caffenero Ariza 30F a Tango Plunge 30E - jak to możliwe? 05.10.09, 21:52 Zastanawiam się jak to możliwe, że mierzona w Abrakadabrze Ariza teal/gold była idealna w rozmiarze 30F(65F), a równie idealne jest dla mnie noszone na codzień białe Tango plunge 30E(60E). Ciekawi mnie to o tyle, że Tango kupił mi w Londynie mój chłopak po tym jak z tabel obwodów na lobby wydedukowałam swój rozmiar brytyjski. Arizę zaś podała mi asystentka pani Ani w Abrakadabrze po uprzednim zmierzeniu mnie. Może to pytanie jest głupie, ale jednak wciąż mnie nurtuje: czy to oznacza, że staniki Panache kupowane w UK mają rozmiarówkę brytyjską a w Polsce rozmiary są przekalkulowane na rozmiarówkę polską? Ciekawi mnie to, bo z moich pomiarów wynika, że UK powinnam mieć 30E a Polskie 65... :/ Czy może ta różnica wynika zwyczajnie ze specyfiki modeli? Jedna z forumek pisała już, że Ariza ma większe miseczki od Tango plunge... Pytam Was głownie dlatego, że mam wątpliwości jaki rozmiar zamawiać, jeśli chciałabym robić zakupy z Panache przez internet i uniknąć odsyłania biustonoszy... Z góry dzięki za rady:) Odpowiedz Link
caffenero Re: Ariza 30F a Tango Plunge 30E - jak to możliwe 05.10.09, 21:53 Polskie 65F miało być :P Odpowiedz Link
arwena-g Re: Ariza 30F a Tango Plunge 30E - jak to możliwe 06.10.09, 08:14 Według mnie Ariza jest raczej małomiskowa, więc to nic dziwnego , że pasuje o rozmiar większa. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: Ariza 30F a Tango Plunge 30E - jak to możliwe 06.10.09, 10:50 arwena-g ma racje, tak wiec w tej sytuacji nie mac dziwnego, raczej dziwne by bylo, gdyby bylo inazej :p W zasadzie kazdy model i kolor inaczej sie uklada i inaczej wypada, ale przynajmniej juz wiesz, kolo jakiego rozmiaru oscylowac. Przed zakupami przejrzyj watki o malo- i duzomiseczkowcach i oczywiscie producenckie, zycze milej lektury ;) Odpowiedz Link
milstar Re: Ariza 30F a Tango Plunge 30E - jak to możliwe 06.10.09, 14:02 Ariza ma też to do siebie, że jej miski różnią się w zależności od koloru: np. w wild berry są mniejsze niż w peach cream. Odpowiedz Link
derenka harmony czarny 06.10.09, 10:08 mam zamiar go kupić, ale jak wychodzi rozmiarowo?Ja mam obecnie 74/97 i noszę 65GG frei, CK, fantasie.Tylko jest też taka możliwość, że piersi mi się zmniejszą, bo niedawno odstawiłam hormony.Ale ogólnie jak on wypada?Aha, czy to prawda, że ma małą regulację ramiączek?Szkoda, że tyle staników tak ma :( Odpowiedz Link
derenka Re: harmony czarny 14.10.09, 21:07 no i czemu zadna mi nie powie jak z nim jest?czy 65GG brdzie na mnie?poradzcie Odpowiedz Link
derenka Re: harmony czarny 14.10.09, 21:37 chodzi mi głownie o miseczki czy nie sa duze, bo obwod bedzie ok. Odpowiedz Link
ank_a84 Re: harmony czarny 15.10.09, 07:42 Miałam już 2 staniki Harmony i powiem tak, że ma szerokie fiszbiny, ale to nie przeszkadza w ładnym podtrzymaniu biustu i ja osobiście jakoś bardzo tego nie odczuwam że się kończą za środkiem pachy. Co do miseczki, to najwięcej opisów jest na balkonetce i polecam przestudiowanie wpisów dziewczyn. Porównując je do Brook to wypadają mniej więcej tak samo. Z tego wynika ze należy próbować z rozmiarem o jedna miseczkę więcej. Ja na wymiary 67/89 noszę 60G. Jak miałam 2 cm mniej w biuście to nosiłam 60FF. Odpowiedz Link
ank_a84 Re: harmony czarny 15.10.09, 07:55 A co do ramiączek to jakoś nie zauważyłam żeby były za długie, choć jestem niska i wszystkie zawsze skracam maksymalnie. I nie zauważyłam żadnych przeszkód, aby i w tym staniku tak zrobić. Odpowiedz Link
derenka Kupiłam czarne harmony-wrażenia :) 21.10.09, 14:07 Stanik ogólne ok.Kupiłam 65GG przy 74/98.Może najpierw o plusach: mile ścisły obwód, dobre podtrzymanie i kształt.Nie rozstawia na boki.Nie czuję, że go mam na sobie, nic nie uwiera itp. A wady: regulacja ramiączek za mała ZDECYDOWANIE!!! czemu wikeszkosc stanikow tak ma?mam juz max.skrocone i mam wrazenie ze moglyby byc krotsze jeszcze :/ a jeszcze co mnei troszke irytuje-koronka u gory miseczki ciut odstaje, ale to nie wina za duzej miski, wiec nie wiem, moze material ma taki. Jednak ogolem stanik bardzo fajny, jestem zadowolona, szczegolnie ze kuipilam go za 63zl :) Odpowiedz Link
derenka gorset panache 09.10.09, 20:02 witam Was, czy ktoraś z Was wie czy model gorsetu panache oznaczony 5217 to basque?Jesli tak, to jak on wypada rozmiarowo?mial z nim ktos doswiadczenia? ja mam 75/96 i czy 30G bedzie oki czy za mały?dziękuję :) Odpowiedz Link
irenka65f harmony red 09.10.09, 21:09 Czy ktoś wie jak wypada rozmiarowo w porównaniu do oliwii z fantasie? Mama nosi oliwię 34FF, jest nią zachwycona a teraz zamarzył jej się czerwony stanik. Mam to nowe harmony, ale 30FF. Oliwii nigdy nie mierzyłam. Nie wiem czy mam brać też 34FF, czy może 34G bo oliwia dużomiskowa? A tak poza tym to moja mama ma 72 lata, chętnie dała się ostanikować 3 miesiące temu a teraz ten czerwony stanik. I kto to pisał, że starsze panie to tylko beż? Odpowiedz Link
kura17 jaki to model? 16.10.09, 09:21 podpowiedzcie, jaki to model panache? w biusciastym katalogu niestety nie znalazlam, a sama nie mam pojecia... www.allegro.pl/item774553689_panache_34f_75f.html#gallery Odpowiedz Link
gochalip Panache Harmony 20.10.09, 11:03 ponieważ w moim mieście nie ma sklepu z angielskimi staniczkami, kupiłam taki na Allegro (teoretycznie w moim prawidłowym rozmiarze, potem drugi w większym), jednak w obydwu mam fiszbiny na plecach. Powiedzcie mi czy wszystkie Panache są szerokofiszbinowe? I ciekawostka- miska 70GG jest sporo za mała - a fiszbiny i tak na plecach (ale lekko z boku), 70I (J)- sporo za duży - fiszbiny już centralnie na plecach. Jest teraz promocja Panache, ale już boję się cokolwiek kupować "w ciemno". Odpowiedz Link
mama08 Porcelain mould bra 30 FF 22.10.09, 12:10 Przy wymiarach 72/92-96 (karmię) 30 FF jest na obwód dobry, choć od trzeciego razu zapinam się na najciaśniejszą haftkę, miski w zależności od wypełnienia piersi- trochę za luźne/ dobre/ lekko wcinające się u góry w pierś. Kształt lekko spłaszczony od góry- miska jest trochę zabudowana od góry. Przy podskokach piersi próbują wyskoczyć górą, ale natychmiast wracają na swoje miejsce, stanik trzyma się dobrze. Nie zbiera zbyt ładnie do środka, Pandora, mimo, że 32 F radzi sobie z tym lepiej. Ładne, wąskie ramiączka. Miły, cielisty kolor. Podsumowując: fajny T-shirt bra, chociaż mógłby zbierać lepiej do środka i być bardziej balkonetkowy ;) Odpowiedz Link
marikooo PANACHE Inferno 30G 25.10.09, 07:57 Kolor biscuit. Wymiary: U 18 UU 35 długość fiszbiny 25 obwód 62 po naciągnięciu 78 głębokość miski 27 (o tyle, o ile, w plunge'u ciężko zmierzyć) Mówcie, co chcecie, o załamujących się miskach. Pod bluzką efekt jest powalający! Okrągłe, zbliżone do siebie, idealne kule. Nie spłaszcza, nie ściska do kreski. Precz z full-cupami! Precz z zabudowanymi po szyję balkonetkami! Niech żyje PLUNGE! :D Jest pancerny, ale mu wybaczam. Jedyne, do czego mogę się przyczepić, to standardowe załamanie misek. Na obwodzie z przodu powinna być taśma i dopiero wyżej wszyte miski. Ale ponieważ pod bluzką nie widać, to się już nie czepiam. Na randki rozbierane mam CK, Arabelkę i Zetę. Inferno jest do dekoltowych zadań specjalnych ;) Ocena 5/5. Odpowiedz Link
siarkaa Re: PANACHE Inferno 30G 08.11.09, 02:38 dolaczam sie do peanow :D jestem posiadaczka nieco mniejszego biustu niz przedmowczyni, w Inferno celuje raczej w 65F (przy 70E ciut gorszy efekt). jest dosc pancerny, i owszem - do szerokich dekoltow sie nie nada (ale od czego mamy inne typy stanikow), ale przy glebokich wezszych spelnia swoja funkcje wysmienicie! oczywiscie, michy sie zalamuja, ale co mi tam, pod bluzka nie widac ;) i tak jak przedmowczyni, mam wszak inne staniki na rozbierane randki, Inferno ma kusic w ubraniu (a jesli doszloby do polaczenia jednego z drugim - no, coz, i to sie da przezyc, zwlaszcza, ze mam szorty do kompletu ;)), a kusi w mojej ocenie, pierwszorzednie - dekolt uzyskuje fantastyczny! i tez mam biszkoptowy kolor, wedlug mnie calkiem przyjemny jak na cielaka - taki zlocisty odcien, w sumie malo nudny :) Odpowiedz Link
kuraiko Confetti czarno-złote 32E 28.10.09, 01:43 miałam w łapkach i wymierzyłam szerokość fiszbin - 13cm i głębokość miski ok. 22cm. wymiary mogą być niedokładne, ale moim zdaniem miski przypominały niektóre 32DD, z którymi miałam przyjemność ;) Odpowiedz Link
ewelina_1 Harmony 30.10.09, 00:10 Jak wypadają miseczki i obwód w Harmony balkonetce i full cupie? Z Panache i Freyi pasują mi najlepiej 30F czasem w porywach do 30FF, z wyjątkiem dużych miseczek Freyi Rio. Czy między kolorami też są różnice (zależy mi na białym i pistacjowym)? Jaki jest też materiał? Czy sztywny i mocno sztuczny jak w Tango czy też delikatniejszy i bardziej siatkowy jak w Arizie? Odpowiedz Link
jul-kaa Re: Harmony 30.10.09, 12:16 Moim zdaniem (ale mam Harmony w obwodzie 38) balkonetka jest znacznie bardziej rozciągliwa, fullcup jest ciasny. Materiał jest miękki, miły i moim zdaniem bardzo przyjemny - zupełnie inny, niż w sztywnym tango lub siatkowej Arizie - moim zdaniem przyjaźniejszy dla skóry. Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: Harmony 31.10.09, 00:31 Dzięki za odpowiedź :) Jeszcze się spytam - jak z wielkością miseczek? Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Harmony 01.11.09, 12:07 Potwierdam, Harmony full cup jest bardzo ścisłe (czarne mierzyłam). Miseczkowo raczej w kierunku mniejszych. Mierzyłam czarne 32H i ledwo sie dopięłam, gdy nosiłam 32GG(normalno miseczkowe, dużo miseczkowe)/32H (normalno miseczkowe, mało miseczkowe). dorota Odpowiedz Link
yo_anka Re: Harmony 01.11.09, 22:53 Miseczki tak samo, obwody w balkonetkach luźniejsze. Poza tym Harmony całkiem ładnie zaokrąglają, osobiście wolę Full Cupy W moim odczuciu są bardzo ciasne i się nie rozciągają choć niewiele je nosiłam (koralowy raptem ze dwa razy a niebieski nieco częściej ale też nadal ciasny jak piernik) Różnic w wielkości misek nie zauważyłam jakoś specjalnie ale w moim rozmiarze dwa centymetry tu czy tam leży granicy błędu ;) Ale FC na pewno są ciaśniejsze (mam dwie balkonetki i dwa full cupy) Odpowiedz Link
irenka65f harmony red a nude - jak wypada 02.11.09, 19:01 Czy ktoś wie czy różnią się rozmiarem te kolory harmony? Mam czerwony balkonetkę 30FF i chcę kupić beżowy, ale nie wiem czy zamawiać ten sam rozmiar? Czerwone jest bardzo na styk na większej piersi, więc już mniejsze nie mogłoby być. Czy ktoś ma porównanie? Odpowiedz Link
irenka65f Re: harmony red a nude - jak wypada 12.11.09, 17:02 No to sama sobie odpowiem bo właśnie dostałam nudziarza. Nude jest większy. I całe szczęście bo red już zaczął buły robić, a nude ok. a na mniejsze piersi nawet lekki luzik. Przymierzyłam do siebie miseczki i wychodzi mi, że faktycznie nude ma o 0,5 -1 cm głębszą miseczkę. Odpowiedz Link
akna Obniżone boczki? 20.11.09, 15:26 Coś mi się kołacze po głowie, że dla J++ w jesiennej kolekcji miały być obniżone nieco boczki? Czy ta zmiana nastąpiła, czy tylko mi się coś pomerdało? Jak tak to w jakich modelach? Odpowiedz Link
ewelina_1 Venus balkonetka 07.11.09, 01:35 Mam pytanie dotyczące Venus - tym razem stanik nie dla mnie!. Na wymiary 80/100 na razie nosi Panache Ebony Full Cup 34E. Niestety po urazie kręgosłupa, Ebony jest za ciasne obwodowo (teraz nosi z przedłużką) choć miski są idealne. W jaki rozmiar celować w Venus? Czy obwód w Venus jest na tyle luźniejszy w odróżnieniu do Ebony, że nadal wystarczy 34E? Czy też lepiej brać 36? A jakie są miski? Czy miski w przypadku 36 to DD (aby było choć trochę miejsca na migrację)? Czy lepiej D a może E? Odpowiedz Link
ewelina_1 Re: Venus balkonetka 20.12.09, 21:34 Gdyby ktoś był zainteresowany tym tematem, to Venus jest jednak luźniejsza od Ebony. Odpowiedz Link
kasia_s80 PANACHE VERONA 10.11.09, 15:12 Proszę o pomoc, chcę zakupić ten stanik, ale nie wiem czy jest ścisły i dużomiseczkowy, a takie zwykle noszę w rozmiarze 32GG. Czy ma go ktoś? Odpowiedz Link
kasienka.b Re: PANACHE VERONA 10.11.09, 17:10 jeśli chodzi o czarno złotą wersję to obwód jest dosyć ścisły, miseczki moim zdaniem standardowe. Jeśli nosisz 32GG to z Verony ten rozmiar też powinien pasować. Odpowiedz Link
bebe.lapin Re: PANACHE VERONA 10.11.09, 17:40 kupilam kremowa dla siostry i obwodzie nie moge za duzo powiedziec, ale miski tez wygladaja na standardowe, w kazdym razie nie wieksze niz standard. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: PANACHE VERONA 10.11.09, 20:19 obwód kremowej jest na pewno luźniejszy niż czarnej. Czarna jest dość ścisła, kremowa standardowa. Odpowiedz Link
kasia_s80 Re: PANACHE VERONA 11.11.09, 12:35 Serdeczne dzięki dziewczyny, bardzo mi pomogłyście. Zdrówka! Odpowiedz Link
inez69 Recenzje staników w BKS 02.12.09, 19:23 Zapraszam do recenzowania poszczególnych modeli staników i strojów kapielowych Panache w Biuściastym Katalogu Staników: kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?510902 kataloglb.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?553351 Odpowiedz Link
inez69 Nowa kolekcja Panache 11.12.09, 18:40 Nie śledzę tego wątku bo jestem wąskofiszbinowa, więc nie jestem pewna czy już sie tutaj nie pojawiło, w kazdym bądź razie może Was zainteresować filmik z pokazu mody nowej kolekcji Panache: flashfashion.pl/video/kolekcja_panache_wiosna_lato_2010 Odpowiedz Link
excelsa Re: Nowa kolekcja Panache 11.12.09, 23:54 Dzięki za link! Nie widziałam jeszcze tego fimiku. Czy tylko ja mam wrażenie, że modelki mają staniki w beznadziejnych rozmiarach i źle założone. Podjeżdżające obwody, za nisko założone, za duże miseczki, nawet nieduże biusty szaleńczo podskakują. Doły do kompletów też czasem wyglądają na kiepsko dopasowane. Odpowiedz Link
agn44 Re: Nowa kolekcja Panache 13.01.10, 18:54 też tak myślę. jakość filmiku jest słaba i na początku nie byłam pewna czy mi się tylko wydaje, że staniki źle leżą, czy tak jest w rzeczywistości (w końcu to pokaz znanej bieliźnianej firmy). obejrzałam drugi raz i teraz jestem już pewna, że niektóre staniki leżą naprawdę kiepsko, np. tango czerwone, maia, gorset hesti. Odpowiedz Link
ewelina_1 Panache Ebony 20.12.09, 21:24 Na ebayu można jeszcze kupić ten full cup, czasem dość tanio: tiny.pl/hxbhm Mam rozmiar 30F na 67 "pod". Choć kupiłam go na "domowe" noszenie, to jednak nie wygląda źle. Stanik mam dość krótko i na razie jest dość ścisły. Miseczki raczej standardowe. Rozstaw jak i szerokość fiszbin prawie identyczna jak w Arizie (mam wiśniową), tzn. mogłyby być odrobinę węższe. Na mnie ten stanik nie jest aż tak zabudowany jak na zdjęciach. Mimo, że to full cup, to jednak większy dekolt można założyć. Koronka nie jest nieprzyjemna. Nie ucina mi ramion. Choć robi ładne kulki to jednak trochę ...zmniejsza/spłaszcza biust - dla mnie to spory minus. Odpowiedz Link
nati_88 Confetti black/gold 38FF 07.01.10, 22:23 Stanik jest prześliczny! Czerń bardzo ładnie komponuje się ze złotymi haftami. Ramiączka (1,5cm) mają pętelki, są proste ale eleganckie. Przy łączeniu z miską są urocze, małe kokardki tak jak i na mostku. Wizualnie- mój ideał. Bardzo elegancki. Biustonosz jest bardzo starannie wykonany i zadbano o najmniejsze detale. Obwód jest bardzo ścisły na moje, ostatnio mierzone 88 "pod". Początkowo miałam wrażenie, że fiszbiny są za szerokie, ale ślady po nich odbijają się idalnie pod piersią, natomiast za nią- są dalej o kilka mm. Ramiączka się nie wpijają, nie gryzą, są miłe dla skóry. Jest dosyć mocno wycięty pod pachą. Zapięcie jest 2- hatfkowe, choć wolałabym osobiście 3 ;) Uwielbiam ten stanik nie tylko za wygląd, ale również za to, co robi z biustem. Wypycha go do przodu, mocno zbierając z boków i tworzy śliczne kulki. Biust jest fajnie podniesiony, pod bluzką wygląda to naturalnie. Koronka trochę odstaje na mniejszej piersi, na większej wszystko idealnie przylega. Jest mocno wycięty, mostek nie jest wysoki (ma 8 cm), tak więc nic nie wystaje z głębokich dekoltów. Odpowiedz Link
wwwwiedzma Conetti black-gold body 09.01.10, 00:39 Skuszona wyglądem zakupiłam body w rozmiarze 30 GG (standardowo noszę 30 G, ale akurat trafiło się okazyjnie w tym rozmiarze). Wygląda... Och i ach! Pięknie! Miski nawet ok, nie można powiedzieć by były zbyt duże, ALE... Jest na mnie zbyt krótkie, co powoduje, że miski niepotrzebnie schodzą w dół, a krok szuka sobie miejsca gdzie nie powinien :(. Z tego powodu oddałam do krawcowej, po przeszyciu i wydłużeniu kroku (dałam do wszycia "część ze stringów" do czarnej Portii)- nadaje się do użytkowania. Dodam, że nie jestem jakoś szczególnie wysoka, bo 166cm, to przecież tak średnio na jeża. Stąd ostrzegam, że warto body najpierw przymierzyć, no chyba że jak ja z uporem postanowicie je przerobić dla siebie i swoją długość, albo macie szczęście i krótki korpus ;) Odpowiedz Link
irenka65f harmony full cup nude 09.01.10, 20:22 Mój pierwszy full cup. Uwierzyłam, że ścisły i bardzo dobrze bo 32 na moje 70 pod jest dobre. Może rano dopnę na następną haftkę, ale niekoniecznie. Co do miski to chyba jednak z tych mniejszych bo 32E za małe, 32F ok. (mam 94 w biuście mierzone nowym sposobem mahedy tj. w zwisie w miękkim staniku lekko ściskając). A sam stanik fajny. Taki zwyklaczek. Robi ładny kształt - taki troszkę zaostrzony co fajnie wygląda pod zabudowanymi bluzkami, a przecież do takich jest ten model. Kolor sympatycznie cielisty. Materiał mięciutki. Koronka od strony pachy trochę szorstka, ale mam nadzieję, że po praniu zmięknie. W mniejszym rozmiarze jej nie czułam, ale za to wylazły buły, więc musi być większy. I coś co mnie zdziwiło - stosunkowo wąskie fiszbiny. W czerwonym harmony balkonet 30FF mam je za szerokie i za wysokie pod pachą, a w 32F full cup nude są wyraźnie węższe i niższe pod pachą. Na mnie super. Wydaje mi się, że miseczka jest węższa i głębsza niż w balkonetce. Ogólnie jestem bardzo zadowolona. na pewno jest to fajny stanik na zimę. Odpowiedz Link
adsa_21 Re: harmony czerwone-problem 28.01.10, 12:20 Dziewczynki poradzcie mi bo nie wiem co robic. Kupilam sobie kilka dni temu czerwone harmony. Jest sliczne, miski ladnie sie ukladaja,fiszbiny nie tna mnie tak jak np. w Rosa Bra. Ale obwod jest strasznie scisly! Dziwi mnie to bardzo gdyz Inferno i Rosa Bra mam w tym samym rozmiarze (32 G) i jest w porzadku. Mozna cos na to poradzic? Czy harmony to rozciagliwce? Nie chce odsylac stanika bo bardzo mi sie podoba, poza tym kupilam go w promocji w bravissimo i pewnie nie ma juz innych rozmiarow.dziekuje za pomoc:-) Odpowiedz Link
milstar Recenzja - Arizy dwie: biała 70GG i czarna 70G 12.01.10, 16:47 Obie na mnie pasowały, z czego wniosek, że czarna jest ściślejsza. Miski wg mnie standardowe. W białej, 70GG bardziej odpowiadały mi ramiączka, nieco grubsze i podszyte od spodu w części nierozciągliwej. W czarnej 75GG wg mnie były trochę zbyt rozciągliwe, miałam wrażenie, że się wbijają, ale to może wynikać z nieprzyzwyczajenia do "G-nieplusowych" ramiączek. W ogóle Ariza to mój ulubiony model :) Odpowiedz Link
annm Tango Two Tone plunge teal/mint , który?? 16.01.10, 22:29 No własnie ....??? na Doapsowanej jest bardzo sympatyczna promocja... kolor niebieski szukam od dawna (co prawda nie wiem jak ten w realu wygląda??) jest Tango Two Tone plunge teal/mint Panache Superbra w wersji Balkonetka i Plunge oba w moim rozmiarze ktoś ma? jakieś porównanie.... dzięki za pomoc Odpowiedz Link
jaagna Tango plunge 34G - scarlet (obłędnie czerwone) 18.01.10, 14:01 Tango plunge kolor scarlet, rozmiar 34G Kupione w Bravissimo. Właśnie mam je na sobie od ok. pół godziny. Kolor niesamowity, obłędnie czerwony, taki raczej mikołajowy, podobny do Rio. Obwód początkowo wydaje się być nieco luźniejszy niż w kolorze np. fioletowym czy zielonym - tzn. udało mi się je zapiąć bez żadnych problemów, nie wiem, jak zachowa się po kilku praniach. Ale luźny nie jest, siedzi mi się w im bardzo wygodnie, miseczki ma raczej standardowe. Jestem baaardzo zadowolona z zakupu - kolor mnie powala... Odpowiedz Link
adsa_21 Re: Tango plunge 34G - scarlet (obłędnie czerwone 28.01.10, 12:49 sliczny! jaagna a jakie masz wymiary? bo z tego co pamietam to mamy podobne gabaryty:-) Odpowiedz Link
jaagna Re: Tango plunge 34G - scarlet (obłędnie czerwone 28.01.10, 14:33 Prawda, śliczny jest niesamowicie! :-) Moje wymiary to ok. 82/105-107 (zależy, w którym staniku) ----------- moje bydlątka Odpowiedz Link
adsa_21 Re: Tango plunge 34G - scarlet (obłędnie czerwone 28.01.10, 20:16 to ja mam ciut mniej. dlatego 34 G jest na mnie za duze - szczegolnie w miskach. Odpowiedz Link
lalinia Inferno 83/104 ?? 18.01.10, 20:31 Mam pytanie planuje zakup inferno i nie wiem do końca jaki rozmiar wybrać czy przy obecnych wymiarach 83/104 wybrać 75G??? (80 są za luźne na mnie) pzdr Odpowiedz Link
adsa_21 Re: Inferno 83/104 ?? 28.01.10, 20:19 sprobuj moze 32 G( 70G) lub 32 GG. Inferno to kaprysny stanik.Nie na kazdym biuscie dobrze lezy. Odpowiedz Link
dorotaifilip Re: Inferno 83/104 ?? 29.01.10, 11:53 Inferno 34G złote ma takie wymiary: Obwód - nierozciągnięty na najciaśniejszej haftce 62 cm , na na ostatniej 67 cm. Rozciągnięty na najciaśniejszej ma 82 cm, na najlużniejszej haftce ma 85 cm. Miski - głębokość mierzona od jednego końca przez najszersze miejsce do drugiego końca fiszbyny ma 27 cm. Tzw U w miseczce ma 19 cm. Długość fiszbiny to 27 cm. Inferno uchodzi za ścisłe i małomiskowe. To moje po praniu w pralce się zbiegło, co mnie cieszy, bo nosząc 32GG/32H/34G mogę w nim chodzić i nie jest za luźne, ale odstaje przy mostku ta taśma łącząca miski. Miseczkowo wolę je nosić w tych dniach, kiedy jest mnie mniej. Moje wymiary bardzo zmienne niestety to : pod 76-79 cm, w 105-108, taka śrenia to 107 cm. Lepiej lezy w miskach gdy bliżej mi tych 105 cm. dorota Odpowiedz Link
lalinia Re: Inferno 83/104 ?? 30.01.10, 10:33 Dzięki za pomoc kupiłam to 34G na razie wstępnie na allegro żeby sprawdzić czy mi pasuje model dałam za niego ok18 zł więc taniutko a stan b. dobry. I tak ubrałam i mi się podoba obwód rewelacyjny, kolor różowy też i kształt biustu tez mi się podoba. Tylko chciałam ten stanik z myślą o sukienkach na wesela ale niestety raczej tańczyć się w nim nie da (bo przy podskokach trochę przodem wylatuje, ale bez żadnych wygibasów nic się nie dzieje ), ale jestem na diecie ( póki co -9 kg)więc myślę że tak z 2 cm mi jeszcze w biuście zleci wiec będzie lepiej póki co jest ok. Teraz marzy mi się jeszcze tylko aragon ............ Odpowiedz Link
hipciorra Verona Balconette Bra - Ivory 27.01.10, 13:02 Co prawda nie przepadam za aż tak jasnymi stanikami, ale potrzebowałam miękkiej balkonetki, która by się nie odznaczała pod sukienką ślubną, a w wersji kawy z mlekiem Verona nie podoba mi się wcale. Dość długo zastanawiałam się nad rozmiarem. Zwykle noszę 32G, ale w przypadku Sienny czy Aragona zdecydowałam się na 34FF. Tym razem postanowiłam trzymać się swojego zwyczajowego rozmiaru - i słusznie. Miseczka w tym kolorze jest standardowa, obwód dość ścisły (jak na moje 79 cm). Fason, zebranie i kształtowanie biustu - wypisz, wymaluj Sienna. Miseczka ładnie się układa, koronka nigdzie nie odstaje ani się nie wpija, piersi są lekko rozstawione na boki i cudownie zaokrąglone. Prześliczny kremowy kolor sprawia, że stanik wygląda bardzo delikatnie. Dodatkowy plus - nic nie prześwituje, więc stanik doskonale nada się pod jasne letnie bluzki :-) A teraz zaczynam polowanie na Veronę czarno-złotą. Odpowiedz Link
kasienka.b Re: Verona Balconette Bra - Ivory 27.01.10, 17:20 Czarna Verona jest ściślejsza niż wersja ivory więc jak będziesz polować to może spróbuj raczej 34FF? Odpowiedz Link
hipciorra Re: Verona Balconette Bra - Ivory 27.01.10, 17:54 O, dobrze wiedzieć :-) Czyli obwód 34 na pewno, a co z miseczką w tej wersji? Też jest zaniżona, jak w Siennie? Jeśli tak, to nawet się nie będę zastanawiać, bo 34FF leży doskonale. Odpowiedz Link
yaga7 Re: Verona Balconette Bra - Ivory 28.01.10, 12:37 Moim zdaniem ona jest podobna do Sienny i pod wzgledem miseczek. Mam Veronę plandża 34G na sprzedaż (bo mi nie pasuje, a jeszcze nie odesłałam), ale pewnie będzie za duża. Odpowiedz Link
kasienka.body Re: Verona Balconette Bra - Ivory 28.01.10, 13:59 miseczka w czarnej jest imo odrobinę większa niż w ivory. Odpowiedz Link
dorotaifilip Tango plunge II różne rozmiary 31.01.10, 14:30 Białe 32GG (prane w pralce). Obwód to 62 cm, rozciąga się do 82 cm. Miseczka: głebokość 30 cm, U 16 cm, UU 34cm. Ma obwód z podwójnego materiału i ramiączka do połowy regulowane. Mieszczę się, choć czuję ciasność obwodu. Two Tone kość słoniowa z różowymi listkami 32GG (prany w pralce). Obwód 59 cm, roziąga się do 78 cm. Miski: głebokość 29 cm, U 16 cm, UU 35 cm. Ma obwód z podwójnego materiału i ramiączka do połowy regulowane. Dusiciel małomiskowy, nosze jak chudnę ale nie przy obecnych wymiarach. Two Tone czarne w białe listki 32H (prane w pralce). Obwód 63 cm, 79 cm w naciągu. Miski: głebokość 31 cm, U 17 cm, UU 36 cm. Ma obwód z podwójnego materiału i ramiączka do połowy regulowane. Jako czarny noszony często, ciasnota odczuwalna głównie pod wieczór po spuchnięciu i zmęczeniu całodniowym. Two Tone turkusik w listki o jasno zielkonym kolorze 34G (jeszcze nie prany, nowy po dniu noszenia). Obwód 66 cm, rozciąga się do 89cm, a moge go nawet do 92 cm wyciągnąć. Mam nadzieję, ze po praniu w pralce tkanina się usztywni i skurczy. Boczki z pojedynczego materiału, gumki w obwodzie jakies takie wąziutki i rozciągliwe. Miski: głebokość 31 cm, U 16 cm, UU 34 cm. ramiączka regulowane na całej długości. Robi mi najlepszy kulisty kształt, pewnie z powodu tego, że fiszbiny nie są za mocno naciągane wąskim obwodem. Pod koniec dnia podjeżdżał mi na plecach (denerwujące uczucie luzu). Miarę U i UU robię bez liczenia fiszbin. Głebokośc od jednego do drugiego końca fiszbiny przez najszersze miejsce lecę miarką po materiale, naciągając lekko tkaninę. Moje obecne wymiary 76-79 cm pod, 105-108 cm w biuście. Wychodzi mi, że Two Tone miewa minimalnie mniejsze miseczki niż zwykły II plunge, ale może kolor też ma tu znaczenie, nie wem. dorota Odpowiedz Link
agn44 Eliza czarna 31.01.10, 16:18 Rozmiar 30G. Fiszbiny są dość szerokie. Obwód ciasny, nawet nie próbowałam się zapinać na środkowe haftki. Ramiączka drapią, za to koronka jest śliczna. Wolałabym, żeby ramiączka były bliżej pachy. Piersi są bardzo uniesione, jak się wypinam tasiemka na górze koronki wbija się w pierś. Ten rozmiar jest na mnie za duży ale nie będę kupować mniejszej - to chyba nie mój fason. Odpowiedz Link
mmadalena79 Re: Eliza czarna 24.06.10, 10:21 Rozmiar 32FF, mój standardowy, fiszbiny trochę węższe niż w innych Panache. Po założeniu gumka na górze miseczki trochę mi dzieliła pierś, ale już tego nie robi, dopasowała się. Piersi uniesione, zaokrąglone, wygladają ładnie. Obwód ścisły, ale można oddychać, zaczyna się rozciągać dość szybko, ale na razie zapinam na najluźniejszą haftkę.Minus-koronka drapie i nie wiem czy zmięknie (dopiero raz prałam), minusem jest też za krótka fiszbina w stosunku do tuneliku, nie znoszę tego w stanikach i niestety nie zauważyłam na początku. Jak przepchnę fiszbiny pod pachy, to nie mam na mostku i nieładnie się układa, jak nie przepchnę to koniec fiszbiny wbija mi się pod pachą. Nie wiem czy wszystkie rozmiary tak mają, czy tylko mój i chętnie bym kupiła inny kolor, ale podejrzewam, że będzie ten sam problem. Odpowiedz Link