szelmiasta Freya Arabella 28.04.08, 10:58 Właśnie przyszła moja pierwsza paczka, która ma zapoczątkować nową kolekcję bielizny we właściwym rozmiarze :-). Zakupiłam sobie Arabelkę - tę w kolorze pudrowego różu. Faktycznie obwodowo jest za szeroka - ale to moja wina, bo nie kupiłam rozmiar mniejszej - jutro pojadę ją wymienić (mam to szczęście, że mam główną siedzibę Bravissimo 10 minut od domu). Ale ogólnie to jest fantastyczna! Najpierw myślałam, że przecież ja w życiu nie będę miała co wsadzić w te miski, ale kiedy zapięłam się na ostatnią haftkę i wybrałam wszystko spod pach i ze spodu, to bardzo ładnie mi wypełniło to DD. Więc miseczka jest w sam raz. Także jutro po mniejszy obwód i mam śliczną Arabelkę, jupi! :-) Odpowiedz Link
limonka_01 Re: Freya Arabella 28.04.08, 11:01 szelmiasta napisała: > spodu, to bardzo ładnie mi wypełniło to DD. Więc miseczka jest w sam raz. Także > jutro po mniejszy obwód i mam śliczną Arabelkę, jupi! :-) ... i większą miskę. Odpowiedz Link
szelmiasta Re: Freya Arabella 28.04.08, 11:17 Tak, tak, oczywiście, mniejszy obwód i większa miska odpowiednio. Naturlich, absolument ;-). Poza tym mam nadzieję, że mogę liczyć na fachową pomoc w sklepie. Odpowiedz Link
adryjanna zgłupiałam, ratunku! 30.04.08, 00:47 Jako że jestem całkiem świeżo uświadomiona zabieram się do zakupu nowego stanika w idealnym rozmiarze. Pieniądze już odłożyłam, czas przystąpić do działania... i tu się zaczynają schody. Bo nie wiem, co wybrać. Aadrianka zdiagnozowała mi rozmiar 30E. Na początku chciałam Arabellę, bo śliczna, później Rio, Inferno, teraz zobaczyłam czarną Pollyannę. Mogę sobie pozwolić na zamówienie tylko jednego stanika, więc pomocy! Mój biust duży nie jest, przy moim 180cm się gubi, więc boję się cieniutkiego stanika, bez żadnego 'wspomagania' rozmiaru. Z drugiej strony podobno te kształtujące nie są dobre na początek... i ohh.. może ktoś coś doradzi, kopnie w tyłek, wybierze za mnie i każe zamówić? Odpowiedz Link
mauzonka Re: zgłupiałam, ratunku! 30.04.08, 00:54 Nie bierz Inferno - ten stanik jest zły na początek, bo bardzo dziwnie się na ogół układa i nie pozwala określić, czy źle leży z powodu złego rozmiaru, czy z powodu złego fasonu. Do tego jest okropnie pancerny i gruby. Na Inferno pozwolisz sobie w ramach rozrzutności, jak już dobierzesz rozmiar:) Arabella jest bardzo sexy, na rozmiarach poniżej G raczej uniwersalnie nieźle leży (schody się robią w okolicach G i wyżej). Pollyanna jest podobno uniwersalnie świetna, ale to stanik bez polotu wg mnie. Rio - ciasne, z szorstkiej tkaniny i z wysokimi fiszbinami na mostku. Niektóre sobie go bardzo chwalą, inne klną na uciskanie. IMHO najbezpieczniejsza jest Pollyanna i Arabella. Odpowiedz Link
adryjanna Re: zgłupiałam, ratunku! 30.04.08, 00:59 dzięki :) zapomniałam dopisać, że w stanikach, w których do tej pory chodziłam (przez jakieś ostatnie 3miesiące) w rozmiarach 70d i 70e (czyli chyba nie aż taki duży błąd) łączenia miseczek za żadne skarby nie chciały mi dotknąć mostka - kwestia złego rozmiaru czy fasonu? a w Pollannie i Arabelli nie będę wyglądać na bezbiuściatą? przepraszam, że tak męczę i jęczę, ale te ceny są dla mnie troszkę kosmiczne, więc bardzo bym chciała być zadowolona ;-) Odpowiedz Link
adryjanna Re: zgłupiałam, ratunku! 30.04.08, 01:10 i jeszcze jedno - do superjędrnych też nie należą - miękkie biustonosze są sobie w stanie z tym poradzić? Odpowiedz Link
aadrianka Re: zgłupiałam, ratunku! 30.04.08, 08:31 Adryjanno, widzisz, to dopiero początek tego głupienia:) Niestety, co biust, to gust. Ja z kolei Rio uwielbiam. Na poczatek naprawdę doradzam Pollyannę - głównie dlatego, że trzyma rozmiarówkę, więc łatwo ustalisz, czy faktycznie dobry rozmiar Ci doradziłam - nie każdy biust jest "tabelkowy". Arabella może się z Twoim biustem lubić, a może mu wcale nie leżeć - przymierzenie to jedyna droga sprawdzenia. No i Arabelka to dużomiseczkowy rozciągliwiec, więc nie nadaje się do ustalania rozmiaru. Może się zresztą okazać, że jesteś Panachowcem i Freya nie dla Ciebie. Miękkie biustonosze świetnie radzą sobie z moimi lejącymi się uszami spaniela. Więcej - po kilku miesiącach w dobrym miękkim staniku biust zyskał na jędrności. Pamiętaj -samo zamówienie stanika nie jest tożsame z zakupem. Zakupu dokonujesz, odrywając metki. Do tego momentu jest to zwykłe wypożyczenie za kaucją:) Witamy w sekcie:) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Pierwszy dobry stanik! TROCHE MI SMUTNO :( 30.04.08, 10:31 tak sie cieszylam na moj pierwszy dobry stanik (Kriss Line, Porcelaine Bra 32GG) zamowiony z Brastop... oj co za koszmar!!!! on jest tak sztuczny i gryzacy, ze nawet w dlonie gryzl, do tego miseczka o wiele za mala, taaaaaaaakie buly, naramki b. szerokie (fakt, pieknie ozdobione, ale poczulam sie jakbym nosia 100ZZZZZZ rozmiar stanika). bardzo jestem rozczarowana, ale poczekam na zwrot pieniedzy i pojde do bravissimo, naprzymierzam sie na miejscu i bedzie wszystko jasne :) troche mi smutno Odpowiedz Link
olusimama Re: Pierwszy dobry stanik! TROCHE MI SMUTNO :( 30.04.08, 10:35 nie ma co się smucić, każda z nas popełnia błędy. KrisLine to dość nieszczęśliwy wybór, nie polecamy sobie tu tej firmy (polskiej nota bene ;-)) A skoro masz możliwość naziemnej wizyty w Bravissimo to już całkiem brak powodów do smutku. Dużo bym dała, żeby móc poprzymierzac stacjonarnie. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Pierwszy dobry stanik! TROCHE MI SMUTNO :( 30.04.08, 10:37 no wiem, ale ja pol zycia marzylam o rozowym, zoltym i blekitnym staniku i w tym sie po prostu zakochalam... bez wzajemnosci jak widac. ja jestem jak dziecko, bo czekalam 4 dni na przesylke i totalnie nie pasuje wiec czuje sie jak dziecko, ktoremu obiecano, dano i odebrano ukochana zabawke :( Odpowiedz Link
olusimama Re: Pierwszy dobry stanik! TROCHE MI SMUTNO :( 30.04.08, 10:40 rozumiem Cię doskonale, pamiętam swoje odczucia przy pierwszych, nietrafionych zakupach. Dokładnie jak piszesz - jak dziecko, któremu obiecali lalkę Barbie w sukni ślubnej a kupili szmaciankę ;-) Poprzymierzaj w B. Kalyani, oni maja różne dzikie kolorki. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Pierwszy dobry stanik! TROCHE MI SMUTNO :( 30.04.08, 10:49 noooooooo dokladnie tak sie czuje. i nic mnie nie interesuje, nawet praca he he he. zaraz zobacze co tam bravissimo oferuje :)dzieki Ci OlusiMamo Odpowiedz Link
groszka2 Re: Freya Rio, duże miseczki?? 02.05.08, 22:38 Może było już pytanie o to i jakiąś inforamcja, ale jeszcze chciałam sie upewnić...jesli na ogół nosze (znaczy powinnam nosić) 30FF to Rio powinnam kupić mniejszy? Znaczy jaki? Z góry dzięx za informacje...a wiecie coś jak z panache harmony? I czy wogóle zawracac sobie nim głowe jako na pierwszy stanik?? Odpowiedz Link
agastrusia Re: Freya Rio, duże miseczki?? 02.05.08, 23:02 Z Rio zjechałabym w dół o dwie miseczki czyli do E a harmony jak kto lubi. Jeśli masz szerzej rozstawione piersi to bierz - jeśli są jedna przy drugiej może być kłopot ko Harmony ma szerokie łączenie miseczek i mi np. rozstawiało piersi pod pachy :/ Odpowiedz Link
groszka2 Re: Panache 03.05.08, 13:57 Bo zastanawiałam sie tak nad harmony bo chciałam jakis tez z Panache, zęby wiedziec co mi bardizej odpowiada czy Freya czy Panache...to moze Lili... Odpowiedz Link
agastrusia Re: Panache 03.05.08, 14:16 To już chyba lepiej Tango II www.bravissimo.com/images/products/large/pn53whd_lp.jpg jako najmniej problemowy. Odpowiedz Link
groszka2 Re: Panache 03.05.08, 14:20 A jeszcze zapytam, moze Ty wiesz...bo przeczytałam tu na forum że przy dużym biuście dobe sa staniki typu balconette czy jakoś tak i full cup...a co oznaczna plunge? No bo tamte to wiem o co chodzi... A z tym roztawieniem piersi to chodzi jak są obydwie od siebie oddalone? Odpowiedz Link
agastrusia Re: Panache 03.05.08, 21:05 Plunge maja niskie łaczenie miseczek i świetnie nadają sie do dekoltów www.bravissimo.com/products/lingerie/plunge-bras jeśli chodzi o rozstaw to właśnie o to chodzi ;-) Odpowiedz Link
geome-tria Re: Freya Rio, duże miseczki?? 05.07.09, 20:36 Proszę o pomoc. Właśnie zaczynamy z mama poszukiwanie idealnego stanika w nowym rozmiarze. Elektroniczny brafitter wyliczył nam: 69/81 60D 80/92 70E Zdecydowałyśmy się na Freye Rio, ale po przejrzeniu forum zaczynam się zastanawiać czy zamawiać te konkretne rozmiary czy może jednak mniejsze tzn. mniejsza miskę. Jeśli tak to jakie rozmiary będą odpowiednie? Proszę o pomoc Odpowiedz Link
azymut17 Re: Freya Rio, duże miseczki?? - geome-tria 06.07.09, 09:13 Jeśli chodzi o Twój rozmiar, czyli 69/81, to proponuję wpisać te wymiary na Lobby Małobiuściastych. Przypuszczam, że obwód 60 może być dla ciebie za ciasny, szczególnie w Rio, ono jest dość ścisłe. Jest także w tych rozmiarach wąskofiszbinowe, lepiej by było przymierzyć także Tango w obwodzie 65 i wybrać lepszy model. Nie da się przewidzieć, jakie rozmiary miseczek będą odpowiednie, wszystko trzeba przymierzyć. Polecam wątek rozmiarowy tutaj i na LMB, tam uzyskasz więcej odpowiedzi. Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 03.05.08, 12:28 za godzine wybieram sie do bravissimo... blagam trzymajcie za mnie kciuki, bo jak nic mi sie nie uda dobrego kupic, to bedzie mi niesamowicie przykro... dam znac jak wroce:) Odpowiedz Link
thorrey Re: Pierwszy dobry stanik!:) 03.05.08, 12:49 Zazdroszczę Ci... W Bravissimo mają po obniżonej cenie That Flower Feeling Kalyani, akurat w moich rozmiarach.. Dziewczyny narzekały, że rozciągliwe, dziwne, itp, ale za 16 funtów to ja bym nie wybrzydzała na takie śliczne kolory, zwłaszcza jakbym mogła na sobie to poprzymierzać. Odpowiedz Link
paulina_h81 enough is enough!:) 03.05.08, 15:38 drogie Panie oglaszam koniec niezaleznego bytu moich piersi. od dzisiaj beda zyly MOIM zyciem, czyt. oddziane beda w piekna biala pollyanne 32GG z dwiema pieknymi rozyczkami na laczeniu fiszbin. huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Odpowiedz Link
groszka2 Re: enough is enough!:) 03.05.08, 17:39 Zazdroszcze a napisz mi...jak to w jego przypadku jest z rozmiarami?? Masz w jego przypadku taki jak zwykle??:) Odpowiedz Link
paulina_h81 Re: enough is enough!:) 03.05.08, 17:52 wiesz co, u mnie bylo troche inaczej bo najpierw znalazlam bravissimo a potem LB, wiec moj rozmiar byl wyznaczany przez dziewczyny z Bravissimo. kupilam juz kilka topow z wbudowanymi stanikami zgodnie z rozmiarem tam podanym i teraz stanik i pasuje idealnie. Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 18.12.08, 14:52 pierwszym dobrym stanikiem była cielista Dalia (niestety nie pamiętam modelu:( ). niemniej stanik był przerabiany u krawca pani Hani z Grochowskiej, więc to się nie do końca liczy, chociaż leżał super i ukształtował mi biust. potem były próby z tango plunge, którego nienawidzę, bo jest najniewygodniejszym stanikiem świata, rozczarowanie arabellą i WIELKIE ODKRYCIE - prawdziwe cudo modelujące piersi i do tego pięknie wyglądające - mianowicie KALYANI GYPSY IN ME. na początek wzięłam biały, a teraz domówiłam czarny, bo ten model jest genialny! Odpowiedz Link
roza_am do Butters 03.05.08, 16:09 Bardzo mi odpowiada idea tego wątku, ale robi sie on coraz bardziej zaśmiecony. Sądzę, że kłopot leży w nazwie - pierwszy dobry stanik. Każdy rozumie to inaczej. Wiem, że nazwy istniejącego wątku nie da się zmienić, ale może dałoby się przekleić właściwe treści pod nową nazwą, np. Staniki polecane na początek, czy jakoś tak. Co o tym są Odpowiedz Link
heidowata Jeszcze przed zakupem 04.05.08, 12:22 Jeszcze takowego nie mam i przeglądam ten wątek w poszukiwaniu. W internecie znalazłam już cudo, ale o nim tu nie mówicie. Co sądzicie na temat Freya Darcey? Nadaje się na początek? Bo zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia, ale jeżeli się nie nadaje, to poczekam z nim trochę (ale kiedyś na pewno go dorwę, jest cudny!). Odpowiedz Link
groszka2 Re: Jeszcze przed zakupem 04.05.08, 15:02 No mnie tez sie bardzo podoba...tez o niego pytałam chyba ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi więc podczepiam sie pod posta:P Odpowiedz Link
anodka 1 stanik na mój biust 04.05.08, 14:07 jaki wybrac model: piersi raczej miekkie( juz nie jedrne), raczej plaskie, nie uszy jamnika, ale tez mam z nimi klopot, jak z nich zrobic wysoko trzymajace sie jabluszka -ratujcie! Odpowiedz Link
jaagna Re: 1 stanik na mój biust 04.05.08, 18:17 Anodko, nikt ci na 100% nie dopasuje idealnego modelu do twojego biustu. Trzeba samej wypróbować, ale masz przecież ułatwienie! Przebrnij przez ten cały niewielki wątek: dziewczyny opisały już kilkanaście świetnie modelujących staniczków. Byłas w wątku rozmiarowym? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79011753 Odpowiedz Link
anodka Re: 1 stanik na mój biust 04.05.08, 18:44 tak wiem, rozmiar mniej wiecej kojarze ale chodzi mi ksztalt misek, zwykle zostaja mi puste czubki w staniku, podoba mi sie Polyanna,ktorą tu polecacie na 1 stanik, ale na zdjeciach wyglada jakby splaszczala biust. A jak jest naprawde? ( biust juz nie mlody niestety) Odpowiedz Link
aadrianka Re: 1 stanik na mój biust 04.05.08, 18:46 Puste czubki zostają, jeśli miska jest za mała. Odpowiedz Link
anodka Re: 1 stanik na mój biust 04.05.08, 20:06 no ładnie ,to znaczy ze nigdy nie umialam dobrac stanika.Bardzo dziekuje, bo zawsze myslalam ze to wina mojego biustu, teraz zaczne odważniej mierzyc duze miseczki. Od 2 tygodni czytam Wasze posty i troche mi sie wszystko miesza, ale mysle ze zaczne od Polyaany. Podoba mi sie tylko nie wiem czy nie jest za bardzo przezroczysta do bialych bluzek( taka praca)? Co Wy na to? Odpowiedz Link
aadrianka Re: 1 stanik na mój biust 04.05.08, 20:18 Pollyanna to dobry stanik na początek (zresztą polecana wielokrotnie). Jest dość "łatwy" a przy tym ładnie zbiera i kształtuje biust (mam klasyczne uszy spaniela, więc wiem, co mówię). I trzyma rozmiarówkę, co też istotne. Ale przezroczysta? Gdzie, z której strony?:) Na początek zamów może na wszelki wypadek coś z Panache, bo może się okazać, że wąskie fiszbiny Freyi Ci nie służą. Odpowiedz Link
koza-1985 Re: 1 stanik na mój biust 18.05.08, 13:40 a ja najbardziej sobie chwalę freye antoinette :) i właściwie tylko w niej chodzę, ale zakupy zbliżają się wielkimi krokami , bo spadł mi obwód pod biustem:):):):):) no i się zastanawiam nad wyborem czegoś nowego, rio mi nie pasuje po prostu , jakoś nie mogłam się z nim dogadać, myślę nad pollyanną, wszyscy chwalą więc zobaczymy, ale chyab ciut poczekam z zakupami , zobaczymy ile jeszcze kg stracę, jak na razie igła i nitka poszła w ruch ;) Odpowiedz Link
szelmiasta Re: 1 stanik na mój biust 05.05.08, 11:27 Polyanna tak bardzo przezroczysta nie jest - prawie w ogóle. Szukałam właśnie czegoś pod białe rzeczy i mierzyłam białą Polly. Jedynym mankamentem było to, że widać te kwiatki, w które ona jest - a ja nie lubię, jak cokolwiek widać, więc zrezygnowałam. Ale przezroczysta nie jest - na pewno nie tak jak inne staniki (np. mierzyłam też Freyę Eleanor i tam było ewidentnie widać sutki spod białej bluzeczki). Odpowiedz Link
nieco8 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 19.05.08, 11:15 Chciałam podziękować za założenie tego wątku, właśnie czegoś takiego szukałam. Po ustaleniu mojego rozmiaru na forum małobiuściastych, (68/87 - wyszło, że celować mam w polskie to 60G, a brytyjskie 28F), szukałam wskazówek jak zacząć szukać właściwego modelu. Zniechęcałam sie coraz bardziej, bo były tylko opisy poszczególnych modeli i bez przerwy widziałam: rozciągliwy, ścisły, wąskomiseczkowiec, szerokomiseczkowiec, a ja przecież nie wiem jeszcze, co mi pasuje.... ale u was znalazłam ten wątek i teraz już wiem, że zacznę od miękkich Pollyanny Frei albo Gabrielle od Fantasie. Wyjaśniłyście tu ponadto te wszystkie wymienione przeze mnie magiczne pojęcia. Nic tylko wybrać się do Avocado albo Peachfield. Odpowiedz Link
rudywiking Re: Pierwszy dobry stanik!:) 21.05.08, 16:20 Fantasie Elizka. Odziala mnie w niego pani w Intimo i juz nie chcialam zdjac:) Z buł pod pachami zrobiły sie bułeczki i tendencja spadkowa jest zauwazalna. Pozbierał mi z korpusu drugie tyle biustu. Scisle dopasowany i wygodny. Z wygladu mało zachecajacy, ale pomyslałam sobie, ze ten pierwszy ma przede wszystkim pracowac. Na zwiewnosci typu Arabelka przyjdzie czas:) Teraz przymierzam sie do Pollyanny, bo z jednym stanikiem ciezko sie zyje:) Odpowiedz Link
claudia38 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 27.05.08, 10:31 Nie mam może doświadczenia w doborze staników, ale idą za Waszą radą kupiłam mój pierwszy stanik! Mam nadzieje, że dokonałam dobrego wyboru. Od kilku dni mam w swojej "kolekcji" nowych staników (narazie tylko 1) białą Fraya 38DD - Pollyanna. CZy to dobry wybór? Wygląda ładnie, dobrze kształtuje pierśi nie oddala ich od siebie. Moge polecić. Odpowiedz Link
jaagna Re: Pierwszy dobry stanik!:) 27.05.08, 13:10 Pollyanna jest staniczekiem polecanym "początkującym" biusciastym, ale nie znamy twoich wymiarów ani nie widzimy zdjęć, by móc ocenić, czy stanik jest dobry. :-) Podaj swoje wymiary! Odpowiedz Link
claudia38 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 28.05.08, 10:54 Rozmiar który kupiłam dobrała mi Maheda w wątku o tym jaki rozmiar powiniśmy nosić więc oceniam jej porady za trafne :) Ale jak już napisałaś, że ten stanik poleca sie początkującym to może podpowiesz jaki może być następny??? ;) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
jaagna Re: Pierwszy dobry stanik!:) 28.05.08, 11:28 Nasdtępny może byc każdy inny - byle miał dobrze dobrany rozmiar i podobał się nosicielce :-) Jak juz wybierzesz sobie jakiś model, to poczytaj o nim w wątku producenckim: czy to dużo- lub małomiseczkowiec, rozciagliwiec czy ściśliwiec. :-) Ja lubię Maissie (wielkomiseczkowiec), Arabelkę (wielkomiseczkowiec i rozciagliwiec), Charlie (raczej normalny), Lottie, Matisse. Wybierz co chcesz, tylko poczytaj o cechach tego staniczka. Odpowiedz Link
chiaki a co z Melissą? 02.06.08, 19:02 No właśnie... już dokonałam wyboru, czekam na przesyłkę z Melissy model bodajże 0118 60D.To będzie mój pierwszy (mam nadzieje-dobry) stanik. Wiem, że polecacie Freyę, Panache itp, ale może jest ktoś, kto kupował pierwszy raz w Melissie i jest zadowolony? ;-) Odpowiedz Link
agasoch Re: a co z Melissą? 04.06.08, 22:28 No właśnie??? Jestem ogromnie ciekawa, bo wszystkie babeczki wychwalają pod niebiosa "brytyjczyki", a te mają kosmiczne ceny.Czekam więc na relacje z Melissy: jak leży, co z rozmiarówką itp, bo żeby uzbierać kasę na "brytyjczyka" będę musiała chyba zacisnąć pasa, a wtedy mi rozmiar spadnie i to co kupię już się nie nada:) Odpowiedz Link
agafka88 Re: a co z Melissą? 04.06.08, 22:46 brytyjczyki nie maja wcale cen z kosmosu, polecam leture tego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=80397922 Poza tym melissa kosztuje średnio 70-100zł, więc nie wiem czy jest tak wiele tańsza od brytyjczyków - a np. często drozsza od porzadnych staników z brastopu. Odpowiedz Link
maladziefczynka Re: a co z Melissą? 18.06.08, 10:21 Ano ja jestem zadowolona. Mam 3 dobre staniki i wszystkie 3 są z Melissy. Modele 0125. 0135 i jeszcze jeden, przyznam, że nie pamiętam jaki model. Tylko każdy mam w innym rozmiarze (w 0135 specjalnie zaniżyłam nieco, żeby na pewno wyszedł porządny stanik do dekoltów), więc należy się przygotować na odsyłanie, żeby dobrać właściwy rozmiar, ale efekty są w porządku. Odpowiedz Link
agasoch Re: a co z Melissą? 19.06.08, 13:36 To proszę o dokładną relację:jaki masz zdiagnozowany rozmiar "melisowy "również, jak się do tego mają rozmiary dobrych staniczków. ćzy to jest tak, że co model to inaczej trzyma rozmiarówkę???Czekam:) Odpowiedz Link
kantaberka Z Melissy jako pierwszy stanik polecam 0335 12.08.08, 18:14 Ja kupowałam swoje pierwsze staniki w Melissie i jestem bardzo zadowolona. Były to dwa staniki - czarny i biały - model 0335, reklamowany na stronie jako "według większości Pań najwygodniejszy" ;) Jest to model gładki, mocno zabudowany, zarówno górą, jak i bokami - przy pachach. Co z jednej strony - pozwala ładnie wracać biustowi dokładnie na swoje miejsce, wypełniając stanik, a z drugiej - przyzwyczaja do odpowiedniego nakładania stanika - bo jest w nim niewygodnie, jeśli bułek nie włoży się do środka miseczki i nie umieści się fiszbiny dokładnie pod piersią. Poza tym jest to jeden z najtańszych ich staników, szczególnie w przypadku szukania większych miseczek. Bardzo chwalę sobie ten zakup. :) I jeszcze jedno - mam również model 0102, wedle informacji na stronie "zbudowany na bazie modelu 0335". Faktycznie, jest szyty identycznie, ale zamiast górnej, elastycznej części miseczki (jak w modelu 0335) ma dosyć sztywny haftowany tiul, który przy pewnym luzie w górze miseczki (bo przecież stanik "do migracji" musi być luźniejszy, by pierś miała gdzie wracać) wyraźnie marszczy się pod bluzką. Dlatego, mimo tego że jest to model ładniejszy (bo jednak trochę przejrzystości i hafcik) to średnio sprawdza się pod ubraniem jako luźniejszy w misce stanik "migracyjny". Także polecam nabiustnie sprawdzony w czasie migracji model 0335. ;)) Odpowiedz Link
nicandra Pierwszy dobry stanik!:) 06.06.08, 14:57 Na pierwszy dobry stanik wybrałam sobie kris line - michelle - błąd, błąd. Drugi kupiłam kris line - opera. Nosi się dużo lepiej. Ale aadrianka uświadomiła mnie, że w rio (przymierzałam) wyglądam dużo lepiej. Na razie nie wiem czy kupować nowy, bo piersi mi ciągle się powiększają (7msc ciąży). Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pierwszy dobry stanik!:) 07.06.08, 19:36 Dobrze wyczytałam, że jesteś z Trójmiasta? W jakim sklepie mierzyłaś te Freye i Panache? Bardzo proszę o namiary :) Odpowiedz Link
nicandra Re: Pierwszy dobry stanik!:) 07.06.08, 22:28 To pewno nie do mnie, ale odpowiem: w Gdyni, w centrum Batory - sklep Bieli (Biela) - byłam tam raz w życiu i w Galerii Rajstop (chyba). Dziewczyny mnie tam zaprowadziły :)) Odpowiedz Link
jud.yta Re: Pierwszy dobry stanik!:) 08.06.08, 09:13 Dzięki, tam już byłam, ale zdziwiło mnie gdzie te Freye w Trójmieście? Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Pierwszy dobry stanik!:) 10.06.08, 23:29 Freya w trójmieście - niestety miałam na myśli ten sklep Biel w Batorym, mi się udało przymierzyć 2 modele, oczywiście nie w moim rozmiarze. Panache - na Wójta Radtkego, na przeciwko hali w Gdyni, koło przystanku, całkiem spory wybór. Niestety nic więcej nie udało mi się zlokalizować i byłam zmuszona skorzystać ze sklepu internetowego... co przy obecnym strajku poczty dostarczy mi pewnie kilkutygodniowego czekania :( Odpowiedz Link
madzioreck Arabella 12.06.08, 18:23 Dziś zostałam szczęśliwą posiadaczką mojego pierwszego dobrze dobranego biustonosza, Arabelli, w rozmiarze 70 HH. Jak dla mnie - na początek bomba, jest miękki i ma szerokie fiszbiny, pierwszy raz w życiu linia biustu jest z każdej strony gładka, żadnych bułak pod oachami. I w końcu się nabiustnie przekonałam, że można się schylać, skakać, i co tam się chce. Przymierzyłam w sklepie i nie chciałam zdjąć :-) Niebawem prześlę do galerii fotki, jak to wygląda w tym rozmiarze :-D Odpowiedz Link
marcin-ola Re: Pierwszy dobry stanik!:) 12.06.08, 20:42 Evolve! Pierwszy naprawdę dobry biustonosz dla mnie to Evolve Fayreform.Mam go w rozmiarze 38gg na wymiary 93/122.Obwód ma scisły, fiszbiny węższe od Panache Tango II w rozmiarze 36hh taki też posiadam.Fiszbiny w Panache zachodzą mi prawie na plecy, ale leżą na mostku. W Evolve fiszbiny celują w środek pachy, przylegają między piersiami nigdzie nie gniotą. Polecam też ten model. Odpowiedz Link
dziudziulek Re: Pierwszy dobry stanik!:) 16.06.08, 11:59 marcin-ola, nie wiem czy dobrze liczę 38=85? Więc 8cm mniej niż masz w obwodzie? Ja mam pod biustem 78 i chciałam kupić 75 (34), myślałam, że będzie wystarczająco ściśliwy, ale widzę, że gdybym porównała do Ciebie to będzie jednak na mnie za luźny. mhmmm... mam dylemat, nie wiem czy zamawiać. Jak możesz to coś doradź Odpowiedz Link
gocha115 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 25.06.08, 07:43 Witam, Przejrzalam kilka watków, wyliczylam jaki powinnam nosic stanik mam 77/98-100 i wyszlo, mi ze 70 F powinien byc OK. kupilam taki i hmm ttrzyma super chociaz na poczatku mialam watpliwosci co ja tam wloze ale on nie wyglada seksownie. Ma grube ramiaczka i jest strasznie zabudowany (Felina Conturelle drogi ale nie wiedzialam jakie sa ceny takich biustonoszy a chcialam koniecznie prtzymierzyc w tak zupelnie innym rozmiarze) Mam pytanie co polecacie na biust mojego rozmiaru, ktory nie potrzebuje szczegolego wsparcia w ramiaczkach i jest raczej blisko siebie Zeby byl dobry i ladny. Ten ktory kupilam bedzie na pewno praktyczny bo przylega jak przyklejony ale nie czuje sie w nim sexbomba ;) Odpowiedz Link
oanamihaela Re: Pierwszy dobry stanik!:) 23.07.08, 20:35 A więc moje poszukiwania PIERWSZEGO dobregho stanika wyglądają następująco: - Panache Tango II - różne rozmiary, ale żaden nie zbiera mi piersi + marszczą się miski - i w każdym wyglądam jak deska tereska, a więc doszłam do wniosku że jestem freyowcem - Freya Pollyanna 65E - nosiłam przez 2 tyg i wyrosłam - Freya Polyanna 65F - spłaszcza mnie + freyowa zmarcha :( - Freya Rio 65E - bardzo ładnie zbiera biust, jest najładniej wyeksponowany, ale Odpowiedz Link
didulina Re: Pierwszy dobry stanik!:) 31.07.08, 11:53 Moja droga do dobrego biustonosza trwała 2,5 miesiąca. Sądząc po niektórych wątkach - wcale nie tak długo :) 28.03.2008 - odkryłam forum 02.05.2008 - tu zaczynam liczyć czas - Gaia 70Fx2 biustonosze przejściowe na wymiary 72/93 - zdawało mi się, że tylko ciut za małe ale teraz myślę, że się oszukiwałam... :( 20.05.2008 - Panach Daisy 30G - ciasny pod i za duży w - powiewające chorągiewki... :( 11.06.2008 Fantasie Gabrielle 30FF - mam dobry biustonosz! 28.06.2008 na zlocie dziewczyny mówią, że za mały; trzeba mocniej podciągać ramiączka, to znaczy skrócić!!! - nie wiedziałam :( 07.08.2008 Rubie Pink Ofelia 30GG (małomiseczkowiec) - obwód dobry, miski dobre, żre pod pachami ;( 10.07.2008 Fantasie Gabrielle 30G - po skróceniu ramiączek jest ok! 20.07.2088 przeprosiłam się z Panache Daisy 30G - wcale nie jest taki duży...(kupiłam do niego przedłużkę) 25.07.2008 wysyłam zdjęcia w Gabrielle do galerii - ponoć mam jabłuszka!!! 31.07.2008 mój stan posiadania to trzy ostatnie z powyżej wymienionych modeli. Z całą resztą pragnień się wstrzymuję - czekam na migrację...? :D . Odpowiedz Link
kasica_k Do wszystkich - trzymajmy się tematu :) 02.08.08, 00:59 didulina napisała: > Ten wątek raczej zawiera "radosne śpiewy" dziewczyn, które doszły do > posiadania pierwszego dobrego stanika. No i prawdę mówiąc ociupinkę rozmija się to z celem wątku. Z założenia miał służyć do podawania sprawdzonych modeli nadających się na początek (co to dokładnie znaczy - w pierwszym poście wątku :)). W każdym razie nie chodzi tutaj o to, by chwalić się pierwszym zakupem, ale by podzielić się z nowymi osobami konkretną informacją - które modele są najbezpieczniejsze i najlepiej sprawują się w roli "pierwszego dobrego". Oczywiście radosne śpiewy nie są przy tym zakazane :-) Ale warto mieć na uwadze, czemu wątek służy. > Może wpisz się w wątku firmy Alles - wtedy wzrasta > prawdopodobieństwo, że trafisz na kogoś kto zna ten model :) Popieram :) Odpowiedz Link
didulina Re: Do wszystkich - trzymajmy się tematu :) 03.08.08, 10:42 Faktycznie nie przeczytałam pierwszego postu... Ups! Zmylił mnie ten uśmieszek w temacie wątku - znaczy uśmiecham się bo juz mam :) Sorry! Odpowiedz Link
masza.s Re: Pierwszy dobry stanik!:) 02.08.08, 16:18 Ja kupiłam confetti i siennę i zastanawiam się, czy nie przegięłam z obwodem - to są ściśliwce i 65 mnie dość ściska, chyba za mocno i następne będę celować 70 ( choć zależy od firmy). Ale generalnie są super, przyzwyczaiłam się, siennę noszę ciągle. Wałeczków po jednym staniku ( już, noszeniu) nie ma. Na migrację nie liczę, bo biust raczej z ulgą wszedł w swój normalny kształt i jest mi wdzięczny za wciśnięcie go wreszcie w coś fajnego. Dzięki tym forum nie zdążyłam zniszczyć sobie piersi. :) Odpowiedz Link
szelmiasta Re: Pierwszy dobry stanik!:) 02.08.08, 16:45 Confetti bym ściśliwcem nie nazwała. Mam czarne, obwód 65, a ja mam pod biustem jakieś 73/4 i mam wrażenie, że robi się coraz luźniejsze. Po miesiącu chyba się przepnę na drugą hatfkę, niestety. Odpowiedz Link
jenefer-lodz A jaki piewrszy stanik dla takiegobiustu?? 13.08.08, 11:45 Witajcie Eksperki:) az milo popatrzec ile jes wiedzy w waszych postach... prosze wiec opradzcie co dla mnie byo by najlepsze.... mój biust po wielu latach niedobranego stanika zrobil sie bardzo plastyczny... nosiłam rozmiar 90D po diagnozie stanikowo-rozmiarowej okazało sie ze powinna sie zaopatrzec w bryticzyka 38GG (chyba to bedzie po przełożeniu na polskie 85J-ale nie jestem pewna)i jestem wlasnie przed dokonaniem wyboru... zekam na wasze porady co powinnam sobie sprawidz aby utrzymal moj biust i go uniósł. Kobietki dorgie prosze oewentualne namiary gdzie znajde owy stanik. Pozdrawiam i z gory dziekuej za uratownie mych piersi od samozaglady.... Odpowiedz Link
nelly123 Re: A jaki piewrszy stanik dla takiegobiustu?? 22.08.08, 12:33 Witam, mój pierwszy stanik po nawróceniu to Tango II balkonik i Harmony. Musze przyznać że zarówno w pierwszym jak i drugim czuje się rewelacyjnie, choć od razu przyznaje że Tango jest poprostu boski. Super zbiera piersi podnośi, trzyma na swoim miejscu. Nawet podbiegając do autobusu nie muszę ich szukać poźniej na plecach i nie zerkać czy juz coś wypadło czy może jeszcze wszystko w porządku. ( a przy rozmiarze 38H to naprawde ważne, bo bywa krępujące). Mój ostatni nabytek to Tango II plunge hot pink, tez muszę powiedzieć że trzyma piersi na swoim miejscu, rozdziela je bardzo apetycznie:) Mój mąż jest bardzo zadowolony i zachwycony, ale on kocha duże piersi, więc może dlatego:) Teraz marzy mi sie cos bardziej sexi, musze poszukać........... Odpowiedz Link
jaagna Re: A jaki piewrszy stanik dla takiegobiustu?? 22.08.08, 13:46 Brytyjskie 38GG to nie będzie polskie 85J, niestety, tylko o dalsza literka (85K?). Poczytaj cały ten wątek, dziewczyny podały kilka nazw staniczków polecanych na początek. A gdzie je można kupić przeczytasz w wątkach o sklepach internetowych i stacjonarnych (są podlinkowane we Wstępniaku - tuż pod nazwą Forumm). Możesz też poszukać czegoś na naszej Giełdzie (też jest podlinkowana we Wstępniaku) - może to będzie nawet lepsze niz kupowanie nowego, ponieważ na początku "dobrej drogi stanikowej" bardzo szybko zmienia sie nam rozmiar biustu (poczytaj o migracji) i za kilka tygodni (a moze nawet za 2 tygodnie) będziesz musiała kupić staniczek w nowym rozmiarze. Poszukaj tez na Allegro. Odpowiedz Link
egrunia Re: Pierwszy dobry stanik!:) 23.08.08, 23:12 Arabelka 65 H,kupiona w czasie wycieczki do W-wy(niestety na razie we Wrocławiu ciężko dostać coś fajnego ).Jak dla mnie za bardzo rozciągliwa i jakos nie bardzo "zgrała" się z moim biustem.Czekam na otwarcie sklepu we Wrocku,mam nadzieje że wtedy to się zmieni. Odpowiedz Link
fiu_bziu Re: Pierwszy dobry stanik!:) 03.09.08, 14:51 Moim pierwszym naprawdę idealnym stanikiem była czarna Pollyanna 65F, kupiona na 71/92. Wzięłam ją, bo miała najciaśniejszy obwód ze wszystkich, które akurat przymierzałam. Ponadto formowała piękne jabłuszka i wydała mi się jakoś wyjątkowo kompatybilna :) Jedyny przelotny mankament: na początku noszenia, przez parę dni obwód mocno mnie obcierał u dołu po bokach piersi, no i musiałam się przywyczaić do lekko gniotącego mostka. Dobrze było, ale się skończyło :( Po 2 tygodniach miski bułkują, zwłaszcza większa pierś, ich krawędzie zostawiają delikatny ślad na piersiach. Poza tym widać jakby łączenie materiałów (gładki-koronka) przecinało mi pierś na pół, w części koronkowej występuje buła w stosunku do części gładkiej. Ale nie ma cię co dziwić. W obwodzie ubyło, w piersiach przybyło. Widocznie wygładziły mi się plecy, biust jest zaokrąglony, chyba nawet moje lekkie bułki podpachowe się zmniejszyły. Czyli stanik był jak najbardziej trafiony, ale niestety już z niego wyrosłam. Teraz noszę Fiestę aqua 65FF - bardzo wygodna, miski leżą idealnie, jednak obwód już troszkę za luźny, wypadałoby celować w 60-tki. Odpowiedz Link
mariannawtrampkach Re: Pierwszy dobry stanik!:) 02.12.08, 21:45 Nie bede oryginalna polecajac Pollyanne. Pierwszy dobry stanik to byla Polly karmelowa, rozmiar 28G (wciaz nosze z przedluzka). Ale pod wplywem szalenstwa nabylam tez Masquarade Coquette 30FF choc migracja wciaz trwa (na poczatku mialam 75/85, teraz 71/89) i mimo iz nie jest on polecany jako dobry "pionier", jestem bardzo zadowolona. Ladnie zbiera po bokach, unosi piersi, mimo pokarmieniowej obwislosci piersi nie robia mi sie wcinki przy brzegach. Mysle, ze dobrze na poczatek miec dwa dobre staniki: codzienny i taki na wieczor, do dekoltu. Odpowiedz Link
agafka88 Re: Pierwszy dobry stanik!:) 02.12.08, 21:47 A zemu wzięłaś ściśliwca polly przy 75cm? 65tka by była raczej optymalna. No, teraz jak juz zmigrowałaś to pewnie lepiej. Odpowiedz Link
mariannawtrampkach Re: Pierwszy dobry stanik!:) 03.12.08, 14:09 Agafka, pani Marysia z Peachfield mi dobrala i przyznaje, troche za szybko to 28. Strasznie sie meczylam, przedluzke mam na maks. Teraz zamowilam 30 Fantasie Anne i na niej mam zamiar migrowac ;) Odpowiedz Link