Dodaj do ulubionych

Pierwszy dobry stanik!:)

• netka67 Pierwszy stanik dla mamy 26.05.13, 18:01
      Na dzień matki postanowiłam sprawić mamie pierwszy dopasowany stanik i od razu porażka :( Brafitterka w sklepie polecała usztywniane plandże od Dalii, Ewy Bien, jak dla mnie one nic nie zbierają, a mama całe życie w 75B, dwójka wykarmionych dzieci... Rozmiar wyszedł ok. 65F, 70E w rozmiarówce angielskiej (to się akurat zgadza, mój Gossard Tutti-Frutti 70DD był na mamę stanowczo za mały w miseczce, ale obwód pasował). Zapytałam o Tango, brafitterka wzruszyła ramionami. Wydaje mi się, że miseczki mogłyby być jeszcze większe, jeśli by wszystko porządnie zebrać, ale jak, skoro stanik tego nie trzyma... Zamówię coś mamie przez internet, jeśli trzeba, szukam stanika w jasnych kolorach, nieodznaczającego się pod ubraniami (koronkowe wzory raczej odpadają), coś co dobrze zbiera i nie jest zbyt uwierające. Zmierzę mamę przez zakupem, na razie bardzo proszę o same propozycje modeli :)
      • kasica_k Re: Pierwszy stanik dla mamy 27.05.13, 00:09
        Nic dziwnego, że usztywniane plandże nie trzymały biustu pokarmieniowego. Jeśli w sklepie nie było niczego miękkiego w tym rozmiarze, to znaczy, że kiepsko tam z asortymentem... Ja bym polecała na pewno coś miękkiego na fiszbinach, np. coś z Fantasie - nigdy nie miałam niewygodnego stanika tej marki :) Jak gładki, to może Esme?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka