a_gneskka Bielizna szyta na miarę... ignoracji producenta 27.02.09, 16:21 www.female.pl/artykul/4540/tekst.html&rss=tak Cytat: "Kupując biustonosz pamiętajmy by mierzyć go zapinając na środkową haftkę. W ten sposób mamy pewność, że będzie nam dobrze służył nawet jeżeli delikatnie rozciągnie się podczas prania, czy też zmienią się wymiary naszej sylwetki. Bardzo ważny jest też rodzaj ramiączek, w które wyposażone jest nasz stanik. Jak zauważa Agnieszka Kostrz, właścicielka firmy Donna „modele standardowe, produkowane do rozmiaru 80D mają delikatniejsze ramiączka i węższy środek. To rozwiązanie nie jest już możliwe w większych rozmiarach, ponieważ taki stanik, nie byłby statyczny przez co obciążone byłyby plecy, a tym samym nie zapewniał wysokiego komfortu noszenia. Wyobraźmy sobie rozmiar F przy cienkich ramiączkach – po chwili wpijałyby się one w skórę”. No comment... Odpowiedz Link
a_gneskka Re: Bielizna szyta na miarę... ignoracji producen 04.03.09, 04:00 Usunęli komentarze i możliwość komentowania... Kochamy polskie "niezależne" portale... Odpowiedz Link
amelianna PROŚBA 27.02.09, 19:45 To i ja coś dodam, piszę pracę licencjacką na temat dialogu w rodzinie i mam prośbę o poświęcenie kilku minut na wypełnienie anonimowej ankiety, z góry dziękuję za pomoc :-) Oto link do ankiety: webankieta.pl/ankiety/w1hpsf029xwk Pozdrawiam, Ania Odpowiedz Link
przyjaciolka288 Re: laurka na Dzień Kobiet 27.02.09, 22:46 Muszę się z Wami podzielić tym, co usłyszałam przed chwilą od mojego 4 letniego synka. Ja naprawdę miałam świadomość, że mój Mąż jest zaangażowany w sprawę, ale nie wiedziałam, że także dziecko.. Otóż, przed chwilą odbyła się rozmowa mojego Męża i Synka (którą słyszałam) na temat prezentu dla mnie z okazji Dnia Kobiet (wiedzą bowiem, że nie lubię dostawać ciętych kwiatów - bo mi ich szkoda ;, a na doniczkowe w domu brak już parapetów :)) Więc mój Mąż zasugerował, by synek narysował dla mnie laurkę - na co On przystał z ochotą. Mąż, zapytał synka, co narysuje Mamie na tej laurce... ponieważ mały długo się zastanawiał - Mąż podprowadzał go mówiąc - no wiesz, coś takiego co dziewczyny lubią najbardziej... Na co Mały zapytał - ale takie duże dziewczyny jak Mama? Gdy usłyszał twierdzącą odpowiedź, bez namysłu odpowiedział: narysuję Mamie staniczek! No nie mogę.... Patologia w rodzinie :))) Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: laurka na Dzień Kobiet 27.02.09, 23:01 Tylko zeby narysowal w dobrym rozmiarze ;) Slodki dzieciaczek :) Odpowiedz Link
sheena777 a ten artykuł czytałyście? i co sądzicie? 28.02.09, 09:04 www.dziennik.pl/kobieta/article316333/Jak_telewizja_robi_z_kobiety_kawalek_miesa.html Odpowiedz Link
kk345 Re: a ten artykuł czytałyście? i co sądzicie? 28.02.09, 10:43 Dość dziwaczne wnioski wysnuwa autor artykułu... według mnie nie oglądał żadnego z komentowanych programów. TiS, Gok; uwielbiam ich za to, ze dodają kobietom pewności siebie, akceptacji swojego ciała, ostatnie, co bym o nich powiedziała, to to, że dołują swoje klientki... Jedyna, której nie oglądam właśnie z powodu pomiatania i dołowania kobiet jest nasza "Agentka"- Bojarska-Ferenc ma potępienie w oczach i cała aż krzyczy :jesteś do niczego, wywal wszystko z lodówki i natychmiast się ogarnij. Tak wiec artykuł to dla mnie wielka bzdura, autor zauważył tylko nagość, pomijając jej terapeutyczna w tym przypadku rolę. Ciekawa jest zresztą ankieta po artykułem: aż 67% osób odpowiedziało: że udział w takim show dodaje pewności siebie. Odpowiedz Link
elrosa Re: ŚMIETNIK Nr 7 28.02.09, 13:00 Ech, i znów do śmietnika. W poszukiwaniu "sportowca" dotarłam na Ebay. Tym razem wpadłam na coś takiego: tnij.org/shab . Myślałam, że w temacie "sprzedaję to, ponieważ..." nic mnie już nie zdziwi - a jednak. "Selling for my daughter-in-law who has been fortunate enough to have had a breast reduction operation" - a to 34G. Uch, lecę się też zapisać ;))) Odpowiedz Link
igna-sia Re: ŚMIETNIK Nr 7 28.02.09, 22:10 Nie chce zaśmiecać, a nie wiem gdzie to napisać więc wypada mi, że tu. Pomóżcie mi znaleść wątek o wąskofiszbinowcach, czy taki był? W wyszukiwarce wyskakują mi tylko jakieś krótkie i mało przydatne wątki. Odpowiedz Link
queenofspades Re: ŚMIETNIK Nr 7 01.03.09, 10:59 Tutaj jest cały wątek o wąskofiszbinowcach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74949691&a=74949691 Jestem też przekonana, że kiedyś był wątek w stylu "wąskofiszbinowe lobbystki łączcie się". Odpowiedz Link
eriu od kiedy stanik ma zamki? 02.03.09, 01:16 Podejrzewam, że to już się kiedyś pojawiło w śmietniku, ale szukając pewnych informacji w sieci trafiłam na ten "profesjonalny" artykulik i nie mogłam się powstrzymać - musiałam się nim podzielić. www.se.pl/kobieta/zdrowie-kosmetyki/z-nami-wybierz-stanik_56891.html Po jego przeczytaniu stwierdziłam, że naprawdę mało wiem o stanikach. Bo że mają zamki, to nie wiedziałam ;) Do tego autorką jest kobieta. Zastanawiające... ;) Odpowiedz Link
klymenystra Re: od kiedy stanik ma zamki? 02.03.09, 10:31 Przeciez ten artykul nie jest zly! Poza zamkiem, nie ma wpadek. Szkoda, ze nie jest podane, jak sie mierzyc i ze nie ma slowa o tym, jak stanik ma lezec - to raczej reklama dla wymienionych sklepow. Moim zdaniem, smietnik to nie jest miejsce dla tego artykulu. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: od kiedy stanik ma zamki? 02.03.09, 13:32 Artykul ma fobie literkowa, "zamiast ...B okaze sie, ze masz C albo NAWET D" (podkreslenie moje). Poza tym mam wrazenie, ze w pewnym sensie byl tylko pretekstem do pokazania kolejnej babki z nagim biustem :/ Odpowiedz Link
a_gneskka Re: od kiedy stanik ma zamki? 04.03.09, 04:21 Klymenystro, jak ta dziewczyna z fotki ma nosić polskie 70F to ja jestem księżniczka ;) Wpadką jest już samo podanie obwodu 70 tej dziewczynie na zdjęciu (wygląda na 60). Poza tym: "Dobry biustonosz to nie wszystko. Trzeba odpowiednio ułożyć piersi w staniku. Jak? Gdy układasz prawą pierś, to prawą ręką przytrzymaj stanik za fiszbinę, a drugą przesuń pierś do środka klatki piersiowej. Naciągnij ramiączko i miseczkę. Dzięki temu biust jest większy (zwykle o dwa numery!), podnosi się do góry i talia jest lepiej wyeksponowana." Gdzie tu (albo w reszcie artykułu) jest mowa o poprawnym pomiarze, o tym, że jeśli to ułożenie piersi powoduje 'seksi buły' to stanik jest do wyrzucenia (raczej ich wystąpienie potraktowano pozytywnie - "biust jest większy"). Gdzie wspomniano o prawidłowym ułożeniu fiszbin? Zapięcie na pierwszą haftkę i skrócenie ramiączek to tylko element dopasowania - jeśli za tym nie ma ani słowa o gładkiej linii miseczki ani właściwym położeniu fiszbin to IMHO artykuł jak najbardziej pasuje do śmietnika. Odpowiedz Link
klymenystra Re: od kiedy stanik ma zamki? 04.03.09, 14:29 Nie przesadalabym. Artykul, w ktorym byloby WSZYSTKO wylozone, mialby spore gabaryty. Zgadzam sie, ze ten jest niekompletny itd, ale przeciez nie pisza w nim jakis strasznych bzdur, typu "tylko grube ramiaczka", zapinanie na "druga haftke" itd. Nierzetelny, ale nieszkodliwy. Bywaja gorsze. A co do pani na zdjeciu - ja na oko sie nie podejmuje oceniac, a tym bardziej po zdjeciu. Nie twierdze, ze 70 bedzie dobra, ale tez na pewno lepsza niz 75 czy 80. Przecietny artykul i przecietny sklep. Odpowiedz Link
a_gneskka Re: od kiedy stanik ma zamki? 05.03.09, 01:22 Może i tak, może jestem za bardzo wymagająca :) Ale po prostu porównałam sobie do artykułów-perełek i w zestawieniu z ostatnim z bodajże Dziennika Zachodniego tekst mi wypadł bladziutko :) Odpowiedz Link
kuraiko silikony czy prawdziwe...? quiz ;) 04.03.09, 03:09 quizy.interia.pl/facet/quiz/biusty-gwiazd-prawda-czy-falsz,379 Odpowiedz Link
kuraiko Re: silikony czy prawdziwe...? quiz ;) 04.03.09, 03:12 hehe, w 4 przypadkach myślałam, że prawdziwy, a okazało się, że nie... Odpowiedz Link
wronki12 Re: ŚMIETNIK Nr 7 04.03.09, 09:16 taka ciekawostka : wiadomosci.onet.pl/1927527,69,od_zmywania_naczyn_rosna_piersi,item.html Odpowiedz Link
kuraiko Re: ŚMIETNIK Nr 7 05.03.09, 01:23 :/ czy to nie jakaś seksistowska próba udowodnienia, że kobiety przeznaczeniem jest zmywanie garów? :/ mnie od zmywania naczyń tylko kręgosłup boli :/ ale coś w tym może być, bo może po prostu pracują te mięśnie pod piersiami, na których uwypuklenie dziewczyny polecają różne ćwiczenia. i wtedy rzeczywiście biust jest optycznie większy, bo mięśnie go wypychają do przodu/podnoszą. Odpowiedz Link
a_gneskka Praca licencjacka powstała (?) 05.03.09, 01:18 Temat: "Ocena wpływu rodzaju biustonosza na powstawanie nowotworu piersi": forum.kardiolo.pl/temat3012.htm I pewnie wyszło, że koronka na fiszbinach ma działanie rakotwórcze... :/ Odpowiedz Link
annasi23 Ze wschodu 05.03.09, 11:12 www.youtube.com/watch?v=jLjWuNEyJEs&feature=related Nic nowego, ot ciekawostka. Krótkie streszczenie: Zaczyna się od tego, że duży biust to duże szanse. Kobiety gotowe są zrobić wszystko, żeby takie uzyskać, nawet położyć się pod nóż chirurga. Rozmowa z aktorką trochę o wpływie żywienia na biust (konkluzja jest taka, że wpływu nie ma). Aktorka mówi, że u niej w rodzinie kobiety miały zawsze duży biust i - ciekawostka - mówi, że jej mama miała rozmiar biustu JEDENASTY. Ciekawa rozmiarówka, co? Ćwiczenia - chyba wszystko jasne :) Japończycy wynaleźli niby jakąś gumę do żucia poprawiającą wygląd biustu. Konkluzja całego filmiku - rozmiar biustu nie wpływa na życie osobiste. Tylko 9% mężczyzn zwraca uwagę na rozmiar biustu. Odpowiedz Link
kuraiko Re: Ze wschodu 05.03.09, 15:59 hm, może to ciąg dalszy rozmiarówki, która u nas funkcjonowała np w PRL ;) moja mama mówi, że nosiła kiedyś "sześć" :D czyli chyba odpowiednik miski "F" oczywiście zakładając, że kobiety za rozmiar biustu uznawały miskę, tak jak większość teraz i abstrahując od tego co realnie powinna nosić. chyba wtedy "6"/F było największą dostępną miską?. czyli niezależnie od obwodu można uznać, że "11" to miseczka "K" kontynentalna :) Odpowiedz Link
myszka.xww Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 07.03.09, 22:14 www.studiofotonet.com/indexb.html poleglam :) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 07.03.09, 23:19 nie no, akurat tutaj podali że chodzi o realne 25 cm między obwodami, czyli pomiędzy obwodem pod biustem, a obwodem biustu. a nie pomiędzy obwodem stanika zaniżonym o 10cm :PPP tyle, że to nie będzie miseczka E, a miseczka G jeśli chodzi o polską rozmiarówkę ;) niezależnie od obwodu pod... E to różnica 21cm, jak widać nie znają się na rozmiarach. moim zdaniem akurat dobrze, że podali konkretne wymiary. to ucina ironiczne uwagi "co jest dla nich dużym biustem, czy ja z moim rozmiarem X się kwalifikuję? :PP" tak częste na lobby ;))) Odpowiedz Link
myszka.xww Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 07.03.09, 23:27 hm jesli 25 cm to duzo, to obawiam sie, ze po moich 40 mogliby sie nie pozbierac, a to by przekreslilo moja kariere jako modelki :] Odpowiedz Link
paskudek1 Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 09.03.09, 12:26 buuuu a ja sie nie łapię:(((( mam tylko 24 cm różnicy chyba się powieszę hmmmm:)))) Odpowiedz Link
wariamiktoria Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 10.03.09, 21:24 A ja postanowiłam się dowiedzieć o co im chodzi. Po wymianie kilku telefonów i maili przysłali mi zdjęcie kobiety na różnokolorowym tle (IMHO makabra dla grafików, którzy mieliby to wykorzystać np w reklamie) w bluzce i bez niej. Na pierwszym widać, że biust jest stanowczo za nisko-niedobrany stanik, na drugim widać jaki skutek dało noszenie niedobranego stanika. Młoda dziewczyna a grawitacja działa okrutnie, oby ktoś ją uświadomił to się kondycja biustu poprawi. Estetyki w tym nie zobaczyłam jedynie zasmuciłam się :( Jak dla mnie agencja mało wiarygodna (tło i słaba estetyka zdjęć) Odpowiedz Link
myszka.xww Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 10.03.09, 22:09 Czyli co, duze_cycki se chcieli poogladac? Odpowiedz Link
wariamiktoria Re: Masz duzy biust? Koniecznie zajrzyj! 11.03.09, 05:49 Bardziej bym to określiła jako niekompetencję niż chęć oglądania, szczególnie, że mieli jechać na drugi koniec Polski. Orientuję się na czym polegają te bazy danych i kolorowe tło jest potem makabrą dla grafików. Odpowiedz Link
chocochoco Ale buła podpachowa!! 08.03.09, 21:13 www.kozaczek.pl/plotka.php?id=14708&strona=1&s=&b=1#koment Joanna Liszowska to piękna kobieta jak dla mnie, a to co ma pod pachą to chyba zabłąkana pierś, a nie żaden tłuszcz, czy może się mylę?? :-) Odpowiedz Link
kuraiko Re: Ale buła podpachowa!! 08.03.09, 23:55 bardzo możliwe... w ogóle Liszowska wydaje się być na bakier ze stanikami, najczęściej nosi się bez. piersi ma szeroko rozstawione i trudno powiedzieć czy to wynik zaniedbania biustu, czy też naturalna budowa... Odpowiedz Link
a_gneskka B Filiżanka czyli kocham translatory 09.03.09, 03:11 Się wygooglało: www.brandbihar.com/polish/literature/kamasutra/modern_kamasutra_bra.html Możemy się np. dowiedzieć, że istnieje profesjonalista kto mieć specjalny szkolenie w trafny stanik i bez żaden ładunek upewniać się, że twój stanik napad prawidłowo. Ale ani nie napisali jak ten profesjonalista dzwonić, ani nie uwzględniają mojej filiżanki :( :D:D:D Odpowiedz Link
paskudek1 Re: B Filiżanka czyli kocham translatory 09.03.09, 12:31 popłakałam się ze śmiechu:) Odpowiedz Link
kiokodyl Re: B Filiżanka czyli kocham translatory 13.03.09, 13:24 Leże i kwicze ze śmiechu.... Odpowiedz Link
agmani ...czyli szyk po niemiecku 09.03.09, 21:27 tiny.pl/bfmt Tchibo, a to ma wziecie w narodzie...Nawet wydawaloby sie nieograniczone mozliwosci Photoshopa zawiodly, a moze niewiedza tak zakorzeniona, ze nawet nie dali grafikowi zlecenia przyklepania fiszbin do mostka. Jak wrzucilam na ebay jakies 70G, to reakcja mierna, ale takie 90B to ma juz wziecie. Pustynia i nawet fatamorgany nie ma. Odpowiedz Link
wera9954 Gorsecik ;) 10.03.09, 18:25 Gorset ze ślicznymi bułeczkami ;) www.glamorousamorous.com/product-Eternal-Spirits-Bettie-Corset-ESBettie.htm Odpowiedz Link
agacia2025 Re: Gorsecik ;) 11.03.09, 09:48 o jesooo, i jaka cena za zrobienie tych buleczek;o Odpowiedz Link
mika_p Mail-łańcuszek od dz. handlowego Ewy Bień 10.03.09, 18:48 Widzę, że październikowe testerki bielizny Ewy Bień dostały - tak jak ja - mail-łańcuszek na temat poparzonej Oli. Gdyby którąs z Was chciała kliknąć na Forward, to pamiętajcie, że 3 grosze nie działają: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=28540007&a=28545315 Opisana w mailu Ola miała 14 miesięcy latem 2005 roku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=582&w=28540007&a=28540007 Minęły 3 lata i już nawet nie istnieje strona (w zasobach TVP), na której był numer konta przeznaczonego na wsparcie dla dziewczynki. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: ŚMIETNIK Nr 7 13.03.09, 10:23 Ha, tak mnie Lobby wyedukowało, że zaczynam mieć manie prześladowczą. Oto co zobaczyłam: kobieta.wp.pl/gid,10910619,img,10910903,kat,52556,galeriazdjecie.html ?T%5Bpage%5D=9 Odpowiedz Link
jolunia01 Re: ŚMIETNIK Nr 7 13.03.09, 10:24 Może tym razem link będzie aktywny kobieta.wp.pl/gid,10910619,img,10910903,kat,52556,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=9&ticaid=17a93&_ticrsn=3 Odpowiedz Link
thiessa Re: ŚMIETNIK Nr 7 16.03.09, 21:40 Moj maz wczoraj, cyt: "Prosze cie nie denerwuj mnie, bo ci kupie 90B" Tak mnie tym rozbroil, ze od razu przestalam go denerwodac, bo sie ze smiechu w pol zginalam. Odpowiedz Link
agacia2025 umarlam ze smiechu:)))))))))))) 16.03.09, 22:07 jaki tekst, poplakalam sie i to bez kitu Odpowiedz Link
jolunia01 Tak wygląda seksowny dekolt 23.03.09, 09:21 jakby ktoś nie wiedział, o: zyciegwiazd.onet.pl/121797,2,fotonews_detail.html Odpowiedz Link
jolunia01 Re: ŚMIETNIK Nr 7 25.03.09, 09:15 No kompletnie się robię zboczona, nic tylko cycki oglądam. Tu nap. dowiedziałam się, że duże piersi Kelly Brooke przeszkodziły jej w wielkiej karierze, np. takie zdjęcie film.onet.pl/zwiastuny/0,65101,15,,322,fotonews.html I w dodatku wkurzyła mnie sonda obok: Jaki rozmiar biustu ci się najbardziej podoba - A, B, C, D, E - psia noga, to mój własny ma mi się przestać podobać? Odpowiedz Link
myszonor kopalnia najseksownejszych staników w jednym sklep 17.03.09, 00:06 www.sandras-online.co.uk/acatalog/Non_wired.html same cuda :D Odpowiedz Link
catsumi Re: kopalnia najseksownejszych staników w jednym 23.03.09, 19:42 OMG :))) Prawdziwa kopalnia cudów! Co jeden to seksowniejszy! Odpowiedz Link
jolunia01 Re: kopalnia najseksownejszych staników w jednym 24.03.09, 21:16 De gustibus.... jak wiadomo. Ale rozmiarówka fascynująca. Nawet 52GG widziałam. Odpowiedz Link
pathysia Dwa Duże Biustonosze 18.03.09, 20:31 www.mojeciuchy.pl/dane/98969/Dwa_Duze_biustonosze_-TANIO.html Odpowiedz Link
wera9954 Re: Dwa Duże Biustonosze 18.03.09, 20:56 Dobrze, że nie w brudnym beżu ;) Jednak gdybym miała takie coś nosić choćby przez 5 minut, miałabym dość bezfiszbinowców na całe życie ;) Odpowiedz Link
thiessa Bardzo zachecajace:-) 20.03.09, 23:01 OFERUJĘ CI BIUSTONOSZ KTÓRY SPRAWI ŻE TWOJE PIERSI BĘDĄ MIAŁY IDEALNY KSZTAŁT NAJLEPIEJ PRZEKONASZ SIĘ SAMA OSOBIŚCIE POLECAM JEST BARDZO KOMFORTOWY [u]GAWARANTUJE TO REALNA GALERIA ZDJĘĆ[u/]SPRZEDAWANEGO PRZEDMIOTU Faktycznie ksztalt idealny a realna galeria zdjec bardzo zachecajaca:-) Odpowiedz Link
thiessa Re: Bardzo zachecajace:-) 20.03.09, 23:02 Link mial byc: www.allegro.pl/item563595437_biustonosz_powiekszajacy_biust_czarny_80d.html Odpowiedz Link
agastrusia Re: Bardzo zachecajace:-) 20.03.09, 23:52 Rozmiar też wzięty z kosmosu - stanik w spoczynku ma 70 cm a rozmiar 80 D - zastanawiające :/ Odpowiedz Link
wera9954 Rozmiar wcale nie wzięty z kosmosu 21.03.09, 15:17 Są staniki, które mają obwody w spoczynku mniejsze niż rozmiar obwodu. Popatrz sobie w tabeli obwodów :) Wypowiem się co do fotek - są robione tak, żeby nie było widać bułek :D Odpowiedz Link
thiessa Jeszcze jeden rarytas od tej pani 21.03.09, 20:12 www.allegro.pl/item563617275_biustonosz_panterka_75c.html Odpowiedz Link
wera9954 Re: Jeszcze jeden rarytas od tej pani 21.03.09, 21:27 Nadaje piersiom piękny kształt uszu spaniela :D Odpowiedz Link
agastrusia Re: Rozmiar wcale nie wzięty z kosmosu 21.03.09, 22:32 wera9954 napisała: > Są staniki, które mają obwody w spoczynku mniejsze niż rozmiar obwodu. Popatrz > sobie w tabeli obwodów :) no niewątpliwie jest to ewenement ;-)bo inaczej po cóż byśmy zaniżały sobie odwody ;-P o ile z drobnymi różnicami się spotkałam to 10 cm mniej niż na metce to dla mnie nowość. Odpowiedz Link
ania.kar Re: Rozmiar wcale nie wzięty z kosmosu 22.03.09, 09:20 Ale to jest wymiar obwodu zmierzony BEZ rozciągania. Ewenementem by było, gdyby po maksymalnym rozciągnięciu wyszedł taki wynik. I właśnie dlatego zaniżamy obwody :) Odpowiedz Link
plecionka "Lody-Biuściastych" 22.03.09, 21:29 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=33489&w=85196523 Jesli o mnie chodzi, to czerpie z dzialalnosci Lobby ogromne korzysci:) Odpowiedz Link
kk345 Re: "Lody-Biuściastych" 22.03.09, 21:34 To mi się podoba: CO TAKIEGO macherki od "Biuściastych" MAJĄ DO UKRYCIA? No jak to co? Swoje gigantyczne biusty:-))) Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: "Lody-Biuściastych" 22.03.09, 21:40 bo jak schować taczkę pod bluzkę? znów daje się we znaki mój jęzor niewyparzony :] Odpowiedz Link
tamitthecat Re: "Lody-Biuściastych" 23.03.09, 12:45 Jest nadzieja że autor tamtego demaskatorskiego wątku niedługo znajdzie sobie inny temat...podsłuchy w liniach wysokiego napięcia, albo może dentystów co ludziom do zeębów wszczepiają dziwne urządzenia Odpowiedz Link
jolunia01 Re: "Lody-Biuściastych" 23.03.09, 14:26 tamitthecat napisała: > Jest nadzieja że autor tamtego demaskatorskiego wątku niedługo > znajdzie sobie inny temat......może dentystów coludziom do zeębów > wszczepiają dziwne urządzenia O, to to. Te czipy wszczepiane nieświadomym niczego pacjentom to dopiero jest problem. Kto za tym stoi? Odpowiedz Link
tamitthecat Re: "Lody-Biuściastych" 23.03.09, 15:06 A tak właściwie do dlaczego w co poniektórych stanikach takie wieeeeeeeeeelkie fiszbiny?! Noże to też jakieś tajne układy scalone są, w głowach noszących mieszają i sekta się taka robi... Odpowiedz Link
ptasia Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 15:15 to chyba też tu się nadaje. byłam u lekarz gin., doszło do badania piersi. Mówię, że chwilkę, muszę ściągnąć stanik, a lekarka: "Eee, przeciągnie pani górą". Ja (nieco zdziwiona): "Nie, tak to się raczej nie uda" i rozpoczynam machinacje z zapięciem. Lekarka (też nieco zdziwiona): "A, to taki ścisły..." Odpowiedz Link
zazaz3 Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 18:59 Przeklejone z innego forum: nasza-klasa.pl/profile/12065242/gallery/35 Odpowiedz Link
kalia2010 Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 19:07 O mój Boże! Ja rozumiem, że się można chwalić jak ma się ładne piersi, ale jestem ciekawa jak ją przyjął ksiądz w kościele z piersiami na wierzchu? Odpowiedz Link
kalia2010 Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 19:09 O matko!!! Ciekawe co jej ksiądz powiedział jak ją w kościele zobaczył z piersiami na wierzchu? Odpowiedz Link
kalia2010 Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 19:12 Przepraszam za powtórkę, myślałam, że post się nie wysłał. Odpowiedz Link
wera9954 Re: ŚMIETNIK Nr 7 23.03.09, 19:16 Oto efekt noszenia ubrań za małych w biuście, do tego bez stanika. Odpowiedz Link
monissska Rozmiar miseczki: A, B, C i małe D 24.03.09, 22:10 trzeba przyznać, że chciałbym mieć stanik z miską a,b,ci małe d w jednym:P nooo i oczywiście żeby był taki seksowny i namiętny:D allegro.pl/item590100098_namietnosc_i_pozadanie_rozmiar_38.html Odpowiedz Link
jolunia01 Re: Rozmiar miseczki: A, B, C i małe D 25.03.09, 09:19 monissska napisała: > trzeba przyznać, że chciałbym mieć stanik z miską a,b,ci małe d w jednym:P > nooo i oczywiście żeby był taki seksowny i namiętny:D > > allegro.pl/item590100098_namietnosc_i_pozadanie_rozmiar_38.html Super model. Jak się cycek nie chce dopasować, to sie go przez ten otwór na środku trochę wypycha i woila! budzimy nieopanowane pożądanie. Odpowiedz Link
paskudek1 to się nazywa desperacja:) 25.03.09, 13:08 deser.pl/deser/1,83453,6423376,Ukradla_cudza_tozsamosc__zeby_powiekszyc_biust.html babka wyłudziła kredyt zeby biust powiększyć Odpowiedz Link
buszel absurd-arykuł " Biustonosz, moja miłość" na onecie 25.03.09, 18:53 artykuł na pierwszej stronie onetu tytuł jak wyżej. Link do strony: wiadomosci.onet.pl/1549227,2679,1,kioskart.html Co to są za bzdury!!! "Rozmowa" z Małgorzatą Kazimierczyk ze sklepu w Opolu, pozostaje mi wierzyć że ktoś jej nie zrozumiał albo...Będę cytować bo myślałam że po tym tytule to coś ciekawego, co wniesie kaganek oświaty. A więc choć teraz ja wyrywam z kontekstu ale już tu nawet wyrwanie z kontekstu nie pogorszy wymowy: - "Równocześnie szybko pojawiły się i utrwaliły złe przyzwyczajenia: zakupy tanich chińskich biustonoszy na targach, stoiskach, „na oko” a potem Pani komentuje: - "Nauczyłam panów, żeby przychodzili ze zdjęciem ukochanych, rozpoznaję moje klientki i wiem, co zaproponować, albo oceniam nieznajome i w 80% trafiam w rozmiar i gust" -gdy rozpoznajemy klientki to jeszcze ok - ale co ta pani robi innego niż ocenia na "oko"? - "Istotne, by pamiętać, że kształt i wielkość piersi nie pozostają w związku z ciężkością: średnie piersi mogą być ciężkie, a wielki biust wcale bardzo ciężki być nie musi" -to już mamy kategorię wielki biust...uhm, Pomijam już treść zdania, bo ja nie kapuję, pierś to gruczoły i tkanka tłuszczowa a nie dmuchane baloniki, jeśli jest "wielki" to jest ciężki... - "Rok temu przyszła do mnie klientka po wylewie spowodowanym noszeniem niewłaściwego biustonosza przez lata. Przy dużym, ciężkim biuście staniki niewłaściwie dzieliły obciążenie na klatkę piersiową i kręgosłup. Zbyt szerokie w obwodzie, cały ciężar przerzucały na przód, uciskając jednocześnie na krzyżowo-piersiową część kręgosłupa, blokując dopływ krwi. Szczęśliwie klientka wyszła z tego – przestrzega właścicielka sklepu z bielizną" -myślałam że padnę, czy ktoś to zdiagnozował że to od tego? Przecież to zahacza o śmieszność. Ja rozumiem że są skutki źle dobranego biustonosza ale bez przesady... - "Ramiączko – niby nic, a na nim utrzymuje się pierś" -bez komentarza - ja myślałam że obwód -i dalej: - "Zbyt wąskie mogą powodować napięcie mięśni i bóle głowy, uciskają bowiem mięsień czworoboczny, przechodzący przez ramiona i górną część pleców, stąd mogą pojawić się bóle szyi i głowy. Kazimierczyk: – Trudno je dobrać, dlatego producenci najczęściej stosują 10-12 mm, nie zależą tyle od rozmiaru, ile od ciężkości piersi" -boję się myśleć co powoduje ich brak... - "Czasem panie przychodzą po najdroższe biustonosze, bo chcą się dopieścić. – Cena nie może być kategorią w doborze. U mnie można kupić biustonosze od 24 zł do 170 zł. Pech chce, że te nieco tańsze leżą najlepiej na paniach, które chcą wydać dużo – śmieje się." -no o takim czymś nie słyszałam, raczej wciąż jest lobbowane obniżane cen, to przecież kopanie dołów, bo wciąż ciężko jest o dobry stanik w niewysokiej cenie. - "Przy tej okazji warto dodać, że w żadnym wypadku nie powinno się nosić biustonoszy po kimś" - "Nie porywajmy się na superpromocje sieciowe, nie tylko zresztą bielizny. To tanie produkcje pod różnymi logo i silna reklama. Nic nowego nie mówię, te tanie materiały, z których robione są staniki za grosze, na targach sprzedawane nawet za kilka złotych, mogą być rakotwórcze i deformować piersi – przestrzega" -rakotwórcze? nie przesada? _ "Dobry stanik może dać komfort kobietom w ciąży, uchronić piersi przed zmianami kształtu, często wystarczy jeden na całą ciążę" -trzymajcie mnie ludzie! jakim magicznym cudem przecież się biust potrafi powiększyć 2 razy, to co jest ja zmienia kształt? Nawet 2 staniki to jest mało. - "Z doświadczenia konstruktorów biustonoszy wynika, że większość Polek ma piersi bardziej „na zewnątrz”" -że niby rosną man spod pach i dlatego właśnie dlatego wiele osób narzeka na Panache. Ktoś prowadził badania? Bo jeszcze niedawno było że większość Polek nosi rozmiar B. -"Biustonosz w ogóle nie powinien być blisko sutka" -aż się sprawdziłam -moja Pandorka jest blisko jak i zresztą większość staników. Tych kwiatków jest więcej, szkoda że pojawiają się na poczytnej stronie Onetu. Ja protestuję przeciwko takim głupotom, bo choć wyrwane z kontekstu jednak są bełkotem jak ten że na ramiączku pierś się trzyma. Odpowiedz Link
blondyneczka_ola Re: absurd-arykuł " Biustonosz, moja miłość" na o 25.03.09, 19:27 Na temat tego artykułu był osobny wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92783154 Odpowiedz Link