wera9954 21.12.08, 13:34 Jesteście, czy ja jestem tu sama? Wydaje mi się, że tu jest stanikowa pustynia :( Jak widzę tutejsze kobiety, to wszystkie chodzą w worach lub skorupkach, oczywiście w źle dobranym rozmiarze :( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lavaenn Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 14:00 myślisz że znajdzie się więcej niż my dwie? :) (a ja już nie do końca siedlecka...) chociaż kiedyś ktoś się odzywał z okolic... Łuków? Sokołów? odezwijcie się :) Odpowiedz Link
anka-ania Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 19:33 Ja aktualnie też jestem spod Siedlec (Białki). Miło mi przeczytać, że jest tu ktoś z moich okolic :-) Odpowiedz Link
magda_552 Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 19:37 Już nie mieszkam w Siedlcach, ale sentyment pozostał :) Obecnie w Mrozach. Czy w Siedlcach mamy jakiś biuściasty sklep? Odpowiedz Link
wera9954 Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 19:40 Jest sklep "Iza", który można by zaliczyć do znośnych. A takich naprawdę dobrych to tu nie ma :/ Odpowiedz Link
wera9954 Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 19:47 Właściwie to jakiś naprawdę dobry sklep to nie jest, ale ujdzie. Obwody od 70, miseczki chyba do G. Mają Dalię, Kingę, Naturanę, Atlantica i Allesa (i może jeszcze jakieś inne marki, o których nie pamiętam). Można sobie zamówić jakiś stanik, jeśli nie mają danego rozmiaru (np. 65F). Generalnie nie jest to najciekawszy sklep, ale najlepszy w Siedlcach, no i można by tam polobbować :) Na razie ratuje nas Internet. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 20:09 wera9954 napisała: > Na razie ratuje nas Internet. Oj, tak! Szkoda jednak, że nie można nic kupić stacjonarnie. Uciążliwe szczególnie przed takimi okazjami jak sylwester. Potrzeba mi straplessa i czekam z niepewnością, czy zamówienie dojdzie, czy będzie coś pasowało. Jak zwykle późno się obudziłam i na wymianę nie będzie czasu :-(. Odpowiedz Link
wera9954 Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 20:47 Ciesz się, że w ogóle możesz mieć straplessa. W moim rozmiarze nie ma żadnych straplessów :( I szukam jakiejś zabudowanej bluzki lub sukienki na Sylwestra, która mimo tego wyglądałaby fajnie :( No i ja też bym chciała pomierzyć, bo wciąż nie wiem, jaki powinnam nosić rozmiar (niby 28H, ale coś mi w moich stanikach ciasno, ale uważam to za skutek zaszerokofiszbinowości moich biustonoszy). Odpowiedz Link
anka-ania Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 22:02 wera9954 napisała: > Ciesz się, że w ogóle możesz mieć straplessa. W moim rozmiarze nie ma żadnych > straplessów :( Cieszę się, cieszę. I ubolewam nad swoim brakiem przewidywania. > I szukam jakiejś zabudowanej bluzki lub sukienki > na Sylwestra, która mimo tego wyglądałaby fajnie :( Też szukałam i odpuściłam. Wszędzie wszechobecna "satyna", której nie cierpię. I oczywiście wszystko albo na cienkich ramiączkach, albo wiązane na szyi, lub całkiem bez ramiączek. Przeprosiłam się więc ze starą kiecką, która też jest na cienkich, sznurkowych ramiączkach (ale przynajmniej nic mnie nie kosztuje). Powinnam to przewidzieć (bo rzadko trafiam w sklepie na sukienkę w moim guście) i wcześniej zacząć polowanie na straplessa. Teraz mogę tylko żyć nadzieją. ;-) > No i ja też bym chciała > pomierzyć, bo wciąż nie wiem, jaki powinnam nosić rozmiar (niby 28H, ale coś mi > w moich stanikach ciasno, ale uważam to za skutek zaszerokofiszbinowości moich > biustonoszy). To najbliżej chyba w Wa-wie jest taka możliwość, ale mnie szkoda dnia na taką wyprawę. Odpowiedz Link
smallfemme Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 21:54 Ja nie z Siedlec, a jakieć 60 km, ale to i tak chyba najbliższe miasto tej skali, bo jestem spod Łukowa :) Też zauważyłam, że najprawdopodobniej Siedlce to stanikowa pustynia, gdy robiłam tam prawko i objeździłam wszelkie ciemne zakamarki :D Może jakiś zlot? ;) Pisze się chętnie... Zaprosimy Effuniak. Tylko ktoś musi się postarac o lokal, bo nie znam Siedlec aż tak dobrze ;) Odpowiedz Link
anka-ania Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 22:08 Już ktoś się tym chyba zajmuje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87436656&a=87436656 Odpowiedz Link
wera9954 Re: Biuściaste z Siedlec 21.12.08, 22:16 Tak, tak, zlot :) A lokal jakoś się załatwi :) Odpowiedz Link
smallfemme Re: Biuściaste z Siedlec 22.12.08, 17:02 Przegapiłam, trochę nie wyrabiam z czytaniem ostatnio ;) Odpowiedz Link
wera9954 A ja mam taki pomysł... 22.12.08, 18:48 Jakby w tej "Izie" polobbować, to może miałybyśmy wreszcie dobry sklep w Siedlcach? :) Odpowiedz Link
lavaenn Re: A ja mam taki pomysł... 22.12.08, 21:36 gdzie to jest? jestem w domu akurat, jak będę w pobliżu to może wejdę i polobbuję :) Odpowiedz Link
wera9954 Re: A ja mam taki pomysł... 22.12.08, 21:42 Chyba na Kilińskiego, ale nie jestem pewna. Odpowiedz Link
lavaenn Re: A ja mam taki pomysł... 23.12.08, 15:54 krótki raport z mojego poszukiwania gładkiego 70D (wiem, idiotyczny pomysł :P): # sklep Iza - dostałam dwa białe Allesy (jeden megadziobujący, drugi średniodziobujący), miski są do F, małych obwodów oczywiście brak ale pani ma świadomość że produkują (tylko że na pytanie "dlaczego nie sprowadzacie" odpowiada "eee..."). o możliwości zamawiania nie wspomniała. # Atlantic na Kochanowskiego - były dwa sztywne fullcupy w brudnym beżu, idiotycznie uszyte (ale fiszbiny pasowały :P) # Atlantic w galerii s - pani zaproponowała mi 75D # Triumph w galerii - pani popatrzyła na mnie jak na kosmitkę ;) czyli standard, nic się nie zmieniło :D Odpowiedz Link
wera9954 Re: A ja mam taki pomysł... 23.12.08, 16:05 Ja w tej Izie zamówiłam jeden stanik (Dalię Flawię), który okazał się kompletną porażką. Ale coś mi intuicja mówi, że ta pani z Izy jest reformowalna :) Dlatego uważam, że warto tam lobbować :) Miski są chyba do G, ale dopiero przy większych obwodach. Przy 70 są do F, to wiem. Pani mówiła mi, że sama nosi 80G (to 80 nie jest może jakieś koszmarnie dobrane, ale G?! Dziwię się, że jej nie wyszła buła. Może to zasługa jakiejś elastycznej miski (zwłaszcza, że jej biust za dobrze podtrzymany nie jest)), a skoro nosi miseczkę G, to czemu miałaby jej nie sprowadzać? Jednak tu rzeczywiście jest pustynia stanikowa :/ I jeszcze jedno o pani z Izy - trzeba ją pomęczyć o małe obwody i większe miseczki. Moja mama mi troszkę pomaga w lobbowaniu, waląc prosto z mostu, że noszę 60H brytyjskie :D Odpowiedz Link
jolunia01 Re: A ja mam taki pomysł... 27.02.09, 01:07 Ja od jakiegoś czasu mieszkam w Siedlcach. Faktycznie zaopatrzenie niespecjalne, eufemistycznie to określę. wera9954 napisała: > Ja w tej Izie zamówiłam jeden stanik (Dalię Flawię), który okazał > się kompletną porażką. Właśnie w przyszłym tygodniu, jak wyzdrowieję, idę przymierzyć dzisiaj przybyłą Dalię Flawię w kolorze czerwonym i pięknym rozmiarze 65H. > Ale coś mi intuicja mówi, że ta pani z Izy jest reformowalna :) Bardzo, reformowalna. Problem jest raczej z dostępnością róznych firm, modeli, rozmiarów i kolorów w hurtowniach, w których ona się zaopatruje, czasem trzeba poczekać sporo. A "na wzelki wypadek" nie sprowadza, bo przecież, wiesz, że to mały sklepik i powierzchni składowej brak. > Miski są chyba do G, ale dopiero przy większych obwodach. Przy 70 są do F, to wiem. 70 G w kilku wariantach widziałam ze 2 tygodnie temu. Nawet kupiłam Dalię Orianę. Odpowiedz Link
be.b.e Re: Biuściaste z Siedlec 27.02.09, 21:06 wpisuję się na listę obecności :-) ja w Siedlcach niestety nic nie kupuje...albo net albo CHATTE w Promenadzie w Izie nigdy nie byłam ale w niektórych sklepach próbowałam uświadamiać panie sprzedające...grzecznie kiwały głowami i na tym koniec :-) a w triumphie jak podczas mierzenia zapinałam się na pierwsza haftkę to pani mi zrobiła wykład, że należy na ostatnia to wtedy obwód nie będzie się rozciągał; mam nadzieje ze to spotkanie zapowiadane na marzec dojdzie do skutku bo 0 odzewu ja na razie :-( a uświadomionych w Siedlcach jest dużo więcej :-) Odpowiedz Link
kasica_k Sklep "Iza" 13.07.09, 13:10 Drogie Siedlczanki, czy bywałyście ostatnio w tym sklepie i możecie podzielić się opinią? Coś się poprawiło? Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: Ja nie byłam n/t 18.07.09, 11:14 Witam!!! odnalazłam ten watek wreszcie i mam tylko nadzieje że już wiecie o spotkaniu 06.08 2009 w centrum ...z potrzeby serca i z braku w naszym miescie dobrego probiusciastego sklepu załozyłam go dla was drogie siedlczanki.... wiec zapraszam na impreze oraz do sklepu....zmieńmy nasze miasto..... pozdrawiam.... kontakt na stronie dzwoncie.... Właścicielka Swiata Zmysłow..... Odpowiedz Link
niunianiu Re: gdzie iza 13.08.09, 10:16 gdzie ten sklep "Iza" plissss pilne ślub 5 września a buiuściasta nie może dostać super bielizny Odpowiedz Link
jolunia01 Re: gdzie iza 17.08.09, 21:31 Na Kilińskiego, nie pamiętam numeru, na odcinku między Pułaskiego a Sienkiewicza (po lewej stronie idąc od Pułaskiego) przed apteką. Tylko sprawdź szyldy, bo są dwa sklepy obok siebie. Odpowiedz Link
jolunia01 Re: gdzie iza 18.08.09, 19:23 Niunianiu, w jakiej rozmiarówce to J? Polskie 65L (Andrea "Gorsenii")kupiłam jakieś dwa tygodnie temu w sklepie "Gracja" na Kochanowskiego 14 (w połowie ulicy między Piłsudskiego i Świrskiego po prawej stronie, koło takiej nowej "plomby"). Mają spory wybór rozmiarów oraz sprowadzają z tych firm, którymi handlują. Mają też drugi sklep, na Czerwonego Krzyża 21, wejście od Asłanowicza. Odpowiedz Link
vinnica.pl Re: gdzie iza 19.08.09, 12:28 przeciez jest W siedlcach Świat Zmysłów..zapraszam....... Odpowiedz Link
restyle Stanikowe spotkanie. 19.08.09, 12:58 Czy była któraś z was na tym spotkaniu stanikowym w Siedlcach, w tamtym tygodniu, ja sie o tym dowiedziałam dopiero z tygodnika siedleckiego, ale jestem ciekawa jak było naprawdę :) Odpowiedz Link
anka-ania Re: Stanikowe spotkanie. 19.08.09, 20:50 Na spotkaniu była jolunia01 i tutaj zadawała relację: forum.gazeta.pl/forum/w,32203,97948591,98764551,Re_Up_to_jutro.html Odpowiedz Link
mijode Re: Stanikowe spotkanie. 27.09.09, 16:05 i wlasnie tam jest info ze nastepne spotkanie bedzie w listopadzie. wiecie może coś więcej o tym? Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
vinnica.pl Pro biuściasty sklep w siedlcach... 20.02.10, 23:08 Witam!!!! Zapraszam na www.swiatzmyslow.com probuściasty sklep z Panache, można przymierzać na miejscu... właścicielka Odpowiedz Link