19.12.08, 14:18
Pozwalam sobie założyć nowy wątek tego producenta.

Wątek poświęcony stanikom firmy Milena.
Tutaj opisujemy konkretne modele, wymieniamy doświadczenia z użytkowania oraz
dzielimy się uwagami na temat rozmiarówki, itp.

W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWE MODELU - bez względu na to, czy
opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy
kupić.

Sklep firmowy internetowy Mileny - www.milena-bielizna.pl
Obserwuj wątek
    • malen.ka czy ktoś jest chętny na gładki,czarny push-up 65H? 19.12.08, 14:22
      milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=249
      zapisane są już 4 osoby w tym ja :) z tego, co pisała pani z Mileny, wystarczy 5
      osób chętnych na dany model (w jednym kolorze i rozmiarze) aby uruchomić
      produkcję. Więc czekamy na piątą chętną :)
      Noszę coś pomiędzy milenowym 65G/65H, a że w rozmiarze 65H są większe szanse na
      wyprodukowanie tego stanika (w dodatku jest niedrogi) to się dopisałam. Z tego
      co czytałam to zwroty równiez wchodzą w grę w przypadku szycia na zapisy.
    • nikusz MILENA stacjonarnie? 21.12.08, 21:49
      czy ktokolwiek wie, czy Milenę można obejrzeć i przymierzyć w jakimś sklepie
      stacjonarnym w Warszawie?
      • ucayali Re: MILENA stacjonarnie? 21.12.08, 22:35
        Jest trochę bielizny Mileny w sklepie w przejściu podziemnym przy Rotundzie.
        Widziałam Sylvestrine, Flamenco (czarno-czerwone), Art Deco, Baroque i jeszcze
        przynajmniej jeden model, ale nie pamiętam który... Flamenco nie było w
        rozmiarze 70G (byłam w środę), ale 70F i mniejsze tak, i również mniejsze obwody.
        • the.munsters Re: MILENA stacjonarnie? 23.12.08, 20:52
          Ooo, a jak się nazywa ten sklep? I gdzie jest dokładnie?
          • ucayali Re: MILENA stacjonarnie? 23.12.08, 21:25
            Jak się nazywa dokładnie to nie wiem :) Jest w przejściu podziemnym pod Rondem
            Dmowskiego, tam gdzie te masy Oscarów i Bon Apetite'ów. Dokładniej to idąc od
            strony metra, trzeba skręcić w prawo w przejściu, minąć wyjścia na przystanki
            tramwajowe w stronę Pragi i Ochoty, potem zakręcić w lewo po okręgu. Sklep
            będzie po lewej stronie, przed Oscarem (a może Apetitem) a za jubilerem.
            Mam nadzieję, że nie skomplikowałam za bardzo ;)
      • magdalenkau Re: MILENA stacjonarnie? 23.12.08, 18:44
        A może jakiś sklep w Łodzi albo Wroclawiu ma pelna rozmiarówkę Mileny?
        • psuj-ka Re: MILENA stacjonarnie? 23.12.08, 21:17
          pewnie tak, bo Milena jest w/z Łodzi :P może dałoby się jakoś u nich poprzymierzać? :>
      • katarzynkos Re: MILENA stacjonarnie? 13.04.09, 13:09
        Czy ktoś widział moze modele mileny we Wrocku, naczytałam się tylu
        różnych opini (o ścisliwości mega i małomiseczkowości), że z netu
        musiałabym zamówić chyba z 5 egzemplarzy, bo jestem poczatkujaca i
        nawet nie wiem czy sie dobrze obmierzyłam;) zwłaszcza w biuście
        72/87-89?
    • malen.ka jeszcze link do poprzedniego wątku producenta : 22.12.08, 14:31
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=78784233&s=0
    • mamamisi2005 Flamenco i Sylvestrine 22.12.08, 14:58
      na 69/91 wzięłam Sylvestrine 65G
      stanik wizualnie piekny i niby pasuje, ale spłaszcza okopnie
      Flamenco czerwono - czarny 65G i 65H
      65G - leciutko kipi, robi sexi dolinke, ale niestety też spłaszcza
      65H - za duzości nie widac, ale z prawie-halfcupu zrobił sie wielki
      balkonik
      jestem niepocieszona, bo choć przepiekne ida do zwrotu :/
      mam tez figi Flamenco - śliczne i baaardzo niskie :P
      • malen.ka staniki mileny 22.12.08, 15:11
        moim najlepszym do tej pory stanikiem Mileny jest Finesse.
        Mimo tego, że to nieszczęsny półusztywniany model, to wcale mi to nie
        przeszkadza, bo stanik ładnie zaokrągla biust, robi mi lekką dolinkę, ma
        odpowiednie dla mnie wąskie fiszbiny, i wizualnie jest śliczny mimo że nie lubię
        jasnych staników (ale pasuje mi chociaż do ciemnej karnacji;))
        A, Finesse mam 65 G na 69/91.

Z Flamenco i Sylvestrine nie zaryzykowałam jeszcze, chociaż gdy były w
        'zapowiedziach' na stronie Mileny to byłam napalona na obydwa. Ale nie znosze
        efektu "spłaszczania", a więc chyba nie zaryzykuję...
        Posiadam też Baroque (65G)- jest bardzo ładny, wręcz 'kusidełkowy' i pasuje, ale
        jego wadą jest za mało elastyczny obwód - pomimo tego że stanik jest ścisły, to
        obwód mi podjeżdża :(
        Mam jeszcze Lemon sorbet - krój jest niemal identyczny jak Baroque, ale fiszbiny
        w lemonie są dłuższe. Miski nieco większe niż w Baroque. To był mój pierwszy
        dobry usztywniany stanik, mimo że kolorystycznie i stylowo zupełnie nie w moim
        guscie.
        Posiadam też biustonosz Kamea zwężony z 75E do 65G i pasuje na mnie wręcz
        idealnie, ale już bardotka Roses zwężona z 75E do 65G pozostawia co nieco do
        życzenia - mostek lekko odstaje i miski są płytkie. Po nowym roku będę też miała
        zwężony stanik Kitty, bardzo podobny do stanika Kamea więc myślę że również
        będzie dobrze leżał. Muszę go tylko wysłać do zwężenia.
    • imp18 biustonosze 25.12.08, 13:18
      W zapowiedziach jest nowy model ... chociaż nawet fotki jeszcze nie ma tylko jest wersji push-up

ja mam sylvestrine i w sumie jestem w miare zadowolona :) troche za wysoki jest i troche ucieka mi z niego biust, ale przynajmniej nadaje ładny kształt no i jest wygodny :)
      zamówiłam w końcu flamenco (a miałam nie kupować ;P) ale po przymiarkach róznych innych biustonoszy z różnych firm, które leżą na mnie po prostu tragicznie stwierdziłam, że chyba warto jednak szczególnie, że nie jest to bardzo drogi biustonosz :) ale czy się "polubimy" to jeszcze się okaże :P
    • malen.ka Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 26.12.08, 16:46
      rozpoczęcia produkcji tego stanika w rozmiarze 65G w kolorze czarnym.
      Jeśli ktoś chętny to zapisujcie się :)

milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=13
      • helenka333 Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 26.12.08, 18:14
        heh ja chetnie ale 65H bym potrzebowala :/
        • malen.ka Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 26.12.08, 18:19
          co do rozmiaru 65H to przy modelu Anna push up jest już zapisanych 6 osób ,
          czyli produkcja powinna ruszyć na pewno :)
      • alitea Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:22
        Dopisałam się do tego i przy okazji do czterech innych modeli, a nuż coś się trafi. Akurat ten mi się najmniej podoba ze wszystkich, na które można się zapisać, ale jak go uszyją, to nie pogardzę :) Nie wiem jak z rozmiarem, myślę że 65G powinno być dobre, tabelkowo jestem na granicy 65 F i G, a Sylvestrine 65F jest trochę za małe, żałuję, że go nie odesłałam.
        • malen.ka Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:37
          ciekawa jestem, jak będzie z ceną ewentualnie za Annabelle, czy będzie to ta
          promocyjna, czy ta wcześniejsza? jeśli promocyjna, byłabym w stanie zapisać się
          na dwie sztuki, żeby tylko mi ten stanik wyprodukowali... (teraz już 1 os.
          brakuje wlasciwie)
          • psuj-ka Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:42
            no właśnie, to jest ciekawa sprawa... bo za 30 złotych to może bym się zastanowiła, ale za 60 - ten stanik nie jest tego wart :P poza tym ja i tak musiałabym bardziej celować w 65h/i
            • acjali Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:48
              Zamawiałam annabelle 60f. Cena niestety niepromocyjna. Stanik odesłałam, bo
              wygladał jak rozpłaszczony naleśnik (bardzo duże i płaskie miseczki plus
              ogromna ilosc gąbki). W dodatku czekam trzeci tydzień na zwrot wpłaconej kwoty...
              • psuj-ka Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:51
                acjali napisała:

> Zamawiałam annabelle 60f. Cena niestety niepromocyjna. Stanik odesłałam, bo
                > wygladał jak rozpłaszczony naleśnik (bardzo duże i płaskie miseczki plus
                > ogromna ilosc gąbki).

czyli Milena wciąż się nie nauczyła? świetnie, że zaczęli robić ścisłe obwody - sylvestrine i flamenco, ale nie mają pojęcia o właściwej głębokości miski :/
                • acjali Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:59
                  Przymierzałam też flamenco 60e - było za małe w miskach i miało za wąskie
                  fiszbiny, ale ogólnie konstrukcja była w miare ok. Natomiast annabelle jest po
                  prostu pushupem 70b o miseczce rozciagnietej w szerz i góre do 60f
        • malen.ka Re: Annabelle push-up 65G - brakuje dwóch osób do 27.12.08, 23:39
          a co do rozmiaru to ja mam 69/90(91) i w milenowe 65G zawsze trafiam.
    • miracelle Milena - Kraków?? 27.12.08, 11:57
      czy ktoś wie, czy w Krakowie można gdzieś stacjonarnie przymierzać Milenę?
    • chinski.nowy.rok Re: MILENA 2 28.12.08, 00:12
      bylam na ich stronie :-D Tragiczne zdjęcia, nie udało mi się znaleźć
      wyszukiwania po rozmiarze, generalnie kiszka.
      No i oczywiście nic dla mnie nie mają (78/109)
      • psuj-ka Re: MILENA 2 28.12.08, 09:20
        wyszukiwanie po rozmiarze akurat jest, ale skrzętnie ukryte. trzeba najpierw kliknąć na biustonosze w polu rodzaju produktu, a potem z listy obok można wybrać rozmiar.
        natomiast martwi mnie ich podejście do tego szycia "na miarę". nie dość, że wymagania dotyczące ilości osób na dany model są spore to jeszcze te "super" staniki powstają przez zwężanie istniejących? :/

Sensowniej byłoby postawić na parę tańszych, prostych modeli dostępnych w pełnej rozmiarówce z dopracowaną konstrukcją. Na pewno by szybko zeszły, bo każdy by chciał mieć niedrogi codzienny stanik bez żadnych fanaberii, byle by tylko rozsądnie skonstruowany.
        • malen.ka Re: MILENA 2 28.12.08, 14:10
          Dokładnie. Marzy mi się po prostu jeden zwykły, czarny, gładki usztywniany
          biustonosz o dopracowanej konstrukcji, który pasowałby mi do wszystkiego (i do
          każdych majtek :p). Czarną mam tylko Elizę, która nie dość że miękka to fiszbiny
          za szerokie. Zapisałam się na biustonosz "Anna push up" który wydaje się być
          wizualnie tym, czego szukam, ale mam nadzieję że nie spieprzą konstrukcji !
          • psuj-ka Re: MILENA 2 28.12.08, 14:26
            no wiesz, może i konstrukcja tego stanika jest ok w "standardowych" rozmiarach, ale jeśli to jest zwykły wygąbkowany push-up to jeśli to nie będzie przemyślane, to nie wyjdzie nic fajnego. no ale dajmy im szansę. też chciałabym czarny gładki stanik, lekko usztywniany i bezszwowy, miałam taki w rozmiarze 70e, ale ewidentnie wyrosłam :/
    • malen.ka Pyt.do dziewczyn, które dostały staniki szyte na 28.12.08, 14:13
      zamówienie.
      Jakie macie wrażenia z ich użytkowania? wczesniej w tym wątku pojawiły się głosy
      że są to te same biustonosze które mieli w sprzedaży ale pozwężane i
      zdeformowane. Ja jestem zapisana na kilka modeli i zaczęłam mieć obawy...
    • wera9954 Re: MILENA 2 28.12.08, 16:23
      Nigdy nie miałam żadnej Mileny, ale sądząc po krążących tu opiniach o tej firmie
      (bardzo wąskie fiszbiny i płaskie miseczki) doszłam do wniosku, że oni robią
      małomiseczkowce.
      • malen.ka Re: MILENA 2 28.12.08, 16:26
        nie powiedziałabym, że mają same płaskie miseczki. Lemon Sorbet czy Baroque mają
        miski w sam raz, nie spłaszczają ani nic, a Lemon jest w dodatku moim zdaniem
        dużomiseczkowcem raczej. Fiszbiny faktycznie wąskie, ale dla mnie to plus :)
        • malen.ka Re: MILENA 2 28.12.08, 16:29
          nie mierzyłam ani flamenco, ani sylvestrine a to te modele słyną z nieco
          płytkich misek i efektu spłaszczania. może to właśnie miękkie modele im się nie
          udają pod tym względem. ale niektórzy mimo wszystko bardzo je sobie chwalą.
          inną kwestią jest to szycie na zamówienie i zwężanie...ktoś wyżej narzekał na
          totalną płytkosc miski uszytego na zamówienie 60F stanika annabelle
      • psuj-ka Re: MILENA 2 28.12.08, 16:28
        no właśnie nie tyle, że małomiseczkowce, ale przez takie michy totalnie spłaszczają biust zamiast przesuwać go do przodu ;) mam sylvestrine 70g i fiszbiny nie są jakoś bardzo za wąskie(jestem raczej wąskofiszbinowa), natomiast są strasznie sztywne i to jest dla mnie największy problem.
    • milena-bielizna.pl Wiadomość od producenta - Sylwestrowo! 31.12.08, 17:00
      Z okazji zbliżającego się Nowego Roku 2009 w imieniu firmy MILENA chciałabym
      złożyć gorące podziękowania Forumowiczkom Lobby Biuściastych oraz
      Małobiuściastych za owocną (mamy nadzieję dla obu stron ;) współpracę i kontakt,
      a także złożyć serdeczne życzenia w nadchodzącym nowym roku!

Jesteśmy przede wszystkim wdzięczni za wszelkie sugestie, opinie, wizyty i
      przymiarki, testowanie i konstruktywną krytykę na temat wprowadzanych na rynek
      nowych modeli biustonoszy marki MILENA z małymi obwodami.
      Na przestrzeni ostatnich miesięcy wprowadzaliśmy kolejne modele i konstrukcje
      biustonoszy stworzone z myślą o kobietach przede wszystkim wymagających;),
      świadomych swojego ‘prawdziwego’ rozmiaru biustonosza, poszukujących wyrobów
      jakościowych i za przystępną cenę. Mamy zatem nadzieję, że chociaż w pewnym
      stopniu trafiliśmy w Wasze oczekiwania. Do tej pory gromadziliśmy i gromadzimy
      nadal Wasze opinie i stopniowo wprowadzamy je w życie wraz z kolejnymi modelami,
      ulepszonymi konstrukcjami, a także stale rosnącą dostępną rozmiarówką
      biustonoszy. Chcemy zapewnić, że w kolejnym roku będzie ich jeszcze więcej!

Z naszej strony, podsumowując mijający rok - był to okres wytężonej pracy we
      wprowadzaniu ulepszeń zarówno w produkowanych przez nas wyrobów, jak również w
      poszerzaniu dostępności naszych produktów na rynku, a także w dokonywaniu
      bardziej trafionych zakupów naszej bielizny. Możemy tu wymienić chociażby
      ulepszenia w obsłudze naszego e-sklepu: możliwość wymiany opinii tak cennych dla
      innych Użytkowniczek sklepu; ‘akcja sklepy’ mająca na celu dokonywanie zakupu
      naszych wyrobów stacjonarnie w Waszej miejscowości; zmodyfikowany kalkulator
      wyliczający ‘sugerowany’ rozmiar bielizny, zwężanie obwodów biustonoszy; czy
      szycie nowych modeli w Waszych rozmiarach ‘na zapisy’ z możliwością zwrotu.
      Niezwykle przydatne okazały się Wasze opinie nt. konstrukcji i wzornictwa
      biustonoszy, które chciałybyście nosić. Dziękujemy zwłaszcza tym Paniom, które
      zdecydowały się nas odwiedzić osobiście. Były to dla nas niezwykle cenne
      wskazówki. Korzystając z Waszej zgody, chcielibyśmy umieścić na stronie naszego
      e-sklepu (Porady) odnośniki do Waszego Forum, które jest źródłem fachowej wiedzy
      - pełnym wskazówek i cennych porad. Jesteśmy przekonani, że pomoże wielu innym
      kobietom w odnalezieniu ‘swojego’ rozmiaru bielizny i lepszemu jej dopasowaniu. : )

Przy okazji, chciałabym również przeprosić za ograniczony (zwłaszcza ostatnio)
      kontakt z naszej strony. Ze względu na wzmożony ruch i liczne zakupy nie byliśmy
      w stanie odpowiedzieć na każdy e-mail z konkretnym zapytaniem. Mogły pojawić się
      również opóźnienia w związku z wymianą towaru czy zwrotem pieniędzy. Prosimy o
      wyrozumiałość i cierpliwość, bo każda sytuacja rozpatrywana jest indywidualnie i
      zabiera sporo czasu, jednak zawsze kończy się pozytywnie:). Na nasze
      usprawiedliwienie możemy wymienić również i takie sytuacje, kiedy w paczce
      znajdowała się jedynie zwracana bielizna – bez danych Klientki/Klienta, nr
      zamówienia, nr konta, czy formy jakiegokolwiek kontaktu. Stworzyliśmy już
      formularz zwrotu/wymiany – widoczny w panelu Klienta po zalogowaniu, zatem
      wszystko powinno iść ku jeszcze lepszej i bardziej sprawnej obsłudze;) prosimy
      również o zapoznanie się z nowym Regulaminem, który powinien być bardziej
      przejrzysty.

Życzymy sobie, aby w nadchodzącym roku kontakt z Forumowiczkami był jeszcze
      lepszy i częstszy, a obsługa e-sklepu bardziej sprawna. Mamy nadzieję na
      produkowanie większej liczby modeli trafiając w Wasze gusta i oczywiście
      rozmiary ;) Nadchodząca kolekcja Wiosna/Lato 2009 zapowiada się niezwykle
      urozmaicona pod względem kolorystycznym i produkowana będzie również w obwodach
      typu 60, 65!

W Nowym Roku, życzymy Wam samych sukcesów, zdrowia, i uśmiechu. Zadowolenia w
      życiu prywatnym i zawodowym. Radości, spokoju, dotrzymanych postanowień
      noworocznych, prezentów od losu i oczywiście samych trafionych zakupów
      bielizny!!! : )))

Pozdrawiam ciepło
      Karolina Milczarek
      MILENA

• paskudek1 Re: Wiadomość od producenta - Sylwestrowo! 31.12.08, 18:15
        ja co prawda wielka klientka Mileny nie jestem ale takie słowa od producenta to jednak miła rzecz:) znaczy się, że producent słucha i bierze sobie do serca uwagi użytkowniczek:))) Milenie n nowy rok zyczę jak najwięcej udanych nowych modeli i całej rzeszy zadowolonych klientek. Sobie od Mileny - sklepów stacjonarnych:)))
      • malen.ka Re: Wiadomość od producenta - Sylwestrowo! 31.12.08, 18:38
        milena-bielizna.pl napisała :
        "Nadchodząca kolekcja Wiosna/Lato 2009 zapowiada się niezwykle
        urozmaicona pod względem kolorystycznym i produkowana będzie również w obwodach
        typu 60, 65!"

już nie mogę się doczekać :))
        a ja dziękuję Milenie za cztery moje udane staniki w tym roku :)
      • imp18 Re: Wiadomość od producenta - Sylwestrowo! 01.01.09, 20:04
        brzmi ciekawie :) mam nadzieję że uda się udoskonalić konstrukcje biustonoszy bo bardzo chętnie bym coś jeszcze zakupiła tej firmy :)
    • czeresniasta flamenco 75F 02.01.09, 12:52
      Jakiś czas temu kupiłam Flamenco, na moje 72/98 rozmiar 75F wydawał się jako taki. Stanik przyszedł, obwód faktycznie ścisły, tak, że normalnie chodzić było można, ale z jedzeniem już był problem :) Miski nieco płytkie, ale mi to akurat wyjątkowo nie przeszkadzało, bo pierś się w miarę ładnie dostosowała, poza tym wąskie fiszbiny mi pasują. Powstawał na moim biuście efekt bezbułczanego half-cupu z wąskimi ramiączkami, więc byłam mega zadowolona
    • ottiss ArtDeco-czy obwod sie wam rozciagnal? 08.01.09, 00:48
      Tyle sie naczytalam o scisliwosci nowych modeli,ze juz sama nie wiem co brac 75 czy 80... czy obwod rozciagnal sie przez pranie i noszenie czy nadal jest scisly? :)
      • myranka Re: ArtDeco-czy obwod sie wam rozciagnal? 08.01.09, 12:00
        wg mnie obwód ArtDeco jest silnie rozciągliwy, więc brałabym zdecydowanie węższy
      • momori Re: ArtDeco-czy obwod sie wam rozciagnal? 08.01.09, 19:08
        na moje 78 pod wzięłam 70 i nie noszę, bo cały czas nie mogę pokonać swojego
        lenia, żeby toto podszyć - no ordynarnie luźny jest, kręgosłup mnie bolał po pół
        dnia!
        weź poprawkę na własną ściśliwość oczywiście ale jak dla mnie ściśliwiec to to
        nie jest...
    • psuj-ka wnioski z użytkowania Sylvestrine 09.01.09, 15:48
      Mam Sylvestrine 70g i jestem b. zadowolona z tego stanika. Porównałam go dzisiaj
      z karmelową Polyanną w rozmiarze 70f i oto wnioski:
      - obwód nierozciągnięty - Poly ma spokojnie z 6cm więcej i mocniej da się rozciągnąć
      - fiszbiny - identyczne! więc dla dziewczyn freyowych w sam raz, jedynie w
      Milenie trochę sztywne :(
      - wysokość mostka - identyczna
      - głębokość misek podobna
      - wygląd - Poly mnie się akurat podoba, ale z Sylvestrine nie ma żadnych szans ;)
      - kształt biustu - Sylvestrine lepiej zbiera i robi ładną dolinkę, Poly lepiej
      trzyma
      - ramiączka - no tu już jest nieporównywalnie, Poly ma szelki, a nie ramiączka
      :/ natomiast Sylvestrine ma delikatne, cieniutkie ramiączka, w przedniej części
      ze srebrną nitką.
      - wygląd w ubraniu - w S. wyglądam dużo lepiej, a co najważniejsze, nie odczuwam
      spłaszczenia.

Podsumowując - rozumiem, że nie wszystkim musi pasować ten krój, ale za szybko
      skreślamy Milenę. Jedyne, co mi nie pasuje w S. to za sztywne fiszbiny i
      odstająca koronka przy górze miski. Natomiast w porównaniu do staników
      brytyjskich ten stanik jest cudownie delikatny i zwiewny. Bardzo jestem ciekawa,
      co nam Milena zaproponuje w nowym sezonie i oby nie rezygnowała z poszerzania
      rozmiarówki :)
      Wiem, że zaraz polecą posty, że co z tego, że poszerza, skoro dużych literek i
      tak jeszcze nie ma. Szczerze mówiąc, ja jestem średniobiuściasta i wiadomo, że
      patrzę bardziej na siebie ;)
      • imp18 Re: wnioski z użytkowania Sylvestrine 26.01.09, 09:49
        a ja też jestem zadowolona z Sylvestrine :)
        jedyne co to dla mnie troche za wąskie fiszbiny, ale delikatnie :) biust mi dalej ucieka, ale to w kazdym staniku - chyba musi minąć troche czasu żeby się ułozył (o ile wogóle to zrobi)
        kształt biustu w tym biustonoszu mi się za to bardzo podoba, jest ładny okrąglutki i uniesiony
        obwód jak był tak jest - może z 1cm się naciągnął :| nooo dobra może 2 nie wiem tak naprawde, ale dalej nosze na najluźniejszej (2 miesiące)
        no i przede wszystkim nie wygląda jak pancerz :P

więc ja licze na jakieś ciekawe kolorki w milenie i drobne udoskonalenia :)
    • fairy-of-the-lake Re: MILENA 2 13.01.09, 20:21
      Jakaś straszna rzecz się ze stroną Mileny stała i wszędzie tylko "brak towaru na stanie", a że na stanie wg tego nie ma ani jednej rzeczy, to myślę, że to raczej jakiś błąd niż nagły, masowy przypływ klientek Mileny. Że też takie rzeczy dzieją się zawsze, jak ja chcę coś kupić.
      • nanafaza Re: MILENA 2 13.01.09, 23:37
        Ech.. Kiedy w końcu zebrałam się na zakupy w Milenie oni wyłączają sprzedaż. Mam nadzieję, że to tylko jakiś chwilowy błąd.
        • alitea Re: MILENA 2 14.01.09, 19:23
          Już działa :)
    • psuj-ka Nowy model - wie ktoś coś? 24.01.09, 23:15
      Niby wprowadzili już ten nowy model, Toffino soft, ale oczywiście zdjęcie jest wersji push-up :/ Ja rozumiem, że w zapowiedziach jeszcze mogło być to stare, ale tutaj to już przegięcie, zwłaszcza po przygodach Mauzonki z Veroną ja nie odważę się kupować kota w worku.
      Szkoda, bo stanik mógłby być całkiem fajny, pod warunkiem, że to soft a nie semi-soft. Milena obiecuje to poszerzenie rozmiarówki do M, a ten model jest również dostępny w 70-tkach do G a 65-tkach do H, poza tym piszą, że ogólnie krój podobny do Flamenco, czyli wciąż płytkie miski?
      • beauty-gosiek Re: Nowy model - wie ktoś coś? 25.01.09, 07:53
        psuj-ka napisała:

> Niby wprowadzili już ten nowy model, Toffino soft, ale oczywiście
        zdjęcie jest
        > wersji push-up :/ Ja rozumiem, że w zapowiedziach jeszcze mogło
        być to stare, a
        > le tutaj to już przegięcie, zwłaszcza po przygodach Mauzonki z
        Veroną ja nie od
        > ważę się kupować kota w worku.

Ja widziałam prototyp tego modelu w galerii,szkoda że Milena nie
        pokazała go na modelce bo rzeczywiście może być tak że nikt nie kupi
        kota w worku..
        • psuj-ka Re: Nowy model - wie ktoś coś? 25.01.09, 10:30
          Już nawet niekoniecznie na modelce, jeśli nie chce im się dla jednego stanika sesji robić, ale chociaż fotka samego stanika byłaby pomocna...
    • songor KORAL 527 BIG - zamawianie rozmiaru 29.01.09, 21:24

www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=view&item=365
      dla 60J brakuje jeszcze tylko 5 osob ;)moze ktos tez ma ochote?

----
      64/92

Niepowtarzalne projekty decobazarowe :)
    • malen.ka prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 18:32
      www.dopasowana.pl/product-pol-453-Biustonosz-Toffino-Soft-firmy-Milena-598.html
      proszę :)
      • momori Re: prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 19:48
        śliczniuchny ^^
        czy ktoś już coś wie o jego ogólnie pojętych właściwościach
        podtrzymująco-kształtujących? :D
        • psuj-ka Re: prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 19:52
          Wg mnie trochę przeładowany wzorkami i za słodki :D Milena pisze na stronie, że krój i ścisłość podobne do Flamenco, a o Flamenco już sporo napisano na forum :)
      • wera9954 Re: prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 20:08
        Ładny :) Jednak kupować nie będę, kupię sobie Effuniaka, jak tylko się jakiś
        pojawi :)
        • dopasowana_pl Re: prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 21:31
          Witam,

postaramy się pomierzyć toffino, ale znika nam dość szybko ze
          sklepu. Obwód podobny do flamenc - baaardzo ciasny. Miseczki? hmm
          dzisiaj klientka wzięła 70E toffino i 70F sylverstrin.
          • momori Re: prawdziwe ZDJĘCIA Toffino Soft- są tu 30.01.09, 22:07
            Dzięki :) niech no ja tylko z ferii wrócę, huh!
            opiniom producenta na temat jego własnego wyrobu nie wierzę z zasady ;)
      • momori na str Mileny też w końcu sjest zdjęcie 18.02.09, 18:50
        Pojawiło się w końcu prawdziwe zdjęcia toffino i u Mileny. Chociaż mam wrażenie,
        ze modelce wżynają się ramiączka.
    • malen.ka Nowe Zapowiedzi 04.02.09, 22:20
      www.milena-bielizna.pl/shop/?pro=Zapowiedzi
      jak zrobią model Eva w 65G albo 65H to ich kocham.
      W ogóle zobaczcie że musiała podziałać na nich ilość pozytywnych opinii o
      wyglądzie stanika Laguna push up przy poprzedniej wersji Laguny, bo zdaje się że
      soft będzie w szerszej rozmiarówce... super:)
      • psuj-ka Re: Nowe Zapowiedzi 04.02.09, 22:35
        Eva mi się wydaje kiczowata z tą wężową skórką. A Laguna słodka, ale podejrzewam, że zrobią ją znowu na kroju Flamenco, czyli bez sensu :P
        • imp18 Re: Nowe Zapowiedzi 04.02.09, 23:48
          psuj-ka napisała:

> Eva mi się wydaje kiczowata z tą wężową skórką. A Laguna słodka, ale podejrzewa
          > m, że zrobią ją znowu na kroju Flamenco, czyli bez sensu :P

no właśnie mam nadzieję, że tak nie będzie :/ ale z drugiej strony ten nie ma w opisie że podobny do flamenco :)
          • psuj-ka Re: Nowe Zapowiedzi 05.02.09, 09:34
            Ale ma, że ścisły obwód :D no cóż, dajmy im szansę, poczekamy - zobaczymy ;)
    • kuraiko prośba do posiadaczek Sylvestrine, Flamenco itd ;) 05.02.09, 00:45
      prośba o wpisanie danych do tabeli obwodów :))) bo mało tam Mileny...
      • ineska7 Re: prośba do posiadaczek Sylvestrine, Flamenco i 05.02.09, 15:13
        Bardzo chętnie bym wpisała ale... nie wiem gdzie :( Chyba nie mam
        dostępu? Jestem szczęśliwą posiadaczką Milena Glamour Big w
        rozmiarze 65I. Jest naprawdę super wygodny i ładnie w nim biust
        wygląda :)
        • ineska7 Re: prośba do posiadaczek Sylvestrine, Flamenco i 05.02.09, 15:18
          Przepraszam, już znalazłam odpowiedni wątek i poprosiłam o
          zaproszenie :)
    • kuraiko a czy jeszcze można zamawiać Sylvestrine?? 08.02.09, 02:25
      ktoś się orientuje? bo nie widzę informacji o szytych brakujących
      rozmiarach... a niestety w dostępnych nie ma żadnych 70-tek :( na
      dopasowanej i allegro też nie ma :< a mnie chyba bardziej się podoba
      Sylvestrine niż Flamenco i brakuje mi naprawdę niewiele kasy aby
      sobie zamówić ;)
      • psuj-ka Re: a czy jeszcze można zamawiać Sylvestrine?? 08.02.09, 11:24
        Przy Sylvestrine jest dopisek "wersja limitowana" i raczej nie będzie już doszywana, poza tym nie ma nawet opcji "uszyjemy Twój rozmiar"... przez długi czas leżało pełno Sylvestrine wszędzie, a teraz to już chyba za późno.
        • kuraiko Re: a czy jeszcze można zamawiać Sylvestrine?? 08.02.09, 17:58
          :((( akurat jak prawie mam kasę to już nie ma :( zawsze tak jest ze
          wszystkim :/
          mam nadzieję, że nie będzie takiej akcji z Toffino, bo teraz
          potrzebuję czarnego stanika, a jasny do dopiero za jakiś czas...
      • alitea Re: a czy jeszcze można zamawiać Sylvestrine?? 08.02.09, 18:43
        Jakiej miseczki potrzebujesz do tego obwodu? W tych sklepach mają E, F i G:
        bleh.pl/sylvestrine1
        bleh.pl/sylvestrine2
        • kuraiko Re: a czy jeszcze można zamawiać Sylvestrine?? 08.02.09, 21:43
          ooo dzięki za linki :) myślałam o 70G. nie wiedziałam, że staniki
          Mileny są w innych sklepach internetowych :)
    • malen.ka Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 13.02.09, 11:42
      milena-bielizna.pl/shop/?pro=Zapowiedzi
      co o tym sądzicie? Jest dopisek, że staniki będą szyte w rozmiarach
      "dziecięcych", a więc przypuszczam ze będą to małe obwody. Myslę że to dobry
      pomysł bo istnieje luka na rynku jeśli chodzi o staniki dla dorastających
      dziewczynek. Ciekawe tylko, jak będzie z konstrukcją. Może lobbystki przetestują
      coś na swoich córkach?:)
      • momori Re: Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 13.02.09, 11:50
        Plus pojawiły się dwie nowości, których nie było w zapowiedziach - jedna
        '70b-80d', druga 70F-H i w górę obwodami.
        Mnie zastanawia ta 'lekka warstwa gąbeczki' w tych modelach dziewczęcych.
        • psuj-ka Re: Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 13.02.09, 21:25
          No właśnie, nie wiem, po co dziewczynkom z podstawówki warstwa gąbki w staniku...
          • felisdomestica Re: Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 13.02.09, 21:36
            a mnie trochę niepokoją te zdjęcia...takie rozebrane...może bielizne dla dzieci lepiej prezentować na manekinach.
          • beniutka_bo Re: Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 15.02.09, 16:58
            Może dla lekkiej "osłony" sutków? Pamiętam,że jak zaczynałam nosić stanik,to
            wstydziłam się cholernie,jak np.było mi zimno i sutki odznaczały się wyraźnie
            pod bluzką. Więc wybierałam maks. cienkie gąbeczki i było ok. Żadnych tam push-upów!
            • kuraiko Re: Milena wypuszcza linię dla dziewczynek 17.02.09, 01:24
              mnie też to zdziwiło... ja pierwszy stanik miałam miękki bez fiszbin
              w 4 klasie podstawówki i takie tylko nosiłam chyba do początku
              liceum, kiedy zaczęłam nosić na fiszbinach (poza domem), a
              proponowano tylko padded, nie było miękkich na fiszbinach w tanich
              bieliźniakach.
              tym bardziej mnie dziwi, że firma, która szyje wszystkie rodzaje,
              proponuje dziewczynkom coś takiego. oczywiście bez przesady, dla
              młodej dziewczynki najlepszy skromny wygodny stanik, ale po co
              sugerować, że sutki należy ukrywać? tzn nie pamiętam aby "za moich
              czasów" np 13-latki się tym przejmowały.
              myślę, że gdybym była we właściwym wieku, to podpasowałby mi ten
              zwykły biały oraz czerwony (np pod czerwoną bluzeczkę). te dwa z
              różowymi motywami odpadają xD
              wydaje mi się, że jednak lepiej wyglądałyby miękkie. przyszło mi
              nawet do głowy, że usiłują poprawić kształt piersi przez to
              usztywnienie, a sprawę załatwiłyby fiszbiny, nawet jeśli miski
              byłyby miękkie.
    • malen.ka mam i ja swoje Flamenco... 15.02.09, 15:31
      kusiło mnie i kusiło...naczytałam się bardzo różnych opinii ale w końcu
      przekonałam się, zamówiłam (czarno-bakłażanowe) i jestem raczej zadowolona :)
      Jedyne wg. mnie minusy tego staniczka to ta nieszczęsna odstająca koronka na
      górze - ja w dodatku mam asymetrię...więc tym gorzej to wygląda. No i Flamenco
      odrobinę spłaszcza, ale da się przeżyć. A. i przy 68 pod biustem wzięłam 70F -
      dobrze trafiłam :] na pierwszą i środkową się zapinam, na ostatnią nie da rady.
      Jak się rozciągnie to podszyję albo zwężę o jakies 2-3 cm.
    • ptasia Flamenco, Sylvestrine, Finesse 16.02.09, 20:37
      Produkowałam się przed chwilą na LMB, ale może komuś tu się przyda:
      dzisiaj w sklepie pod Rotundą (W-wa) mierzyłam:
      Flamenco 70F i 75D
      Sylvestrine 70G, 75D i 75E
      oraz Finesse 70G, którą kupiłam.
      Ja: 76(nawet ostatnio chyba 75)/94
      Do rzeczy: te Mileny to chyba rzeczywiście najściślejsze 70tki, jakie miałam na
      sobie. Ba, najściślejsze 75tki. Tylko to, co dwa pierwsze wymienione na górze
      modele zrobiły z moim biustem, to masakra. Wszystkie rozmiary mnie spłaszczały,
      tylko mniej, lub bardziej. w 70tki jakimś cudem się wepchnęłam, ale ledwo
      oddychałam, i misek nie mogłam do końca dobrze ocenić, choć wydaje mi się, że w
      70G Sylvestrine koronki mocno odstawały. 75tki wydawały mi się obwodowo naprawdę
      minimalnie luźniejsze. z 75D obu się wylewałam górą i bokami (te fiszbiny nic
      nie zbierają IMHO), oczywiście bardziej na większej 1/2. 75E w Sylvestrine
      rozmiarowo może najlepiej (choć też trochę koronki odstawały), ale efekt ruskiej
      kajakarki i rozstawienia piersi na boki - koszmarny. Poza tym - Flamenco nigdy
      mi się wizualnie specjalnie nie podobało, i obejrzenie w realu tylko mnie
      utwierdziło, za to Sylvestrine, owszem, na wieszaku ładny. Tylko po co zrobili w
      tych modelach ramiączka odpinane? Poza tym, nie mówię, że muszą być od razu
      ramiączka a la Freya, ale te w tych modelach IMHO przegięcie w drugą stronę -
      jak dla mnie za cienkie.
      Za to Finesse - dużo lepiej wygląda niż na zdjęciu w necie, ładny ecru, taki
      nieco ślubny, ale w pozytywnym sensie. Też b. ścisła, ale da się wytrzymać,
      zbiera co trzeba, trochę zaokrągla, brak buł, i 70G na mnie bdb, nawet z
      asymetrią. Nigdy nie miałam półusztywnianego, i podeszłam nieufnie, ale na razie
      wrażenia pozytywne.
      Aha, z ciekawostek jeszcze zmierzyłam Kostara 70F z nowej kolekcji - ecru,
      bardzo ładny, ale to 70 to sobie mogłam na biodra chyba założyć ;// (dokładnie
      taki efekt jak przy 70F Chantelle mierzonym w GC). Przy wyjściu dowiedziałam
      się, że są u pani Kostary 65H, z których może, może bym się nie wylała.
      Następnym razem zbadam.
      Aha, i rzeczywiście w sklepie jest przecena na Flamenco itd., chyba 30%.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka