Dodaj do ulubionych

EKO HACZYK

28.12.06, 22:21
mdygowski.student.zsl.gda.pl/foty/Strona1.jpg
mdygowski.student.zsl.gda.pl/foty/Strona2.jpg
mdygowski.student.zsl.gda.pl/foty/Strona3.jpg
KOLEJNY CYROGRAF WRĘCZONY DO PODPISANIA PRZY ODBIORZE KLUCZY DO CELOW
WYKONCZENIOWYCH.POZDRAWIAM MIŁEJ LEKTURY
Obserwuj wątek
    • site-admin1 Re: EKO HACZYK 28.12.06, 22:47
      JUTRO DODAM JESZCZE SKAN POD TYTUŁEM PROTOKÓŁ ODBIORU LOKALU MIESZKALNEGO DO
      ROBÓT WYKONCZENIOWYCH
      • site-admin1 Re: EKO HACZYK 28.12.06, 23:05
        PROTOKÓŁ ODBIORU LOKALU MIESZKALNEGO DO ROBÓT WYKONCZENIOWYCH

Mały fragment
        KUPUJĄCY ODBIERA LOKAL MIESZKALNY BEDACY PRZEDMIOTEM NINIEJSZEGO PROTOKÓU I
        OSWIADCZA ,ZE PRZEJMUJE LOKAL DO ROBÓT WYKONCZENIOWYCH I DO CHWILI UZYSKANIA
        ZGODY NA UŻYTKOWANIE BUDYNKU PRZEZ PB "EKO" SPÓŁKA Z O.O KUPUKĄCY NIE ZAMIESZKA
        W ZAKUPIONYM LOKALU.PRZYJMUJE DO WIADOMOŚCI, ZE PRZEKAZANIA LOKALU DO ROBÓT
        WYKOŃCZENIOWYCH NIE JEST JEDNOZNACZNE Z MOŻLIWOŚCIĄ ZAMIESZKANIA I MA
        ŚWIADOMOŚC ,ZE ZAMIESZKANIE W BUDYNKU PRZED UZYSKANIEM ZGODY STANOWI NARUSZENIE
        OBOWIĄZUJACEGO PRAWA BUDOWLANEGO

KUPUJĄCY ZOBOWIĄZUJE SIĘ DO ZAPLATY KOSZTÓW ZWIAZANYCH Z UŻYTKOWANIEM I
        EKSPLATACJĄ LOKALU OD DNIA ROZPCZĘCIA NINIEJSZEGO ODBIORU LOKALU.

KUPUJACY ZOSTAŁ POINFORMOWANY O SPOSOBIE KORZYSTANIA Z ZAINSTALOWANYCH URZĄDZEŃ
        TECHNICZNO - SANITARNYCHORAZ O SPOSOBIE EKSPLOATACJI LOKALU - KARTA GWARANCYJNA
        W ZAŁĄCZENIU

KUPUJACY OD DNIA DZISIEJSZEGO ODBIORU PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚC CYWILNO-PRAWĄ Z
        TYTUŁU EWENTUALNYCH SZKÓD JAKIE MOŻE WYRZADZIĆ W BUDYNKU W ZAIĄZKU Z
        PROWADZONYMI PRZEZ SIEBIE ROBOTAMI WYKOŃCZENIOWYMI.ZAŁĄCZNIKIEM DO NINIEJSZEGO
        PROTOKÓŁU JEST KARTA GWARANCYJNA LOKALU
        • paula10002 EKO HACZYK 29.12.06, 10:22
          no proszę. Eko się szczwaniło:) Nam czegoś takiego nie dano do podpisania a
          jedynie ustnie poinformowano o niektórych punkcikach. Jak dla mnie to brzydkie
          pismo :/
          • majatusia Re: EKO HACZYK 29.12.06, 12:00
            i u Was w budynku ktos zamieszkał przed czasem...za co EKO kare płaciło i
            kłopoty miało....i dlatego my nie mamy pradu, nie mamy wody a mamy takie pismo
            (żeby sie zabezpieczyć na wszelkie możliwe sposoby by nikt tam nie zamieszkał)
            • paula10002 EKO HACZYK 29.12.06, 12:15
              nie zauważyłam by ktoś tam zamieszkał przed ostatecznym odbiorem (chyba,że się
              ukrywał). Poza tym my również na początku , tj przez kilka miesięcy po odbiorze
              mieszkań do wykończenia, nie mieliśmy prądu a wodę nam przyłączono w zasadzie w
              październiku. Mieli problemy z ujęciem wody i kto wie czy teraz nie jest
              podobnie.
              • site-admin1 woda 29.12.06, 20:41
                W kranach płynie woda dziś sprawdzałem :)
              • fengi89 Re: EKO HACZYK 29.12.06, 22:20
                Czytam to forum od jakiegoś czasu i zaczynam odnosić wrażenie również o naszym
                przewrażliwieniu wynikającym niewątpliwie z zachowania EKO.

Odnośnie Cytografu jak to zostało tu nazwane - zczytałem to i musze powiedzieć,
                ze nie rózni się to jakoś drastycznie od innych kart gwarancyjnych jakie
                widziałem np. w Invest Komforcie.

Jedyne co bym się mógł przyczepić to zastrzeżenia odnośnie uszkodzeń
                wynikających z winy osób trzecich. Teoretycznie są to również osoby wynajęte do
                różnych prac konserwacyjnych, naprawczych itp. przez Inwestora.
                Przydało by się stwierdzenie że takie podmioty, firmy, "fachowcy" są
                równoznaczni z Inwestorem gdy pozostają w zwiazku np wynikajacym z podpisanych
                między nimi uwów.
                Jak już wspomniałem jest to czepianie się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka