onion68 Connie 15.01.09, 22:29 Bardzo proszę o opinie na temat tego stanika - ściśliwości/rozciągliwości, miski i ogólne. Zamierzam go kupić siostrze na imieniny, więc chciałabym dobrze trafić. Z góry dziękuję :) Odpowiedz Link
ally123 Re: Connie 16.01.09, 08:49 mierzylam 65E. Obwód dość rozciągliwy, miseczki standardowe, nie podnosiły biustu jakoś nadzwyczajnie, raczej naturalny kształt. Materiał był miły w dotyku. Odpowiedz Link
onion68 Re: Connie 27.01.09, 15:24 Przyszła i mogę powiedzieć, że przynajmniej rozmiar 32F oznacza i szeroki obwód i duże miski. Muszę wymienić. Odpowiedz Link
abw-online Re: Cally balconette - pytanie do irena.earl 23.01.09, 08:50 Ponieważ zależy mi na szybkiej odpowiedzi, wklejam jeszcze raz swój wczorajszy wpis, tym razem na końcu drzewka, aby łatwiej adresatka mogła go znaleźć :) Zastanawiam się nad kupnem rozmiaru 32F (96/98) i mam pytanie do ciebie. Jaka jest głebokość mieczki w tym rozmiarze? Mam Cally 34DD z głebokością miseczki 26 cm i jest ciut przymałe. zastanawiam się czy 32F byłoby takie samo i mam celować w 32FF? Też zastanawiałam sie nad tym biustonoszem allegro.pl/item527170055_fantasie_70g_seksowny_70ff_70ff.html podobnie jak derenka, ale sprzedająca pisze, że głębokość miseczki to 28 cm. Mam M&S 32F z taką głębokością i jest trochę za duża miseczka. Ta aukcja co prawda już się skończyła, ale szukam również na ebayu więc to nic straconego. Odpowiedz Link
irena.earl Re: Cally balconette - pytanie do irena.earl 24.01.09, 21:19 Dopiero dziś znalazłam twój wpis, mam nadzieję, że odpowiedź jeszcze się na coś przyda. Z moich pomiarów używanej Cally 32F wynika, ze głębokość miseczki to 27 cm. Odpowiedz Link
abw-online Re: Cally balconette - pytanie do irena.earl 27.01.09, 13:32 Dziękuję! Może jeszcze sie przyda, ale na razie zmieniły mi sie wymiary, więc muszę celować w inny rozmiar ;) Odpowiedz Link
likasia Belle v.Olivia 24.01.09, 12:23 Nabyłam na aukcji Belle full cup 32FF. Kolor niebieski, nie aqua tylko sporo ciemniejszy. Nigdzie takiego nie mogę znaleźć, więc pewnie z baaaardzo starej kolekcji. Strasznie mi się podobał. Niestety... Jest stanowczo za duży (Olivia 32F jest na granicy, lepsza w zasadzie byłaby FF, dlatego więc zdecydowałam się na Bellę FF). I biust w nim wygląda dziwnie. Jest rozstawiony na boki, wychodzi mi poza obręb tułowia, jakby chciał się schować pod pachy. Mierzyłam kiedyś, dawno temu Tango II i mam wrażenie, że efekt był podobny. W dodatku jest strasznie nisko, mimo maksymalnego skrócenia ramiączek. Czyżby to był szerokofiszbinowy stanik? Ale fiszbiny ma po zewnętrznej stronie, tylko o jakiś niepełny cm szerzej niż Oliwia! Od strony wewnętrznej zaczynają się dokładnie w tym samym miejscu. Po dogłębnej analizie wyszło mi na to, że winne jest szycie miseczki u dołu. W Belli jest zaokrąglona, powiedziałabym, że nawet "wyciągnięta" w dół, w Oliwii jest spłaszczona. I dlatego Oliwia tak ślicznie mi zbiera i wypycha w przód. Nie bardzo wiem, co to są kacze dzioby, ale to co Belle robi z moim biustem, jako żywo kaczy dziób przypomina. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Belle v.Olivia 24.01.09, 12:38 jeśli to full cup to po prostu jestes niekompatybilna z krojem :) ja sobie full cupy fantasie bardzo chwalę, cudnie wygladam, żadnych dziobów, pieknie zbiera z boków :) celuj w balkonetki? :) fantasie sa w teorii szerokofiszbinowe, w praktyce - dla mnie - są neutralne. gdyby panache miało takie nieelastyczne fiszbiny, nikt by pewnie nie narzekał ;) te z fantasie się nie rozciagają po prostu. Odpowiedz Link
mrb62 Re: Belle v.Olivia 27.01.09, 21:52 No właśnie, ja też nie potrafiłam zrozumieć narzekań na full-cupy Fantasie, bo ja akurat w balkonetkach wyglądam źle, ale po serii doświadczeń i lektur dochodzę do wniosku, że po prostu są biusty na jedne i drugie typy miseczek: ta z full-cupów jest niekompatybilna z balkonetkami i na odwrót. Dlatego już nawet nie próbuję kupować balkonetek, chociaż na modelkach wyglądają przecudnie, ale wiem, że na mnie to będzie masakra! Odpowiedz Link
likasia Re: Belle v.Olivia 29.01.09, 21:10 Do dziewczyn, którym odpowiadają full-cupy Fantasie: jesteście szeroko czy wąskofiszbinowe? Jakie staniki Wam odpowiadają? Bo chyba mrb62 ma rację, gdyż Olivia, będąca balkonikiem leży na mnie doskonale, świetnie zbiera. A ja jestem "freyowa". Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Belle v.Olivia 29.01.09, 23:43 Effuniak stwierdziła, żem szerokofiszbinowa - rzecz jasna ma rację :) chociaż fiszbiny w panaszach mi lądują na plecach. Ale fantasie leży super, a freya już mniej ;) w annie tez wyglądam dobrze, czuję się jednak najlepiej w cally, amelie (fauve) i allure: wszystkie trzy to full cupy. Odpowiedz Link
irena.earl Fern 25.01.09, 04:49 Mam na oku Fantasie Fern 30G. Wiecie cos o tym modelu? Moje wymiary to 73/100, z tym, że biust mam w kształcie raczej stożków niż półkul i szeroko rozstawiony. Teraz mam Cally 32F (miska na styk, obwód za luźny) i Belle 30FF (obwód ok, miska za mała) Odpowiedz Link
thorrey Re: Fern 25.01.09, 08:38 Fern jest siostrą bliźniaczką Willow w wersji ciemnej. Miski raczej duże, ale bo ja wiem, czy 30G wystarczy? Bo jeśli chodzi o obwód, to powinien być raczej w porządku. Ja na moje 72/97 noszę 70E, nie jest bardzo ścisły, ale ja taki lubię. Jeszcze wracając do wielkości miski, to sporo zależy od kształtu piersi. Trzeba pamietać, żę ten model ma poziome cięcie lekko w poprzek piersi oraz dolną część miski z grubszego materiału niż górna, przez co na piersi w kształcie stożków może robić dzioby. Mnie akurat taki krój bardzo pasuje, bo mam ładnie wypełnioną górę i dół stanika, ale wiem, że na Willow były narzekania właśnie za tendencję do dziobów. Dlatego też musisz spróbować, czy Ci będzie pasował. Osobiście Willow to mój najukochańszy stanik, świetna jakość, wykończenie bardzo staranne, bardzo trwały i co ważne, miękki i przyjemny w dotyku materiał, żadne tam "plastiki" . Fern też mierzyłam, podobne oduczcia jakościowe, ale przez pomyłkę przysłali mi 30DD zamiast FF i nie chciało mi się wymieniać. I polecam szorty do kompletu, jeśli możesz dostać, tak miłe i wygodne rzadko się zdarzają. Odpowiedz Link
v8luis Re: Fern 29.01.09, 20:49 Moja żona ma 74/93 i nosi Fern 30GG ktory jest prawie za mały miseczkowo. Teraz kupiłaby 28HH gdyby był dostępny. Odpowiedz Link
iq133 Fauve Amelie i Bethany 30.01.09, 13:07 Ogromna prośba o informację dotyczącą rozciągliwości obwodów i kształtu miseczek full cup Fauve Amelie i Bethany. Jak ma się obwód 32 do 77 pod biustem ? Noszę i 32(H), i 30(HH/J). Np. Rio 32 - dobre, ale mogłoby być ciut ciaśniejsze, Pollyanna, Clarissa i Antoinette 30 - bardzo ścisłe, ale nie wpijają się w ciało i nie cisną w żebra. Eleonora 30 - dobra, Millie 32 - trochę za luźna. Teraz miseczki: full cupy z poziomym szwem (Gabrielle, Cally i Speciality) leżą fatalnie, a cały ten poziomy szew marszczy się. Są zupełnie niekompatybilne z moim biustem. Jeżeli to ten sam krój, to sobie daruję, ale ze zdjęć wygląda, że to może być coś innego. Może ktoś podzieli się swoimi wrażeniami i doświadczeniami związanymi z tymi modelami Fauve ? Odpowiedz Link
iq133 Re: Fauve Amelie i Bethany 30.01.09, 22:00 To na F i to na F. Przez pomyłkę wkleiło mi się nie tam gdzie trzeba. Przepraszam za zaśmiecanie. Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: Fauve Amelie i Bethany 30.01.09, 23:09 Amelie jest normalnomiskowa i normalnie sie rozciąga, porównania z bethany nie mam :) Odpowiedz Link
arwena-g Rimini 05.02.09, 12:53 Kupiłam używany Rimini (model 1010, balkonik) - rozmiar podany w aukcji to 70F. Jednak ja mam spore wątpliwości co do tego rozmiaru (a metka jest sprana). I tak się tylko chciałam zorientować czy dobrze podejrzewam rozmiar - wydaje mi się , że to jest 30FF, gdyż z moim 78 pod biustem zapinam się na najluźniejsza haftkę (i nie ma mowy żeby ciaśniej), a pod wieczór, po całym dniu noszeniu muszę nawet zakładać przedłużkę. Miski są dobre, jest nawet troszkę luzu (mam 98 w biuście).Wyczytałam że Rimini to rozciągliwy dużomiskowiec. Więc chyba to nie może być 70F? Ogólnie jestem ze stanika zadowolona, pięknie kształtuje biust. Odpowiedz Link
agmani CALLY - doradzcie rozmiar 05.02.09, 17:10 kolezanka 73/93 napalona na Fantasie Cally. Znalazla wlasnie jakas,ktora jej wyjatkowo przypasowala kolorystycznie i cenowo, ale bez mozliwosci zwrotu. Rozmiar 30E - ja bym sie bala...Ale czytamy, ze to wielkomiseczkowiec, to moze bedzie w porzadku? Moglaby sie ktoras z Was wypowiedziec? Dzieki! Odpowiedz Link
imp18 Re: CALLY - doradzcie rozmiar 05.02.09, 20:21 raczej marne szanse ... ja mam takie same tylko że w biuście 94 i potrzebuje 30FF, a czasami nawet one za małe są Odpowiedz Link
agmani Re: CALLY - doradzcie rozmiar 05.02.09, 20:33 Uparla sie i zalicytowalysmy, najwyzej bedzie sprzedawac ;). Tez obstawialam F czy FF, ale jak ktos nosil 75B/C, to takie E i tak brzmi jak rewolucja. Chyba ze ktos przelicytuje, bo nie bedziemy w takim razie podbijac ;). Dzieki! Odpowiedz Link
agmani Re: CALLY - doradzcie rozmiar 05.02.09, 23:48 Ufff, ktos milosiernie przelicytowal i bedzie szukala F :). Odpowiedz Link
imp18 Re: CALLY - doradzcie rozmiar 06.02.09, 10:41 no i dobrze :) a mnie też czasem tak kusi jak coś ładnego: "a może będzie dore" :P ale po co sobie problemy robić i potem sprzedawać i jeszcze stracić na tym nie raz :) Odpowiedz Link
mrb62 Re: CALLY - doradzcie rozmiar 29.03.09, 15:18 Moim zdaniem Cally wcale nie jest wielkomiseczkowcem: ostatnio ostanikowuję moją mamę ( całe życie 75B...), zaczęłyśmy od modelu Belle full-cup w rozmiarze 65F. Miseczki leżą idealnie, ale stanik mocno ścisły, mama woli go nosić z przedłużką, więc kolejny wybrałam w rozmiarze 70DD, tyle że Cally i ... okazał się za mały! Więc jeśli nie małomiseczkowiec, to co najwyżej standard, ale na pewno nie wychodzi większy, niż to wynika z rozmiarówki! Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: CALLY - doradzcie rozmiar 29.03.09, 15:45 zależy czy full-cup czy balkonetka, full cup jest większy na pewno. to samo z allure. Odpowiedz Link
fara_f Fantasie smoothing t-shirt bra 08.02.09, 19:03 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z dobieraniem rozmiaru tego modelu? W komentarzach na figleaves jest napisane, że lepiej wziąć rozmiar mniejszy. Noszę 38G, ale jest to raczej wynik kompromisu (obwód powinnam mieć 36, ale miseczki w 36G są zwykle dla mnie za małe, a w 38G są dobre). Odpowiedz Link
agmani Re: Fantasie smoothing t-shirt bra 21.02.09, 13:02 Mam od paru dni. Zasadniczo jestem na granicy rozmiarow 30FF/30F (wiekszosc FF) i smoothing mam wlasnie 30F. Chyba najlepiej wziac mniejsza mozliwa opcje, ale nie zanizalabym jakos specjalnie (czyli dajmy na to w moim przypadku na miseczke E - nie pasowalaby). Obwodowo jest przecietny. Odpowiedz Link
avocado66 Re: Fantasie smoothing t-shirt bra 28.05.09, 17:13 Mam ten staniczek od pół roku i nosi się bardzo dobrze. Przy moich rozmiarach 72/95 kupuje zazwyczaj 30ff, ale ten model kupiłam 30f i jest super.Trzyma świetnie i nadaje ładny kształt. Mam w czarnym kolorze. Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: Fantasie smoothing t-shirt bra 03.06.09, 13:29 ja mam biały 32G i jest według mnie rozciągliwy i dużomiseczkowy. Jest nowy, a zapina się na najciaśniejszą haftkę, a miski są luźnawe. Dodam, że mam też beżowego straplesa 32G ze smoothing i jest ściśliwy, a miski ma normalne. Odpowiedz Link
avocado66 Re: Fantasie smoothing t-shirt bra 09.06.09, 19:06 Mam ten staniczek w kolorze czarnym. Przy wymiarach 72/95 nosze generalnie 30FF, ale ten akurat mam 30F i jest dobry. Doskonały do ćwiczeń. Odpowiedz Link
gris_gris Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytanie 11.02.09, 16:59 Witajcie, Chcialabym poprosic Was o porade. Moje wymiary to 70/88, wszystkie moje staniki to 30E (Fantasie, Pour Moi i Fauve). Potrzebny jest mi bezowy stanik pod biale bluzki koszulowe. Rozwazalam Fantasie Smoothing, ale wolalabym cos ladniejszego, wiec pomyslalam o Gabrielle biscotti. Mam Gabrielle (balkonik) czerwona i lezy swietnie. Pytanie tylko, czy bezowa nie odznacza sie pod ubraniem (przez koronki)?Jak wspomnialam, chodzi o koszule, wiec nie bardzo obcisle, ale tez w miare cienkie. Bede wdzieczna za opinie kogos, kto ja nosi. Czy ewentualnie wziac zamiast niej Freye Arabelle oyster? Tu mam o tyle problem, ze nie mam zadnej Freyi, mierzylam jakies dawno temu i nie pasowaly, ale juz nie pamietam, czy tylko rozmiar, czy w ogole ksztalt byl zly; no i nie wiem, jaki to byl model. Ten na zdjeciu bardzo mi sie podoba, ale nie wiem nawet, jakie sa rozmiary Freyi w porownaniu do Fantasie. Drugie pytanie dotyczy Brigette underwired plunge - czy w faktycznie trzeba brac mieseczke wieksza? Czytalam takie opinie, ale zamowilam niedawno plunge Gossard tez wiekszy o rozmiar miseczki (po lekturze forum) i byl ogromny, za duzy kilka razy :) Potrzebny jest mi stanik do dekoltow i wydaje mi sie, ze to bylby dobry wybor, ale nie jestem pewna rozmiaru. Z gory dziekuje za odpowiedzi i przepraszam, jezeli ten post powinien znalezc sie gdzies indziej, Pozdrawiam Odpowiedz Link
kaana1 Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 11.02.09, 20:33 Nie wiem czy pomogę, ponieważ nosze inny rozmiar (fantasie 75FF). Brigette plunge kupiłam okazyjnie 80E (powinna mieć miski wielkości 75FF) i jest dużo za mała, chyba ze dwie miski. Mam też beżową Gabriele 75FF, jest dobra, ale niestety źle leży, konkretnie robi bardzo nieładne dzioby. Odejrzałam sobie w galerii jak ten stanik lezy na innych forumkach. I wszystkie panie miały ładne kulki. I już nie wiem czy tylko Gabriele w tym kolorze tak leży, czy w tym rozmiarze, czy na mnie... Odpowiedz Link
kryklu do kaana1 11.02.09, 23:04 > Mam też beżową Gabriele 75FF, jest dobra, ale niestety źle leży, > konkretnie robi bardzo nieładne dzioby. Są 3 modele Gabrielle. Tobie pewnie trafił się tzw. full cup with side support - bardziej balkonikowy od klasycznego fullcupa Gabrielle, tego z poziomym cięciem. Ten model robi takie rakiety z piersi. Natomiast prawdziwy balkonik Gabrielle bardzo pięknie kształtuje piersi. Odpowiedz Link
kaana1 Re: do kaana1 12.02.09, 18:46 Dzięki kryklu. Masz rację, obejrzałam sobie różne modele tego stanika i wychodzi, że to właśnie full cup with side support. Przy czym z przodu wygląda bardzo ładnie, ale z boku gorzej, na mniejszej piersi jeszcze może być, a na większej wstrętny stożek. Już chciałam zrezygnowac z tego modelu, ale myślę, że poszukam sobie jeszcze balkonika. Odpowiedz Link
kaana1 Re: do kaana1 29.05.09, 14:52 Własnie niedawno kupiłam sobie balkonik Gabrielle i lezy niewiele lepiej niż side support. Na wiekszej piersi robi "dzioba", na mniejszej jest ok. Cóż widac ten model lepiej juz na mnie nie będzie lezał... Odpowiedz Link
kryklu Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 11.02.09, 23:13 Moim zdaniem beżowa Gabrielle doskonale nadaje się pod białe bluzki. Jest jeszcze biała wersja, ale właśnie ona byłaby bardziej widoczna kontrastując z kolorem ciała. Błękitne elementy Arabelli oyster mogą być widoczne przez cienki materiał. Bridgette plunge nie znam. Odpowiedz Link
gris_gris Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 12.02.09, 00:11 Bardzo dziekuje Ci za odpowiedz! Czyli juz pierwszy dylemat mam z glowy, wezme Gabrielle. Mam nadzieje, ze jest tak ladna, jak czerwona wersja. A czy moglabys mi moze doradzic, jaki ogolnie powinnam brac rozmiar Arabelli, czy tez innych Freyi, skoro Gabrielle 30 F jest idealna? Czy Freye sa porownywalne z Fantasie lub Fauve? Pozdrawiam, Odpowiedz Link
kryklu Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 13.02.09, 10:29 Freye miseczkowo są bardzo różne - poczytaj sobie w wątku frejowym o poszczególnych modelach. Akurat Arabella jest dużomiseczkowa (jedynie o najnowszej wersji - noir czytałam, że ma mniejsze miski, czyli jest "normalnomiseczkowa"), podobnie jak większość Fantasie i moim zdaniem dobra byłaby taka sama wielkość miski jak w Gabrielle. Musisz jednak wziąć pod uwagę fakt, że Arabella jest rozciągliwcem, należałoby rozważyć wzięcie mniejszego obwodu z przeliczoną miseczką (28G lub 28FF). Odpowiedz Link
gris_gris Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 13.02.09, 17:25 Bardzo dziekuje za cenna informacje, nie wiedzialam, jak rozumiec "malo-" i "duzo-" miseczkowosc o odniesieniu do Fantasie, wiec teraz juz mam jakies pojecie. Z Bridgette bede musiala zaryzykowac, bo nadal nie wiem jak do konca jest z tymi miseczkami tam. A co do bezowego stanika, to wlasnie zmienilam zdanie i wezme zlota Fantasie Belle balkonik, wydaje sie bardzo ladna i powinna sie nadawac pod biale bluzki. Jak sie nie uda, to wymienie na Gabrielle. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kryklu Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 14.02.09, 20:16 Uwaga, Belle to małomiseczkowiec! Jeżeli Gabrielle 30F jest na Ciebie dobra to Belle weź 30FF. Odpowiedz Link
gris_gris Re: Gabrielle biscotti i Brigette plunge - pytani 15.02.09, 19:44 kryklu napisała: > Uwaga, Belle to małomiseczkowiec! Belle tez?? Dziekuje za informacje, do tej pory nie znalazlam takiej opinii. No to bede zamawiac, pozdrawiam! Odpowiedz Link
lenuuusia czy ktoś miał ten model? 13.02.09, 10:57 zastanawiam się nad kupnem tego modelu fantasie allegro.pl/item506822723_oryg_fantasie_nowy_elegancki_biust_w_rozm_70g.html czy któraś z Was miała z nim do czynienia? jak wypada obwód i miseczki i ogolnie jak sie układa na biuście? z góry dziękuje:) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: czy ktoś miał ten model? 15.02.09, 21:17 Model o który pytasz to T-Shirt smoothing bra. Na forum było trochę wcześniej mowy o nich, pewnie znajdziesz troche opinii. Ja mam ich kilka sztuk, w 2 różnych rozmiarach, bo jestem fanką staników z moulded cups, a ten jest najlepszy z wszystkich, jest b. wygodny i nadaje świetny kształt piersiom, wymarzony pod obcisłe ciuchy. Mam ich kilka w róznych kolorach, też z linii Allure Smoothing i noszę z rozkoszą b. często. Miseczki w tych modelach wypadają IMO dość spore (jak zresztą u większości modeli Fanatsie...), obwody, no cóż, to bardzo subiektywna rzecz. Rozciągają się czasem dość mocno, zwłaszcza te z serii allure. Odpowiedz Link
pineapplegirl Evie Plunge Bra 2101 15.02.09, 21:00 Mam Evie Plunge Bra 2101 kolor Black w rozmiarze 30F egzemplarz sample (moje wymiary 73/91). Model bardzo podobny do Sophie Plunge, również ma dolną część miseczki lekko usztywnioną gąbeczką. Jednak w porównaniu do Sophie Evie ma wieksze mieczki. Powiedziałabym, że Evie to wielkomiseczkowiec. W Sophie mam wypełniona cała miseczke, zero luzu, a w Evie luz i zmarszczki widoczne nawet pod bluzką :( Za to obwód moja Evie ma bardzo scisły: minimalnie w spoczynku 58cm, maksymalnie rozciaga sie do 77cm. Cóz, jestem w trakcie migracji, mam nadzieję, że miseczka mi się wypełni, bo to bardzo ładny stanik. Odpowiedz Link
balbina_alexandra Smoothing Strapless - recenzja 15.02.09, 21:24 Fantasie to jedna z moich ulubionych marek staników i muszę przyznać że to pierwszy ich model, który mnie rozczarował. Mam czarną wersję, 60G (moje wymiary bardzo się wahają, od 68-69 pod biustem do ok. setki w biuście, czasem mniej jak chudnę), na ogól noszę 65H, zdarza się i 28J a i 32G też, jako żem nieortodoksyjna w kwestii zwężania obwodu. Mam sporo modeli Fantasie właśnie w rozmiarze 65G i są ok, jako że miski wypadają duże. W tym modelu moim zdaniem miski wypadają nieco mniejsze niż np. w analogicznym smoothing t-shirt bra. Ale pal sześć wielkość miski... nie mogę przeboleć fatalnego kształtu piersi - są dość mocno spłaszczone i mocno rozstawione na boki. Zupełnie nie podoba mi się ten kształt, raczej sportowy, bynajmniej nie kuszący. Kupiłam na ebay, więc już został i łudzę się jeszcze że może pod jakiś ciuch się latem nada. Z zalet widzę jedną - jest bardzo ścisły. Mówiąc szczerze, to najbardziej ścisły obwodów stanik jaki znam, a mam w tej kwestii już pewne doświadczenie :) Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: Smoothing Strapless - recenzja 03.06.09, 13:32 Zgadzam sie z tobą mogli troszkę lepiej wymodelować te miski, ale z drugiej strony lepszy Rydz niż nic, a allure strapless jest taki sam jak nie gorszy bo ciut luźniejszy w obwodzie. Odpowiedz Link
ruda.ja Re: Smoothing Strapless - recenzja 22.06.11, 12:19 To, że masz spłaszczony kształt może wynikać ze zbytniego zaniżenia obwodu, który ciągnie miski na plecy. Posiadam 34F na 76/103 standardowy noszę 32GG. Mierzyłam najpierw 32G i miałam ten sam efekt, miski płaskie, obwód chciał mi połamać żebra, fiszbiny na plecach. Wymieniłam na oczko większy obwód i odpowiednią miskę - ścisły jak trzeba, miski nadają okrągły kształt z tendencją do nosków zadartych. Odpowiedz Link
myszonor 32HH Fantasie Rigoletto Bikini PYTANIE 16.02.09, 21:21 Kto zna bikini Fantasie - help! Pytałam w rozmiarowym poradzono wrzucić na ogólne forum, tam przez 4 dni nikt się nie odezwał więc zaczęłam wątpić. Dalej poradzono mi przenieść się tu, to się przenoszę, bo w wyszukiwarce nie znalazłam nic n/t. Pytam zatem teraz tu: CZY KTOŚ ZNA: Fantasie Rigoletto Bikini Set 32HH + gatki Medium 12 Khaki, które chce kupić Noszę 32HH mam Harmony i 32J Tango II czarne i Arabellę 32J bezową i jest ok Czy ktoś kto ma ten strój i doradzi czy będzie dobry, za mały, duży? Ścisły, dużo miskowy, rozciągliwy, usztywniamy, balkonik czy dziobuje jak belle? Na ile w biodrach robią gatki M Fantasie w strojach kąpielowych? Wysokie czy nisko zabudowane, ten materiał to takie cuś jak aksamit? Jak się sprawuje? Mam około 110 w biodrach i 80 w talii Nic nie znalazła n/t na LB Proszę o pomoc znawczynie Fantasie Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: 32HH Fantasie Rigoletto Bikini PYTANIE 21.02.09, 17:10 też go kiedyś szukałam tutaj, od czasu do czasu ten sprzedawca wrzuca kostium na ebayu.. Chyba nikt go nie ma. Ja zrezygnowałam z pytania o wymiary obwodu czy rozciąkliwość fig sprzedawcy, bo wybrałam jednoczęściowca - ale może warto? Jak sie coś więcej dowiesz, daj znak tutaj - to się przyda.. Odpowiedz Link
echo40 Re: 32HH Fantasie Rigoletto Bikini PYTANIE 17.03.09, 10:38 Też mam na nie ochotę. Czy ktoś już ma żeby ocenić rozmiar-wielkość miseczki. Ja sobie wyobrażam, że może mieć większą miseczkę niż bikini freya ale czy mam rację? Też mam na oku taki na ebay, ale nie wiem, czy brać, bo z frei noszę E a ta jest DD ????? ryzykować? świetny kolor fason i cena i nie wiem Odpowiedz Link
superona Willow 6720 65G i 65GG 17.02.09, 22:16 bardzo wygodny, trzyma obwód, niewiele się rozciąga, zbiera piersi z boków o do przodu, ładnie się prezentuje Odpowiedz Link
magdalenka107 Fantasie Evie 18.02.09, 13:56 Dzisiaj przyszedł do mnie mój nowy nabytek Fantasie Evie! Mówię wam jestem zachwycona:) Piękne wykonanie, super kolory no i rozmiar IDEALNY! Poszłam za radą i wzięłam miseczkę mniejszą a obwód jaki normalnie noszę. I to był strzał w dziesiątkę! Na moje 72/91-92 (normalnie noszę 65F) 65E jest akuratny:) Przyjemnie ściska, pięknie zaokrągla, super zbiera z boków i wypycha do przodu to co trzeba:)) Od dzisiaj zaczynają się testy:) Mam nadzieję że przejdzie je pomyślnie bo jest PIĘKNY!!! Odpowiedz Link
magdalenka107 Test pierwszego dnia:) 20.02.09, 15:43 Fantasie Evie przeszedł test bardzo pomyślnie. Rozmiarowo(bo obwód na najluźniejszej haftce nie podjeżdża, ani jednej najmniejszej nawet bułeczki:) i komfortowo(wogóle go nie czułam,nic nie uwierało)! A kształt robi WZOROWY!!!! Polecam! Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Fantasie Evie 01.03.09, 20:37 Posiadam ten model od 2 dni i jestem nim coraz bardziej zauroczona. Na wymiary 78/106-108 wzięłam rozmiar 70GG i jest idealny - obwód nie ściska zbyt mocno, po 2 dniach noszenia nie rozciągnął się, miseczki idealnie wypełnione, kształt SUPER. Mam biały z żółtym haftem, a teraz poluję na inny kolorek. Odpowiedz Link
magdalenka107 Evie v Shanon! Pomóżcie z rozmiarem... 21.02.09, 12:26 Mam Evie 65E (mogłaby mieć ciut większą jedną miseczkę bo mam małą dysproporcję ale to mi nie przeszkadza zupełnie:). Czy Shannon brać 65F? Pomóżcie bo już się w tych rozmiarach pogubiłam zupełnie:) Odpowiedz Link
kryklu Re: Evie v Shanon! Pomóżcie z rozmiarem... 01.03.09, 20:53 Mam wrażenie,że Shannon jest ciut większa od Evie, więc może też 65E? Ale poczekaj jeszcze na sugestie innych osób. Odpowiedz Link
agmani Clover Balcony (Plum) 09.03.09, 13:27 nie jestem pewna jego balkonikowatosci - dla mnie to full cup. Ale przebaczam mu to i zostawiam, bo: - ladnie utrzymuje i formuje piersi - mily material (taki satynowy, a koronka delikatna, troche podobna optycznie do Freyi Arabelki, ale duzo delikatniejsza faktura) i ciekawy kolor, fiolet, ale taki przyjemny. Ramiaczka dadza sie przezyc, ciensze niz Freya. Miseczki przecietne (mam na sobie 30FF) - mozna celowac w swoj typowy rozmiar. Zastanawiam sie, czy nie bedzie rozciagliwcem, bo zdaje sie, ze niewiele mi brakuje do zapiecia sie na srodkowa haftke. Z Fantasie mam porownanie z: - Shannon -> Clover zdecydowanie wezszy i mniejsze miseczki (Shannon byla jak dla mnie zarowno megaszeroka jak i z zawyzonymi miseczkami) smoothing -> obwodowo to samo, miseczki fajniejsze ("jabluszkuja"). Wada - nieco babciny wyglad, ale odwazny kolor to niweluje. Bialy bylby juz zdecydowanie klasyczny ;). Odpowiedz Link
agmani Re: Clover Balcony (Plum) 12.03.09, 10:37 Ale sie rozciaga... Taka mala korekta na biezaco. Odpowiedz Link
mordo.klejka EVIE zamieniona metka :( pomocy! 09.03.09, 21:33 Już jakiś czas temu kupiłam na allegro nowy, choć bez metek, stanik Fantasie Evie 2102 w rozmiarze 32FF. Wtedy nie miałam doświadczenia i myślałam, że tylko nie trafiłam z rozmiarem. Teraz już wiem, że metka musiała zostać w nim zamieniona :( Chcę go odsprzedać dalej, ale najpierw sądzę, że powinnam ustalić choć mniej więcej prawdziwy rozmiar stanika, aby nie wprowadzić w błąd kolejnej osoby. A stanik jest prześliczny. Może podam wam jego dokładne wymiary? Obwód bez rozciągania: 81cm Obwód maksymalny : 105cm Długość fiszbiny : 30cm Głębokość miseczki : 27cm Rozstaw fiszbin : 15cm A może macie jakieś inne pomysły jak to sprawdzić? Będę ogormnie wdzięczna za pomoc Odpowiedz Link
magdalenka107 Re: EVIE zamieniona metka :( pomocy! 10.03.09, 22:47 Chętnie bym pomogła ale to nie mój rozmiar. Bardzo fajnie że próbujesz sprawdzić zanim sprzedasz - oby więcej takich przykładów:)) Odpowiedz Link
mrb62 Re: EVIE zamieniona metka :( pomocy! 12.03.09, 00:19 Jeśli bez rozciągania obwód ma 81 cm, to na bank nie jest to 32, bo to się przekłada na polskie 70! Pewnie będzie to 38-40 czyli 85-90. Głębokość miseczki 27 odpowiadałby z grubsza rozmiarowi F przy tych obwodach, bo to jest mniej więcej stanik na ok. 112-115 w biuście. Odpowiedz Link
magdalenka107 Znowu Fantasie Evie:-) 10.03.09, 22:43 Zachwycona swoją balkonetkową Evie w kolorze zielono-czarnym zamówiłam ten sam model w czerwieni i..... jeszcze jeden tylko plunge:)))) W przyszłym tygodniu napiszę recenzję:)) SUPER JEST TA MOJA EVIE!!! P.S. Ten z nowej kolekcji - stalowo-szary kolor jakoś mnie nie zachwyca... Odpowiedz Link
magdalenka107 I jeszcze o pięknej Olivii 10.03.09, 22:45 Kupiłam swój standardowy rozmiar, czyli 65F i niestety jest trochę za duży:( Ale już do mnie leci 65E więc czekam z niecierpliwością. Z tego co widzę to każdy model Fantasie (oczywiście ten który mierzyłam) ma większe miski. Zobaczymy. Odpowiedz Link
yo_anka Fantasie Cally Full Cup Cherry Morello 30JJ 11.03.09, 01:14 Kupiony na: wymiary: 78/113 biust podzieciowy, obwisły, lejący się, raczej wysoko osadzony Plusy: Zakochałam się w kolorze tego stanika. Piękna soczysta czerwień, a choruję na czerwony stanik. Wykończenie super. Bardzo przyjazny do ciała materiał – nic nie gryzie. Fantasie ma dodatkowo ten wielki plus, że nie przewierca mi mostka i nie kłuje mnie w pachy fiszbinami, bo i w sumie fiszbiny wyjeżdżają na plecy (a to już na minus) Minusy: Niestety, rozstawia i rakietuje (w samym staniku tak tego nie widać ale pod ubraniami tragedia) na szwie mi się marszczył i w góry miski zostawiał trochę miejsca. Obwód luźny i z tendencją do rozciągnięcia. Ramiączka musiałam w nim podciągnąć na maksa tak, że skrócone szelki kończą się aż nad miskami z przodu, aby jako tako wyglądać, inaczej biust smętnie zezował w podłogę :( W sumie doszłam do wniosku, że mam wysoko osadzony biust, i po podciągnięciu szelek do samego końca - to wtedy odcina mi rękę w pasze i na dłuższą metę nie dam rady w nim chodzić. :( Przez chwilę myślałam żeby zostawić do sobie do spania, ale to nie ma sensu. Jest zabudowany po szyje i moim zdaniem dziobuje podobnie jak Rimini, Kara i Belle! Ot, taki stanik ortopedyczny. Kształt niefajny bardzo mi robi, ale to chyba zależy na kim leży, bo widziałam w galerii śliwkową Cally na Zazulli 32 i 30JJ i na niej wygląda dobrze. Po prostu mam taką teorię że na jędrnych biustach wszystko wygląda dobrze, a na takim po karmieniu, lejącym się prawie nic nie leży. :( Uwaga: ten stanik mimo ze na metce ma rozmiar 30JJ, wypada moim zdaniem jak K, porównując z innymi np Arizą i T2 też w 30JJ jest od nich dużo, dużo większy. Teraz już wiem, i potwierdzam, ze Cally w wersji fc jest dużo-miskowa. Odesłałam go, bo nawet na forumkę która mieści się w 30KK też był za duży :( Jeszcze ogóle uwagi: Do kompletu wzięłam thongi L Też śliczne, wypadają mniejsze od L Freyowych Tu fotki: fotoforum.gazeta.pl/3,0,1697650,2,1.html Szkoda ze na sklepowych fotkach obrazujących Cally najczęściej są te śliczne jabłuszkujące balkoniki. Mało który sklep wystawi fotkę Cally full cupa w wersji for larger cups - chyba tylko FIG. Ja właśnie zamawiałam na figleaves, więc powinnam być przygotowana. Ostrzegam, jeśli zamawiasz full cupa, abyś się nie zdziwiła ze nie dostaniesz ślicznego balkonika. Ja o tym wiedziałam, ale i tak przeżyłam rozczarowanie. Wiem ze Fantasie wielu osobom bardzo odpowiada, też chce się spasować z jakimś ich modelem, bo są wygodne po prostu. Jakiś czas temu wieszałam psy na Bell full cup, który na mnie leżał koszmarnie, ale ma swoje fanki. Zadeklarowałam, ze dam jeszcze szanse i spróbuje z Cally. Jednak z tym modelem też jestem niekompatybilna. Zamówiłam za to Olivię niebieską 32HH. Niestety za mały a nie robią większych misek :( I leci już od mnie Mariette 32J i to już chyba ostatni model z Fantasie, w który mam szansę wejść. Potem ogłoszę definitywny rozwód z Fantasie :( Szkoda..... Fotki są w galerii Odpowiedz Link
yo_anka FANTASIE CALLY NOISETTE FULL CUP 30JJ 22.07.09, 02:15 Kolor orzechowy - czyż to nie brzmi pięknie? Niestety tylko kolor jest w nim piękny :( W poszukiwaniu Fantasie dla mamy zakupiłam dla siebie w takim cudnym kolorze Cally. Wysoki mostek - wiadomo full cup, piersi zezują mi pod pachy, fiszbiny kończą się na plecach. Choć w porównaniu z innymi kolorami Cally ten jest ściślejszy i nie ma tych pikowanych pętelkami ramiączek tylko takie zwykłe jak u Freyi. Co oczywiście ma swoje plusy i minusy: milszy dla ciała ale regulatory się suwają, a z tyłu przekręcają. Mimo podciągnięcia ramiączek prawie do końca nie unosi zbytnio mych piersi. Kupiłam go trochę z cichą nadzieją ze mógłby robić za cielisty, taaaaa.... chyba mulatkom! No niestety, zresztą to zabudowanie dyskwalifikuje go pod letnie bluzki - wyłazi zewsząd :( O dziwo jest wygodny, ale kształt piersiom nadaje dla mnie nieakceptowany. A i pod bluzką niestety też leży średnio :( Koronki ładne, materiał przyjazny dla skóry Krótko rzecz ujmując: w J+ nie polecam, choć jako balkonik w okolicach F może być świetny - no i ten kolor! Odpowiedz Link
yo_anka Fantasie Olivia Moontide (Blue) 11.03.09, 02:30 Zakupiłam 32HH Fantasie Olivia underwired balconette bra for larger cup taki: www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FE-6802&colour=moontideblue Ładny kolorek błękitny wpadający w morski pastelowy podobny do nowego Pale Aqua Tango. wygląda tak w realu: fotoforum.gazeta.pl/a/25908.html Swoje fotki w nim wyśle do galerii Na mnie za mały w miskach, niestety (78/113) Miseczki raczej standardowej wielkości. Raczej zbiera ale za to wysuwa bardzo do przodu, no i potwierdzam opinię, że to raczej rozciągliwiec pod biustem. Dość zabudowany. Kolor ma niebieskawo turkusowy, miski od spodu do połowy sa podszyte, oczywiście - a jakże by inaczej - ale taką jakby srebrną tkanina i to lekko prześwituje przez te błękitne koronki. W porównaniu z Fantacsie Cally, które ostatnio miałam to bardzo zbiera z boków, ale nie az tak jak Sienna czy Ariza oczywiście. Czekam teraz na Mariette w 32J i jak się nie polubimy to to już koniec z Fantasie. Krój ma moim zdaniem bardzo podobny do Frei balkoników w większych rozmiarach jak np Arabelli czy Eleanor. Ach! I ma najpiękniejsze thongi do kompletu. Takie prawie stringo-szorty, z wysokimi boczkami, mniam :) www.figleaves.com/uk/productzoom.asp?product_id=FE-6872&colour=moontideblue&view=back Na 108 polecam L, ale 22Ł za gatki to czyste zdzierstwo i totalna rozpusta bieliźniana :O Odpowiedz Link
yo_anka Mariette balconette bra for larger cups lemon 32J 11.03.09, 19:17 I ostatnie podejście do Fantasie. Mariette balconette bra for larger cups Buttermilk (lemon) 32J: www.debenhams.com/webapp/wcs/stores/servlet/product_10001_10001_59603_567312_-1 Jakiś czas temu spodobał mi się na Yadzie w galerii bamboo, bo potrzeba mi było stanika pod jasne bluzki, ale wtedy miałam dwa cm więcej, które robiło mi wielką różnice, bo 32JJ nie szyją. Teraz mi się udało wejść 32J. Ten kolor jest chyba jakiś wyprzedaży, bo można go upolować go na eBay już od 10Ł+ przesyłka! Ten ma wiosenny kolor lemon - takie pastelowe żółcie Estetyka: Część miski, oczywiście jak to w larger cups, podszyta od spodu, na zew materiał w drobne prążki, wykończenie misek u góry w cytrynowo białe koronki, które wychodzą na ramiączka Miseczki: prawdopodobnie są idealnie w normie, bo ja właśnie w 32J wchodzę Materiał: przyjemniejszy niż w Olivii i naturalnie się układający na biuście. Czyli ok. Wykrojenie pod pachami: przecudownie przyjemniejsze niż każde Panache :) I nie gryzie fiszbinem w pachę, nie dziobie mostka, nie wbija się taśmą podbiustną, bo jej nie ma tak jak w Panache :) Obwód: wyjątkowo ściśliwy! W porównaniu do Cally 30JJ dużo mniej rozciągliwy. Oczywiście też ciaśniejszy od Olivii 32HH sporo! To chyba najciaśniejsze Fantasie jakie miałam. Kształtowanie piersi: - wygląda że ok, znacznie lepsze niż w każdym innym Fantasie i niejednej Frei czy Panache To pierwszy Fantasie (po Bell, Cally, Rimini, Gabrielle i Kara), który mierzyłam który nie dziobuje ale ładnie zaokrągla :) I wreszcie balkonik nie full cup. Idę zobaczyć ile jeszcze szyją modeli do 32J w balkonette :) Fotki pójdą do galerii! Chyba wreszcie trafiłam z Fantasie w 10! :D Odpowiedz Link
ptasia Shannon red berry 30F 19.03.09, 11:21 ja 75,5/76-94 + asymetria. jest bosssski. kocham wspólne zakupy eBayowe ;) Po pierwsze, wizualnie - kolory i wykończenie. Po drugie - obwód idealny. Po trzecie: bardzo wygodny (mostek zaczęłam czuć dopiero jak się zgarbiłam w tramwaju, więc czym prędzej się wyprostowałam :). Wzięłam 30F, nie 30FF, bo sporo opinii mówiło o większych miskach (choć część o regularnych), i to był bdb pomysł: są idealne. Ok, bez miejsca na migrację, ale bez buły i na mniejszej tylko cień zmarchy. Nie jest zabudowany! Wreszcie coś, co wygląda na mnie jak balkonetka, nie full cup! I zbiera, i bardzo unosi. Side support wygodny. Kształt naturalny, nie zaokrąglony, ale nie dzioby. I teraz będę polować na gatki ;) Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: Shannon red berry 30F 07.11.09, 01:10 Podpisuje się pod zachwytami Ptasi. Bardzo wygodny, ładnie układa się i bardzo ładnie kształtuje piersi, fiszbiny i ramiączka nie wbijają się. Teraz kilka innych uwag. Też mam 30F jak Ptasia. Tyle, że ja mam "pod" 67, więc dla mnie obwód mógłby być trochę węższy. Mnie najczęściej pasuje 30F w porywach 30FF, więc dla mnie Shannon to raczej ma mniejsze miseczki (lepszy byłby 30FF). Odpowiedz Link
ptasia Re: Shannon red berry 30F 07.11.09, 11:41 > Teraz kilka innych uwag. Też mam 30F jak Ptasia. Tyle, że ja mam "pod" 67, więc > dla mnie obwód mógłby być trochę węższy. no, na mnie teraz też mógłby być węższy - mam obecnie ścisło 72 pod i noszę na najciaśniejszej haftce. Ale i tak go cały czas kocham, zwłaszcza od kiedy mam do niego majtki ;) >mnie najczęściej pasuje 30F w porywach > 30FF, więc dla mnie Shannon to raczej ma mniejsze miseczki (lepszy byłby 30FF). co biust, to gust :) Mam teraz raczej 95 w., ale to wymiar uśredniony. Nie wspominając o tym, że u mnie każda p. jest z innej mańki - tj. jedna kropla, druga (mniejsza) stożek. Obie są niepełne u góry i na boki. Na większej p. miska mogłaby być ciut większa - koronka minimalnie się wrzyna/tnie, ale tak, jak jest, jest wciąż ok. Na pewno przy innym kształcie wyglądałoby to inaczej. Odpowiedz Link
ptasia Evie dark green/black balkonetka 30FF 20.03.09, 14:17 jedna z lepszych okazji, jakie utrafiłam w życiu (poza ukochanymi dżinsami Diesla z lumpeksu, w których wyglądam na co najmniej 5kg mniej i 5cm więcej wzwyż :): minimalnie używany z eBaya wylicytowany za 4.15 GBP. Bardzo ładny, kolor miseczek ciemnozielony, ale na pierwszy rzut oka wygląda na granat (taki ciemny dżins). Miski wydają mi się regularne: przy 75,5/94 większa p. w 30FF idealnie wypełnia, mniejsza lekko się marszczy. Bardzo dobrze zgarnia, unosi i mocno zaokrągla (yes!). Dość jednak na mnie zabudowany i nie tak wygodny, jak Shannon np. - fiszbiny chyba twardsze i czuję je na żebrach. Ramiączka w pełni regulowane. Haft lekko drapie. Niestety, chyba mocno rozciągliwy - od razu na drugą haftkę (no, był niby te "dwa razy" przez poprzednią właścicielkę noszony - i na więcej nie wygląda), a ja mam jednak 10 cm ponad 65 (30) więcej w obwodzie. Na trochę osobie szczuplejszej byłby chyba kandydatem do podszycia... Shannon w tej chwili jest moim nr 1, ale z Evie też jestem zadowolona - zwłaszcza z nadanego kształtu. Odpowiedz Link