Dodaj do ulubionych

czy ktoras z was ma...

29.07.07, 22:56
okolo 100 pod biustem? ja na scisk mam 98, a w biuscie 126 ( i nie wiem jaki mam kupowac rozmiar:(
a pytanie wzielo sie stad ze tak sobie od 2 dni po troche przegladam rozne watki i jeszcze sie nie spotkalam z takim obwodem pod biustem, nie wiem moze nie doczytalam albo przeoczylam?
Obserwuj wątek
    • maheda Ja co prawda nie 98, ale zaczęłam od 87. 29.07.07, 23:32
      Dobre były na mnie staniki 80tki, a nawet niektóre 75tki.
      Stawiałabym u Ciebie zatem na obwody 90tki, a w niektórych stanikach też 85tki.
      W związku z obwodem - nie szalej za bardzo, powinnaś mieć około dwa rozmiary
      więcej ode mnie (ja mam 119-121 cm w biuście), a na mnie są dobre 80GG/80H, więc
      odpowiednio 85FF/85G, lub przeliczając miskowo - 89E/90F. Ponieważ Ty masz dwie
      miski więcej, stawiałabym na 90G (brytyjskie 40G), albo w bardziej rozciągliwych
      obwodach na 85H (38H). Ale Ty sama będziesz musiała sprawdzić, czy miski nie są
      za małe, czy nie są za duże, i odpowiednio skorygować moje oszacowania.
      Być może masz ode mnie węższe plecy albo mniej masz na nich tłuszczu i - co za
      tym idzie - biust masz większy. Wtedy miseczki pójdą w górę, ale nie wiem, o ile
      rozmiarów.
      Zdawaj relacje z poszukiwań, chętnie się dowiem, co znajdziesz i co będzie na
      Ciebie pasować :)
      • agata00123 Re: Ja co prawda nie 98, ale zaczęłam od 87. 29.07.07, 23:47
        dzieki, co do tego tluszczyku na plecach to mam niestety sporo:(
        wiec mowisz 90G i 85H bede szukac ale dopiero w srode i czwartek bo wybieram sie do wrocka i mam nadzieje ze cos tam znajde, bo u mnie to niestety wiocha i napewno nic nie trafie:( a w necie na poczatek nie kupie bo sie boje no i musze na poczatek troche pomiwrzyc. jeszcze raz dziekuje i jak tylko cos znajde to dam znac. pozdrawiam.:)
        • maith Jak możesz pomierzyć :) 29.07.07, 23:58
          Przeczytaj koniecznie ten kawałek:
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=64532723&a=64534165
          A nawet największe bieliźniane zagłębie w Polsce - Warszawa, której mieszkankom
          tu niemal wszyscy zazdroszczą możliwości (lepiej mają tylko panny z Irlandii i
          UK :) otóż nawet warszawskie biuściaste w większości jeszcze obkupują się w necie.
          • agata00123 Re: Jak możesz pomierzyć :) 30.07.07, 00:12
            hmmmm no to pozostaje mi net, ale skoro mozna zwrocic bez przeszkod to chyba sprobuje, bo raczej nie mam innego wyjscia:(
            no to zabieram sie za szukanie, ale mam jeszcze jedno pytanko czy jest jakis model i firma ktora mozecie polecic na dobry poczatek???
            • maheda Ja polecam ogólnie brytyjczyki 30.07.07, 00:19
              A w szczególności, w Bellissimie (sklep polski) jest aktualnie na stanie czarne
              Tango II z firmy Panache, rozmiar 90G. Na stanie, czyli w ciągu kilku dni u
              Ciebie w domku powinno być.
              Ja bym na Twoim miejscu kupiła, przymierzyła, a potem się zastanowiła, co dalej.
              bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=38&kategoria=

• agata00123 Re: Ja polecam ogólnie brytyjczyki 30.07.07, 00:25
                cholera, ladny nawet bardzo:) ale troche drogi:( napewno nie mozna znalezc nic tanszego? nawet jakby pasowal to troche za drogo jak dla mnie. no chyba ze taniej sie nie da? ( i przepraszam, wiem ze marudze )
                • maheda Jeśli taniej, to albo allegro, albo melissa 30.07.07, 00:29
                  Na Allegro można nieraz znaleźć brytyjczyki, wystawiane za śmieszne ceny.
                  Wyprzedaże są też na brastopie, na przykład teraz jest model Una firmy Lepel w
                  rozmiarze 40G :
                  www.brastop.com/acatalog/Lepel_Una_IvoryBlue_atod.html#a203063037034Z
                  Nie wiem, jak u nich jest z rozciągliwością, musiałabyś poczytać w wątku producenta.
                  W każdym razie Twój rozmiar jest do kupienia za 8 funtów, plus koszt przesyłki
                  5,5 GBP to jest 13,5 funta, czyli jakieś niecałe 80 zł.
                  • agata00123 Re: Jeśli taniej, to albo allegro, albo melissa 30.07.07, 00:33
                    dzieki bardzo:) a melissa to tez te brytyjskie rozmiary???
                    • maheda A nie, Melissa to firma polska. 30.07.07, 00:37
                      Oni mają swoją własną rozmiarówkę i u nich zaczynałabym od 90J (ewentualnie mogą
                      uszyć na zamówienie większą miskę, jeśli 90J okaże się za mała).
                      melissa.com.pl/rozmiarowka.php
                      Tutaj bym zdecydowanie NIE celowała w 85, bo oni mają ponoć ciasne - czy raczej
                      takie, jak należy - obwody.
                      Z tym, że musisz pamiętać o zastrzeżeniu materiałowym - ich staniki szybko się
                      starzeją.
                      • agata00123 Re: A nie, Melissa to firma polska. 30.07.07, 00:46
                        patrzylam na melisse i nie znalazlam nic 90J :( czy ja zle szukam??? ale obejzalam wszystkie chyba i przewaznie koncza sie na 90G.
                        to chyba bede patrzec na allegro a jak nie to jutro chyba sie skusze jednak na ten w bellisimie za 145zl.:(
                        • maheda Do Melissy napisz maila. 30.07.07, 00:48
                          Oni są bardzo komunikatywni i pomocni.
                        • maith Nie odpuszczaj tej Melissy 30.07.07, 00:58
                          Wypróbuj 85K. Szkoda by było odpuścić sobie tę możliwość, jeśli jest szansa, że
                          będzie pasować. Tam staniki zaczynają się od 56 zł.
                          • agata00123 Re: Nie odpuszczaj tej Melissy 30.07.07, 01:00
                            ok, to jeszcze popatrze:)
                          • maheda Re: Nie odpuszczaj tej Melissy 30.07.07, 01:03
                            Jednak będę się upierała, że jak na pierwszy dobrze dobrany stanik, 85tka może
                            być za ciasna.
                            :) Wolno mi się upierać.
                            • agata00123 Re: Nie odpuszczaj tej Melissy 30.07.07, 01:11
                              eh no i co ja mam teraz zrobic? no ale jednak ja jestem z tych co to zawsze wola wieksze wiec odpuszcze sobie na razie melisse, chociaz przyznaje ze ladne te biustonosze maja. do jutra zastanowie sie nad tym z bellissimy (jutro napisze czy sie zdecydowalam). a poki co naprawde juz ide spac, meczace to dobieranie stanika:) dobranoc.:)
                  • maith Allegro bym odrzuciła na początek 30.07.07, 00:49
                    bo nie da się zwrócić. No chyba że od razu z zamiarem wystawienia jeszcze raz. Z
                    Melissy natomiast nie odrzucałabym tak od razu obwodu 85. Ja tam ich odbieram
                    jako przyzwoitą normę, a nie ściśliwce, ale mam doświadczenie tylko z 1 stanikiem ;)
              • limonka_01 Re: Ja polecam ogólnie brytyjczyki 30.07.07, 06:59
                W Bellissimie jest jeszcze w promocji (dostepna 3-5 dni) czarna Arabelka

bellissima.com.pl/strona.php?site=wyswietlanie_szczegol&id_inne=1403&kategoria=
                Cena podobna jak Panache Tango II, tylko rozmiar chyba lepiej wziąć węższy i przeliczyć miseczkę na wiekszą, bo jest bardziej rozciągliwa.
            • turzyca Re: Jak możesz pomierzyć :) 30.07.07, 00:20
              Melisse o tyle, ze stosunkowo tania, wiec latwiej zamowic kilka meliss niz kilka
              drozszych stanikow. Dzieki czemu masz szanse na szybsze dobranie rozmiaru.

• maheda Re: Jak możesz pomierzyć :) 30.07.07, 00:23
                Melissa owszem, jest tańsza, ale ich staniki wykonane są z gorszych materiałów,
                niż brytyjczyki.
                Nie ma to może aż takiego wielkiego znaczenia przy mniejszych biustach, typu
                70F, ale przy 90K na pewno gorszy materiał stwarza olbrzymią różnicę.
                Poza tym mam wrażenie, że na dużych biustach ich miękkie staniki dużo gorzej się
                układają od brytyjczyków. A z kolei sztywne miseczki nie są za dobre do
                dobierania rozmiaru, bo przekłamują obraz.
        • maheda Nie licz na to, że cokolwiek we Wrocku znajdziesz. 30.07.07, 00:03
          Ale poszukać - dla sportu - możesz :)
          Pamiętaj też, że miseczki podane przeze mnie G czy H - to miseczki brytyjskie,
          które są podobnej wielkości, co zapewne J w innych stanikach (Gaia, Felina,
          Triumph, Konrad, Corin, Alles, ...).
          Weź to pod uwagę, bo stacjonarnie na bank brytyjczyków nie kupisz, chyba, że w
          tym pojedynczym sklepie, o którym wspomniały dziewczyny - nie wiem, co w nim jest.
          • agata00123 Re: Nie licz na to, że cokolwiek we Wrocku znajdz 30.07.07, 00:21
            skoro tak mowisz.. dla sportu polaze troche, co mi szkodzi? chociaz nie bede sie nastawiac na jakies fenomenalne zakupy:) popatrze popytam a moze bede miala farta? ale juz jutro zaczne szukac w necie, coby do wyjazdu nad morze miec wygodny i dobry biustonosz:)
            • maheda Ja dla siebie dobierałam stanik 30.07.07, 00:24
              przez kilka miesięcy, oby u Ciebie trwało to krócej :)
              • agata00123 Re: Ja dla siebie dobierałam stanik 30.07.07, 00:26
                ojojojoj nie wiedzialam co czynie zaczynajac przygode z tym forum:)
                • turzyca Re: Ja dla siebie dobierałam stanik 30.07.07, 00:51
                  Poczekaj az Cie dotknie problem reemigrujacych piersi! :D (stad zastrzezenie:
                  nie obkupuj sie za bardzo jak trafisz juz w swoj rozmiar, bo ma spore szanse sie
                  zmienic.)
                • maith Jeśli masz ślad wątpliwości, zerknij tu 30.07.07, 00:52
                  Jeśli masz ślad wątpliwości, czy warto zmieniać stanik na dobry, zerknij tu:
                  stanikomania.blox.pl/2007/07/Przed-i-po.html
                  Bo osiąga się mniej więcej taki poziom różnicy. Na całej sylwetce :)
                  • agata00123 Re: Jeśli masz ślad wątpliwości, zerknij tu 30.07.07, 00:59
                    nie nie mam watpliwosci a te zdjecia utwierdzily mnie jeszcze w w tym ze dobrze robie:) oj to dluga droga przedemna. ale teraz juz ide spac bo jutro nie wstane, jutro przemysle na spokojnie na co sie zdecydowac i od czego zaczac. jeszcze raz dziekuje za wszystkie porady i pozdrawiam.
                    jak bede miala jeszcze watpliwosci to bede pytac:) mam nadzieje ze nie stracicie cierpliwosci:)
                    a teraz dobranoc.
    • maith Mamy parę wątków, które Cię pewnie zainteresują :) 29.07.07, 23:52
      Mamy parę wątków dla szerokoobwodowców :)
      Ale najpierw musisz ustalić, jaki rozmiar naprawdę powinnaś nosić. Bo na pewno
      nie żadne 100.
      A to 98 cm to składa się tylko z budowy kości, czy także w zauważalnej części
      tkanki tłuszczowej? Bo jeśli także z tkanki tłuszczowej, to trzeba się liczyć w
      Twoim przypadku ze sporą "ściśliwością" - czyli z koniecznością noszenia
      mniejszego obwodu.
      Na pewno nie wolno Ci brać pod uwagę obwodu 100 - bo jest od Ciebie szerszy, a
      mierzysz się przecież sztywną miarką, przeliczając wynik na rozciągliwy obwód.
      Jeśli to nie są wyłącznie kości, to podejrzewam że należałoby Cię przesunąć
      przynajmniej na obwód 90, o ile nie na 85, a w przyszłości być może nawet na 80.

W tej chwili w Twoim przypadku należałoby rozważyć brytyjskie 90H lub 85J. Tylko
      tu jest problem - przy dużych obwodach i dużych biustach tabelki się rozjeżdżają
      i normalnie wyliczone miseczki wychodzą za duże - to zapewne efekt zmiany
      proporcji ilościowej biustu do klatki.
      W efekcie należałoby raczej rozważać brytyjskie 90G,
      a w wersji ze ściślejszym obwodem, 85H
      Istnieje też spora szansa, że weszłabyś w polskie, melissowe 85K, w którym to
      rozmiarze występuje sporo ichniejszych modeli.
      Zerknij na melissa.com.pl
      Są o tyle korzystni, że sprzedają swoje staniki bez pośredników i w efekcie
      przebijają wszystkich ceną.

Ale jeśli chodzi o przekłamania w rozmiarówce dla biuściastych
      szerokoobwodowców, to więcej powiedzą Ci na ten temat dziewczyny, których to też
      dotyczy. Generalnie przekłamanie jest bardzo na korzyść, bo wymusza mniejsze a
      nie większe miseczki :)

No to podaję wątki, które powinny Cię zainteresować:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=65160163&v=2&s=0
      (ogólny, z konkretnymi propozycjami modeli)
      Był jeszcze wcześniejszy, wprawdzie częściowo przejęty przez bezczelne średniaki
      ;) ale nie potrafię go znaleźć.

I jeszcze 2 wątki sprzed paru miesięcy:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58831395&a=58831395
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=58807212&a=58839878
      Wypowiedziało się tam też parę osób o szerszych obwodach. Nie muszą mieć
      identycznego obwodu, jak Ty, grunt żeby były gdzieś w okolicy, wtedy już mogą
      posiadać przydatne dla Ciebie informacje.
      • agata00123 Re: Mamy parę wątków, które Cię pewnie zainteresu 30.07.07, 00:00
        dziekuje bardzo:) zabieram sie za czytanie. pozdrawiam:)
    • agata00123 hej dziewczynki! to znowu ja! 30.07.07, 22:52
      mam pytanko znalazlam dosyc fajny biustonosz, producent to solo a model to joanna 577 ( nie wiem jak sie wkleja linki) na www.bieliznapolska.pl
      ( w duzych rozmiarach)
      1) to jaki mam wybrac rozmiar u tego producenta??? czy 90I??? ( 98/126)
      2) czy macie jakies doswiadczenia z tym sklepem internetowym tzn. jak dlugo trwa dostawa i jak z ewentualnymi zwrotami???
      • agata00123 Re: hej dziewczynki! to znowu ja! 30.07.07, 22:55
        pytanie 2) nieaktualne ( bylam w watku sklepy internetowe) no i sytuacja nieciekawa. poszukam strony producenta:)
    • agata00123 solo 30.07.07, 23:05
      maja tylko 3 modele na duze biusty 9 o obwod tez mi chodzi) w sumie ta joanna jest spoko i kusi cena 27,50! + okolo 10 za przesylke. mysle ze jak na pierwszy biustonosz to cena jest super. tylko ten rozmiar???
      a moze ktoras z was kupowala na stronie solo??? jak sie wywiazuja z czasu przesylki?
    • agata00123 mam dylemat...:( blagam pomozcie! 30.07.07, 23:13
      nie wiem jaki rozmiar wziac! bo wedlug ich tabelki to 90I to 88-92/118-120
      nie bedzie za maly??? moze wziac 95I czyli 93-97/123-125???
      a moze jeszcze 95H 93-97/121-123??? blagam pomozcie!!!
      (producent solo)
      • agata00123 chyba namieszalam:( 30.07.07, 23:16
        producent to viki raczej a solo to tylko sklep.
        • agata00123 eh kolejna porazka:(:(:(:( 30.07.07, 23:24
          poczytalam na sklepach internetowych cena cena ale niestety:( zanizona rozmiarowka i szmaciany material. no niz szukam dalej.
          ale sobie przynajmniej popisalam:)
        • maith Raczej nie trafiłaś w naszych faworytów :( 31.07.07, 00:01
          Więc niewiele możemy Ci na ten temat powiedzieć.
          Zerknij w Spisie Producentów na to, co piszemy o Panache, Freyi, Fantasie,
          Melissie i Kalyani, szczególnie z uwzględnieniem tych modeli, które masz już
          wymienione na Twój rozmiar...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka