wronki12 Bluzeczka Ole 04.08.09, 12:43 Na zdjęciu jest ładna, ale na żywo jest kapitalna. Mój mąż stwierdził, że wyglądam w niej zgrabnie i szczupło. Zakupiłam rozmiar na czuja 44 BB/BBB i jest idealny. Już zamówiłam kolejną Mrrrau..Czekoladowa pianka, bo mój mąż powiedział, żebym brała, bo fajna. Odpowiedz Link
skrzydlasta kusicielka z długim rękawem burgund 38 BB/BBB 04.08.09, 13:11 Kupiłam już jakiś czas temu (na zlocie śląskim) ale widzę, że nadal są w sprzedaży więc opisuję. Z tabelki wychodzi mi rozmiar 38 B (moje wymiary to 70 pod i 90 w biuście) ale, że takiego nie było na miejscu to z ciekawości zmierzyłam 38 BB/BBB. Co ciekawe okazało się idealne, nic nie wisi, nie ma luzów, ładnie się układa. Mam wersję nie wydłużaną i wydaje mi się, że mój wzrost (czyli 168) to maksimum dla tej długości. Odpowiedz Link
charissa mrauu - czekoladowa pianka i ametyst 05.08.09, 21:23 mrauu - czekoladowa pianka i ametyst 38b/bb na 102 w biuście i 76 w talii (a raczej jej braku:) ) dojechały dziś do mnie mrau wydaje mi się, że ciut za mocno rozjeżdża się w biuście (tzn dekolt jest ciut za głęboki jak dla mnie ;) ), ametyst ma ładną zakładkę. Oba mi się bardzo podobają. Odpowiedz Link
wronki12 Mrrrau - czekoladowa pianka 44 BB/BBB 05.08.09, 23:42 Dzisiaj dostałam i już zatwierdzona przez męża, że fajna bluzeczka i dobrze leży. Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: mrauu - czekoladowa pianka i ametyst 09.08.09, 21:22 nie jestem pewna, czy moze o to chodzić - ale warte sprawdzenia - ja mam jedną mrrrau za dużą i rozjeżdża się w biuście - a mniejsza o rozmiar wcale. Odpowiedz Link
charissa Re: mrauu - czekoladowa pianka i ametyst 10.08.09, 11:45 Nie, nie moja mrauuu na pewno nie jest za duża - gdyby nie lenistwo to nawet chętnie bym sprawdziła jak leży bb/bbb Odpowiedz Link
ciri1971 ametyst 38 b/bb 06.08.09, 10:35 Dostałam w zeszłym tygodniu, zaliczyła już 2 imprezy:) Świetny kolor, uwielbiam taki intensywny fiolet. Leży idealnie i robi furorę. Kocham Kingę:) Odpowiedz Link
kotwtrampkach takie marzenie 2 10.08.09, 09:21 :-) chciałabym bluzkę z długimi rękawami kusicielki i "środkiem" gładkim z mrrrau ;-) jeszcze bardziej chciałabym po prostu luźną kusicielkę podbiustowo (tzn żęby dopasowanie kończyłoi się na biuście), ale to już chyba nie byłaby bluzeczka biubiu ;-( Odpowiedz Link
beauty-gosiek Koszty wysyłki 10.08.09, 10:38 Dlaczego mi się wyświetla przy zamówieniu że koszty wysyłki to 40,54 a nie 40 jak zwykle? Odpowiedz Link
beauty-gosiek Re: Koszty wysyłki 10.08.09, 10:47 źle napisałam. miało być 10,54 a nie 10 jak zwykle Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Koszty wysyłki 10.08.09, 11:29 ad. wysylki - zostala ovatowana - Na cenę wysylki sklada sie opakowanie i wysylka - przedtem tylko jedna skladowa byla ovatowana a teraz sa obie - dlatego taka "nierowna" cena. ---------------------------- i jeszcze info: kusicielki jesienne beda rozkloszowane dołem, vichy już uszyte i rowniez maja dol rozkloszowany? Odpowiedz Link
schaetzchen Re: Vichy 11.08.09, 00:07 Czy ja dobrze widzę spore obniżki w sklepie? I to właśnie kiedy doszła moja przesyłka? ;) Dostałam dwie kusicielki z krótkim rękawem (granat i zielono-turkusowa) i ametyst z rękawkami. Wszystkie - jak zwykle - bardzo starannie uszyte i wykończone, krój kusicielek to już klasyka :) dla mnie natomiast następna rewelacją jest fason ametystu. Piękny kopertowy dekolt, świetne marszczenia z przodu. Kolory piękne, intensywne, granat bardzo ciemny i szlachetny. Nie wiem czy to standard, ale w turkusowej kusicielce nie ma wstążeczki? Nie przeszkadza mi to specjalnie, tak tylko pytam. No i już nie mogę się doczekać następnych nowości... Vichy.... hmmmmm.... ;) Odpowiedz Link
bluemacia Re: Vichy 13.08.09, 14:37 Vichy muszę mieć. Jakie jest wycięcie na plecach? Czy tam jest duży dekolt czy tylko podkrojenie? bluemacia Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Vichy 14.08.09, 23:07 A dlaczego Vichy ma rozkloszowany dół? :( nawet lekko to dla mnie za dużo, myślałam, że będzie dokładnie jak kusicielka... poza tym kolorki trochę za mdłe :P czekam na kolekcję jesienną ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: Vichy 15.08.09, 00:30 > A dlaczego Vichy ma rozkloszowany dół? Żeby na rozłożystych biodrach się nie opinało :) > poza tym kolorki trochę za mdłe :P zamówiłam zielone, podobno w rzeczywistości kolory są ciemniejsze, zobaczy się > czekam na kolekcję jesienną ;) Ja też czekam na kolekcję jesienną, a potem zimową, wiosenną, letnią itd, itd, itd.... :) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Vichy 15.08.09, 10:29 > A dlaczego Vichy ma rozkloszowany dół? :( nawet lekko to dla mnie za dużo, Dlatego, że mało która kobieta może się poszczycić taką figurą jak Twoja:) Tylko 1% kobiet chodzi po wybiegach. Przy takim lekkim poszerzeniu - bluzeczka nie opina, tylko opływa sylwetkę - nie pogrubiając jej równocześnie. Nowe kusicielki też będą szyte w takiej formie. > myślałam, że będzie dokładnie jak kusicielka Nie jest jak kusicielka, u góry także się różni- ze względu na to, że dzianina w krateczkę jest bardzo stabilna i raczej sztywna. Odpowiedz Link
psuj-ka Re: Vichy 15.08.09, 11:08 la_parisiene napisała: > Dlatego, że mało która kobieta może się poszczycić taką figurą jak Twoja:) Tylk > o > 1% kobiet chodzi po wybiegach. Przy takim lekkim poszerzeniu - bluzeczka nie > opina, tylko opływa sylwetkę - nie pogrubiając jej równocześnie. > Nowe kusicielki też będą szyte w takiej formie. > Ależ bez przesady, do wybiegów mam jakieś 15kg odległości :P Czy nowe kusicielki będą też dłuższe niż poprzednie, czy nie ma na co liczyć? :) Odpowiedz Link
kotwtrampkach Re: kusicielka :) 20.08.09, 14:10 la_parisiene napisała: > Przy takim lekkim poszerzeniu - bluzeczka nie > opina, tylko opływa sylwetkę - nie pogrubiając jej równocześnie. > Nowe kusicielki też będą szyte w takiej formie. hura hura ;-) Odpowiedz Link
madzioreck Gdzie się podziały Hiszpanki? :( 11.08.09, 17:39 Chciałam jeszcze jedną sobie kupić :( Będą jeszcze? Odpowiedz Link
madzioreck Mrrrau - prosba o radę - rozmiar. 11.08.09, 17:41 Nie wiem, w jaki celować - z tabeli wychodzi 44BB/BBB, mam 83 w talii i 112 w biuście. Odpowiedz Link
beata-1978 Re: Mrrrau - prosba o radę - rozmiar. 11.08.09, 19:34 Na moje 108 w biuście i 88 w talii brałam Mrrrau (brązowe) 44b/bb i w biuście było ewidentnie za duże ( w talii ok). Kusicielka w tym samym rozmiarze pasowała idealnie. Odpowiedz Link
kryklu Re: Mrrrau - prosba o radę - rozmiar. 11.08.09, 20:52 Na moją grubszą talię i ok. 110 w biuście mam Mrrrau szmaragdowe i brązowe z niebieskimi paseczkami na górze, oba w rozmiarze 44B/BB. W biuście są akurat, więcej też by się zmieściło, a niżej brązowe mrrrau jest wręcz za szerokie - to ta wersja bez drapowań, dla Ciebie byłoby lepsze 42BB/BBB, a inne kolory 44B/BB. Mrrrau są moim zdaniem dosyć szerokie. W przypadku bluzek ze 100% bawełny celuj raczej w 44BB/BBB. Odpowiedz Link
madzioreck Re: Mrrrau - prosba o radę - rozmiar. 13.08.09, 14:03 Dzięki, dziewczyny :) Odpowiedz Link
yo_anka raczej 42BB/BBB 14.08.09, 10:00 Brałam na podobne wymiary 42BB/BBB piankę, czekoladową i mierzyłam amarantowy: 44BB/BBB była za luźna, zresztą fotki są w galerii forum.gazeta.pl/forum/w,32203,96869198,98124206,MRRRAU_y_czekoladowe_42BB_BBB_i_44BB_BBB.html Odpowiedz Link
anka_z_lasu Mrrrau 36 B/BB brązowo-niebieskie 14.08.09, 00:55 Kupiłam, ale mam wątpliwości co do rozmiaru. Zdjęcia tutaj: balkonetka.pl/katalog/bra/ubrania-probiusciaste-biu-biu-mrrrau Odcięcie pod biustem trochę włazi mi na biust. Nie wiem, czy zostać przy B/BB czy wymieniać na BB/BBB, które jest chwilowo niedostępne zresztą... Teraz bluzka nie odchyla się od ciała przy pochyleniu, co jest dla mnie wielkim plusem, ale może większy rozmiar w biuście będzie lepiej wyglądać? Czy też może to tak ma być i mam nic nie ruszać? A abstrahując od moich problemów z dopasowaniem - bluzka jest super :) Z góry ślicznie dziękuję za pomoc :) Odpowiedz Link
kryklu Re: Mrrrau 36 B/BB brązowo-niebieskie 14.08.09, 08:33 Zostaw ją. Fajnie wyglądasz. Mam porównanie B/BB i BB/BBB tego modelu. W rozmiarze BB/BBB bluzka zsuwałaby Ci się z ramion, taki krój. Wiskozowe bluzki Biubiu są bardziej tolerancyjne rozmiarowo - ewentualne nadmiary materiału nie są widoczne bo wiskoza mięciutko się układa. Bawełna jest sztywniejsza i nadmiary materiału są nie do ukrycia. Odpowiedz Link
kurnaflak Re: Mrrrau 36 B/BB brązowo-niebieskie 14.08.09, 11:41 Potrzebuję pomocy. Bardzo podoba mi się zielona sukienka Empire, został tylko rozmiar 34B/BB. Z tabelki wychodzi mi 38B, ale to chyba byłoby za dużo. W talii mam ok. 70 cm, w biuście 93, mam szanse zmieścić się z to 34 (w biodrach ok. 93)? Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Mrrrau 36 B/BB brązowo-niebieskie 15.08.09, 11:47 sukienka jest z wiskozy- a w przypadku "zamałości" materiał jest bezlitosny- każde naciągnięcie będzie opinać cię. Radziłabym raczej 36(mam podobne wymiary, biodra 96 i bluzki 36 są ok). Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Mrrrau 36 B/BB brązowo-niebieskie 14.08.09, 11:43 Dziękuję, Kryklu, przekonałaś mnie ;) Odpowiedz Link
nomina Kocio-kocio zielone i Mrrau czekoladowe 15.08.09, 12:23 W Kociu zielonym zakochałam się jeszcze na zlocie, ważąc dobre 5 kg więcej i mając w biuście 104 cm. Układał się świetnie, aż schudłam, no i jest za duży (któraś chętna za część ceny? Pochodziłam góra kilkanaście razy). Małe ale do materiału - schnie dwie doby. Odwirowany (tak, tak, przyznaję się, piorę ręcznie, ale wycisnąć porządnie wodę muszę profesjonalnie, bobym chyba dwa razy dłużej suszyła). Przez co nie mogę nosić codziennie, bo nie wysycha do rana :). Mrrau czekoladowe to moja miłość. Mając w biuście 100,5 - odczuwam leciutkie opinanie się (jeszcze), ale myślę, że to kwestia jeszcze zmniejszenia się o centymetr i będzie idealnie. Fason cudny, kolor mój, marszczenia to mistrzostwo świata - w Mrrau wygląda się na 5 kg i z 10 cm w brzuszku mniej, niż się faktycznie ma. W każdym razie po porządnym "przyszczypaniu" materiału jakaś taka laskowata się robię :). Góra też jest fajna, ja jestem drobna w ramionach, więc te paski i nieco rozchodzący się u góry dekolt neutralizują optycznie kontrast z dużym biustem. Tylny dekolt śmieszny - nie miałam żadnej bluzki z takim, więc, nieprzyzwyczajona, troszkę czuję się, jakbym założyła bluzkę tyłem do przodu :). W każdym razie robię za evagelist marketera Biu-Biu :), wzbudzając zachwyt kobiet, z którymi się stykam. Mam tylko pytanie: w obu modelach lewa część dekoltu (materiał) zachodzi mi na prawą pierś - w Mrrau troszkę, w Kociu dużo (to kwestia rozmiaru?) i podczas chodzenia odsłania mi się troszkę prawa pierś. Wygląda to nawet kusząco (zarejestrowałam spojrzenia przechodniów rodzaju męskiego), ale czasami może wyglądać dwuznacznie. Czy to może wynikać z faktu, że noszę na prawym ramieniu torbę i ona nieco zsuwa mi materiał? Górną część części dekoltowej mam taką nie do końca niewypełnioną - czy wiąże się to z faktem, że biust mam z tych mało jędrnych, a w części od biustu do ramion jestem drobnej budowy i nie wypełniam całego materiału w tej górnej części? (To są rzeczy minimalne, prawie niedostrzegalne, pytam tylko z ciekawości). Nie wiem, czy to, co napisałam, jest czytelne? Odpowiedz Link
nomina Re: Kocio-kocio zielone i Mrrau czekoladowe 15.08.09, 12:25 Zapomniałam napisać: Kocio 38 bb/bbb, Mrrau - 36 b/bb. Odpowiedz Link
elrosa Re: Kocio-kocio zielone i Mrrau czekoladowe 15.08.09, 12:38 Wprawdzie nie mam Mrrau, tylko Adriatyk, ale to chyba "braciszek" :-) U mnie jest na odwrót - to lewą pierś mam bardziej odsłoniętą, a torbę noszę na prawym ramieniu. Podobne odczucia mam w stosunku do górnej części dekoltu, ale wydawało mi się, że tak ma być - taka "motyla" góra ;-) Odpowiedz Link
ja_joanna Inne stacjonarne? 17.08.09, 14:27 Czy ubrania BiuBiu są dostępne też w innych stacjonarnych sklepach niż tylko w Lingerii w Gdyni? A jeśli tak to czy można je dostać gdzieś w Poznaniu? Pytam, bo mama mojej koleżanki była bardzo zainteresowana, ale najbardziej chciałaby jednak móc iść do stacjonarnego sklepu i przymierzyć, a nie kupować przez Internet. Odpowiedz Link
kryklu VICHY zielona 44 BB/BBB 19.08.09, 09:22 Na moje 109 w biuście, 76 ściśle pod, 0k 100 luźno w talii i o wiele więcej w biodrach - jest idealna. Rozkloszowanie dołu na mojej gruszkowatej figurze zupełnie nie wygląda jak rozkloszowanie, tylko jak idealnie na mnie skrojona bluzka. Dekolt dosyć duży, ale nawet dosyć zabudowane staniki nie powinny z niego wystawać. Ze względu na tłustość moich ramion panicznie boję się bufek. Nieoceniona Paryżaneczka na moją prośbę wypruła gumki z rękawków ( dziękuję :))) ).Teraz kończą się luźno, prosto i dobrze to wygląda. Kolor bardzo jasny, pastelowy, taka pierwsza wiosenna trawka w lekko żółtawym odcieniu. Całość piękna, dziewczęca, letnia. Odpowiedz Link
anna-pia VICHY niebieska 44 BB/BBB 20.08.09, 21:32 107 w biuście (70GG), 75 bardzo ściśle pod, ok. 85 w talii, w biodrach 105 - błękit spływa lekko od krateczki, jest lekki luz, dzięki czemu wyglądam ślicznie i takoż się czuję. IMO dziewczyny, które wzięłyby 46 b/bb, a już nie ma, mogą wziąć ten rozmiar. Błękit nie mój kolor, ale co mi tam ;p Odpowiedz Link
kryklu KOCIO-KOCIO zielona 46 B/BB 19.08.09, 09:37 Na moje 108 w biuście, 76 pod, ok. 100 w talii, ponad 120 w biodrach jest akurat. Różni się wersji ze starej dostawy (mam K-K 42 BB/BBB, z którego "wyrosłam"). Wiskoza jest bardziej miękka i elastyczna (6 zamiast 4% elastanu). Kolor bardziej wyrazisty, nie taki przydymiony. Rękawki dłuższe i luźniejsze. Krój podkreślający biust i talię, bluzka ładnie układa się na szerokich biodrach. Odpowiedz Link
kryklu Mrrrau Czekoladowa pianka 44 BB/BBB 19.08.09, 09:54 Na moje 109 w biuście, 76 pod, ok 100 w talii, i bardzo szerokie biodra - jest idealna. mam też Mrrrau brązowe z niebieskimi paskami 44 B/BB - też jest dobre, ale jest bez drapowania w podbiustowej części, a takie drapowanie bardzo mi odpowiada, bo podkreśla talię, maskując tłuszczowe wałeczki. Jasna, wielokolorowa luźna góra + dopasowany, ciemniejszy dół to doskonały fason dla osób pragnących podkreślić ramiona, biust i talię, a odwrócić uwagę od szerszych dolnych rejonów. La_Parisiene, proszę, trzymaj się tej koncepcji w przyszłości! Odpowiedz Link
anna-pia Szafir 44 bb/bbb 20.08.09, 21:34 na moje 107/85/105 idealny :) piękny, nasycony granat, nie porównywałam z kusicielką, bo materiał inny, ale te rejony odcieni Odpowiedz Link
psuj-ka kusicielki krótkorękawkowe - gumka :( 21.08.09, 13:50 Niestety, gumka w rękawkach mojej zielonej kusicielki boleśnie wpija mi się w ramiona, a nie są jakoś specjalnie otłuszczone :( może w przyszłych egzemplarzach lepsze byłyby luźniejsze rękawki? ja marzę o takich nietoperzowatych, kimonowych, b. luźnych i szerokich :) Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: kusicielki krótkorękawkowe - gumka :( 21.08.09, 14:10 Wrzynająca się gumka nie jest cacy, ale ja bym raczej postulowała rękawki jak w Mrrrau. Jako ta, która nie lubi optycznie poszerzać ramion czymkolwiem wokół nich powiewającym... Bo zróżnicowanie Kusicielek na takie z rękawkami ciasnymi i takie z motylkowatymi to byłaby już przesada ;) ("Dzień dobry, poproszę Kusicielkę 40 BB/BBB w wersji wydłużownej z wąskimi rękawami ;) Odpowiedz Link
psuj-ka Re: kusicielki krótkorękawkowe - gumka :( 21.08.09, 14:16 to proponuję kompromis - kusicielki z rękawkami jak w mrrrau czy kocio, a w przyszłości jakieś cudeńka z kimonowymi ;) Odpowiedz Link
kryklu Re: kusicielki krótkorękawkowe - gumka :( 21.08.09, 14:38 Też nie lubię wrzynających się gumek, bufek, motylków i wszystkiego co mnie optycznie poszerza, ale motylkami w ametyście i nowym zielonym kocio-kocio jestem zachwycona. Jako że to wiskoza, a rękawki nie są przesadnie szerokie, ładnie, miękko się układają. Nic a nic nie poszerzają sylwetki, a tłuściutkie ramiona wydają się mniej tłuściutkie. Takiego samego kroju w przypadku bluzki ze 100% bawełny już bym się obawiała. Może niesłusznie. Odpowiedz Link
anka_z_lasu czy będzie pasować -pytanie z ilustracją poglądową 21.08.09, 14:33 Bardzo proszę o sugestie, bo się napaliłam na kusicielki z krótkim rękawem ;) Czy Waszym zdaniem jest szansa, ażebym dobrze wyglądała w 42 B/BB, bo taki został, jeśli tak wyglądam w kusicielce z długim rękawem 40 BB/BBB: tnij.org/kusicielka a tak w Mrrrau 36 B/BB: tnij.org/mrrrau111 O co mi chodzi - może być nieco luźniej na ciele niż mam w Kusicielce, nie ma problemu, ale nie chcę, żeby odcięcie pod biustem właziło mi na piersi. Być może któraś z Was miała podobny dylemat? Pomiędzy Kusicielką i Mrrrau trudno mi to ocenić, bo wiskoza a bawełna jednak maja inne właściwości. Z góry serdecznie dziękuję :) Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: czy będzie pasować -pytanie z ilustracją pogl 21.08.09, 14:45 Pardon, jeszcze raz linki: tnij.org/kusicielka2tnij.org/mrrrau111 Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: czy będzie pasować -pytanie z ilustracją pogl 21.08.09, 14:46 Wrrrr tnij.org/kusicielka2 tnij.org/mrrrau111 Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: czy będzie pasować -pytanie z ilustracją pogl 21.08.09, 14:48 tnij.org/kusicielka2 tnij.org/mrrrau111 Odpowiedz Link
kryklu Re: czy będzie pasować -pytanie z ilustracją pogl 21.08.09, 14:47 Ja bym się skusiła na te kusicielki :) Za takie pieniądze! Gdzieś mi się obiło o oczy, że granatowa jest ciaśniejsza. ale nie chcę, żeby odcięcie pod biustem > właziło mi na piersi. No cóż, kusicielki są pomyślane jako fason zmniejszający biust i to odcięcie ma trochę wchodzić na biust. Odpowiedz Link
schaetzchen Re: czy będzie pasować -pytanie z ilustracją pogl 21.08.09, 22:27 Ja bym brała tę 42, nie lubię jak mi pod bluzką wystaje zapięcie spodni :) Ciekawe, taka różnica w rozmiarach, a w obu dobrze wyglądasz, bardzo zgrabnie i szczupło. Dostałam dziś koszulkę vichy błękitną. Wzięłam standardowy (to znaczy wychodzący mi z tabelki) rozmiar 40B/BB. Koszulka leży bardzo dobrze, rozkloszowanie na dole widoczne, ale nie robi się "spódniczka". Będzie dobra dla zamaskowania okresowego brzuszka ;) Górna część bluzki (ta w kratkę) jest mało elastyczna, ale trzyma rozmiar (to znaczy 30H mieści się w B/BB spokojnie). Materiał dość prześwitujący, wzorzyste staniki odpadają. Ale miętowa sienna jest niewidoczna. Gumka przy rękawkach luźna, w granatowej kusicielce mam na styk, tutaj jeszcze trochę bicepsu by się zmieściło. Look koszulki taki nieco sielsko-piżamkowy, ale latem często mam na takie ciuszki ochotę. Jak zwykle umieram z zachwytu nad dokładnością wykonania. Odpowiedz Link
maith No co Ty? 03.09.09, 01:03 kryklu napisała: > No cóż, kusicielki są pomyślane jako fason zmniejszający biust i to > odcięcie ma trochę wchodzić na biust. Ależ w życiu, skąd Ci to w ogóle przyszło do głowy? :) Biubiu to porządna firma - specjalnie ma różne wymiary w biuście, żeby właśnie nie było tego wstrętnego włażenia odcięcia na piersi. I kusicielka normalnie ma odcięcie pod biustem, a biust wygląda w niej przede wszystkim zgrabnie :) Nigdy przenigdy nie zakładajcie sobie bluzek z odcięciami lądującymi na biuście. Biust wygląda w czymś takim na bardziej obwisły (skoro jest już pod pod miejscem na biust), a duży biust dodatkowo jeszcze z odcięciem na biuście będzie wyglądał na za duży (skoro nie mieści się w miejscu na biust). Aż założyłam moją kusicielkę (też mam, a co :) i odcięcie właśnie elegancko oddziela mi biust od podbiuścia i niczego nie próbuje mi kroić. No i kusicielka, jak sama nazwa wskazuje, służy do eksponowania naszych skarbów, a nie do ich ukrywania :) Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: No co Ty? 03.09.09, 05:50 Mith, też myślałam że w kusicielkach jest to celowe. www.biubiu.pl/product.php?id_product=61 Widać gdzie modelka ma odcięcie, a pod spodem widać drugą linię cienia pod biustem. W mojej kusicielce wyglądam podobnie chociaż wzięłam rozmiar bb/bbb a nie b/bb który teoretycznie powinien mi pasować. Osoboście również wolałabym odciecie pod biustem, dlatego tak ubolewam że nie ma wiecej wydań maczka. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: No co Ty? 03.09.09, 05:53 Również tej modelce odciecie wchodzi na biust, tylko przez jednolity kolor tródniej to zauważyć. www.biubiu.pl/product.php?id_product=39 Odpowiedz Link
maith Re: No co Ty? 03.09.09, 10:40 Hmm, ja bez trudu ustawiam sobie odcięcie pod biustem i wtedy po prostu mam dekolt mniej zabudowany. Efuniak mi się pod tym mieści spokojnie, bo też akurat pod kusicielkę, to half-cupy najlepiej mi pasują. W maczku też ocięcie mam pod biustem... Tam to już w ogóle nie wyobrażam sobie tej wstążeczki na... Powinnam nosić i noszę bb/bbb. Odpowiedz Link
maith Re: No co Ty? 03.09.09, 10:42 Mniej zabudowany niż modelki i moim zdaniem wtedy wygląda to lepiej, ja tam moją głębokość dekoltów w kusicielkach zawsze uważałam za właściwą ;). Odpowiedz Link
psuj-ka Re: No co Ty? 03.09.09, 13:29 Mam wrażenie, że to zależy od biuściastości - ja mam kusicielkę 38b/bb i jak sobie obniżę odcięcie, to pod biustem mam luźny materiał ;) poza tym jak sobie zwiększę dekolt, to mi Pollyanna wystaje ;) w hiszpance mam odcięcie pod biustem. Odpowiedz Link
akj77 Re: No co Ty? 03.09.09, 14:19 psuj-ka napisała: > Mam wrażenie, że to zależy od biuściastości - ja mam kusicielkę 38b/bb i jak so > bie obniżę odcięcie, to pod biustem mam luźny materiał ;) To zależy jeszcze od wzrostu, a właściwie od położenia biustu względem ramion. Mnie w większości bluzek biubiu odcięcia leciutko zachodzą na biust, bo mam dośc nisko osadzony, a niżej ściągnąć bluzki się nie da, bo wraca. Odpowiedz Link
swierszczowa1 Re: No co Ty? 03.09.09, 18:17 U mnie też się kusicielki niżej nie da (w maczku odcięcie mam tam gdzie powinien być) i też myślę z to raczej kwestia wzrostu + zawieszenia biustu niż samej głębokości miejsca na biust. Myślałam że w kusicielkach jest co celowe, bo to odcięcie tak wypada zarówno na modelkach jak i na zdjęciach w galerii. Kusicielki w których odcięcie wypadłoby u mnie pod biustem kupowałabym pasjami:) Odpowiedz Link
marciasek Re: No co Ty? 06.10.09, 13:59 Z tego, co wiem, projekt kusicielek przewiduje, że środkowa część odcięcia - tam jest taka fala, wygięcie szwu w górę między piersiami - ma rzeczywiście wypadać ponad linią podbiuścia w celu optycznego zmniejszenia biustu. Natomiast boczne części odcięcia, bliżej szwów bocznych, powinny leżeć pod biustem i na niego nie zachodzić. Jeśli leży inaczej, to jest za mała/za duża. Odpowiedz Link
inez69 Zaginiona tunika Aga z krótkimi rękawkami 24.08.09, 16:32 Dziewczyny, przepraszam, że nie na temat, ale... 2,5 tygodnia temu La_Parisiene wysłała mi sukienkę-tunikę Agę i słuch po niej zaginął. www.biubiu.pl/product.php?id_product=35 Była wyjątkowa, bo ze skracanymi specjalnie dla mnie rękawami, więc gdyby ktoś gdzieś kiedyś widział kobietę w mojej tunice, to trzeba siłą zedrzec i zostawić ją nagą na ulicy! :D Odpowiedz Link
kulki czy pojawią się.... 01.09.09, 16:02 Czy pojawią się bluzki/koszule z długim rękawem, bez dekoltów, w jasnych kolorach? Od dawna zaglądam na stronkę w poszukiwaniu czegoś dla starszej pani i nic nie ma :( Choć jeden model by się przydał, bo tak wszystko ma podobny krój. Odpowiedz Link
kaana1 Re: czy pojawią się.... 01.09.09, 17:40 Podpinam się pod to pytanie. Też takiej bluzeczki szukam. A najlepiej jeszcze nie opinającej w pasie. Odpowiedz Link
akj77 Re: czy pojawią się.... 02.09.09, 10:48 kulki napisała: > Czy pojawią się bluzki/koszule z długim rękawem, bez dekoltów, w jasnych kolora > ch? > Od dawna zaglądam na stronkę w poszukiwaniu czegoś dla starszej pani i nic nie > ma :( Choć jeden model by się przydał, bo tak wszystko ma podobny krój. O koszulach Paryżanka pisała, że mają być. Też czekam. Co do bluzek, to nie chciałabym nikogo urazić, ale czy to nie jest tak, że bluzki bez dekoltów, bez dopasowania w talii, dość łatwo jest dostać w szerokiej gamie rozmiarów? O jaki rodzaj probiuściastego fasonu chodzi? Odpowiedz Link
kaana1 Re: czy pojawią się.... 02.09.09, 13:22 Co do bluzek, to nie chciałabym nikogo urazić, ale czy to nie jest tak, że "> bluzki bez dekoltów, bez dopasowania w talii, dość łatwo jest dostać w szerokie > j > gamie rozmiarów? O jaki rodzaj probiuściastego fasonu chodzi?" A pewnie, że są. Jak na mnie byłby to chyba rozmiar 50 czy 52, tyle, że w takich bluzkach wyglądam jak w worku. Niestety nie każdy ma taka talię, żeby ją opinać. Odpowiedz Link
akj77 Re: czy pojawią się.... 02.09.09, 15:10 > A pewnie, że są. Jak na mnie byłby to chyba rozmiar 50 czy 52, tyle, > że w takich bluzkach wyglądam jak w worku. Niestety nie każdy ma > taka talię, żeby ją opinać. Znam ten problem z autopsji :-) Po prostu zastanawiam się, jaki właściwie fason jest tu rozwiązaniem. Odpowiedz Link
kulki Re: czy pojawią się.... 02.09.09, 20:57 Nie chodzi o worek, tylko o bluzkę z miejscem na biust, dopasowaną w talii, ale nie opinającą, którą biuściasta może spokojnie włożyć do pracy. Może się mylę, bo nie szukam dla siebie, ale w sklepach takich nie widziałam. Tylko właśnie takie powiewne, workowate modele. Odpowiedz Link
anna-pia Re: czy pojawią się.... 02.09.09, 23:40 Wydaje mi się, że w takim wypadku po prostu jeśli np. z tabelki wychodzi rozmiar 44 (plus biuściastość), to należy wziąć 46 i będzie nieopinająco; ja wymieniłam tunikę granatową z 44 na 46 właśnie dlatego, że talia już nie ta (o ile kiedykolwiek miałam talię ;p). Odpowiedz Link
kulki Re: czy pojawią się.... 03.09.09, 15:39 Domyślam się, że piszesz o ubraniach biubiu. Tylko, jak pisałam na początku, mój problem to nie zbyt opięta talia, tylko duże dekolty w bluzkach biubiu, do tego często i z przodu i z tyłu. Nie mówię, że dekolty są "ble", tylko chciałabym większy wybór różnych głębokości wydekoltowania :) Odpowiedz Link
anna-pia bluzki koszulowe, żakiety? 02.09.09, 23:52 o ile bluzki koszulowe mam jeszcze Bravissimo (w tym 4 identyczne, a co ;p), to żakietów na jesień i zimę nie może płaszczyki? <pyta nieśmiało> Odpowiedz Link
maith Re: bluzki koszulowe, żakiety? 03.09.09, 01:08 Tak, ten prześliczny płaszczyk z paseczkiem, co w prototypie był na zlocie warszawskim, cudeńko :) A koszula, którą wtedy mierzyłam leżała nawet lepiej niż te z Bravissimo. Też się nie mogę doczekać aż wejdą do produkcji :) Odpowiedz Link
anna-pia Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 13:23 Tylko że płaszczyk, o ile pamiętam, był cienki, ja zmarźluch jestem i marzy mi się raczej takie coś www.bravissimo.com/products/clothing/coats-and-jackets/bravissimo/bl49-details.aspx www.bravissimo.com/products/clothing/coats-and-jackets/bravissimo/bl48-details.aspx szczerze mówiąc, wolę takie pieniądze zostawić u Kingi niż w Bravissimo Odpowiedz Link
akna Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 13:41 Odkładajcie odkładajcie fundusze ;-) Będą: na zimę płaszczyki ciepłe z wełny parzonej żakieciki również z wełny parzonej - ale z cienkiej bez podszewki Bluzki kopertowe, a później koszulowe oraz piękne sukienki biurowe. Ale jeszcze cierpliwości. BiuBiu to firma, która nie szyje kolekcji jesienno/zimowej wiosną, tylko póki co na bieżąco. Odpowiedz Link
anna-pia Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 13:50 akna napisała: > Odkładajcie odkładajcie fundusze ;-) e tam, kredyt wezmę ;) > Będą: > na zimę płaszczyki ciepłe z wełny parzonej czyli to? zenitex.pl/admin/pliki/31_a27680c9b4c24b7.JPG (pierwsze wyskoczyło) > żakieciki również z wełny parzonej - ale z cienkiej bez podszewki > Bluzki kopertowe, a później koszulowe oraz piękne sukienki biurowe. mniamm :) > Ale jeszcze cierpliwości. BiuBiu to firma, która nie szyje kolekcji > jesienno/zimowej wiosną, tylko póki co na bieżąco. Póki co :) Odpowiedz Link
anna-pia Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 13:51 akna napisała: > żakieciki również z wełny parzonej - ale z cienkiej bez podszewki a czemu bez podszewki? chyba to nie tajemnica? ;) Odpowiedz Link
akna Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 14:07 Link - tak mniej więcej wygląda taka wełenka A żakiety bez podszewki, bo będą miały krój sportowy. Odpowiedz Link
anna-pia Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 23:32 akna napisała: > A żakiety bez podszewki, bo będą miały krój sportowy. Czy ja już gdzieś kiedyś pisałam, że uwielbiam Kingę, czy jeszcze przez niedopuszczalne niedopatrzenie zapomniałam o tak podstawowym wyznaniu? ;) Kocham sportowe żakiety. Odpowiedz Link
nomina Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 19:33 Płaszczyki, żakieciki, bluzki... mmm... Moi spadkobiercy znienawidzą Biu-Biu :). A jak Biu-Biu zacznie szyć spodnie na niskie, biodrzaste, ale z zarysowaną talią - to robię firmie product placement w następnej książce :D. Odpowiedz Link
kwiatek04 Re: bluzki koszulowe, żakiety? płaszcze/kurtki? 03.09.09, 20:07 A czy beda jesienne plaszczyki? Bo zimowy plaszcz w Grecji jest mi zupelnie niepotrzebny ;) Odpowiedz Link
charissa Re: bluzki koszulowe, żakiety? 08.09.09, 21:33 Widziałam zapowiedzi, niestety w pracy potrzebuję bluzki koszulowej, żakietu. I w końcu się pojawią bluzki , juppi ale jak znów się pojawię w pracy we fiolecie, to moi wspołpracownicy ze śmiechu zejdą :D Czy będzie też coś nudnie ... białego? no i żakietów wypatruję. ciekawa jestem płaszczyka ;) Odpowiedz Link
ganbaja Gdzie sie podział? 03.09.09, 14:37 Rozmiar 46B/BB ? Czekam i czekam i doczekać się nie mogę :-( Potrzebuję czarnych ubrań w tym rozmiarze. Odpowiedz Link
anka_z_lasu Maczek i jego NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI 12.09.09, 21:43 Niniejszym pragnę się pochwalić, że dzisiaj pierwszy raz wyszłam na miasto stołeczne w niedawno kupionym Maczku i ...zdałam egzamin na prawo jazdy kategorii B za pierwszym podejściem :))) Odpowiedz Link
genepi Re: Maczek i jego NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI 13.09.09, 09:21 Gratulacje! Magia jest wszędzie :-) Odpowiedz Link
la_parisiene Re: Maczek i jego NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI 13.09.09, 10:04 Hihi, gratulacje, myślę, że to Ty byłaś sprawczynią tego sukcesu :) Widziałam jaką masz figurę - gdybym była na miejscu egzaminatora - jeździłabyś ze mną pół dnia :P Odpowiedz Link
anka_z_lasu Re: Maczek i jego NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI 13.09.09, 14:55 Ekhm, chciałabym zaznaczyć, ze jeździć również potrafię :P Dziękuję za wszystkie miłe wyrazy ;) Odpowiedz Link
athena1983 Czekam na nowości 13.09.09, 09:33 Kinko, już nie mogę się doczekać, aż będzie kusicielka śliwkowa i jakieś sportowe żakiety. Prrzeszłam wczorej całą Warszawe w poszukiwaniu żakietu i cienkich bluzek z długim rękawem i figa nic nie znalazłam :( Odpowiedz Link
hermenegilda_k PIERWOTNIAKI - DO DŻINSÓW 28.09.09, 10:59 datarły do mnie i powiem od razu - zakochałam się! Świetny miękki materiał, perfekcyjnie odszyta, krój dla mnie idealny! Wzięłam o rozmiar większą, bo dłuższa i dłuższe rękawy Dobra wiadomość dla wysokich - rękawy mam bardzo długie, wystają mi tylko palce /mam 182 wzrostu/ i cała bluzka też jest przyjemnie długa, dłuższa od mojej kusicielki w wariancie dla wysokich o jakieś 15 cm!!! kolory intensywne, turkusowe dodatki ciemniejsze niż na zdjęciu przez co całość jest jeszcze bardziej szlachetna :) Czekam na wariant w czerwieniach albo jednokolorowy, fason jest boski! Odpowiedz Link
hermenegilda_k Re: PIERWOTNIAKI - DO DŻINSÓW 28.09.09, 11:02 obejrzałam jeszcze raz zdjęcie modelki - chyba jednak wzięłam ze dwa rozmiary większą, na mnie jest raczej luźno-hipisowska :) Odpowiedz Link
kaana1 Re: PIERWOTNIAKI - DO DŻINSÓW 01.10.09, 15:11 A nie zrobiłabyś zdjęcia do galerii? Odpowiedz Link
marciasek Re: PIERWOTNIAKI - DO DŻINSÓW 06.10.09, 13:48 Siostro wzrostowa, przyznaj się jaki rozmiar zamówiłaś! :) A odcięcie pod biustem masz gdzie trzeba (czyli pod biustem), czy włazi na biust? Odpowiedz Link
hermenegilda_k BLUZKA KOSZULOWA 28.09.09, 11:06 niestety jest na mnie po prostu za krótka, spróbuję wymienić na większy rozmiar albo i 2 rozmiary, ale nie wiem, czy jest sens, skoro dochodzi mi ledwo za talię - mam dziurę pomiędzy bluzką a spodniami... Ogólnie śliczna, pięknie leży, robi mi talię i eksponuje biust. Tylko ta długość, chlip chlip... Uszyta z bardzo delikatnego materiału, ciekawa jestem, jak się zachowa po praniu. Odpowiedz Link
jelonek_k Re: BLUZKA KOSZULOWA ? 28.09.09, 11:12 Masz już bluzkę koszulową mimo, że jest jeszcze niedostępna czy też może kopertową? A jeśli koszulową to ile za nią zapłaciłaś? Odpowiedz Link
hermenegilda_k BLUZKA KOSZULOWA/KOPERTOWA 28.09.09, 12:07 oj, pomyliłam się, chodzi o kopertową Odpowiedz Link
anka-ania Kocio-kocio morskie - w jaki rozmiar celować? 30.09.09, 09:53 Śliczna bluzka, w cudnym kolorze (przynajmniej na zdjęciu). Z tabelki wychodzi mi rozmiar 38 B/BB, ale kusicielki z krótkim rękawem w rozmiarze 36 B/BB leżą idealnie i bez nadmiernego obciskania. W jaki rozmiar kocio-kocio morskiego celować? PS Przepraszam za bałagan - z rozpędu wpisałam się w stary wątek. Odpowiedz Link
beniutka_bo Re: Kocio-kocio morskie - w jaki rozmiar celować? 30.09.09, 09:58 moim zdaniem-możesz celować w ten sam rozmiar,co kusicielki,skoro uważasz że jest ok. Kusicielka jest bardziej hmmm bezlitosna dla figury (boczki itp.), kocio ja odbieram jako bardziej litościwe;) Poza tym-to wiskoza,więc ładnie się rozciąga i nadal układa się ok,nie obciska tak,jak bawełna. Ja swoje kocia (czerwone i zielone) mam 36 b/bb i 36bb/bbb (za szerokie w biuście),a wg tabelki też powinno być w okolicach 38b/bb. Ale nich może wypowie się producent;) Odpowiedz Link
ewik-mysza Re: Kocio-kocio morskie - w jaki rozmiar celować? 30.09.09, 10:22 celuj w ten mniejszy rozmiar :) jak kusi nosisz. Odpowiedz Link
anka-ania Re: Kocio-kocio morskie - w jaki rozmiar celować? 02.10.09, 20:10 Bardzo Wam dziękuję. :* Odpowiedz Link