boziaj Sukienka BC40 - czy ktoś ma? 19.07.09, 13:50 jesli tak, to jak ona wypada rozmiarowo? z bravissimo mam tylko kilka rzeczy, niestety mimo że pasują są w różnych rozmiarach ehhh (8RC przez 8RC/SC do 10RC) zastanawiam się w co celować z tą sukienką Odpowiedz Link
animko Re: Sukienka BC40 - czy ktoś ma? 24.07.09, 17:05 Miałam ją przez chwilę :). Wahałam się między 10RC a 8SC i zamówiłam mniejszą. Zgodnie z tabelką (której już nie ma na ich stronie) powinnam wybierać 10RC, ale większość ubrań z Bravissimo lezy na mnie lepiej w rozmiarze 8SC. No i w tym przypadku talia i biust się nie dopinały. Jednak jej nie wymieniłam a zwróciłam, bo materiał zaskoczył mnie bardzo niekorzystnie. Wg mnie nie jest wart tyle pieniędzy, choć na zdjęciu sukienka wygląda cudnie. Odpowiedz Link
sylwia-osama sukienka BP26 ? macie? mierzyłyście? 24.07.09, 12:07 Witam, dziewczyny potrzebuję jakichkolwiek opinni o sukience w paseczki BP26. jak materiał, krój, jak się prezentuje, nosi?? to ona: www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bp26-details.aspx bardzo mi się podoba, ale wolałabym poznac jakieś opinie przed ewentualnym zakupem :) Odpowiedz Link
animko Re: sukienka BP26 ? macie? mierzyłyście? 24.07.09, 17:10 Ja ją kupiłam, ale nie miałam jeszcze okazji nosić. Sukienka wygląda z grubsza jak na zdjęciu, na moje 162cm jest sięga właśnie lekko poniżej kolan, jak u modelki. W talii ma taką siateczkę, która trzyma brzuch w ryzach. Materiał jak zwykle jakościowo taki sobie, jednak nie na tyle, żebym jej nie zatrzymała :). Odpowiedz Link
sylwia-osama Re: sukienka BP26 ? macie? mierzyłyście? 25.07.09, 11:47 Pozwolę sobie napisać maila :) mam nadzieję, że odbierasz gazetowy :) Odpowiedz Link
animko Odpisałam :) 27.07.09, 12:50 Nie zaglądałam do Internetu przez sobotę i niedzielę, ale dziś rano odpisałam na Twojego maila. Odpowiedz Link
joannea It's a Wrap Top, (BH30) 25.07.09, 18:22 Kpiuję z galerii: Mierzyłam krem 10R/S, i czarną R/S, która była za mała w biuście. Osobiście się sobie w tej bluzce nie podobam, nie jest to krój schlebiający brakowi talii ;). A byłam przekonana, że będzie świetnie leżeć. Znam już jednak swój typ - bluzki szyte tak, jak ta z nieszczęsnymi gwiazdkami (It's a star Top). Ta jednak wykonana jest w fajnego, mięsistego, grubszego materiału - jednak nadal nie jest to super elegancka bluzka, bardziej na lato, do latania. Odpowiedz Link
joannea What a Star Print Top (BC29) 25.07.09, 18:23 Kopiuję z galerii: Sliczny, ciemnografitowy top, z zupełnie niepotrzebnie dodanym motywem mnogich gwiazdek. Leżał idealnie, nigdzie mnie nie ciągnął, modelował figurę i och ach. Zakochała(bym) się w nim od pierwszego zerknięcia w lustro. Problemem było to, że nie cierpię takich nadruków (na żywo widać je dużo bardziej), i jakoś nie mogłam sobie wyobrazić samej zakładającej ten top na jakąkolwiek okazję. Jeżeli którejś z Was nie przeszkadzają gwiazdki, gorąco polecam (aktualna cena: 9 funtów - z 35f.) Odpowiedz Link
joannea Fitted Top, BC35 25.07.09, 18:24 kopiuję z galerii: Najpierw zalożyłam mniejszy, 8SC i powalił mnie z nóg. To idealny krój dla mnie! Top maskuje brzuszek i "robi" talię. No, i wyprzedażowa cena 9 funtów... Top był jednak sporo za mały w biuście, i tylko w biuście, reszta pasowała idealnie. Zaczęłam się zastanawiać, co to za Super Curvy, skoro nie mieszczą się w nim moje maleństwa... Niestety, 10SC była dla odmiany za duża wszędzie, bluzka straciła cały urok. Strasznie mi było szkoda, zawsze chciałam miec satynową bluzkę... Jest to też przykład tego, że, choć powinnam celowac w Bravissimową 10tkę, nie zawsze jest to najlepszy rozmiar (8-ka, poza za małym biustem, pod kazdym innym względem była lepsza). Odpowiedz Link
joannea Bell Sleeve Jersey Dress (BP13) i Cinch Waist Dres 25.07.09, 18:27 kopiuję z galerii: Bell Sleeve Jersey Dress (BP13) i Cinch Waist Dress BP21 Mój rozmiar - najczęściej 30GG (potwierdzone przez Bravissimo). Pod 71cm, "w" prawie dochodzę do 100 (bardzo zmienny wymiar), najczęstszy rozmiar Bravisimo 10 (czasami 8), we wszystkich możliwych odmianach miseczek. W rozmiarze 8 i 10, w obu wygladam fatalnie. Świetnie widac na tych fotach, jak ten wykrój - pas materiału w okolicach brzucha - w wypadku beztaliowców podkreśla brak wyraźnej różnicy talia-biodra. Krój tylko i wyłącznie dla kobiet w wyraźnie zaznaczoną talią, całej reszcie może zrobic krzywdę, podkreślając i pogrubiając to miejsce, które powinno być najszczuplejsze. Materiał bardzo średniej jakości. Jedyna różnica między oba modelami to rękawki: Clinch waist nie ma bell. Odpowiedz Link
joannea Cotton Voile Sundress (BC46) 25.07.09, 18:28 Kopiuję z galerii: Tu także nie zapisałam rozmiaru, jednak mam wrażenie, że sukienka nie będzie się cieszyła wielkim powodzeniem. Jest bardzo ładna, wdzięczna, dzkiewczęca, maskuje niedoskonałości figury (poza masywnymi ramionami, tu by się nie sprawdziła), uwypukla atuty. Na żywo wygląda nieco szlachetniej niż na stronie Bravissimo, jednak nadal jest to letnia, bawełniana sukienka w cenie 60 funtów... Odpowiedz Link
joannea Fluted Sleeve Dress (BC33) 25.07.09, 18:30 Kopiuję z galerii: Straszliwa sukienka, obecnie na wyprzedaży. Niestety, nie zapisałam rozmiaru, ale i tak nie ma to znaczenia, bo wygląda po prostu koszmarnie. Może na kimś ładnie wyglądać, i pewnie byłby to ktoś z figurą o odwrotnych proporcjach do mojej. Nasze ulubione modelki bravissimo mają ultra-kobiecą figurę typu klepsydra, i zaczynam się powoli przekonywać, że jeżeli coś na nich dobrze leży, na mnie będzie wyglądac fatalnie, i odwrotnie. Mam taką teorię, że Bravissimowe ciuchy sa szyte na brytyjski typ sylwetki, w którym królują obfite biodra i brzuszek, przy mocno zaznaczonej talii; i taka kiecka ładnie zakryje zadek, a że przy tym typie urody często ramiona także są masywne, rękawki ukryją ich potężną podstawę, itp. U mnie ramon i bioder chowac nie trzeba, bardziej eksponować, żey odwrocic uwagę od innych mankamentów, a tego ta kiecka nie robi. Dodatkowo, źle sie układa na biuście, jakoś go spłaszczając, no, i wyglądam jak u cioci na imieninach. Ten typ sukienki owszem, chowa brzuszek, ale poszerza też bardzo optycznie w biodrach, co teoretycznie powinno wyrównać naturalne braki ;), jednak w praktyce dodaje mi kg tam, gdzie ich nie mam, więc - całościowo - wyglądam na potężniejszą, niż jestem. Odpowiedz Link
joannea Linen Chic Dress (BL45) 25.07.09, 18:31 Mój typ nr jeden, sukienka, której jedyną wadą jest cena: 60 funtów to jednak dużo (poczekam do wyprzedaży). Nie mogę jej natomiast zarzucić tego, jak leży, ani materiału - grube, porządne płótno. Rozmiar, 8ka, zdecydowanie za mały - dopięłam, ale widać, że powinna byc o oczko większa. Odpowiedz Link
dadaczka ta czerwona? zachwyciłam się nią w galerii 01.08.09, 17:34 a że nagle się pojawił mój rozmiar 14SC (teoretyczny, bo praktycznie to żaden z tych, które mierzyłam na mnie nie pasuje), to zamówiłam z ideą, ze do pracy, do żakietu na upały będzie w sam raz. A zwłaszcza, że mam nieukrywaną słabość do czerwieni. I co? I jak zwykle kicha: oczywiście w biodrach i pasie za szeroka (ale to bym wybaczyła, tak mam niemal zawsze), w biuście niestety też i co gorsza na biuście się robią takie dwa stożki-różki w miejscu odpowiadającym brodawkom. Może krawcowa by to poprawiła, ale za dużo przeróbek (zwłaszcza, ze sukienka porządnie z podszewką uszyta) jak na sukienkę za 60 funciaków. Tyle teraz rzeczy można w sklepach znaleźć, w Zarze ostatnio za tę kwotę co najmniej dwie super fajne ciuchy bym kupiła (chociaż ogólnie Zary za jakość nie poważam, ale za to wzornictwo miewa fajne). Odpowiedz Link
joannea Linen Wrap Dress (BC44) 25.07.09, 18:32 Kopiuję z galerii: Bardzo fajna sukienka. Opis na stronie sklepu wyjatkowo oddaje jej charakter, rzeczywiście, nie jest to nic ponad prostą, lniana kopertówkę, ale jest dość elegancka i dobrze leży. Z gatunku sukienki na każdą okazję. Materiał - przyzwoity, nieco pieluchowy, ale ok. Rozmiar - 8SC - powiedziałabym, że dobry w kierunku minimalnie za małego. Odpowiedz Link
joannea Front Frill Dress/Ruffle Front Dress, BP20 25.07.09, 18:32 Kopiuję z galerii: Sukienka, na którą nie zwróciłabym uwagi, i która do mierzenia została wytypowana prostą metodą zabrania do przymierzalni wszystkich 8mek i 10tek znajdujących się na wieszakach sklepu. Materiał - lekki, rozciągliwy, nie powalający jakością. Bardzo podkreśla wszystkie fałdki i załamania, także moim zdaniem nadaje się dla kobiet o idealnej figurze (a i to pod warunkiem, że będą siadać z wyprostowanymi plecami) Rozmiar idealny, natomiast krój nie dla mnie. Odpowiedz Link
joannea Chic Party Dress 25.07.09, 18:33 Kopiuję z galerii: Turkusowa satyna, rozmiar 8SC, rozmiar 8 byłby dobry, gdyby nie nieco za ciasny pas pod biustem (tzn dopięłam się, ale wolałabym luźńiejszy) , natomiast SC za duże. Pierwszy raz miałam na sobie coś dopasowanego na brzuchu i za dużego w biuście. Dziwne uczucie ;) Dobry gatunkow materiał, czego nie można powiedzieć o dużej części rzeczy z B-mo. Sukienka, niestety świeci się bardzo, nadaje się więc na wielkie wyjścia. Odpowiedz Link
joannea Re: Chic Party Dress 26.07.09, 10:41 dodam jeszcze tylko, że wrzuciłam na bloga opis wizyt w Bravissimo ;) Odpowiedz Link
normalna_ja BQ02-jakieś doświadczenia? :) 26.07.09, 10:41 jeszcze biorę pod uwagę tę sukienkę. może któraś z Was ją ma i może się podzielić opinią? :) Odpowiedz Link
joannea Re: BQ02-jakieś doświadczenia? :) 26.07.09, 12:27 widziałam tą sukienkę na weselu w Istanbule, w wielkim domu slubów, gdzie związki zawierane są co 15 min i przez palac i okolice przewija się taśmowo nieprawdopodobna ilość ludzi. Miał ja na sobie ktoś z następnej uroczystości, więc głupio mi było podejść i zagadać. Jedno muszę przyznać, laska wyglądała zjawiskowo, rzuciła mi się w oczy w tłumie ludzi z 3 czy 4 ślubów. Także, moim zdaniem, na ślub się nada jak najbardziej. Odpowiedz Link
marciasek zamawiałam, odesłałam 26.07.09, 16:46 recenzja kilka postów wyżej Jest piękna, ale a) rozmiar był niedopasowany (w biodrach i w talii OK, ale dużo za duża w biuście - wzięłam 16SC przy cycu na granicy 32H/HH lub 34G/GG); b) nie odpowiadały mi ramiączka i zamiast wymieniać - odesłałam (teraz czekam na tę plisowaną, którą mam dostać w zamian) Odpowiedz Link
marciasek i jeszcze trochę OT 26.07.09, 16:52 A byłaś w Monnari? Ja byłam wczoraj i powiem, że wrażenie bardzo pozytywne: sukienki szyje im Pabia, bardzo ładne, z doskonałych materiałów, świetnie wykończone, a rozmiary do 48 swobodnie dostępne (wyższe też się zdarzają). Ceny, szczególnie teraz, w sezonie wyprzedażowym, nie powalają (szczególnie przy porównaniu z Bravissimo), a na wyprzedaży pełno fajnych kiecek, letnich oraz mniej lub bardziej wieczorowych. Króluje len i jedwab. Ja z moim cycem i wymiarami mieszczę się w ichnie 44(ścisło)/46(luźno). Spróbuj! Odpowiedz Link
normalna_ja Re: i jeszcze trochę OT 26.07.09, 18:22 dziękuję bardzo :) przeoczyłam tę recenzję... no to jak na sukienkę za 85 funtów to można się spodziewać czegoś innego, ale pewnie jak nic nie kupię zamówię tę ewentualnie tę niebieską plisowaną... w Monnari nie byłam, bo powiem szczerze, że bardziej skupiłam się na szukaniu sukienki w Bravissimo :) ale pójdę, dziękuję za radę :) Odpowiedz Link
drzazga1 Ktos pral w wodzie sukienki "dry clean only"? 27.07.09, 01:50 Blagam, niech sie ktooos odezwie do jutra wieczor. Mam w tej chwili w domu dwie (BC40 i BC46): www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bc40-details.aspx?colour=Red+Spot www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bc46-details.aspx Na obu jest napisane "dry clean only", a na tej w grochy dodatkowo zakaz prasowania;( Ratunku! Ta w grochy ma podszewke z bawelnianego plocienka, a wierzch to 25% jedwab i 75% bawelna, druga - podszewka jak pierwsza, wierzch to bawelna z poliestrem, dlaczego tego nie kaza prac normalnie, recznie w chlodnej wodzie, nie wykrecajac??? Czyzby ten material byl niewykurczany przez producenta? (nie znam sie na tkaninach, ale wiem, ze np. len i chyba bawelne trzeba wykurczyc przed uszyciem, znaczy producent tkaniny wykurcza). Cholera, jak ja zaczne z byle sukieneczka do pralni chemicznej latac... pomijajac fakt, ze jakos nie widzi mi sie zakladanie potem na gole cialo czegos, co mialo kontakt z chemikaliami i te chemikalia nie zostaly wyplukane. I niby jak mam zalozyc elegancka z zalozenia sukienke bez prasowania, pognieciony to tylko len wyglada stylowo. Napisalam do Bravissimo, zobaczymy co odpowiedza, ale podejrzewam, ze skoro na wszytej metce jest napisane, ze tylko na sucho to tej wersji beda sie trzymac. Boje sie, ze jesli z tymi tkaninami jest cos nie tak to po upraniu ona sie skurczy - a kupuje juz dopasowane przeciez. Odpowiedz Link
boziaj Re: Ktos pral w wodzie sukienki "dry clean only"? 27.07.09, 12:58 pomogę częściowo: mam kilka suienek jedwab/bawełna, tyle że nie z bravissimo przepis prania zalezy od firmy: zawsze zalecają czyszczenie chemiczne, ale np Zara tez pranie reczne do 30st ja wszystkie piore ręcznie i żadnej nic na urodzie nie ubyło, nie skurczyly sie itp, tyle ze niektore praniu lekko farbują (ale nie na tyle, zeby np. czerwone tlo zafarbowalo biale grochy) Odpowiedz Link
joannea Re: Ktos pral w wodzie sukienki "dry clean only"? 27.07.09, 13:36 wszystkie dry cleany (poza sĸórą) piorę, i nic im się nie dzieje (z Bravisismo żadnego ciucha tego typu nie miałam, więc znów jest to tylko częściowa pomoc). Robię to albo w ręku, w płynie do delikatnych tkanin, albo w pralce, znów w płynie do jedwabi i takich tam, mam osobne programy na wełnę i na delikatne, i oba działają. Klucz to niska temperatura i delikatne pranie. Raz tylko zdażyła mi się wpadka, byłam u koleżanki, która wrzuciła parnie hurtem, na normalny program i jakąś wyższą temperaturę, a ja zapomniałam ją uprzedzić, że moja jedwabna sukienka to "dry clean". Kiecka się mocno skurczyła, udało się ją później nieco powiększyć odmaczając godzinami w płynach do płukania, ale nigdy nie odzyskała pełnej świetności. Odpowiedz Link
drzazga1 Prorok jakis cy cus? 28.07.09, 23:32 drzazga1 napisała: > Napisalam do Bravissimo, zobaczymy co odpowiedza, ale podejrzewam, > ze skoro na wszytej metce jest napisane, ze tylko na sucho to tej > wersji beda sie trzymac. Oczywiscie, ze sie trzymaja, odpisali, ze daja gwarancja na swoje ciuchy tylko jesli pierze sie tak jak na wszywce stoi. :/ Oczywiscie pani z serwisu klienta odpisala z automatu nie fatygujac sie sprawdzic u producenta tkaniny jak to naprawde jest (bo to, ze bawelniane plocienko wymaga chemicznego prania. Rozumiem, ze pralka niewskazana ani wykrecanie ani suszenie w suszarce (na wyspach uwielbiaja suszarki do ubran uzywac, ja nie znosze). Mam ochote odpisac, ze biorac pod uwage szmatlawosc materialuw niektorych modelach nawet zupelne nie-pranie nie pomoze, przy czestym noszeniu te ciuchy po 2 miesiacach beda nadawac sie na szmatke do kurzu. Tak czy siak - krawcowa pomogla podjac decyzje, co odeslac, co zatrzymac, a prac bede w wodzie. Teraz zastanawiam sie nad niby- jedwabna bluzka, tez z Br, czy od wody po praniu nie zostana na niej zacieki... pytac sklepu nie ma sensu. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Re: Prorok jakis cy cus? 01.08.09, 17:09 Ja kiedyś kupiłam jedwabną kieckę "dry clean only", obejrzałam, obmacałam i po pochodzeniu w niej wrzuciłam do miedniczki z ciepłą wodą i płynem do prania tkanin delikatnych. Niby wszystko jest teraz z niż ok, ale kolor stracił na głębi :( Następnym razem oddałam już do pralni. Odpowiedz Link
fortunata0 OV15 strappy top biały i czarny 10.08.09, 10:28 Jestem wściekła. Właśnie otrzymałam swoje topy - biały 32GG i czarny 34F, czyli chcąc być ostrożną dwa sąsiadujące rozmiary 104 i 101,5 - ja mam 78/100. Biały 32GG ma wielkie miski i jest spokojnie o 2 rozmiary za duży. Ma szersze ramiączka niż czarny, materiał wrażenia nie robi. Czarny 34F ma za małe miski (fiszbiny odstają gdzieś między piersiami) a jak popatrzę sobie w dekolt to jedna wielka krecha - żadnego oddzielenia, piersi są zbite w wałeczek. Do tego kształt z góry (z profilu nie jest źle) jest podobny do tego co robi maskaradka sahara - nie wiem jak to opisać.. boki ścięte w linii prostej idącej ku środkowi? Obwód normalny jak na 34. Odpowiedz Link
azymut17 Re: OV15 strappy top biały i czarny 10.08.09, 10:52 32GG i 34F to nie są sąsiadujące rozmiary, między nimi są dwie miseczki różnicy. Zakładając, że z tabeli wychodzi Ci (przy bardzo ścisłym mierzeniu pod biustem) między 34E a 34F, przy zaniżeniu obwodu powinnaś celować w 32F i 32FF (przy zmianie obwodu zmieniamy jedną literkę, a nie sprawdzamy na ile cm w biuście jest dany rozmiar). Skoro jednak czarny 34F jest za mały, to z tego modelu próbuj 34FF lub 32G. Biały może być inaczej szyty i dlatego jest dużo za duży (topy Bravissimo mają z reguły wielkie michy), dlatego próbuj 32FF lub 34F. Odpowiedz Link
fortunata0 Re: OV15 strappy top biały i czarny 10.08.09, 10:59 a to nie jest tak, że rozmiary te sa sąsiadujące ze sobą 101,5 i 104 w misce a różnią się obwodami? Moim zdaniem (jeżeli się mylę proszę mnie poprawić) 34f powinno mieć tą samą wielkość miski co 32g. Widać rozmiar zależy od koloru:) Odpowiedz Link
azymut17 Re: OV15 strappy top biały i czarny - OT 10.08.09, 11:30 W pierwszej chwili może się wydawać, że jest tak, jak piszesz, jednakże porównajmy dwie kobiety noszące 34F i 32G i mające 101,5 cm. U tej z 34F obwód w biuście składa się z pleców w większym stopniu niż u pani z 32G, mimo, że mają tyle samo w biuście. Dlatego ta z 32G ma proporcjonalnie większy biust i potrzebuje miseczki większej. Tabela rozmiarów jest zawsze punktem wyjścia do rozważań :-) Zatem pani z 34F jeśli chce wziąć mniejszy obwód, to sięga po 32FF, które ma zbliżoną wielkość. Będzie się jednak inaczej układał ze względu na większy naciąg fiszbin przez obwód. Odpowiedz Link
zazulla Belted Shift Dress (BL50) - jaki rozmiar? 10.09.09, 18:37 Chce zamowic w/w sukienke i nie wiem czy brac 16R/SC czy 18R/SC? Z rozciagliwych ubran najwiecej mam 14R/SC, z koszul z kolnierzykiem 16R/SC. Sukienka bedzie raczej nierozciagliwa. Biust 32JJ/34J. Odpowiedz Link
suziliu Re: Belted Shift Dress (BL50) - jaki rozmiar? 11.09.09, 11:13 o, ja tez w planach mam ta sukienkę. I też wacham sie z rozmiarem. dotychczas z sukienek kupiłam tą www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bc40-details.aspx?colour=Ruby+Red w rozmiarze 14 sc, ale zarówno w biuscie, jak i pasie była troche za luzna. Chcialabym zatem sprobować z 12 sc (wiem ze przeskok wymiarów spory), wydaje mi sie że urok sukienki wynikac moze z idealnego dopasowania. także sprbuje od 12 sc, najwyzej wymienie. Chcialabym też zamówic ta www.bravissimo.com/products/clothing/dresses- and-skirts/bravissimo/bp30-details.aspx ale tu jestem raczej spokojn aze 12r/sc bedzie dobre, bo material rozciagliwy Odpowiedz Link
suziliu Re: Belted Shift Dress (BL50) - dotarła 22.09.09, 09:56 Zamówiłam ostatecznie rozmiar 14 RC - bo taki tylko z moich okolic rozmiarowych sie ostał i niestety jest bardzo źle - do odesłania. Po pierwsze - w pasie i w biodrach dużo za luźna, byc może 12 byłoby dobre, W biuscie - za luzne tylko trochę, więc pewnie powinnam celowac w 12 SC, jako w najbardziej przystepny kompromis. zamawiając ta sukienkę zamówiłam www.bravissimo.com/products/clothing/dresses- > and-skirts/bravissimo/bp30-details.aspx ale jeszcze nie doszła (pewnie out of stock), 12 r/sc obawiam sie że powinnam była brać jednak 10 r/sc lub najwyzej 12 curvy Odpowiedz Link
zazulla swojej jeszcze nie zamówiłam 22.09.09, 10:42 Póki co idą do mnie biustonosze a z sukienką poczekam, bo biubiu zaczęło działać w tym kierunku. Odpowiedz Link
zazulla Bravissimo mi doradzilo ale ich nie rozumiem :) 11.09.09, 20:34 "If you have purchased items from our 'fully tailored' range before in a 16SC then we would recommend the same size for the BL50 dress. We hope this helps, but please do let us know if we can be of any further assistance." Odpowiedz Link
margo13ak Re: Bravissimo mi doradzilo ale ich nie rozumiem 12.09.09, 10:48 Wydaje mi się, że proponują Ci (w tłumaczeniu dość dowolnym ;)): "Jeśli zakupiła Pani kiedykolwiek (przedtem) ubrania z naszej oferty (w domyśle: nosiła i pasowały) produkowane w pełnej rozmiarówce (w domyśle: z rodzaju nierozciągliwych, czyli bez "łamanych" rozmiarów) w rozmiarze 16SC, rekomendujemy ten sam rozmiar dla sukienki BL50. Mamy nadzieję, że pomoże to Pani (w domyśle: dobrać prawidłowy rozmiar), lecz gdybyśmy mogli jeszcze w czymkolwiek pomóc, proszę nam dać znać." Wyszłoby mi coś takiego (też coś zaplątałam ;-)), myślę, że mniej więcej o to chodziło ;-) Odpowiedz Link
zazulla Re: Bravissimo mi doradzilo ale ich nie rozumiem 12.09.09, 11:29 margo13ak napisała: > produkowane w pełnej rozmiarówce (w domyśle: z rodzaju > nierozciągliwych, czyli bez "łamanych" rozmiarów) Dzięki, bo tego jakoś nie rozumiałam. Czyli zamówię 16SC. Mam tylko nadzieję, że nie będę musiała brać 18SC :/ Odpowiedz Link
ewa.102 Alana Bra by Bravissimo (AU01) 03.10.09, 19:09 Czy ktoś wie coś na temat biustonoszy marki Bravissimo? Bardzo podoba mi się ten model ale nie wiem jak mają się jego miseczki do np Tango II lub Arabelli. Odpowiedz Link
zazulla watek dotyczacy Alany 03.10.09, 23:09 forum.gazeta.pl/forum/w,32203,101095081,101095779,Alana_AU01_.html Odpowiedz Link
lori_anna Sukienka Satin Border Print Dress (FO01) 06.10.09, 11:40 Zamowiłam rozmiar 10SC (wymiary 98/69/102 od góry ;) niestety o ile w biuście leży jako tako to ma (jak na moje oko) zbyt głębokie wycięcia pod pachami (każdy stanik wystaje :( poza tym jest za szeroka w biodrach i to duuuzo boje sie probowac 8SC, bo moge sie nie zmiescic w biuscie a przerabianie sukienki za 69 funtów chyba sobie daruję :/ wizualnie - bardzo ładna, material blyszczacy (cos ala satyna, ale sie nie znam ;-) elegancka szkoda mi bo się strasznie na nią napaliłam, a tu chyba nici z tego wyjdą :( Odpowiedz Link
ciociazlarada Rozmiary sukienek: obwód bioder?? 26.10.09, 20:19 Pomocy, proszę! Bardzo podoba mi się wiele sukienek z Bravissimo, ale boję się kupować. Mam 63 cm w pasie i 95 w biodrach. Czy ktoś może mi powiedzieć, jaki rozmiar powinnam brać, aby nie były za małe w pupie, a jednocześnie ładnie opięte w pasie? Normalnie noszę 34 na górze i 38 na dole i mam problem z każdą spódnicą i spodniami. Myślałam, żeby spróbować 8C/RC, ale nie wiem, czy tyłek mi przejdzie... Odpowiedz Link
urkye Re: Rozmiary sukienek: obwód bioder?? 27.10.09, 13:02 A może po prostu napisz do bravissimo? :) Oni wiedzą najlepiej i na pewno dobrze doradzą:P Odpowiedz Link
irenka65f Re: Rozmiary sukienek: obwód bioder?? 12.01.10, 22:58 Na moją stówę ( teraz to już 102) wchodzi spokojnie 10, więc na Ciebie 8 na pewno nie będzie za ciasne. Zależy to oczywiście również od fasonu, ale moim zdaniem zacznij próby od 8. Odpowiedz Link
sylwiaxdd Re: Rozmiary sukienek: obwód bioder?? 25.11.10, 00:10 tez mam takie same wymiary i zawsze kupuje rozmiar 38... czasami pasuje rozmiar 36, ale to tylko ciuchy od projektantów. wiec na twoim miejscu kupiłabym 38=) Odpowiedz Link
anna-pia Cashmere Jacket (BL49) / Wool Jacket (BU01) 01.12.09, 13:16 czyli ten www.bravissimo.com/products/clothing/coats-and-jackets/bravissimo/bl49-details.aspx i ten www.bravissimo.com/products/clothing/coats-and-jackets/bravissimo/bu01-details.aspx Skład niby inny, kolory inne, ale skrój IMO ten sam interesuje mnie brązowy (BL49), ale może któraś ma niebieski i podzieli się opinią nt. rozmiaru? Większość ubrań bravissimo mam w rozm. 14, RC i SC, ale kilka mam 12 i 16, żakiety tylko 14 (jeden RC i jeden SC). Odpowiedz Link
aleksandralm satynowa koszulka nocna (RN09) 03.12.09, 12:54 Dziewczyny, w jaki rozmiar powinnam celowac przy rozrzucie od 65GG (arabelki) przez 70G/GG/H do 75GG (Effuniak)? Rozmiarowka jest juz troche przebrana, najpierw myslalam o 32F-G, ale juz nie ma... ale moglo byb byc za male:( Jest jeszcze 32GG-H... Myslicie ze by pasowalo? Dosc mam satynowych koszulek z ktorych wylatuja mi cycki przy kazdym pochyleniu sie lub przekreceniu z boku na bok - Odpowiedz Link
kasikk68 Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo BN05 12.01.10, 19:37 muszę szybko się zdecydowac na rozmiar koszuli nocnej i wyczytałam gdzieś że jest dość duża w miskach - normalnie noszę rozmiar 65GG/70FF chciałam zamówić rozmiar 65GG/H ale nie wiem czy lepiej nie będzie 60GG/H - doradźcie coś proszę:) Odpowiedz Link
ptasia Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 12.01.10, 20:26 jedzie do mnie (mam nadzieję), powinnam za kilka dni dostać - w rozmiarze 30F-G, najczęściej noszę 30FF. Jeśli Cię to zbawi, rozmiar był określony w @ z Bravissimo jako "10 RC" - rozumiem, że odpowiada temu w ich normalnej konfekcji. Jak tylko dostanę, opiszę. Odpowiedz Link
urkye Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 12.01.10, 21:23 Mam ją w rozmiarze 30GG-H, mniejszej nie było jak zamawiałam;) Normalnie noszę 30G i ta piżamka była mi spooooooro za duża w biuście i musiałam ją przerabiać. Osobiście proponuję mniejszy rozmiar:) Odpowiedz Link
ptasia Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 12.01.10, 21:32 Denerwujesz mnie ;( Z drugiej strony, właśnie widzę, że mam raptem 1 cm mniej w obwodzie niż Ty, więc jest nadzieja, że będzie ok (brać GG-H ani mi się śniło). Lekki luz mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link
urkye Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 12.01.10, 21:48 Na pewno będzie Tobie pasować:) Mam jeszcze drugą, 30F-G i ta leży idealnie:) Odpowiedz Link
kasikk68 Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 12.01.10, 22:01 kurcze bo jestem w wielkiej kropce:) noszę 65GG i to nie jest dolna granica GG... boję się że 60gg/h może być za małe - chciaż w planach mam zamiar zrzucić parę kilo... a jak ze ściśliwością ? na 69 pod bistem nie uduszę się w 60 w nocy:P? Odpowiedz Link
urkye Re: Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 13.01.10, 10:57 Na moje 69 pod 30 są przyjemne, nie czuję ucisku. Nie mam pojęcia jak wygląda sprawa 28, ale sądzę, że strasznie ścisłe raczej nie będą. Ta guma jest dość rozciągliwa:) A ile masz pod biustem normalnie mierzone, nie na ścisku? Co do misek: moim zdaniem w tych piżamkach lepiej brać ten rozmiar, gdzie pasujemy w górnej granicy, ładniej modeluje:) Ale to już jest sprawa indywidualnych upodobań, ja wolę ładniejsze ukształtowanie kosztem mini buły przy max wyproście od smętnego luzu w większych miskach;) Odpowiedz Link
ptasia Koszula nocna Love Your Curves by Bravissimo 30f-g 19.01.10, 16:58 właśnie przyjechała i jak na razie jestem zachwycona. Rzeczywiście na metce ma 10 Real Curvy, nie 30f-g. Jak dla mnie jest idealna, jeśli chodzi o miejsce w biuście (normalnie noszę 30ff), obwód i, że tak powiem, ogólne wymiary. Materiał inny niż sądziłam: coś jak płócienko, ale ładny. Wzięłam wariant lila w ciemniejsze grochy i szczerze mówiąc, można by nosić jako codzienną letnią sukienkę. Co mnie zaskoczyło, to to, że kieszonka na biust z przodu ma warstwę miękkiej gąbki. Efekt na ciele jest trochę pieluszkowy, sądzę, że dobry na tzw. trudne dni. Ogólnie rzecz biorąc ceny regularnej bym nie zapłaciła, ale w przecenowej - 15 funtów - zdecydowanie zakup się opłaca. Odpowiedz Link
malma11 która sukienka na wesele? 17.03.10, 17:23 mam pytanie: czy któras z tych sukienek nadaje się na wesele? www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl61-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl60-details.aspx?colour=pink&ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/bl64-details.aspx?ck=K%2f%2bibL3vZIE%3d Najbardziej podoba mi się ta fioletowa, ale zastanawiam się, czy nie jest za skromna na polskie wesele. Wesele jest 29 maja, moze któraś z was orientuje się kiesy pojAWI SIĘ NOWA letnia kolekcja ubrań w bravissimo? Moze lepiej wstrzymac się narazie??? Odpowiedz Link
malma11 Re: która sukienka na wesele? 17.03.10, 17:28 aha, zamówiłam też tą: www.bravissimo.com/products/clothing/dresses-and-skirts/bravissimo/fo01-details.aspx? ck=uxOsJVcILjCYvLGL6FLUg1HpiQMFXdHA ale wzięłam rozmair curvy, więc może byc za mała w biuście Odpowiedz Link
ptasia Re: która sukienka na wesele? 17.03.10, 17:50 wesele weselu nierówne, ale imho wszystkie się nadają (no, jak dla mnie czarna najmniej, ale to może moje zboczenie - ani biel, ani czerń nie pasują mi na wesele). I absolutnie nie mam wrażenia, że fioletowa jest za skromna. Odpowiedz Link
zazulla Midnight Jewel Dress (BO01) 19.01.10, 17:33 Wziełam 16SC. Z rozciągliwych topów biorę 14SC, bluzki koszulowe 14SC czy 16RC są przymałe stąd taki rozmiar nierozciągliwej sukienki. Niestety: 1) Pachy są uszyte bardzo nisko, jak w typowej (a nie biuściastej) rozmiarówce przy większym rozmiarze, 2) Rękawy są wielkie, szerokie, 3) Kolor jest dużo ciemniejszy niż na zdjęciach katalogowych, należy się spodziewać zimnego granatu, jak nazwa wskazuje, niczym niebo w środku nocy :) 4) Materiał - cienki, robi wrażenie elektryzującego się i łatwo zaciągającego się. Odsyłam chyba, że jest chętna do kupna. Odpowiedz Link
daslicht Płaszcz Belt and Buckle Mac by Bravissimo (BL47) 20.01.10, 00:28 Kupiłam na wyprzedaży czarny 12SC. Rekawy za łokieć, pasek na dolnych żebrach, jak trochę pochodzę, to podjeżdża pod biust. Szerokość w porzadku. Odsyłam niestety :( Materiał w sumie też niezbyt, ale chciałam mieć takie płaszczycho :( Odpowiedz Link
daslicht UWAGA! MOŻNA KUPIĆ! 20.01.10, 20:25 Chętnie sprzedam innej 12-superbiuściastej :) Odpowiedz Link
zazulla Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 21.01.10, 23:17 Jak wypada rozmiarówka? Czy materiał jest dobrej jakości czy jak ostatnie ubrania Bravissimo - cienka szmatka? Odpowiedz Link
iq133 Re: Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 22.01.10, 19:55 Kupiłam na wyprzedaży 14SC i pasuje na 105 w biuście i na dół w okolicach rozmiarowych 40/42. Może w biuście zmieściłabym się w 14RC, ale raczej na wcisk. Dość starannie uszyta i ładnie podkreśla figurę. Mam 162 cm wzrostu i biust w biuście, pasek w pasie, dół do kolan. Materiał: z metki bawełna z domieszką elastanu, nie jest to cienka i wiotka szmatka, dość gruba, ale i nie sztywna. Przyjemna w dotyku, gładka, lekko śliska, bez połysku. Nie jest to materiał bluzkowy, raczej taki, z jakiego można uszyć żakiet albo spodnie. Pierwsze wrażenie korzystne. Jak się będzie nosić nie wiadomo. Z niewiadomych powodów na metce napisano "dry clean only", ale nie zamierzam się do tego stosować. Odpowiedz Link
zazulla Re: Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 23.01.10, 00:48 To już wiem kto mi to 14SC gwizdnął z wyprzedaży ;) Trochę mnie zmartwiłaś tymi 105 w biuście. Ja mam teraz 113 (mierząc w biustonoszu) i myślałam o 14 a widzę, że chyba muszę polować na 16. Ostatnio wzięłam jedwabną sukienkę 16SC i była sporo za duża. Już sama nie wiem. Nie wysłałabyś zdjęć do galerii? Albo tylko dla mnie na maila? Odpowiedz Link
iq133 Re: Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 23.01.10, 12:18 Sorry za gwizdnięcie. Jutro postaram się wysłać Ci zdjęcie na maila. Jeżeli chodzi o rozmiary ubrań Bravissimo, to loteria. Mam pasujące rzeczy 14 i 16, ale dwa razy kupiłam bluzki 14R/SC i 14SC, którym we wszystkich obwodach brakowało po kilka centymetrów, żebym mogła się zapiąć. Odpowiedz Link
iq133 Re: w takim razie czekam na fotki n/t 24.01.10, 22:53 Wysłałam na maila gazetowego. Odpowiedz Link
daslicht Re: Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 23.01.10, 00:53 Zastanawiałam się nad jej kupnem, ale nie było mojego rozmiaru i w sumie teraz się z tego cieszę. Myślałam że to taka gruba bawełna z lekkim streczem, a to jakieś śliskie coś. I krótkie te ciuchy w ogóle... :/ Odpowiedz Link
zazulla Bravissimo tak opisało tę sukienkę 23.01.10, 11:14 The BC51 is made of quite a thick canvas/cotton type fabric, which would be more appropriate for every day wear. It does have a little bit of stretch in the fabric but not a vast amount. It is slightly stiff or rigid. Mam nadzieję, że dobrze rozumiem - o grube płótno/bawełniany materiał, odpowiedni do noszenia na co dzień. Posiada trochę stretchu ale niezbyt dużo. Materiał jest nieco sztywny. Odpowiedz Link
iq133 Re: Button Up Shirt Dress (BC51) - czy ktoś ma? 23.01.10, 12:23 Może nieprecyzyjnie się wysłowiłam opisując ten materiał. To jest taka dość gruba bawełna ze streczem, gładka, może odrobinę śliska, ale bardziej gładka niż śliska. A jeżeli chodzi o krótkość, to fakt. Przy 1,62 wzrostu sukienka jest do kolan. Odpowiedz Link