Dodaj do ulubionych

Jaki "właściwy" stanik?

21.11.07, 22:14
Witam wszystkich bardzo serdecznie! I od razu proszę o radę.
Mam rozmiar 68/85, na wątku rozmiarowym dowiedziałam się, że powinnam nosić
stanik 65E, lub 60F; więc dzielnie poszłam dziś do sklepu Avocado w Warszawie,
no i przymierzałam (głównie 65-ki, bo 60-tek nie było prawie nic). Najbardziej
mi się podobał ten, w rozmiarze 65E:
www.avocado.com.pl/show.php?nazwa=kika&
No ale teraz mam problem. Niby jest dobry, ale... no właśnie. Po pierwsze nie
jestem przyzwyczajona do tego, że mnie coś tak ściska; poza tym generalnie
wyglądam w nim gorzej niż w moim starym 70D, bo robią mi się (w tym nowym)
paskudne wałeczki pod pachami. Wygląda to okropnie... No i w końcu nic nie
kupiłam, bo nie wiem w końcu, czy nie powinnam wybrać innego modelu, żeby mi
się to paskudztwo nie robiło. 65F za duży wyraźnie, a 60-tek nie było. Ten
który przymierzałam (65E) zapięłam na ostatnią haftkę), fajnie, że mi nic nie
podjeżdżało, ale jednak ostatnią... Pomocy, co mam teraz robić? Kupić ten,
który mierzyłam, mimo tych wstrętnych kluch pod pachami? Może inny rozmiar?
Albo inny model?
Obserwuj wątek
    • madzi1 Re: Jaki "właściwy" stanik? 21.11.07, 22:53
      A próbowałaś w buduarze albo chatte? Tam tez mają 65 i czasem 60,
      może Freya albo Panache ci bardziej będzie pasowało :)
    • maheda Re: Jaki "właściwy" stanik? 21.11.07, 23:14
      Być może widać biust, który Ci się przez noszenie niewłaściwych staników
      przesunął pod pachy.
      Ja bym na Twoim miejscu kupiła ten stanik 65E, skoro był dobry, i zajęła się
      codziennym wymasowywaniem piersi spod pach w kierunku mostka.
      Po 2-3 tygodniach wałki spod pach powinny zniknąć, za to okaże się, że miseczka
      za mała i trzeba celować w 65F.

Jeszcze takie głupie pytanie - czy przy zakładaniu stanika na pewno wygarniałaś
      wszystko spod pach do miseczek?
    • swierszczowa1 Re: Jaki "właściwy" stanik? 21.11.07, 23:15
      A próbowałas wygarnąć te bułki do misek? to pod pachami to też
      biust. Musi sie znalezc w miskach. Łapkami należy wmasowywac te
      bułki do miek.Tylko w miskach musi byc miejsce na nie. Może
      faktycznie ten model taki niekompatybilny:/ Jeśli chodzi o straszne
      sciskanie to nowe staniki zazwyczaj są bardzo ciasne. Juz po jednym
      dniu noszenia są o wiele luzniejsze. na ten pierwszy dzien (czy
      kilka dni), można kopic przedłuzkę.
      • agusek00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 21.11.07, 23:43
        Dzięku za odpowiedzi. Tak, próbowałam wmasować to do miseczki, ale nie chce się!
        Zostaje pod pachą! Może faktycznie trzeba to robić bardziej regularnie. Ale w
        miseczce za bardzo nie ma miejsca na tio, tylko że stanik z większą miseczką
        jest zdecydowanie za duży, tzn ma za duże miseczki, mam tam luz że hoho. A w
        sumie jak potem założyłam ten mój właściwy, to okazało się, że już mi się tak
        nie podoba.. luzak się z niego zrobił, hehe. I teraz jest mi żle, bo już wiem,
        że nowy jest fajniejszy, ale nie wiem, czy na pewno ten. Może wybrać jakiś
        bardziej elastyczny model, bo ten "mój" jest dość sztywny.
        • maheda Re: Jaki "właściwy" stanik? 22.11.07, 00:08
          Wiesz co, kup tę Kikę, ponoć na okrągło przez miesiąc, rób masaże, a za miesiąc
          się zastanowisz, co dalej.
          Co powiesz na takie rozwiązanie?
          • agusek00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 22.11.07, 11:29
            Może faktycznie kupię tę Kikę. Może za bardzo chcę kupić coś idealnego.
            Generalnie ten model najbardziej mi się podobał w internecie, i na żywo chyba
            też z tych wszystkich, które dostałam do mierzenia, a było ich trochę. I kolory,
            i fason, i to, że taki sztywny. Ech, nie umiem podejmować decyzji.
            No i zastanawiam się, czy to dobry pomysł na "pierwszy" dobry stanik kupić taki
            sztywny. Były też bardziej miękkie, tyle że nie w moim rozmiarze, tzn 65E, ale
            były bardziej rozciągliwe, i musiałabym na pewno wziąć 60F, a takiego nie było.
            Wiesz Maheda, mam dokładnie tę sytuację co dziewczyna z linku w Twojej
            sygnaturce, nawet takie same rozmiary, i takie same rozwiązania stosowałam -
            dotychczas 70D, a powinno być 60F. No i efekt niestety podobny... Tzn teraz jak
            coś noszę, to mam tak jakby jedną pierś dość ściśniętą na górze. Zdjęcie mnie
            ubawiło, ale - aaaaa - ja mam to samo!
            • maheda Re: Jaki "właściwy" stanik? 22.11.07, 11:46
              Kup sobie w takim razie, do noszenia "póki co".
              A na Nowy Rok sprawisz sobie zupełnie coś innego, w czym Twój biust będzie
              wyglądał już ZUPEŁNIE inaczej.
              :) Dla swojej własnej prywatnej wiedzy - zrób sobie zdjęcie biustu teraz, a
              potem po masażach za miesiąc. Zobaczysz, że będzie to już co innego.
              • charm Re: Jaki "właściwy" stanik? 30.11.07, 00:58
                Kupiłam sobie kikę(60K), ale u mnie dało się wygarnać spod pach... bardzo ważne jest, żeby się wyprostować, biust do przodu i wtedy stanik leży bardzo dobrze, a jak się zgarbiłam, to przy ramionach...
    • anieczkapoleczka Re: Jaki "właściwy" stanik? 22.11.07, 11:03
      przymierzałam ten stanik w rozmiarze 65E, przy wymiarach 71/88 i był na mnie za duży. Tzn. za dużo materiału było u góry miseczki. Gdyby obie piersi były jednakowej wielkości może leżałby lepiej. Dostałam potem rozmiar mniejszy, ale o innym kroju, i było w miarę ok. Ale mi ogólnie staniki z Avocado się za bardzo nie podobały, ze względu na takie dziwnie sztywne ramiączka.
      • agusek00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 22.11.07, 11:32
        Hm, no na mnie właściwie był taki jak raz, a nawet odrobinkę mi się wpijały
        gumki na górze w miseczkach - ale tak bardzo bardzo minimalnie. I generalnie
        mnie się bardzo podobają grube ramiączka, bo są wygodne, i te staniki z Avocado
        też jak dla mnie ładne bardzo.
    • maith Dwie uwagi: 22.11.07, 12:08
      1) jeżeli nawet przy tak małym biuściku podobają Ci się szerokie ramiączka, bo
      są wygodne, to znaczy, że Twój stanik normalnie całkowicie wisi na ramiączkach.
      Jakiś czas temu dziewczyna z bodaj 80HH wypowiedziała się, że równie dobrze
      mogłaby nosić żyłkę wędkarską, jeżeli tylko obwód byłby dobrze dopasowany,

2) dobrze dobrane obwody bezlitośnie obnażają to, co wcześniej robiłyśmy z
      biustem. Normalnie rozsmarowany po klatce biust ląduje pod obwodem. Ale jeśli
      masz dobry, trzymający obwód, to nie masz tam zapasu na jeszcze coś, a więc na
      zepchnięty na boki biust też nie. Wtedy właśnie widać wyraźnie wałeczki pod
      pachami. Możesz oczywiście wrócić do dawnych przyzwyczajeń i hodować je nadal,
      chowając je pod obwód stanika. A możesz je sobie wmasować do miseczek i
      przywrócić sobie normalny wygląd. Po jakimś miesiącu boczne bułki się ludziom
      zmniejszają, za to miseczka staje się za mała.
      Jeśli nie chcesz kupować drogiego stanika na miesiąc, to możesz sobie zamówić
      tańszą Melissę, a droższy stanik kupić, jak już Ci się ustabilizuje rozmiar.
      • agusek00 Re: Dwie uwagi: 22.11.07, 12:18
        Maith, to szczera prawda, co piszesz, że dotychczas zawsze mój stanik wisiał na
        ramiączkach - ale nawet w tym, który teraz mierzyłam miałam wrażenie, że tak
        jest, mimo że obwód był bardzo dopasowany. Mam takie może fatalne
        przyzwyczajenia. Biłabym się w piersi, ale już są chyba wystarczająco
        zmaltretowane :D
        Pomysł z Melissą jest dobry; teraz sobie kupię tańszy, a na Gwiazdkę zamówię od
        męża jakiś suuuper. Irytuje mnie tylko, że ledwo co kupiłam dobry (jak mi się
        wydawało) stanik za prawie 200zł, a teraz się okazuje, że jest do bani...
        Ech, życie...
        • maith Re: Dwie uwagi: 22.11.07, 14:55
          Stanik przestanie Ci wisieć na ramiączkach, jak już (w następnym rzucie)
          przejdziesz na 60-tki, ale do tego trzeba psychicznie dojrzeć :)
      • maheda Re: Dwie uwagi: 22.11.07, 12:43
        1) z 80GG :-) A obecnie 75HH :P To ja byłam!

2) Właśnie skasowałam to, co tutaj naskrobałam w pierwszym odruchu, pod
        "dwójką". Może faktycznie Melissa to dobry pomysł. O ile trafi się od razu w
        stanik, który będzie dobrze leżał, bo inaczej przed dziewczyną dwa tygodnie
        przymiarek i odsyłania, jak nic.
        • maith Re: Dwie uwagi: 22.11.07, 14:52
          Wygląda, że trochę Cię podkolorowałam :)
          Będę musiała zapamiętać to 75HH :)
          A co do 2, to zawsze można zamówić 3 staniki różnego typu (czyli takie, które
          różnią się opisami) z założeniem, że 2 gorsze od razu odsyłamy, a w najlepiej
          pasującym chodzimy przez miesiąc, aż się nie zrobi za mały :)
          • kruszyzna Re: Dwie uwagi: 22.11.07, 15:51
            maith napisała:

> A co do 2, to zawsze można zamówić 3 staniki różnego typu (czyli takie, które
            > różnią się opisami) z założeniem, że 2 gorsze od razu odsyłamy, a w najlepiej
            > pasującym chodzimy przez miesiąc, aż się nie zrobi za mały :)

Po moich przebojach z Melissą (i jakże skromne to przeboje :) ) widzę, że im więcej się zamówi, tym lepiej. Mam dwa staniki w rozmiarze 70 i to są dwa tak różne rozmiary, że w jednym bez problemu zapinam się na środkową haftkę, a drugi będzie do użytku tylko z przedłużką. Zapiąć się zapnę, ale oddechu już nie wezmę :(

Krusz.
    • agusek00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 29.11.07, 19:15
      Znów Was będę męczyć, bo byłam dziś w Chatte, poprzymierzać sobie. No i tak:

60F, rozmiar, który oceniłam jako mój, był tylko jeden, i był to model z Freya,
      Retro w kolorze brązowym, paskudnym dla mnie. Moim zdaniem - zmniejsza biust,
      zbiera w stronę pach, a z drugiej strony - robiły mi się niewielkie bułki. Niby
      ma apetycznie zbierać do środka, a efekt jest niezupełnie taki, jakiego
      oczekiwałam. Pani jak to zobaczyła, to powiedziała, że ten model ma tak robić,
      tzn te niewielkie bułki są zamierzonym efektem, i że 60FF byłby za duży.
      Zmierzyłam zresztą ten model w 65E (że niby ta sama miska), i faktycznie miski
      za duże. 65FF nie było. Pani mi przyluzowała ramiączka, żeby zlikwidować te
      bułeczki, ale to chyba nie pomaga, prawda?

Więcej z 60F nie było, więc zmierzyłam arabelkę czarną 60E. No i trochę za mała,
      ale tylko trochę, generalnie ładnie leży, 60F powinno być dobre.

I teraz nie wiem - czy mój rozmiar to 60F czy 60FF?

Po drugie - trochę mnie przygnębiło, że oba te staniki zapięłam bez problemu na
      najciaśniejszą haftkę. Oba leżały dobrze, ciasno, i się nie zsuwały do góry, ale
      przecież wiadomo, że stanik się rozciąga. Kurde żesz no.

No i generalnie znów nic nie kupiłam, ale było bardzo miło, wszystkie trzy
      sprzedawczynie mi weszły do przebieralni i pomagały, ale te 65-ki, które
      przynosiły, były za luźne niestety. Obsługa super, tylko asortyment niestety dla
      mnie niewystarczający.
      • agusek00 Wizyta w Chatte 29.11.07, 19:38
        No i jeszcze w tym tangu im bardziej wybierałam skórę spod pach, tym większe
        były te bułeczki - już nie takie malutkie.
      • kasiamat00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 29.11.07, 19:54
        Po pierwsze - Arabella ma duże miseczki, a Retro plunge małe. Jeśli Arabella
        będzie dobra w 60F, to Retro w 60FF.

Po drugie - oba są rozciągliwcami, z taką Tią numer z zapinaniem na
        najciaśniejszą haftkę by nie przeszedł. Wniosek - szukaj ściśliwców, a
        przynajmniej nie najbardziej rozciągliwych staników świata ;)
        • agusek00 Re: Jaki "właściwy" stanik? 30.11.07, 11:14
          Czyli nici z Arabelii :( A już się na nią nastawiłam :(((
          Jakie w takim razie modele z Freye są mało rozciągliwe - poza tia?
          Mnie się jeszcze podobają Lottie, Jeanie, Antoinette. No i brać w takim razie
          chyba 60F?
        • elmilinden Re: Jaki "właściwy" stanik? 30.11.07, 11:43
          A jaki9e miski mają modele Sassy i Tutti friuty z Freyi? Bo mierzyłam Arabellę
          60DD i była na mnie za duża, jakoś w ogóle nie umiałam wtedy nawet założyć
          odpowiednio ciasnego w obwodzie stanika:/

A chcę kupic jakiś biustonosz Freyi, no i rozmiary 60D dostępne sa tylko w
          necie. Mogę je kupić na ebayu, tyle, że potem nie mogę zwrócić i nie wiem, czy
          ta Arabella bardzo się różni od innych staników Freyi, czy nie? I czy skoro 60DD
          z Arabelli było za duże, to 60D z innych modeli będzie ok.
      • madzi1 Re: Jaki "właściwy" stanik? 29.11.07, 21:34
        > Retro w kolorze brązowym, paskudnym dla mnie. Moim zdaniem -
        zmniejsza biust,
        > zbiera w stronę pach, a z drugiej strony - robiły mi się
        niewielkie bułki. Niby
        > ma apetycznie zbierać do środka, a efekt jest niezupełnie taki,
        jakiego
        > oczekiwałam. Pani jak to zobaczyła, to powiedziała, że ten model
        ma tak robić,
        > tzn te niewielkie bułki są zamierzonym efektem, i że 60FF byłby za
        duży.

Taa, u mnie było dokładnie to samo. Cycki mi rozjechał pod pachy, a
        jak się wyprostowałam to robił bułki. Pani mi wmawiała, że tak ma
        być :/ A jak marudziłam to poluzowała mi ramiączka, żeby się buły
        nie robiły. Ja dziękuję za takie dopasowanie :)
      • turzyca Re: Jaki "właściwy" stanik? 29.11.07, 23:27
        Powiedziala rowniez, ze ten stanik jest tak zaprojektowany, ze obwod ma
        podjezdzac, a ramiaczka maja sie wbijac w ramiona?
        Chatte ma wybor, ale ekspedientki nalezaloby wymienic w tempie przyspieszonym.
        Tym bardziej ze porzadne ekspedientki zapewnilyby sklepowi szalona popularnosc i
        zwiekszylyby zbyt wielokrotnie. Ile z nas by jechalo na druga strone Wisly tylko
        dlatego, ze mogloby sobie wybrac brytyjczyka z pelnej rozmiarowki 60 i 65?
        • poziomka62 Re: Jaki "właściwy" stanik? 30.11.07, 23:07
          A ja właśnie dostałam w chatte arabelle w roz.60ff to znaczy moja siostra która
          praktycznie nie znała swojego rozmiaru ekspedientka wcelowala trafnie poza tym
          bardzo lubię obsługę w Avokado i chatte pełen profesjonalizm polecam !!!
          • poziomka62 Re: Jaki "właściwy" stanik? 30.11.07, 23:11
            trochę nie patrzę co pisze poprawa Avocado...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka