modelach ale na to niestety trzeba mieć
                    sporo gotówki :/
                    A ta Arabella wygląda tak delikatnie, aż się wierzyć nie chce że może utrzymać
                    biust, który delikatnie mówiąc poczuł już co to jest siła przyciągania :/
                    • maith Re: Magdaleno... 03.06.07, 12:41
                      Odsyłanie jest normą. Nawet jak już znasz dobrze swój rozmiar, to zwykle połowa
                      pasuje.
                      Zasada jest prosta - albo wrzucisz pierwszy niepasujący stanik z żalem na dno
                      szuflady i nigdy więcej nie zamówisz bielizny w necie, albo przyjmiesz
                      założenie, że zostawiasz sobie tylko to, co Ci pasuje i wtedy staniesz się cenną
                      klientką, chętnie robiącą u nich zakupy :)
                      Co jest lepsze dla obu stron? :)
    • suziliu Re: push up lub usztywniony w rozmiarze 80G? 03.06.07, 12:52
      tu ewentaulne propozycje - z Bellissimy na pocżatek (droższa niz angielskie
      sklepy)
      tinylink.com/?l67JxxvLCy
      tinylink.com/?9PoalAOKF2
      I ze swojej strony polecam Panache tango II - cienki tiul, ale trzyma najlepiej
      z moich wszystkich staników
      tinylink.com/?kaN06mnEnv

• magdalena.be Re: push up lub usztywniony w rozmiarze 80G? 03.06.07, 17:05
        Daisy bardzo mi się podoba. I cena nie jest mocno zawrotna...
        • kasiamat00 Re: push up lub usztywniony w rozmiarze 80G? 03.06.07, 18:26
          Daisy jest wygodna i wygląda na niezniszczalną (mam jeden egzemplarz, ale jak na
          mój gust jest zbyt grzeczna i "zwyczajna" :). Szczerze polecam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka