hipciorra ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 11:20 Tak sobie słucham RMF FM i jedna z wiadomości postawiła mi włosy na głowie. Dla pewności zajrzałam na stronę, a tam... »Bezterminowy strajk związkowców z „Solidarności” i 6 mniejszych związków zawodowych trwa od północy. Na pierwszy rzut oka protestu nie widać. W okienkach pocztowych siedzą pracownicy i przyjmują listy od klientów. Problemy zaczynają się później. Związkowy z "Solidarności" zablokowali sortownie pocztowe we Wrocławiu, Warszawie, Bydgoszczy, Gdańsku i Rzeszowie.« Źródło: www.rmf.fm/fakty/?id=137863 Odpowiedz Link
ananke666 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 12:03 O strajku dowiedziałam się dziś, z korespondencji ze sprzedawcą z allegro. Kupiłam wczoraj drobiazg i wkurzyłam się na dzień dobry, bo potrzebuję tej cholernej rzeczy, a nie mam czasu latać po mieście i szukać. Poza żółcią, którą mam ochotę wylać na pocztę, żal mi tych spanikowanych babć/dziadków czekających na emerytury i renty, chociaż poniekąd są sami sobie winni. Człowiek, który potrafi załatwić sprawę w ZUS, powienien umieć załatwić też i w banku założenie ROR, zwłaszcza, że bank jest znacznie chętniejszy do współpracy, w razie problemów można wziąć pod pachę kogoś młodszego, a złożenie polecenia przelewu na konto w ZUS trwa sekund pięć. Sama siedziałam kiedyś na rencie rodzinnej, raz się poczta spóźniła i błyskawicznie zdjęłam im z głowy obowiązek dostarczania mi forsy. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 13:47 czyli co, mam szanse kiedykolwiek zobaczyć wysłany prawdopodobnie dzisiaj stanik idący z Wrocławia do Krakowa..? Odpowiedz Link
adomix Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 13:52 Chyba jednak to prawda że nie cała poczta strajkuje.Właśnie przed chwilą listonosz przyniósł mi list polecony.Szkoda tylko że nie przyniósł mojego staniczka zakupionego 23 maja w Figleaves... Odpowiedz Link
hipciorra Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 13:58 Pewnie, że nie cała. Urzędy na moim osiedlu działają, tylko co z tego, skoro wrocławska sortownia stoi? Mam nadzieję, że zdążę przekonać dziewczynę z Allegro do wysłania kolczyków Inpostem :-/ Doszłyśmy dziś z koleżanką do wniosku, że są też plusy tej sytuacji. Strajk na poczcie to jedyne, co nas powstrzymuje przed wydaniem mizernych resztek gotówki na nowe staniki z UK ;-) Odpowiedz Link
angella456 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 14:55 hipciorra napisała: > Doszłyśmy dziś z koleżanką do wniosku, że są też plusy tej sytuacji. Strajk na > poczcie to jedyne, co nas powstrzymuje przed wydaniem mizernych resztek gotówki > na nowe staniki z UK ;-) Ano. Poczta Polska strażnikiem moich finansów... U mnie - Lublin - co prawda poczta działa, paczkę wysłaną z Lublina mi przyniosła, ale stanika i tak sobie nie zamówię - bo jeszcze mi w Warszawie utknie po drodze:-/ Odpowiedz Link
narcyza5 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 15:27 mnie się udało połowicznie, wyjęłam dziś ze skrzynki freyę mimi. Ale widziałam też piknik;( pocztowców przy Cystersów (tam chyba jest krakowska sortownia), więc tego, co w piątek zostało wysłane prędko pewnie nie zobaczę:( Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 16:06 Ale pomijając zwłokę, to czy myślicie, że przesyłkom, które teraz utknęły w sortowniach, cos sie może stać? Tzn. że zostana obsikane, zniszczone, ukradnięte etc? Bo nie wiem, czy wstrzymywać wysyłke w Bravissimo:( A w ogóle to właśnie idzie do mnie przesyłka (inna) z Bravissimo i ona naprawdę nie była tania, więc sikam w gacie (mimo, że polecona, mam nadzieję). :(:(:( Podlegam pod wrocławska sortownię. Zawsze uważałam, że te chore związki zawodowe powinno sie zlikwidować. Teraz sądze, że może by do nich strzelać? Odpowiedz Link
madzi1 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE i transport 03.06.08, 16:17 Oprócz tego, że sortownie nie pracują to transportowcy też. Czyli panie na poczcie przymują listy, paczki etc, ale nikt tego od nich nie zabierze. Czyli będzie rosła taka kupa listów i paczek na poczcie do czasu, aż skończą strajk, a potem to jeden wielki bajzel jak to zaczną sortować. Kurde, a jutro sprzedawca z ebaya miał mi stanik wysłać. Chyba napiszę do niego, żeby się wstrzymał :/ Odpowiedz Link
yaga7 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 03.06.08, 16:28 Ja właśnie chciałam wstrzymać wysyłkę z Bravissimo, ale mi odpisali, że już wysłali :( No nic, mam nadzieję, że przesyłce nic się nie stanie, na szczęście poszła poleconym. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Ten strajk to lipa ;) 03.06.08, 17:48 Ja napisałam do B., ale jeszcze nie odpisali. Ej tam, nie nakręcajmy sie nawzajem. Czytałam w necie o tym smiesznym strajku. Miażdząca wiekszość pracowników pracuje, to tylko Solidarność krzyczy wszem i wobec, że strajkują. Nie pracuja w kilku sortowniach - no to juz problem, ale Poczta (dyrekcja) ma przesunąć pracowników biurowych do pracy w sortowniach, ewentualnie zatrudnić pracowników tymczasowych. Leć, bikini, leć do pani:) Odpowiedz Link
marla30 Re: Ten strajk to lipa ;) 03.06.08, 20:15 Masz rację, ale problem w tym, że w niektórych urzędach pocztowych/sortowniach Solidarność stanowi niemal 100% załogi. Mówili, że tak jest właśnie w sortowniach w Warszawie i Wrocławiu. Gdyby nie to, to w sumie można by mieć to gdzieś. Co do związków zawodowych - mam podobne zdanie do Twojego. No, może bym nie strzelała ;), ale rozpędzila to towarzystwo na cztery wiatry. Niestety, doświadczenie mi mówi, że kiedy strajk się skończy, więcej niż zwykle przesyłek nie dotrze do adresatów - "no cóż, był bałagan i widać zaginęły". Takie słowa usłyszałam po ostatnim strajku. Przepraszam, dziewczyny, nie chcę być złym prorokiem i naczelną defetystką tego forum, ale tak zapewne będzie niezależnie od tego, czy to napiszę, czy nie. Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Ten strajk to lipa ;) 03.06.08, 22:31 NO, tego sie właśnie boje, że nawet polecone mogą "zaginąć" w okołostrajkowym bałaganie. miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,5270710,Sortownia_zablokowana__listow_nie_bedzie.html Strajkujący uniemożliwiali pracę tym, którzy nie strajkowali. Wg dyrekcji strajk jest nielegalny, obniżą im pensję:) Zaraz zaczna kulić uszka. Odpowiedz Link
jaagna Wstrzymanie przesyłki 03.06.08, 18:55 Też podlegam pod wrocławską sortownię. Poprosiłam Bravissimo o wstrzymanie przesyłki, bo naprawdę obawiam się "zagubienia" - mimo iż polecona. Ale czekam na przesyłkę (tankini i gatki!) z eBaya - na szczęście poprosiłam o signed for, ale poczcie polskiej i tak nie ufam... Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste Re: Wstrzymanie przesyłki 03.06.08, 23:32 O, boże, zablokowana uprzednio kasa została pobrana. Czyli wysłali:( W dodatku chyba niepotrzebnie, bo to chyba i tak będzie zły rozmiar;( Oni nie czytają tych maili, czy co.. Odpowiedz Link
jaagna Re: Wstrzymanie przesyłki 04.06.08, 11:31 Czytają maile. Moje zamówienie tez już wysłali - dostałam odpowiedź kilka godzin po napisania mojej prośby. Ale zapewnili, ze jeśli przesyłka zginie, tzn. nie dostanę jej kilka tygodni po zakońćzeniu strajku, to wyślą po raz drugi lub jeśli dostaną zwrot, to mnie powiadomią. Acha, zamówiłam przesyłkę "signed for", oczywiscie Odpowiedz Link
boziaj Re: Wstrzymanie przesyłki 05.06.08, 09:25 w undercover chyba jednak nie czytaja albo ignoruja :( w pn po poludniu dostalam maila ze przesylka skompletowana, gotowa do wyslania; od razu poprosilam o wstrzymanie przesylki z powodu strajku. nie dostalam zadnej odpowiedzi, ale status sie nie zmienial no i dzis patrze: wyslana *!% Odpowiedz Link
esi1 Re: ZABLOKOWANE SORTOWNIE 05.06.08, 07:36 Czy wiecie czy przynależność pod daną sortownię układa się tak jak zasięg województwa? Jestem z Piły i czy należę pod Poznań? Jestem podłamana, bo bardzo mi zależy na stroju kąpielowym z Bravissimo i teraz nie wiem czy sa szanse żeby doszedł przed moim urlopem :(( Odpowiedz Link
monika3411 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 03.06.08, 17:51 A ja dzisiaj znalazłam w skrzynce wyciąg z banku... A córka widziała listonosza. I teraz nie wiem co o tym strajku myśleć... A dzisiaj mija jeśli dobrze liczę 10 dzień od wysłania giełdowego stanika... Ehhh... Odpowiedz Link
myrtille Co robicie ze zwrotami?Wysyłacie kurierem? 03.06.08, 19:59 Jw Miałam wczoraj wysłać do Brastopu zwracany stanik, ale boję się ryzykować. Wysyłacie może za pośrednictwem czegoś innego? Odpowiedz Link
slim.fast Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 04.06.08, 00:26 "Piotr Moniuszko, przewodniczący Wolnego Związku Zawodowego Pracowników Poczty mówi wprost: - Zarabiamy niewiele i potrącenie tak wielu to dla nas dużo dlatego domyślam się, że w środę akcja się nie rozszerzy a nawet ograniczy." I miejmy taką nadzieję... Odpowiedz Link
emma514 Ten strajk to rzeczywiście lipa:-) 04.06.08, 11:18 Dzisiaj listonosz przyniósł mi list polecony z moją Freyą Zetą, który szedł z zagranicy. Jestem z Wrocławia, gdzie podobno sortownia jest zablokowana, a tu taka niespodzianka!Zapytałam się go w związku z tym, jak to jest z tym strajkiem. A on odpowiedział mi, że sortownia normalnie pracuje, samochody normalnie rozwożą paczki i listy, a ten strajk to pic na wodę. Tak więc przynajmniej we Wrocławiu nie mamy się o co martwić! Odpowiedz Link
jaagna Re: Ten strajk to rzeczywiście lipa:-) 04.06.08, 11:33 emma514, obyś mówiła prawdę :-)) tzn. oby listonosz wiedział, co mówi! Bo czekam na dwie przesyłki z Anglii. Odpowiedz Link
greylin Re: Ten strajk to rzeczywiście lipa:-) 04.06.08, 14:32 zależy gdzie. Mój M podczas ostatniego strajku roznosił część przesyłek (jakby tego nie robił to potem przez tydzień chyba by nie wrócił do domu, takie miałaby zaległości). Wcześniej jak był zapowiadany strajk to musieli wcześniej wynieść wszystkie renty i emerytury (żeby ludzie aż tak się nie awanturowali) = w pracy do nocy. teraz drugi dzień wszyscy siedzą na poczcie i tylko słuchają co mają do powiedzenia przedstawiciele związków, dyrekcji i innego cholerstwa. jak się strajk skończy znowu przez kilka dni nie zobaczę chłopa w domu przed wieczorem :/ sama czekam na moje przesyłki i tez już mnie bierze :/ Odpowiedz Link
maja_sara Re: nie taka znowu lipa... 05.06.08, 12:26 U mnie-Gdańsk-listonosz z mojego osiedla nie roznosi ŻADNYCH listów i paczek :-( A pani z allegro, u której wygrałam aukcję/ale na szczęście nie biustonosz, coś całkiem innego/ wczoraj wysłała mi maila, że nie może nadać paczki, bo jej poczta strajkuje i nie przyjmują od klientów żadnej korespondencji:-( Widocznie wszystko zależy od miasta... Odpowiedz Link
jaagna Re: nie taka znowu lipa... 05.06.08, 12:34 To niech wyśle InPostem lub Paf (www.paf.pl). Przesyłki w Polsce w większych maistach mozna jakos zrealizowac, gorzej z tymi zagranicznymi. Odpowiedz Link
angella456 Re: nie taka znowu lipa... 05.06.08, 12:41 Jestem z Lublina - moja poczta nie strajkuje, listonosz chodzi, nawet wcześniej niż zwykle. Przesyłki wysłane z różnych stron Polski dochodzą bez problemu i bez opóźnień. Złożyłam zamówienie w Bravissimo, poprosiłam o polecony - czekać nie będę, bo już z jednego modelu, nad którym się zastanawiałam, nie ma mojego rozmiaru. Mam nadzieję, że zanim sklep wyśle zamówienie, będzie już po strajku. Odpowiedz Link
natiknata Figleaves wysyła expresem! 04.06.08, 13:23 Dziewczyny, ja też czekam na przesyłkę z figleaves. Dziś mija 10 dni roboczych, normalnie przesyłka przyszłaby już dwa razy, a tu nic. Ponieważ za tydzień jadę na wakacje, a to na co czekam to kostium kąpielowy to zrobiło się nerwowo. Więc zadzwoniłam dziś do Customer Service i obiecali mi przesłać drugi FedExem (na ich koszt, zarówno przesyłka jak i kostium - jasne)! Chyba jednak nie pojadę na wakacje bez kostiumu! :DDD Odpowiedz Link
konasana Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 05.06.08, 11:58 Cholera jasna, przez ten cały strajk nie zamowilam staników z Bravissimo (nowości) i wykupili mi moje rozmiary!!! Szlag by to trafił. Odpowiedz Link
agusek00 Sortownia w Warszawie działa! 05.06.08, 12:48 Nie wiedzieć czemu wpisało mi się gdzieś w środku, więc jeszcze raz piszę. Sortownia na Łączyny dziś już pracuje normalnie, więc jest szansa, że warszawianki dostaną swoje przesyłki. Mnie to niestety nie pomoże, bo mój urząd i listonosz strajkują, a też czekam na paczkę :( Odpowiedz Link
asiabbasia Re: Sortownia w Wa-wie działa!.. I co z tego... 05.06.08, 15:09 Też tak słyszałam, jak dziś nadawałam zwrot do bravissimo na poczcie. Ale jeśli działa tak, jak mój urząd pocztowy... to drżę o los wszystkich listów i paczek... Normalnie mało mnie szlag nie trafił!!! ;-((( Wyedukowana na forum (posty o kradzieżach paczek, koszty przesyłki itd.) postanowiłam wysłać zwracane rzeczy listem wartościowym - taniej niż paczka no i w razie czego nie stracę całej kasy. Sprawdziłam na stronie poczty, ile to będzie kosztować i ruszyłam do boju (wtedy jeszcze nie wiedząc, co m nie czeka...) Pierwszy tekst pani w okienku: "ale do UK to my paczek wartościowych nie przyjmujemy!" Na co ja, że wiem, i dlatego chcę wysłać listem... Wprawdzie w pudełku, ale skoro poczta jako list traktuje nawet pudełka - to ja zamierzam z tego skorzystać;-) Paczuszka została elegancko podstemplowana (wyglądała potem jakby już pół świata przejechała...) no i tu zaczęły się problemy... Pani oblicza, ile mam zapłacić i... system nie przyjmuje danych... podobno listów wartościowych też nie da rady:-( Coś mi nie pasowało, więc wspomniałam, że na stronie poczty dało się wybrać w cenniku taką opcję... Po obdzwonieniu kilku koleżanek, sprawdzeniu w cenniku panie nadal twardo twierdzą, że się nie da! No żeż k.... mać!!! W cenniku pisze jak wół - listy wartościowe do UK do wartości 327SDR!!! Po prawie godzinie zmagań (tyle trwał ten cały kabaret) powiedziałam ok, niech będzie zwykły list polecony... I co? Dostaję druczek na paczkę, wrrrr. Po wyjaśnieniu, że to ma być list (chyba już dziesiątym!) - stanęło że będzie polecony priorytet "bezwartościowy;-(", wszystkie naklejki już prawie zerwano z paczki... i co? I system znowu nie chce przyjąć przesyłki:-((( Po kolejnych kilkunastu minutach (i kolejnych kilku nerwowych telefonach...) okazało się, że tylko na jednym stanowisku (hip hip hurra! - udało się je znaleźć!!!) przesyłka "weszła" do systemu... i to nawet jako wartościowa - no cud normalnie!!! Normalnie to ja cierpliwa jestem, ale dzisiaj myślałam, że zacznę wyć na środku poczty!!! A jaki z tego morał? Że trzeba znać swoje prawa (i regulamin Poczty polskiej przy okazji...) lepiej niż jej pracownicy!!! To tak ku przestrodze dla innych forumek... nie dajmy się Matrixowi (albo raczej Pocztixowi...;-D) Odpowiedz Link
faforzyca Re: Sortownia w Warszawie działa! 05.06.08, 15:16 Tak, widziałam dzisiaj pod moim blokiem furgonetkę pocztową, ucieszyłam się baaaardzo, ale niestety nic do mnie nie przyszło. A czekam na 3 przesyłki z ebaya :( Odpowiedz Link
angella456 Jaką drogą idą paczki z UK? Pytanie logistyczne. 05.06.08, 16:51 Właśnie o logistykę mi chodzi. Bo informacje np, że sortownia w Wawie działa nic mi nie mówią, bo nie wiem, przez jakie sortownie na trasie Uk-Lublin przechodzi przesyłka. Któraś z Was może się orientuje jak to wygląda? Samolot ląduje, paczki z niego wyjmują, a potem co? Sortują na miejscu, wiozą do sortowni warszawskiej? Odpowiedz Link
kociatko_biusciaste DZIAŁAJĄ SORTOWNIE WE WROCŁAWIU I KRAKOWIE :) 05.06.08, 20:44 Jak wyżej:) www.wiadomosci24.pl/artykul/strajkuje_4_5_tys_pocztowcow_67953 .html?ses_go=c1e77dbc672563863ccfaec52999787d Angella, przesyłki zza granicy przechodzą przez sortownię w Warszawie, potem jadą do sortowni najbliżej miejsca przeznaczenie (czyli pewnie w Lublinie), a potem to standardowo. Odpowiedz Link
victoria1985 Re: A w Warszawie? Czy ktoś wie? n/t 06.06.08, 12:19 to dziwne co pisza dzewczyny ze sortownia działa bo dzi widziałam sie z moim listonosze i miał zesoba w sumie 10 listów na cały rejon a ten jego rejon ma zazwyczej tyle liestów ze 3 razy wraca sie na poczte bo sie mu wszystko do torby nie miesci owi ze allego bodobno całe stoi bo ludzie nie chca nic kupowac podobno inpost i paf juz nie przyjmuja przesyłek i frmy kurierskie tym bardziej sa zawalone przesyłkami ale nie wiem ile w tym prawdy A negocjacie dopiero maja wznowic 16.06 normalnie załmka to jest jakis kataklizm Odpowiedz Link
kasica_k Re: A w Warszawie? Czy ktoś wie? n/t 07.06.08, 18:22 Wczoraj (piątek) listonosz przyniósł mi stanik wysłany w poprzednim tygodniu z Undercover. Adres śródmiejski. Podobno sortownia na Łączyny już działa, listonosze też wykruszają się z protestu. A ja czekam na kolejną dostawę... Odpowiedz Link
babajaga87 Re: A w Warszawie? Czy ktoś wie? n/t 07.06.08, 18:44 Szczęściara.. Ja już czekam 2 tygodnie na paczkę z Undercover, tydzień na paczkę z Bravissimo.. I zaczynam się poważnie stresować :( Odpowiedz Link
pitupitu10 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 05.06.08, 19:39 U mnie chodzi listonosz z zastępstwa. Ale paczki chyba nie dochodzą, bo czekam i czekam... Odpowiedz Link
antyka Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 05.06.08, 22:22 Ja dzisiaj bylam na poczcie na Bialobrzeskiej (warszawa) i pani nie chciala przyjac listu. Powiedziala, ze sortownia strajkuje i nie odbiera od nich przesylek, wiec wszystkie zalegaja w ich urzedzie. Swoja droga to ciekawe, ze wrocili mi list, ktory podobno 2 razy awizowali!!! a odbiorca nie dostal zadnego zawiadomienia :( Dopiero po zlozeniu reklamacji i zazadaniu zwrotu kasy, paczke odeslali z powrotem na moj adres. A zeby ich pokrecilo! Odpowiedz Link
adomix Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 05.06.08, 23:04 antyka napisała: > Ja dzisiaj bylam na poczcie na Bialobrzeskiej (warszawa) > i pani nie chciala przyjac listu. > Powiedziala, ze sortownia strajkuje i nie odbiera od nich przesylek, > wiec wszystkie zalegaja w ich urzedzie. > > Swoja droga to ciekawe, ze wrocili mi list, > ktory podobno 2 razy awizowali!!! a odbiorca nie dostal zadnego > zawiadomienia :( > Dopiero po zlozeniu reklamacji i zazadaniu zwrotu kasy, > paczke odeslali z powrotem na moj adres. > > A zeby ich pokrecilo! > I za taką,pożal się Boże,pracę żądają więcej kasy... Odpowiedz Link
coco.nut Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 06.06.08, 02:28 A ja czekam na przesyłkę z intimo, wysłana w pon, albo wtorek rano... Tam ma być bikini i porządny stanik wreszcie i strasznie w związku z tym się denerwuję tym strajkiem!!! Odpowiedz Link
ungore Łódź- widać koniec strajku? 07.06.08, 15:46 Mieszkam za granicą ale zamówiłam dla mamy (mieszka w Polsce)stanik na ebayu i chyba utknął na poczcie bo już ponad tydzien temu został wysłany!!! Wie ktoś coś o końcu tego strajku? Odpowiedz Link
ellabillie Re: Łódź- widać koniec strajku? 07.06.08, 15:53 Nikt chyba nic nie wie. Panie w okienkach są bezradne - przesyłki przyjmują nie mówiąc kiedy zostaną od nich odebrane. Też czekam na dużą przesyłkę z Brastopu i drętwieję już ze strachu. Niedawno kupowałam 2 rzeczy na ebayu, doszyły w 3 dni (wliczając weekend). Dobił mnie tylko artykuł w piątkowej Wyborczej o tym, jak strajk wykańcza e-handel (np. małe, jednoosobowe sklepiki internetowe), a także sugestia, że może to potrwać parę tygodni. Rozpacz! Odpowiedz Link
ungore no proszę :) 07.06.08, 20:41 Przy okazji dowiedziałam się kto na Lobby mieszka w Łodzi :) na stałe do naszego pięknego miasta wracam w lipcu.. napiszę maila bo moze bysmy sie jakos spotkały, a w przyszlosci zamawialy razem..zawsze to taniej. Odpowiedz Link
ellabillie Re: na temat końca* 07.06.08, 20:50 Ale ja nie jestem z Łodzi;), nie doczytałam tytułu postu. Ale myślę, że mój wpis nie jest do końca bezsensowny, bo poczta to przecież takie naczynia połączone. Co z tego, że moja poczta nie strajkuje, moi listonosze też, skoro nie mają czego roznosić. Z mojej przesyłki są zabierane, panie bardzo się cieszyły. Ale lądują w nadrzędnej dla niej placówce i tam tkwią, nie wiadomo jak długo. To samo pewnie z naszymi zakupami z UK. Co z tego, że wylądują gdzieś tam, w Warszawie, skoro nie ma ich kto dostarczyć do naszej pobliskiej? Tak nawiasem mówiąc, mój pan listonosz to najsympatyczniejszy, najuprzejmiejszy i najlepiej wychowany człowiek, jakiego znam. Aż nie pasuje do tej niemiłej instytucji. Odpowiedz Link
lawendowata Wawa 09.06.08, 11:48 Gdzie moja Fantasie Willow... :( wysłana w poniedziałek. I parę innych rzeczy... leci do mnie kilka nie signed for z Anglii i boję się że gdzies to wessie przez ten strajk. Mój sympatyczny listonosz chyba nie chodzi bo codziennie zerkam przez dziurki do skrzynek sąsiadów i nic tam nie ma. Aaa :( Odpowiedz Link
slim.fast Wrocław i okolice - wszystko działa! 09.06.08, 13:52 Tutaj chyba wszystko już działa, dziś przyszły do mnie dwa staniki kupowane na ebayu w odstępie dwóch dni, czyli jakieś 5-6 dni im to zajęło, nie signed for, listonosz przyniósł do domu bez problemu. Listy i paczki też na poczcie przyjmują, czyli sortownia w samym Wrocławiu musi działać. Martwię się już tylko o biustonosze, które odesłałam przed samym strajkiem do Bravissimo i Brastopu, jak na razie ślad po nich zaginął :( Odpowiedz Link
angella456 Re: Wrocław i okolice - wszystko działa! 09.06.08, 14:52 Działa, potwierdzam. List polecony priorytetowy, który wysłałam w środę z Lublina, dziś dotarł do Wrocławia. Odpowiedz Link
lirio Wrocław i okolice -nie do końca 09.06.08, 15:03 Nie mam nic w skrzynce od początku strajku - dzwoniłam i przesyłki są noszone, ale te bieżące, te co utknęły w strajku czekają na lepsze czasy. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Wrocław i okolice -nie do końca 09.06.08, 15:38 Moje wylicytowane i wysłane były z ebaya już podczas strajku. I dotarły. Więc pewnie zależy to jeszcze od poczty lokalnej. Odpowiedz Link
slim.fast Re: Wrocław i okolice - sortownia działa! 11.06.08, 12:49 Dziś doszła do mnie kolejna przesyłka z Ebaya (Arabelka! ha!) i z tego, co wiem, to Wrocław po prostu uruchomił starą sortownię (bo ta nowa wciąż zablokowana) i wszystko mniej-więcej działa, oprócz pojedynczych urzędów pocztowych :) Odpowiedz Link
wild_orchid ja nadal czekam na Bravissimo z 23.05 11.06.08, 14:16 inne paczki poprzychodzily( mniej wiecej) a tej nie ma-chyba kamien w wode-napisalam do Bravissimo, ale odpowiedzi brak. Odpowiedz Link
temperka A Kraków, wiecie coś.. 09.06.08, 14:30 Czekam na biustonosz z ebaya i drugi od beakarp. Wysłane pon, wtorek czyli 7 dzień dzisiaj. Odpowiedz Link
yaga7 Re: A Kraków, wiecie coś.. 09.06.08, 14:32 Ja w Krakowie czekam na przesyłki z różnych stron świata od kilku tygodni. Więc tydzień czekania to jeszcze nie tak źle ;) Jedna dziewczyna na wizażu pisała, że sortownie w Krakowie nie chodzą jeszcze. Ale z kolei dzisiaj był u mnie pan paczkowy i przyniósł paczkę. Więc sortownia paczkowa jakaś musi działać. Nie wiem jak z listami - wieczorem zejdę na dół i zobaczę, czy mam w skrzynce awiza, czy nie. Odpowiedz Link
joankb Re: A Kraków, wiecie coś.. 09.06.08, 14:38 Kraków nie działa. Poczta "firmowa" przychodzi ok. 12-tej. Dziś nadal nic. Ze zwykłymi przesyłkami to się chyba możemy pożegnać. W tym bur...lu, który będzie po strajku to słonia można hmm... zagubić - nie tylko stanik. Odpowiedz Link
m.arta.m Re: A Kraków, wiecie coś.. 10.06.08, 15:21 byłam dzisiaj na poczcie na Bronowickiej z nadzieją, że uda mi się odebrać u nich paczkę, na którą czekam. Wierzyłam, że jej nie dostaję, bo listonosz strajkuje, a może reszta pocztowców krakowskich nie. I rzeczywiście- listonosze nie chodzą, można u nich odebrać, ale pani powiedziała mi, że praktycznie żadnych przesyłek nie mają... Odpowiedz Link
madzi1 Warszawa nadal stoi!! 09.06.08, 14:27 Wiadomość z pierwszej ręki. Cholera kupiłam stanik na ebayu i będę teraz czekać i czekać. Na szczęście napisałam sprzedawcy, żeby narazie nie wysyłał. Ale zanim się wezmą do roboty to mi chyba ten stanik pożółknie od leżenia. :/ Odpowiedz Link
bluebebe Re: Warszawa nadal stoi!! - czyżby? 09.06.08, 14:56 przesyłka, którą undercover nadało do mnie w czwartek dotarła dzisiaj. Przesyłka, którą nadali w poniedziałek na razie nie dotarła:/ Odpowiedz Link
kasica_k Re: Warszawa nadal stoi!! - czyżby? 09.06.08, 15:49 U mnie też nie stoi - dziś rano dostałam z Brastopu zamówienie z 31 maja. Śródmieście. Więc najwyraźniej sortownia działa - być może niektóre poczty nie pracują? Odpowiedz Link
grecz Re: Warszawa nadal stoi!! - czyżby? 09.06.08, 15:49 sortownia wczoraj wieczorem działała, pytałam na poczcie głównej. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Warszawa nadal stoi!! - czyżby? 09.06.08, 16:23 Cholera to już nic nie wiem. Może w takim razie w niektórych tylko rejonach nie pracuje transport? I to akurat pechowo w moim? :/ Odpowiedz Link
aniazawieja Re: Warszawa nadal stoi!! - czyżby? 10.06.08, 13:39 naszego listonosza, który normalnie zagląda do nas co dwa dni (adres firmowy, więc sporo korespondencji) nie widziałam już od tygodnia. Nawet jeśli sortownie ruszyły to i tak nic nie dostanę:(. A czekam na wymianę z Brastopu, czerwony Aragon. Buuuuuuu. Odpowiedz Link
maja_sara Re: Gdańsk 09.06.08, 15:22 Pani na poczcie paczki i listy przyjmuje, ale odkłada je na kupkę i nikt się po nie nie zgłasza. Czyli, że leżą one tak sobie i czekają na zakończenie strajku:-( Nikt równiez nie dostracza przesyłek z innych placówek w caęłj Polsce. Przed chwila wróciłam ze swojej poczty osiedlowej, stąd moja wiedza na ten temat. Czyli strajk...pełną gębą ;-( Bo co ztego, że pani moje paczki przyjęła? Skoro nikt się nimi nie zajmie. A wysyłałam biustonosze, które sprzedałam na allegro. Pytałam kupujących, czy życzą sobie przesyłkę kurierską, ale nie...chcieli zwykłą pocztą. Wysłałam, teraz wszystko w rękach i w dobrej woli Poczty POlskiej. Odpowiedz Link
turzyca Re: Gdańsk 09.06.08, 17:32 Zmien poczte. Dostalam przesylke z Gdanska nadana 3 czerwca. Byla nadawana w okolicy budynku Solidarnosci czyli gdzies tam jakis urzad dziala. :) Odpowiedz Link
koza-1985 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 09.06.08, 15:58 aż płakać mi się chce.........czekam na kostium kąpielowy z UK, stanik od Lobbystki i czekam aż mój dojdzie do innej..............a moja poczta stoi, panie owszem przyjmują przesyłki, ale co z tego, skoro nie idą w świat..... a ja już chcę moją freyę i panasza....buuuuuuu poczta polska i hate you!!!!!!!!! -- ...czarna krowa z kropką bordo oglądają filmy porno... Odpowiedz Link
jaagna Wrocław - dostałam 2 przesyłki z UK! 09.06.08, 16:46 Jedna z eBaya - wysłana 2 czerwca, a druga z Bravissimo - z 3 czerwca. Matko kochana! jednak sortowania na Małachowskiego działa i niektórzy listonosze roznoszą przesyłki! Obydwa listy były "signed for" - moze dlatego tak szybko doszły i na poczcie nie pozwolili, by długo leżały? Bo rachunków jeszcze nie dostałam. Odpowiedz Link
jud.yta Re: Wrocław - dostałam 2 przesyłki z UK! 09.06.08, 17:04 jaagna napisała: > Jedna z eBaya - wysłana 2 czerwca, a druga z Bravissimo - z 3 czerwca. > Obydwa listy były "signed for" Jak Ci zazdroszczę, a ja czekam na przesyłkę z Brastopu, z allegro na dwie, i na jedną z ebaya. Mam nadzieję, że wszystkie dojdą cało. Odpowiedz Link
lawendowata Wawa 09.06.08, 17:11 Na forum Ursynów ktoś napisał, że stoi poczta na Szolc-Rogozińskiego (to moja więc niestety mogę potwierdzić :( ), na Lanciego (jest tam poczta? czy chodzi o Belgradzką? bo Belgradzka też nie działa) i na Kabatach. Odpowiedz Link
kasica_k Re: Wawa 09.06.08, 17:23 To ja dorzucę, że Pl.Konstytucji 3 najwyraźniej nie stoi. Odpowiedz Link
mefistofelia Re: Wawa 10.06.08, 19:45 gwoli informacji... poczta na pulawskiej 162 zamknieta (okienko tylko do wydawania emerytur- dobrze, ze chociaz to, bo patrzac kilka dni temu na tlumy emerytow wystajacych pod zamknieta poczta nienawidzilam ich jeszcze bardziej ;/). dzis sprawdzane Odpowiedz Link
lawendowata Re: Wawa 10.06.08, 20:25 Poszłam dziś bo ładna pogoda więc spacer sobie zrobiłam - na pocztę. Kiedy strajk się skończy nie wiadomo. Są listy i są listonosze tylko że siedzą na poczcie. Dostałam numer do rejonowego listonosza i mam jutro zadzwonić i zapytać czy w wielkiej kupie listów jakie sobie odłożył nie ma moich angielskich przesyłek. Piekło i szatani :[[[ Odpowiedz Link
emma514 Re: Wrocław - dostałam 2 przesyłki z UK! 10.06.08, 12:13 Do mnie, także mieszkam we Wrocławiu, doszły dwie przesyłki z e baya. Obie nierejestrowana, a jednak nic się nie stało:-) Odpowiedz Link
mama_ryba1 Re: Poczta Polska szykuje się do strajku:( 10.06.08, 12:18 Do mnie dotarło pięć przesyłek z UK - wszystkie wysłane jako "small pocket". Mieszkam w Tychach. Odpowiedz Link
angella456 Do Lublina z UK dochodzą 10.06.08, 16:05 Dzisiaj przyszła do mnie paczka z Bravissimmo zamówiona 4.06. Odpowiedz Link
temperka Krakowainki :) 10.06.08, 19:04 www.mmkrakow.pl/752/2008/6/10/koniec-strajku-pocztowcow-w-krakowie?category=depesze Oby tylko nie pogubili naszych stanniczków :) Odpowiedz Link
narcyza5 Re: Krakowainki :) 10.06.08, 19:19 jak to miło... pędzę odkurzyć skrzynkę;-)))) Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: Krakowainki :) 10.06.08, 20:18 tylko ciekawe, czy sortownie i listonosze przestaną strajkować? moja poczta jest czynna przez cały czas tylko listów i listonoszy nie ma :(( można tylko nadać przesylki... Odpowiedz Link
yaga7 Re: Krakowainki :) 10.06.08, 20:50 oby to była prawda - idę jutro na pocztę i sprawdzę, czy czegoś nie ma :D Odpowiedz Link
yaga7 Kraków - nowe info 11.06.08, 11:39 Właśnie dzwoniłam na pocztę i dowiedziałam się, że bez zmian, nic z sortowni do nich nie przychodzi i nie wiadomo, kiedy zacznie. Grrr. Odpowiedz Link
ottiss Re: Kraków - nowe info 11.06.08, 11:42 wrr...mam dosc tego strajku! dzieki za info-skoro KRK nadal stoi to podam sprzedajacemu adres do rodzicow-u nich poczta dziala :) i moze doczekam sie mojego biusciastego zakupu :) Odpowiedz Link
temperka Nieoficjalnie mówi się że... 11.06.08, 11:48 od jutra ma wszystko ruszyć. Info z mojej poczty. Odpowiedz Link
azareth trojmiasto -gdynia/sopot- stoi:( 10.06.08, 19:23 paczka nadana w sopocie do listkow jako wymiana, zgdzies utkneła:( czesc urzedow w trójmiecie pozamykana...no osiwiec mozna... dobrze, ze do listkow poszło rejestrem, ale dochodzenie swioch praw nie bedzie łatwe, bo cos mi sie widzi, ze przepadła (nadałam przed strajkiem) poczcie polskiej dobrze nie zycze... Odpowiedz Link
azareth Re: trojmiasto -gdynia/sopot- stoi:(- aktualne inf 10.06.08, 19:25 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80646308&v=2&s=0 Odpowiedz Link
osobliwosc Gdynia 10.06.08, 23:54 Listonosz chodził do czwartku włącznie, od piątku nie dostałam nic. Podlegam pod tę pocztę koło dworca głównego. Czy działa, będę wiedziała jutro. :-] RMF podawał dzisiaj mały raport z placu boju, drugi z materiałów dźwiękowych mówi o sortowni w Pruszczu (nie jestem pewna, ale chyba całe Trójmiasto pod nią podlega). Otóż ona pracuje - pracownicy strajkują, więc zapędzili do roboty administracyjnych i dodatkowo zatrudnionych z zewnątrz. Na pewno jest to tylko ułamek ich "zwykłej" siły roboczej, ale jednak coś-tam się posuwa, nie tak, jak przy poprzednim strajku. Odpowiedz Link
turzyca Trojmiasto - listy WYCHODZA 11.06.08, 00:45 Powtorze moja optymistyczna informacje, moze komus umknelo. Mieszkam poza Polska, w poniedzialek dostalam list z Gdanska nadany 3.06 (priorytet, niepolecony), na stemplach na gorze jest GDANSK CER, na dole *LE*, nadawca miesci sie kolo budynku Solidarnosci. Ergo dziala sortownia glowna (ta od zagranicy) i dziala ktoras sortownia gdanska. Odpowiedz Link
azareth Re: Trojmiasto - listy WYCHODZA-potwierdzam 11.06.08, 12:36 trojmiasto powoli rusza.. przynajmniej sortownie;) ale u mnie urzad nadal na głucho.. Odpowiedz Link
zizi70 Re: Trojmiasto - paczki dochodzą-potwierdzam 11.06.08, 18:04 Już pisałam tutaj o tym że paczki dochodzą: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=32203&w=70771562&wv.x=2&a=80732791 tylko że musiałam sama się pofatygować na pocztę, którą mam na szczęście dwa przystanki dalej. Czyli jednak jakoś to działa :-) Odpowiedz Link
azareth Re: Trojmiasto - paczki dochodzą-potwierdzam 11.06.08, 18:11 ja sobie mogłam chodzic, zamkniete na głucho.... dopiero dzis otworzyli, ale i tak 'pracuja' na 1/9 normy, a poleconego to nie nadasz... Odpowiedz Link
zizi70 Re: Trojmiasto - paczki dochodzą-potwierdzam 11.06.08, 18:16 U mnie było i jest cały czas otwarte ale nadal nie można żadnych przesyłek nadawać, czyli paczki czy poleconego nie przyjmą. Zwykłe listy odbiera ze skrzynki ktoś spoza poczty jak mi pani z okienka powiedziała, więc tylko znaczki i koperty sprzedają. No i awizo wrzucili, dziwne trochę w sumie. Odpowiedz Link
lasillaamarilla w Bydgoszczy wszystko normalnie działa 10.06.08, 19:30 Właściwie to jakby tego strajku w ogóle nie było. Juz po pierwszym dniu listonosz chodził i roznosił przesyłki jak zwykle. Dostałam w tym tyg. staniczek kupiony na giełdzie ( szedł ciut dłużej niż zwykle ), przesyłkę z USA superszybko, a w zeszłym przesyłkę z UK też bardzo terminowo. Wysyłać też można normalnie, tylko nie wiadomo co z przesyłką w innych miastach się stanie. Odpowiedz Link
ellabillie podkarpacie 10.06.08, 19:40 A ja czekam i czekam na przesyłkę z Brastopu, 2 Masquerede + Panache + thongi do Aragona. Chyba już zacznę przeglądać Allegro, mam nadzieję, że jeszcze tam nie trafiły:(( A tak mi do tej pory dobrze szło - ebay błyskawicznie, nawet ślimaczy Undercover w tydzień się wyrobił. Jeszcze mam nadzieję, ale coraz mniejszą. Odpowiedz Link
beata9957 Re: podkarpacie 10.06.08, 21:37 Oj ja tez czekam i czekam i nie moge sie doczekac.Juz trace nadzieje. Odpowiedz Link
beata9957 Re: podkarpacie 11.06.08, 17:23 Do mnie dzis dotarly dwa staniki.jeden swietny drugi kicha.Za maly.Kiedy skoncza ten cholerny strajk wreszcie????Bo az sie boje cokolwiek zamawiac. Odpowiedz Link
olusimama Szczecin stoi :-/ 10.06.08, 19:35 dzisiaj dzwoniłam służbowo, bo mi mega ważna przesyłka nie doszła od 2 czerwca - wszystko stoi, pracuje 30% urzędów, doręczyciele nie chodzą, sortownie stoją. Moje przesyłki do Brastopu i Bravissimo zapewne leżą gdzieś w czeluściach sortowni. A ja nie mam w czym chodzić. Odpowiedz Link
turzyca Re: Szczecin stoi :-/ 10.06.08, 21:36 to moze wsiadziesz w pociag i pojedziesz za granice? Sprawdz na stronie freyi gdzie sa sklepy, pierwszy o ile dobrze pamietam niecale 2 godziny pociagiem od Szczecina, warto by zadzwonic i spytac co maja. Podroz powinna kosztowac Cie w obydwie strony ok 10 euro, jesli znasz niemiecki - trzeba szukac ludzi, ktorzy jada z biletem landowym i maja wolne miejsce. (Choc moze do tej wsi to i normalny bilet bedzie tani, trzeba sprawdzic.) Odpowiedz Link
olusimama Re: Szczecin stoi :-/ 10.06.08, 21:48 Mieszkam w Świnoujściu, nie w Szczecinie. U nas poczta pracuje, ale co z tego, skoro wszystko utyka w Szczecinie. A dwa - ja pracuję,kiedy mam sobie wycieczki za granice urządzać i jeszcze freyi szukać w języku którego nie znam za grosz ;-) Ja bym nawet 32GG nie umiała powiedzieć po niemiecku, hehe he czekam, może się doczekam w tej jednej jedynej dopasowanej Polyannie. W pozostałych posiadanych stanikach obnoszę sexi buły. Odpowiedz Link
turzyca Re: Szczecin stoi :-/ 10.06.08, 23:27 fraja zwaiunddraisig dopel G ;) a sobota jest ladnym dniem na wycieczke, pociag ze Szczecina do Lubeki chodzi regularnie. ;) Ale skoro Ty ze Swinoujscia jestes... Mi sie po prostu wydaje ze niektorym szczeciniankom moze byc wygodnie pojechac do ktoregos niemieckiego miasteczka, blizej w koncu niz do polskich stacjonarnych. Trzeba by tylko ceny sprawdzic. Odpowiedz Link
the.munsters mój urząd w wawie jest kompletnie off 10.06.08, 21:20 Na allegro okazyjnie kupiłam nowiutką Curvy Cate Portia Teal/Lime 30H za 75 zł, wysłana listem poleconym 3.06 i nadal nie ma. ;( Pytałam o to w moim urzędzie pocztowym i powiedzieli mi, że nie roznoszą żadnych przesyłek aż do zakończenia strajku. Na usta cisnęły mi się niecenzuralne słowa, ale się powstrzymałam i powiedziałam tylko "no to super". A 20 zł na kuriera nie mam, żeby inne przesyłki a allegro dostać. :( Odpowiedz Link
asiabbasia Re: mój urząd w wawie jest kompletnie off 10.06.08, 21:28 A który to urząd, jeśli można wiedzieć? (tzn. jaka dzielnica). Ja czekam na Jelonkach na przesyłkę z Brastop i nie wiem, kiedy się doczekam ;-((( Przy okazji - jeśli chodzi o zwroty np. do UK, nie powinno być problemów, wiedzą o strajku i liczą się z opóźnieniami (a przynajmniej tak mi powiedziała pewna bardzo miła pani z działu obsługi klienta w Bravissimo:) Odpowiedz Link
the.munsters Re: mój urząd w wawie jest kompletnie off 10.06.08, 21:51 ochota, więc kawałek drogi od jelonek ;) ale zastanawiam się poważnie nad tym kurierem, bo po prostu nie mam w czym chodzić (biust wrócił z migracji - obwód i miska do wymiany), na avocado mnie nie stać za bardzo, a pani z peachfield wyjechała i będzie dopiero po 20 czerwca. :( Odpowiedz Link
lawendowata Re: mój urząd w wawie jest kompletnie off 11.06.08, 12:33 Słuchajcie, światełko w tunelu. Za radą pani kontroler zadzwoniłam do listonosza i ma dla mnie jakieś przesyłki zwykłe. Mam nadzieję że to moje angielskie zakupy a nie np kartka znad morza :D jak wrócę z poczty, zdam relację. Może spróbujcie zapytać na swoich pocztach czy da się to podobnie załatwić... Odpowiedz Link
ellabillie Podkarpacie - dotarło! Wysłane 4 czerwca. 11.06.08, 13:24 W końcu dziś, panache i czerwona masquerade dla znajomej, dla mnie biała casablanca - nie pasuje:(( Pewnie będę odsyłać, wymieniać - choć jak pomyśle znów o tym czekaniu, stresie, to mi się odechciewa. Ale nasza poczta dalej nie działa jak należy, tydzień temu wysłałam priorytet do Krakowa - ciągle nie dotarł! Aaale mnie to denerwuje wszystko! Odpowiedz Link
doroy1 lubelskie-dziala jak nalezy 11.06.08, 13:27 codziennie dostaje listy i paczki, niektore maja rzeczywiscie kilka dni opoznienia ale poki co nie narzekam Odpowiedz Link
konasana Warszawa Mokotow 11.06.08, 14:10 Dzisiaj dostalam wreszcie (po 16 dniach) paczke z Bravissimo (3 staniki + majtki), uff! Ale się cieszę, tym bardziej, że wybuliłam za polecony, jakby nie doszlo, to bym się zaplakala (paczka z dwoma kompletami Fayreform, na której chciaalm zaoszczedzic i poszla poczta zwykla oczywiscie zginela juz jakis czas temu:( Odpowiedz Link
konasana Korekta: paczka z Brastopu 11.06.08, 14:11 w Bravissimo oczywiscie nie ma roznicy między polecona a zwykla przesylka:) Odpowiedz Link
faforzyca Wwa Stegny - pustki w skrzynkach 11.06.08, 17:18 Byłam dziś na swojej poczcie dopytać, czy może coś przyszło. Pani mi powiedziała, że nic nie dostają od ponad tygodnia i że transport do nich stoi. To jest trochę dziwne, skoro na mokotowie i w centrum dziewczyny dostają paczki.. Poza tym powiedziała, że wczoraj odbyły się jakieś rozmowy poczty ze związkami zawodowymi i liczy na to, że zacznie wszystko działać. Odnoszę dziwne wrażenie, że nikt o niczym nie jest poinformowany. Poczta nie dość, że działa fatalnie, to jeszcze zorganizowanego strajku nie potrafi przeprowadzić. Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Warszawa Żoliborz - działa 11.06.08, 21:05 Przez cały zeszły tydzień nic nie dochodziło, a tu dzisiaj niespodzianka - awizo w skrzynce. Przyszedł wysłany w piątek 6 stanik Casablanca z Brastopu (ale zapłaciłam za signed for - 15 funtów, bo Aragona wysłanego przesyłką nierejestrowaną mi ukradli). Oczywiście nie obyło się bez komplikacji - 20 minut trwało szukanie paczki, w trakcie panie próbowały mi wmówić, że paczkę już odebrałam w domu albo na ulicy (??), albo może to nie do mnie i ktoś się pomylił, wypisując awizo. Potem chciały dzwonić na inną pocztę, czy może tam jej nie ma. W końcu znalazła się - między dwiema grubszymi przesyłkami... Odpowiedz Link
kasia_234 Rzecznik poczty: związkowcy kończą strajk 11.06.08, 21:49 Podobno wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1329&wid=10044936&ticaid=160d5&_ticrsn=5 Odpowiedz Link