tumtum Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 13:05 Wcześniej kupowałam AGD, książki, czasem kosmetyki i zabawki. Jak wiedziałam czego szukam, to najpierw sprawdzałam czy i za ile jest na allegro. Lobby przekonało mnie do zakupów zagranicznych, do kupowania bielizny "bez przymierzania " , a po lekturze tego wątku zamierzam jeszcze kupić w podobny sposób biżuterię:) Najchętniej kupowałabym wszystko, łącznie z jedzeniem, zamiast wychodzić w domu - zwłaszcza gdy auto zasypane śniegiem. Odpowiedz Link
velika Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 13:25 Ja zaczęłam. Kupiłam kilka staników i odkryłam fajne i tanie księgarnie:) ale i tak wolę zakupy stacjonarne- nawet staników, chociaż ceny są wyższe. A zakupy u Yoshi to prawdziwa przyjemność, której sklep netowy mi nie da;) Odpowiedz Link
szprota Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 13:41 No i ja. Wcześniej elektronika, jakieś drobiazgi na prezenty, książki. Teraz głównie staniki. Zarówno przez allegro, jak i w sklepach brytyjskich. Odpowiedz Link
ter-be Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 13:53 Ja, najpierw z koniecznosci, mieszkam na pustyni biustonoszowej i nie ma widokow na zmiane na lepsze, wiec zakupy w necie jeszcze potrwaja. Teraz doszly jeszcze bilety lotnicze, kinowe, imprezowe, ksiazki, niestety nie wszyscy chca wysylac za granice. Ciuchy czy cos do domu, to jednak w sklepie, bo ja z tych co to musza pomacac i obejrzec 36 razy zanim kupie, albo nawet przespac sie z pomyslem. Ogolnie uwazam, ze jak na mnie to postep ogromny, sama sie sobie dziwie, ze sie odwazylam i bardzo lubie. Odpowiedz Link
ptasia Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 14:19 od wielu lat kupuję dużo przez internet, w tym regularnie robię zakupy spożywcze w supermarketach netowych - uwielbiam kupować online, często się śmieję, że to idealnie pasuje do mojego charakteru. a, i sprzedawałam też na allegro różne niepotrzebne rzeczy - stary sprzęt sportowy/kuchenny/elektroniczny np. po uświadomieniu, do listy zakupów dołączyły staniki :) Odpowiedz Link
nathd Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 14:56 Ja zaczęłam od allegro, potem ceny skusiły mnie TUE, potem reszta sklepów :) Dzięki lobby już wiem, że za granicą można robić zakupy i nie stresować się :)(Przyznam, że na początku przeszkodą był brak karty kredytowej, mam tylko Vise) Odpowiedz Link
ganbaja Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 15:02 Ja :-) Dzięki Wam w ogóle zmieniłam samoocenę. Jestem Wam dozgonnie wdzięczna. Żałuję jedynie, że mnie to oświecenie nie spotkało jak miałam 18-20 lat...czyli jakieś 20 lat temu... Odpowiedz Link
dadaczka a kto nie zaczął? 21.02.09, 15:09 proponuję spytać, byłoby chyba łatwiej ;-) Ja w każdym razie zdecydowanie i bardzo TAK Odpowiedz Link
iq133 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 16:22 Do zakupów internetowych jestem przekonana od ładnych paru lat, ponieważ mój mąż i syn to interetowi (głównie allegrowi)zakupoholicy. I tą drogą kupuje się w naszej rodzinie może nie wszystko, ale bardzo dużo. Przed LB, kiedy coś było mi potrzebne, mówiłam, a całą sprawą związaną z wyszukaniem i wylicytowaniem lub zamówieniem zajmował się mąż. Do mnie należało wykonanie przelewu, oczywiście przez internet. Kupowałam tą drogą również odzież, głównie sportowo-turystyczną, ale bielizny nie. Dzięki LB nabrałam odwagi, złapałam wiatr w żagle i sama wypłynęłam na szerokie wody. I pokochałam tę formę kupowania biustonoszy. Spełniłam swoje marzenie, którym była szuflada pełna kolorowych staników, kupiłam też stroje kąpielowe, w których nie wstydzę się pokazać na plaży czy basenie. Przekonałam się też do ubrań biustoprzyjaznych. A ponieważ wszystko to nabyłam samodzielnie w internetowych sklepach angielskich, bardzo tym zaimponowałam mojemu synowi (którego parę razy na początku poprosiłam o konsultacje językowe). Pozdrawiam wszystkie e-zakupoholiczki. I dziękuję wam lobbystki, że jesteście. A może to powinno być w wątku radosnym ? Odpowiedz Link
zawsze_zielona Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 16:33 Ja i wpadlam. Wczesniej kupowalam troche ale nie w takich ilosciach jak teraz, oczywiscie przede wszystkiem bielizna, ale tez ksiazki, dodatki do stroju i elektronika. Przez internet kupilam komputer i maszyne do szycia, a takze pralke i zmywarke. Wlasciwie, teraz wole zakupy internetowe od zwyklych. Odpowiedz Link
gania76 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 16:47 Ja zaczęłam i bardzo sobie to chwalę :) Właśnie czekam na nową Coquette 30G :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach a ja powoli wracam do sklepów stacjonarnych, 21.02.09, 16:51 bo są... tańsze.. Przed stanikami duzo już kupowałam, ale nigdy staników - potem prawie nie wchodziłam do niespożywczych sklepów stacjon. A niedawno odkryłam, ze np. pończochy w sklepiku na moim osiedlu czy buty w galerii kosztują tyle co w necie, a nie płace za przesyłkę :-D szok.. gdzie mój umiar Odpowiedz Link
sssecret Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 17:18 Ale jeśli chodzi o staniki w nacei chyba jest taniej? Zwłaszcza na ang. stronach? Ja kupuję tylko w ten sposób, bo sklep stacjonarny w moim mieście jest drogi. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re:staniki 21.02.09, 18:57 wydaje mi się że staniki ciągle tańsze na necie - a przynajmniej wybór inny ;-) Odpowiedz Link
mikrikit1 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 17:49 Ja kupowałam wcześniej dużo na allegro. Od czasu pobytu na Lobby kupuję bieliznę w angielskich sklepach internetowych:) Z rozpędu kupiłam w e-sklepie w Japonii zegarek dla męża. W tej chwili kupujemy przez net praktycznie wszystko - nawet większe gabaryty;) Od pewnego czasu mówię znajomym, że w necie można znaleźć wszystko - nawet męża;)- jak w moim przypadku;) Pozdrawiam serdecznie Basia Odpowiedz Link
martvica Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 18:02 Zaczęłam kupować staniki. Wcześniej i później kupowałam książki, koraliki, soczewki kontaktowe i takie tam :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 19:34 Przedtem tylko książki. Po utonięciu w LB zaczęłam kupować staniki (na eBayu, korzystając z kolekcjonerskiego konta mojego męża - ciekawy zestaw: staniki w bardzo różnych rozmiarach, bo również dla koleżanek + przewodniki z ogrodów zoologicznych...). A potem poszłooo. Inne elementy bielizny, ubrania, buty, biżuteria, kosmetyki naturalne, perfumy, przeróżne rzeczy do domu, bilety lotnicze, wakacje. Wiele informacji dotyczących niestanikowych zakupów znalazłam na LB lub STANIKOWYCH OFFTOPACH. Tak, tak :) Odpowiedz Link
roza_am Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 19:38 Zaczął kupować to raczej za dużo powiedziane, ale ten pierwszy krok wykonałam właśnie pod wpływem Lobby :) Odpowiedz Link
amoureuse Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 21:00 To ja nie będę oryginalna-w czasach przedlobbowych kupowałam masę rzeczy, głónie na allegro. Teraz kupuję właściwie książki i bieliznę i również odważyłam się na zakupy za granicą :) Odpowiedz Link
baboczek88 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 21:18 Po odkryciu LB zaczęłam kupowac bieliznę przez internet, przede wszystkim dlatego, że w moim mieście nie było ani jednego sklepu gdzie mogła bym kupic biustonosz w "nowym" rozmiarze ;)Zakupy w e-sklepach nawet mi odpowiadają, jednak na allegro niestety zaliczyłam same nietrafione zakupy i się zniechęciłam. Niedawno otwarty został koło mnie porządny sklep z bielizną i chyba ta forma zakupów bardziej mi odpowiada, niestety nie ma aż tylu promocji co na necie... Odpowiedz Link
filoruska Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 21:24 Wcześniej kupowałam różne rzeczy, ale tylko w Polsce. Kupuję w internecie wszystko poza jedzeniem, bo sklepy stacjonarne w dogodnych dla mnie godzinach nocnych są zamknięte. Może jedzenie też bym kupowała, ale jak się tu umówić z kurierem, żeby lody nie zdążyły się rozmrozić? W nocy nie rozwozi, a do pracy - będzie za dużo chętnych na te lody. Lobby sprowokowało mnie do pierwszych zakupów w zagranicznym sklepie. Nie mam konta na ebayu, bo siebie za dobrze znam. Siedziałabym godzinami przeglądając aukcje, a ja tych godzin po prostu na razie nie mam wolnych. Nie ma konta - nie kusi. Odpowiedz Link
balbina11 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 22:02 Wcześniej sprzęt domowy na allegro. Teraz: staniki, ciuchy, biżuterię, aparat fotograficzny, kosmetyki.... Co tylko się da. Wyposażenie kuchni też jest ze sklepów internetowych. Odpowiedz Link
rennya Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 22:39 ale o bieliznę chodzi?? wcześniej kupowałam na allegro inne rzeczy, ale przez lobby ruszyłam na podbój ebaya:) Odpowiedz Link
noczbrodni Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 21.02.09, 22:47 I jeszcze ja... ale jak to dawno temu było... Odpowiedz Link
asiulka80 Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 22.02.09, 02:13 Od co najmniej 3 lat kupowałam staniki przez internet ze względu na szerszą rozmiarówkę - głównie Dalię. Dzięki Wam zaczęłam zamawiać brytyjskie staniki, ale powiem szczerze, że po ostatniej wizycie w dopasowanej i kupieniu 2 naprawdę super dobranych staników, stwierdzam, że wolę zakupy stacjonarne. Dziwię się, że bravissimo i curvylicious mnie jeszcze tolerują - ile ja się naodsyłałam nietrafionych staników..;) W internecie tak naprawdę trafiłam tylko dwa naprawdę dobre. Resztę albo odesłałam albo mam w szufladzie i nie noszę. Odpowiedz Link
scharon Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 22.02.09, 08:18 Ja glownie na allegro okazji szukam :) Odpowiedz Link
aaravis Re: Kto zaczął kupować w internecie po odkryciu L 22.02.09, 13:49 Przed Lobby: bilety lotnicze :D Teraz: bieliznę, kolczyki, książki, przymierzam się do ubrań i butów (długa i waska stopa z wysokim podbiciem - nic na mnie nie pasuje). Odpowiedz Link