Dodaj do ulubionych

FANTASIE 2

• yaga7 Helena balconette 12.10.10, 10:23
      To moje fyfnaste co najmniej podejście do balkoników i strzał jest mega trafiony. Zwykle balkonetki robią mi dzioby albo noski, a Helenka ładnie kształtuje w kulki, podobnie leży na moim biuście, jak Paris Miss Mandalay.
      Miałam wcześniej Helenkę 34G, ale ta była za duża i dlatego nie mogłam ocenić jej potencjału (zresztą mam do sprzedania w przepięknym fiolecie), a teraz wzięłam 32G i pasuje doskonale.
      Coś czuję, że ten fason będzie jednym z moich ulubionych. Co ciekawe, inne balkonetki fantazjowe już tak dobrze na mnie nie leżą.
      • kulka_kulkowa Helena balconette a Elodie, Rimini, Shannon 25.10.10, 00:38
        Jak ta Helenka wypada miskowo?
        Przymierzam się, żeby kupić mamie i nie wiem, w jaki rozmiar celować. Mama z Fantasie ma tylko side supporty: Rimini (czarne i brązowe) i Elodie (szarą) w 34E (acz Elodie jest mocno na styk). Shannon 34E była mocno za mała, a 34F ciut za duża.

Jakby ktoś miał porównanie, to mama ma też czarną 34F Georgie Keia i niekompatybilną 34F biała Fryę Jolie - Helenka będzie miała miski większe/mniejsze?
        • arwena-g Re: Helena balconette a Elodie, Rimini, Shannon 25.10.10, 07:35
          Moja mama ma Helenę w 80F, a Savannah plunge i Freyę Mischę w 80FF. Myślę , że Helena , jak i inne balkonetki Fantasie ma lekko większe miseczki.
          • kulka_kulkowa Re: Helena balconette a Elodie, Rimini, Shannon 25.10.10, 18:55
            Arweno, bardzo dziękuję :)
          • kulka_kulkowa Re: Helena balconette a Elodie, Rimini, Shannon 19.11.10, 21:41
            No to teraz mogę się wypowiedzieć z własnego i maminego doświadczenia. Straszny rozciągliwiec ta Helenka! Albo do tej pory byłyśmy szczęściarami albo trafił się wyjątkowy luźniak. Mama z ok. 82 pod biustem od razu zapięła się najciaśniej, a ściskać się nie lubi. Michy duże. Resztę postaram się opisać w katalogu.
    • yaga7 Florence 23.11.10, 13:10
      Nowy model, miska do K.

Jest WIELKOMISECZKOWY. I śliczny.

Dotarł do mnie 32G - mimo, że z wymiarów i doświadczenia powinnam zamówić 32GG. Ale okazało się, że na pewno nie jest za mały, co więcej, mógłby być kapkę mniejszy.
      Obwód w normie, z tendencją do rozciągliwości, fiszbiny szerokie, ale nie wbijające się w pachę.
      Ładnie zbiera z boków i nie rozstawia, zaokrągla.

Ostatnią balkonetkę Fantasie mierzyłam dawno, dawno temu i wtedy nie leżała. Ten leży bardzo ładnie, foty wkrótce w galerii.
    • kulka_kulkowa Czerń i złoto, piszcie co to :) 14.01.11, 23:11
      Nabyłam ostatnio w lumpku za całe 3,50 pas do pończoch Fantasie w rozmiarze M. To komplet do stanika jak na tej aukcji: tnij.org/fantasiebg
      Wiecie może co to za model? Bo mnie to nurtuje, a to staruszek jakiś (na metce "Fantasie of England").

• excelsa Fantasie Evie - kwestia dołu 18.01.11, 21:42
      Witam!

Chciałabym spytać, czy któraś z Was ma/widziała majtki do Evie.

Chcę kupić dół w kolorze pewter i zastanawiam się nad fasonem. Problem w tym, że w internecie jako luxury thong egzystują dwa ich "rodzaje". Wydaje mi się to dziwne, ale według ebayowego sprzedawcy to zdjęcie, prezentuje właśnie luxury thong: cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=140459877471&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123. Napisałam, czy to na pewno właściwa fotografia, ale sprzedawca utrzymuje, że tak. Natomiast według innego luxury thong wyglądają następująco: cgi.ebay.co.uk/Fantasie-Evie-Luxury-Thong-Pewter-2247-/360186111795?pt=UK_Women_s_Underwear_Design_2&var=&hash=item92aef121c7.
      Na dodatek Fantasie chyba wypuściło inne rodzaje dołów u różnych kolorów Evie.

Będę szalenie wdzięczna za szybkie wyjaśnienie mi sytucji. Z góry dziękuję.
      • arwena-g Re: Fantasie Evie - kwestia dołu 18.01.11, 23:16
        Według katalogu Fantasie , w którym model Evie jest w kolorze białym są do niego trzy doły:
        klasyczne biefy, fluted short (z rozcięciami przy nogawkach) i luxury thong ( z rozcięciami, takie jak zalinkowane w pierwszym twoim linku). Ja mam briefy w kolorze czarno-niebieskim, ale co do koloru pewter , to szczerze - nie mam pojęcia.
      • ptasia Re: Fantasie Evie - kwestia dołu 19.01.11, 08:06
        mogło być tak, że do pewter zrobili inne majtki, mogło być też tak, że te z 2 linku to jakiś sample - wzór jest jak do Evie, fason wygląda na typowe thongi Fantasie.
        Ja mam np. majtki samplowe do Savannah, które mają naszyty listek. Na wielu zdjęciach katalogowych tego listka nie ma, ale na niektórych jest.
    • alex331 Smoothing srtapless 32FF beżowy 26.01.11, 13:08
      Smoothing strapless 32FF na 76/100.
      Obwód w ciasny. Miseczki standardowe. Wysoko zabudowane Trzyma na mur beton..
      Obwód 66/77 cm
      U/UU 17/36 cm
      Głębokość miseczki ok. 28 cm
      Bardzo dobrze się go nosi, nie zsuwa się ale z profilu wygląda jakby, biust był doklejony do klatki.
    • alex331 Fantasie Smoothing Moulded T- Shirt bra 32FF 04.02.11, 11:00
      Fantasie Smoothing Moulded 32FF
      Moje wymiary 76/100
      Kupiony jakiś czas temu, pod obcisłe bluzki. Bardzo wygodny, mostek odstaje, ale mierzyłam kiedyś 32G i miski były sporo za duże. Jest taki na styk. Bardzo fajnie podnosi biust. Ciasny, ale nie tak jak strapless w tym rozmiarze. Jak dla mnie miseczki i obwód w normie.
      Głębokość miseczki 27
      Obwód 68/82
      U 17
      UU 35
    • pau-27 Smoothing 4520 - jaki rozmiar? 08.03.11, 19:51
      Mam okazje kupić smoothing 4520, rozmiar 32G. Mam 77/102 i określony przez mahedę rozmiar 32G (ewentualnie 32GG, lub 30H), ale czytałam tu, że smoothing są dużomiseczkowe. No i nie wiem czy brać. Poratujcie! Jestem w okropnej sytuacji stanikowej i muszę coś szybko nabyć:(.
    • derenka JAk wypada Ava? 10.06.11, 18:01
      mial ktos?czy moze byc dobre 75G na moje 77/101? najbardziej boje sie o obwod. mierzylam fantasie veronica to chyba z tej samej linii i mierzylam 75F, w misce bylo ciut za male, ale obwod ok.
      • yaga7 Re: JAk wypada Ava? 16.06.11, 08:02
        Moim zdaniem będzie za duża w misce, Ava jest wielkomiskowa.

Ja mam 75FF na 78/104, jest na styk; Veronicę mam 75G i jest ciut duża (na górkę rozmiarową jest prawie ok).

Jeżeli uważasz, że 75F jest za małe, 75FF powinno być ok, bo w 75G myślę, że na pewno się utopisz.
        • derenka Re: JAk wypada Ava? 19.06.11, 13:03
          kurcze, szkoda ze nie napisalas wczesniej :( kupilam i faktycznie sie utoooopilam :/ moze sprzedam ja, lub zamienie sie z kims, ale szkoda mi bo staniczek wydaje sie fajny. Jakbys chciala sie pozbyc swojej avy 75FF to ja chetnie odkupię :)
          • yaga7 Re: JAk wypada Ava? 19.06.11, 13:21
            Wcześniej byłam na urlopie ;)

Avy na pewno nie będę się pozbywać - nawet jak mi się rozmiar zmieni, i tak się nie będę pozbywać, bo niewykluczone, że biust mi znów zmaleje czy urosnie i będzie dobra. A model jest fajny :)
    • kasia.winna Madeline Plunge Antique White 32F 05.07.11, 19:02
      Na moje 73/94 pasuje nardzo dobrze. Obwod trzyma, miski stadandowe.Zbiera co ma do zebrania i nadaje ksztalt zadartych noskow, akurat pod bawelniane koszulki.
      Uszyty jest z bardzo przyjemnego w dotyku materialu i starannie wykonczony choc bez szalenstw ozdobniczych - kokardki z cieniutkiej wstazki. Obwod i ramiaczka wykonczone niebieskimi petelkami. Miekki, nic nie gryzie. Szerokie na 2cm biale ramiaczka, pewnie szybko straca urode. Tyl z bialgo materialu bez wzoru.
      Kupilam rowniez figi do komplenu. Obszerne, ten sam przyjemny material.
    • kasia.winna Felicity Plunge Rose 32F 05.07.11, 19:10
      Kupiony razem z Madeline w ramach uzupelniania zasobow mieczakow na wakacje.
      Ten sam fason i wielkosc co Madeline. Tyl z takim samym wzorem co miski. W rzeczywistosci szare tlo jest ciemniejsze niz na zdjeciu. Material minimalnie sztywniejszy niz w Madeline, ale bez drapieznych instynktow.
    • zazulla Kara, Florence w większych rozmiarach 13.07.11, 09:25
      Czy ktoś testował te modele w okolicy 32JJ? Karę można upolować w fajnej cenie na ebayu, ale najbardziej interesuje mnie fioletowa Florence (pokazywana w galerii przez Yagę, ale w małym rozmiarze). Nie testowałam Fantasie w tej nowej rozmiarówce (do K).
      • yaga7 Re: Kara, Florence w większych rozmiarach 13.07.11, 09:31
        Na balkonetce masz 75K:

balkonetka.pl/katalog/bra/fantasie-florence
    • akubaga ELODIE Ice 75GG side support 03.08.11, 20:54
      Fantasie Elodie w kolorze Ice roz. 75GG side support
      Wg mnie miseczki w normie (pasuje na 81/109), obwód ścisły, wygodny, ładnie uszyty z porządnych materiałów. Nie ciśnie, nie gryzie - po prostu fajny stanik codzienny.
      Kształt biustu jest w nim okrągły z lekkimi "noskami" typowymi dla balkonetek fantasie (sprawdzone w mariette czy rimini).
      Pod cienką bluzką odznacza się ukośny szew, ale pod grubszą już go nie widać.
      Kupiłam w promocji przeceniony z 239 zł na 90 zł, więc tym bardziej jestem zadowolona z zakupu ;)
      • akubaga Re: ELODIE Ice 75GG side support 04.08.11, 10:02
        teraz dopiero zauważyłam, że w w poście wyżej nie poprawiłam sygnaturki - teraz moje wymiary są inne
    • ptasia Zoe 30e 04.08.11, 13:31
      miękki plunge, takiego fasonu z Fantasie jeszcze nie miałam. Wzorek kwiatowy, dość ciemny i gęsty, kolor jak rozgniecione maliny + haft austriacki. Śliczne ramiączka - wzorzyste, jak miski. Obwód w normie, ale jak na Fantasie dość ścisły. Miski - często z tej marki muszę brać miskę mniej (np. w Kristen, Olivii, w usztywnianym Smoothing bez ramiączek), tj. 30e, i tu też się to sprawdziło, choć być może na górkę się nie nada. Kształt naturalny, takie lekko zaokrąglone noski. Przede wszystkim nie wiem, jak oni to robią, ale szalenie wygodny, jak większość Fantasie w moim odczuciu zresztą.
    • 2bieguny Simone 36GG 03.11.11, 15:12
      mam ten stanik w wersji czrno-kremowej i mietowo-brązowej.
      Bardzo ładnie wygląda biust, stanik lezy dobrze, nawet dobrze układa się na niewielkiej asymetrii, mosze od 3 miesięcy, nie rozciągnła się prawie wcale.
      Moje wymiary 87-90/115, ale mam sporo tłuszczu na zebrach, obwód wpija się, na poaczatku trudni było wytrzymac, teraz przywykłam. Niestety mój biust nisko osadzony i górą raczej pusty kaształtuje dosyc nisko, co w grubszych rzeczach nie było dla mnie zauwazalne, a w takim dopasowanym sweterku z boku jednak rzuciło mi się w oczy. Mimo, ze wygodny, lezy dobrze, to jednak chciałabym, zeby podtrzymywał biust wyzej, mimo, ze lezy dobrze. W kwestii kształtowania będe szukac dalej. Podobno te modele tak nizej kształtują, z powodu cięcia poprzecznego miski.
      Materiał dobry, wykonanie dobre, porzadne. Zapięcie w moim rozmiarze na 2 haftki. Może gdyby były trzy, to mniej wylewałyby się moje wałki.
    • 2bieguny Savannah 36GG 03.11.11, 15:17
      w wersji plunge, w kolorze buraczkow-czarnym. Podobnie jak Simone taki sam obwód, tez stabilny, nie rozciaga się. Koronka bardzo ładna, mostek nieco gorzej układa się na asymetrii przeciagajac fiszbiny w strone większej piersi, w niektóre dni, większa piers od srodka bułkuje, w inne nie. Podobnie jak Simone układa mi nisko piersi, mimo, ze z boków zbiera dobrze, ale unosi srednio. Mogłoby byc lepiej. Zapięcie na 2 haftki. Moje wałki wychodza niestety. Kształt podobnie jak w Simone.
      Niby Fantasie najlepiej mi lezały i podobały mi się, ale jednak w celu robienia lepszego kształty będe próbowac czego innego.
      • 2bieguny Re: Savannah 36GG 03.11.11, 15:18
        Nie napisałam, ze dół miski jest nieco sztywniejszy, bo koronka podszyta inna tkaniną, a góra bardzo ładna koronka. Wizualnie piękny efekt. Boki czarne, ramiączka doscyc szerokie.
    • alex331 Anna 32G 01.02.12, 11:51
      Fantasie Anna 32G na 76/100

Mam ją w kolorze jasno nude. Bardzo fajny codzienniak, pod białe bluzki idealny. Miseczki w normie, obwód ciasny, noszę z przedłużką, inaczej się nie da. Bardzo wygodny i niewyczuwalny.
      Obwód: 65/77 cm
      U/UU: 16/34 cm
      Miseczka: ok. 29 cm
    • yaga7 Marie, Sharon 03.04.12, 07:37
      Przeklejam z katalogu:

Marie:

Stanik jest boski :)
      Mam w dwóch wersjach kolorystycznych, na 78/104 pasowało najpierw 34FF, potem 34G (bo zaczęłam lepiej wygarniać). Kształtuje świetnie, u mnie wychodzą raczej kulki niż noski. Wygodny, jeszcze się nie rozciągnął.
      Mam też doły, rozmiar L na 107 w biodrach, też wygodne i bez zastrzeżeń.

Sharon:

Mam 34G na 78/104. Jest na pewno luźniejszy od Marie, na tyle luźniejszy, że pewnie spokojnie weszłabym w 32. W porównaniu z Marie kształtuje ciut gorzej, robi większe noski i wydaje mi się, że ma też ciut większą miskę.
      Ale jest również wygodny i mam nadzieję, że bardziej się nie rozciągnie.

Dół L na 107 w biodrach pasuje doskonale.
    • cookies_77 Anna 34FF 05.06.12, 22:40
      Fantasie Anna 34FF biała. Chociaż czarna też kusiła ;)

Moje wymiary: 77/80/101 (ścisk/luz/biust)

Obwód jest OK, ładnie trzyma na pierwszej haftce. Jest super, nic nie dźga, nie ociera. Moim zdaniem jest bardziej ścisły niż luźny.

Miski też w porządku, chociaż jak pierwszy raz założyłam, to zdawało mi się, że są za duże/za małe/ki czort. Po regulacji ramiączek i wygarnianiu wyszło jednak, że mieszczę się prawie idealnie, a wrażenie za dużości/za małości wywoływały dwie rzeczy: podwójna warstwa materiału na górze miseczek, której brzeg ma tendencję do odstawania (chociaż na mniejszej piersi faktycznie miseczka jest odrobinę przyduża, ale odrobinę), oraz za wysoki dla mnie mostek, który mi się rozpycha między piersiami :D No łał, do tej pory nie podejrzewałam że moje piersi mogą tak ładnie się do siebie zbliżyć. Ogólnie mam wrażenie że staniczek ładnie zbiera z boków i wypycha w górę/do przodu. Kształtuje inaczej niż Freya i inaczej niż Fantasie Bridgette, nie są to dzioby ale też nie idealne jabłuszka. Biust jest fajnie uniesiony i hej, jak na balkonetkę z wysokim mostkiem robi niezły dekolt!

Biustonosz jest jak na mój gust bardzo ładny :) Gładki, z kwiatuszkiem między miskami i przy ramiączkach. Ramiączka gładkie i łatwo dają się regulować na całej długości, a to cenię, nie lubię się szarpać z tymi ozdobnymi ramiączkami.
    • cookies_77 Bridgette 32G 05.06.12, 22:41
      Mam 32G, wersję - ecru? kość słoniowa? na moje 78/101. I jest okej.
      Obwód trzyma rewelacyjnie, zapinam na pierwszą haftkę i nie jest ani ciasno, ani nie podjeżdża. Miseczki są ciut przymałe... Ale GG już by było za duże. Ot, nie noszę w górce i wygarniam odrobinę mniej entuzjastycznie ;)
      Mostek mógłby być niższy, ale jako że Bridgette nie zbiera do środka tak jak Anna, nie ma problemu z nachodzeniem na pierś czy uwieraniem.
      Wzornictwo, cóż, nie oszałamia, ale mogę z całą pewnością stwierdzić, że stanik nadrabia tym, że jest przewygodny. Jak mnie wszystko wkurza, drapie i irytuje, to zakładam właśnie ten ;)
    • olazdaleka Kara 34gg i Yvonne32h 07.06.12, 14:24
      Kara w wersji full cup, czarna z bialym haftem. Na 77/106 rozmiar 34gg jest ok, bylam przyjemnie zaskoczona tym ze jest tak scisly (w 32 chyba bym sie nie zapiela). Robi fajny ksztalt w profilu (okragly) ale niestety rozstawiana boki, jest to zdecydowanie biustonosz na pod sweter:) Koronka drapiaca.
      Ivonne wyglada ladnie na zdjeciach katalogowych, gdy wyjelam ja z paczki bylam nieprzyjemnie zaskoczona, jakos ta koronka na obrzezu misek psuje efekt. Niestety ale miseczki sa za duze, chyba nawet wiecej niz jeden rozmiar:(
    • yaga7 Rebecca 02.10.12, 16:55
      Myślałam, że będzie to klon Allure, Avy itp., ale to jednak ciut inny model. Na stronie Fantasie jest napisane, że obwód jest bardziej ciasny niż w innych modelach i to potwierdzam (ale w sumie Ava ma to samo), pasuje na mnie obwód 36. Wypada moim zdaniem wielkomiskowo, bo 36F jest na styku za dużości, ale miska mniej na pewno by była za mała.
      Miska nie jest tak sztywna, jak Ava, materiał jest bardziej miękki, można go zginać i wyginać. Natomiast jest nadal na tyle gruby, że spokojnie pod tiszerty czy obcisłe bluzki się nadaje.
      Kształt i podtrzymanie może niektórym nie odpowiadać, bo stanik nie zbiera zbytnio z boków i trochę działa jako minimajzer (ale nic nie ląduje pod pachą, bez obaw), aczkolwiek profil w miarę kulisty.
      Wydaje mi się, że będzie wygodny.
    • akubaga SHANNON black 75GG balconnet side support 11.11.12, 19:53
      Shannon 75GG balconnet side support w kolorze czarnym.
      Pasuje na wymiary 81/109, choć jest odrobinę mniejszy od Elodie Ice w tym samym rozmiarze. Kształt robi fajny, typowy dla balkonetek Fantasie. Obwód w porządku, wykonanie również. Szukałam czarnego codzienniaka na zimę i znalazłam :)
      Jedyne do czego mogę się przyczepić - 75GG nie jest takie ładne jak na fotkach sklepowych, bo góra miski jest nieprzezroczysta, więc opis sklepowy "Górna część miseczek wykonana z pięknego haftu" trochę wprowadza w błąd. Haft owszem jest, ale podszyty dość grubą czarną siateczką i wizualnie ginie. Może kiedyś odpancernię tą górę, bo to podszycie moim zdaniem jest zbędne.
    • yaga7 Esme 28.02.13, 15:56
      Mam w rozmiarze 36F, czyli tak samo jak modele typu Rebecca, czy usztywniane typu Page, Ava.

Plusy - przewygodny, dzięki bardziej centralnie położonym ramiączkom lepiej leży na ramionach (podobnie jak Rebecca), nic nie dziobie, nie wgryza się itp.
      Minusy - nie zbiera za bardzo z boków, trochę spłaszcza i nie robi takich wysuniętych kulek, tylko raczej coś bardziej w stylu naleśników ;) (brzmi gorzej niż wygląda).

Ale obecnie stawiam bardziej na wygodę niż te wszystkie kulki, dlatego osobiście jestem zadowolona i polecam jako fajny, codzienny stanik.
      • pierwszalitera Re: Esme 28.02.13, 18:51
        yaga7 napisała:

> Mam w rozmiarze 36F, czyli tak samo jak modele typu Rebecca, czy usztywniane ty
        > pu Page, Ava.

Z nieba mi spadłaś dziewczyno. ;-) Właśnie szukam miękkiego, gładkiego, chętnie full cupa i oglądam tą Esme. Jestem jednak kompletnie skołowana, bo w sklepie figleaves ten stanik opisany jest jako moulded, na Brastopie zarówno moulded/non-padded, jak i full cup/non-padded, w zależności od koloru, a ze zdjęć nic nie wynika. Istnieją więc dwie Esme? Jedna termicznie modelowana i jedna zupełnie miękka? Która to ta zupełnie miękka, powiewająca na wietrze, bo moulded nawet gdy non-padded, w stylu t-shirt bra to ja nie chcę.
        Jak mają się rozmiary tej Esme do standardowego rozmiaru brytyjskiego? I jaki rozmiar Effuniaka nosisz?
        • yaga7 Re: Esme 28.02.13, 19:21
          Przez te opisy ja też poczatkowo nie wiedziałam, o co chodzi i też myślałam, że jest usztywniany. Nie jest :) To jest termicznie formowana miękka miseczka. Nie wiem, czy miałaś w ręce Fantasie smoothinga w wersji balkonetki albo full cupa? Jak tak, to to jest coś takiego, tylko materiał w lekki prążek.

Natomiast pewnie nie pomogę, co do rozmiaru, bo obecnie mam duży rozstrzał rozmiarów i nie mam "standardowego" brytyjskiego rozmiaru.
          Freye balkonetki noszę 34GG, Freye halfy 34G z małymi bułkami, Freye longlajny 36FF.
          Cleo 36FF.
          Fauve w modelach plunge 34FF (!), w halfach 34G.
          Z miękkich effuhalfów 80FF wyrosłam, teraz potrzebowałabym 80G albo może 85FF.

Natomiast o dziwo Fantasie (Esme, Rebecca, Ava, Paige) pasuje w 36F, bułek nie mam. Może to kwestia jakiegoś innego szycia miski, nie mam pojęcia.
          Aha, moje wymiary to 78 ciasno / 105.
          • pierwszalitera Re: Esme 01.03.13, 09:07
            yaga7 napisała:

Ni
            > e wiem, czy miałaś w ręce Fantasie smoothinga w wersji balkonetki albo full cup
            > a?

Nigdy jeszcze nie interesowałam się tą marką i nie wiem jak wygląda, ale zamówiłam właśnie tą Esme i zobaczę. Wzięłam mój standardowy brytyjski rozmiar, chociaż kierują się tu rozmiarem halfcupowym. Gdyby miska była nieco większa, to się nie pogniewam, w zabudowanych stanikach potrzebuję chyba ciut więcej niż w otwartych half cupach, mój biust jest pełny od góry. Ech, nienawidzę tego kombinowania z nieznaną mi marką. ;-)
            • yaga7 Re: Esme 01.03.13, 09:18
              To daj znać, jak przyjdzie, jestem ciekawa, jak ją oceniasz.
              • pierwszalitera Esme czarny 32E 09.03.13, 21:20
                Dzisiaj przyszedł mój Esme. Pierwsze wrażenie - śliczny, minimalistyczny miękki stanik, porządnie wykonany, wizualnie bardzo mi się podoba.
                Obwód jest moim zdaniem jak na 70-tkę dosyć ścisły (74 pod biustem ciasno). W sumie nawet mnie to cieszy, bo potrzebuję tego stanika, jako alternatywy do stanika sportowego do tańca. Mój Shock Absorber dobrze się sprawuje jako unieruchamiacz, ale niesamowicie spłaszcza, do tańca wystarczy mi tylko dobrze dopasowny, nie za luźny full cup. Zobaczę, czy obwód będzie wygodny w użyciu codziennym, tu preferują luźniejsze staniki, na razie nie mogę nic na ten temat powiedzieć. Mierzyłam zresztą wieczorem, a o tej porze wolę i tak być bez stanika.
                Miskę nie uważam za szczególnie dużą, jest mi nawet ciut za mała. Znaczy górna krawędź minimalnie się wbija. Nie uważam tego za dużą wadę, u mnie wszystkie balkonetki i nieco niższe full cupy wbijają się krawędzią, naprawdę dobrze leżą tylko otwarte na górze half cupy. Esme leży w porównaniu do innych tak zabudowanych staników całkiem dobrze. Za wbiajanie winna jest może termicznie kształtowana forma miski zawężająca się nieco do góry. Możliwe jednak, że mój biust po zimie powiększył się o rozmiar, pół i 32F byłoby lepsze. Ciągle mam 95 cm i half cupy nie bułkują, ale biust jest pełniejszy od góry. Z drugiej strony wolę miskę lekko za małą, niż lekko za dużą i większa miska byłaby być może już za głęboka, a fiszbiny za szerokie, szerszych w żadnych wypadku bym nie chciała. W Effuniakach mam węższe.
                To, co bardzo mi się w tym staniku podoba, to profil. Stanik nie robi ciężkich kul, ale też nie spłaszcza, dopasowuje się do mojego kszałtu biustu, jednocześnie jednak podnosząc wysoko szczyt piersi, wyglądam jakbym miała sterczący biust nastolatki. ;-) Super. Jestem zadowolona z zakupu i myślę, że zainteresuję się innymi stanikami marki. Możliwe, że kupię Esme także w innym kolorze, ale sprawdzę najpierw jak zachowuje się w noszeniu.
    • korlat susanna 26.05.13, 20:39
      Czy któraś z Was ma może ten biustonosz? Moje aktualne okolice rozmiarowe to 32GG(panaszowe) i zastanawiam sie jak on kształtuje biust wlasnie w takich okolicach. Czy ktos mial jakiekolwiek doswiadczenia i moglby sie podzielic? :)
    • boogie_lass77 Rozmiar stanika kąpielowego a zwykłego 28.05.13, 21:49
      Jak ma się rozmiar staników w kostiumach Fantasie, które nosicie do rozmiarów noszonych przez Was zwykłych biustonoszy tej firmy? Niestety nie jestem w stanie na razie podać żadnych konkretnych modeli. Wiem, że mogą się one pod tym względem od siebie bardzo różnić, ale być może jest jakaś ogólna zasada, np miseczki kostiumów są zazwyczaj jak w wielko- czy małomiskowcach albo obwody mniej lub bardziej ścisłe.

Chodzi mi głównie o kostiumy jednoczęściowe i tankini.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka