Dodaj do ulubionych

FANTASIE 2

• derenka helena 14.10.09, 20:14
      Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak jest z miskami w Fantasie Helena?
      • ptasia Re: helena 14.10.09, 21:24
        link do LMB:
        forum.gazeta.pl/forum/w,50580,79103690,88827112,Fantasie_Hellena.html
    • gartka Re: FANTASIE 2 - Isla 16.10.09, 13:47
      Moim pierwszym uświadomionym stanikiem była Eliza (genialna choć ortopedyczna;).
      Teraz szukam godnej następczyni i tak mi ta Isla po głowie chodzi.
      Za wszelkie informacje dotyczące obwodu, wielkości miseczek i stopnia zabudowania (im większy tym lepszy, nie dla każdego zwiewne kusidełka) będę wdzięczna.
      • ptasia Re: FANTASIE 2 - Isla 18.10.09, 14:21
        Gartko, wydaje mi się, że Isla jest z tej samej rodziny, co Eliza (patrz moja
        powyższa dyskusja z Annepoline), więc zasadniczo miski, obwód itd. powinny być
        bardzo podobne.
    • marikooo FANTASIE EVIE red 18.10.09, 12:38
      Rozmiar 65GG. Wygląda tak:
      www.biel.com.pl/klik/KlikFiles/sklep/zdjecia/klikfoto_shop_073f66a.jpg
      Wymiary:
      U 16,5
      UU 34,5
      długość fiszbiny 28
      obwód w spoczynku 63
      rozciągnięty 78
      głębokość miski 30
      Niby balkonetka, ale zabudowana jak full cup. Do dekoltów się nie nadaje. Ładny
      kolor, taki wpadający w ciemny róż, nie strażacka czerwień. Do tego hafciki
      kremowo-łososiowe. Nadaje piersiom ładny, naturalny kształt. Wygodny, tylko
      trochę za luźny obwód jak na 65.
    • caffenero ELODIE 18.10.09, 14:06
      Dziewczyny, mam problem z Elodie. Otóż odnoszę wrażenie, że nadaje moim piersiom
      nieodpowiedni kształt. W tym biustonoszu są takie jakieś spiczaste, wyglądają
      jakbym wogóle nie nałożyła biustonosza. Trochę mnie to dziwi, bo miseczkę mam
      ładnie wypełnioną. Inne biustonosze nadają moim piersiom kształt okrągłych
      jabłuszek. Czy to po prostu kwestia tego modelu?
      • ptasia Re: ELODIE 18.10.09, 14:20
        chyba kwestia fasonu. tak mu się przyglądałam ostatnio na Listkach i wygląda na
        podobny krój, co Shannon czy Rimini, a one właśnie tak trochę szpiczasto
        kształtują. to nie jest error, niektórym się to bardzo podoba - patrz wątek
        Daslicht o kobietach jak rakiety ;). mam Shannon i podoba mi się ten efekt, choć
        zasadniczo też wolę jabłuszka.
        BTW, jak miski w tym modelu?
      • kaana1 Re: ELODIE 18.10.09, 14:22
        Jeśli jest to stanik z tzw bocznym wzmocnieniem (side support), to
        niestety on tak leży. Mam taki jeden, nie Elodie, i jest ten sam
        problem. W galerii zawsze dokładnie oglądam jak leżą na forumkach
        staniki Fantasie. I widzę, że te staniki with side support po prostu
        tak mają.
        On wygląda dokładnie tak?
        www.barenecessities.com/Fantasie-Elodie-Underwire-Side-Support-Bra_product_Fantasie2182.htm
        • ptasia Re: ELODIE 18.10.09, 14:30
          > Jeśli jest to stanik z tzw bocznym wzmocnieniem (side support), to
          > niestety on tak leży.

to nie tylko kwestia fiszbin bocznych. mam różne staniki z side support, każdy
          leży inaczej. z Fantasie mam Shannon i Kristen z jw., i nadają inny kształt,
          przy czym Shannon jest zdecydowanie bardziej szpiczasty, ale tak przyjemnie. Nie
          wiem, jak to dokładnie określić, ale powiedzmy, że są to łagodne rakiety ;),
          albo jak ktoś to tu ujął, "efekt młodych piersi".
          • caffenero Re: ELODIE 20.10.09, 19:49
            To dokładnie ten staniczek, który podałyście wyżej w linku.
            Na moje świeżo uświadomione oko Elodie ma raczej standardowe miseczki. Ja
            absolutnie nie mam co wygarniać , bo chuda jestem niemiłosiernie, ale przy moich
            wymiarach 68/88/90 wybrałam rozmiar na podstawie lobbowych tabel rozmiarowych i
            pasuje jak dla mnie idealnie (wzięłam 30E). Tylko tuż przed okresem, kiedy
            piersi rosną mi o jakiś rozmiar (w biuście wychodzi wtedy 91 w wyproście),
            miseczki marszczą mi się na samej górze :)
    • gochalip Belle fullcup 21.10.09, 08:05
      bez przeróbki stanowczo nie nadaje się dla niskich dziewczyn -
      brakuje regulacji ramiączek (przynajmniej dla mnie)
      --
      gg 7959078
    • mama08 Smoothing 4500 30FF 22.10.09, 12:20
      Kolor: brudne majtki babci :(
      Brzydkie ramiączka 2,2 cm
      Moje wymiary 72/92-96 (karmię), Pandora 32F jest za luźna w obwodzie i za duża/
      dobra w misce (w zależności od pory dnia), Porcelain 30 FF jest ok a Smoothing
      4500 30 FF jest za duży co najmniej o rozmiar (tzn może 30 EE a może 30 E byłby
      ok. Wiatr hula po całej misce.
      Obwód trzyma dobrze, jestem się w stanie zapiąć na najciaśniejszą.
      Zdecydowanie do oddania.
      • mama08 Smoothing 4510 30FF 22.10.09, 12:24
        W zasadzie wszystko, co powyżej, dotyczy też tego modelu:
        Kolor: brudne majtki babci :(
        Ramiączka lepsze, 1, 6 cm
        Moje wymiary 72/92-96 (karmię), Pandora 32F jest za luźna w obwodzie i za duża/
        dobra w misce (w zależności od pory dnia), Porcelain 30 FF jest ok a Smoothing
        4500 30 FF jest za duży co najmniej o rozmiar (tzn może 30 EE a może 30 E byłby
        ok. Wiatr hula po całej misce. W tym modelu miseczka jest usztywniana i wydaje
        się mieć ładny kształt.
        Obwód trzyma dobrze, jestem się w stanie zapiąć na najciaśniejszą haftkę.
        Do oddania ze względu na rozmiar, ale urodą przewyższa model 4500. Dyskretny T
        shirt bra.
        • mukita Gabrielle 24.10.09, 19:15
          Dziewczyny potrzebuję pomocy:) dostałam zadanie ostanikowania mamy i jej
          znajomej,po pozytywnych opiniach z forum i akceptacji ze strony samych
          zaintersowanych mam im zakupić Gabrielle,najlepiej beżową.
          Pierwsza ma 75/97,pasujące:panache sienna 34ff i freya arabella sorbet 32ff(nie
          lubi się nadmiernie sciskać,ale moim zdaniem podjeżdża zdecydowanie za
          mocno).Myślałam o 30g,dobrze?
          Druga 74/93,freya arabella oyster 30F okazała się za duża,więc o gabrielle
          myślałam o 30e,zwłaszcza,że ktoraś z dziewczyn napisała,żeby gabrielle i
          arabelle brać takie same.
          Myślicie,że dobrze zdecydowałam?
          Aha,czy ktoraś mogłaby mi powiedzieć jeszcze jaki nr ma ta leżąca dobrze
          gabrielle(jeśli dobrze rozumiem,to am być balconnette bez side support?)?
          z góry dzięki za wszelką pomoc;)
          • ptasia Re: Gabrielle 24.10.09, 19:42
            sama nie używałam, ale czytałam, że miski w balkonetce to raczej standard...?
            kataloglmb.blox.pl/2008/12/Fantasie-Gabrielle.html#ListaKomentarzy
          • kaana1 Re: Gabrielle 02.11.09, 22:11
            Gabrielle balkonik 6323, with side support 6302.
            Mam obie 75FF. Bardziej zaokrągla balkonik, ale też bardziej wypina
            do przodu. Ten drugi stanik troszeczkę bardziej "szpicuje" i ma
            trochę większą miskę. Przy czym na większej piersi oba te stanik
            robią mi lekki stożek.
            Jeśli chodzi o rozmiary, to już nie pomogę. Dodam tylko, że
            fioletowy balkonik jest ścisły.
            • mukita Re: Gabrielle 06.11.09, 23:08
              Dziękuję;) najgorsze,ze sprzedawca nie wie jaki to nr(tzn któryś z tych,o
              których napisałaś),ale w sumie z tego co piszesz wynika,ze oba mogą być,najwyżej
              kolejny będę miała do sprzedania;)
          • siarkaa Re: Gabrielle 14.11.09, 18:17
            mukita napisała:

> Dziewczyny potrzebuję pomocy:) dostałam zadanie ostanikowania mamy i jej
            > znajomej,po pozytywnych opiniach z forum i akceptacji ze strony samych
            > zaintersowanych mam im zakupić Gabrielle,najlepiej beżową.
            > Pierwsza ma 75/97,pasujące:panache sienna 34ff i freya arabella sorbet 32ff(nie
            > lubi się nadmiernie sciskać,ale moim zdaniem podjeżdża zdecydowanie za
            > mocno).Myślałam o 30g,dobrze?
            > Druga 74/93,freya arabella oyster 30F okazała się za duża,więc o gabrielle
            > myślałam o 30e,zwłaszcza,że ktoraś z dziewczyn napisała,żeby gabrielle i
            > arabelle brać takie same.
            > Myślicie,że dobrze zdecydowałam?
            > Aha,czy ktoraś mogłaby mi powiedzieć jeszcze jaki nr ma ta leżąca dobrze
            > gabrielle(jeśli dobrze rozumiem,to am być balconnette bez side support?)?
            > z góry dzięki za wszelką pomoc;)

Mukito, nie wiem czy nie za pozno sie odzywam, ale mam Gabriele bezowa w
            rozmiarze 65F (normalnie nosze 70E, ale tyle sie naczytalam, ze to
            duzomiseczkowiec i rozciagliwiec...) na wymiary 72 - 73/93 - czyli calkiem
            podobne jak tej drugiej osoba do ostanikowania. oczywiscie, na mnie ten stanik
            to raczej bardzo zabudowany jest. ramiaczka regulowane jakos tak do 2/3 dlugosci
            (z przodu jest haft). rzeczywiscie, raczej to duzomiseczkowiec, aczkolwiek co do
            rozciagliwosci obwodu, to zgodzic sie nie moge! moj model w spoczynku ma 58 cm
            (a jest to 65 - tka, przypominam), wprawdzie w rozciagnieciu wychodzi mi okolo
            82 cm, ale chyba przesadzilam z tym naciaganiem - odczuwam go bowiem jako bardzo
            ciasny model, bardzo, bardzo.
    • agus2412 Jaki to model? 02.11.09, 19:09
      Dziewczyny jaki to model? img222.imageshack.us/i/200910310135.jpg/ Ma metke
      wypisana recznie, niby Freya Factory
      • agus2412 Re: Jaki to model? 02.11.09, 19:14
        Oj, link nie zadziałał. Tutaj prawidłowy
        img222.imageshack.us/img222/9918/200910310135.jpg
        • dwa_przecinki Re: Jaki to model? 07.11.09, 01:23
          ładny i nieistniejący :) może będzie w jakiejś przyszłej kolekcji.
    • elle_b Fantasie Savannah w 30ff (czarno-różowy) 04.11.09, 09:52
      Staniczek na pierwszy rzut oka baaardzo mi się spodobał. Połączenie czarnego koloru z blado różowym to był dla mnie strzał w dziesiątkę, pierwszy raz udało mi się kupić coś co mnie uwiodło i takie było zadanie tego stanika miał być uwodzicielski i był..
      Niestety nie trafiłam z rozmiarem bo miseczki w tym modelu są mniejsze niż standardowo wg mnie. Obwód przyjemnie ścisły i mostek był naprawdę niski, w końcu miał być pluge. Ładnie zbiera z boków i wydaje mi się że dobrze trzyma. Szkoda że jest za mały, rozmiar większy w tym przypadku to dla mnie nie rozwiązanie bo ten model leży mi podobnie jak F. Conspiracy czyli FF za małe a G za duże wiec i z Savanach pewnie tak by było.. hlip hlip
    • kasia_s80 FANTASIE EVIE BALCONY 10.11.09, 15:24
      Proszę o pomoc, chcę zakupić ten stanik, ale nie wiem czy jest
      ścisły i dużomiseczkowy, a takie zwykle noszę w rozmiarze 32GG. Czy
      ma go ktoś?
      • ptasia Re: FANTASIE EVIE BALCONY 10.11.09, 17:51
        Kasiu, w tym samym wątku, tylko trochę wyżej, jest o Evie, spojrzyj sobie. Na
        przyszłość naprawdę warto korzystać z wyszukiwarki...
        Sama mam ten model ciemnozielony czy też granatowy, kolor różnie jest opisany, i
        mam swój standardowy rozmiar. Miski oceniam na trochę większe niż standard, ale
        tylko odrobinę. Ścisłość - średnia. Lepiej niż w niektórych innych Fantasie, ale
        ścisły specjalnie nie jest.
        • kasia_s80 Re: FANTASIE EVIE BALCONY 11.11.09, 12:32
          Serdecznie dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
      • excelsa Re: FANTASIE EVIE BALCONY 15.11.09, 17:09
        W katalogu na "Balkonetce" jest zdjęcie tego stanika, właśnie w
        32gg:balkonetka.pl/katalog/bra/fantasie-evie-2. Myślę, że warto rzucić
        okiem. Znajdziesz tam też nieco mniejszą "Evie" w kolorze czerwonym:
        balkonetka.pl/katalog/bra/fantasie-evie.Pozdrawiam!
    • excelsa Fantasie Evie - pytania i prośba 15.11.09, 17:22
      Ja także piszę w sprawie "Evie".

Przymierzam się do kupna tego stanika w kolorze ciemnozielonym. Na "listkach"
      modelka ma na sobie ten model w niezbyt dużym rozmiarze - haftów nie widać
      dokładnie. Przyjrzałam się jednak zdjęciom w katalogu na "Balkonetce".
      Zastanawiam się, czy końcówki płatków dmuchawca, które zostały odwzorowane na
      miseczkach i kokardki przy łączeniu miski z ramiączkiem nie są przypadkiem różowe?

Jak wygląda biżuteryjny element na mostku?

Być może któraś z Was znalazłaby czas i ochotę, aby wysłać mi kilka zdjęć?

Chciałabym także zapytać o rozmiar? Sugerować się "Freyą"? Mam na razie "Lolę" w
      28G. Postanowiłam jednak spróbować szerszych obwodów. "Eleanor" 30FF jest mi
      zdecydowanie za duża. Zatem, kupując biustonosz "Fantasie", celować w 30F?

Czy wiecie, jak bardzo zabudowana jest "Evie" w rozmiarze 30F?

Będę bardzo wdzięczna za każdą pomoc!

Pozdrawiam!
      • ptasia Re: Fantasie Evie - pytania i prośba 15.11.09, 17:39
        Fantasie, podobnie jak Freya, mają sobie miski różne: nie ma niestety 1
        uniwersalnego rozmiaru, wszystko zależy od modelu.
        Tą Eleanor masz w jakim kolorze, bo to ważne? I jakie masz wymiary?
        Co do kolorów: różu nie ma ani odrobiny, tylko biel. Na mostku jest podwójna
        kokardka i cyrkonia (czy też coś a la cyrkonia). Zdjęcia mogę jakieś zrobić, ale
        jutro.
        Co do zabudowania: 30ff na wysokość w miarę podobnie jak w Pollyannie w tym
        samym rozmiarze, ale krój misek jest inny (Evie zbiera do środka i zaokrągla,
        Pollyanna ma miski bardziej trójkątne).
        • excelsa Re: Fantasie Evie - pytania i prośba 15.11.09, 20:22
          Dziękuję!

Eleanor jest rodzynkowa.

Moje wymiary to ok. 92 cm w biuście i pod biustem, ale po solidnym podduszeniu
          przez braffiterkę - 65 cm. Podaje z pamięci, ponieważ nie mogę znaleźć jedynej
          miarki.

W jakim w takim razie kolorze są kokardki i ciemniejsze końcówki dmuchawców?

Za zdjęcia z góry bardzo dziękuję! Będę szalenie wdzięczna.
          • ptasia Re: Fantasie Evie - pytania i prośba 15.11.09, 21:14
            raczej w biuście i pod biustem nie masz tych samych wymiarów :) jeśli
            rzeczywiście 92 "w", to raczej Evie 30f. Ale skąd to 30ff z rodzynkowej?
            Brafitterka to dobierała? Pytam, bo rodzynkowa Eleanor jest chyba największa z
            Eleanorek, większa od oliwkowej, którą mam 30ff, jak i Evie, na 95 cm w biuście
            (uśrednione, asymetria). Rodzynkową dla siebie brałabym raczej o rozmiar mniejszą.
            Szkoda, że nie znasz dokładnych wymiarów, bo to trochę dobieranie po omacku.
            Haft jest turkusowo-biało-ciemnozłoty na czarnej siatce. Kokardki
            czarno-turkusowe - na mostku podwójna, 1 czarna i 1 turkusowa, na ramiączkach
            czarne z turkusowym przeszyciem.
          • ptasia Re: Fantasie Evie - pytania i prośba 16.11.09, 11:41
            a tak w ogóle chyba kolejne zdjęcie niepotrzebne, bo na tym widać bdb kolory:
            balkonetka.pl/katalog/bra/fantasie-evie-2
            • excelsa Re: Fantasie Evie - pytania i prośba 26.11.09, 13:01
              Przepraszam bardzo, że dopiero teraz odpisuje. Byłam bardzo zajęta. Czasu na sen
              nie starczało.
              Chciałam podziękować za pomoc!
    • myff strapless- gdzie są moje piersi?! 26.11.09, 13:51
      Kupiłam od innej forumki używanego straplessa, pierwsze co się rzuca powiedzmy,
      że w oczy to bo raczej na plecy;) to jego niezwykła ściśliwość, ja dostałam 70,
      a generalnie nosze 65, czasem nawet rozciągliwe 60. w tym z pewnym trudem
      zapięłam się na 2 haftkę, a i w 1 nie byłoby z byt luźno, a podkreślam, że jest
      używany. drugie co mi się rzuciło w oczy, ale to już po założeniu dopasowanego
      sweterka, że optycznie zmniejsza piersi o 2-3 rozmiary. Moje i tak nie za
      duże(65G przy 96-97cm w biuście to wcale nie jest dużo)są naprawdę małe i dziko
      rozstawione na boki. Nie jestem zachwycona tym efektem, czy to jest norma? Czy
      każdy strapless daje taki efekt? Czy tylko ten, nie wiem jaki to model, tu na
      allegro jest sprzedawany ten sam model może zdjęcie wam coś powie
      www.allegro.pl/item827242616_fantasie_by_freya_piekny_idealny_70_f.html
      pozdrawiam.
      • magdalenka107 Re: strapless- gdzie są moje piersi?! 26.11.09, 14:13
        To oczywiście Ivory Rose:) Kupiłam i jeszcze szybciej się pozbyłam:/
        To że ścisły to może i jakiś plus ale efekt po założeniu u mnie
        akurat był niemal tragiczny;)Rozjazd maxymaaaaaalny:)Zamieniłam go
        na usztywnianego straplessa Panache i efekt w porównaniu z wyżej
        omawianym nieporównywalny....Ładnie zbiera i dobrze trzyma.Idealny
        nie jest ale to przecież tylko strapless......Cóż testowanie bywa
        niezwykle stresujące;)))
      • anka_z_lasu Re: strapless- gdzie są moje piersi?! 26.11.09, 14:23
        Myff, myślę, że nie każdy. Ale miękki rozrzucający na boki może zmniejszać
        optycznie, zwłaszcza z profilu. Zauważ, że ma poziomy szew. Co potwierdza moją
        teorię, że poziomy szew to ZŁO ;) A czy ma na Ciebie dobry mostek czy za szeroki?
        • myff Re: strapless- gdzie są moje piersi?! 26.11.09, 19:45
          Mostek? Chyba mostek jak mostek, ale fiszbiny, ja bym całego zła upatrywała w
          fiszbinach, są dość szerokie, mimo, że celują u mnie prawie w środek pachy, tyle
          że od strony że tak powiem zaplecnej.
          • myff Do magdalenka 107 26.11.09, 19:48
            a który strapless panache masz na myśli? porcelain? evie? w straplessach mam
            najmniejszą możliwą wiedzę. jaki by pasował na 72/96-97 i w jakim rozmiarze
            oczywiście:)
            • magdalenka107 Re: Do magdalenka 107 26.11.09, 21:16
              Ja mam porcelain w rozmiarze 65G czekoladowe i naprawdę jestem z
              niego bardzo zadowolona.A wymiary mamy identyczne:)Obwód jest ciasny
              noooo na początku to myślałam że mnie udusi;)ale po kilku praniach
              jest odpowiedni.I przede wszystkim nie roztawia biustu pod pachy:/ i
              do dekoltów się jak najbardziej nadaje. Ale oczywiście najlepiej
              jest poprzymierzać powyginać się poskakać i wszystko już wiadomo:)
    • inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 23:50
      Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników i strojów
      kąpielowych Fantasie w Biuściastym Katalogu Staników:

kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510687
      kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?553353
    • alex331 Głębokość miseczki w Smoothing 32F prośba:-)) 21.12.09, 14:51
      Czy posiadaczka fantasie Smoothing strapless w rozmiarze 32F mogłaby
      mi zmierzyć głębokość miseczki? Sprawa dość pilna. Będę bardzo
      wdzięczna:-))
    • estreno Olivia Cappuccino 32G 02.01.10, 15:28
      To moj pierwszy dobrany stanik w sklepie. 3 dni noszenia, 2 prania reczne.
      Szerokosc U fiszbiny - 16,5 cm, wysokosc mostka - 9,5 cm, obwod w spoczynku - do
      najluzniejszej haftki - 69 cm, po maksymalnym rozciagnieciu (chyba) - 86 cm,
      zapiecie dwuhaftkowe w trzech rzedach.

Bardzo dobrze zbiera i podnosi biust. Przez caly dzien ani razu nie musze go
      poprawiac, ani po schyleniu, ani po podbiegnieciu. Jest stabilny i wygodny.
      Myslalam, ze dosc sztywna koronka bedzie mnie obcierac, ale nic mnie nie drazni.
      Kolor i wzorek sa zdecydowanie ladniejsze niz na zdjeciu. Mam wrazenie, ze to
      bedzie swietny stanik migracyjny, bo moje bulki nie uciekaja na pachy, nie musze
      ich ciagle wygarniac do miski.

Wady: cena (!); troche za grube ramiaczka - 1,88 cm (sama tasma), z petelkami
      2,2 cm; ramiaczka z przodu sa podszyte koronka, co powoduje, ze w tej czesci nie
      sa elastyczne, co jest niewygodne w innej pozycji niz siedzaca czy stojaca;
      wykonczenie mostka - troszke nierowne, co przy staniku w takiej cenie nie
      powinno sie zdarzyc.

Generalnie jestem bardzo zadowolona.
      • anglofil fantasie simone- zna ktoś? a sklep w krakowie? 11.01.10, 15:11
        Dziewczyny gdzie można w krakowie kupić a wlaściwie zmierzyć fantasie
        Zachorowałam na simone ale boję się kupowac bez mierzenia a z tej firmy żadnego
        nawet nigdy nie mierzyłam.
    • kasia_s80 Fantasie Gabrielle Full Cup 6303 rozmiar 32H 04.02.10, 08:47
      Czy zna ktoś może ten model?
      Jaki rozmiar należy brać?
      Czy jest rozciągliwy i dużomiseczkowy?
      Z góry dzięki za pomoc.
    • arwena-g Kara 70F 21.03.10, 12:35
      Kupiłam 70F w kolorze malinowym (raspberry). Obecnie jest to jeden z moich
      ulubionych staników. Kształtuje w zadarte noski (bardzo lubię taki kształt), ma
      idealne fiszbiny ( węższe niż Panache w tym samych rozmiarach), miękki, gładki
      materiał (identyczny jak w Cally), dość ścisły , pracujący obwód. Rozmiarowo
      idealny ( w fantasie i frei pasują mi 70F, w Panache 70FF), bardzo wygodny i
      wizualnie bez zarzutu - piękny , naprawdę malinowy kolor i śliczne hafty. Ma
      dość szerokie ramiączka, ale ja wolę szersze, są wygodne i regulowane w całości.
      Idealny stanik codzienny i nie tylko.
    • alex331 Smoothing 32F, FF, G 31.03.10, 16:24
      Przygodę ze straplessami zaczęłam od Panache So, nieudaną. Jakiś
      czas temu kupiłam od przemiłej Forumki Smoothing beżowy, bardzo
      piękny w swojej prostocie. Rozmiar 32G na moje 75/99 za duży, na
      dole pusty pas, górna część miseczki nie do końca wypełniona,
      fiszbiny kończą się dalej niż powinny. Czytając wszystko co napisano
      o tym, modelu i sugerując się opiniami o jego większych niż standard
      miseczkach, zakupiłam 32F – za mały, piersi nie mieściły się w
      miseczkach. Udało mi się wyszukać na All 32FF i to jest to, leży
      idealnie, miseczki w pełni wypełnione, fiszbiny na swoim miejscu.
      Moje osobiste odczucia dotyczące obwodu po przetestowaniu tych
      trzech staników, wszystkie w obwodzie 32, ten z miseczką F tak
      ciasny jak bardzo ciasna 30, nie mogłam w nim wytrzymać, FF prawie
      idealny, dość ciasny i dla własnej wygody dokupię przedłużkę i
      zobaczę czy nie będzie lepiej, z miseczką G mogłam zapiąć się na
      najciaśniejszą haftkę i było ok, na najluźniejszej mało stabilnie.
      Hmm, dlaczego staniki z jednym obwodem, ten sam model i tej samej
      firmy tak się między sobą różnią?
    • esmaya straples Cally - pytanie 31.03.10, 22:39
      czy któraś z Was ma jakieś doświadczenie z tym stanikiem? opinie?
      cokolwiek?!
      zastanawiam się cz jest sens z nim próbować. i czy nie lepiej Porcelain
      kupić
    • confused.girl 72/91-92 -jaki rozmiar smootha? 17.04.10, 17:18
      Jaki rozmiar smoothing miękkiej balkonetki wziąć na 72 ciasno pod biustem i
      91-92 w biuście? Z Freyi mam 32dd i w sumie obwód wydaje mi się już coraz
      luźniejszy, chyba mam ochotę na coś ciaśniejszego;) Mierzyłam też maskaradki i
      tam 30e było za małe, natomiast 30f dobre (model georgiana) i zastanawiam się
      czy wziąć 30e czy 30f?
      • yaga7 Re: 72/91-92 -jaki rozmiar smootha? 17.04.10, 17:44
        Na moim biuście maskaradki wypadają małe w porównaniu ze smoothingiem. Smoothing
        jest dobry 34FF/G, a georgiana 34G była na mnie za mała.
        Radziłabym Ci to 30e raczej.
        • confused.girl Re: 72/91-92 -jaki rozmiar smootha? 17.04.10, 18:47
          Dzięki:) Właśnie też myślałam, że najlepiej brać 65e, ale chciałam się poradzić
          ekspertek;)
          • edhelwen Re: 72/91-92 -jaki rozmiar smootha? 03.06.10, 16:14
            i jak z tym 30E? Ja mierzyłam 30E na jakieś 73cm ciasno, ale było na mnie za
            ciasne (dla mnie obwód powinien rozciągać się jednak do ponad 80cm ;) ). W sumie
            to dobrze świadczy o obwodzie ;) Moim zdaniem był dużomiskowy. Ogólnie mam
            wrażenie, że miski moulded wypadają większe niż wskazywałby na to wymiar
            głębokości. Tzn tak samo głęboka miska w miękkim staniku jest na mnie za mała
            albo w sam raz, a w takim jak w Smoothing za duża.
            • confused.girl Re: 72/91-92 -jaki rozmiar smootha? 08.07.10, 13:39
              Tak jak napisałam niżej 30e pasuje prawie że idealnie;) Miski są w sam raz, ale
              ja zauważyłam, że jednak lepiej czuję się w modelach dużomiskowych. Fiszbiny
              mnie wkurzają, ale chce je wymienić (swoją drogą mam ten problem we wszystkich
              freyach:|). Poza tym obwód jest bardzo ścisły i w sumie chętnie bym kiedyś
              przymierzyła 32dd dla porównania. Może tez by dobrze trzymał, a nie zostawiał za
              to śladów na skórze;)
    • edhelwen Ivory Rose strapless 34DD 03.06.10, 16:10
      na wymiary ok. 73cm pod biustem, w biuście jakieś 96cm rozmiarowo jest w miarę,
      miski mogłyby być może pół rozmiaru mniejsze, a w ogóle najlepiej jakby nie były
      tak zabudowane ;) Obwód wydawał się w porządku. Problemem jak zwykle był wysoki
      mostek i konstrukcja misek - tak jakby miski "ściągały" biust w dół, krawędzie
      od strony pach "odcinały" ciało. Pod ubraniem efekt spłaszczenia, bez ubrania
      efekt dość naturalny, jednak biust kiepsko uniesiony. Na pewno z ramiączkami
      byłoby lepiej (pociągnięcie misek do góry), ale potrzebuję straplessa ;))
    • confused.girl Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 15.06.10, 13:23
      Jestem nim zachwycona. Takiego kształtu nie robi mi żaden stanik. Piersi są
      uniesione, ślicznie zaokrąglone i zbliżone do siebie. Śmiem twierdzić, że
      kształt ładniejszy niż w effuniakowym plunge'u, który jak dla mnie daje fajny,
      ale na co dzień zbyt barokowy;) efekt. Ech, no i to podtrzymanie - po prostu
      bajka. Niestety ma też minusu - okropne fiszbiny, bardzo, bardzo mocno się
      odznaczające po całym dniu noszenia, mostek i końce przy pachach musiałam mocno
      odgiąć, ale i tak i tak do ideału mu daleko. No i te paskudne szerokie
      ramiączka. Korci mnie, żeby je odpruć i przyszyć węższe, ale póki co boję się,
      że go popsuje;) Co do koloru, to dla mojej jasnej skóry jest jednak trochę za
      ciemny.
      Największym szokiem dla mnie jest to, że smoothing robi mi najładniejszy kształt
      ze wszystkich moich staników i zapewnia super podtrzymanie mimo, że miseczka
      jest idealnie gładka, bez żadnych szwów. Na pewno zamówię jeszcze inne kolory:)
      • yaga7 Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 15.06.10, 13:45
        Ha, no wreszcie następna zadowolona z miękkiego smoothinga :D
        Wszędzie powtarzam, że to jest model, który robi najlepszy kształt, a po drugie
        w moim przypadku jest mega wygodny, mnie się akurat nic kompletnie nie wbija.

Marzy mi się smoothing fioletowy, bordowy, granatowy... ech :)
        • confused.girl Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 15.06.10, 14:15
          Oj tak:D Rozmarzyłam się;) Fiolet, fuksja, malina, zieleń, kość słoniowa...
          nawet brązowym bym nie wzgardziła, ale nie mają już mojego rozmiaru:( Liczyłam
          na to, że na zimę wypuszczą jakiś dodatkowy kolor, ale w zapowiedziach nowej
          kolekcji nic takiego się nie dopatrzyłam:(
          • yaga7 Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 15.06.10, 14:27
            Niestety, smoothing od zawsze był tylko w trzech kolorach, bo to bazówka i z
            bazówką nic nie robią.
            Natomiast na bazie sztywnego Smoothinga powstało trochę kolorowych modeli -
            Allure czy Ava, no ale to sztywniaczki i kształt jest nieco inny, aczkolwiek też
            należą do moich ulubionych.
            • confused.girl Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 15.06.10, 14:38
              O, a w listkach jest miękka brązowa balkonetka, tylko rozmiarówka jest już mocno
              przebrana:
              www.figleaves.com/uk/product.asp?product=Fantasie-Smoothing-underwired-balconette-bra&product_id=FE-4520&size=&colour=Browns
              Może to jakaś limitowana wersja tylko dla tego sklepu?
            • mokta Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 19.06.11, 21:01
              Nie w 3 a w 5 kolorach. Czarny, bezy, biel, róż!(cudny odcień) i brąz.
              • limonka_01 Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 20.06.11, 21:41
                właśnie wyjęłam ze skrzynki kolejny biały smoothing balcony, nie ma to jak porządna klasyka :)
      • ptasia Re: Smoothing bra, miękka balkonetka, beż, 65e 25.03.12, 13:57
        podejście do Smoothinga trzecie w ciągu ok. 3 lat :D Rozmiar i kolor jw.
        Obecnie w 30e rzadko kiedy się mieszczę poza modelami wielkomiskowymi, a nie byłam pewna, czy Smoothinga balkonetkę do nich zaklasyfikować, ale korciło mnie, by wypróbować model jeszcze raz, zanim go wycofają (nie wiem, czy to prawda, Kasica pisała ostatnio, że ma jednak zostać). Wcześniej próbowałam z 32e i 30f, przy innych nieco wymiarach, i była porażka. Wzięłam 30e, zakładając, że jeśli cokolwiek będzie pasować, to rozmiar kompromisowy - na maxi styk/przymały na większej, za duży, ale możliwiej jak najmniej, na mniejszej. I tak właśnie jest, tj. na górkę się nie nadaje, poza górką jest maławy na większą, ale ujdzie. Na mniejszej się marszczy, ale znośnie. Na większej zresztą też się odrobinę marszczy, mimo lekkiej buły, ale to takie zmarszczki, które wystarczy przejechać ręką po bluzce i się wygładzają, jeśli się wie, że tam są, a spod ubrania ich nie widać. Kształt jest rzeczywiście niezwykły, jak na miękkusa - kule, maksymalnie uniesione, efekt jak w usztywnianych t-shirtowcach. Obwód b. przyzwoity, całość wygodna, nieźle trzyma (czuję, że może to być stanik np. na górskie wycieczki). Kolor niestety się nie zmienił - łudziłam się, że tak, oglądając najnowsze zdjęcia na Listkach z Lucy Bayet - są ew. prześwietlone, bo to wciąż babciowy/fildekosowy beż. Pomijając paskudny odcień, jest dla mnie nieco za ciemny, ale test pod szmatławą białą koszulką i cienką indyjską koszulą zdał bdb.
    • moon-land Allure miękki fullcup - pyt. o wielkość misek 19.07.10, 20:04
      Rozważam zakup czarno-bordowej wersji, ale nigdy nie miałam brytyjskiego
      fullcupa. Czy w tym wypadku można dobierać sobie standardowy rozmiar, czy jest
      to może raczej wielko-/małomiseczkowiec?
    • iwooska Fantasie Kara balkonik 01.09.10, 20:43
      Witam,
      Chciałam się spytać o wielkość misek w balkoniku Fantasie Kara: standardowe czy takie wielkie jak w full cupach? A jak się ma obwód w tym modelu- rozciągliwy?
      Widziałam takie na ebayu w kolorach mocha i raspberry. Śliczne są.
      Ktoś coś wie? Ktoś go miał?
      • yaga7 Re: Fantasie Kara balkonik 01.09.10, 20:48
        Ja mierzyłam w standardowym rozmiarze i wg mnie jest standardowy. Jak Ci pasują
        balkoniki Fantasie, to ten też powinien.
      • arwena-g Re: Fantasie Kara balkonik 01.09.10, 22:43
        Ja mam Karę malinową. Ma takie miski jak Gabrielle, więc jak na fantasie
        standartowe, chociaż dla mnie ogólnie fantasie mają nieco większe miseczki niż
        np. Panache. Z panache noszę 32FF, z Fantasie i Freya 32F. Kara jest dobra w 32F.
    • kasienka.body zapowiedzi wiosna lato 2011 02.09.10, 19:22
      Można zobaczyć na naszej stronie facebookowej :)

www.facebook.com/pages/BodySkleppl/115799928469978
    • ptasia Anna 30e (czarna) 05.10.10, 10:01
      W ramach zabawy z eBayem wylicytowałam za trochę ponad 4 funty BNWOT w rozmiarze, uwaga, 30f. Zawsze chciałam mieć ten stanik, więc byłam przeszczęśliwa. Przyjechał, razem z 30e Olivią. Wyjmuję, patrzę najpierw na miski w Olivii, na oko wydają się ok, Anna wydaje się ciut większa. Zakładam i nie mogę się dopiąć. Zdejmuję, gapię się na metkę, a tam 30e (sprzedawca się pomylił - i dobrze, w 30f bym się utopiła). Zakładam ponownie, jakoś się dopinam, ale czuję się jak w Shock Absorberze. Porównuję miski do Olivii - ok. 0,5 cm większe, przy czym materiał w Annie elastyczny.
      Podsumowując: stanik jest bardzo ścisły, nigdy nie sądziłam, że będę nosić Fantasie z przedłużką (obecne wymiary pod b.: 72/76). Gdybym wiedziała, wzięłabym 32dd. Miski imho zdecydowanie duże w rozm. 30e (ja obecnie 93 cm + duża asymetria), poza tym materiał elastyczny (nawet nie wiem, czy nie za bardzo - nie wiem, jak by się sprawował na większym biuście). Krój misek lekko podobny do Frei Antoinette. Mostek dość wysoki i szeroki. Fiszbiny wąskie i na mnie idealne, jak na miarę. Miskowo ok, z lekką Freyową zmarszczką. Całość b. wygodna, nic się nie wbija, nie obciera. Ramiączka bardzo długie. Kształt okrągły.
      • ptasia Olivia 30e ruby (sample) 05.10.10, 10:05
        Olivia w kolorze ruby - samplowym, wiśnia przeszywana czernią (mrau). Obwodowo, miskowo i kształtowo idealny na moje 72/76/93. Efekt b. podobny jak w Fantasie Evie, którą b. lubiłam, ale ma od niej nieco większe miski (w Evie celowałabym obecnie w 30f): wysoko uniesiony biust + kulki. Podobnie jak w Evie, mostek ma tendencje do dziabania. Materiału lepiej nie głaskać, bo w dotyku jest jak włosiennica ;) (na szczęście tylko na zewn). Pomijając te 2 drobne szczegóły, jestem zachwycona, szczeg. że za 6 funtów ;) (eBay).
      • ptasia Re: Anna 30e (czarna) 25.10.10, 09:19
        no i się po 1szym praniu trochę rozciągnęła, mogę już nosić bez przedłużki, ale wciąż jest to najściślejsza Fantasie, jaką znam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka