aadrianka 26.03.08, 13:12 praca.wp.pl/kat,18453,title,Poczta-szykuje-sie-do-strajku,wid,9792800,wiadomosc.html?rfbawp=1206533478.456&ticaid=15996 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
besame.mucho Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 26.03.08, 13:32 Cisną mi się na palce ostre słowa tak pod adresem Poczty Polskiej jak i rządu, polityki i dziwnie wielkiej ilości strajków ostatnimi czasy. Ale to nie temat na Lobby, idę policzyć do 10 i się uspokoić. No i mam nadzieję, że rzeczy z Bravissimo, które sobie kilka dni temu zamówiłam, dojdą... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Są inni operatorzy 26.03.08, 15:17 Jest InPost, PAF, są kurierzy. Poczcie ani jej cudownym pracownikom ten strajk nie przysporzy korzyści, a konkurencji tak:) Właściwie nie mogę ostatnio złego słowa powiedzieć o PP, bo trzy przesyłki z UK nierejestrowane dostarczyła, i to każda w ciągu 5 dni (plus katalog z Bravissimo) :):):) Wobec tego milknę;) Odpowiedz Link
justyce Re: Są inni operatorzy 26.03.08, 17:40 Ok, ale jaki mamy wpływ na to, kto przejmuje paczkę z UK, gdy ta dociera do Polski? PP wszystko zagarnia, chyba że było wysłane kurierem.. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Są inni operatorzy 26.03.08, 20:49 Wiem, wiem, ja tak ogólnie tylko... Odpowiedz Link
ananke666 Re: Są inni operatorzy 27.03.08, 18:38 justyce napisała: > Ok, ale jaki mamy wpływ na to, kto przejmuje paczkę z UK, gdy ta dociera do > Polski? PP wszystko zagarnia, chyba że było wysłane kurierem.. To samo przy zakupach w wielu polskich sklepach i na Allegro. Niestety przeważają ludzie, którym nie chce się latać po mieście i szukać konkurencji, walą na najbliższą pocztę, a po wysłaniu mają to gdzieś. Odpowiedz Link
dunajka Re: Są inni operatorzy 17.04.08, 09:19 Tu zupełnie nie chodzi o "chcenie", sprzedający mają podpisane umowy z pocztą i kurierami... i nie biegają na pocztę tylko paczki są od nich odbierane... nikt prowadzący firmę nie może sobie pozwolić na bieganie po mieście i szukanie operatora, który odpowiada kupującemu... to nie miałoby sensu... W dobrych sklepach można wybrać między PP a kurierem... to klient decyduje co wybiera. Inni operatorzy niestety nie gwarantują dostarczenia paczek pod wszystkie adresy... tylko do większym miast. Dlatego dla Sklepów internetowych ich usługi na razie nie wchodzą w grę. Nie sądzę aby klientom chciało się jeździć do dużych miast aby odebrać przesyłkę. Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 26.03.08, 16:52 Ja zamówiłam w święta w Bravissimo i w Brastopie. Mam nadzieję, że obie przesyłki zdążą dojść Odpowiedz Link
slim.fast Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 26.03.08, 17:47 ciemnogrodzianka napisała: > Ja zamówiłam w święta w Bravissimo i w Brastopie. Mam nadzieję, że obie > przesyłki zdążą dojść ja też zamówiłam w Bravissimo, a z Brastopu powinnam dostać wymianę... osz kurczę, jak mi nic nie dojdzie na czas, to później nie zdążę wymienić... Odpowiedz Link
magosimi Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 10:17 Ja ostatnio odsyłałam paczkę do intimo InPostem. Doszła w tyle samo dni, co do mnie od intimo PP, tyle tylko że: 1. mogłam w necie wpisac numer kreskowy - i wiedzialam gdzie paczka jest, ze gdzies jest. 2. nie balam sie, ze ukradną, bo skoro w systemie widac z duza dokladnoscia, gdzie jest paczka, nie sadze, zeby tak kradli jak na PP 3. kosztowało mnie to, uwaga 2zł30 gr (a nie 10 zł - ile zapłaciłam za dostawę ze sklepu do mnie). Za 2,30 mogę czekac od piątku do czwartku, ale juz 10 zl o polowa ceny niedrogiego kuriera Odpowiedz Link
koma77 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 14:22 Wysłałam zwrot do Bravissimo 19 marca i jeszcze cisza. Mam nadzieję ze mi jej nie rąbnęli. I chyba się zainteresuję in postem. Ciekawe jakie mają odszkodowania kiedy przesyłka jednak wsiąknie. Odpowiedz Link
suziliu Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 14:34 A może w ramach strajku przestaliby równiez 'gubic' przesyłki... Ja nigdy co prawda nie doświadczyłam takiego zdarzenia, ale z tego co dziewczyny piszą sporo paczek nie dociera. Odpowiedz Link
kasiamat00 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 15:20 Może niech spróbują zrobić strajk włoski? Tak, dla "dobra ludzkości" byłabym gotowa czekać dwa razy dłużej na przesyłki. Odpowiedz Link
wild_orchid Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 16:36 kasiamat00 napisała: > Może niech spróbują zrobić strajk włoski? Tak, dla "dobra ludzkości" byłabym gotowa czekać dwa razy dłużej na przesyłki. > Alez oni juz strajkuja po wlosku! Paczka z Bravissimo szla od 10.03 do 26.03-juz stracilam nadzieje, ze ja otrzymam. Ja nie jestem w stanie czekac 2x dluzej, nawet, jesli bede miec gwarancje, ze paczka dojdzie. A jak wysyla sie In Postem? Mozna za granice? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 17:39 No, wysyłasz normalnie, znajdujesz placówkę, tam kupujesz (ich własny) znaczek etc:) Tylko oni chyba, kurka, nie wysyłaja za granicę, nic tu nie widzę o zagranicznym... InPost: www.inpost.pl/index.php?id=206 PAF: www.paf.pl/node/11 Odpowiedz Link
marla30 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 17:56 Słyszałam dwie sprzeczne informacje w ostatnich godzinach - jedna, że strajk zacznie się 1 kwietnia, druga, że za miesiąc. Na czym stanęło po dzisiejszym fiasku rozmów? (Jak sobie pomyślę o moich ukradzionych paczkach, korespondencji z pocztą polską i stanowisku jej władz wobec MASOWYCH kradzieży to....). Czy to prawda, że listonosze PP niszczą przesyłki In Postu znalezione w skrzynkach? Albo je wyrzucają? Wiele razy słyszałam od znajomych takie rewelacje, ale może to "urban legend"? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 19:47 ja nic takiego nie słyszałam, dostałam kiedys awizo InPostu i leżało sobie. Jednak te skrzynki sa chyba własnością PP? Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 19:58 Gdzieniegdzie skrzynki juz wymieniono. Tyle ze do takiej nowej skrzynki kazdy moze cos wlozyc, co z kolei grozi zalewem spamu analogowego Odpowiedz Link
turzyca Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 21:49 Zgodnie z prawem unijnym skrzynki musza byc ogolnie dostepne tak, zeby kazdy listonosz mogl wrzucic przesylke. Mieszkalam w domku (wiec skrzynka otwarta), teraz tez mam skrzynke otwarta, na zalew spamu analogowego nie narzekam. :) Odpowiedz Link
grecz Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 17.04.08, 12:10 takie stare, bez otworu to wlasnosc poczty polskiej. do konca sierpnia powinno sie zmienic na takie z otworem i te skrzynki beda wlasnoscia budynku (czyli spoldzielni, wspolnoty itd) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 17.04.08, 16:06 byłam dzis na poczcie zorientować się co i jak, i panienka z okienka powiedziała mi, że jeszcze konkretnie nie wiadomo co z tym z trajkiem i ze może go nie będzie. A potem spytałam się czy jak ta paczka dojdzie do nich w poniedziałek i będzie strajk, to czy mi ją wydadzą jak sama sobie po nią przyjdę. Oczywiście nie :/ czy ja mogę wezwać na nich policje, że nie chcą mi oddać mojego mienia? :/ bo jak dla mnie jest to zwykłe przywłaszczenie mienia! Odpowiedz Link
bianna Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 27.03.08, 23:16 We wtorek się we mnie zagotowało. Dostałam oczywiście awizo, w wyznaczonych do odbioru godzinach poszłam po przesyłke, stałam pół godziny po to, by sie dowiedzieć, zę dzisiaj nie dostane przesyłki bo po świętach nie mieli czasu by posegregować paczki! Walnęłam reklamację na działanie poczty. A przesyłka z ebaya wędruje drugi miesiąc i raczej już ktoś inny cieszy się moim stanikiem :( Niestety inpost nie wszędzie ma swoje oddziały i nie w każde miejsce chce dostarczyć paczkę. Na razie to nadal cień PP. Relikt komuny nadal rządzi ;/ Odpowiedz Link
inpost-is-me Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.03.08, 19:18 Witam serdecznie! W odpowiedzi na zainteresowanie ze strony naszych dotychczasowych klientów, chciałbym poinformować, iż wprowadziliśmy na naszych stoiskach obsługę przesyłek pocztowych In Post. Firma In Post dostarcza listy i paczki do 140 większych miast w Polsce. Usługi są znacznie tańsze niż Poczty Polskiej, a jakość obsługi na wysokim poziomie. Zapraszam Państwa serdecznie do trzech nowych punktów obsługi we Wrocławiu: 1) Stoisko nr 35; Hala Strzegomska; ul. Strzegomska 206 (os. Nowy Dwór / Mały Muchobór), 2) Stoisko nr 12; Centrum Handlowe ARENA; ul. Komandorska 66 (os. Krzyki), 3) Stoisko nr 86; Centrum Handlowe GAJ; ul. Świeradowska 70 ( os. Gaj). Przykładowe ceny usług: List zwykły (51-100g) – 1,10 zł (u konkurencji -1,55 zł); List polecony ekspresowy (51-100g) – 2,30 zł (u konkurencji – 3,75 zł); List polecony ekspresowy (101-350g) – 2,50 zł (u konkurencji – 3,90 zł); Paczka (do 2kg) – 5 zł (u konkurencji – 8 zł); Informację o pozostałych cenach oraz miastach obsługiwanych przez In Post otrzymacie państwo w wyżej wymienionych Punktach Obsługi Klienta lub na stronie internetowej www.inpost.pl. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
slim.fast Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.03.08, 21:40 Czyli za granicę nie można wysyłać? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.03.08, 21:42 Znalazłam w necie termin tego śmiesznego strajku, do którego może dojść - 21 kwietnia. Chyba zdąży przyjśc przesyłka z Bravissimo, gdy zamówię w poniedziałek? www.spedycje.pl/przesylki_kurierskie/11372/czy_mediator_zapobiegnie_strajkowi_na_poczcie.html Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.03.08, 12:05 Uff, to dobrze, że dopiero 21 kwietnia, bo czekam na wysłane w zeszłym tygodniu gorset z Bravissimo i majtki do arabelli z eBaya... Na szczęście obie to przesyłki rejestrowane. Z tego, co czytam, to strajkować będą wszyscy, nie tylko listonosze, ale i panie na poczcie też? Pamiętam, jak był poprzedni strajk, wtedy listonosze po prostu nie przynosili paczek i listów, ale można było sobie pójść na pocztę i samemu odebrać. Teraz nawet tak nie będzie można zrobić:( Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.03.08, 21:44 Pytalam sie kolezanki,ktorej maz jest listonoszem i powiedziala,ze ma byc strajk,ale 2h tylko. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.03.08, 22:34 Ale kiedy? Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.03.08, 11:52 A moze z ta poczta to prima aprilis :) Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.03.08, 13:30 Wiesz, gdy jestem na poczcie i patrzę na te baby i ich słucham, to odnoszę wrażenie, że cała ta instytucja to prima aprilis. Czasem mam ochotę zapytać, czy to jakiś żart ("faktycznie, pani paczka powinna być, ale nie wiem, gdzie jest, może przyjdzie pani jutro?"). Odpowiedz Link
aadrianka Poczta nie donosi 31.03.08, 10:29 wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8171&wid=9805559&rfbawp=1206952014.923&ticaid=15a0a Odpowiedz Link
agamara1 szczyt szczytow :/ 31.03.08, 17:56 jestem wsciekla, jak wpadne dzisiaj na poczte to chyba ich rozniose. przyszla do mnie paczka z topami z bravissimo w pudelku aldnie zapakowana. ktos rozciol pudelko i je zgnietli, miski sa gabkowe polamane.AAAAAA normalnie mi para uszami idzie..... lby sie dzisiaj posypia, jeszcze sie listonoszowi oberwie za wsadzanie awiza do skrzynki zamiast dupe na II pietro ruszyc :] wrrrrrrrrrr Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: szczyt szczytow :/ 31.03.08, 19:28 Ja musze swoja poczte pochwalic. Nie wciskali na sile do nowej skrzynki, zostawli awizo. Wlasnie testuje niezgniecione Panache Inferno Odpowiedz Link
plecha1 Re: szczyt szczytow :/ 31.03.08, 20:32 Współczuję, Agamaro. Jak ja nienawidzę Poczty Polskiej. Myśmy 13 marca zamówiły z koleżanką staniki z Melissy... paczki do dzisiaj nie ma, dzisiaj Melissa przyjęła informację i będzie składała reklamację. A pieniądze zamrożone na jakiś czas :( Chcę zamówić jakieś brytyjczyki, ale autentycznie się boję. Odpowiedz Link
agamara1 Re: szczyt szczytow :/ 31.03.08, 20:46 na poczcie zlozylam zazalenie i skarge na listonosza :] zazulla pieknie zapakowala w duze kartonowe pudelko, no i pudelko wyglada jakby ktos do niego buta wsadzil :/ wrrr ehhh nigdy nic do poczty nie mialam ale to juz bije rekordy Odpowiedz Link
plecha1 Re: szczyt szczytow :/ 31.03.08, 21:51 Słyszałam, że to, jak rzucają przesyłkami, to się w głowie nie mieści. Trudno mi powiedzieć, ile w tym prawdy, ale jak patrzę na stan niektórych paczek, to jestem w stanie uwierzyć w rzut worem do celu :/ Odpowiedz Link
mamusia_synusia A może bunt? 02.04.08, 14:30 To rzucanie przesyłkami to niestety prawda :(. Nikt się tam nie certoli... Mi się nasunęło takie pytanie. Skoro wysyłając paczkę w Polsce wybieramy sobie operatora, poczta, inpost i wiele innych, to dlaczego nie możemy sami wybrać, kto na granicy polskiej przejmuje naszą paczkę? Czy to jest zgodne z prawami konsumenta? Może gdzieś trzeba się dowiedzieć, a nuż coś uda się zmienić :). Odpowiedz Link
mika_p Re: A może bunt? 16.04.08, 23:45 To jest chyba kwestia tego, z kim w Polsce zagraniczny operator ma podpisaną umowę. Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 03.04.08, 14:18 Nadawałam dzisiaj przesyłkę do Warszawy i pani w okienku powiedziała mi, że będą duże opóźnienia i list może dojść nawet za 20 dni. No comments. Odpowiedz Link
wieczorynka79 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 03.04.08, 14:40 A ja wysylalam przesylki 2 kwietnia z samego rana i nic nie wiedza o zadnym strajku.Ciekawa jestem kiedy dojda Hmmmm Odpowiedz Link
missmurder Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 09:54 21kwietnia stanie Poczta Polska :( "21 kwietnia pocztowcy nie będą doręczać listów, wypłacać emerytur ani rent. Nie będzie można wysłać pocztą także PIT-a." :/ Staniki stanikami, wiadomo, ze ważne, ale PITy są jeszcze ważniejsze, więc jeśli chcecie wysłać je pocztą, to zróbcie to najlepiej jeszcze w tym tygodniu! Wolę nie myśleć, co się na poczcie będzie teraz działo :( Odpowiedz Link
yaga7 Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 10:02 PIT to ja nawet mogę dostarczyć osobiście do US, to nie problem. Czy wysłać in postem. Ja się zastanawiam, jak długo ten strajk potrwa i jak to będzie wyglądać... No i czy wszystkie placówki pocztowe będą strajkować? Odpowiedz Link
jaginger Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 10:31 Boje się, że wszystkie.... Mogą nie wszyscy strajkować, ale tych niestrajkująchyb będzie bardzo mało... Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 11:05 A żeby ich......... Dostałam wczoraj paczkę z listków (fedex), ale będę odsyłać i chcę część oddać, a część wymienić na inny rozmiar... To może jednak odeślę wszystko... a arabelkę kupię w peachfield :) bo po zamianie rozmiaru okazało się, że mój nowy jest w Warszawie. No a dzisiaj złożyłam zamówienie w bravissimo.... To sobie na nie poczekam... Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 11:18 No oczywiście mi się wszystko pomieszało, w peachfield na mój rozmiar trzeba czekać. Ale i tak zamierzam listkom odesłać wszystko - dostatecznie dużo zdrowia stracę czekając na paczkę z bravissimo... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 11:33 Kurczę, a do mnie przyszła paczka z Bravissimo, ale nie ma mnie w domu. Będę w piatek, a w poniedziałak jest ten p... strajk tej p... poczty!!! A na pewno będę cos odsyłac, bo specjalnie wzięłam ten sam model w dwóch rozmiarach! Wiedziałam już wczesniej o tym terminie, ale zapomniałam;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: Już oficjalnie wiadomo - 21.04 16.04.08, 12:34 właśnie idą do mnie 2 staniki i telefon, mam nadzieję, że dojdą przed tym cholernym 21 :/ Odpowiedz Link
koma77 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 16.04.08, 11:57 "NSZZ "Solidarność" ostrzega, że od 21 kwietnia pocztowcy nie będą doręczać listów, wypłacać emerytur ani rent. Nie będzie można wysłać pocztą także PIT-a." Jeśli to byłby tylko jeden dzień 21.04.08 to kij im..., ale skoro 'od 21.04.08' to się robi niewesoło. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 16.04.08, 13:03 Uch, dostałam e-mail z bravissimo, że wyślą paczkę jako "registered". Chociaż tyle dobrze. Boje się, że zawierucha strajkowa może spowodowac, że nagle więcej paczek "zginie". Byłam dziś na poczcie odeslać złe rozmiary do Figleaves - udało się to zrobić jako LIST a nie PACZKE (istotna jest różnica w cenie) mimo że odsyłałam w pudełku o wymiarach 12/22/30. Wysłałam priorytetem, mam nadzieję, źe opuści nasz pięky kraj przed poniedziałkiem... Odpowiedz Link
rybescu Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 16.04.08, 13:33 A ja właśnie zaryzykowałam i zamówiłam Inferno w Peachfield, liczę, że jednak dojdzie do poniedziałku, bo paczka z intimo przed weekendem majowym raczej nie zdąży i zostanę ze starym 75E na wyjazd, a podobno ma się lato zrobić :( Odpowiedz Link
konasana Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 16.04.08, 13:54 Ja właśnie odwołałam przesyłkę z Bravissimo. Nie chcę się denerwować, już swoje przeżyłam (zginęły mi 3 przesyłki, z jednej wyjęli mi staniki i włożyli gazety). Ostatnio się polepszyło, 3 registed doszły, ale ten strajk to będzie wspaniała okazja, żeby przetrzepać trochę paczek, a potem tłumaczyć się strajkiem... Odpowiedz Link
agata272 No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 16:04 Nosz kurde marchewka, czemu ja wcześniej nie zauważyłam tego wątku?! Oczywiście zamówiłam 3 staniki na ebayu, 2 wysłane zostały w poniedziałek, więc może dotrą do piątku, ale mój shock absorber w większym rozmiarze na 100% nie, bo zapłaciłam dopiero dzisiaj koło 13.00. A czas dostawy AirMailem to 3 dni robocze :(. W dodatku Airmail nie jest polecony, więc mogę się założyć, że w ferworze strajku zginie! Niech mnie ktoś przytuli.. Odpowiedz Link
agafka88 Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 17:37 <tuli> Mam nadzieję, że i Twoja i moja paczka dojdzie Odpowiedz Link
agata272 Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 17:55 W moim przypadku chyba nadzieja matką głupich, ale zobaczymy. Za twoje też trzymam kciuki, trzymać kciuki w grupie jest jakoś raźniej :). Odpowiedz Link
schaetzchen Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 18:15 Zakupy z polskich sklepów to mniejszy kłopot - zadzwoniłabym do sklepu i poprosiła o wysyłkę inpostem na przykład. Gorzej z zagranicą. Odpowiedz Link
winter76 Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 18:25 Ja poczekam jak sie sytuacja rozwinie i najwyżej spróbuję się dogadać,żeby wysłano mi kurierem- zamawiam tylko w polskich sklepach internetowych. Odpowiedz Link
secka Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 18:26 Ta, ja tez zrobilam dwa zamowienia w brastopie, dzisiaj już wysłali, wiec pewnie obie paczki zagina w tym cholernym strajku... (jedna zamowilam do Koszalina, druga do Poznania). Juz mi jedna z brastopu zginela niedawno, damnit.. Jeszcze sie dzisiaj Undercoverexperience odezwal po chyba 6 tyg ze mi jutra wyslą kostium, chyba do nich napisze zeby sie wstrzymali, albo wyslali signed for, to moze chociaz nie zginie. Odpowiedz Link
friday133 Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 20:26 Do mnie brastop też wyszedł. Nie wiem, co zrobić z Undercover - zamówiłam sobie superboosta bordowego, który jest mi pilnie potrzebny na wesele 3 maja :( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 21:48 Dziewczyny, może napiszcie do sklepów z Uk, żeby na razie nie wysyłali - tam tez poczta czasem strajkuje, to powinni zrozumieć. Może ten strajk będzie trwał tydzień, to Wam potem wyślą, a tak, to paczka zaginie i bedziecie w plecy (a stanik i tak nie dojdzie;)). A w RP wysyłajcie InPostem albo PAFem. Spróbuję zadzwonic jutro do tych ćwoków i zapytać, ile zamierzaja strajkować. Może sie uda cos dowiedzieć. Odpowiedz Link
elayne_trakand Re: No to wpadłam jak śliwka w kompocik. 16.04.08, 23:41 A ja pokupowałam czterem koleżankom staniki na ebayu i modlę się, żeby doszły. Te co mają przyjść najpierw do mnie (UK) to sobie chyba poczekają :| Odpowiedz Link
mig_usia a ja slyszalam ze zawieszaja do maja aby zdarzyc . 17.04.08, 22:39 ...z PITami....dzisiaj w zetce wieczorem...ponoc doszli do porozumienia i beda super poczta aby ludzie zdarzyli powysylac zeznania podatkowe... za to w maju beda strajkowac... Odpowiedz Link
schaetzchen Re: a ja slyszalam ze zawieszaja do maja aby zdar 17.04.08, 22:45 Migusia, obyś miała rację!!! Odpowiedz Link
mig_usia Re: a ja slyszalam ze zawieszaja do maja aby zdar 17.04.08, 22:48 oby sie tylko tego trzymali bo wiecie same jak to z poczta jest - raz tak raz siak... bynajmniej ja na nich nie moge narzekac...zwlaszcza na moja listonoszke ulubiona;) ale moze nie bede chwalic aby nie zapeszyc;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: a ja slyszalam ze zawieszaja do maja aby zdar 17.04.08, 23:10 mam nadzieję, że to prawda :) bo ja już o mało co nie popadłam dziś w depresję maniakalno-depresyjną przez ten strajk :/ Odpowiedz Link
magda-fl Re: a ja slyszalam ze zawieszaja do maja aby zdar 17.04.08, 23:25 Też dzisiaj na poczcie słyszałam, że sami nic nie wiedzą o strajku, tak naprawdę, że z tivi się dowiedzieli :D Więc chyba coś w tym jest, że może go jednak nie będzie... Oby, bo puściłam dziś zwrot do Listków i drżę ze strachu nie mniej niż oczekując na pakiet z Listków. Odpowiedz Link
marla30 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 18.04.08, 08:09 Jest mocno prawdopodobne, że strajk przełożą na 5 maja. Teraz, 21-ego, chce strajkować tylko Solidarność, inne zwiazki nie. Więc Solidarność przebąkuje, że się jeszcze dziś zastanowi. Odpowiedz Link
dbj4 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 18.04.08, 14:48 W każdym razie ja już przezornie napisałam, że chcę wysyłkę przez in post, czy jak mi poda numer paczki/listu będe mogła widzieć gdzie jest w danej chwili i kiedy do mnie dotrze, bo coś podobnego wyczytałam w tym wątku? :) Odpowiedz Link
mig_usia w pn nie bedzie strajku ...przekladaja na 5 maja 18.04.08, 15:02 wlasnie slyszalam w newsach radia pin;) Odpowiedz Link
lori_anna Re: w pn nie bedzie strajku ...przekladaja na 5 m 18.04.08, 15:06 uff, to może zdąże ;) wczoraj zamówiłam w brastopie a tez odeslalam do listkow i czekam na wymiane :) Odpowiedz Link
koma77 Re: w pn nie bedzie strajku ...przekladaja na 5 m 18.04.08, 15:22 Dobra wiadomość. Czekam od tygodnia na paczkę z allegro, to może w następnym dojdzie. Odpowiedz Link
secka Re: w pn nie bedzie strajku ...przekladaja na 5 m 18.04.08, 16:05 Uff, udalo im się już porozumieć, oficjalnie potwierdzone www.tvn24.pl/0,1546458,wiadomosc.html Odpowiedz Link
koma77 Re: w pn nie bedzie strajku ...przekladaja na 5 m 18.04.08, 16:26 W związku z odwołaniem strajku poczyniłam już odpowiednie zakupy na ebayu. Czas leczyć nałóg chyba. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste A może w ogóle nie będzie 19.04.08, 18:35 Ja gdzies w necie czytałam, że może sie porozumieja do tego 5.05. W każdym razie - zajrzyjcie tutaj, hłe hłe: www.tvn24.pl/12692,1546332,wiadomosc.html . Odpowiedz Link
schaetzchen Re: A może w ogóle nie będzie 20.04.08, 09:51 Być może koronki z kradzionych staników gryzą nie tylko cudze biusty, ale i lodówki: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5134968.html Odpowiedz Link
monika3411 Trochę nie na temat, ale gdzie się pożalić? :-( 20.04.08, 12:48 Dwa tygodnie temu kupiłam na giełdzie stanik. Forumka wysłała go priorytetem (!) poleconym. Doszedł łaskawie po tygodniu. Może szedł na piechotę...? Ponadto krew mnie zalewa, bo od 15 lutego czekam na wypukłą kartę. Bank wysłał ją pocztą, listem poleconym... Trzy tygodnie temu dowiadywałam się w banku co z moją kartą. Okazało się, że nie ma zwrotu, więc pewnie leży na poczcie. Poszłam na pocztę, postałam w kolejce prawie godzinę i zostałam odprawiona z kwitkiem, bo nie miałam numeru listu. Skąd miałam mieć, przecież nie ja wysyłałam ten list !!! Następnego dnia kolejny telefon do banku, żeby dowiedzieć się o numer listu, żeby pani na poczcie łaskawie odnalazła ten list. I tu niespodzianka. List wrócił do banku. Zaznaczam, że nigdy nie znalazłam w skrzynce awiza dot. tego listu. Pani w banku obiecała, że "jeszcze dziś" ponownie wyśle tę kartę poleconym. Minęły już chyba dwa tygodnie i nic.... Może powinnam sama odebrać ją we Wrocławiu, byłoby szybciej niż wysłanie pocztą pod Warszawę... :-((( A ja codziennie tęsknym wzrokiem oglądam cudności w Bravissimo i innych sklepach :-((( Trochę się rozpisałam, ale ta bezsilność mnie wykańcza :-((( No i oczywiście nigdy, ale to przenigdy nie zdarzyło się, żeby listonosz ruszył się z listem do mieszkania (albo chociaż powiedział przez domofon, że ma przesyłkę i niech ktoś zejdzie), zawsze jest zostawiane awizo, nawet kiedy nie pracowałam i siedziałam w domu. Eeeehhhh..... Odpowiedz Link
agafka88 OT 20.04.08, 12:54 na temat mozna się żalić w watku rozpaczliwym co do przeżyć z bankami, to znam ten ból, mi ktos po prostu ukradł karte ze skrzynki i musiałam druga zamawiać ;/ Odpowiedz Link
monika3411 Re: OT 20.04.08, 13:12 Ten uznałam za bardziej odpowiedni, bo dotyczy poczty. Strach pomyśleć co będzie jak zaczną strajkować, bo tę ich "pracę" to moim skromnym zdaniem już od dawna można z czystym sumieniem nazwać strajkiem... Oczywiście kod z Allegro idzie już trzeci tydzień... No siąść i płakać normalnie... Odpowiedz Link
besame.mucho Re: OT 20.04.08, 13:25 > Strach > pomyśleć co będzie jak zaczną strajkować, bo tę ich "pracę" to > moim skromnym zdaniem już od dawna można z czystym sumieniem > nazwać strajkiem Oj można, można. Jeśli chodzi o bank, to po jednej przygodzie z czekaniem aż poczta polska dostarczy mi kartę (karta była mi wtedy szybko potrzebna - wyjechałam z jedną, która się mocno starła i nie chciała działać, byłam więc prawie bez pieniędzy, a poczta się ślimaczyła jak tylko mogła) zrezygnowałam i od tej pory przy każdej kolejnej sprawie z wysyłaniem karty decyduję się na kuriera. Odpowiedz Link
szalicja Re: OT 21.04.08, 08:57 No i co z tym strajkiem? Kto wie? W sobotę wysłałam zwrot do Intimo za prawie 400 stówki. Nie mam ochoty czekać na nie miesiąc ;-( W dodatku w piątek został wysłany z Intimo "wypychacz" czyli Retro i pilnie go potrzebuję. Może nie będzie strajku? Odpowiedz Link
szalicja Re: OT 21.04.08, 09:33 Ło matko! Dzięki Ci dobra kobieto za te pomyślne wieści ;-) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 21.04.08, 11:36 Przełożony na 5 maja, jeśli się nie dogadają. Co najlepsze moja mama pracująca na poczcie dowiedziała się o strajku z tv ;) Odpowiedz Link
grecz Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 13.05.08, 19:07 ponoć szykuja się na 3 czerwca... Odpowiedz Link
boziaj wrrr 13.05.08, 21:30 widok tego wątku na pierwszej stonie forum wywołuje u mnie mdłości i nerwowe podliczanie, co wlaśnie do mnie idzie nie lubię PP, niestety z wzajemnością... Odpowiedz Link
grecz Re: wrrr 14.05.08, 10:00 czekaj... jeszcze dwa tygodnie..może wszystko zdaży dojść, albo pocztowcy się dogadają :) Odpowiedz Link
maladziefczynka Re: wrrr 14.05.08, 14:07 Mam wrażenie, że zaczęli strajkować dziś... :( Siedzę sobie w domu i czekam na Melisski, które wczoraj zostały do mnie wysłane... Odpowiedz Link
grecz Re: wrrr 14.05.08, 14:29 to bedą jutro. rzadko kiedy do mnie przychodzą rzeczy, które były nadane dzień wcześńeij (nawet jeśli nastąpiło to przed wymaganą przez pocztę godziną 15ą) Odpowiedz Link
nika.86 Re: kolejny termin... 29.05.08, 19:22 A wlasnie zamowilam swoje pierwsze Masquaradki z brastopu... :(( Pewne to? Nie przeloza znowu? Z zakupami w Bravissimo jednak poczekam. Profilaktycznie. Choc tez sie obawiam, ze wykupia mi te topy. Ech... :( Odpowiedz Link
monika3411 Re: kolejny termin... 29.05.08, 20:38 Tylko nie to............ W sobotę beakarp wysłała mi białe Kalyani, a w mailu opisała jego mięciutkość (co za słówko... moja własna produkcja...) i tak bardzo na nie czekam :-((( Bardzo liczyłam, że w poniedziałek wreszcie listonosz racz zostawić awizo (bo, że przniesie do domu to nawet nie marzę) i we wtorek odbiorę (moja poczta nie wyda przesyłki jeśli awizo było tego samego dnia, a i następnego czasami nie chcą). Zapłaczę się :-((( Odpowiedz Link
grecz Re: kolejny termin... 29.05.08, 21:25 nie wiem czy to na 100% pewne..słyszalam w radiu..może jakoś sie dogadają... Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.05.08, 21:07 O, nie...:( To już mój Aragon, wysłany z Brastopu 12 maja, na pewno nie dojdzie:( Odpowiedz Link
boziaj Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 29.05.08, 21:23 bosko po prostu akurat gdy po raz pierwszy odwazylam sie kupic cos na ebayu :(( Odpowiedz Link
nisiaczek28 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.05.08, 01:32 Ja słyszałam, że podpisali porozumienie i od sierpnia dostaną podwyżkę 400zł, więc chyba tego strajku nie będzie... Odpowiedz Link
grecz Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.05.08, 18:38 mam nadzieję, że Ty lepiej słyszałaś ;) Odpowiedz Link
angella456 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 30.05.08, 19:12 Porozumienie podpisali, ale strajk i tak może być: "NSZZ Solidarność nie zmienia na razie terminu strajku, wyznaczonego na 3 czerwca" gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5246462.html Odpowiedz Link
sheilunia Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 01.06.08, 18:01 Właśnie przeczytałam, że będą czekać do 2 i dopiero wtedy zapadnie ostateczna decyzja. Terminu nadal nie przełożono :( Odpowiedz Link
mirtos Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( załamka 02.06.08, 17:18 Undercoverexperience wysłał mi ponownie zaginioną kilka tygodni temu przesyłkę, co mnie bardzo ucieszyło, a tu poczta strajkuje:-( Ręce opadają. A w dodatku czekam na drugą przesyłkę (wymiana). Skoro poczta i tak ma bałagan i często coś ginie, to co dopiero po takim strajku, który nie wiadomo jak długo potrwa... Chyba się pochlastam. Jeśli te paczki nie dojdą to będę 300 zł do tyłu:-( A najgorsze jest poczucie bezsilności:-( no bo co im można zrobić... Odpowiedz Link
adomix Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( załamk 02.06.08, 18:02 mirtos napisała: > Undercoverexperience wysłał mi ponownie zaginioną kilka tygodni temu przesyłkę, > co mnie bardzo ucieszyło, a tu poczta strajkuje:-( Ręce opadają. A w dodatku c > zekam na drugą przesyłkę (wymiana). Skoro poczta i tak ma bałagan i często coś > ginie, to co dopiero po takim strajku, który nie wiadomo jak długo potrwa... Ch > yba się pochlastam. Jeśli te paczki nie dojdą to będę 300 zł do tyłu:-( A najgo > rsze jest poczucie bezsilności:-( no bo co im można zrobić... Ja też czekam na przesyłkę z Figleaves.23.05.zamówiłam śliczną Fantasie Olivię.Zazwyczaj przesyłki z UK dochodziły w ciągu 5 dni.Teraz minęło 10 dni i nic.Prawdopodobnie na tym staniku mogę już postawić krzyżyk.Jeśli do tej pory nie doszedł to pewnie i po strajku i całym związanym z tym bałaganem nie dojdzie.Całe szczęście że zamówiłam jeden stanik gdyż rozpatrywałam opcję zamówienia dwóch w sąsiadujących rozmiarach.Dobrze że się rozmyśliłam. Całkowitą rację ma Mirtos.Najgorsza jest bezsilność... Odpowiedz Link
klaviel Poczta polska a inni operatorzy 02.06.08, 22:28 Ja może z innej beczki,ale teraz tutaj przeczytałam o strajku.Mam wysłać akurat stanik Forumce i pomyślałam o InPoście. Znalazłam naet już punkt w mojej okolicy.Czy macie jakieś doświadczenia z wysyłkami Odpowiedz Link
agafka88 Re: Poczta polska a inni operatorzy 02.06.08, 22:29 szybko, tanio i można śledzić wysyłki. polecam. Odpowiedz Link
klaviel Re: Poczta polska a inni operatorzy 02.06.08, 22:41 Dzięki Agafko88 za szybką radę Odpowiedz Link
emalia1231 yyyy 02.06.08, 23:01 boze moje trzy wymarzone biusto-paczki.. normalnie tylko sie zaryczeć Odpowiedz Link
sheena777 InPost w warszawie - trauma :):) 03.06.08, 21:46 słuchajcie, byłam dzisiaj w "siedzibie" inpostu na kolejowej w warszawie i powiem wam, ze bede miała co wnukom opowiadać. samo miejsce znajduje się w fabrycznej czesci miasta, obok jakichs starych magazynów i obskurnych budynków-hangarów. żeby znależc malą tabliczke z nazwa, musiałam sie troche samochodem pokręcic, potem zagdką stalo się dla mnie wejście. najpierw trzeba wejść po wąskich zelaznych schodkach na antresolkę, a dalej były tylko wielkie zelazne drzwi jak do bunkra z czasów wojny, bez zdnych klamek czy inych otwierających wynalazków. przyjrzałam się ale nie wydedukowałam jak toto otworzyc, zatem zapytałam jakichs ludzi kręcacych sie na zewnątrz, jak tam się dostać. dowiedziałam się, że te drzwi to winda (!!!) i mam pojechać na górę. ok, wróciłam, znalazłam guzik i wciskam. oczywiście żadnej reakcji, guzik nie ściągnął windy. no nie, myślę sobie, zaraz wyjde na blondynkę. ale zauważyłam jakiś bialy wlącznik jak do swiatła. trudno, naciskam. rozległ się przeraźliwy dzwonek. przez glowę przemknęło mi, że uruchomiłam jakiś alarm i zaraz mnie ktos zhaltuje i odwiezie na komisariat. ale za drzwiami coś głucho jeknęło i zalomotało, i coś zaczeło zjezdzac w dół. zjechała ta "winda" czyli wielka platforma do wożenia towarów a w środku niespodzianka. malutka zasuszona pani, żywcem wicięta z "Misia" obsluguje windę, czyli wciska guziki aby zawieźc klienta na odpowiednie piętro. normalnie szeraton wysiada :))) a siedziba inpostu - rewelacja! ja rozumiem, że teraz moda na lofty i surowy styl wykończenia, ale takiego "biura" to ja w zyciu nie widziałam. kilkanascie bardzo sympatycznych osób na małej przestrzeni między stosami paczek, listów i innych przesyłek :)styl wnętrza "stylizowany" na powojenną ruderę z odpadającym tynkiem, rozbitymi cegłami i połaciami surowego betonu :D:D:D jak ktoś mi jeszcze raz wyśle cos inpostem, to sie zabiję własną pięścią :DD::D:D:D Odpowiedz Link
mirtos Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( załamk 03.06.08, 15:09 Jak już sytuacja z tą ... pocztą się unormuje to napisz do sklepu, że przesyłka nie dotarła - powinni ją wysłać ponownie. A na pocztę już mi brak słów. Nie mogę nawet iść tam i na kogoś nakrzyczeć, bo paczka jest adresowana na kogoś innego, pod kogo nie mogę się podszyć, bo to mężczyzna:-( Odpowiedz Link
mirtos Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( załamk 03.06.08, 15:11 ...Rada była skierowana do Adomix:-) Odpowiedz Link
agusek00 Sortownia w Warszawie działa! 05.06.08, 12:45 Więc jest szansa, że warszawianki dostaną swoje paczki! Ja też czekam na swoją, ale u mnie strajkuje też urząd i listonosz, i więc na razie muszę się uzbroić w cierpliwość. Odpowiedz Link
aga.kai Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( załamk 06.06.08, 07:02 Moje tango II gdzieś tam utknęło :( Pierwszy stanik zamówiony za granicą... Że nie wspomne o ważnej korespondencji z banku. (chociaż kwestia stanika bardziej mnie rusza :) ) Odpowiedz Link
missmurder Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 14:09 gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,5269049,O_polnocy_rozpocznie_sie_strajk_w_Poczcie_Polskiej.html Niestety :/ Odpowiedz Link
slim.fast Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 17:41 No to pięknie, akurat wysłałam 4 staniki do wymiany do Bravissimo i do Brastopu :((( I z ebaya też pewnie nie wiadomo teraz kiedy przyjdzie wylicytowany komplet ;((( Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 20:18 A ja czekam na paczke z Brastopu (ponoc wyslana wtorek/sroda( w tym tygodniu powinni mi wyslac z bravissimo (status jeszcze in progress). We Wroclawiu podobno wiekszosc byla za strajkiem Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 18:09 nie jest to wprawdzie wiadomość, którą chciałabym usłyszeć, ale uważam, że moja pani listonoszka powinna zdecydowanie więcej zarabiać. Znaczy psioczyć nie będę, choć dwa staniki w drodze do mnie... Odpowiedz Link
rennya ale ale - zwróciłam uwage na: 02.06.08, 18:50 "Strajkujący listonosze z Poczty Polskiej nie będą roznosić listów, emerytur i rent" - poinformowali przedstawiciele NSZZ "Solidarność". nie ma nic o paczkach i awizo... Odpowiedz Link
angella456 Re: ale ale - zwróciłam uwage na: 02.06.08, 19:00 Wszystko zależy od tego, czy Twój lokalny listonosz/listonosz od paczek jest w strajkującym związku, czy nie. Bo z tego co czytałam, strajkuje NSZZ Solidarność i jeszcze parę małych związków. Nie pracować będą te urzędy, gdzie strajkuje większość pracowników - oczywiście nie wiadomo jakie. O 17 byłam u siebie na poczcie po list, o tym, że strajk będzie, to się dowiedzieli ode mnie, jak zapytałam, czy będą strajkować... Ale na pocieszenie mi powiedzieli, że jeśli strajk będzie, to oni się przyłączą solidarnie... Odpowiedz Link
angella456 Poprawka 02.06.08, 19:01 >Nie pracować będą te urzędy, gdzie strajkuje > większość pracowników - oczywiście nie wiadomo jakie. Nie wiadomo które. Gramatyka mi z wkurzenia umyka, bo co prawda na staniki nie czekam, ale na parę innych przesyłek owszem:-/ Odpowiedz Link
marla30 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 22:22 narcyza5 napisała: > nie jest to wprawdzie wiadomość, którą chciałabym usłyszeć, ale > uważam, że moja pani listonoszka powinna zdecydowanie więcej > zarabiać. Znaczy psioczyć nie będę, choć dwa staniki w drodze do > mnie... > A ja będę psioczyć, aż zachrypnę. Poczta polska okrada mnie regularnie. Marzę o tym, żeby ta cholerna instytucja się wreszcie sprywatyzowała albo poszła w diabły. I wzruszać sie losem pocztowców nie mam zamiaru. Całkiem spora liczna sobie dorabia na niesygnowanych paczkach, jak i po tym forum dobrze widać. Niestety, to uderza rykosztem w tych uczciwych, zapewne również w Twoją panią listonosz. Odpowiedz Link
lilith_01 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 19:22 możę to offtop ale się dorzucę ze swoimi 3 groszami.. ja pracuję w wynagrodzeniach i moim zdaniem nie ma co płakać na pensje listonoszy... z całym szacunkiem, ale jakich kwalifikacji trzeba żeby nim zostać...? jak się chce dużo zarabiać to trzeba było zostać chiurgiem od mózgu a nie listonoszem... a co sie tyczy związków... pracuję w firmie gdzie związki sa bardzo silne i niby to biją się z zarządem o podwyżki dla ludzi, ale z racji wykonywanego zawodu wiem, że związki mają w zwyczaju się dogadywać z zarządem poza oficjalnymi spotkaniami i robieniem szumu w mediach. Oni dostaną co swoje, pracownicy nadal będą zarabiać tyle co zarabiają i tylko konkurencja na tym skorzyta bo irytacja klientów w końcu się Poczcie polskiej czkawką odbije... tyle mojego zdania Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 19:35 lilith_01 napisała: > możę to offtop ale się dorzucę ze swoimi 3 groszami.. > ja pracuję w wynagrodzeniach i moim zdaniem nie ma co płakać na > pensje listonoszy... z całym szacunkiem, ale jakich kwalifikacji > trzeba żeby nim zostać...? jak się chce dużo zarabiać to trzeba było > zostać chiurgiem od mózgu a nie listonoszem... ekhem. no akurat z tym chirurgiem to przykład bym powiedziała niezbyt trafiony, biorąc pod uwagę pensje szpitalne. A po drugie: tu wcale nie chodzi o to, żeby zarabiać dużo, ale tyle, żeby móc się spokojnie utrzymać od pierwszego do pierwszego. Z pensją listonosza o to ciężko. A po trzecie i całkiem egoistycznie:) to życzę sobie (& pozostałym lobbystkom), żeby moje przesyłki były dostarczane szybko, jak najszybciej. Brak listonoszy, rezygnujących z tej pracy (fakt, nie wymagającej dużych kwalifikacji intelektualnych, ale ciężkiej fizycznie) ze względów finansowych do tego stanu pożądanego nie przybliża. Odpowiedz Link
lilith_01 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 19:52 narcyza5 napisała: > ekhem. > no akurat z tym chirurgiem to przykład bym powiedziała niezbyt > trafiony, biorąc pod uwagę pensje szpitalne. > A po drugie: tu wcale nie chodzi o to, żeby zarabiać dużo, ale tyle, > żeby móc się spokojnie utrzymać od pierwszego do pierwszego. Z > pensją listonosza o to ciężko. A po trzecie i całkiem egoistycznie:) > to życzę sobie (& pozostałym lobbystkom), żeby moje przesyłki były > dostarczane szybko, jak najszybciej. Brak listonoszy, rezygnujących > z tej pracy (fakt, nie wymagającej dużych kwalifikacji > intelektualnych, ale ciężkiej fizycznie) ze względów finansowych do > tego stanu pożądanego nie przybliża. > no i może wtedy powstanie zdrowa konkurencja a nie monopol na który wszyscy jesteśmy skazani...? a ciężka praca fizyczna to jest w hucie a nie na poczcie ;) PS. no dobra z tym chirurgiem od mózgu to może nie trafiłam ale to bardziej żart miał być ;p Odpowiedz Link
mig_usia ide plakac... 02.06.08, 20:53 przed poludniem zrobilam swoje pierwsze zakupy www.curvylicious a po 14 uslyszalam w tv info o strajku....eh automatycznie napisalam do nich o opoznienie w wysylce i na szczescie jeszcze nei nadali...pieniadze zamrozone ale wole zeby wysylka byla z opoznieniem dla bezpieczenstwa....ciekawe jak pozostale rzeczy ktore sa w drodze:( Odpowiedz Link
sheena777 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 23:50 lilith_01 napisała: > PS. no dobra z tym chirurgiem od mózgu to może nie trafiłam ale to > bardziej żart miał być ;p trafiłaś połowicznie, żeby dużo zarabiac to jak najbardziej trzeba zostac chirurgiem, tyle że nie od mózgu ale od cycków silikonowych :)))))) Odpowiedz Link
madzi1 Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 03.06.08, 16:11 > PS. no dobra z tym chirurgiem od mózgu to może nie trafiłam ale to > bardziej żart miał być ;p Akurat trafiłaś, ja znam takiego jednego od mózgu, kasy jak lodu, wieeeelka chata itp. Trzeba być tylko dobrym chirurgiem mózgu ;P Odpowiedz Link
rrranx Re: Decyzja zapadła, strajk od północy 02.06.08, 22:52 echhh, a jutro mialam odeslac bielizne do bellissimy... cudnie po prostu, cudnie :( Odpowiedz Link