Dodaj do ulubionych

Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu LB?

• mauzonka Staniki/ciuchy dzięki LB 20.02.09, 21:21
      Przed LB kupowałam w necie tylko książki:) Od pierwszych zakupów w Brastopie, oczywiście pod wpływem LB, zaczęłam chętniej kupować w necie inne rzeczy - ciuchy, buty, przybory kuchenne...
    • esta69 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:24
      Ja ale tylko w Polsce. Boję się zakupów z angielskich sklepów
    • bebe.lapin Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:30
      Do zakupow stanikowych-po drugim podejsciu do lobby; pare lat temu uznalam, ze
      internet i zakupy bielizny na odleglosc to nie dla mnie.
      Przedtem kupowalam ine rzeczy sporadycznie, nigdy nie spotkalo mnie nic
      nieprzyjemnego (tfu, odpukac), a ze stanikami z Anglii sprobowalam, bo skoro w
      domu jest pralka kupiona przez internet, to czemu nie takie drobiazgi...
      A dzieki SO odkrylam istnienie kosmetykow robionych w domu i jak wpadne do
      Polski, to pewnie zaszaleje ;)
    • temperka Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:30
      Wcześniej kupowałam na allegro tylko.
      Zakupy zagraniczne to głównie biustonosze.
    • nieco8 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:48
      Ja dzięki LB zaczęłam kupować na eBayu, założyłam sobie konto PayPal, a mąż
      zamówił sobie kartę do zakupów internetowych. Wcześniej kupowałam przez internet
      leki,kosmetyki i książki.
    • ineska7 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:52
      Ja wcześniej przez internet kupowałam juz chyba... wszystko! :D
      Ale staniki zaczęłam kupować dopiero dzięki LB :) No i założyłam
      sobie konto na ebay chociaż jeszcze nic nie kupiłam :( Jedną
      licytację przegrałam... :(
    • j-o-l-a Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 21:59
      Kupowalam juz wczesniej, glownie kosmetyki, elektronike. Bielizny nie, bo
      dopiero dzieki Lobby poznalam swoj wlasciwy rozmiar, a od kiedy go poznalam
      kupuje bielizne tylko i wylacznie przez internet.
    • magdalaena1977 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 22:23
      Od dawna kupowałam w internecie (allegro, merlin, amazon) książki i płyty.
      Ale dzięki Lobby poznałam ebaya - który w pewnych kwestiach ma tysiące
      możliwości więcej niż allegro. Np. moje kolczyki z Hongkongu. Albo używane
      książki i DVD z UK.
    • slim.fast Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 22:31
      Ja :) I do dzisiaj właściwie nic innego przez internet, prócz staników i książek
      nie kupuję, tzn. raczej sporadycznie, jeśli już.
      • kasica_k [OT] O, Slimek! :) 21.02.09, 02:31
        Dawno Cię u nas nie było :-)
        • slim.fast Re: [OT] O, Slimek! :) 21.02.09, 23:35
          kasica_k napisała:

> Dawno Cię u nas nie było :-)
          >
          Tak, wiem, przepraszam... Mam straszne zawirowanie w życiu, świat mi stanął na
          głowie. ;-)
    • agastrusia JA ;-) 20.02.09, 22:35

• marisella Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 23:05
      Ja od dawna mnóstwo kupowałam i sprzedawałam przez internet, co najmniej od
      kilku lat, ale nigdy nie wyobrażałam sobie kupowania przez net bielizny i ubrań.
      Z bielizną mi przeszło, kupuję tylko przez net (ale niewiele, bo niestety -
      staników brak, doły też jakoś tak nieszczególnie obficie na mnie występują). Z
      ciuchami gorzej - nie kupuję, bo nie wierzę w dobre ciuchy na mnie, stacjonarnie
      ciężko mi cokolwiek znaleźć, choćbym złaziła setkę sklepów, więc co dopiero
      przez net. Wierzę tylko w ciuchy BiuBiu, ale czekam na coś nieciągliwego i BBBB.
      Na razie - szyję, jedyne wyjście :-)
    • agmani Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 23:41
      Rzeczywiscie po "oswieceniu" przestawilam sie wylacznie na staniki z internetu,
      ale to zadna sztuka, bo niestety, ale w mojej niemalej aglomeracji, nie znajde
      dobrych stanikow, w duzym wyborze i w miare rozsadnych cenach. W PL juz
      przynajmniej miejscami jest z tym lepiej. Frankfurt nad Menem, stolica
      kontynentalnych bankow, jest pod tym wzgledem czarna dziura. Miasta przylegle takoz.
      Inne rzeczy kupowalam wczesniej, przy dwojce dzieci zaczelam tez regularnie
      sprzedawac, czego nie potrzebujemy juz, bo to sa stosy rzeczy, niektore drogie.
      A teraz kupowanie w internecie stanowi spora czesc naszych domowych nabytkow.
      Atrakcyjne cenowo, swietny wybor i co wazne dla pracujacej mamy maluchow, nie
      jestem zwiazana godzinami otwarcia sklepow ani nie musze sie martwic, ile
      dzieciaki wytrzymaja.

• kasiamat00 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 20.02.09, 23:55
      Ja :)
    • mirka.zdzirka Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 00:17
      Pierwszy zakup internetowy zaliczyłam już kilka lat temu i od tamtego czasu
      stałam się internetową zakupoholiczką ;) Tyle, że jeszcze zanim trafiłam na
      Lobby, nie miałam konta na ebayu i nie wiedziałam, o ile taniej, nawet z
      wysyłką, można coś kupić za granicą ;) Pierwszy pasujący stanik dobrałam w
      Peachfield (stacjonarnie), a od tamtego czasu zaczęłam szaleć ;) I zupełnie
      przypadkowo na Allegro kupiłam kiedyś stanik Curvy Kate od p. Moniki z
      Dopasowanej, jeszcze zanim założyła sklep. Wyszło na jaw, że mieszkam w tym
      samym bloku, więc obecnie najczęściej kupuję właśnie w Dopasowanej :) ale zdarza
      mi się polować na okazje na Ebay'u :)
      Na pewno od czasu Lobby mam mniej obaw przed zakupami internetowymi i jak dotąd,
      na jakieś 100 dokonanych zakupów przez internet, może kilku nie zaliczyłabym do
      udanych :)
    • arleora Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 02:09
      Nie do końca ruszyło po oświeceniu stanikowym. Wcześniej też sporo
      kupowalam, nawet w UK (ciuchy, plakaty, filmy). Ale jak się
      ostanikowywałam na nowo, to dałam zarobić brytyjskiemu handlowi
      internetowemu. A jak ludzie rozmawiają o słabnącym złotym wobec
      franka, to ja zawsze pytam: A jak funt :-) No i śledzę notowania na
      foreksie chociaż raz dziennie, bo mi, cholera staniki drożeją (nie mam
      kredytu we frankach na szczęście!)
    • thorrey Ja :) n/t 21.02.09, 09:59

• marioladabr ja też 21.02.09, 10:18
      Ja już właściwie nie zaglądam do sklepów bieliźnianych stacjonarnych - no chyba, że po majtki czy po rajstopy. Staniki tylko i wyłącznie w necie... ubrań coraz więcej też z netu i w ogóle kocham net :)
    • wielebnna Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 10:38
      oświecenie spowodowało zagraniczne zakupy bieliźniane i konto na ebayu
      wcześniej kupowałam zagranicznie kosmetyki i ksiązki a internetowo wszystko
      chyba, łącznie z meblami :) - u mnie pierwszym przełomem były dalekie podróże i
      konieczność sprowadzania przewodników a znaczne rozszerzenie zakupów na ekranie
      zaczęło się w pierwszej ciąży
    • mam_to_w_nosie Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 11:41
      Zaczęłam kupować staniki przez internet, wcześniej nie przyszłoby mi
      do głowy kupić stanik bez mierzenia. Poza tym wiele zakupów robiłam wcześniej
      przez internet, ale głównie w sklepach (allegro i eBaya omijam), nie
      przekonałam się jeszcze do butów (ale kto wie) i ubrań "dolnych" (spodnie,
      spódnice) i raczej się nie przekonam, bo spodnie dobre na mnie od kopa
      nie istnieją, wszystko muszę zwężać w pasie albo poszerzać w biodrach
      lub udach, a w ogóle spodnie i spódnice raczej szyję - zaoszczędzam
      niepotrzebne stresy.
    • caitlin82 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 11:43
      Ja :) Przed Lobby kupiłam może jedną rzecz przez internet. Teraz kupuję dosyć często, choć głównie jakieś drobiazgi. Chyba wszystkie prezenty gwiazdkowe kupiłam przez internet.

W ogóle łapię się na tym, że poszukiwania jakichś bardziej nietypowych rzeczy zaczynam od internetu. W zakupach niestanikowych często brakuje mi informacji zwrotnej od innych nabywców. Czy ten sweter jest duży/mały, czy się nie niszczy w praniu, jaki naprawdę jest ten kolor? Na Lobby wystarczy odnaleźć odpowiedni wątek i już :)
    • anetaw2 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 11:50
      wiele rzeczy kupuje od lat przez internet, ale przez Lobby zaczęłam i staniki i
      to te właściwe po uświaodmieniu :-)
      pierwszy raz spróbowałam angielskiego ebay właśnie przes stanik ;-)
      teraz wyszukuje nawet inne przedmioty i jestem zadowolona :-)
    • myszanka_88 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 12:07
      Moim pierwszym netowym zakupem był stanik właśnie, w prawie dobrym rozmiarze. :)
      Potem się zaczęło: kosmetyki, majtki i pończochy, gry, książki, prezenty dla
      bliskich. :) teraz powoli się przekonuję do zakupów w UK (tu na razie martwa
      cisza, czekam aż funt pójdzie w dół) i aukcji internetowych.
    • joannea Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 12:22
      Kiedys kupowalam tyko: bilety lotnicze, ksiazki (w antykwariatach i
      ksiegarniach), czasami jakies drobiazgi na Allegro.
      Po odkryciu lobby przypuscilam niesmialy atak na sklepy zagramaniczne, po jakims
      czasie takze na eBaya. No, a pozniej to juz pooo-szlo.
      W dniu dzisiejszym kupuje glownie w sieci ;). W eBayowanie wciagnal sie takze
      moj misio, obecnie takze gorrracy fan.
      Gdyby nie lobby, nie mialabym przepieknej lampy od Torda Boontje, mojego
      ulubionego projektanta: w sklepach wyprzedana, do tego ceny straszne, na
      brytyjskim (a jakze) eBayu ustrzelilam nowke za 1/10 oryginalnej ceny. Bardzo
      sobie wiec lobbowe "wciagniecie" w zakupy internetowe chwale ;)
    • abw-online Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 12:26
      Przez internet kupuję sporo. Mieszkam pod Warszawą i wydawałoby się, że nie powinnam mieć problemów z zakupem różnych rzeczy, ale wypad "do miasta" to zazwyczaj wyprawa czasochłonna. Dlatego korzystam z dobrodziejstw internetu. Poza tym niektórych rzeczy nie kupię w sklepach stacjonarnych.

Po odkryciu Lobby odważyłam się jednak na zakupy "miedzynarodowe". Oczywiście dotyczy to jak dotąd staników, bo kupno innych przedmiotów jest moim zdaniem mniej opłacalne, zważywszy na koszty wysyłki.

Muszę się jednak w swoim szaleństwie zakupowym trochę ograniczać, bo jak kiedyś mąż odbierał przesyłkę to uciął sobie gadkę z listonoszem i ten mu powiedział, że w sąsiedniej wsi przez zakupy na Allegro małżeństwo się rozpadło. ;))
      • abw-online Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 12:30
        I jeszcze dodam, że seria nietrafionych zakupów stanikowych zmobilizowała mnie do sprzedawania na Allegro.

Taraz jak mąż widzi, że oglądam aukcje to nie pyta: Co kupujesz?
        tylko: Co sprzedajesz? ;))
        • anka.matusewicz Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 12:52
          Zanim trafiłam na LB ani razu nie odważyłam się kupić ciuchów przez internet. Już o staniku to w ogóle nie mówię... Przekonały mnie głównie ilość opinii na forum (łatwiej się zdecydować, co wybrać), doświadczenie innych, informacja o możliwości zwrotu lub wymiany oraz to, że zawsze jednak można nietrafiony zakup sprzedać na Allegro :)
    • margo13ak Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 13:02
      Właściwie kupowałam wcześniej sporo... Tylko teraz zdecydowanie więcej bielizny ;-)
      No i pod wpływem Lobby zaczęłam zakupy zagraniczne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka