lolkalolka
12.05.08, 22:25
Dziewczyny,
Wiedziona Waszymi radami (byłam we wszystkich potrzebnych wątkach z rozmiarowym włącznie) postanowiłam nabyć stanik na mój klapły po ciąży biust (75-91), a konkretnie Polyannę Freyi. No ale, żeby się nie wozić z odsyłaniem do Anglii pojechałam dziś do w-wskiej Promenady, aby poprzymierzać to i owo w Chatte i wybrać ostatecznie rozmiar. No i tu niestety rozczarowanie :( Pomimo, że pani w sklepie bardzo miła, to rozmiarówka żadna, z Polyanny pozostały jakieś marne resztki w nietypowych rozmiarach, z innych balkonetek tak samo. Udało się znaleźć 30E (czyli teoretycznie rozmiar mi wychodzący) z białej Polyanny. Przymierzam i zonk! Miseczka E jest za mała! A przynajmniej na moje niefachowe oko tak to wygląda, nie wiem jak wy ocenicie. Wklejam poniżej fotki (będą wisiały tylko kilka dni, potem usuwam). Przepraszam za marną jakość, ale dysponowałam tylko komórką.
picasaweb.google.pl/lolkademolka/Kris/photo#5199583562146156562
picasaweb.google.pl/lolkademolka/Kris/photo#5199583562146156578
To co słabo widać na fotkach opiszę: na dole przy fiszbinach ładny kształt, całkiem fajne mi uniósł piersi, niemal jakbym nigdy nie karmiła, niemniej ...po zagarnięciu czego trzeba do miseczki, górą wyłazi mi pół biustu! Już nawet nie chodzi o te bułki co się robią nad stanikiem, bo to raczej gumka mi ścisnęła piersi i tak wyszło. Raczej o to, że biustonosz mi sie kończy zaraz nad sutkiem, sutek mam tam gdzie koronka, to chyba nie miało tak być? :P
Jak poluzuję ramiączka, to biust niemal wypada górą, jak ściągnę to całość się przypłaszcza... Zresztą nawet na luźnych ramiączkach biust mi się wydaje niezbyt kształtny i przypłaszczony (widać na tym zdjęciu z profilu)
Wydawało mi się, że E to będzie świat i ludzie, w tymczasem teraz nie wiem, czy F wystarczy :P Nie mogłam sprawdzić, bo nie było.
Rozmiar pod biustem chyba jest dobry. Tzn. mogę się zapiąć na najluźniejszą haftkę i ani milimetra dalej, jest ciasno, ale nie uwiera. Trochę się boję co będzie, jak chociaż ciut utyję, bo wtedy się nie zapnę (a namacalnie sprawdzając, ten obwód był zupełnie nieelastyczny).
Co myślicie?
Brać 30F?
Większy??
Obwód 30?
A jak utyję?
Aha, planowałam Polyannę czarną, ale po zobaczeniu na żywo stwierdziłam, że nie wygląda wcale tak ładnie jak na zdjęciach :( Za to karmelowa całkiem nieźle, więc może karmelową? No i karmelowa jest na stanie w sklepach on-line, a czarna niekoniecznie (pani w Chatte też powiedziała, że karmelowe będą w najbliższej dostawie, a czarne nie wiadomo...)