Dodaj do ulubionych

FANTASIE 2

18.09.08, 19:21
Wątek poświęcony stanikom firmy FANTASIE - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero
planujemy kupić.

Staniki i kostiumy kąpielowe FANTASIE dostępne są m.in. w sklepach: Avocado,
Bellissima, Biel.pl, Bravissimo, Brastop, Figleaves, Upliftedlingerie.

Link do poprzedniego wątku:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510935
Stary wątek przekroczył 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W STARYCH
WĄTKACH, gdyż powoduje to problemy techniczne.
Obserwuj wątek
    • madzioreck Smoothing 4530 18.09.08, 19:28
      Zakupiłam i przetestowałam Fantasie Smoothing 4530 rozmiar 36G. Wcześniej
      pisałam w superlatywach, ale mój entuzjazm osłabł. Stanik jest generalnie super,
      tyle, że na moim poddającym się grawitacji biuście nie sprawdza się na dłuższą
      metę. W pierwszym momencie - super, mogłam skakać, wszystko trzymało się na
      swoim miejscu. Jednak po kilku minutach noszenia zaczął się załamywać dół
      miseczek, tuż przy fiszbinach. Obwód trzyma, jest dość ścisły (max naciąg 94
      cm), dodatkowo na górnym obwodzie silikon. Kupiłam go do ślubu, podejrzewam, że
      po całej nocy nie będzie się nadawał do noszenia bez ramiączek - co najwyżej
      będę mogła nosić jak halterneck.
      Jeszcze jedna uwaga - przy tym rozmiarze nie wystaje z spod sukienki - mam
      kieckę z gorsetem, bez ramion, bałam się, że będzie wystawał, ale nie.
      • madzioreck Re: Smoothing 4530 przetestowany ekstremalnie 08.10.08, 15:59
        W ostatni weekend wychodziłam za mąż. Smoothinga przetestowałam na weselu i
        poprawinach. Trochę z jednym ramiączkiem, trochę bez, a poprawiny całe bez, bo
        kiecka bez ramion. Mimo załamywania się miseczek, mój biust przetrwał na swoim
        miejscu wiele godzin, a szalałam porządnie :) Pewnie nie bez znaczenia jest
        fakt, że sukienki miały dość dość sztywne gorsety na fiszbinach, dobrze
        zasznurowane. W każdym razie jestem całkiem zadowolona, chociaż po cienkie
        bluzeczki i sukienki raczej się u mnie nie sprawdzi.
    • azymut17 Mariette Bamboo 19.09.08, 13:22
      Przepraszam, dopiero teraz zauważyłam nowy wątek o Fantasie (w starym już się
      dopisałam...). Przekopiuję zatem recenzję podbijając wątek.

Stałam się niedawno szczęśliwą posiadaczką tego stanika w rozmiarze 30 FF, a
      ponieważ o Mariette nie znalazłam wiele, postaram się go zrecenzować.

Na początek kolor - nie wiem, czy bamboo to ma być bambus, bo w niczym go nie
      przypomina. Jest zdecydowanie ciemniejszy niż na zdjęciach, ale jaśniejszy niż
      typowy beż. Ja bym go nazwała kawa z mlekiem. No i podoba mi się niezmiernie, bo
      jest idealny pod białe bluzki - mam jasną karnację.

Ramiączka niestety grube (2 cm), rekompensuje wizualnie to trochę haft idący od
      miseczki.

Obwód - tu pojawiają się schody, bo już przy pierwszym założeniu poczułam, że
      jest luźny (mam 71/97), ale myślałam, że to efekt ciągłego noszenia Arabelki 60
      F (mocno przymałej w miseczkach). Ponosiłam go tydzień, dwa razy uprałam i
      wymiary ma następujące: na luźno 60 cm (od haftki do haftki) a przy lekkim
      naciągnięciu już 75. Niedługo więc czeka go podszycie.

Miseczki ma wg mnie standardowe, choć nie mam wielkiego doświadczenia. Kupiona
      równocześnie Freya Maisie 30 FF ma miseczki co najmniej o rozmiar większe.
      Jednak cały czas mam trochę pustego miejsca u góry miseczek (czekam na dalszą
      migrację).

W noszeniu jest bardzo przyjemny - nic obecnie nie przeszkadza. Na początku
      miałam problem z fiszbinami uciskającymi mostek, ale odrobinę je wygięłam na
      stole do góry i jest idealnie.
      • azymut17 Re: Mariette Bamboo 23.09.08, 21:30
        > Miseczki ma wg mnie standardowe, choć nie mam wielkiego doświadczenia. Kupiona
        > równocześnie Freya Maisie 30 FF ma miseczki co najmniej o rozmiar większe.
        Co za chochlik jakiś? Chodziło mi o Millie (opisywanego jako dużomiseczkowiec).
        • wielebnna Re: Mariette Bamboo 24.09.08, 13:26
          maisie tez wielkomiseczkowiec, wiec spokojnie
      • azymut17 Re: Mariette Bamboo 26.11.08, 23:14
        Moje przewidywania dotyczące rozciągliwości sprawdziły się, niestety. Mierząc od
        haftki do haftki luzem - 65 cm (czyli obwód nominalny) a po naciągnięciu - 86...
        Ramiączka również się rozciągnęły, ich elastyczność jest na tyle niska, że albo
        mam je naciągnięte tak mocno, że obwód zaczyna podjeżdżać, albo same spadają mi
        z ramion (co miało miejsce jedynie we wcześniejszych 80B i 75C).
        Na usprawiedliwienie stanika mogę jedynie dodać, że po wahaniach wagi obwód mi
        spadł do 69cm.
    • anetek_b Olivia 22.09.08, 09:29
      Ładny stanik, pięknie kształtuje
      • 2tea Olivia 02.01.09, 15:07
        Kupiłam dla mamy 32DD cappucino(75/91). Stanik pięknie leży i jest
        w sam raz, pomimo, że obawiałam się, że będzie za duży. Miseczki
        idealne, obwód też. Ciaśniejszy obwód mógłby być za ciasny.
      • pineapplegirl Re: Olivia 15.02.09, 20:19
        Również ma Olivię Cappuccino, był to mój pierwszy stanik po nawróceniu i nie żałuję. Jest bardzo wygodny, mnie nic nie uwiera i nie gryzie, staniczek dobrze zbiera z boków i wypycha do przodu.
        Przy wymiarach 73/91 zwykle nosze rozmiar 30F a Olivię kupiłam 30e i jest w sam raz. Po 2 tygodniach zaczął bułkować pod pachami, ale mimo tego jest ok. Obwód rzeczywiście rozciagliwy.
        • ellenell Re: Olivia 10.01.10, 15:36
          Miałam Olivię Capuccino przy wiekszym rozmiarze 32H (teraz po
          schudnięciu mam 30f / 30ff przez lużny biust). CUDOWNIE zbiera
          piersi i unosi. Miski dla mnie były ok, przy miekkich i kroplowatych
          piersiach (kupowałam na pewnym etapie chudniecia, więc jędrno ść
          pozostawia wiele do zyczeniaq i wtedy i dziś).
          Wniosek - przy "luznym biuscie" miski OK.
    • kura17 Lily i Rimini - prosba o rade! 24.09.08, 13:24
      moze ktos bedzie potrafil mi pomoc z wlasnego doswiadczenia ;)

mam problem z rozmiarem Lily i Rimini...
      nosze dobrze dobrane rio 32G, arabelle 30H oraz R&P isabella 32GG (ale ta jest
      na styk!). fantasie conspiracy 32G jest za male w misce, o rozmiar lub dwa (nie
      wiem, bo nie mierzylam innych ;)

marzy mi sie lily (balkonil ALBO full cup) i rimini (ale balkonik!!)
      czy jest szansa, ze lily 32G bedzie na mnie pasowac? lub lily 32F (takie sobie
      aktualnie wypatrzylam). z tego co czytalam, to miski raczej standardowe (zle
      nowiny dla mnie ;). ma ktos porownanie z rio lub arabella?
      a rimini 32g (bo tylko do g sa balkoniki...)? czytalam, ze to raczej
      duzomiseczkowiec...

bede wdzieczna za rady :)
      • limonka_01 Re: Lily i Rimini - prosba o rade! 30.09.08, 23:04
        Jeśli chodzi o Rimmini, to możesz przyjąć, że miseczki ma prawie tak duże jak
        Rio. Natomiast Lilly niestety 32G może być za małe. Jest podobne do Conspiracy.
    • lasillaamarilla Bridgette plunge 30.09.08, 21:33
      Model już chyba nie produkowanych, ale na wyprzedażach można go jeszcze spotkać. Śliczny koronkowy plunge. Kupiłam w rozmiarze 32E i akurat nie trafiłam z miseczką, mierzyłam już też 32F i dalej za małe ;( Także generalnie można zaokrąglać o miseczkę w górę, oże to przez to usztywnienie. Generalnie mimo zamałości zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie i dalej vbędę szukać odpowiedniego rozmiaru. Obwód przy metkowym 32 miał w spoczynku 67 cm, a materiał raczej nie sprawiał wrażenie rozciągliwego i na moje 73 pod leżał w obwodzie bardzo dobrze.
    • lasillaamarilla Cally balconette 30.09.08, 21:36
      Kupiłam w rozmiarze 30FF. Generalnie staniczek śliczny i z bardzo milusiego materiału. O ile miseczka była idealna ( standardowo wypada ), o tyle niestety w obwodzie pierwszy raz strafiłam na ściśliwca i ledwo się zapinałam ( 73 cm pod ). 65 miała zmierzone na płasko 60 cm w obwodzie, więc radzę przy tym modelu nie zaokrąglać zbyt w dół.
      • fraylla Re: Cally balconette 30.09.08, 23:29
        W jakim kolorze Cally jest takim ściśliwcem?
        • eusha Re: Cally balconette 01.10.08, 13:54
          Ja mam Cally w kolorze 'vanilla' w rozmiarze 30F i faktycznie w
          porównaniu do Bell i Bridgette w tym samym rozmiarze jest bardzo
          ścisła. Na początku dech mi zapierało, ale po kilku dniach odrobinę
          się rozciągnęła i teraz jest OK.
          • irena.earl Cally i Belle - balkonetki 11.01.09, 10:59
            W takim razie najwidoczniej mam pecha. Moja śliwkowa balkonetka Cally 32F jest
            strasznym rozciągliwcem. Kupiłam ją jako używaną, to prawda, ale mimo wszystko
            stanik 32F nie powinien rozciągać się do 90 cm... W spoczynku ma 72 cm.

Z kolei biała balkonetka Belle 30FF aż takim rozciągliwcem nie jest - mierzony
            luźno ma 63 cm, a przy rozciągnieciu 80 cm. Kupiłam ją także jako używaną.

Jeszcze słowo o rozmiarach. Na moje 75/100 Cally 32F ma za luźny obwód i o jedno
            oczko za mała miskę. Belle 30FF ma idealny obwód, ale miskę o rozmiar za mała.
            Poluję na Cally i Belle 30G.
      • derenka Re: Cally balconette 12.12.08, 22:34
        allegro.pl/item504483833_fantasie_70g_seksowny_70ff_70ff.html
        czy to jest taki sam jak Ty masz?bo chce kupic i neiwiem czy na moje 76/98
        bedzie dobry.Pomocy!!! :)
      • abw-online Re: Cally balconette pytanie do irena.earl 22.01.09, 13:16
        Zastanawiam się nad kupnem rozmiaru 32F (96/98) i mam pytanie do ciebie.

Jaka jest głebokość mieczki w tym rozmiarze?

Mam Cally 34DD z głebokością miseczki 26 cm i jest ciut przymałe. zastanawiam się czy 32F byłoby takie samo i mam celować w 32FF?

Też zastanawiałam sie nad tym

allegro.pl/item504483833_fantasie_70g_seksowny_70ff_70ff.html

podobnie jak derenka, ale sprzedająca pisze, że głębokość miseczki to 28 cm. Mam M&S 32F z taką głębokością i jest trochę za duża miseczka.
    • madzioreck Cally full cup - pytanie 30.09.08, 23:34
      Wie ktoś może, czy ona przy dużych rozmiarach też tak ładnie zbiera i robi takie
      ładne piersi jak na zdjęciach? Tak mi się podoba... i jak ze ściśliwością obwodu?
      • amilos Re: Cally full cup - pytanie 01.10.08, 08:43
        moja mama miała cally fioletowe full cup w rozmiarze 40g (100/125) i ładnie
        zbierał i unosił, tylko fiszbiny nie dotykały mostka, wrecz opierały się na
        piersiach
      • kura17 Madzioreck :) 07.10.08, 20:57
        cally to scisliwiec! ja przy 79cm pod spokojnie sie zapielam w 30J...
        ... niestety miska byla za duza :( ale na Ciebie moze byc dobra!
        ja wlasnie usiluje sprzedac cally orzechowe rozmiar 30J... na forum
        kupie/sprzedam LB... nie mialabys ochoty? ;)
        zagladnij do mojej oferty, jak bys chciala, to mozemy jakos ponegocjowac o
        mozliwosci przymiarki (stanik jest w krakowie, tam mozna przymierzyc!)
        • madzioreck Re: Madzioreck :) 27.10.08, 16:23
          Hm, dopiero teraz po urlopach przeczytałam... stanik w Krakowie, a ja z Łodzi
          jestem :(
      • mrb62 Re: Cally full cup - pytanie 29.12.08, 14:19
        Moje wymiary to 87/118 i spokojnie wchodzę w model Cally full-cup 34HH,
        zapinając się na najciaśniejszą haftkę. Jednak ja nabyłam go na Allegro i był
        już używany, więc może w nowych faktycznie trzeba na początku trochę pocierpieć,
        ale potem się robi luźniejszy, chociaż Belle i Gabrielle są bardziej
        rozciągliwe. A dla mojego nieco budyniowatego biustu te modele są wprost
        wymarzone! Piersi wyglądają super i super się w nich czuję!
        • tfu.tfu Re: Cally full cup - pytanie 31.12.08, 17:28
          moja nowa całkiem cally full cum absolutnie żadnych cierpień mi nie przysporzyła
          :) rozciagliwa jest, niestety ;) ale cóż, to najwygodniejszy codzienny stanik na
          ziemi :)
          • madzioreck A jak z miseczkami? 09.01.09, 14:38
            Małe, duże, standardowe? Bo tak się przymierzam i się boję :)
            • madzioreck up! n/t 10.01.09, 16:34

• tfu.tfu Re: A jak z miseczkami? 11.01.09, 00:07
              cally ma ciut wieksze niż standard, tak o pół miski, może nawet mniej niż pół
              (mam wersję full cup), za to rozciągliwa jest :/ nie żeby tak szmatławie jak
              arabelka, ale się na 2 haftkę zapinam i chyba więcej się nie rozjedzie :)
              (arabelkę sobie mogę zawiązać po dokładnie 5 dniach noszenia :/)
              polecam z całego serca, stanik, którego ja na sobie w ogóle nie czuję! :)
              • madzioreck Re: A jak z miseczkami? 13.01.09, 20:55
                Dzięki:) Tylko doradź mi jeszcze, czy jak mi dużomiseczkowa Arabella Black 32J
                bułkuje a obwód mógłby być węższy, to Cally brać też 32J? (jestem gotowa podszyć
                obwód, byle się zmieścić w miseczkę - potrzebuję jeszcze rozwojowej:))
                • tfu.tfu Re: A jak z miseczkami? 13.01.09, 22:20
                  wydaje mi sie, że zmieścisz się z luzem ale ręki sobie nie dam uciąć, u mnie
                  arabelka była na styk a cally jak w galerii :) a obwód się trochę rozciągnie,
                  ale potem przestanie (mniej szmatławy niz w arabelce):)
                  • madzioreck Re: A jak z miseczkami? 19.01.09, 23:09
                    Ok, dzięki, to uceluję sobie to 32J :)
    • zazulla miseczki do K! 03.10.08, 18:43
      Model Kara i niestety, jako full cup. Ale zawsze to krok do przodu.

kara3.gu.ma/
      kara4.gu.ma/
    • plecionka Louise- recenzja 04.10.08, 21:15
      To moja pierwsza recenzja czegokolwiek na Lobby, wiec idealna nie bedzie, ale moze akurat ktoras forumka skorzysta choc troche:)
      Moja Louise jest w rozmiarze 34FF i nosze ja od troche ponad miesiaca praktycznie non stop (to moj jedyny stanik "ponawroceniowy"). Przy wymiarach 80/104 obwod jest dla mnie za luzny (juz po pierwszym tygodniu noszenia przeszlam z pierwszej haftki na ostatnia, a teraz obwod zaczal lekko podjezdzac do gory). Po zlocie wiem juz, ze przy nastepnych zakupach powinnam celowac w 32-jki, wiec scisliwosc Louise oceniam na przecietnia. W miseczkach jest dobra. Kupilam ja glownie dlatego, ze sposrod egzemplarzy dostepnych w tym rozmiarze w Intimo, byla najbardziej neutralna i wzorek nie przeswitywal spod jasniejszych bluzek. Ramiaczka (raczej szerokie, namierzylam 18mm) sa regulowane na calej dlugosci.
      Niestety, jest dosc wysoko zabudowana i przy moim wysoko polozonym biuscie pije mnie w pachy. Uciazliwosc tego zjawiska jest zmienna, ale zupelnie nie mam pojecia od czego to zalezy:)
    • monika_i allure tshirt bra 21.10.08, 00:07
      To moj pierwszy usztywniany stanik Fantasie i musze go pochwalic-
      ladny , wisniowy kolor, dobrze wyprofilowany, niskie boki, fiszbiny
      blisko osadzone, bylby doskonaly gdyby mial troche ciasniejszy
      obwod. jest wiec bardzo dobry.
      nosze 30E przy wymiarach 70/90
    • alex331 cally 70F, belle 70FF , anais 75F 21.10.08, 11:47
      To może i ja dodam swoja pierwszą recenzję na tym forum. Mam 3
      staniki fanatsie:
      - cally balkonetka w kolorze waniliowym rozmiar 70F, rozciąga
      się do około 80cm miseczka myślę, że typowe F ale ja już raczej
      powinnam celować w FF, pięknie podnosi piersi i nie rozstawia na
      boki, haft powala mnie na kolana,
      - belle biały balkonetka w rozmiarze 70FF, bardziej ścisły w
      porównaniu z cally, ale to zdecydowanie małomiseczkowiec, powinnam
      raczej mieć G, również pięknie unosi biust,
      - anais (nie jestem pewna pisowni) różowy w rozmiarze 75 F
      (podszyty, 75 dla mnie za szeroki) miseczka szyta na 3, super
      zaokrągla biust , minus za zupełnie gładkie ramiączka, tak mi jakoś
      nie pasują do tego modelu, haft cudnie wygląda, zwłaszcza jak
      wystaje spod brązowej koszulki.
      Uwielbiam staniki fantasie, czuję się w nich super, odpowiada mi
      stylistyka, nie są zbyt „przeładowane” dekorami, hafty płaskie nie
      odznaczają się pod bluzką.
    • yaga7 Mariette - jestem na nie 27.10.08, 16:09
      Kupiłam dla mojej mamy - chciała cielisty stanik, więc po poczytaniu forum
      zdecydowałam się między innymi na ten model.
      No i klapa.
      Zarówno na mnie, jak i na mamie (mamy dość podobne wymiary) leży po prostu źle.
      Robi jakieś takie dziobo-worki, do tego brzeg miski nieładnie wchodzi w biust.
      Może taki jest efekt, jeżeli szerokofiszbinowiec założy wąskofiszbinowca.
      Na pewno nie polecę już mamie żadnych balkoników - Freya Antoinette leżała
      bardzo, bardzo podobnie.
      Mariette i Antoinette pewnie wrzucę do galerii na sobie, jeżeli jeszcze nie ma.
    • balbina_alexandra Re: FANTASIE 2 02.11.08, 14:53
      Już od dawna myślałam nad tym stanikiem, opinii w poprzednim wątku nie było za
      wiele, zdecydowałam sie zaryzykować, bo nie kosztował małej fortuny więc
      postanowiłam spróbować :) mam czarny, wzięłam rozmiar 30GG. Obwody od 30 ale do
      H. Ja mam pod biustem nieco mniej niż 70, w biuście około 100. Ten lezy
      idealnie. Obwód jak to zwykle u Fantasie jest na moje oko ścisły (ja mam jakieś
      68 cm), ma dość długie ramiączka, chyba będę musiała za jakiś czas coś z nimi
      zrobić. Mam dobre doświadczenia z gładkimi Fantasie - mam Tshirt bra, smoothing
      balconette, i allure smoothing, i mówiąc szczerze są to dla mnie najlepsze
      staniki pod obcisłe ciuchy. Nie inaczej jest z Anną - to naprawdę fajny stanik.
      Bardzo przypomina mi nieśmiertelne Tango II - które ja osobiście bardzo lubię -
      jest bardzo podobnie szyte. Bardzo mocno podnosi biust, dobrze zbiera z boków,
      ma ścisły obwód - myślę że to dobry zakup jako pierwszy stanik. To totalny
      unieruchamiacz! Biust ani drgnie :) trochę się bałam dziobowania, ale na moim
      biuście wygląda naprawdę bardzo fajnie - piersi są mocno uniesione, mają taki
      lekko zadarty kształt, ale naprawdę fajnie to wygląda. Podoba mi się i zostanie
      :) żałuję tylko teraz że nie zamówiłam gaci, bo jakoś tak na focie mi się nie
      podobały, a lubię jednak mieć komplety... no cóż, następnym razem :)
      • balbina_alexandra to było o Anna, zapomniałam w temacie napisać N/T 02.11.08, 14:55

• mrb62 Bella 04.11.08, 00:00
          Ja co prawda nawrócona/oświecona jestem od niedawna, ale już zostałam
          zadeklarowaną miłośniczką staników Fantasie. Szczególnie odpowiada mi model
          Bella w wersji Full Cup, bo już w balkonetce nie czuję się i nie wyglądam
          najlepiej, ale pewnie to w ogóle model nie dla mnie, bo nie udało mi się
          dopasować ani jednego z przymierzanych chyba z 10-u modeli Freyi. Moje wymiary
          to 87/117. Zaczęłam od rozmiaru 80GG i o ile miseczki leżą idealnie, to obwód
          okazał się nieco za luźny, może też dlatego , że kupiłam już używany na Allegro.
          Czyli raczej nie ściśliwiec i chyba wielkomiseczkowiec. Następny zakup 75HH tym
          razem nowy też z Allegro leży idealnie! Ma identycznie szyte miseczki jak Bella,
          ale zamiast charakterystycznego w różany wzór haftu na górze miseczek cały jest
          obszyty koronką. Nie znalazłam takiego modelu na stronie firmowej Fantasie, to
          chyba jakaś starsza seria. Może któraś z Was wie, jak się ten model nazywa?
          Kolejna Belka też w rozmiarze 80GG, ale tym razem czarna, wychodzi nieco
          mniejsza niż beżowa, tak w miseczkach , jak i w obwodzie ( a może po prostu
          mniej używana, bo to też zakup z Allegro) Czy Wy też macie wrażenie, że w ogóle
          czarne staniki wychodzą nieco mniejsze, czy tylko mnie się tak zdaje?
          Podsumowując: mimo iż nie są to najbardziej finezyjne modele biustonoszy - dość
          zabudowana miseczka o standardowym potrójnym kroju( szew poziomy przez całą
          szerokość i pionowy przez dolną połowę), monochromatyczne ( białe, czarne,
          beżowe albo różowe), ze zdobień haft na górnej połowie miseczki, kokardki
          pomiędzy fiszbinami i na ramiączkach, to jednak uważam, że wspaniale sprawdzają
          się jako biustonosze na co dzień: do pracy, biegania po mieście, porządków
          domowych itp. Kupowane z drugiej ręki nie rujnują też kieszeni: ja swoje kupiłam
          za 15, 25 i 45 PLN. Teraz czekam na nówkę w kolorze bamboo i rozmiarze 70JJ
          kupioną za 50 PLN. Bardzo jestem ciekawa, jak będzie na mnie leżał. Takiego
          rozmiaru jeszcze nie testowałam! Wrażenia opiszę. :)
          • mrb62 Re: Bella 05.11.08, 01:15
            Gabrielle
            Już znalazłam! Ten koronkowy model to Gabrielle z miseczkami Full Cap. Jak dla
            mnie trzyma piersi równie ładnie jak Belle, chociaż wizualnie może nie jest tak
            efektowny, szczególnie, że ja mam akurat model w beżowym kolorze. Za to
            upolowałam go na Allegro za 25 PLN łącznie z dostawą. Nówka! To dokładnie 10
            razy taniej niż w sklepie!!! :)
      • tfu.tfu Re: FANTASIE 2 31.12.08, 17:30
        też bardzo lubię, a na gatki zapoluj na ebayu :) ja swoje za niecałe 5 funciszy
        dopadłam ;)
    • mooh Gabrielle v. Olivia - PILNE, PLISSSSSSSSS 03.11.08, 23:24
      Muszę dzisiaj odesłać nietrafione zakupy i zastanawiam się nad
      Olivią (tą zieloną). Mam Gabrielle w kolorze wrzosowym 30DD (na
      68/86)i mam wrażenie, że już trochę jest za mała (choć według tebeli
      nie powinna), ale rozmiar większa byłaby już za duża. Gdyby Olivia
      miała większe miski, to byłoby to jakieś rozwiązanie. Gdyby była
      bardziej ścisła, to byłoby to jeszcze lepsze rozwiązanie. Czy któraś
      z Was mierzyła te dwa modele i ma porównanie?
    • gos.w SHANNON 08.11.08, 02:27
      postanowilam podzielić się moimi doświadczeniami z kupowaniem i mierzeniem
      staników, może komuś się przyda

moje wymiary 73/96
      jak dotąd najlepszy to właśnie Fantasie Shannon 65G kolor berry red:)

Był to moj pierwszy stanik po nawróceniu rozmiarowym, kupiony w Intimo
      Uważam ze jest to stanik absolutnie idealny, polecam naprawde gorąco (nie powiem
      ze każdemu polecam, bo pwenie są i tacy, na których nie pasuje)

Po kolei kupilam 65G i uważam, że byl to strzał w dziesiątkę, teraz jak ide do
      sklepu to mierzenie zaczynam zawsze od 65G i ewentualnie cos zmieniam, ale mysle
      ze jest to model o jak najbardziej standardowej rozmiarówce
      Wg katalogow jest to full cup, ale nie dajcie sie zwiesc nazwie, mieczki sa
      owcszem dość wysokie, ale nie ma on nic wspolnego z modelami takimi jak bella
      full cup. Jest proaktycznie taki sam jak Rio, które mam, tylko minimalnie wyzszy
      w mostku i w tym kąciku przy ramiączkach ale naprawde max 0.5 cm. Wielkość
      miseczek uważam za standardową.
      Uwaga, rewelacyjnie zbiera z boków! Naprawde cudownie! Myślę, że to dzięki
      takiemu szyciu od ramiączka w dół z boku miski. Oprócz tego ma też boczne
      pionowe fiszbiny. Na początku trochę się ich bałam, że będą uwierac, ale nic z
      tych rzeczy, one też chyba pomagają zbierać z boków. Moja teoria jest też taka,
      że dzieki tym bocznym fiszbinom przy naciąganiu obwodu fiszbiny w miseczka ani
      drgną- to jest wielka zaleta.
      Co do obwodu to na początku był bardzo dobry, bo jednocześnie bardzo ścisły i
      lekko rozciągliwy, bardzo wygodny i jednocześnie trzymający. Z czasem (noszony
      prawie non stop przez pół roku) rozciągnął się na trwałe dość mocno. Zwęziłam go
      (pod bocznymi fiszbinami tak ze producent by nie zauważył) i nosze dalej. Jest
      cudowny.
      Jedyna wada to, że ramiączka nie są regulowane na całej długości, ale jak mam
      sprzączke tam gdzie producent nie przewidzial, tak ze da sie ją przełożyc poza
      obszar regulacji bez zadnych zniszczeń- jedyne co to zeby teraz zwiekszyć
      ramiaczka trzeba ściągnąć stanik i się troche przyłożyć, ale żadnego szycia:)
      poza tym to nie przezkadza.
      Materiał obwodu i dołu misaczek prawie nieprzezroczysty, bardzo mily w dotyku,
      mocny. Gora miseczek przezroczysta z haftem- przepieknym. Ramiączka również
      haftowane z falbankami przy brzegach- do pokazywania:) Kolory i wzory cudowne,
      niepowtarzalne.
      Mam go juz troche a wcale sie nie opatrzyl i nie chce mi sie go ściągać.

Jedynym mankamentem była cena dosc wygórowana 225zl. Splukalam sie kompletnie,
      ale chyba byo warto.
      Jest to zdaje sie model z poprzedniej kolekcji wiec teraz mozna go kupić na
      wyprzedarzach w przystepniejszych cenach. Ja polecam serdecznie:)

• gos.w SMOOTHING 4515 multiway 08.11.08, 02:40
      postanowilam podzielić się moimi doświadczeniami z kupowaniem i mierzeniem
      staników, może komuś się przyda

moje wymiary 73/96
      jak dotąd najlepszy to właśnie Fantasie Shannon 65G kolor berry red:)

mierzyłam smoothing 4515 65G i klapa
      moze po prostu taki urok sztywnych staników, ale naprawde był paskudny.
      Na zdjęciach kusił ładną gładką linia biustu, wygladal na malo zabudowany, no i
      te przepinane ramiaczka
      w praktyce okazał sie kiepski, miski ogroomne- raz ze za duze rozmiarowo, to
      chyba model wielkomiseczkowy, a dwa ze potwoernie zabudowane segajace do
      obojczyka wystające spod wszystkiego. Gąbka też sie załamywała. ( Nie wiem jak
      by bylo w mniejszym rozmiarze, bo to byl ostatni w Intimo.) Fakt ze jestem niska
      i to pewnie tez dlatego, ale w porównaniu z kochanym shannonem teoretycznie full
      cupem, to ja dziekuje ze taka balkonetke. Paskuda! Pewnie znaczenie mial tez
      fakt ze mierzylam bezowy;)
      Zapewne na niektóre forumki bylby dobry, nie kwestionuje tego, ktos moze
      potrzebować własnie takie modelu (jak przedmowczyni o straplessie), ale nie
      dajcie sie zwieść kuszącym zjęciom na modelkach, bo rzeczywistość jest daleka...
      • yaga7 Re: SMOOTHING 4515 multiway - polecam 17.11.08, 14:50
        Jeżeli komuś - jak mnie - odpowiada linia Fantasie typu Smoothing i Allure, to z
        multiwaya też powinien być zadowolony, bo to jest to prawie samo tylko z
        przepinanymi ramiączkami.

Na Listkach piszą, że dobrze brać rozmiar mniejszy. Wzięłam 34F na 79/103.
        Allure mam 32G, smoothingi zwykłe mam 32g.
        Obwód luźniejszy od 32, co jest zrozumiałe, ale nie podjeżdża, zapinam się na
        ostatnią. Szerokie 3-stopniowe zapięcie.
        Wydaje mi się, że Multiway jest bardziej wycięty od Allure pod pachą, ale może
        to wynikać z innego rozmiaru.
        Niemniej jednak zostawiam, może się przyda ;)
        • madzioreck Re: SMOOTHING 4515 multiway - polecam 30.01.09, 22:49
          A czy obwód jest tak samo fajnie ścisły jak w 4530? Przy 78 pod mam smoothing
          36G i obwód jest ekstra, a przy tym wchodzę w G :) I czy też ma silikon na obwodzie?
          • beba2 Re: SMOOTHING 4515 multiway - polecam 26.03.09, 19:22
            Mam beżowego multiwaya. Przy wymiarach 73/96 w 30G się utopiłam, miska się
            załamywała i był prawie z golfem. Kupiłam 30F i jest idealny, i wcale nie wydaje
            się być mocno zabudowany. Robi okrąglutkie piersi, moim zdaniem nadaje się pod
            cieniutkie obcisłe bluzki. Ale ja kocham bezszwowy typ, wiec moze jestem
            nieobiektywna do końca. Trzyma wszystko na swoim miejscu, natomiast obwód pod
            pachą, a właściwie juz na plecach trochę się zwija. Minus za brak fiszbiny
            bocznej - byłby o wiele bardziej stabilny. Nie posiada silikonu na obwodzie, jak
            dla mnie na całe szczęście :)
    • puellapuellae Gabrielle balkonik 09.11.08, 09:34
      Klasyczny koronkowy stanik, taki jak lubie;) Mam dwa, w kolorach
      blossom i bialy. Oba moim zdaniem zaliczyc mozna do obdowdowych
      scisliwcow, chociaz bialy jest ciut bardziej scisly od rozowego (
      oba noszone mniej wiecej tyle samo ). Bardzo ladnie zbiera piersi,
      wybiera wszystko spod pach i tak mocno wsytawia do przodu-zaden inny
      stanik mi tego nie robil. Wielkosc miseczek w normie. Koronki mile i
      nie gryza. Moj faworyt, bo w zadnym staniku jak dotad moje piersi
      nie byly takie duze i nie mialy takiego super ksztaltu;)
      • luincir Re: Gabrielle balkonik 08.01.09, 18:32
        Dziś dotarła do mnie moja druga Gabrysia, tym razem biała (mam czarną). Jest równie mięciutka i wygodna jak czarna, jedynie nie podoba mi się, że obwód jest zrobiony z innego materiału: w czarnej tkanina była trochę grubsza, mniej śliska i przede wszystkim, mniej elastyczna, natomiast w białej jest gładka, cieńsza i bardziej rozciągliwa. W efekcie obwód białej po założeniu podjeżdża mniej więcej podobnie, jak w czarnej po ośmiu miesiącach codziennego noszenia. Nie mam go na karku, da się przeżyć i na pewno nie powinno to odstraszać pań noszących obwód 65 normalnie, ale ja pod biustem mam właśnie 65 cm i miałam nadzieję ponosić ten stanik chociaż ze dwa, trzy miesiące na najciaśniejszej haftce (czarna była ścisła bardzo długo). Dodatkowo, przy podskokach biust sprężynuje - to efekt, który występuje w elastycznych stanikach niezależnie, czy obwód jest dobry, czy ciut za luźny. Spróbuję go podszyć, bo lekkie podskoki w górze miski ujdą (wszak to nie sportowiec), ale sprężynowania nie zniesę. To samo miałam w Smoothingu w kolorze blush, natomiast w czarnym już nie. To ciekawe, bo Avocado też ma czarne staniki ściślejsze, niż te w innych kolorach.
    • lawendowata Fantasie Sophie 10.11.08, 11:27
      Kupiłam dla mamy. Bardzo ładny na żywo :) wysłałam zdjęcia do galerii :)
      • pineapplegirl Re: Fantasie Sophie 15.02.09, 20:42
        Też mam śliczną Fantasie Sophie model Padded Plunge Bra 6614 rozmiar 30F moje wymiary 73/91. Jest to model który tą dolną część miseczki ma taką pogrubioną miekką cienką gąbeczką (paddet). Bardzo ładnie zbiera biust z boków i robi sliczny dekolt (plunge). Wysokość mostka 5cm. Ramiaczka regulowane do połowy, na przodzie ozdobne, szerokości 2cm. Na miseczkach bardzo ładne delikatne haftowane kwiatuszki. Miseczki oceniam na standardowe, obwód w spoczynku 61cm (najwęższy) po rozciągnięciu 85cm max.
      • boziaj Re: Fantasie Sophie Mink (side support) 03.06.09, 16:11
        bardzo ładny, beż o chłodnym odcieniu z białymi kwiatkami
        bardzo ładnie zaokragla i jest nieco ściślejszy od wersji kremowej
        IMO miski trochę mniejsze niż standardowe Fantasie, ale chyba nie na
        tyle, zeby uznać za małomiskowca
    • mag-ia1 Re: Gabrielle jaki rozmiar na 72/90 14.11.08, 17:54
      moje wymiary 72/90 jaki powinnam wziąć rozmiar 30E, czy 30F?
      • jbb-jbb Re: Gabrielle jaki rozmiar na 72/90 15.11.08, 21:24
        Ja przy wymiarach 75/91 wybrałam 30F białe i było idealne (ściśliwe bardzo ale
        po miesiacu jest super). Na początku miseczka odrobinę sie marszczyła u góry bo
        to był moj pierwszy stanik po nawroceniu :) ale po miesiacu juz przestała a
        biust jest swietnie wyprofilowany.
    • m_oments FANTASIE Rimini zielone - kolor jest piękny 26.11.08, 12:11
      Udało mi się kupić Fantasie Rimini w kolorze zielonym, i jestem
      zachwycona;
      Wziełam 30FF przy 74/97 i jest idealny, rozmiar wiekszy byłby juz za
      duży, kolor świetny, biust lekko rakietujący, ale pod bluzkami lekko
      zaokrągla się;
      Komfort noszenia, wygoda - kształtu nie nadaje "jabluszek" a
      zostałam fanką Rimini:D
    • fiu_bziu Smoothing różowy a porcelain blush panache - kolor 07.12.08, 19:28
      Mam nietypowe pytanie. Otóż poluję na różowy smoothing z allegro, ma to być prezent. Chciałam do niego dokupić majteczki do kompletu i niestety oryginalne Fantasie są dosyć drogie, natomiast mnóstwo jest teraz przecenionych dołów od panaszowego Porcelain blush. Czy kolory tych dwóch modeli są zbliżone, czy rażąco się różnią? Czy taki zestaw ma szansę kolorystycznie pasować?

Być może któraś z forumek zna oba modele i może mi takiej porady udzielić? :)
    • kizombalover Rozmiar Shannon? 04.01.09, 13:45
      Chciałabym zamówić Shannon dla koleżanki, ma Belle balkonik złoty 32FF z którego
      jest bardzo zadowolona, czy Shannon brać ten sam rozmiar?
      Z góry dziękuję za pomoc.
      • kryklu Re: Rozmiar Shannon? 05.01.09, 00:21
        Nie. Belle to mało- a Shannon to wielkomiseczkowiec. Radziłabym
        zamówić Shannon w rozmiarze 32F. Ale też Shannon ma bardziej
        rozciągliwy obwód, więc może lepiej 30G?
        A jakie wymiary ma koleżanka? Czy jest np. tłuściutka i w związku z
        tym bardziej ściśliwa?
        • kizombalover Re: Rozmiar Shannon? 06.01.09, 22:44
          Wymiary coś koło 75/98, ale ta Belle jest tak na maxa wypełniona, może by się
          coś większego jej zdało kupić... no nie wiem sama. Tłuściutka nie, ale
          szczuplaczek też nie.
          • kryklu Re: Rozmiar Shannon? 07.01.09, 00:25
            Myślę, myślę i nie wiem.
            Obwodowo 30 byłoby lepsze, ale Shannon jest chyba tylko do G, a 30G
            raczej będzie za małe.
            Z kolei 32FF miseczkowo może być dobre, ale luźne w obwodzie.
            Jeśli to się jakoś przyda: na moje obecne 72/102 noszę Shannon 32G,
            z podszytym obwodem rzecz jasna.
            Dobrze byłoby zmierzyć w stacjonarnym, albo zamówić np. oba te
            rozmiary, z odsyłaniem w planach...
      • agmani Shannon Black Berry 17.02.09, 19:30
        Szeroki!
        Na moje jakies 73 cm pod musialabym miec 28, ktorych jak wiadomo Fantasie nie
        produkuje. 30 SPORO za szeroka, od nowosci (i mierzona wieczorem). Miseczki tez
        spore, przy ok. 95 w FF echo dudni. I myslalam po zdjeciach, ze on bardziej w
        kolorze dojrzalego wina (albo wlasnie zurawiny), a ma elementy wscieklego rozu.
        Fiszbiny kompatybilne z freyowymi, troszke szersze, ale typ freyowy moze nosic.
        Material w sumie fajny.
        Odsylam i czekam na Cally Plum, bo cos w tych tonach by mi sie przydalo, a
        freyowa Matilda to nie do konca to.
      • magdalenka107 Re: Rozmiar Shannon? 26.07.09, 15:03
        A ja mam Shannon w rozmiarze 65F i jest za mała:( Na większej piersi
        bułkuje. Standardowo noszę 65FF ale w związku z tym że miał to być
        wielkomiseczkowiec wzięłam mniejszą i pudło. I jak tu dojść do
        ładu...;)
        • ptasia Re: Rozmiar Shannon? 26.07.09, 20:09
          A dla mnie naprawdę 30f jest dobre (zazwyczaj noszę 30ff, i takie mam np.
          Fantasie Evie - z lekkim luzem). Myślę jednak, że może to być kwestia tego, jaki
          kto ma kształt: u mnie krople, niepełne u góry, i zezujące na boki, i dlatego
          imho rozmiar mniejszy jest lepszy.
          • magdalenka107 Re: Rozmiar Shannon? 26.07.09, 21:38
            :)Czyli potwierdza się zasada: co biust to gust;)
    • nowokaina123 Re: FANTASIE 2 05.01.09, 16:30
      Mam pytanie do znawyczyn Fantasie. Podobaja mi się takie modele:
      gabrielle, anya (fauve) i amelie (fauve). Niestety, moge kupić tylko
      jeden. Który byście poleciły? Który jest najwygodniejszy? Najlepiej
      zbiera? No i ktory ma najściślejszy obwód?
      • kryklu Re: FANTASIE 2 07.01.09, 00:04
        Który byście poleciły? Który jest najwygodniejszy? Najlepiej
        > zbiera? No i ktory ma najściślejszy obwód?

Gabrielle. Zdecydowanie! I jest tańsza.
        Strasznie Cię molestuję ;) Jeśli się zdecydujesz na Gabrielle, a nie
        będziesz z niej zadowolona, będę się musiała ukrywać przed Tobą :)
        • limonka_01 Re: FANTASIE 2 07.01.09, 01:03
          Anya ma małe miski i piersi rozstawia na boki. Amelia jest niezwykle wygodna, ale ma luźny obwód i jest bardziej zabudowana od Gabrielle. Gabrielle, to bardzo udany model.
          • yaga7 Re: FANTASIE 2 07.01.09, 08:04
            Moja Amelia nie ma luźnego obwodu. Przy 79 pod mierzyłam 32 i 34, zostawiłam 34
            jako bardziej wygodny.
            Z kolei na mnie lepiej leży Amelia niż Gabrielle ;)
          • rudaa26 Anna? 26.01.09, 16:02
            Przeszukałam całe forum i znalazłam raptem jedną wypowiedź na temat
            tego biustonosza, która szczerze powiedziawszy niewiele mi pomogła.
            Wyczytałam w tabeli dużo- i małomiseczkowców że jest to model z ciut
            większymi miseczkami. Mój rozmiar to 30 GG przy wymiarach 72/97.
            Znalazłam na allegro ten model w rozmiarze 30G czy myślicie że warto
            byłoby zaryzykować? Proszę o pomoc ;-)
            • tfu.tfu Re: Anna? 27.01.09, 12:35
              Anna ma standardowe miseczki moim zdaniem, za to jest ściśliwa (jedyny stanik
              fantasie, który bym mogła kupić rozmiar większy w obwodzie pod ;)) jesli masz
              piersi niepełne u góry, to mozna ryzykować, bo anna bardzo ładnie kształtuje, a
              wtedy wypełnisz górę (u mnie wciąż jeszcze luz na górze).
              mam nadzieję, że pomogłam
              • roza_am Re: Anna? 27.01.09, 13:53
                Na mnie też Anna zrobiła wrażenie normalnomiskowca. Ta opinia o dużych miskach
                bierze się pewnie z tego odstawania materiału na górze miski.
                Na 72 cm pod biustem mierzyłam obwód 32 i spokojnie zapinałam na najciaśniejsze
                haftki (ale bez nadmiernego luzu). W 30-tkach już nie ma dla mnie misek, więc
                nie mogę porównać obu tych obwodów.
                • rudaa26 Re: Anna? 27.01.09, 14:48
                  Hmm no to muszę sobie darować Annę, a taka ładna ;-(
                  • roza_am Re: Anna? 27.01.09, 15:20
                    Wiesz, mnie w realu jej uroda rozczarowała :(
                • tfu.tfu Re: Anna? 27.01.09, 15:47
                  może to od koloru też zależy? moja biała jest ściśliwa :)
                  • roza_am Re: Anna? 27.01.09, 20:54
                    Ja też białą testowałam. 70-tka była ciaśniejsza od Pollyanny, ale luźniejsza od
                    Tango, mniej więcej porównywalna z Rio. Być może 65 (gdyby istniała w HH) byłaby
                    dla mnie za ciasna.
                    No, ale dla mnie w ogóle jakieś 67,5 powinno dodatkowo istnieć :)
                    • tfu.tfu Re: Anna? 27.01.09, 21:27
                      lobbować, lobbować ;):P
                      ja w ogóle się noszę z zamiarem napisania ładnej prośby do fantasie o plandże.
                      dla mnie fantasie to najwygodniejsze staniki we wszechświecie (Effuniaka nie mam
                      :P), więc marzy mi się plandż w typie amelie ;)
                      • nathd Re: Anna? 26.11.09, 20:28
                        Ja się rzuciłam na Anne 32FF (noszę 30H/32G) no i okazało się, że zdecydowanie
                        normalnomiseczkowa (czyli nie na mnie) ;p Za to obwód przyjemnie ścisły.
                        Przynajmniej w wersji czarnej :) Testowane na 32FF i 36H. Bardzo ładnie
                        kształtuje biust,
        • nowokaina123 Re: FANTASIE 2 08.01.09, 19:18
          kryklu napisała:

> Strasznie Cię molestuję ;) Jeśli się zdecydujesz na Gabrielle, a
          nie
          > będziesz z niej zadowolona, będę się musiała ukrywać przed Tobą :)

Tak będzie ;)
          Tym bardziej, że zamierzam ją zamówić w UK (przy okazji: clara-
          olivia - to dobry sklep?)- i będzie to mój zakupowy debiut
          zagraniczny ;)

Kryklu - na Twoją odpowiedzialność ;)

A moze zachęcisz mnie jeszcze do jakiegoś stroju kąpielowego - z
          Fantasie (może znasz seattle?)? innej firmy?
          • kryklu Re: FANTASIE 2 10.01.09, 22:17
            Pamiętaj, koniecznie kup model "underwired balcony bra
            6323". Żebyś się nie nacięła na "bra with side support" -
            balkonikopodobny, nie fullcupowy, ale robiący o wiele gorszy kształt.

O sklepie clara-olivia nic nie wiem.

Ze strojów kąpielowych mam tylko Jelly bean (Frey'i) w kolorze
            arbuzowym. Świetnie się sprawdził nad morzem.
            I tu mała uwaga: jeśli nie masz rozłożystych bioder, możesz kupować
            kostium (jednoczęściowy) w rozmiarze stanikowym, a jeśli jesteś
            gruszka lub masz dorodny brzuszek kup obwodowo większy z przeliczoną
            miseczką.

• nowokaina123 Re: FANTASIE 2 11.01.09, 10:14
              kryklu napisała:

>> I tu mała uwaga: jeśli nie masz rozłożystych bioder, możesz
              kupować
              > kostium (jednoczęściowy) w rozmiarze stanikowym, a jeśli jesteś
              > gruszka lub masz dorodny brzuszek kup obwodowo większy z
              przeliczoną
              > miseczką.
              >
              >
              Krylku, dzieki
              ale tego kawałka o stroju nie łapię chyba :/
              jestem gruszka raczej, niestety, więc jesli moj rozmiar to 30FF, to
              mam kupić 32E? (jednoczęsciowy, tak? bo bikini normalnie - 30FF i do
              tego szorty 12 - jesli nosze rozmiar 38/40? )
              >
              • kryklu Re: FANTASIE 2 11.01.09, 12:03
                Pytanie czy jesteś gruszką obiektywnie czy subiektywnie? Ja
                obiektywnie jestem bardzo gruszkowa - biodra szersze od biustu o ok
                15cm. Kiedy nosiłam stanik 30G, najpierw kupiłam kostium Panache
                Illusion (pięknie spłaszcza brzuch!)- jakoś się wcisnęłam, ale
                zdejmując, prawie zdarłam sobie skórę z bioder. Kolejny jakiś
                Fantasie 32f był lepszy ale wyglądałam jak baleron. Dopiero Jelly
                Bean 34E okazał się strzałem w dziesiątkę. Początkowo myślałam o
                zwężaniu wewnętrznego stanika, ale okazało się to niepotrzebne.
                Najzabawniejsze, że od początku wiedziałam o tym (z wątków o
                kostiumach kąpielowych) ale nie uwierzyłam.
                Poczytaj, obmierz się, przemyśl :)
              • kryklu Re: FANTASIE 2 11.01.09, 12:04
                bo bikini normalnie - 30FF i do
                tego szorty 12 - jesli nosze rozmiar 38/40? )

TAK
    • black-cat Kara 05.01.09, 17:55
      Mam pytanie - jak Kara ma się do arabelki? Arabelki w ciemno kupuję
      70 HH - są idealne. Tango II - 75 H, Siennę czerwonoczarną - 70 JJ
      (noszę z przedłużką, Antośkę Freyi - 75 HH, Eleanor Raisin - 70HH.
      No właśnie ... i jak Kara ma sie do tego:)?
      • black-cat Kara 06.01.09, 13:45
        Buu, nikt nie ma Kary?
      • kizombalover Re: Kara 06.01.09, 22:42
        joankb z tego co pamiętam, ma Karę (nie wiem, co zbroiła ;-P) w swoim
        standardowym rozmiarze, skrobnij do niej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka