Dodaj do ulubionych

Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKLEP

16.06.08, 17:43
Witajcie :)

Ostatnio z moim chlopakiem znalezlismy dobry lokal na sklep ze stanikami i
powaznie sie zastanawiamy nad rozpoczeciem takowej działalnosci. W zwiazku z
tym, drogie Białostoczanki i dziewczyny z okolic, prosze Was o komentarz.

Czy bylybyscie zainteresowane takowym sklepem?
Jakich firm byście oczekiwały?
Czy uwazacie, ze to sie powiedzie?
Czego oczekujecie od sklepu z bielizną?
Czy sklep powinien miec tez odpowiednik w internecie?

Moim celem byloby sprzedawanie stanikow roznych firm np. Freya i Panache (i
inne brytyjczyki) ale one sa dosc drogie i zupelnie nie wiem, jak na takie
ceny zareaguja dziewczyny?
Z drugiej strony powaznie myslalam o firmie Milena, ktora poszerzyla swoj
asortyment o "prawie nasze rozmiary". Ceny Mileny bylyby bardzo konkurencyjne
w Białymstoku Mamy z 5 Triumphów, Szame, 5 King, Gaj i innych xyz) i latwiej
dziewczyny by sie przekonywaly do malych obwodow i wiekszych lietrek.

Doskonale przemyslałam sprawe przestronnych przymierzalni jak i mozliwosci
zwrotow. Przemyslalam tez sprawe wyszkolenia ekspedientek, chociaz wolalabym
jakies juz uswiadomione :) I zdaje sobie sprawe, ze reklama i uswiadomienie
kobiet to tez spore wyzwanie.

Dziekuje za wszystkie komentarze, zwlaszcza dziewczyn z Białegostoku i okolic :)

Paulina
Obserwuj wątek
    • agafka88 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 17:51
      już kiedyś padł tu pomysł, żeby nie sprowadzać tylko freyi i panache, tylko np.
      Kalyani, Ultimo i inne marki niedostępne w polskich sklepach. Wtedy ja sama
      byłabym chętna kupować w takim sklepie (internetowym)

Poza tym poczytaj poprzednie wątki dziewczyn, które chciały zakładać sklepy.
    • panistrusia Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 17:55
      W wyszukiwarce jest już sporo na ten temat, chociażby sprzed miesiąca:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79413023&a=79419765
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79417652&a=79420235
    • malagracja Wiem,ze byly podobne watki ale mi bardzo zalezy na 16.06.08, 18:04
      zdaniu dziewczyn ktore znaja rynek w Białymstoku. W ciagu roku zamknięto tu 3
      bieliźniaki, temu sie boje.
      • panistrusia Re: Wiem,ze byly podobne watki ale mi bardzo zale 16.06.08, 18:12
        > temu sie boje.

Chcesz swój biznes opierać na opinii dziewczyn z forum?
        Czym się 'rynek' białostocki aż tak bardzo różni od zielonogórskiego jeśli
        chodzi o staniki D+?

Jak się tak boisz, to zapłać komuś za zrobienie biznesplanu. Wątpię, czy ten
        ktoś uwzględni specyficzny profil sklepu...

No ale, skoro Ty nie potrafisz skorzystać z oferowanej Tobie pomocy i żądasz
        gotowych recept w sprawach, w których NIKT, choćby i na rynku Białegostoku
        mieszkał nie jest w stanie dać Ci żadnej gwarancji...

• joankb Re: Wiem,ze byly podobne watki ale mi bardzo zale 16.06.08, 18:18
        Malagracja - kupowałaś w tych zamkniętych bieliźniakach? Nie? To już jeden
        argument masz. Inne dziewczyny z forum tez nie kupowały zapewne. A czemu nie
        kupowały mniej świadome klientki z Białegostoku?? Wybór + ceny w słynnym 75B.
        Przecież wiadomo co masz mieć. Dobry wybór + niskie ceny. Zróżnicowany wybór +
        zróżnicowane ceny.
      • adryjanna Re: Wiem,ze byly podobne watki ale mi bardzo zale 16.06.08, 18:20
        Hmmm... powiem tak: wg wikipedii Białystok ma ok 295 000 osób. Więc moje
        obliczenia na chłopski rozum mają się tak:
        1/3 to kobiety w wieku stanikowym,
        1/2 tych kobiet jest zainteresowana kupnem staników w ogóle lub gdzie indziej
        niż na bazarku od chińczyków
        1/3 tych kobiet jest w stanie wydać na stanik więcej niż 50zł
        1/3 tych kobiet trafi do Twojego sklepu
        to daje Ci potencjalną liczbę klientek w okolicach 6tysięcy osób.

tylko mnie nie zjedzcie za tę statystykę ;)
      • emalia1231 TAAAAKKK 16.06.08, 18:21
        jestem jak najbardziej za takim sklepem w naszym Białymstoku!!!:)
        sama nawet sie nad tym kiedys zastanawialam.. jak pewnie wiele osob ale jestem
        chyba za smarkata;p nie dalabym rady..
        mysle ze wiele osob ucieszyloby sie gdyby moglo na miejscu kupic freye,
        panache, czy fantasie, osobiscie chetnie bym tez zapoznala z oferta polskich
        firm chociaz nie sadze zebym zostala ich fanka;)(podobno byl w galerii jakis
        sklep z arabelkami np ale jak boga kocham ja nigdy tam tego cuda nie znalazlam)
        jest jedno- duze Ale- chodzi o ceny musialabys to gruntownie przemyslec zrobic
        biznesplan.. jak wiesz zapewne te staniki w stacjonarnym sklepie nie moga miec
        z pewnoscia konkurencyjnych cen, jednakze za mila ogsluge duzy wybor stanikow w
        duuuzych;) rozmiarach wiele osob jak i ja np jestem w stanie zaplacic od czasu
        do czasu wiecej

tak jak ktoras z dziewczyn wspomniala poczytaj koniecznie poprzednie watki o
        sklepach- ale sie nie zniechecaj:))))

zycze powodzenia z calego serca daj znac jezeli moglabym w czyms doradzic: moj
        mail emalia@onet.eu

p.s chetnie moglabym zostac brafitterka w Twoim sklepie gdybys potrzebowala ;)
        bede niedlugo poszukiwac pracy:)
        pozdrawiam!!

• malagracja Chce taka brafitterke jak Ty :) ! 16.06.08, 21:44
    • jezeli.tylko.ja Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 19:41
      Ja nie jestem z Białegostoku ale z Warszawy, ale sporo czasu spędzam w okolicy i
      z wielka chęcią korzystałabym z takiego sklepu :D Bo jakos nie lubie
      Warszawskiego zadęcia...

Co do marek ciężko mi powiedzieć, bo jeszcze jakoś nie miałam okazji
      przetestować wielu z nich... ale radziłabym jednak abyś miała zróżnicowaną
      ofertę cenową, to da Ci szanse na to, że zarówno trafia tam klientki z
      zasobniejszym portfelem jak i studentki :))

Dla mnie osobiście ważną kwestia są ekspedientki... mi osobiście cięzko jest
      zaufać młodej dziewczynie, młodszej ode mnie - glupio sie czuje przy niej w
      bieliznie prezentując np. celulit na brzuchu po schudnieciu 11 kg. Na dodatek
      zniechęciłam się do wielu sklepów z głupiej przyczyny. Po chorobie którą
      przeszłam jako nastolatka na dekolcie i rękach mam dosć wyrazne blizny na ktore
      Panie sie gapia dziwnie i pewnie nie zmieniloby tego nawet machanie przed nimi
      pekiem banknotow... Tak też mysle, że Panie okolo 50 też wolałyby żeby
      obsługiwały je nie koniecznie 18 -20 latki...

Daj znac jak otworzysz sklepik... wpadne jak najszybciej bede mogla :D
      • megiddo0 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 19:55
        co prawda mnie to bezposrednio nie dotyczy bo dla mnie to 2 koniec
        polski, ale moim zdaniem powinnas zrobic 3 rzeczy:
        po 1 oprocz sklepu stacjonarnego koniecznie miec tez internetowy
        po 2 zainwestowac raczej w tansze marki typu just peachy, pour moi
        czy polska milena-wiadomo ze kazda kobieta predzej wyda 100zl na
        dobry stanik niz 200zl
        po 3 dobierac fasony raczej wyciete bo wiadomo ze kazda z nas takich
        szuka;)
        no i trzymam kciuki
    • malagracja W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 16.06.08, 19:55
      1. sklep internetowy - zrobilam dla Was ankiete, ale glupio mi umieścić ja na
      stronie głownej bo i tak zasmiecam forum, wiec podaje link:

www.ankietka.pl/survey/show/id/14169/staniki.html
      2. sklep stacjonarny - jak przekonac kobiety, ktore albo kupują w Triumphie albo
      na ryneczku? Cenami. Wiec zostaje mi tylko Milena? Brytyjczyki owszem, ale te
      firmy kupowalyby Panie ktore sa zamozniejsze a z kolei te ida do Triumpha.

• megiddo0 Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 16.06.08, 19:57
        nie tylko cenami
        a darmowy profesjonalny 2 w polsce po peachfield bra-fitting to co?;)
      • agafka88 Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 16.06.08, 20:00
        moze jakas akcja reklamowa w mediach lokalnych? "90% kobiet nosi zły rozmiar
        stanika - my pomozemy to zmienic" czy jakoś tak. Poza tym jezeli będziesz miala
        zadowolone klientki, to pocztą pantoflową się rozniesie+reklama na forum
        • megiddo0 Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 16.06.08, 20:19
          a w ogole to ciekawa jestem czy mialabys mozliwosc nabywania po
          nizszych cenach starszych kolekcji-przez to na pewno ceny w twoim
          sklepie bylyby nizsze,a nie sadze zeby wszystkie z nas maniacko
          kupowaly tylko najnowsze modele
          • agafka88 Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 16.06.08, 20:25
            myślę, że dobry pomysł - coś jak staniki w outletach, tylko w naszych rozmiarach
          • malagracja Jutro napisze do producentow, czy moge odkupywac 16.06.08, 21:45
            starsze kolekcje. Sama bym wolała starszy a tańszy niż nowszy i droższy model :)
        • malagracja Myslalam raczej o zmasowanym ataku moich.. 16.06.08, 21:51
          ..kolezanek z milionem ulotek :)
          Nasze białostockie media są na tak zaawansowanym poziomie, ze czasami sie dziwie
          ze widze coś w kolorze :)
          • emalia1231 Re: Myslalam raczej o zmasowanym ataku moich.. 16.06.08, 22:07
            wlasnie pomysl o tym ebayu- outlecie jest mnostwo osob ktore maja dostep do
            fabryk po prostu skontaktuj sie- warto sprobowac, zapytac, ostatnio widzialam
            nawet nowy sklep ebayowy
            ja sluze doradztwem szczegolnie z zakresu freyek ale nie tylko
            to co kiedy beda gotowe jakies wieksze plany?
            mozna skladac cv albo naganiac juz klientow?:)
      • siamese67 Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 18.06.08, 23:17
        Ryneczkiem to się nie zhańbiłam. Tam nigdy nic nie ma na mnie.
        A mając pewne możliwości finansowe chętniej kupowałabym staniki nie-Triumpha.
        Od lat nosiłam tylko ich wyroby, chociaż ciągle nie mieli dobrego rozmiaru na mnie, więc jeśli cenowo byłoby to zbliżone, to wolę np. Panache czy Freyę.
        No i oprócz staników potrzebne są przecież także majtki, w odpowiednim rozmiarze, koszulki itp.
        Jeśli chodzi o galotki, to Triumph akurat tu się doskonale sprawdza - w moim rozmiarze 44 ma tego od metra, ale już koszulek na ramiączkach praktycznie nie znajdziesz w rozm. 46 - a taką mam różnicę między dołem i górą.
        Tak że jestem bardzo zainteresowana powstaniem takiego sklepu w Białymstoku, zarówno w wersji stacjonarnej jak i internetowej.
      • iv-o Re: W planach mam atak na 2 fronty - ANKIETA 07.07.08, 09:49
        Witam, mam problem z wypełnieniem ankiety ponieważ nie znam tych firm, co da jej
        błędny obraz. Może lepiej byłoby gdybyś umieściła opcję, że kupuje tanie
        staniki, nie znam profesjonalnych firm, ale jestem uświadomiona, dopiero
        zaczynam, jestem zainteresowana kupnem drogiego stanika :)
    • daslicht Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 20:20
      O tak, tak, tak!

A gdzie by miał się mieścić ten sklep?
      Jakby coś, to już się nawet piszę, żeby przyjść do ciebie dorobić po szalenie
      wyczerpujących zajęciach na naszej wspaniałej zadupnej AM... znaczy się teraz
      już UMB :) i klientki nieco miarką i łapkami poobmacywać i odpowiedni rozmiar
      dobrać :)
      • emalia1231 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 21:11
        malagracjo napisalas: "Brytyjczyki owszem, ale te
        firmy kupowalyby Panie ktore sa zamozniejsze a z kolei te ida do Triumpha. "

nie do konca tak jest nie jestem osoba zamozna a jednak uwazam ze' nie stac'
        mnie na kupno stanika o niskiej jakosci czy zle trzymajacago , niewygodnego itp:)

p.s gdzie znalazlas ten lokal?? zdradz chociaz mniej wiecej:)
        • emalia1231 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 21:15
          no wlasnie zgadzam sie z dziewczynami: przynajmniej na poczatku powinnas zrobic
          chociaz jakis dzial outletowy
          promocja jest niezbedna to przykre ze ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego co i
          jak zle nosza
          mozesz byc pewna: ja od razu przyprowadze sieostre i mame a i dobre slowo
          zasieje gdzie moge:) oby na zyzna glebe:P
        • malagracja Samiuśkie centurum :) 16.06.08, 21:41
      • rockiemar OT do daslicht 16.06.08, 21:17
        Daslicht, co studiujesz? Bo ja na WUM jestem :)
        • emalia1231 Re: OT do daslicht 16.06.08, 21:26
          i co pewnie juz po sesjii, albo koncowka?
          zazdroszcze- bo ja z PB:)
          ja jutro mam egzamin 'w przerwie' sledze jakies 4 watki na lobby:))))))))))
          • rockiemar Re: OT do daslicht 16.06.08, 21:43
            Po sesji? Zartujesz chyba... Co przeczytam 20 stron, to papieros i
            lobby;)
            • emalia1231 Re: OT do daslicht 16.06.08, 22:02
              podziwiam! u mnie wszystko przygotowane lezy na biurku!:)
        • daslicht Re: OT do daslicht 18.06.08, 20:31
          Dietetykę studiuję sobie! Jak mi się nudzi liczenie Podstawowej Przemiany
          Materii i ile białka ma 100g ugotowanego białego ryżu, schodze na dół posiedzieć
          na publicznym rzęchokompie i poczytać kto tam w bst profesjonalnego bieliźniaka
          otwiera :)
      • malagracja Juz mam 2 brafitterke :D :D :D 16.06.08, 21:46
    • malagracja OUTLET 16.06.08, 21:43
      Szukalam, szukalam i wcale tak latwo nie jest. Wszystkie outlety w bialymstoku
      dostaja staniki z tzw. "przypadku" przy innych ciuchach, poniewaz te rzeczy jada
      we wspolnych workach ;)
      Nie znalazłam zadnego w Anglii (poki co!) outletu typowo bieliźnianego, ale
      jutro postaram sie bardziej sprężyć.

Dobrym pomysłem bylby tez outlet stacjonarny i wysyłkowy :)
      • rockiemar Re: OUTLET 16.06.08, 21:45
        A jesli bys porozmawiala z fabryka? Bo na ebayu dziala mnostwo
        sklepow skupujacych staniki, kostiumy z odrzutow i zwykle pisza, ze
        to sa rzeczy prosto z fabryki:)
        • malagracja Re: OUTLET 16.06.08, 21:49
          Mozna sprobowac, ale nie wierze mocno ze ktos mnie zapozna z tajnikami takiego
          handlu :)
          Ale dzieki za pomoc, nie korzystam czesto z ebaya i nie wiedziałam, ze tam takie
          cuda sie dzieją :)
    • lakie Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 22:30
      Jestem za takim sklepem i jestem osobiscie zainteresowana :)
      Jak Ci bedzie potzrebna ekspedientka to ja się piszę od zaraz ;)
      • julija_primic Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 22:47
        W sklepach internetowych (np. Figleaves) takie Freye czy Panache chodzą po circa
        28funtów. Ponieważ sklep też na tym musi zarabiać, to zakładam, że bierze te
        staniki od producenta za ok. 18 funtów. Nawet jeśli będziesz sprzedawała po
        120zł to kobietki będą to kupować. Napisz do tych firm, które cię interesują,
        czy sa zainteresowane sprzedażą na polski rynek, jakie są warunki współpracy z
        nimi, jakie mają terminy płatności itp., zastanów się jak bedziesz transportowac
        towar do Polski i pogadaj z polskimi firmami, które mają interesujaca cie
        rozmiarówkę.
        • adryjanna Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 16.06.08, 23:51
          Co do sklepu internetowego to myślę, że na dobry początek wystarczyłby taki
          sklep na allegro. Wiele osób przegląda i zawsze może skusić się ktoś, kto przez
          przypadek natknie się na jakieś cudeńko, bo w Twój dobry gust nie wątpię. A
          ogólnie to wszystkiego najlepszego życzę i powodzenia, niech powoli się zaczną
          ziszczać nasze stanikowe marzenia :)
    • milstar Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 17.06.08, 10:59
      Ja co prawda od paru lat w Wawie, ale zakupy i tak wolę robić w Białym. więc
      obiecuję, że wpadnę :) (w towarzystwie oczywiście)
      • emalia1231 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 18.06.08, 20:04
        i jak przygotowania?:)
    • eriu Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 18.06.08, 23:47
      Chociaż studiuję w mieście piernika chętnie przyjechałabym do domu na stanikowe
      szaleństwo.
      Staniki wcale nie muszą pochodzić z najnowszych kolekcji. W tej chwili jestem
      jeszcze początkującą uświadomioną biuściastą, dlatego nie umiem wskazać wiele
      marek, które by mnie interesowały. Na pewno Freya, ale jestem otwarta na inne
      ładne i wygodne.
      Życzę powodzenia i trzymam kciuki za realizację.
    • wredulka Do odważnych świat należy!!! 19.06.08, 00:07
      Uważam, że to świetny pomysł. Tylko musisz dobrze przemyśleć całą sprawę. Czyli co chcesz sprzedawać, jakie marki, ceny, itp.
      Sklep internetowy - koniecznie. Przynajmniej będziesz miała jakąś gwarancję, że towary będą się sprzedawać.
      Ja oczekiwałabym nie tylko staników w pełnej rozmiarówce, ale fajnie było by tez gdyby były stroje kąpielowe i staniki sportowe.
      obiecuję, że jeśl tylko takowy sklep będzie, to specjalnie przyjade i kupię sobie co tylko będzie pasować :) Jestem gotowa nawet, jeśli by nie było mojego rozmiaru - przyjechać po raz kolejny, gdy już bedzie sprowadzony. Fajna sprawa było by też, gdyby np. brakowało danego rozmiaru, to aby ktoś ze sklepu zadzwonił/wysłał smsa do klientki, że dany stanik juz jest w sklepie i ze zapraszamy.
      Jejku, jak fajnie było by zajść do sklepu i nie musieć uświadamiać ekspedientki ze świat nie kończy się na D :)
    • malagracja Napisalam do firm, najgorzej jest z Kalyani 19.06.08, 19:11
      do ktorego kontaktu nie moge znalezc i Bravissimo tez mi nie pomoglo w szukaniu
      kontaktu.
      • nicol.lublin Re: Napisalam do firm, najgorzej jest z Kalyani 19.06.08, 21:08
        hej, a myslałaś o M&S? oni mają świetne staniki w bardzo dobrych
        cenach, ale w Polsce te rozxmiary oczywiście nie istnieją. może
        napisz do UK do M&S, że chcesz sklep otworzyć, albo i do polskiego. p
        [odejrzewam, ze miałabyś od razu wyposarzenie :-)
    • beakarp Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 19.06.08, 21:24
      jestem ZA:)
      Gdyby Twój sklep był takim odpowiednikiem warszawskiego Atutu, to
      już by było coś....myślę, że na początku nie ma co się rzucać z
      motyką na słońce, i zamiast wyszukanych modeli brytyjskich które
      swoje kosztują, warto sprowadzać polskie marki o nietypowej
      rozmiarówce, nawet te mniej typowe rozmiary Gai, bo chociaż Gaia itp
      w naszych sklepach jest, to a) rozmiarówka nijaka czyli 75B rulez
      b)sprzedawczynie nie są w stanie kompetentnie doradzić...
      W przypadku naszego białostockiego nieuświadomionego rynku najlepsza
      będzie polityka małych kroczków;), no i profesjonalny brafitting
      przede wszystkim! Wystarczy jak na poczatek potencjalna klientka
      zmniejszy obwód o te 5cm i zwiększy miseczkę. Co sądzicie o tym
      dziewczyny?
      • emalia1231 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 20.06.08, 10:21
        a ja wpadlam na taki pomysl.. zeby dotrzec do takich ludzi ktorzy maja dostep do
        produktow prosto z fabryk albo np reject czyli ci co sprzedaja na ebayu np nie
        wiem czy ma jakis to wiekszy sens na skale powaznego sklepu gdzie trzeba miec
        zapewniona pelna rozmiarowke
    • ellena Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 20.06.08, 15:26
      Witaj!
      Mieszkam w Białymstoku i jestem bardzo zainteresowana takim sklepem. Przeszkodą,
      moim zdaniem największą jaką będziesz musiała pokonać to ceny. Ja, Twoja
      przyszła klienta przyjdę do Ciebie aby pomierzyć Freyę, Kalyani itp. ale nie
      wydam na nie 200 zł (a takie ceny widziałam w jednym z białostockich sklepów za
      Arabellę), tylko kupię w Brastopie (co właśnie przed chwilą zrobiłam nie
      ruszając się z domu i zarazem z pracy :)). Po drugie, Białystok to zagłębie firm
      bieliźniarskich, nie wiem czy czytałaś w naszej lokalnej wyborczej pean na temat
      jaki to mamy prężny bieliźniarski rynek i jak nasze firmy po połączeniu się w
      klaster zawojują Polskę i całą Europę (śmiech na sali :)). Te firmy mają ogromne
      pieniądze na reklamę i niestety bez dużej gotówki z nimi nie wygrasz.
      Pocieszające jest to, że wcale nie musisz, masz szansę zapełnić niszę rynkową.
      Moje rady to: prasówki do gazet, radia i telewizji, oni tylko na to czekają -
      nie mają tematów więc jest szansa, że ktoś zrobi o tobie program, coś napisze.
      Acha, jakbyś potrzebowała pomocy w brafitterowaniu białostoczanek, to jestem
      chętna :)
      Powodzenia!
    • lukrecja88 Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 20.06.08, 20:42
      Witam
      Największym problemm będą ceny moim zdaniem. Przekleństwem - jeśli
      mogę tak powiedzieć - Białegostoku są tzw. ryneczki ze stanikami za
      15zł (usztywniane poduchy z koszmarnym rozstawem miseczek). Trudno
      będzie przekonać ich klientki na coś z wyższej półki.
      Radziłabym spróbować na początek ze sklepem internetowym, w ten
      sposób dotrzesz do większego grona odbiorczyń. Sklep stacjonarny to
      większe ryzyko i koszty, a przy tym masz dużą konkurencję w postaci
      outletów, ciuchlandów (jeden z nich ma w stałej sprzedaży modele
      Panache, nowe, zafoliowane za 5!!! z metką lista figowego).
      • ellena Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 21.06.08, 10:35
        O! to ja o czymś nie wiem - gdzie jest ten outlet? :)
        • lakie Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 21.06.08, 13:02
          też bym sie chętnie dowiedziała, bo nie znam takich "tanich" sklepów/ciuchlandów gdzie byłaby bielizna poza Fatałaszkiem, gdzie mówiąc szczerze nie ma już od dawna intersujących mnie rozmiarów i właściwie to nie było bo nie trafiłam na ani jeden stanik dobry dla siebie.
    • eriu Co mi się marzy 21.06.08, 00:51
      Marzy mi się stanik sportowy no i oczywiście coś wyciętego do dekoltów, które
      uwielbiam
    • malakasia_pl Chętnie kupię u Ciebie :) 21.06.08, 22:32
      Ceny są ważne, ale jeszcze ważniejsze - dobra wywieszka - dobierz odpowiedni
      rozmiar biustonosza.
      Dzis w Pawilonie Handlowym Venus, na samej górze, w gabinecie medycyny
      naturalnej widziałam na drzwiach wydrukowaną kartkę o tym, że dobierają rozmiar
      stanika i że źle dobrany skutkuje powikłaniami.
      Chciałam wejść i podpytać o co chodzi, ale nie miałam czasu.
      • victoria08 wybor kolorow i modeli:))) 07.07.08, 16:24
        triumph i wiele pl firm ma dosc sztampowe modele i kolory. a dla wiekszych
        biustow ma zerowy wybor.
        podbij serca kobiet kwiatami:))) wzorami kolorami jednolitymi jednoczesnie
        pieknie zroznicowanymi.
        i na pewno bra fitting na otwarcie jakis show z reklama 90% kobiet nosi zly
        rozmiar stanika, chcesz odkryc swoj(dziewczyny sugerowaly juz wyzej)
        • victoria08 napisz do producentow:) 07.07.08, 16:28
          a i jednoczesnie z pytaniem nas - napisz do producentow, slyszalam np. ze polski
          dystrybutor panache PODOBNO nie jeste zainteresowany nowymi MALYMI sklepami
          netowymi. wiec wybadaj rownoczesnie rynek producentow:)
          • wredulka Trzymam kciuki! 10.07.08, 10:50
            Kochana, oddam całe swoje stypendium na zakupy w Twoim sklepie, tylko go otwórz :(
            Przecież to porażka żeby w całym Białymstoku nie było normalnego sklepu z
            bielizną, gdzie panie nie będą wytrzeszczać oczu i mówić "Taaakiego rozmiaru nie ma"
            Marzy mi się taki sklep z prawdziwego zdarzenia, żeby można było wejść,
            powybierać, pomierzyć... czasem poczekać na dostawę, ale się doczekać i być
            traktowanym normalnie, a nie jak mutant :(
    • usianka Re: Dziewczyny z BIAŁEGOSTOKU - chce otworzyc SKL 24.07.08, 09:55
      Malagracjo, co slychac?
      Baaaardzo czekam na Twoj sklep stacjonarny!! I na obwody 65
      Caly czas czekam na info, ze zaczynasz dzialalność :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka