nerri 26.06.08, 19:39 Dokładniej gdzie kupię stanik 75G do kiecki wiązanej na szyi, dość głęboko wyciętej z tyłu...czyli bez ramiączek,wiązany niżej niż tradycyjny stanik? No i biały. Mam tylko półtora miesiąca do ślubu:(( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aadrianka Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 19:46 Polskie, czy brytyjskie 75G? Zapraszamy na wszelki wypadek do wątku rozmiarowego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81142321 A później wątki o sklepach stacjonarnych i internetowych. Odpowiedz Link
jaagna Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 19:56 nerri była w wątku rozmiarowym i maheda poradziła jej 80G (przy wymiarach 89/114). nerri: schudłaś moze? pytam się, bo chcę ustalić, dlaczego szukasz innego rozmiaru. Jeśli zmieniłas wymiary, to wpisz je w rozmiarowym. Można kupić paski obniżające zapięcie staniczka. tinyurl.com/5auoda tinyurl.com/6db7nw Wtedy staniczek musiałby być wiązany na szyi (bo z tym paskiem obiżającym zapięcie i bez ramiączek nie będzie sie trzymał): na razie na myśl przychodzi mi Inferno, ale ono nie nadaje sie do każdej sukni. W razie czego można samodzielnie przerobić ramiączka na halterneck (chyba było w wątku o przeróbkach ręcznych, to był ogólny wątek o wymianie ramiączek). Odpowiedz Link
nerri Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 20:05 Pojęcia nie mam czy schudłam;) A miarka mi się zgubiła i nie mam jak sprawdzić:/Mierzyłam 75 G w stacjonarnym sklepie i było ok(tzn. w zależności od wielkości miseczki potrzebne mi 75G lub H bo z tych 75 G jeden był ciasnawy(tzn miseczki) ;) Sklep Thriumpha jeśli dobrze pamiętam bo w kilku byłam .Tak więc chyba polska rozmiarówka??:)) 85 i 80 są na 100% za szerokie pod biustem...wiec albo schudłam albo źle się wtedy zmierzyłam. Hmm...mogłabym pomyśleć nad tym przedłużeniem i stanikiem wiązanym na szyi(gdzie taki znadę w/w rozmiarze?) Nie mogę znaleść tego wątku o przerabianiu ramiączek:/ Odpowiedz Link
jaagna Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 20:22 To jednak zmierz sie raz jeszcze i szoruj do aktualnego rozmiarowego! ;-) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=81142321 a o przerabianiu ramiączek ("przeszczep ramiączek"): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=76158462&a=79568891 ale nie doszywasz z tyłu, tylko z przodu tworzysz "pętlę" . Musisz zmodyfikować tę metodę. Odpowiedz Link
aquira Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 20:23 Ale to 80G, które Ci radzili to brytyjski rozmiar. Więc to 75G chyba nie było takie dobre. 80G to 75H, a na polskie będzie to 75J-K. Odpowiedz Link
jaagna Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 26.06.08, 20:32 Znalazłam coś takiego: tinyurl.com/43sx5k Teraz wystarczy, ze: 1) ustalisz swój obecny rozmiar 2) znajdziesz staniczek, który będzie pasował Ci do dekoltu sukni (dekolt poziomy, głęboki, itp) 3) kupisz obniżacz zapięcia (jak w linku z postu powyzej) 4) kupisz ramiączko materiałowe na szyję 5) odprujesz ramiaczka oryginalne (poczytaj w wątku o przeróbkach - zrób pętelki do zahaczania ramiączka na szyję) i gotowe! :-) [mam nadzieję...] A staniczków poszukaj zwyczajnie w sklepach stacjonarnych, internetowych, na Allegro lub naszej gieldzie. Odpowiedz Link
effuniak Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 27.06.08, 04:42 A przecież ramiączko na szyję może Ci uszyć krawcowa z takiego samego materiału co sukienka. Tylko nie zapomniej, żebyś na szyji miała wszytą gumkę i rzymarszczony troszkę materiał, bo stracisz głowę i to wcale nie z powodu ślubu czy ukochanego :)) Jadynie o co musisz się postarać to zaczepy do przypęcia tegoż ramiączka Bo stanik już masz , prawda? Odpowiedz Link
nerri Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 27.06.08, 20:17 Stanik muszę kupić...i musi być bez ramiączek...bo to rtamiączko na szyję będzie jednak widoczne przez koronkę:/ Odpowiedz Link
nerri Jeszcze Was pomęcze:)) 27.06.08, 20:49 Tak więc w biuście ok.114-115 A pod między 86/88 - ciężko powiedzieć ile bardziej;) Biorąc pod uwagę sam obwód...Mierzyłam kilka 80 i 75...i w tym drugim obwodzie czuję się lepiej(tzn 80 już nowy jest luźny)Biorąc pod uwagę że mój obecny 85 przy mierzeniu wydawał się ok...po miesiącu jest do kitu tyle mam luzów:/ Tak więc jaka miska najlepsza(tzn w co celować na początek,biorąc pod uwagę,że czasu coraz mniej) I czy tej wielkości stanik znajdę BEZ RAMIĄCZEK. Gorset w kiecce mam wprawdzie pod szyję,ale nad biustem zaczyna się koronka,przez którą ramiączko na szyję będzie niestety widoczne:(( Odpowiedz Link
lirio Re: Jeszcze Was pomęcze:)) 27.06.08, 21:12 Koleżaka kupiła sobie ładny biały stanik i krawcowa ta, która szyła suknię jej przeszyła tak, żeby dało się założyć ramiączko. Dokupiła na allegro białe ramiączka. Tylko szukaj z metalowymi (pokrytymi czymś) zaczepami bo plastikowe strzelają. Sprawdź sobie jaki stanik musisz kupić, bo taki prawdopodobnie nie bedzie wystawał z gorsetu sukni: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=PA-4071&mci=&size=34hh&colour=&image=r541454-p541696-front a taki trudno przerobić, bo miski idą wysoko do góry: www.figleaves.com/uk/product.asp?product_id=FRA-AA5732&mci=&size=34hh&colour=&image=r535102-p535103-style Nie wiem czy się jasno wyraziłam ;)) A co do głębokiego dekoltu z tyłu to jest takie coś, nie wiem czy kombinacja wszystkiego razem będzie dobra: www.bravissimo.com/images/products/large/bz01wha_lp.jpg Odpowiedz Link
jaagna Re: Jeszcze Was pomęcze:)) 27.06.08, 21:29 Nie sądze, by stanik jednocześnie BEZ RAMIĄCZEK i z OBNIŻONYM ZAPIĘCIEM miał szansę się utrzymać i jeszcze dobrze przytrzymywac biust. Chyba jedynie na maluskim biuście. Odpowiedz Link
nerri Re: Jeszcze Was pomęcze:)) 27.06.08, 22:03 Kiecka z gorsetem...tak więc będzie dodatkowo podtrzymywać biust. W sumie to iecka jest taka jak ma być i nie mam wyjścia...jakiś stanik muszę do niej dobrać:)) Odpowiedz Link
caffee Re: Jeszcze Was pomęcze:)) 28.06.08, 09:31 Lirio i inne dziewczęta powiedzcie mi czy Freya Eleanor jest balkonetka czy plungiem, bo jakoś nie widzę. Ja mam ten sam problem, 75H, suknie zapinaną na szyi, dekolt z przodu. I tak pewnie będę przerabiała bo inferno czy retro produkują tylko do G. Zastanawiałam sie na tym czy zakupić 80G i podszyć obwód, czy może tango plunge białe 34H i uciachać ramiączka i je zszyć na szyi. Ale ta freya tez jest śliczniutka. Muszę dzisiaj mamie pokazać. Może jeszcze jakie pomysły??? Odpowiedz Link
jaagna Re: Jeszcze Was pomęcze:)) 28.06.08, 10:50 Do rozmiaru G jest plunge, od GG - balkonetka z podszytą dolną cześcią miseczki (jak Aarbella) Odpowiedz Link
kumakk polecam Panache Special Occasions 27.06.08, 21:51 Ja w straplesach generalnie strasze, ale ten sprawdzil sie swietnie. Ale trzeba brac obwod o oczko mniejszy niz normalnie. Odpowiedz Link
ananke666 Re: 75G do kiecki ślubnej...pomocy:D 28.06.08, 10:27 Panache Special Occasions i Panache Porcelain. Straplessy z doczepianymi ramiączkami. Poza tym dobra krawcowa potrafi WSZYĆ biustonosz do sukni. Wtedy problem wyłażenia znika. Odpowiedz Link