maith 20.06.08, 03:00 Np. stanik odpancerniony czy obniżony, żeby pokazać Ewie? :) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
effuniak Re: Kto weźmie na zlot jakąś przeróbkę? 20.06.08, 03:41 Oj tak tak !!! Koniecznie:) Odpowiedz Link
maith I jest też prośba o Aragona 20.06.08, 19:48 Ja pokażę Ewie Antośkę, Salsę, nieodpancernioną Freyę, coś co robi efekt jojo nawet w dobrym rozmiarze (żeby zwrócić uwagę i na pomysły, które warto uwzględnić i na pułapki, w które lepiej nie wpaść). Odpowiedz Link
ma_go Re: I jest też prośba o Aragona 20.06.08, 20:05 Mogę przytargać stanik z fiszbinami w miseczkach, na mnie kiepsko leży, ale skoro robią....to jakiś sens pewno jest. Odpowiedz Link
agata272 Re: I jest też prośba o Aragon<a href="http://forum.gazetaa" targe 20.06.08, 23:09 > Ja pokażę Ewie Antośkę, Salsę, nieodpancernioną Freyę, coś co robi efekt jojo > nawet w dobrym rozmiarze (żeby zwrócić uwagę i na pomysły, które warto > uwzględnić i na pułapki, w które lepiej nie wpaść). Ja też chciałam pokazać Salsę 32FF - w niedobrym rozmiarze co prawda [ech to tycie...], ale mimo wszystko widać, jaka to dobra konstrukcja. Ja zabieram też mój najlepszy stanik, czyli Fanstasie Mariette 32GG, Rio czerwone 30H [czy któraś z was ma pomysł, gdzie kupić przedłużkę do trzyhaftkowych Frei? bo kupiłam za ciasny i jak nie znajdę, to będzie czekał aż schudnę], Fayreformy Reminisce dwa - 34FF i 34G [idą do mnie z Australii, ktoś wie, ile czasu mniej więcej zajmuje dojście paczki stamtąd?], mam nadzieję, że są równie ścisłe, jak mówiła yaga7 , Arabelkę 30H [własnie do mnie idzie i jestem ciekawa czy będzie wymagała odpancernienia], Miss Mandalay 32GG i Mitzi z Frilly 34G jako przykład plunga [te dwa ostatnie też do mnie idą i mam nadzieję, że zdążą dojść, mitzi oczywiście do podszycia]. Zabiorę też moją stanowczo juz za małe Cally 32FF i Katinkę z Avocado 65H po intensywnym półrocznym użytkowaniu ;), może któraś z was będzie chciała je przymierzyć. Oraz dwie Samanty 75D i Chantelle 80D w roli dawnych krzywdzicieli, żebyście zobaczyły, w co kiedyś sie wbijałam :). Odpowiedz Link
agata272 Temat miał brzmieć: co zabieram na zlot :) 20.06.08, 23:11 Tylko że za szybko wcisnęłam enter :). Odpowiedz Link
agata272 Re: Agata 272 20.06.08, 23:29 Trójhaftkowa czarna, albo najlepiej czerwona <rozmarzyłam się> na rozstaw 1,3-1,4 cm między haftkami [a dokładniej między końcem ostatniej a początkiem następnej]. Ewa, nie mów, że takie masz albo możesz mi zrobić, bo wtedy zamiast cię ozłocić to powinnam cię pokryć platyną ;). Odpowiedz Link
maja_sara Re: Agata 272 21.06.08, 00:07 Trójhaftkowe przedłużki są na allegro w 3 kolorach-biała, czarna i beżowa. W dodatkach do biustonoszy. Odpowiedz Link
agata272 Re: Agata 272 21.06.08, 00:17 Taak, tylko kosztują z przesyłką 12-20 zł - za tyle to ja sobie jeden ze staników kupiłam :). Odpowiedz Link
ewajan-2 Re: Agata 272 21.06.08, 00:01 Ja kupiłam takie przedłużki w zwykłej pasmanterii. Odpowiedz Link
agata272 Re: Agata 272 21.06.08, 00:16 A u mnie nigdzie nie ma - szukałam i na Natolinie i na Bródnie, ale wszędzie rozstaw 2 cm albo beżowe, których nie znoszę. Odpowiedz Link
effuniak Re: Agata 272 21.06.08, 08:27 sprawdzęjaki rozstaw jest między haftkami i jesli będzie dobry to Ci wezmę w kolorze (niestety) czarnym , dobrze? Odpowiedz Link
agata272 Effuniak 21.06.08, 11:13 Ewuniu, jasne, że tak. Uratujesz mi życie. Jeżeli nie jest ci ta przedłużka potrzebna i będzie dobry rozstaw, to z chęcią odkupię, w innym przypadku tylko sprawdzę rozmiar [bo za mały obwód rozciąga i spłaszcza mi miseczkę, więc aktualnie rio jest za małe na moje oko] i popytam dziewczyn, gdzie kupiły swoje - któraś będzie miała na pewno. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Kto weźmie na zlot jakąś przeróbkę? 20.06.08, 20:05 Ja wezmę mojego porcelaina przerobionego na half cupa :) Można go zobaczyć w galerii. Odpowiedz Link
madzi1 Re: Madzi1 20.06.08, 23:00 <zawstydzony> To był mój taki mały debiut krawiecki ;) Niestety zaczęłam wyrastać z tego porcelaina, 28F mi trzeba :/ Odpowiedz Link
babajaga87 Bohemia - Elle MacPherson 20.06.08, 23:01 Sylwiastka dziś wrzuciła do małej galerii super przeróbkę Elle MacPherson Bohemia, może ona weźmie. Ja wezmę wszystko, co mam, ale jedyną przeróbkę, jaką zrobiłam, to wyprucie obrzydliwego zdobienia ramiączek w Margo i odgięcie w niej fiszbin :) Odpowiedz Link
agusek00 Re: Bohemia - Elle MacPherson 21.06.08, 01:21 Hehe, ja też odpułam to pasudne "zdobienie" Margo, jeśli można to tak nazwać, i zdecydowanie jest lepiej. Odpowiedz Link
rockiemar effuniak... 20.06.08, 23:30 ja Cie blagam, wez Ty zrob nam jakies staniki w ladnych kolorach. Bo ja odczuwam juz taki ich niedosyt, ze zaczynam ogladac niebieskie i fioletowe staniki w rozmiarze 34 albo 36 na moje 28. Wszedzie mnie tylko przesladuja w odpowiednim dla mnie rozmiarze te paskudne, mdle Freye z ostatnich kolekcji... Jeszcze troche i rzeczywiscie wam dostarcze upgradowane staniki - 36DD przerobione na 30G ;D Odpowiedz Link
agafka88 Re: effuniak... 21.06.08, 00:35 kolory to jest to! ja też uwielbiałam niebieskie i czerwone staniki, a w dobrych rozmiarach ich jak na lekarstwo Odpowiedz Link
maith KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 21.06.08, 22:46 Z kolorów największą reprezentację ma różowy. Oczywiście jedynego słusznego trójpodziału "kolorów" nie liczę. Róż jako całość albo dodatek do innych kolorów występuje najczęściej. Choć z drugiej strony doczekanie się w GG-plusach urokliwych angielskich kwiatuszków (w ogóle, nie mówiąc o tym, że bez mieszania ich z kratką, z pomarańczem i innymi niepasującymi dodatkami) też nie wygląda... różowo. Błękity-jeansy-niebieskości-granat - (ale bez różu w dodatkach i w GG-plusach :)Bez różu to trudno znaleźć i w zwykłych D-plusach, w GG-plusach robi się prawdziwa pustynia, można sobie najwyżej polować na niebieskie Harmony. Jak ja bym chciała jeansowy stanik, ale bez różu. Albo błękitny, delikatny, zwiewny (ale bez różu). Albo granatowy kojarzący się z gwieździstym niebem. Zieleń - też jej mało. Po odrzuceniu pistacji i staników, w których występuje w roli listków do (najczęściej różowych) kwiatków, zostaje niewiele, a w GG-plusach... nic? Że o podziale na zieleń wiosenną (pasującą nawet do jasnej karnacji), militarną (najlepiej pasującą do militarnych wzorów- tu można ewentualnie polować na militarne Margo kiwi)i butelkową nie wspomnę. Czerwień - przy uwzględnieniu prawdziwego zapotrzebowania jest niemal całkiem zignorowana, szczególnie w GG-plusach. A tu też jest jeszcze podział na czerwień walentynkową (mikołajkową, strażacką), wiśniową, burgund itp. A przecież walentynkowa normalnie oprócz zwykłego całorocznego zainteresowania jest przecież szczególnie chętnie kupowana w okresie mikołajkowym i walentynkowym. A w GG-plusach trudno mówić o jakimkolwiek wyborze. Jesienne zestawy barw - poza Ruby Pink Imogen praktycznie nie ma nic, a szczególnie jesienią chciałoby się coś pozytywnie jesiennego założyć (kojarzącego się ze złotą polską jesienią, z barwnymi liśćmi i koralami jarzębiny :) Fiolety-bzy-lila - tu już nieco lepiej, aczkolwiek... reprezentuje je w GG-plusach tylko Tango II, dość prosty wzór i Arabella. Co do Arabelli, to mam wątpliwości, czy akurat ten odcień pasuje do przezroczystego stanika... Piękne Kalyani wykorzystujące bzy i fiolety przez osławioną rozciągliwość w praktyce trzymają rozmiar tylko do G. Reasumując - stanik w dowolnym z wymienionych tu kolorów (bez różu;) (i bez pistacji) spotka się z zainteresowaniem, a w GG-plusach z dużym zainteresowaniem. Przypomniały mi się tu wypowiedzi osób kupujących Rio dla strażackiego koloru, a Rio naprawdę daleko do kusidełka ;) Zatem piękny, przemyślany stanik w jednym z tych kolorów ma ogromne szanse stać się hitem :) Odpowiedz Link
agafka88 Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 21.06.08, 22:52 Maith - też marzy mi się jeansowy stanik :) A poza tym popieram w całości Twoją wypowiedź. Ewa, róż zostaw brytyjczykom, teraz chcemy inne kolory ;) Odpowiedz Link
rockiemar Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 21.06.08, 23:04 Maith, dokladnie. Tyle ze ja zniechecona brakiem jakichkolwiek kolorow (i w ogole wyboru) przerzucilam sie z 28 na 30. 30FF/G, tak wiec teoretycznie ponizej Twojej magicznej granicy. I tez kupa :( Jestem o tyle szczesliwym wyjatkiem, ze mam chociaz czerwonego Aragona:) Ale marza mi sie staniki w kolorach: szafirowym, szmaragdowym, mocnym fioletowym i morskim (nie mdlym turkusiku, nie pastelowym blekiciku, i nie chorobliwej pistacji) ;) Odpowiedz Link
agafka88 Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 21.06.08, 23:06 a poza tym przypomniało mi się - po prostu myślałam, że padnę jak po zobaczeniu tych wszystkich ładnych staniczków Mileny (ach, Cabaret :)) oni zaproponowali biuściastym BIAłE(!!!) Finesse - wg mnie najbrzydszy stanik z ich całej oferty. Cała nasza nadzieja w Tobie Ewa, która sama jesteś biuściasta i dzięki temu lepiej rozumiesz nasze potrzeby. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 22.06.08, 00:01 A ja marzę o stanikach: -ZIELONYCH! najbardziej to taka ciemna-butelkowa zieleń.. NIKT czegoś takiego nie produkuje.. I trawiasta zieleń też :) -CZERWONYCH - kocham wszystkie czerwienie, mogłabym mieć takich staników w każdym odcieniu po kilka... :) -FIOLETOWYCH - ale nie taki majtkowy lila, tylko piękny, głęboki, bogaty fiolet; -ZŁOTYCH - to już moja fanaberia. Chciałabym mieć piękny złoty stanik, taki biżuteryjny, ale nie mam pomysłu z czego by tu go zrobić, żeby nie wyglądał tanio; -CZEKOLADOWYCH - kolor ideał to dla mnie Chantelle Africa brązowy; -CZARNO-BIAŁYCH - ale nie mam tu na myśli czarny stanik oddzielnie i biały oddzielnie, tylko jednocześnie! To przecież jedno z najlepszych, najbardziej klasycznych i pięknych połączeń kolorystycznych (fakt, że mało praktyczne, bo w praniu biały może się zrobić szary), ale ja i tak pożądam takich staników. Przykład: www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=51 Ale też chciałabym, żeby moje czarno-białe marzenie było bogato zdobione, jakieś białe koronki na czarnym tle, falbanki, błyskotki, cuda na kiju.. :) -CZARNY w CZERWONO-ZIELONE kwiaty... :) No to by mi wystarczyło na początek, potem się rozkręcę :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 22.06.08, 12:34 Babajaga, no wlasnie mi tez sie marzy jakas taka szmaragdowa albo butelkowa zielen. A zloty z satyny? Albo jedwabiu? Hehe, ale to juz marzenia scietej glowy, bo cena pewnie tez by byla odpowiednia ;) A bedac przy Miss Mandalay... www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=58 Na zdjeciu kolor czarny, ale ten fason!!! Stanik przezroczysty jak Arabella, ale to dopiero jest plunge :D Odpowiedz Link
babajaga87 @ Rockiemar 22.06.08, 12:56 Rockiemar, mi się też na zdjęciu bardzo podobał ten stanik, ale jak przeczytałam opinie na listkach, to się rozmyśliłam - same negatywne, a to się rzadko zdarza: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=MMA-BEL01&mci=&size=&colour=&image=r569968-p570191-style Moje marzenie nr jeden na chwilę obecną to: www.missmandalay.com/ViewCollection.aspx?ID=59 :))) A w ogóle to będziesz na zlocie? Odpowiedz Link
rockiemar Re: @ Rockiemar 22.06.08, 18:23 Niestety... wracam do Polski dopiero 15.07 :/ Odpowiedz Link
babajaga87 Re: @ Rockiemar 22.06.08, 19:10 Szkoda. A z jakiego jesteś miasta? (ciekawe, kiedy pomyślisz, że jestem jakimś zboczeńcem.. :))) Odpowiedz Link
rockiemar Re: @ Rockiemar 25.06.08, 00:18 Z W-wy, dlatego tym bardziej mi szkoda, ze nie bede na zlocie:( Odpowiedz Link
babajaga87 Re: @ Rockiemar 25.06.08, 00:27 Rockiemar, a może wybierzesz się ze mną (i mam nadzieję jeszcze innymi dziewczynami z Warszawy) do Mileny do Łodzi, pokazać im nasze cycki i poprzymierzać, co też tam szykują na jesień/zimę? :) Chodzi o tę prośbę Mileny: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50580&w=80384337&a=80992088 i dalej w tym wątku jest moja propozycja wspólnej wycieczki :) Odpowiedz Link
rockiemar Re: @ Rockiemar 25.06.08, 00:37 Jasne!!! Tylko ze ja moge od 15 lipca, bo dopiero 14 wracam do Polski... Ale jakby wam pasowal wlasnie taki 16, 17.07 to by bylo super:) Gorzej z rozmiarami, bo musza dla mnie przygotowac 60K/L, ewentualnie 65H/I ;) Odpowiedz Link
babajaga87 Re: @ Rockiemar 25.06.08, 00:48 No to super :) Spokojnie możemy poczekać do 15 lipca, nigdzie się nam nie spieszy. A poza tym, Milena przeca musi najpierw coś sprodukować, żeby było co mierzyć :) Odpowiedz Link
heliamphora Robią z tego modelu 38 G... 25.06.08, 00:16 ...a mojego 34 HH to już nie mogą zrobić, choć to na mniejszy biust :( Paskudy jedne :( Odpowiedz Link
aadrianka Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 22.06.08, 18:19 Ja marzę o głębokim fiolecie - śliwka, albo bakłażan, bardzo ciemny. Marzę o staniku błękitnym lub turkusowym. I to plunge albo half- cupy, nie chcę zabudowanych. Tymczasem niebieskie 30G widuję albo w postaci full-cupów, albo gór od bikini... Odpowiedz Link
maith Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 22.06.08, 20:43 Zgadza się. A ja ich specjalnie od razu ostrzegłam pisząc w ich wątku, żeby nie wpadli w taką pułapkę. Jak zobaczyłam Finesse to też mi się odechciało. Odpowiedz Link
babajaga87 Re: KOLORY - rozmyślania o kolorach :) 22.06.08, 20:51 Ja bym tam im wybaczyła to, że Finesse jest kremowy, bo akurat bardzo lubię ten kolor. Ale kolor to jedno, a to jak leży ten stanik, to zupełnie inna historia. Na mnie - katastrofa. Odpowiedz Link
agata272 Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 21.06.08, 11:18 Napisałam wyżej, choć może nie do końca na temat, co i w jakim rozmiarze zabieram ze sobą na zlot. Chętnie dowiedziałabym się, co zabieracie wy, może ta informacja przyda się także Ewie. Nie chcę zakładać nowego wątku, bo i tak jest już ich sporo, poza tym są w sumie cztery na temat zlotu, więc może na razie wystarczy ;). Wpisujcie modele, rozmiary, kolory :). Odpowiedz Link
ma_go Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 21.06.08, 11:34 Ja mogę zabrać do pokazania parę M&S, lejaby, lepel, charnos, fantasie, chantell- w rozmiarach 34DD,32E,F. Do oddania mam parę pasów do pończoch(fotki w galerii), taniczki 30/32AA/A Do sprzedania parę sztuk 32DD. Odpowiedz Link
agata272 Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 21.06.08, 11:42 Ma_go, napisz jeszcze dokładnie, jakie modele, bo to dość istotne, szczególnie przy sprzedaży :) Odpowiedz Link
ma_go Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 21.06.08, 11:58 do sprzedazy to mam ze 2 m&S, balleta, nazw modeli nie znam, ale to nie istotne chyba przy sprzedaży na zywo:) Odpowiedz Link
joankb Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 24.06.08, 17:36 Zabieram: Freya Madison Blush 30F Freya Zeta 30F Masquerade Casablanca Black 30F Masquerade Ooh lala 30F Fayreform Dulcet 8F Fayreform Tantalise 8F Fayreform Frosted 8F Fayreform High Society 8F Fayreform Idyllic Red 10DD - do sprzedania Fayreform Esteem Chocolate 10E Fayreform Esteem Plunge 10E Panache Jasmin 30FF - do sprzedania uff..... Odpowiedz Link
lawendowata Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 24.06.08, 23:39 Ja nie mam dużo do zabrania, ale wezmę co mam Fantasie Willow 30FF Gossard Superboost Satin 32E RubyPink Rubie 30G Rigby&Peller 30G Charnos Geisha 30FF :) Odpowiedz Link
agata272 Lawendowata 24.06.08, 23:51 Ooo, Lawendowata, to będę mogła sobie z bliska poogladac to cudo z RubyPinka :). Odpowiedz Link
lawendowata Re: Lawendowata 25.06.08, 00:01 heh, ja to dziś normalnie chodzę i śpiewam ;D www.youtube.com/watch?v=JMDcOViViNY Odpowiedz Link
agusek00 Re: Dziewczyny, co zabieracie ze sobą? 25.06.08, 15:57 Biorę ze sobą: 1) Melissa 329(-chyba), czarna 60G 2)Freya Margo kiwi 60F 3)Freya Senses nude 60F (zwężone 65E) 4)Fantasie Rimini side support 60F w kolorze Teal - morski (zwężone 65E) 5)Fantasie Elle - różowe 60F (zwężone 65E) 6)Gorset Fantasie aubergine 30E 7)kostium kąpielowy Panache grace czarny z niebieskimi lamówkami 30E 8) Panache verity kolor Ivory 60F (zwężone 65E) - do sprzedania 9) Jak dojdzie - Panache Tango II 65E błękitny Widzę, że rozmiar 60F jest dość popularny :) Mam jak widać staniki w różnych kolorach, ale marzy mi się brązowy przezroczysty stanik z niebiesko - turkusowymi aplikacjami, jak np Ryby Pink Ursula. Ech... Odpowiedz Link
anna-pia Re: Kto weźmie na zlot jakąś przeróbkę? 21.06.08, 22:52 Mam przekazać przed zlotem staniki adaptowane na karmniki (Tango II, Melissa, coś tam jeszcze chyba) do obejrzenia przez Ewę. Odpowiedz Link
babajaga87 Babajaga weźmie: 21.06.08, 23:48 Freyę Arabellę 28F Freyę Margo 28F Freyę Zetę 28F Miss Mandalay Trixie 28F Fayreform Melodic 30F jeśli dojdą na czas, to jeszcze: Masquerade Hestia basque 30F Comexim Julia 60G Gossard Superboost Satin 30F Fantasie Smoothing Strapless 30E Panache Special Occasions Strapless 30F do oddania/sprzedania za grosze: Panache Inferno czarne 28FF i białe 32E Odpowiedz Link
agafka88 Agafka 22.06.08, 00:13 Ja wezmę moje : Ruby Pink Ophelia 30GG Panache Chantilly 30G Panache Fiesta 30G Panache Destiny 32ff Panache Inferno 32G Masquerade Ooh lala 30G Panache Tango II Plunge 30GG Jakiegoś niezidentyfikowanego gossarda 32F Kaliani sailors delight 32FF - kostium kąpielowy Bluzkę Bravissimo 10SC + dzięki Limonce, która przekazała nam staniki do mierzenia: Fantasie Elle 70FF Freya Eva 32G Fantasie Ella 30G Fantasie Rimini 65G Freya Zeta 30G Freya Arabella 65GG Fantasie Cornelia 32FF Freya Rio 30FF Panache Daisy 75F Odpowiedz Link
agafka88 Re: Agafka 22.06.08, 00:16 I jeszcze jak dojdzie z ebaya to wezmę Tankini Panache aruba 30G Odpowiedz Link
babajaga87 Re: Babajaga weźmie: 24.06.08, 16:42 Wezmę jeszcze: Panache Ophelia niebieska 30E do sprzedania. Odpowiedz Link
monika3411 Prośba :-) 22.06.08, 19:05 Dziewczyny, czy któraś z Was ma zamiar zabrać aparat i robić zdjęcia, a następnie pokazać je nieobecnym? OCZYWIŚCIE będę miała zlotowy weekend pracujący :-((( A mąż ma obronę na podyplomówce i zapowiedział, że nie idę na żaden sabat tylko będziemy świętować od 16.... Znaczy cieszę się, no pewnie, że się cieszę, ale tak bardzo chciałabym przyjechać.... To jest szansa na jakiś reportażyk z sabatu...? Odpowiedz Link
agata272 Ja biorę aparat :). 22.06.08, 21:07 Myślę, że możemy zrobić materiał przeglądowy na następne kilka artykułów w Balkonetce ;). Na pewno was dziewczyny przy okazji wykorzystam, bo mi nie ma kto zrobić zdjęć, a chciałabym wreszcie wrzucić coś do galerii. Poza tym jakiś reportaż też się z tego wysmaruje, na pewno będzie miło poczytać tym, które nie były :). Odpowiedz Link
ptysiowa_7 Re: Kto weźmie na zlot jakąś przeróbkę? 25.06.08, 12:57 Zabieram Freyę Arabellę black 60F Freyę Arabellę sorbet 60F Freyę Lottie 60F Freyę Matisse 60F Masquerade Antointette wrzosową 65F Masquerade Antoinette gorset czarny 70D Maquerade Casablancę czarną 65E Panache Tango Plunge nude 60FF Freyę Pollyannę czarną 60FF - do sprzedania A jeszcze co do kolorów, to zauważyłam właśnie, że moje staniki są albo czarne (co jeszcze rozumiem, bo większość moich ubrań jest czarna) albo różowe - mimo że w szafie nie mam prawie nic różowego. Nie wiem, czemu tak się dzieje - czy to jakaś podświadoma słabość do różu, czy po prostu brak staników w kolorach jakie bym chciała... A chciałabym mieć stanik kobaltowy, granatowy, ciemnofioletowy (ale nie bakłażanowy) albo czerń z granatowym haftem, czerwony satynowy... Odpowiedz Link