Dodaj do ulubionych

PANACHE - 5

14.03.09, 16:02
Wątek poświęcony stanikom firmy PANACHE - zapraszam do opisywania konkretnych
modeli, wymiany doświadczeń z ich użytkowania, uwag na temat rozmiarówki itp.

Dla porządku W TYTULE wypowiedzi podajemy zawsze NAZWĘ MODELU - bez względu na
to, czy opisujemy model, który już nosimy, czy pytamy o jakiś, który dopiero planujemy kupić.

Staniki i kostiumy kąpielowe Panache produkowane są w zakresie rozmiarów 60-100 D-K.
Dostępne są w większości sklepów internetowych i dobrych sklepów stacjonarnych polecanych przez Lobby.

Więcej szczegółów na stronach:
- producenta: www.panache-lingerie.uk.com/index.php
- polskiego dystrybutora: www.sochic.pl/home-66.html
- lobbowej bazie modeli Panache: spreadsheets.google.com/pub?key=pdeQXyJDdR5RPYRLm2XxPDw

UWAGA: produkowana przez Panache marka Masquerade ma swój oddzielny wątek:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=87159259
Linki do poprzednich wątków Panache:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=38510816
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=74895766
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=79028571
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=85102015
Stary wątek przekroczył 500 postów - prosimy o NIE PISANIE W STARYM WĄTKU,
gdyż powoduje to problemy techniczne.
Obserwuj wątek
    • thiessa Panache Tango pure 14.03.09, 20:22
      Przejrzalam sobie poprzednie dyskusje dotyczace tego modelu i chce sie upewnic,
      czy dobrze celuje z rozmiarem.
      Moje wymiary to 83/104 i jak dotad z brytyjskich stanikow posiadam 3 freye:
      eleanore, arabelle sorbet (ponoc sa roznice w rozmiarze jesli chodzi o kolor)i
      jeanie. Wszystkie sa w rozmiarze 34FF i sa na mnie dobre.
      Czy powinnam nabyc tango zgodnie z zaleceniami w rozmierze 36F? Na pewno nie
      bedzie za szeroki w obwodzie?
      • ania.kar Tango Pure – 30G nude 25.03.09, 23:28
        www.bellissima.com.pl/images/produkty/1050/twhfhyqzuuun0pqscyhw.jpg

60 cm - dł. obwodu w spoczynku
        74 cm - dł. w maksymalnym rozciągnięciu
        30 cm (!!!) - dł. fiszbiny
        15 cm - rozstaw końcówek jednej fiszbiny
        1,4 cm - szer. ramiączek + dodatkowe ‘ozdobniki’
        Zapięcie dwustopniowe na trzy haftki.

Piękny to on nie jest, ale potrzebowałam biustonosza niewidocznego pod jasnymi
        bluzkami. Miseczki trochę za małe i miał bardzo wysoko sięgające fiszbiny.
        Przylegały one wokół całej piersi, ale niestety odstawały w najwyższej części
        mostka. Nie wiem czy to taki urok biustonosza czy złego rozmiaru. Mam wrażenie,
        że na powyższym zdjęciu u modelki te fiszbiny również odstają, ale przy
        fotoszopowanych zdjęciach ciężko ocenić jak było w rzeczywistości.
        • yo_anka Tango Pure – czyli koszmar powrócił w 30K 15.07.09, 22:42
          Mało mi było dziur w mostku i pokłutych pach to sobie zafundowałam powtórkę z
          rozrywki czyli Tango Pure.

Jesienią nabyłam 32JJ czarne i nosiłam zadowolona ze mam gładkie czarne „coś”
          pod gładkie obcisłe bluzki. ;/ Bo odczuwam brak niewidocznych staników
          (niewidocznych przez ciuchy oczywista)

Na lato potrzebowałam gładkiego cielistego pod przejrzyste jasne, lniane, lub
          zwiewnie bluzki / koszule. Tango Morelowe odciska listki, nabyta w tym samym
          celu Scarlett 30K też straszy przebijającymi różyczkami…. Pure wydawało się idealne…

Niestety poza kolorem nic pozytywnego w nim nie znalazłam (wybredna się robię):
          Michy jak worki,
          rozstawia piersi pod pachy,
          fiszbiny długie dziabią pachy i ranią mostek,
          a jednocześnie wychodzą na plecy,
          mizerna regulacja ramiączek jest dla mnie sporo za mała,
          musiałabym przerabiać.

Wrócił skąd przyszedł. Nadal nie mam gładkiego, cielistego stanika na lato…
          Jestem staromodna i nudna, ale gładki do ciała – to jest to czego mi trzeba na lato!
    • wwwwiedzma Panache Ariza Pale Aqua 14.03.09, 21:49
      Mierzyłam Arizę Pale Aqua 30 GG w Intimo4you i leżała rewelacyjnie.
      Nie kupiłam, bo ten rozmiar był zarezerwowany dla innej klientki :( (kupiłam za
      to Princeskę czerwoną ;) )
      Moim zdaniem kupując Arizę należy brać swój normalny, standardowy obwód (był ok
      na 73 cm pod biustem, spokojnie się zapięłam na pierwszą haftkę, nie wiem jak
      nosiłaby się w dłuższym czasie), lekko zawyżając miskę. Ostatnio lepiej pasuje
      na mnie miska G niż GG (mam teraz 97 cm w biuście), które w większości staników
      na mnie powiewa, a w Arizie G fatalnie bułkowało.
      Ale ten stanik jest tak śliczny, delikatny i pięknie układa biust, że już sama
      nie wiem, co kupię jako następne (bo było już kilka modeli w kolejce ;)).
    • adamantia Harmony full cup a balkonetka w okolicach 32JJ? 18.03.09, 11:00
      Miałam okazję mierzyć (dość krótko co prawda) Harmony cornflower 32JJ i wydawał się leżeć bardzo dobrze. Wiem, że balkonetka ma opinię o wiele "trudniejszej" - ale czy 32JJ ma szansę na mnie wejść i jakoś pasować?
      Znalazłam na przykład takie porównanie autorstwa Semele2:

"- Harmony burgundy balkonik 32K - Jezus Maria, nigdy więcej. Kształt straszliwy.
      W ogóle nie trzyma mi biustu.
      - Harmony fullcup cornflower 32K - lezy świetnie. Biały fullcup mnie spłaszczał,
      niebieski kształtuje bardzo ładnie. Nic już z tego nie rozumiem, ale nie muszę ;)"

Może ktoś jeszcze ma opinię?

Co mojego biustu:
      Miałam prawie świetnie pasujące Tango II i Elizę w 34JJ, ale to było ok. 7-8 kilo temu i przy 86/119. Teraz miseczki luźne (szczególnie w Tango) i zapinanie na ostatnią haftkę. Obecne wymiary to ok. 83/115-116. (Biust zdecydowanie nie jędrny, bardzo wiszący)
      Kupiłam z Lobby Freyę Antoinette 34J - obwód mógłby być pewnie ciaśniejszy, a miski większe: lewa miseczka bułkuje, (asymetria, lewa pierś większa chyba o rozmiar) prawa nieźle; ogólnie "galaretuje" gorą, fiszbiny nie przylegają do mostka (ale za to jaka przyjemność włożyć coś miękkiego i niższego niż tamte wysokie pancerze.)
      • adamantia A Tango Pure - 32JJ/32K? 19.03.09, 11:54
        I jeszcze jedno pytanie: jak się do powyższego może mieć Tango Pure? Czy 32JJ
        mógłby być dobry, czy raczej 32K (bo czytam, że to małomiseczkowiec)?
        • yo_anka Re: A Tango Pure - 32JJ/32K? 20.03.09, 23:38
          adamantia napisała:

> I jeszcze jedno pytanie: jak się do powyższego może mieć Tango Pure? Czy 32JJ
          > mógłby być dobry, czy raczej 32K (bo czytam, że to małomiseczkowiec)?
          >

PURE:
          To mało miskowiec, potwierdzam, na moje 113 noszę 32JJ więc to raczej celuj w 32K

A co do Full Cupa to w mojej opinii jest zdecydowanie bardziej udany od balkonika. Więcej powiem bardziej udany od Pure. Pure przy harmony fc tez wygląda na full cupa :)

Ale jak nie mierzyłaś to zobacz sama najwyżej wymienisz na 32JJ fc, które już wiesz ze dobrze leży.
          Dodam od siebie ze mam też dość lejący się biust a fc go dość fajnie kształtuje.
      • yo_anka Harmony Full Cup Cornflower 32J 20.03.09, 23:23
        Jeszcze w listopadzie nabyłam Panache Harmony Full Cup Cornflower 32J na 78/113

Tu przeżyłam wielkie pozytywne zaskoczenie.
        Po dwóch nieudanych podejściach do balkonetki harmony i okropnych wrażeniach z
        bodajże 34J i 32K dawno temu miałam bardzo złe zdanie o Harmony. Wiadomo jakie.
        Ale dałam mu trzecią szansę tym razem w wersji full cup, po tym jak zobaczyłam w
        nim jednej z forumek. (Porównanie obu modeli robi wrażenie)

Wygląda na to, że full cup ma o niebo lepszą konstrukcję. Ja mam wprawdzie tylko
        32J ale może na większych biustach ten full cup też ma szansę się sprawdzić.
        Niestety trochę spłaszcza ale za to niezwykle wygodny jak na Panache. Koronka
        czasem lekko mi odstaje u góry miski ale to w zależności od dnia.

Ramiączka ten Harmony ma dość wąskie jak na "te rozmiary"
        Tradycyjnie wbija fiszbin w pachę, ale poza tym miały materiał "do ciała, w
        miarę wygodny, ścisły, pięknie kształtuje mi zaokrągla. Mostek przylega i piersi
        ładnie rozdzielone.

Posumowując:
        Tak na solidną 4. A za różnorodność kolorów nawet 4+. A balkonetce dałabym 3-
    • catsumi Tango Two Tone - plunge 18.03.09, 16:04
      Czy któraś z was ma już ten stanik? Ja się własnie zastanawiam nad
      nim - ale nigdy wcześniej nie miałam tango , czy ten jest taki sam
      jak poprzednie? Czy to małomiseczkowce bo chyba tak czytałam? Noszę
      z Frei 65GG to jaki byłby dobry w tym przypadku?
    • sylwia-osama Sienna black/ruby 36K 18.03.09, 16:42
      Jakiś czas temu zakupiła Siennę czarno-czerwoną, rozmiar 80K (36K) na wymiary
      86/125.
      Niestety nawet 80K jest trochę za małe, ale i tak jest chyba najlepszym
      stanikiem jaki mam. Bo przy moich wymiarach trudno o coś dobrego :(

Wymiary nowej sienny były takie:
      szerokość w spoczynku - 77 cm
      szerokośc po rozciągnięciu - 93 cm
      szerokość fiszbiny - 22 cm
      szerokość obydwu fiszbin - 45 cm
      szerokośść ramiączka - 2 cm
      wysokość na mostku - 10 cm

Po kilkukrotnym użyciu i praniach troche się rozciągnęła i obwód ma wartości:
      80-102 :( ale i tak uważam, ze jest ściślejsza od innych kolorów.

Musiałam wyrzucić fiszbinę bo była absolutnie za długa i szeroka. Podmieniłam na
      fiszbiny ze starego nieużywanego Panasza. Są krótsze i nie dziurawią mi pach.
      Sienna bardzo ładnie kształtuje biust, ale jak każdy mój stanik mocno ociera
      okolice pach :( to chyba przez zbyt mocne zabudowanie w tych okolicach :(

Wizualnie jest śliczna :)
      Jak ja pierwszy raz założyłam poczułam się tak sexi, to chyba przez te kolorki ;)
      • bebe.lapin Re: Sienna black/ruby 36K 20.03.09, 23:02
        Ojej, a gdzie udalo Ci sie kupic taki rozmiar? Bo ja mam prawie identczne
        wymiary (84/123) i chcialam sie ze sienna (czerwona) zmierzyc, ale nigdzie jej
        nie ma....A da sie to nosic z tymi fiszbinami ktore sa? Bo ja kupilam 2 dni temu
        freye(eleanor, mierzylam tez inne) i jest o wiele lepiej niz w panaszach, i nie
        wiem, czy jeszcze wyprobowywec inne ich modele, czy dac sobie spokoj.
        • sylwia-osama Re: Sienna black/ruby 36K 21.03.09, 08:13
          Kupiłam jakiś miesiąc temu w sklepie intymna.pl Teraz już nie ma tego rozmiaru.
          Z oryginalnymi fiszbinami nie wytrzymałabym dłużej jak pół godziny i to bez
          specjalnego ruchu... Stanowczo za dłuuuugie są!
          • justyna-8 Re: Sienna black/ruby 36K 22.07.09, 09:33
            Kupiłam 34 GG (78/104). Powinna być 32 HH, ale niestety nie mieli. W
            tej chwili zapinam się na środkową haftkę. Fiszbiny masakra. Ale
            trochę poodginałam i po kilku praniach już ich nie czuję.
    • kura17 czy ktos tuningowal VENUS? 19.03.09, 11:56
      przymierzam sie do wyciecia tej tiulowej "podsciolki" w panache venus czarnym :)
      zeby zostala jedna warstwa, ta gorna z haftem.
      moze ksztalt piersi troche poprawi? nie jest tragicznie, ale mogloby byc
      lepiej... a arabelkom chyba pomaga... no i odrobina miejsca w miseczce tez by
      sie przydala ;)

ktos probowal? ma jakies doswiadczenia?
    • jul-kaa PANACHE Superbra 3551 (Samba) 20.03.09, 12:16
      Kupiłam na allegro Panache Superbra Samba, uzywany, wieć odrobine rozciagniety.
      Ma delikatny różowo-liliowy kolor i jest jak na razie moim najwygodniejszym.
      Materiał jest bardzo delikatny, biust uklada sie ladnie (choc to nie te kule, co
      w Harmony full-cup). Ulubiony stanik codzienny. Jednie kolor jest dla mnie
      problematyczny - mam wszystkie ciuchy baardzo ciemne, wiec wole ciemne
      ramiaczka. Chyba je zamienie na "doczepiane" i bede nosic z ciemniejszymi.
    • catsumi tango plunge - jaki rozmiar? 20.03.09, 12:28
      Czy tango plunge mają małe miseczki i trzeba brać większą? Bo
      chciałabym sobie zamówić ale nie wiem kompletnie jaki rozmiar ...
      • milstar Re: tango plunge - jaki rozmiar? 20.03.09, 12:34
        Wg mnie standardowe
      • jelonek_k Re: tango plunge - jaki rozmiar? 21.03.09, 17:49
        Dla mnie wielko- czy małomiseczkowość jest na tyle względna, że podam co noszę:
        Tango plunge 80H (i większa pierś mi lekko bułkuje)
        Ariza niebieska 70K (i zostawia lekki luz)
        Freya Antoinette 70J
        Fantasie Mariette 70J
      • malgos_j Re: tango plunge 23.03.09, 20:23
        Też wydają mi się standardowe, na pewno nie są duże. Obwód za to w kolorze
        białym i mocno różowym mało ściśliwy musiałam podszyć już nowy stanik przy
        obwodzie 64cm (wtedy). Na moim biuście robi też raczej niewielkie stożki, nie
        jabłuszka w każdym razie inaczej niż balkonetka. Fiszbina oczywiście szeroka,
        ale znośnie i nie razi aż tak bardzo, nie kończy się na łopatkach. Tak czy
        inaczej lubię oba swoje tanga.
      • sharivari Re: tango plunge - jaki rozmiar? 25.03.09, 13:37
        Wg mnie rozmiar standardowy w stronę mniejszego. Zarówno w Tango II jak i
        Classic mam 65G (przy czym do Classica musiałam kupić przedłużkę, już 3 miesiące
        i ani śladu rozciągnięcia na tyle, żebym nie miała sińców) - w Inferno,
        Masquerade Coquette, Kalyani Natural Charm - 65FF, w Masquerade Soria - 65F.
        Fiszbiny rzeczywiście szerokie - ale nie jakoś przerażająco.
        • gzymsiku Re: tango plunge - jaki rozmiar? 03.06.10, 14:29
          Też mi się wydaje, że miski standardowe. Napewno duża różnica między rozmiarami!
          65 E jest dobry, ale 65 DD i 65 F zupełnie nie pasują.

Do pollyanny trudno porównać, bo moja mnie strasznie bolała ale miałam rozmiar
          60F a Tango mam 65E. Czyli standardowo
      • magdalaena1977 Re: tango plunge - jaki rozmiar? 31.03.09, 23:16
        czy któraś z Was porówna Tango Plunge czarne z Pollyanną (białą).
        Właśnie dopasowałam sobie na zlocie 36G i zastanawiam się co wziąć z Tanga. Moje
        wymiary to jakieś 87/111 cm
    • akj77 Frillys Brooke Bra miętowy - nietabelkowe miseczki 20.03.09, 13:23

Kupiłam dla mamy (wymiary 79/99) Frillys Brooke, rozmiar 34E. Miseczki świetne,
      tylko obwód wygląda jakby miał się rozciągnąć. No to wymieniamy na 32FF, bo wg
      tabelki miseczka powinna być taka sama. I okazało się, że przy mniejszym
      obwodzie miseczki są sporo za duże (a 32F niestety już nie było). Mama pozostała
      przy 34E, a ja pozostałam z refleksją, że stanikologia jest nauką eksperymentalną.
    • magda.filipowska Scarlett White - jaki rozmiar? 21.03.09, 12:48
      kusi mnie obecna darmowa wysyłka na Brastopie i zastanawiam się nad Scarlett.
      podoba mi, że porównuje się ją do Tango, bo ja lubię Tango.

Ma ktoś porównanie do Tango Pure? Mam 36H z Tango Pure i jest dobre. ale
      wyczytałam, że Scarlett bardzo ściśliwa bywa. Ale chyba nie aż tak, żebym w 36
      się nie dopięła?

Moje wymiary to 114/91.
      • nati_88 Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 21.03.09, 13:06
        Co do śliśliwości- brałam Scarlett 36 na 96 pod biustem i bez problemu się zapięłam ;-) Teraz noszę ją od czasu do czasu dalej na pierwszej haftce a obwód pod biustem mi się zmniejszył. Tak więc myślę, że spokojnie się zapniesz.
        Niestety jednak nie mam porówniania z Tango pure.
        • magda.filipowska Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 21.03.09, 14:22
          a jaką miskę przy tym brałaś?

hm, jeśli przy 96 cm zapinałaś się na pierwszą haftkę w 36, to na moje 91 może
          być za luźna ciut.. chociaż kto to tam wie ;) chyba zostanę przy tej 36.
          • nati_88 Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 21.03.09, 14:57
            Teraz mam 93 pod biustem i dalej na pierwszej haftce jest mi najwygodniej;-) W porownianiu z harmony i tango plunge (tez obwód 36), scarlett jest dla mnie ściślejsza.

Co do miski, to na moje ówczesne 116 w biuście brałam G, bo tak mi doradzono w dopasowanej. Na początku miałam luzy, które jednak szybko zniknęły.

Chyba trochę namotałam :D
            • magda.filipowska Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 21.03.09, 15:48
              nie, nie, dzięki za te spostrzeżenia, bo się przydadzą. zawsze łatwiej jest
              wybrać rozmiar stanika jeśli zna się opinię osoby o podobnych wymiarach :)
              • semele2 Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 23.03.09, 19:49
                Ja mam Scarlett (floral wprawdzie, nie white) i jest wg mnie rozmiarowo taka
                sama, jak Tango pure nude, które zdarzyło mi się mierzyć.

Jeśli kupisz, to pochwal się, jak Scarlett white wygląda na żywo :). Bo floral
                ma na zdjęciach producenta zupełnie inny kolor, niż w rzeczywistości.
                • nati_88 Re: Scarlett White - jaki rozmiar? 23.03.09, 20:11
                  Ja wycięłam spodnią warstwę we floral i wygląda o wiele lepiej i jest przejrzysta ;-) Jak na zdjęciu producenta, choć kolor jest zupełnie inny.
    • jul-kaa samba - czy ma następczynię? 22.03.09, 22:40
      Dziewczyny, nie wiecie, czy samba ma jakaś nastepczynie? Bo to chyba stary
      model, dostac dosc trudno, co w panache ma taki sam (podobny) kroj?
      A moze macie pomysl, gdzie jeszcze szukac czarnej samby (o rany, prawie, jak
      czarna mamba!!) 38G - ale za cene ponizej 23Ł...?
      • arwena-g Re: samba - czy ma następczynię? 23.03.09, 13:07
        Ja też mam Sambę (kolor Lavender) i myślę, że Lara miała podobny krój, ale chyba
        też już nie do dostania. Z aktualnych modeli najbardziej podobne ciecia ma
        według mnie Ariza, ale chyba nie identyczne.
    • karolajna83g INFERNO-prosba 23.03.09, 19:42
      Dziewczyny, już pytałam o to w innym wątku, ale nikt jakoś na niego nie
      odpowiedział- a mianowicie, czy macie tak,że wam biust wypływa przodem jak się
      schylicie?
      Od czego to jest uzależnione? Może miska za duża?
      • malgos_j Re: INFERNO-prosba 23.03.09, 20:33
        U mnie tez nie trzymał dobrze w miseczce G, chyba masz rację że za duża. Dopóki
        nosiłam ff byłam nim zachwycona, wyrosłam zamieniłam na G i niestety okazało się
        za duże. Jestem w inferno między rozmiarami więc musiałam zrezygnować z tego
        modelu. Nie trzymał przy pochyleniu, ale też lekko odstawała miseczka od góry.
      • kk345 Re: INFERNO-prosba 23.03.09, 20:47
        To może być za duża miska, ale niekoniecznie, ja mam ten efekt we wszystkich
        plandżach, po prosty nisko zabudowany mostek w połączeniu z nieco wiotkim
        biustem powoduje u mnie wypływanie piersi środkiem. Jestem z tym krojem
        niekompatybilna i tyle.W Inferno dochodzi jeszcze efekt płaskiej, ale dość
        długiej miski, która nieco rozpłaszcza mi piersi. A jak Twój biust zachowuje się
        w innych plandżach?
        • karolajna83g Re: INFERNO-prosba 28.03.09, 23:49
          No właśnie innych plungów nie mierzyłam. A Panache mi jak nabardziej
          odpowiada..hmm jest idealny na randeczki...
          A tak pół żartem, pół serio to naprawdę mi się podoba..ale już chyba wiem co to
          znaczy być niekompatybilną ze stanikiem....
          Może w przyszłości spróbuję miskę mniejszą:)
          Dziękuję za odpowiedzi:))
    • ycik Panache harmony burgund balkonetka- recenzja 24.03.09, 23:42
      Choć pewnie nic odkrywczego nie napiszę, może się komuś przyda :)

Harmony mam w rozmiarze 60H, ale niestety obwód jest bardzo rozciągliwy- mierzyłam go dziś i wyszło aż 61cm! A to przecież 60! No cóż, pewnie niedługo będzie wymagał podszycia. Mam go od dwóch tygodni i kilka "noszeń" za sobą.
      Przeszedł też już operację skrócenia ramiączek, bo mimo,ze nie mam wysoko osadzonego biustu ramiączka od razu były dramatycznie za długie! W ogóle to bardzo mały obszar został przeznaczony na regulację:/ Przez tę właśnie przeróbkę stanik sięga mi bardziej pod pachę, ale na szczęście nie obciera jakoś boleśnie, a troche się tego bałam.
      W strefie powyżej G fiszbiny są oczywiście za szerokie, ale nie odczuwam tego przy noszeniu. Mam porównanie do CK 60H, w których tylko po założeniu fiszbiny kłuły mnie w żebra. W harmony za to na mostku zostają mi po czubku fiszbin dwie czerwone kropki, ale płatek kosmetyczny myślę, ze załatwiłby sprawę :)

Jeśli chodzi o kolor to w realu wygląda inaczej niż zdjęcie producenta, na którym stanik wpada w brąz- jest w kolorze dojrzałych wiśni :) Taki bardziej bordo niż brąz, ech ja tam nie jestem dobra w opisywaniu kolorów :P Koronka mnie nie drapie ani nie gryzie.

Ogólnie to cudo konstrukcyjne to nie jest, ale wady nie przeważają na tyle, żebym chciała go odsyłać. (Poza tym już za późno :P) Potrzebowałam stanika mało zabudowanego z niskim mostkiem, a do tego estetycznie bardzo mi się podoba. W zwyczajnej cenie bym go raczej nie kupiła, ale skusiła mnie przecena mojego rozmiaru.
      • marciasek Re: Panache harmony burgund balkonetka- recenzja 04.05.09, 01:59
        Napisz, proszę, raz jeszcze ile ma po rozciągnięciu, bo 61 to chyba pomyłka... :)
      • marudna_maruda Re: Panache harmony burgund balkonetka- recenzja 11.09.10, 12:17
        Mam i ja! W rozmiarze 28e na 65/70 pod biustem, 85 w biuście.

Mój pierwszy uświadomiony stanik. I jedyna 60 w mojej szufladzie (znaczy się model, bo mam jeszcze Harmony w tym rozmiarze biały i cielisty).

Wygodny, nie wcina się w pierś. Choć w 60 wygodniej mi było jak miałam więcej tłuszczyku na żebrach. Kształt robi taki sobie, trochę spłaszcza.

Poważniejsza wada to fiszbiny nie wszyte w obwód, co skutkuje mocnym naciąganiem fiszbin przy zaniżaniu.

Obwód w spoczynku 57cm, naciągnięty 77cm.
    • catsumi Tango bułkuje - wymienić??? 25.03.09, 11:40
      Zamówiłam w bellissimie tango plunge i troszkę bułkuje, zastanawiam
      się czy o rozmiar większe nie będzie już za duze? Czy jest duża
      różnica między dwoma rozmiarami? Nie mogę się zdecydować czy
      wymienić ...
      • jaagna Re: Tango bułkuje - wymienić??? 25.03.09, 11:48
        jeśli bułkuje, to wymień. Czy od niedawna nosisz dobrze dobrany rozmiar? Jeśli tak, to czeka cię jeszcze migracja. Nie kupuj za małęgo stanika.
        • catsumi Re: Tango bułkuje - wymienić??? 25.03.09, 11:57
          Nie, już od ponad półtora roku ale nie miałam jeszcze Panache,
          zawsze nosiłam Freye, a ten strasznie mi się spodobał, fajnie leży
          ale są małe bułeczki... Niby wszystko się wie a dalej jest ochota na
          popełnianie błędów ;)
          • margo13ak Re: Tango bułkuje - wymienić??? 25.03.09, 12:28
            A w jakim momencie cyklu jesteś? Nie musisz odpowiadać, po prostu zastanów się - może tuż przed miesiączką? Może spuchłaś, jak większość z nas przed okresem? Jeśli zdarza ci się nawet minimalnie zwiększać rozmiar przed miesiączką - weź to pod uwagę. Jeśli bułkuje ci na początku cyklu, to pod koniec możesz nie móc go nosić. A jeśli jesteś w końcówce - zostaw, jest szansa, że za tydzień-dwa będzie dobry :-) Zwłaszcza, że część z nas na wiosnę nieco chudnie po "zimowym tłuszczyku" ;-). Rozważ to, co napisałam - i może pomoże Ci to podjąć decyzję - życzę trafnego wyboru!
            • catsumi Re: Tango bułkuje - wymienić??? 25.03.09, 12:33
              Właśnie mam okres ;) nie wiem czemu,kompletnie o tym nie
              pomyślałam... już zamówiłam większy z bellissimy ale w sumie jest
              tam 28 dni na zwrot więc będę miała dwa i poczekam po okresie może
              faktycznie będzie pasował ten mniejszy. Dziękuję ci, naprawdę
              kompletnie nie pomyślałam że to może być przyczyną :)
    • malgos_j Flamenco 25.03.09, 18:20
      Jeden z moich pierwszych staników. obwód początkowo dosyć ścisły po kilku
      miesiącach już nie ale nie rozciągnął się bardzo. Miałam czarną wersję. Stanik
      który mi się nie zniszczy mimo codziennego niemalże noszenia, oznaką używania
      była tylko sprana kompletnie metka. Gdyby nie migracja nosiłabym dalej z
      przyjemnością. Nie każdy to lubi a Flamenco układa piersi w jabłuszka ale lekko
      "rozplaskane"- naprawdę leciuchno:), przez co biust wydaje się mniejszy, co nie
      znaczy że nie zbiera po bokach, zbiera jak najbardziej. Materiał mało
      przejrzysty może trochę bardziej niż w tango. Miseczki wydają się mi takie jak w
      tango II raczej standardowe.
      • malgos_j Re: Flamenco 27.03.09, 15:00
        Muszę skorygować, mierzyłam czarne Tango II i czarne Flamenco w tym samym
        rozmiarze i stwierdzam że Flamenco to jednak lekki małomiseczkowiec
    • ania.kar Porcelain – 30G, cielisty 25.03.09, 23:30
      www.bellissima.com.pl/images/produkty/688/5husxwwkx61wb810ybmg.jpg

59 cm - dł. obwodu w spoczynku
      74 cm - dł. w maksymalnym rozciągnięciu
      29 cm - dł. fiszbiny
      15,5 cm - rozstaw końcówek jednej fiszbiny
      1,8 cm - szer. ramiączek
      28 cm – głębokość miseczki

Fiszbiny sięgają dość wysoko. Ramiączka przechodzą bardzo blisko pachy. Z tyłu
      niestety mają one bardzo małą możliwość regulacji. Będę musiała je trochę
      skrócić, ale już przy pomocy nożyczek ;-)
      Biustonosz spełnia swoją rolę, czyli nie odznacza się pod jasnymi bluzkami.
      • amijami Re: Porcelain – 30G, cielisty 13.04.09, 02:17
        Posiadam 2 egzemplarze 65FF (nude i czekoladowy) (69/91).
        Stanik nie jest kusidelkiem, ale jest bardzo porzadnie wykonany i po prostu praktyczny. Nie posiada zadnych zdobien czy udziwnien.

Stanik solidnie podtrzymuje oraz spelnia swietnie swoja role jako t-shirt bra.

Miseczki: piers jest praktycznie cala zakryta i lekko splaszczona (nie zgnieciona ale przy zapinaniu sie w koszule widze ze jest latwiej). Stanik tworzy bardzo ladny ksztalt biustu. Troche dziwne jest jego zakonczenie u gory. Przy niepelnych piersiach moze okazac sie ze miseczka bedzie u gory pusta, gdyz posiada dosc glebokie nienaturalne zaokraglenie (przy samym koncu miseczki) - tak jakby ktos wzial forme ze sterczacego sylikonowego biustu ;) U mnie przez to zaokraglenie troszenke miska w tym miejscu jest pusta.

Ramiaczka: grubosc to niecale 1,5cm

Defekty: spotkalam sie w obu egzemplarzach z pewnymi defektami.
        W jednym u samej gornej krawedzi jednej z miseczek, gabeczka sie zwinela i odstaje. W drugim egzemplarzu u dolu miseczki stanik/gabeczka sie marszczy. Naszczescie w obu przypadkach pod koszulka defektow nie widac.
        • amijami Re: Porcelain – 30FF, cielisty, czekoladowy 13.04.09, 02:19
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32203&w=92685893&wv.x=2&a=93983712
          notka na temat 30FF, a nie 30G
      • ania.kar Re: Porcelain – 30G, cielisty - po kilku tyg. 28.04.09, 09:51
        Po kilkukrotnym założeniu w ciągu ostatnich tygodni biustonosz rozciąga się
        maksymalnie do 79cm, zapinam się na pierwszą lub drugą haftkę. Ramiączek jednak
        dodatkowo nie skracałam, bo chyba biustonosz wszedłby mi wtedy pod pachę.
        Zauważyłam, że w trakcie noszenia miseczki trochę się załamują na samym dole,
        tak jak to widać na zdjęciach u atheny:
        balkonetka.pl/katalog/bra/panache-porcelain
        Nie widać tego jednak pod obcisłymi bluzkami. Może ten model nie jest dla mnie,
        może powinnam szukać jakiegoś biustonosza, w którym te miseczki nie byłyby tak
        wysoko zabudowane (szczególnie pod pachami) i nie załamywałyby się, bo mogłabym
        go wyżej podciągnąć, ale pilnie potrzebowałam gładkiego nieodznaczającego się
        pod jasnymi bluzkami stanika i ten był ze wszystkich przymierzanych najlepszy. A
        że jest w sumie wygodny to na razie nie szukam specjalnie jakiegoś "na
        zastępstwo" :)
        • gzymsiku Re: Porcelain – 30G, cielisty - po kilku ty 03.06.10, 14:31
          Nie jest to moja opinia lecz zasłyszana - podobno zupełnie nie podnosi, jest
          taką raczej nakładką na biust. Z powodu tej opinii zrezygnowałam z licytacji
          tego modelu. A tu widzę calkiem pochlebne opinie.
          Ktos moze coś dorzucić od siebie?
    • ania.kar Verona soft plunge – 30G, soft/pink (perłowy?) 25.03.09, 23:45
      www.ladysplace.pl/images/images_extra/Panache%20verona%20stanik.jpg

57 cm - dł. obwodu w spoczynku
      71 cm - dł. w maksymalnym rozciągnięciu
      26 cm - dł. fiszbiny
      16 cm - rozstaw końcówek jednej fiszbiny
      1,6 cm - szer. ramiączek

Biustonosz jest dość ciasny, miseczki za małe i rozstawiają piersi bardzo na boki.
    • ania.kar Frilly Intimates, Louise – 30G ivory... 26.03.09, 00:32
      www.dopasowana.pl/product-pol-51-Frillys-Louise-Bra-firmy-Panache.html
      63 cm - dł. obwodu w spoczynku
      78 cm - dł. w maksymalnym rozciągnięciu
      27 cm - dł. fiszbiny
      15,5 cm - rozstaw końcówek jednej fiszbiny
      1,4 cm - szer. ramiączek
      27 cm – głębokość miseczki

Biustonosz rozciąga się do 78 cm, ale zapinam się na zewnętrzną haftkę i
      wszystko leży jak powinno. Jest bardzo wygodny, w ogóle go na sobie nie czuję.
      Ładnie unosi i zaokrągla piersi, a krawędź miseczki nie odznacza się pod
      obcisłymi bluzkami. Ma dość wąski mostek. Bardzo go lubię, a spodobał mi się jak
      zobaczyłam go na tym zdjęciu z akcji „Piersi w Poznaniu”:
      margaretka.piersiwpoznaniu.net/
      tnij.org/piersiwpoznaniu
    • a-man Eliza a Tango II 26.03.09, 10:20
      Wczoraj miałam okazję pierwszy raz poprzymierzać różne modele Panache "na żywo" (w sklepie Kamea w Zabrzu). Zaskoczyło mnie, że te same rozmiary różnych modeli tego samego producenta mogą się rozmiarowo tak bardzo między sobą różnić!
      Koniec końców kupiłam Elizę 30JJ, TangoII pasowałoby mi 30J, ale akurat tego rozmiaru nie było.

I teraz mam dylemat. Eliza niby w sklepie była najlepsza, ale po dłuższym noszeniu w domu okazało się, że mimo tego, że "muruje" biust, to miseczki ma jednak bardzo szerokie, nie zbiera biustu do środka. Poza tym fiszbiny wpijają się pod pachami (są za wysoko) i na mostku (przy schylaniu się). Ale ok, przeboleję, będę próbować się z nią powoli zaprzyjaźnić :)

W Brastopie jest właśnie super oferta TangoII w moim rozmiarze 30J i aż żal nie byłoby z niej skorzystać. Tylko powiedzcie, czy to znowu będzie taki szerokofiszbinowiec? Jak jest w TangoII z wysokością stanika pod pachami? W rozmiarze 30HH było mi całkiem wygodnie i te fiszbiny nie wyglądały jakoś tragicznie...

Z góry dziękuję za wszelkie sugestie!
    • malgos_j Fiesta Aqua 26.03.09, 11:21
      Na początku nie bardzo mi się podobał, ale powoli dojrzałam do zakupienia tego
      modelu. Wiedziałam, że dziewczyny skarżą się na tasiemką w górnej części
      miseczek, ale u mnie nie wbijała sie w pierś. Obwód utrzymuje ściśliwość i
      powiedziałabym że należy do ścisłych. Miseczka standardowa, a nawet z tendencją
      do większej. Mój biust w tym staniku był nieco czubiasty, nie jabłuszka na
      pewno. Kupiłam nowy, bardzo na początku pił mnie w mostek, ale ostatecznie
      przestał.Falbanka w górnej części miseczek wygląda uroczo, nie odznaczała mi się
      na bluzkach. Teraz jest już za mały, ale szkoda mi się z nim rozstać:)
      • korpasik panache evie 26.03.09, 13:08
        czesc,bardzo liczylam na stanik bez ramiaczek,no i zawiodlam
        sie.kupilam w 30H na rozmiar 72/100 no i obwod podjerzdza na
        najluzniejszej haftce,stanik nie jest obszyty w calosci tasma
        silikonowa,tylko tylnia czesc.niestety jest do odeslania.
    • malgos_j ophelia - kolejny starszy model 27.03.09, 14:46
      Niestety musiałam z niej w końcu zrezygnować, zbyt wysoko zabudowane boki i
      miseczki pod pachami. Myślę że niskim osobom będzie się raczej wpijać, choć
      zależy to z pewnością od miejsca osadzenia piersi.
      Model, który pięknie kształtuje piersi przynajmniej w miseczce 65E, ścisły i
      moim zdaniem dużomiseczkowy, oryginalnie i ładniej wygląda na biuście.
      • nathd Re: ophelia - kolejny starszy model 31.03.09, 23:31
        Ja się w końcu "przekonałam" do Ophelii, na początku (mój pierwszy "świadomy"
        stanik) wydawało mi się, że strasznie rozsuwa piersi na boki, teraz już nie ma
        takiego wrażeni (tzn, rozsuwa, ale zdecydowanie mniej, dobry stanik robi
        swoje...), boczki rzeczywiście wysokie, ale do tego tez przywykłam (niska
        jestem:( ) Dla mnie nie jest dużomiseczkowcem (ale Arabelka nutmeng też nie jest
        ;p), raczej w normie z lekkim odchyleniem ku dużomiseczkowości. Obwód
        rzeczywiście dość ścisły. Jedyna wada - po czasie ramiączko się wygięło i nie
        mogę go odgiąć (tak jakby złożyło w pionie)
    • iwona922 LILLY. Jaki rozmiar ? 27.03.09, 14:57
      Obecnie moje wymiary 71/96,96-5. Wcześniej kupłam inny model Panache w
      rozmiarze 65FF, (w biuście miałam 94,5-5) ale teraz mocno bułkuje na górze. Czas
      zmienić rozmiar na większą miseczkę czyli 30G, ale..
      No właśnie.. Przeczytałam, że Lilly wydaje się być małomiseczkowa?
      Czyli powinnam celować w 30GG ?
      Jeśli tak jest, to czy któraś z Was widziała gdzieś jeszcze 30GG?
      Bo ja niestety znalazłam w kilku sklepach tylko 30G i 30H.
      • iwona922 Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 27.03.09, 14:58
        kupiłam*
      • iwona922 Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 27.03.09, 15:00
        Jest 96- 96,5 było 94,5-95.
        Przepraszam za błędy. Wszystko dlatego, że na szybko szukam stanika.:(
        • aleksandralm Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 05.04.09, 02:10
          I jak ta Lilly? faktycznie malomiskowa?
          Bo tak sobie patrze na Bravissimo... i mysle... przydalby mi sie
          rozowy/fuksjowy stanik ale z Panachami jestem generalnie
          niekompatybilna. Mialam kiedys Daisy chain tez plunge 30GG na
          wymiary 72/99 i nie najlepiej lezal - mialam buly.
          I zastanawiam sie czy ryzykowac z Lilly... Czy nadal brac 30GG czy
          moze juz 30H...
          • arwena-g Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 06.04.09, 12:24
            Podpinam się pod pytanie. Też chcę kupić Lily, bo mój jedyny głęboki plunge już
            za mały. Czy Lily brać miskę większy? Moje harmony 32F przy dużym wyproście w
            drugiej połowie cyklu bułkuje. Chciałabym dziś lub jutro zamówić. Plisss.
            • arwena-g Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 23.04.09, 13:40
              Odpowiadam sobie sama;) może komuś się przyda. Zamówiłam miseczkę większy -
              70FF. Leży świetnie, robi mi piękną dolinkę (a nie lotnisko + bułki, jak
              poprzedni plunge). Potwierdzam więc małomiskowość Lily. Mam biały z zielonymi
              wstążeczkami, naprawdę jest pełen uroku. Bardzo podobają mi się hafty, materiał
              jest mięciutki, nic nie gryzie. Ramiączka cienkie (jedyna wada, a może zaleta?
              bardzo ciężko je wyregulować, tzn. przesunąć - ta trzymająca klamerka jest
              ciasna - ale dzięki temu na pewno samoistnie się nie rozregulują). Obwód trzyma
              na razie świetnie na pierwszej haftce. Jestem bardzo zadowolona i już ostrzę
              zęby na ten wściekłoróżowy albo niebieski.
              • justyna-8 Re: LILLY. Jaki rozmiar ? 18.05.09, 09:32
                Mam białą Lilly, moje wymiary to: 78/105. W sklepie dobrałam rozmiar
                30H. Przed okresem mógłby być 30HH.
    • abw-online Panache Marguerite 29.03.09, 15:57
      Czy wiecie coś o tym modelu biustonosza?
      Jak jest w nim z obwodem i wielkością misek?
      • nathd Re: Panache Marguerite 31.03.09, 23:26
        Ja mam w rozmiarze 70G, obwód troszkę się rozciągnął, ale już przy kupnie był na
        mnie minimalnie za luźny (zapinałam się na 3 haftkę) i po jakimś czasie zaczęłam
        podszywać, może to wina ciągłego podszywania ? :( Miseczka jest zdecydowanie w
        normie.
        Ogólnie bardzo go polecam.
    • mukita Sienna Panache 87/102-103 06.04.09, 14:40
      W zasadzie drugi raz pytam o to samo,ale zglupialam;/ na lobby wyliczono mi,ze powinnam nosic 80F, taka zakupilam Clarisse Frilly Intimates i czuje ze jest za szeroka...myslalam,ze moze po prostu rozciagliwy model,ale ze chodzi za mna Freya Arabella Sorbet i czatuje na nia na ebayu to postanowialm profilaktycznie przymierzyc w sklepie stacjonarnym...wiem,ze rociagliwa,wiec jak poczytalam an lobby to mi wyszlo ze powinnam wziac 75,ale jak zmierzylam czarna arabelle to sie okazalo,ze 70FF jest najlepsze! i po rozmowie z paniami ekspedientkami(polecam w katowicach 6zmysl,naprawde bardzo przyjemna obslug,chyba pierwszy raz sie nie stresowalamw przymierzalni i nic przeciwko temu by panie wchodzily nei mialam..ale do rzeczy:)) no i wyszlo,ze chyba powinnam jednak 75 nosic jako podstawe.i w tym momencie juz zupelnie nie wiem,co zrobic ze sienna,ktora mialam razem z ta arabella zakupic,bo wiem,ze duzomiseczkowa ale wyszlo mi przedtem ze jednak 36F powinnam,ale po tej arabelli to juz zglupialam!bardzo bede wdzieczna za pomocw rozjasnieniu sytuacji;)
      • mukita Sienna Black-ruby 09.04.09, 19:43
        Sprobuje jeszcze raz:) czy przy wymiarach 87/102-103 sienna 34FF czy
        G?80 w obwodzie jest an mnie za duze,w arbelli 70FF idealne.z gory
        dziekuje za pomoc,tym bardziej,ze to ma szanse byc moj pierwzsy
        dobry stanik:)
        • milstar Re: Sienna Black-ruby 16.04.09, 21:17
          Kiedy bierzesz większy obwód, zmniejszasz miseczkę. Proponowałabym 34F, a nawet 36E, bo sienna jest ściśliwa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka