jud.yta Zaginęła przesyłka :( 20.01.10, 10:53 Wczesniej pisałam jak to prosiłam Bravissimo o wysyłkę Signed For, zamówienie podzielili na 3 wysyłki, tylko jedna poszła Signed For. Ostatnie przyszło Deco i bylo za duze, więc wymieniałam, inny rozmiar wysłali 6 stycznia, czyli można już obstawiać, że nie dojdzie :(. Wszystkie przesyłki dochodziły w tydzień. Kurcze :(, już druga przesyłka mi zaginęła :((, zwykłe przesyłki to loteria, może dojdzie a może raczej nie, załamka :(( Odpowiedz Link
jud.yta Re: Zaginęła przesyłka :( cd. 31.01.10, 17:30 Koresponduję sobie z Bravissimem, (dzięki uprzejmości lobbowych tłumaczek) i ręce opadają. Oczywiście wyslą mi ponownie zaginiony stanik, ale wysyłają tylko raz, czyli jak jeszcze mi coś zginie, moja strata. Napisałam im, czy byłaby taka możliwość, aby dołączyli opcję wysyłki Signed for, zeby mozna było sobie samemu wybrac i zeby nie trzeba było wysyłac im prośb o tę przesyłkę. I odpisali mi, ze jest to zbędne, bo przecież można im wysłac maila z taką prośbą, albo zadzwonić, a oni bez problemu spełnią taką prośbę w cenie zwykłej przesyłki, hahahaha, a mi odmówili własnie. I napisali jeszcze, że przesyłki giną sporadycznie, prawie wcale, i własnie dlatego ta opcja wysyłki Signed for jest zbędna. Czytając posty na lobby mam odmienne zdanie, wydaje mi się, że przesyłki często giną. Wymiana maili ze sklepem, to tylko takie sratutatu (sorry), do niczego nie prowadzą te rozmowy, ja sobie, oni sobie :( Odpowiedz Link
kasia.winna Re: B R A V I S S I M O - 2 12.02.10, 20:42 Od 2 dni mam problem ze zlozeniem zamowienia w bravissimo. Zawisa mi na "CONFIRM MY ORDER" i nie pomagaja egzorcyzmy w postaci usuwania ciastek. Kupowalyscie cos w bravissimo ostatnio bez takich problemow? Odpowiedz Link
kasienka.body Re: B R A V I S S I M O - 2 12.02.10, 20:59 kupowałam bez problemu, ale poprzednim razem też coś takiego mi wyskakiwało i musiałam złożyć zamówienie przez obsługę - napisz może do nich maila. Odpowiedz Link
ptasia Re: B R A V I S S I M O - 2 13.02.10, 13:48 miałam tak niedawno i miałam wrażenie, że to kwestia wersji przeglądarki/systemu operacyjnego, bo na kompie M, który ma starszą edycję Ubuntu i trochę inne ustawienia Firefoxa, przeszło bez probl. Te same kłopoty miałam z Strawberrynet. Odpowiedz Link
jud.yta Informacje o wysyłce 11.03.10, 09:03 Na stronie w zakładce "My bravissimo" pojawiły się nowe informacje o wysyłce, wpisane jest kiedy wysłali i jaką przesyłką. Odpowiedz Link
besame.mucho Co się dzieje z Freyą w Bravissimo? 27.05.10, 14:16 Zwróciłyście uwagę na to, że w Bravissimo zrobiło się jakoś dziwnie mało Freyi? Nie ma prawie żadnych nowości, żadnego kostiumu kąpielowego, same resztki i przebrana rozmiarówka. Może któraś z Was badała problem i wie czemu to tak :) ? Rezygnują ze współpracy? Odpowiedz Link
mania_aniam Re: Co się dzieje z Freyą w Bravissimo? 01.06.10, 13:48 Tez to zauwazylam, szkoda by bolo nowa kolekcja taka ladna... Odpowiedz Link
anial_ek Re: Co się dzieje z Freyą w Bravissimo? 02.06.10, 15:42 trochę dziś dorzucili w nowościach, ale bez szału... Odpowiedz Link
charissa Zaginęła przesyłka :( 01.06.10, 11:39 Zaginęła mi przesyłka. Zawsze proszę o signed for. Tym razem podzielili moje zamówienie i jeden stanik przyszedł poleconym i ten mam , a drugi poszedł jako standard. Nie ma. Nie ma paczki, nie ma awiza, nie ma na poczcie. Piszę oczywiście do bravissimo. Jeden mail, żebym sprawdziła na poczcie. Na kolejny nie odpisali. Czy znacie jakieś słowa-wytrychy na nich? Odpowiedz Link
meg_ee Re: Zaginęła przesyłka :( 01.06.10, 12:13 A kiedy zamawialas? Bo ja kupilam u nich kilka rzeczy 20 maja, prosilam o signed for to jeden ciuch wyslali mi z taka opcja, doszedl szybciutko. Niestety reszta rzeczy poszla jako standard i tej przesylki do tej pory nie dostalam. Troche sie denerwuje bo w tej drugiej paczce bylo spore zamowienie. :( Wlasnie do nich napisalam. Zeby uprzedzic ich kolejnego maila zaznaczylam ze sprawdzilam juz na poczcie. Jak nie bedzie reakcji badz beda mnie zbywac to do nich dzwonie :) Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Zaginęła przesyłka :( 01.06.10, 13:24 nie trzeba na nich żadnych haków, jesli przesylka nierejestrowana nie dojdzie to sami z siebie wysyłają ponownie lub oddają kasę. Ile temu zamowilas? Ja zwykle dostaję w przeciągu 10 dni, ale ostatnio sukienka szła miesiąc, tez juz pisalam ze zaginela, juz mieli mi wysylac nastepną, ale w koncu sie znalazła. Odpowiedz Link
charissa Re: Zaginęła przesyłka :( 01.06.10, 14:19 Paczkę wysłali ponoć 5 maja. Tę, która doszła wysłali 4 maja. Doszła prędziutko, tydzień z małym hakiem. Odpowiedz Link
lori_anna Re: Zaginęła przesyłka :( 08.06.10, 13:53 mi też zaginęła jedna przesyłka - po sprawdzeniu (kilkukrotnym) na poczcie napisałam do nich maila wysłali mi jeszcze raz, ale zaznaczyli, że tylko raz świadczą taką usługę i następnym razem trzeba zamawiać rejestrowaną tak a propos - czy zamawiając mailowo prosicie o rejestrowaną, czy telefonicznie? Odpowiedz Link
zazulla mailowo 08.06.10, 15:42 Piszę do nich żeby nie zapomnieli, że to ma być poleconym. Dostaję odpowiedź, że mogę być pewna, że to odnotowali :) Odpowiedz Link
yaga7 Re: mailowo 08.06.10, 16:26 Ja podobnie. Do tego zawsze staram się zamówienie złożyć wieczorem, od razu napisać im maila o poleconym i dzięki temu rano mają komplet. Bo czasem mi się zdarzało, że jeżeli złożę zamówienie w ciągu dnia, to oni czasem szybko śmigają i wysyłają, zanim odpiszą mi na maila. Odpowiedz Link
cavova problem z zamówieniem 02.06.10, 11:02 zamówiłam dwa staniki. z maila od bravissimo wynika, że jeden mieli w magazynie (krótszy czas oczekiwania) a drugi musieli ściagać ze sklepu (dłuższy czas oczekiwania). No i za ten drugi już ściągnęli mi kasę z konta i wysłali, tak wynika z informacji na stronie. a pierwszy jest dalej ordered. potwierdzenie zamówienia dostałam 8 dni temu, powienien być wysłany w ciągu 3-5. miał ktoś tak? zapomnieli o tym zamówieniu czy co? ;/ Odpowiedz Link
azymut17 Re: problem z zamówieniem 02.06.10, 12:47 Miałam podobnie, zamawiałam koszulki nocne. Też musiały być ściągnięte ze sklepu w kilka dni, i jak zamówienie złożyłam 15, to wysłali mi je dopiero 23. Statusami na stronie się nie przejmuj, miałam kiedyś paczkę w ręku a jej status był 'in progress' :-) Wskaźnikiem może być ściągnięcie pieniędzy z karty, robią to przy wysyłce. Odpowiedz Link
advancia Re: problem z zamówieniem 02.06.10, 17:49 Niestety też kiedyś bezskutecznie poszukiwałam zaginionej przesyłki. Choć prosiłam o wysyłkę poleconym - poszło zwykłym. Paczka zginęła. Po długiej korespondencji zgodzili się wysłać stanik ponownie, ale zaznaczyli, że jeśli jeszcze kiedyś zginie przesyłka od nich do mnie, to więcej towaru nie wyślą po raz drugi. Gdybym nie prosiła wyraźnie o wysłanie poleconym, to mogłabym mieć pretensje do siebie, a tak uważam, że to ich wina. U nas przesyłki giną, nawet polecone. Mamy paskudną listonoszkę i choć wpływa na nią wiele skarg, to nikt jej jeszcze za rękę nie złapał i nadal pracuje. Z drugiej strony ja się też zawsze boję odsyłania niepasującej bielizny do Bravissimo. Każą wysyłać zwykłym, a to jednak jest ryzykowne. Na szczęście wszystkie moje zwroty dotychczas docierały do nich, ale zawsze wysyłam je z duszą na ramieniu, bo nie wiem, co będzie w razie zaginięcia przesyłki. Nie stać mnie na wyrzucenie w błoto kilkudziesięciu funtów. Odpowiedz Link
meg_ee standardowa wysyłka 07.06.10, 14:39 Zamówiłam jakiś czasu temu rzeczy z Bravissimo, jeszcze ich nie dostałam. I tak się zastanawiam jak nasza PP traktuje takie przesyłki z zagranicy, które nie są signed for, czyli nie są zarejestrowane. Tzn czy przyjdzie do mnie listonosz i przyniesie tę paczkę a jak nikogo nie zastanie to zostawi awizo w skrzynce? Czy muszę latać na pocztę co kilka dni i się pytać? Bo jeżeli przy takiej paczce nie jest wymagany podpis to może PP nawet się nie fatyguje do odbiorcy tylko czekają aż osoba sama się do nich zgłosi?? Koresponduję z Bravissimo już kilka dni (piszą mi że paczkę wysłali i żebym sprawdziła na poczcie itd), na razie bardzo na nich nie naciskam bo minęły dopiero niecałe 3 tygodnie. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: standardowa wysyłka 07.06.10, 14:48 Przesyłki nierejestrowane są wrzucane od razu do skrzynki, a jeżeli paczka jest za duża, to listonosz zostawia awizo. Wg mnie 3 tygodnie to jednak dość długo, najlepiej zapytaj na poczcie. Odpowiedz Link
advancia Re: standardowa wysyłka 07.06.10, 16:11 Na Twoim miejscu zaczęłabym się intensywnie dopytywać o przesyłkę na poczcie. Do mnie polecony z Bravissimo dociera w ciągu tygodnia od daty wysłania paczki z Anglii. Odpowiedz Link
doris.sol A jak to rozumiec? 08.06.10, 13:20 No niby wiem ale...nie do konca.Na statusie mojego zamowienia z Bravissimo widnieje juz dwa dni tajemnicze slowo "Released" .W slowniku owo slowo oznacza - zwolniony,wydany,wypuszczony.Czy wiec moge to rozumiec tak ze moja paczka juz zostala do mnie wyslana i jest w drodze?Kupuje w wielu brytyjskich sklepach on-line ale z tym slowem jeszcze nigdy sie nie spotkalam.Z gory dziekuje za odpowiedz. Odpowiedz Link
anial_ek Re: A jak to rozumiec? 08.06.10, 16:55 właśnie dziś zadałam to samo pytanie, tylko nie tam gdzie trzeba. Nie wiem co to dokładnie znaczy, ale właśnie zobaczyłam na Bravissimo, że już wysłali, a od wczoraj wisiało "released" właśnie i już się bałam, że napiszą zaraz, że nie mają. Na tej podstawie podejrzewam, że oznacza to etap, gdy zamówiony produkt już do nich dotarł, ale jeszcze go nie wysłali. Odpowiedz Link
doris.sol Re: A jak to rozumiec? 08.06.10, 18:08 Tak,masz racje.Mi tez dzisiaj po poludniu juz wyskoczylo "despatched" czyli "wyslano".Aj,to dobrze ze nasze obawy sie nie potwierdzily... Odpowiedz Link
ciemnogrodzianka Re: A jak to rozumiec? 08.06.10, 22:10 Tez mi sie pojawil status released. Moze dlatego ze ten stanik byl sciagany ze sklepu stacjonarnego. Odpowiedz Link
anial_ek wymiana 08.06.10, 17:01 na stronie ani w tym formularzu od nich nie znalazłam żadnych bliższych informacji na temat zasad wymiany. Czy oznacza to tylko wymianę tego samego modelu na inny rozmiar/kolor, czy można wymienić na coś zupełnie innego? Mam 2 rzeczy do odesłania, czy mogę je wymienić na 3? czy są jakieś ograniczenia cenowe? a może lepiej nie bawić się w wymiany tylko odesłać jako zwrot i złożyć nowe zamówienie? myślałam tylko o tym, że zaoszczędziłabym na przesyłce :) z góry dziękuję za pomoc Odpowiedz Link
advancia Re: wymiana 09.06.10, 09:45 Odsyłasz i wymieniasz na co chcesz, nie musi być ten sam model. Nie opłaca się zamawiać na nowo, bo wtedy płaciłabyś kolejne 5,5 funta za przesyłkę. Przy wymianie oni przesyłają nowy towar na swój koszt. Ty pokrywasz tylko koszty przesyłki do Anglii, ale pamiętaj, żeby nie odsyłać listem poleconym, bo przyjmują tylko zwykłe przesyłki. Odpowiedz Link
kasienka.body odesłanie paczki 09.06.10, 19:33 >ale pamiętaj, żeby nie odsyłać > listem poleconym, bo przyjmują tylko zwykłe przesyłki. Broń Cię Panie Boże zwykłą przesyłką! A jak zagunie to co? Klops. Ani kasy ani towaru. Zawsze nadawaj przesyłką rejestrowaną - czy to paczką czy listem poleconym (list taniej). Zawsze odsyłam listem poleconym i nigdy jeszcze nic mi nie pisali, że źle, czy że nie przyjmują. Odsyłanie zwykłą przesyłką to moim zdaniem bardzo duże igranie z ogniem ;) Odpowiedz Link
anial_ek Re: odesłanie paczki 10.06.10, 08:12 tak tak, listem poleconym ale bez potwierdzenia odbioru. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: odesłanie paczki 10.06.10, 10:31 no, ale list polecony to nie zwykła przesyłka - może wprowadzić w błąd. Potwierdzenie odbioru to dodatkowa opcja. Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 14.06.10, 12:47 Taka watpliwosc...Czy w Bravissimo mozna kupic tylko gore lub tylko dol od bikini?Chcialabym odeslac im jeden stanik i zamienic go na figi od bikini wlasnie.Mozna tak? Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 14.06.10, 15:26 Jeśli chodzi o wymiany to chyba nie ma żadnych ograniczeń, bo ja 2 staniki wymieniam na 3 inne i jeszcze koszulkę nocną. Napisałam maila z prośbą o rezerwację i nie było żadnego problemu. Doły od kostiumu na pewno kupuje się osobno. Radziłabym zarezerwować już teraz, bo to co ja zamówiłam wyprzedało się w 2 dni :) ps. czy to znaczy, że Twoje ostatnie zamówienie już przyszło? bo chyba nam za jednym razem wysłali (8.06 prawda?) a u mnie ciągle nic... staram się nie martwić i pójść na pocztę dopiero jutro, ale wcześniejsze paczki przyszły po 2 i 3 dniach, a teraz już prawie tydzień... Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 14.06.10, 17:40 Dzieki za odpowiedz.Tak,wyslali nam tego samego dnia.Moje wlasnie dzisiaj przyszlo.Specjalnie zamowilam dwa takie same staniki w dwoch roznych rozmiarach bo jestem w trakcie zmiany z 32 FF-G na 30 FF.Trafny okazal sie drugi rozmiar.A Ty sie nie przejmuj na zapas-idzie dopiero szesc dni a po drodze byla jeszcze sobota i niedziela.Mi paczki dochodza nawet po osmiu-dziewieciu dniach.Na pewno dojdzie w tym tygodniu. Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 14.06.10, 22:29 dzięki za wsparcie:) staram się nie martwić, ale jutro zapytam na poczcie, może listonosz nie zostawił awizo (to nie byłby pierwszy raz) albo je sobie ktoś "pożyczył". poprzednia paczka (bo mi zamówienie podzielili na 3) wysłana 1.06 była u mnie 3.06 rano, stąd mój lekki niepokój... ale skoro mówisz, że nawet 8-9 dni, to uzbroję się w cierpliwość. Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 17.06.10, 10:48 anial_ek przyszlo juz to twoje zamowienie z Bravissimo co wyslali nam w jednym dniu?pozdrawiam. Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 22.06.10, 14:13 tak, okazało się, że czekało już na poczcie (od 11.06 czyli znów przyszło po 3 dniach), tylko nie wiem w jaki sposób nie dostałam żadnego awizo... muszę pogadać z listonoszem, bo na poczcie pani próbowała mnie oczywiście przekonać, że na pewno dostałam. teraz mam nowe stresy, bo odesłałam niepasujące staniki w czwartek, zapłaciłam za to fortunę bo się nie dogadałam z panią na poczcie (nie mieszkam w PL, a tutaj niewystarczająco długo, żeby się wykłócać, powiedziała mi, że jeśli to nie jest korespondencja to nie mogę wysłać jako list polecony i że musi być paczka), a wygląda na to, że ciągle nie doszły... przynajmniej na bravissimo żadnych zmian. no ale dojdzie, nie może być inaczej ;) prawda...? Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 22.06.10, 18:48 Dojdzie,dojdzie.Ja tez im nadalam zwrot ale dopiero we czwartek zeszlego tygodnia wiec jestem pewna ze jeszcze do nich nie doszlo.Zarezerwowalam pizamke,tak jak mi radzilas.I dobrze zrobilam bo w tym rozmiarze byla juz ostatnia.A nakrecilam im ,namotalam(bo ten angielski,o Bogowie Olimpu!)ale oni tam sa tak mili i tak cierpliwi ze w koncu doszlismy do porozumienia.Ja tez nie mieszkam w Polsce.A zwroty zawsze nadaje jako zwykly list.Nawet nie polecony. Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 22.06.10, 19:28 o, czyli znów tak samo - bo ja też w czwartek :) i też zmieniałam zamówienie (to na wymianę) i wszystkie panie były super miłe i nie robiły żadnego problemu. W ogóle (to moje pierwsze zakupy z UK) jestem bardzo zadowolona z tego sklepu, szkoda że jesteśmy skazane na pośrednictwo poczty - to tylko zbędne nerwy... A pani na poczcie powiedziała mi, że czuje przez kopertę, że to nie są dokumenty, tylko jakieś ubrania i że nie mogę tego wysłać listem, tylko muszę paczką. Nie bardzo byłam przygotowana na taką sytuację, więc się nie spierałam i zgodziłam na paczkę. Gorzej było, jak przyszło do płacenia - za 2 biustonosze (niecałe 200g) zapłaciłam jakieś 50zł. A że byłam z już płaczącym dzieckiem, to zapłaciłam... a po powrocie do domu przeczytałam w internecie, że jest tak samo jak w Polsce, tzn do 2 kg można wysyłać listem. Więc wkurzyłam się okropnie. Tylko chyba nie mogę tego w żaden sposób reklamować (no bo co, niekompetencję pani w okienku?). Po prostu następnym razem będę mądrzejsza... To jakby u Ciebie się pokazało, że doszło, to daj znać :) Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 23.06.10, 10:05 A widzisz,wczoraj juz doszedl do nich moj zwrot(zobaczylam dopiero dzis rano).A jesli chodzi o pania z poczty ...to nie wiem dlaczego maca ona przesylki.Nie wazne co jest w srodku.Jesli wazy do 2 kg. to mozna to nadac jako list.A moge sie zapytac gdzie mieszkasz?Ja jestem w Hiszpani i za kazdy zwrot (nie wazne ile stanikow czy czego tam)place okolo 8 zl..Nigdy mi sie nie zdarzylo nadac czegos co by wazylo wiecej niz 2 kg.a wysylalam nawet ciuszki.Moze idz nastepnym razem na jakas inna poczte(zaoszczedzisz troche nerwow)... Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 23.06.10, 11:50 No widzisz, ja mieszkam w Rumunii i to robi różnicę :) niby też UE i powinny działać te same zasady, ale niestety nie zawsze tak jest - jeszcze nie we wszystkich dziedzinach dostosowali się do unijnych standardów i mówiąc szczerze -nie wiem jak im to uchodzi na sucho;) na stronie poczty niby wszystko wygląda tak samo, ale w okienku pani mówi co innego. no ale skoro Twój zwrot już doszedł, to trochę się niepokoję... zadzwoniłam na pocztę, pani powiedziała, żebym jeszcze czekała, szukałam po nr przesyłki, ale pokazuje mi tylko co się z nią działo do momentu wysłania z Rumunii - 19.06 o 12:15 :) więc może rzeczywiście jeszcze wcześnie - bo w niedzielę pewnie nie pracują. Pani na poczcie nie może powiedzieć nic więcej, ale jak nie dojdzie w tym tygodniu to mam przyjść i wtedy ona zgłosi do jakiegoś biura i prześledzą dokładnie. patrzyłam też na royal mail, ale tam jest napisane, że nie można przez ich stronę śledzić przesyłek wysłanych z zagranicy do UK. czyli pozostało mi czekać... a następnym razem NA PEWNO pójdę na inną pocztę i najwyżej będę się kłócić, może nie zaoszczędzę nerwów, ale pieniądze chyba ważniejsze ;) a w czym wysyłasz? w kopercie bąbelkowej czy tym kartoniku od bravissimo? Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 23.06.10, 13:09 Wysylam zawsze w zwyklej,szarej kopercie babelkowej.Szczerze mowiac to jestem zdziwiona ze tak szybko doszla do nich moja przesylka.Nie zebym nie byla zadowolona-wrecz przeciwnie.Wiec nie stresuj sie zbytnio bo,jak juz wczesniej pisalam,przesylki dochodza do mnie i ode mnie mawet po dziewieciu dniach..Ale rozumiem Twoje zaniepokojenie-ja jestem straszna panikara i tez wychodze z siebie jak tylko cos nie idzie tak jak mnie sie wydaje ze powinno.Poczekaj ten tydzien i daj znac jak dojdzie. Odpowiedz Link
anial_ek Re: B R A V I S S I M O - 2 25.06.10, 11:31 uff, właśnie zajaśniało "returned" :) poprosiłam ich, żeby rzeczy na wymianę wysłali wszystkie razem i "signed for" zobaczymy jak im wyjdzie:) Odpowiedz Link
doris.sol Re: B R A V I S S I M O - 2 26.06.10, 12:38 No to ciesze sie ze doszla do nich Twoja przesylka.Widac,musimy sie nauczyc cierpliwosci z tymi zakupami internetowymi ;).Szkoda tylko ze to takie trudne,ehh... :) Odpowiedz Link
meg_ee Zagubiona przesylka - i co dalej 15.06.10, 18:52 Zamieszczam w celach informacyjnych - moze komus sie przyda. Zamowilam cos w Bravissimo, czesc zamowienia dostalam, czesc nie doszla do mnie. Skontaktowalam sie z Bravissimo, wysylaja mi drugi raz te rzeczy, ktore nie doszly. To bylo moje pierwsze zamowienie w tym sklepie i przy okazji tej calej sytuacji ze zgubiona przesylka dowiedzialam sie ze: - po pierwsze, kiedy ginie paczka z Bravissimo, oni wysylaja drugi raz rzeczy ale tylko raz dla danej klientki. Czyli jak w przyszlosci cos u nich zamowie i to cos nie dojdzie to moja strata, nie wysla mi drugi raz ani nie zwroca kasy. - po drugie, jezeli chce zeby cos bylo na 100% wyslane jako Signed For, musze zlozyc zamowienie telefonicznie. Pani z Bravissimo mi powiedziala, ze jesli zrobie to mailem nie ma gwarancji ze taka paczka zostanie wyslala jako Signed For (tak sie stalo w tym przypadku, gdy wyslalam im maila proszac o signed for a oni mimo to wyslali czesc rzeczy jako standard delivery). Odpowiedz Link
femalespirit Re: Zagubiona przesylka - i co dalej 23.06.10, 11:27 Mnie raz zaginelo, na szczescie druga paczka dotarla. Poprosilam, zeby kazde moje zamowienie bylo wysylane paczka International Signed For i dostalam zapewnienie, ze tak bedzie, ze jest to juz zapisane na moim koncie klientki. Niestety to nie do konca dzialalo, raz znowu im sie zdarzylo wyslac zwyklym listem (na szczescie, dotarlo), wiec potem juz po kazdym zamoweniu wpisywalam w formularz kontaktowy prosbe o ten ISF podajac numer zamowienia. I jak na razie to dobrze dziala. Telefonicznie niczego z nimi nie zalatwialam jesli chodzi o sposob wysylki. Odpowiedz Link
lalinia bikini/tankini 03.07.10, 08:18 Czy w sklepach stacjonarnych ceny są takie same jak w internetowym? Czy w stacjonarnym mam szanse upolować jakieś fajne tankini / bikini do 20 funciaków? wybieram się za tydzien na kilka dni więc zbieram informacje. Odpowiedz Link
urkye gwarancja-zwrot i wymiana 13.07.10, 11:13 Pierwszy raz musiałam skorzystać z gwarancji - podczas prania stanik koszulki nocnej (kopionej prawie rok temu)z niewiadomych powodów się zniszczył. Napisałam do nich i odpisali, że mogą zwrócić mi pieniądze bądź wymienić na inny model. Wybrałam inną koszulkę. Wymienili bez problemu,duży plus za to:) Odpowiedz Link
pandziksa Problem z bravissimo 23.07.10, 22:01 Miałam i mam duże przeboje z bravissimo. Poniżej prezentuję skrót korespondencji mojej z bravissimo. List główny jest po polsku ale im wysłałam dokładne tłumaczenie. Listy będą czcionką pogrubioną a moje dopiski zwykłą. Na początku lutego zamówiłam dwa biustonosze. Czerwone tango II 32JJ i Alana nude w tym samym rozmiarze. Prosiłam koniecznie o przesyłkę signed for. Alana przyszła pierwsza signed for. Czekałam bardzo długo na Tango. W końcu po kontakcie z Wami dowiedziałam się, ze Tango OMYŁKOWO zostało wysłane przez was zwykłą przesyłką. Czekałam do 26 lutego. Ten biustonosz nie przyszedł. Wysłaliście mi drugie tango. Jak już wysłaliście to przyszło to zagubione. W międzyczasie odesłałam alane 32jj i to zagubione Tango 321jj. Odesłałam razem z notką, ze tango proszę wymienić na 32K a alane nie na 32k jak prosiłam w mailu ale zmieniłam zdanie i proszę o 34 jj. Mimo tego OMYŁKOWO wysłano mi alane 32k oraz chyba dwa dni później 34jj (jeszcze nie doszła). 34 JJ OMYŁKOWO znów zwykłą przesyłką!! Teraz mam w szafie tango 32JJ i alane 32K. Oba niepotrzebnie do mnie wysłane. Z waszej winy muszę ponieść koszt ich odsyłki! Nie prosiłam o alane 32k oraz Tango wysłano mi zwykłą przesyłką i stąd zagubienie i opóźnienie. To nie wszystko. Dziś pobraliście mi z karty męża pieniądze! Za co? Ja nie chce kupić u was 3 biustonoszy a 2!! Za dwa już dawno zapłaciłam. Dlaczego pobrano bezprawnie moje pieniądze? Podsumowując Wasze pomyłki: 1. Wysłanie drugiej części zamówienia przesyłka zwykłą co skutkowało czasowym zagubieniem, wysłaniem drugiego biustonosza i moimi kosztami odsyłania. 2. Wysłanie mi Alany 32k zamiast 34jj mimo, że zmieniłam zadanie 3. Wysłanie Alany 34jj zwykłą przesyłką a nie signed for – ten sam błąd co w punkcie 1. 4. Bezprawne pobranie mi pieniędzy z konta za 3 biustonosz którego nie zamierzam wcale kupić gdyż chce tylko dwa. Czerwone tango i Alanę nude. Jestem bardzo rozczarowana poziomem waszej obsługi. Ponoszę przez was dodatkowe koszty odsyłania niepotrzebnych i niezamówionych biustonoszy. Pobieracie mi nieprawnie moje pieniądze z karty nie pytając mnie o zdanie. Raczej już u was zakupów nie zrobię choć do tej pory byłam bardzo zadowolona. Mam nadzieję, ze Alana 34 jj przyjdzie szybko… Teraz odpowiedź bravissimo Hi Anna, Thanks for your recent email. Please can I first offer my sincerest apologies for the number of errors that are apparent on your recent order number 80179421. I can understand your frustrations and I would like to assure you I will resolve this issue for you. As I understand it you currently have the following two bras, Alana Bra by Bravissimo (AU01) 32K and Tango Bra by Panache (PN53) 32JJ. What you have ordered and would as an exchange order for the returned bras are the Alana Bra by Bravissimo (AU01) 34JJ and Tango Bra by Panache (PN53) 32K. I can see we have made a further debit of £25.00 (£1.00 on the 15 March and £24.00 on the 18 March) for the Alana bra 32K that you had requested to cancel on your returns form. I am sorry to say that this was a human error and instead of adjusting your order we added the Alana 34JJ and Tango 32K and then we debited your card for the additional cost. As you are already aware, we have had some technical problems with our system and overseas deliveries are not being recognised as signed for delivery. I am afraid to say that the bras we have sent, AU01 despatched on 16th March and PN53 despatched on 19th March, have not been sent as International signed for delivery and I am truly sorry for this error. I truly hope these items will be received in a timley manner. Please be assured we have refunded the £25.00 debited in error to your card and I have refunded the initial postage and packing cost of £5.50. I would suggest that you wait for receipt of the bras despatched on the 16th and 19th of March and on receipt of these bras you return either of these if they are unsuitable together with the two bras that you have received in error. Please be assured we are sincerely sorry for the number of errors that have occurred on your order and I would like to assure you this is not the level of service you should expect from Bravissimo. I have flagged this issue with my Manager, Louise Gardner, who will address the training issues your email has raised. Once you have received Once you have received the bras you want, please can you confirm if you are happy to keep these styles as I will be happy to refund you for the cost of these two garments. Once again I would like to apologise for any disappointment this has caused you and I hope that this will not deter you from shopping with Bravissimo in future. With regards Catherine Thompson Customer Feedback Team Pieniądze zwrócili mi dopiero po moim przypomnieniu po 11 dniach. Zwrócili mi tez koszty wysyłki, żebym miała na odesłanie tych dwóch niepotrzebnych biustonoszy. alana 34 jj nigdy nie przyszła :(Do tego wszystkiego jak im o tym napisałam dostałam standardowy liścik, w którym jest, ze refundują tylko jedną zagubioną rzecz na klienta i że mogłam przecież prosić o signed for. To co ja cały czas robiłam jak nie prosiłam ich o signed for? W końcu rozmiar dopasowałam i jest to 34K. Skoro obiecali to pisze do nich po zwrot kosztów tych dwóch biustonoszy jak obiecali lub dwie alany :) Coś za te nerwy i czas oczekiwania się należy!! Zamówienie tak się ciągnęło przez zagubione przesyłki, ze alany mam od końca czerwca a zamówienie złożone w styczniu. Wyslałam do nich maila z pytaniem o ten list oraz z pytaniem o tą refundacje dwóch biustonoszy. Unfortunately Alana 34JJ never came. When I write email about that what happens to bravissimo - came letter from bravissimo. I want to say that is not my fault .I pleased MANY times for signed delivery and in letter are some words like that “However, I am afraid that where this is the case we are only able to replace one parcel per costumer. I therefore need to make you aware that if any future orders should get lost, they not be replaced. In order to help ensure the security of future parcels please ask us to request a signature on delivery”. Like I said I pleased many times for signed for delivery. I know polish post from that bed side unfortunately :( I am afraid that when I order something once more from bravissimo bravissimo forgot to sent it as signed for. Polish post stolen it and I lost my money :( What now? I am wearing Alana 34K black and white because nude is out of stock until august. You had write me that you refund me this two bras. But I prefer two alanas – nude and in august propablu new colour. Is it possible? I did pay 24 pound for tango and 25 for Alana. But I have now two alanas. Should I pay something? If yes let me now because my husband card ended in april. Now I have new card. Please let me now because all of this take 5 month :( Pocztą wysłałam ten list miesiąc temu ale odpowiedzi brak. W liście jest moja cała korespondencja mailowa z bravissimo a na końcu to co tutaj skopiowałam. Więc po ponad 3 tygodniach wysłałam email. Tutaj odpowiedź bravissimo przez email. [b]Hi Anna, Thank you for your email and I apologise for the delay in responding to you. I'm afraid we've been inundated with emails since the launch of the High Summer 2010 Magazine and I am very sorry that this has impacted on our level of service to you. I understand you have received a letter from Bravissimo regarding the items that have gone missing in the post from your order 80179421. I would like to apologise for any upset this letter may have caused you. I would like to assure yyou we are fully aware you have done your best to ensure you order was sent as signed for delivery and it was our error that resulted in the difficulties that you subsequently experienced. Odpowiedz Link
pandziksa Re: Problem z bravissimo 23.07.10, 22:07 as a refund was not required due to the exchange order that had been placed. You returned the Alana Bra by Bravissimo (AU01) nude 34JJ and Broderie Bra by Bravissimo (PA04) white 34JJ and we received these from you on 18th May. We sent you the Alana Bra by Bravissimo (AU01) in black and in white both n a size 34K on the 21st May. I understand you have received both of these bras and I can confirm your payment balance is now zero. I understand you are looking at placing a further order with us in the future for the Alana Bra by Bravissimo (AU01) in nude. Unfortunately, all orders placed on our website are treated as new orders and we currently have no way for you to place your order despatch as International signed for delivery via the web site. I would suggest, if you want to place a new order you are more than welcome to phone this through to Customer Services on 0044 1926 459859 or e-mail us with the details of the items you want and we will do the rest. Once again I would like to apologise for any disappointment this has caused you and I hope that this will not deter you from shopping with Bravissimo in future. If I can be of any further assistance please do not hesitate to come back to me. Kind regards Catherine Hulse Customer Services [/b] Dziewczyny ja już nie wiem co zrobić. Czuję się oszukana jako klientka. Przecież to przesada , żeby zamówienie dobrego biustonosza zajęło 5 miesięcy i do tego ciągłe ich pomyłki!! Coś za to wszystko mi się należy a tu mi piszą, ze nie. Mam wrażenie, ze ta babka nie przeczytała dokładnie tych paru stron i nie za bardzo wiedziała o co mi chodzi. myślę, ze jej chodzi o maila z bravissimo, którego dostałam, ze chcą zwrócić mi chyba 1 funta różnicy między broderie a alaną. nie odpisałam bo nie wiedziałam jak to wszystko wyjdzie i stwierdziłam, ze ten jeden funt niech tam sobie leży. Pomocy bo zwariuję :( Odpowiedz Link
jud.yta Re: Problem z bravissimo 23.07.10, 22:30 Współczuję. Ja miałam tez nieprzyjemności jak musiałam parę razy odsyłac gacie, bo za każdym razem przysyłali inne niż mieli. Odpuściłam im i nawet nie upominałam się o koszty przesyłki, bo przecież kazdy może się pomylić. Ale następnym razem strasznie się zawiodłam, bo prosiłam o przesyłkę Signed for i mi odmówili i zamówienie zginęło. Tez dostałam list, że tylko raz zwracają kasę, a w mailu napisali, że przecież mogłam poprosic o Signed for, żenada. Odpowiedz Link
pandziksa Re: Problem z bravissimo 23.07.10, 22:55 Dopisze jeszcze co nieco bo zagmatwane to dość. Jestem z bravissimo na zero. Mam dwie alany w dobrym rozmiarze. Oni mają pieniądze za te dwie alany. Wszystko byłoby ok ale obiecali mi zadośćuczynienie za tyle pomyłek "Once you have received the bras you want please can you confirm if you are happy to keep these styles as I will be happy to refund you for the cost of these two garments" Teraz nie chcą mi dać tej kaski :( Odpowiedz Link
confused.girl wyprzedaże? 23.07.10, 22:23 Jestem 'uświadomiona' od niedawna, więc nie wiem jak było w poprzednich latach, dlatego pytam:) - czy w Bravissimo są wyprzedaże? W listkach, brastopie i la senzy już się praktycznie kończą, a w Bravissimo nie przecenili nic z letnich kolekcji:( Odpowiedz Link
zazulla wyprzedaże znajdziesz w dziale SALE 23.07.10, 22:28 www.bravissimo.com/products/sale Odpowiedz Link
confused.girl Re: wyprzedaże znajdziesz w dziale SALE 23.07.10, 22:52 tak, wiem, ale są tam modele głównie z poprzednich kolekcji, a mi chodzi o taką prawdziwą wyprzedaż jak na listkach ;) Odpowiedz Link
jud.yta Re: wyprzedaże? 23.07.10, 22:31 Pojawiły się nowe modele na wyprzedaży, ale jakoś bez rewelacji. Odpowiedz Link
zazulla wzrost cen przesyłki :( 14.09.10, 00:40 UK - First Class £3.95 UK - Special Delivery £6.95 Europe £5.95 Rest of World £7.95 Odpowiedz Link
akna Stacjonarnie w Londynie->gdzie? 24.09.10, 13:36 Czy wiecie może gdzie jest szansa na największy wybór bielizny? Pewnie w Oxford Circus, bo tak z opisu wychodzi, że największy. Ale może któraś z Was w praktyce to przerabiała :-) Odpowiedz Link
animko Re: Stacjonarnie w Londynie->gdzie? 24.09.10, 13:53 Ja byłam kilka razy, faktycznie jest to spory sklep, mają duży magazyn, który mieści sie piętro niżej niż sam sklep (koło magazynu są również przymierzalnie ze szlafroczkami). Nie martw się, jeśli Twojego rozmiaru brakuje na wieszakach - poproś i poszukają go w magazynie. Ja niestety nic nie kupiłam stacjonarnie, ponieważ niczego (poza bazówką) nie było w moim rozmiarze 30G, który ponoć jest bardzo popularny. Wiem, że można do sklepu zamawiać konkretne rozmiary, ale nie da się tego chyba zrobić przez stronę, więc musiałabyś sie z nimi kontaktować bezpośrednio (albo napisać do Customer Service i dopytać, co i jak). Odpowiedz Link
mania_aniam Re: Stacjonarnie w Londynie->gdzie? 24.09.10, 14:15 Ja zle wspominam wizyte w Bravissimo przy Oxford, duzo lepiej zostalam obsluzona w Cambridge. Po pierwsze ciezko tam bylo trafic, bo nie jest to przy samym Ox tylko uliczke glebiej (ja - mega poirytowana szukaniem - dopytywalam sie w La Senzie i mniej wiecej wiedzieli). Po drugie - obsluga nie bardzo byla mna zainteresowana, wzielam do przymierzalni jakis model i to byl zly rozmiar, wiec zadzwonilam po obsluge. Czekalam ok. 5 min po czym ubralam sie (szlafroczka nie bylo) i poszlam na gore szukac rozmiaru. Wrocilam, chcialam jeszcze cos poprzymierzac (bo nie wszystko wisi), ale mimo czekania w przymierzalni nikt nie przyszedl. Bylo duzo klientek, to prawda, ale znowu nie az tyle... Zupelnie inne wrazenia mam z wizyty w Cambridge Pani na gorze - byla bardzo mila, pogadala ze mna o krojach, podtrzymaniu i planach Panache;) poszukala stanikow, a Pani na dole mi je podala, wymieniala rozmiary i bardzo przepraszala jak podala 32GG zamiast 32G:) no i sama stwierdzila, ze za bardzo nic nie lezy i nic nie wciskala. Takze na Ox raczej nie wroce. Odpowiedz Link
nientepaura hestia gorset w dziale sale - jest szansa? 11.10.10, 17:40 pytanie jak w temacie - rozmiarówka dosyć przebrana już, wiem, że hestii nie ma już w kolekcji bazowej Masquerade - chyba jest jakiś inny model - no to kiedy i czy w ogóle hestia będzie na sale'u??Jakieś przypuszczenia?;) Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Stacjonarnie w Londynie->gdzie? 24.12.10, 00:41 A czy ktoś wie czy asortyment w necie pokrywa się ze stacjonarnym? Poluję na Divę, której nie ma na stronie w moim rozmiarze i nie wiem czy robić sobie nadzieję, że będzie stacjonarnie. Odpowiedz Link
sbarazzina Re: Stacjonarnie w Londynie->gdzie? 13.01.11, 19:26 Wizyta w Londynie dała mi odpowiedź na moje pytania :) Podzielę się, może się komuś przyda :) Asortyment internetowy NIE pokrywa się ze stacjonarnym. Chciałam przymierzyć i kupić Divę i Cottona. Cotton był na stronie w moim rozmiarze, ale nie było go w sklepie. Przymierzyłam więc okoliczne rozmiary, aby ustalić czy obwód i ew miska będą odpowiednie i zamówiłam osobiście w sklepie 32DD, które wysłali mi bezpłatnie do domu :) Divy w moim rozmiarze nie było ani na stronie ani w sklepie. Dowiedziałam się przy okazji, że ten model nie będzie już produkowany, więc nie ma co liczyć, że się jeszcze pojawi. Mimo tego, że model okazał się bardzo dobry i zszedł im na pniu. Mają być podobne. Generalnie w stacjonarnym Bravissimo jest jeden wielki bałagan. Przecenione staniki wiszą teoretycznie obwodami. W praktyce szukałam jakiegokolwiek modelu w moim rozmiarze pomiędzy masą kolorowych staników. W sumie fajne jest to, że można samemu sobie pogrzebać w tych stanikach, pooglądać różne modele i nikt nie pyta czego człowiek szuka ;) Panie ekspedientki uprzejme, pomocne i nienachalne. Pani przed wejściem do przymierzalnie spytała tylko czy znam swój rozmiar i poinformowała, że jeśli będę czegoś potrzebować to mam dzwonić dzwonkiem. Zawiedziona byłam kiepskim wyborem, np z Maskaradek były chyba tylko 2 modele. - tnij.org/staniki_02 ..::.kontakt na gazetowego.::.. Odpowiedz Link
daisy0811 Re: B R A V I S S I M O - 2 12.11.10, 19:56 Zamówiłam na bravissimo dwa biustonosze, jeden mi już wysłali a drugi mają dosłać w najbliższym terminie, czy za przesyłkę zapłacę jeden raz? Z góry dzięki za odp:) Odpowiedz Link
zazulla Wyprzedaż do 50% 22.12.10, 17:12 www.bravissimo.com/default.aspx?ref=WWSM01758 Odpowiedz Link
paulaalt Re: Wyprzedaż do 50% 10.01.11, 12:49 Mam pytanie odnośnie wymiany ubrań w Bravissimo, nie znalazłam nigdzie odpowiedzi... Czy zamówioną rzecz można wymienić tylko na taką samą, ale w innym rozmiarze/kolorze? Czy też można dokonać wymiany na zupełnie inny ciuszek, podając jego dane w formularzu wymiany? Przy wymianie nie płaci się za ponowną wysyłkę towaru do Polski, prawda? Kilka razy dokonywałam już zwrotów do Bravissimo, a po niedługim czasie składałam nowe zamówienie... A lepiej byłoby jednak, gdyby moje pieniądze zostały u nich; trochę się jednak traci na przewalutowywaniu... Tylko czy tak w ogóle można robić? De facto byłoby to nowe zamówienie, tyle że zyskałabym te 6Ł na przesyłce... Nie wiem, czy to jest eleganckie ;) I jeszcze jedno pytanie? Czy odsyłając produkt do wymiany powinnam go zarezerwować (dodać do koszyka) w sklepie? Odpowiedz Link
yaga7 Re: Wyprzedaż do 50% 10.01.11, 12:53 Możesz wymienic na co chcesz. Możesz napisać dane w formularzu wymiany, albo możesz napisać do nich maila, że prosisz o zarezerwowanie rzeczy X. Odpowiedz Link
inez69 Early spring 2011 18.01.11, 15:46 Pojawiło się już kilka nowych ubrań. Nic mnie nie zachwyciło. Odpowiedz Link
irenka65f płatności 10.04.11, 21:36 Mam kłopot. Od jakiegoś czasu kupuję w bravissimo i płacę kartą, której dane podałam przy pierwszych zakupach. Właśnie odesłałam ostatnie nietrafione zakupy i zamówiłam na wymianę. Powinnam dostać zwrot części środków bo nowe zamówienie jest tańsze. Niestety zagapiłam się i nie zauważyłam, że ważność karty wygasła a jeszcze nie aktywowałam nowego plastiku. W związku z tą sytuacją dostałą od nich maila, że nie mogą zwrócić mi pieniędzy ani pobrać opłaty za nowe zamówienie. Zmieniłam więc w swoim profilu kartę na inną i napisałam im o tym i właśnie dostałam kolejnego maila, że nie mogą wyprostować tych moich płatności na podstawie informacji, które podałam w profilu na ich stronie (względy bezpieczeństwa) i żebym do nich zadzwoniła albo podała mój numer to oni do mnie zadzwonią. Obawiam się, że moja znajomość angielskiego jest za mała, żebym dogadała się przez telefon z operatorem, który będzie chciał potwierdzić moje dane. I co ja mam teraz zrobić? Odpowiedz Link
urkye Re: płatności 10.04.11, 22:52 Może napisz do nich maila z taką propozycją: -anulujesz poprzednie zamówienie, -złożysz nowe zamówienie (identyczne jak to anulowane), za które zapłacisz już nową kartą i poprosisz ich o zwrot nadpłaty na nową kartę? Wydaje mi się, że tak powinno się udać, spróbuj:) Odpowiedz Link
zazulla live chat/skype 14.05.11, 11:08 Po raz kolejny napisałam do nich o uruchomienie jakiegoś live chatu czy skype dla zagranicznych klientów, którzy nie maja możliwość zadzwonienia (no ja nie mam, za drogo). Nie planują, ale przekażą moją opinię do odpowiedniego działu i może w przyszłości coś takiego uruchomią. Więc apel - można napisać do nich maila z uwagą, że taka opcja na stronie byłaby bardzo przydatna dla zagranicznych klientów. Odpowiedz Link
mszn Re: live chat/skype 08.07.11, 13:08 Ale ten numer telefonu, który mają na stronie, wygląda na zwykły stacjonarny, a nie na infolinię. Jeśli tak jest, to możesz przecież dzwonić ze Skajpa za jakieś 7-9 groszy za minutę. Odpowiedz Link
clarisse Kupiłam - potrzymałam - zwróciłam 08.07.11, 12:58 Pieniądze wróciły do mnie jak zwykle szybko. Nie mam zastrzeżeń. -- Clarisse Odpowiedz Link