Dodaj do ulubionych

Legnica jakie oczekiwania

30.04.09, 19:41
Witam wszystkie lobbystki, a szczególnie babeczki z Legnicy i okolic.

Myślę o założeniu sklepu dla biuściastych i mam do was pytanie. Jakie marki chciałbyście widzieć w sklepie. Boję się czy Freya nie byłaby za droga na naszej prowincji, być może curvy cate i Panache byłby dobrym wyborem na początek.
Kasia ze stanikomani zaproponowała, że można by spróbować z Dalią bądź z comeximem, zważywszy, że ten ostatni bardzo chciał wejść na rynek legnicki (Panie ze sklepu naprzeciw rosmanna nie dogadały się z firmą)
Wszelkie sugestie, propozycje mile widziane, będę wdzięczna za uwagi :)
Obserwuj wątek
    • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:08
      o w końcu :D curvy kate na pewno - ładne i w miare tanie :)
      - z polskich comexim, milena może ewa bień? (ostatnio robią postępy :P oczywiście chodzi mi o modele z szerszą rozmiarówką)
      - z panache i freya to bym obstawiała te standardowe sprawdzone modele typu rio, tango itd :) bo faktycznie ceny stacjonarne są jedank raczej mało przystępne.. dopiero jak legnicki rynek trochę się pozna to można ryzykować coś ekstra
      - masquerade oczywiście :D na takie cudo zawsze ktoś chętny się znajdzie...
      - cleo - ale nie wiem czy to tylko jakaś jednorazowa linia?
      - może pour moi? (przystępne ceny) .. ale tylko w 1 polskim sklepie je widziałam wiec to podejrzane troche ;P

to tak na początek by wystraczyło :P

wg mnie warto uderzać w sprawdzone modele oraz firmy, których mało na polskim rynku (ale te które nie zabijają cenami)

i zdecydowanie mocno zainwestować na start w reklame :) ulotki informacyjne dla kobiet i takie tam - oraz co najważniejsze obsługę, która zna się na rzeczy, jest cierpliwa i miła :)
      • adrasteaa Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:27
        zastanawiam się tylko czy wprowadzac aż tyle marek na sam poczatek. Koszty są znaczne zwazywszy, że rozmiarówkę trzeba mieć w zasadzie pełną. Trudna decyzja, musze sie nad tym poważnie zastanowić. Mam obawy czy te kobiety z Legnicy nauczone, ze tylko triumph dadza sie przekonać i porządnie ostanikować
        • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:40
          nie no, to tak stopiniowo zawsze można :) ale tak na pierwszy strzał powybierałam te tańsze ...
          tak ogólnie na początek to na pewno bym wzięła curvy kate, milene no i takie przetestowane modele z panache i freya - na większych biustach się sprawdzą, milena jest dobra dla drobniejszych dziewczyn, które mogą sie przestraszyć poziomu zabudowania brytyjczyków :)

a czy dadzą się ostanikować wg mnie jest to wykonalne, ale jak już mówiłam bez jakiś akcji promocyjno/informacyjnych się nie obejdzie. Może warto by było urządzić przed otwarciem sklepu jakieś wykłady i zaprawszać panie :D

• turzyca Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 21:30
          Wiesz co? Zastanow sie jak rozpropagowac sklep poza netem. Jakies ekstra akcje,
          zeby blysnac na chwile. A jak juz kobiety sie przyzwyczaja, ze "w tym sklepie na
          koscielnej to umieja stanik dobrac", to i triumph Ci niestraszny bedzie.

A chcesz rownolegle prowadzic sprzedaz przez net?
          • adrasteaa net narazie nie n/t 30.04.09, 22:18
            • imp18 Re: net narazie nie n/t 01.05.09, 12:29
              sądze że na początku byś miała wiekszą sprzedaż w necie niż w stacjonarnym wiec może warto :) no ale jak tam uwazasz
    • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:11
      aaa .... to plany jakieś takie bardzo dalekie czy raczej bliższe ? :)

i jeszcze jakby były jakies marki mniej popularne to zawsze można ruszyć ze sklepem internetowym jednocześnie (zawsze zwiększa to rynek docelowy :))
      • adrasteaa Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:29
        plany sa w poczatkowej fazie wcielania, narazie zbieram info, mailuje do dystrybutorów itp. Bardzo bym chciała zeby to ruszyło około września, a jakby sie udało wczesniej to tez by było super. Jakbys miała namiar na fajny lokal to daj znać
        • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 20:50
          to raczej musi być to w okolicach centrum bo inaczej ze ściągnięciem klientów moze być kiepsko .. zaraz obok galerii (ulica środkowa - równoległa do deptaku NMP) tam też są na dole takie lokale z wystawką, ale na razie nie ma tam żadnej sensownej drogi (jedynie co to plany na rozwój - podobno ma być połączona z rynkiem i ładnie odbudowana :P) za to przez galerię trochę ludzi się tam zaczęło kręcić i lokale jak na centrum to przystępne ceny, ale nie wiem jakie ceny są tych parterowych...
          a innych nie kojarzę :) chociaż z rynku co chwile jakiś sklep się wykrusza ... chociaz to chyba nie wróży dobrze :P
    • plecha1 Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 21:41
      Uwagi koleżanki z Legnicy:
      - staniki dobre gatunkowo i przystępne cenowo
      - szeroka rozmiarówka
      - kilka eksluzywnych modeli, żeby nie zamykać się przed "droższą" klientelą
      - duży wybór zarówno w zakresie rozmiarówki, jak i modeli oraz kolorystyki
      - ładny wystrój
      • adrasteaa Re: Legnica jakie oczekiwania 30.04.09, 22:20
        Wystrój jak najbardziej taki na wyższym poziomie zachęcający do wejścia jak i pozostania dłużej w sklepie :) i pobudzenia zmysłów <lol>
    • bluemacia Re: Legnica jakie oczekiwania 04.05.09, 12:36
      Domyślam się, że środki finansowe ograniczają, więc proponowałabym
      na początek polskie firmy. Sporo już rozszerzyło rozmiarówkę, sporo
      jest w trakcie prac. :) Można wybrać nawet kilka i w ten sposób
      urozmaicić rozmiarówkę.
      Spokojnie kupiłabym i brytyjczyki w Legnicy. W tej chwili muszę
      zamawiać przez net i jeżdżę do Wrocławia. :)
      Jeśli chodiz o przekonanie klientek do "innych" rozmiarów. Widziałam
      fajnie rozegraną sprawę w jednym sklepie. Pani chciała 75B, a
      sprzedająca zaproponowała obmierzenie, bo u nich rozmiarówka jest
      inna. W ten sposób łatwo poszło wskazanie rozmiaru i Pani wyszła
      zadowolona we właściwym romairze.

bluemacia
      • adrasteaa Re: Legnica jakie oczekiwania 04.05.09, 13:22
        koszty faktycznie są wysokie bo zamówienie samej polyanny w dwóch kolorach i w niepoełnej rozmiarówce po jednym egzemplarzu z danego rozmiaru to koszt ok 11 tys zł
        Obawiam się jeszcze czegoś innego czy z te polskie staniki bedzie sie dało dobrze dopasować, nie ma co ukrywać, ze sa troche gorsze od brytyjczyków i Polacy cały czas eksperymentują. Trudny orzech do zgryzienia

• bluemacia Re: Legnica jakie oczekiwania 04.05.09, 13:38
          Jakość brytyjczyków jest moim zdaniem wyższa, choć wolałabym inne
          wizualnie staniki. Podoba mi się np. styl firmy Esotiq, ale
          kompletnie nie szyją w moim rozmiarze.
          Musisz policzyć na co Cię stać, choć namawiam na rozważenie sklepu
          netowego, bo to jednak pozwala na wiekszy obrót towarem.
          Trzymam też kciuki, żeby się udało.

bluemacia
        • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 04.05.09, 15:55
          na pewno nie rezygnowałabym z brytyjczyków - na większe biusty może być ciezko dobrac coś z polskiej...musi być chociaż 1 model w pełnej rozmiarówce (jakiś sprawdzony)
          a z polskimi to też nie wszystkie ściągać tylko patrzeć jak dane modele są komentowane i jak chętnie kupowane :)
          na początek trzeba trochę kombinować i faktycznie czytać forum, opinie itd .. a potem myśle że samo pójdzie :P
      • imp18 Re: Legnica jakie oczekiwania 04.05.09, 15:49
        fajny pomysł - inna rozmiarówka , a nie pani na pewno się myli i nosi inny rozmiar :D taki mały podstęp ale podoba mi sie :)
        • adrasteaa Lokalowo 07.05.09, 12:18
          Co myślicie o lokalizacji tam powiedzmy na przeciw ryneczku tego na galaktycznej (chyba to ta ulica), tam po drugiej stronie sa takie pawilony domki, dwa sie teraz zwalniają z tym, że jeden już jest zajęty, a jeden chyba bedzie wolny (zostawiłam swoje namiary i czekam na odzew).
          Ja mam mieszane uczucia. Jasne lepiej by było w centrum, ale czynsz jest koszmarny, a tu hmmmmm. Lokalizacja no taka sobie, lokal ujdzie i czynsz ponoc taki umiarkowany.Co wy na to
          • imp18 Re: Lokalowo 07.05.09, 12:37
            hmm no bede miała w miare blisko :P
            ale ogólnie to okolice rynku są o tyle korzystne, że startujesz z czymś nowym ... a tam to będą pewnie konkretnie do tego sklepu musieli przyjeżdzać ... pozostaje dobra reklama :)

a może rynek, ale I piętro??
            • adrasteaa Re: Lokalowo 07.05.09, 14:10
              No może się coś trafi atrakcyjnego, na rogu NMP jest wolne nad erą, ale tam jest duży lokal bo 90 mkw i życzą sobie 70 zł za metr plus zimą ok 300-400 za ogrzewanie to sporo. Ponoc m się zwolnić lokal w tym budynku kolo plusa co na pietrze sa koncówki odzierzy tam pewnikiem koło 3 tys bedzie. Będę sledzic rynek nieruchomości :)
              • imp18 Re: Lokalowo 07.05.09, 14:59
                ja po drugiej stronie tych budynków za lokal na 1 pietrze chyba coś koło 45zł/m bede płacić ogrzewanie w cenie :P no ale cóż ... od marca czekamy na umowe bo coś tam jeszcze nie do konca mają pozałatwianie, mam nadzieję że się uda :)
                ale w sumie do jesieni czas masz, więc jeżeli już się rozglądasz to pewnie coś znajdziesz :)

a tak wogóle przyszło mi jeszcze do głowy, że mogłabyś ciuszki biu biu sprzedawac :) mogą mieć wzięcie :P
    • imp18 Jakieś postępy ? :) n/t 19.07.09, 20:08
      • adrasteaa Jest mizernie 20.07.09, 23:01
        Postępy sa marne, lokalowo jest kiepsko i obawiam się, że nic z tego nie wyjdzie. Kredyty są horendalnie wysokie, na dotacje z unii się nie łapię i jakoś tak nie widze juz tego optymistycznie. Jakbyś miała jakieś sugestie to zapraszam na kawę i posłucham rad bardziej doswiadczonej lobbystki
    • imp18 Odświeżam wątek ... 07.04.10, 20:26
      może nie do końca sklepu, a raczej planów sklepowych, ale ciekawa jestem czy ktoś jeszcze zagościł tu z legnicy ... bo aż sie wierzyć nie chce, że nas tak mało :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka