Dodaj do ulubionych

Tarnobrzeg miastem psich odchodow

IP: *.tktelekom.pl 07.03.10, 14:04
Obserwuj wątek
    • Gość: zwierzątko Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 07.03.10, 15:06
      Z tym problemem to proszę zwrócic się do Urzędu Miasta - niech
      zabezpieczą właścicieli psów w odpowiednie pojemniki/kosze na
      terenie miasta, gdzie będzie można gromadzic odchody psie, a
      następnym egzekwowac zbieranie odchodów po swoich pupilach!
      Każdy psi właściciel płaci podatek, więc najwyższa pora zapytac na
      jakie cele przeznaczane są te pieniądze.
      Niestety, przepisy zabraniają wrzucania psich odchodów do zwykłych
      pojemników na odpady, jak również do pojemników na śmietniskach.
      Dyskusja o psich odchodach powtarza się systematycznie wiosną
      każdego roku, najlepiej krytykowac właścicieli psów za to, że nie
      sprzątają po swoich pupilach, ale gdzie właściciel ma te odchody
      zbierac?
      • nom73 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow 07.03.10, 15:13
        Gość portalu: zwierzątko napisał(a):

> Dyskusja o psich odchodach powtarza się systematycznie wiosną
        > każdego roku, najlepiej krytykowac właścicieli psów za to, że nie
        > sprzątają po swoich pupilach, ale gdzie właściciel ma te odchody
        > zbierac?

A ja gdzie mam to zbierać jak mi czyjś pies narobi pod moją bramką?
        Ostatnio ktoś uwiązał psa pod Delikatesami Centrum na Słomki, a ten narobił tuż
        pod samymi drzwiami. Oczywiście właściciel nie posprzątał, bo to nie jego
        sprawa. Szkoda tylko, że nie wdepnął w to g..no. :-)
        • Gość: DarkoPL Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.pppoe.sistbg.net 07.03.10, 15:53
          Sposób jest banalnie prosty:

WYZNACZYĆ TAK ZE TRZY OGRODZONE MIEJSCA NA WYPROWADZANIE PIESKÓW
          A KAŻDEGO KTO PROWADZI PSA POZA TERENEM WYZNACZONYM KASOWAĆ NA 50
          ZŁ. Nawet nie trzeba osobiście - wystarczy psy zaopatrzyć w chipy z
          nadajnikami i do właściciela wysłać nakaz płatniczy

Dwa tygodnie i mamy porządek.
          • Gość: Basia Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.122.* 07.03.10, 16:08
            chociaż raz zgodzę się z DarkoPL. Jako właścicielka psa chciałabym, aby w końcu
            rozwiązano ten problem. Gdyby były pojemniki na odchody, tereny ogrodzone dla
            psiaków, to byłoby faktycznie po problemie. Sama staram się chodzić z psem
            daleko od blokowisk, aby nie zanieczyszczał podblokowych trawników, ale nie
            zawsze się zdąży /że tak się wyrażę/, ale gdyby były pojemniki, to załatwiałoby
            wszystko. Fakt chipowanie psów to rewelacyjny pomysł, tak samo jak karanie
            właścicieli, którzy bezmyślnie wypuszczają psiaki bez opieki.
            • nom73 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow 07.03.10, 16:17
              Można przecież z sobą nosić, za 20zł masz 60 woreczków:
              www.maxiboo.pl/cat-pol-1233235499-Akcesoria-dla-psow-Zestawy-na-spacer-worki-na-odchody-.html
              • Gość: jajco Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 07.03.10, 18:34
                a dalez co z zestawem? do kieszeni i co dalej?
          • Gość: XXX Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 10.03.10, 21:04
            TY CHYBA Z KOSMOSU SIE URWALES?????????????????
      • Gość: odpowiedzialny Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 178.56.1.* 07.03.10, 16:16
        Jak nie umiesz posprzątać odchodów po piesku i nie wiesz co z nimi
        zrobic to nie funduj sobie pieska,
      • Gość: proboszcz Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.120.* 07.03.10, 17:36
        do kieszeni i do domu!
        • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.acanac.net 07.03.10, 18:55
          proboszcz - ty jeden masz racje.
        • Gość: lili Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.118.* 07.03.10, 19:27
          tak jest do kieszeni i do domu i niech to sobie wsadzi we własny
          kosz w domu , idąc chodnikiem trzeba porządnie wzrok wytęzac zeby w
          cos nie wleżć a zielen w Tarnobrzegu , place zabaw parki są chyba
          przeznaczone na psie odchody a nie na spacery dla ludzi, pytanie
          jest jeszcze ile włascicieli pupilow płaci za swoje pociechy
          • Gość: jola Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 07.03.10, 19:57
            do Urzedu Miasta, do Urzędu Miasta ta mowa !!!
            • fiutkowskiroman Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow 07.03.10, 20:15
              a czy to wazne gdzie worek z odchodem trafi przeciez i tak trafi do
              dołka w Piasecznie

...WIELE TO KOSZTUJĄ TE RZECZY KTÓRYCH ZA PIENIĄDZE KUPIĆ NIE
              MOŻNA...
            • Gość: ana Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.flash-net.pl 10.03.10, 21:55
              kto nie umie posprzątać po piesku niech rybki sobie kupi
          • Gość: mieszkaniec Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 11.03.10, 12:20
            władze miasta mają to w nosie. Lubią miasto o kupczone. Po prostu. Dlatego nic
            z tym nie robią i samo pisanie na forum nic nam nie da.
      • Gość: gośc Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.tktelekom.pl 15.03.10, 16:06
        Popieram sama mam psa z wielka checia bym po nim sprzatała ale gdzie
        wyrzucic woreczek?Do kosza na smieci nie mozna bo zakaz .Wiec moze
        wszystkie madrale które sie tutaj wypowiadaja i maja wielkie halo
        powiedza mi gdzie?Dlaczego inne miasta za podatek od posiadaczy psów
        sa w stanie wydzielic miejsca gdzie mozna psa spokojnie
        wyprowadzic,postawic kosze do ktorych mozna wyrzucic woreczki z
        kupkami naszych pupili.Jedyne co ja moge w tej chwili zrobic to
        pojsc ze swoim psem nad Wisłe.Krytykowac kazdy potrafi.
    • Gość: Tomek Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 195.47.201.* 11.03.10, 07:35
      przeczytałem z uwagą wszystkie wpisy i jest w nich kilka pomysłów do
      wykorzystania. Najpierw jednak, trzeba przeprowadzić społeczną akcję
      edukacyjną w formie plakatów, ogłoszeń w mediach lokalnych,
      informacji w TVTGB czy radiu Leliwa. Akcję, która pokaże UM jak to
      zrobić, a właścicielom psów - że warto ponieść drobne koszty dla
      dobra wspólnego.
      Gdyby temat był świeży - zrozumiem trudności, ale są miasta (także w
      Polsce), które maja swoje sukcesy w rozwiązywaniu tego problemu.

Trzeba jednak pamiętać, że łatwo tutaj o kolejne podziały. Dlatego
      akcja edukacyjna przeprowadzona z klasą w moim przekonaniu pokaże i
      nauczy wszystkich jak osiągnąć sukces.

• Gość: Dzikowianin Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 11.03.10, 12:58
        Psy ma bardzo dużo osób i to oni muszą zrozumieć że to po jakich chodnikach
        chodzą i jak wyglądają trawniki zależy właśnie od nich. Trudno byłoby postawić
        na każdym rogu policjanta.
        • Gość: mam psa Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 11.03.10, 14:09
          zacznę sprzatać psie kupki jak mój pies przestanie kaleczyć łapki na
          szkłach z butelek!!!!!!! nie łaż po trawniku to nie wejdziesz w psią
          kupę !!!!! od chodzenia są chodniki!!!! ja nie widzę żeby u nas psy
          srały na chodniku , ani jednej kupy jeszcze nie widziałam
          • Gość: m2 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.124.* 11.03.10, 15:18
            pewnie chodzisz z głową wpatrzoną w niebo. Potrzebny z urzędu jest okres
            uświadamiania poprzez plakaty potem okres upominania przez odpowiednie
            służby(straż miejska)a następnie już karanie(np.mandatami) i tyle w tym temacie
            • Gość: tak tak Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 11.03.10, 19:12
              najpierw ludzie nieh przestaną śmiecić , szczać gdzie popadnie , bo
              o psia kupę się nie zabijesz ale o stłuczoną butelkę i owszem
              • vis2010 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow 12.03.10, 19:45
                Kochac zwierzeta potrafia ludzie,ktorzy potrafia pokochac innego czlowieka.Jak
                myslicie,kto robi wiecej szkod w miescie-psy czy ludzie? Pokazcie mi chociaz
                jedna inwestycje w miescie powstala dla psow i ich wlascicieli za podatki,ktore
                miasto kasuje rok w rok.Nie dziwi mnie,ze coraz mniej wlascicieli psow placi te
                podatki skoro nikt nie zna powodu by je placic!Na liscie luksusow znajduje sie
                zmywarka do naczyn,czy ktos placi za nia extra podatek?
          • Gość: ojciec Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 188.33.80.* 13.03.10, 14:43
            zastnów sie co gadasz. ! nie łaż po trawniku to nie wejdziesz w psią
            > kupę !!!!! od chodzenia są chodniki!!! chodzę na spacert z 2 letnim
            dzieckiem i nie może sobie pciecha pobiegać po trawie czy osiedlowym
            boisku bo jest wszystko zasrane przez psy. masz psa to po nim sprzątaj
            albo wyprowadzaj do lasu a nie w miejsca publiczne gdzie przebywaja
            male dzieci. albo tłumaczenie ludzi z psami bez smyczy i kagańca że on
            nie gryzie. może wlaściciela nie a obcego a zwłaszcza dziecko to kto
            wie. a byly i przpadki że i właściciela pies pogryzł
            • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.acanac.net 13.03.10, 14:56
              Nie martwcie sie . Straciliscie palme pierwszenstwa. Na podkarpaciu najbardziej zasranym miastem jest Rzeszow. Podobno straznicy fotografuja kupska, moze jakas wystawe zorganizuja.

Ale do rzeczy, jesli miasto nie potrafi wyegzekwowac porzadku to niech sprzata ! Pozbierac towarzystwo z miejskich biur dac w lape worek i jedna rekawice i do roboty. Przed nastepnymi wyborami pytajcie kandydatow , jak zamierzaja rozwiazac ten psi problem. Moze zatem czas zainteresowac sie lokalna polityka a nie potem jeczec i wybrzydzac na wladze. Wladza to wy.
              • Gość: Do ojca Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 13.03.10, 17:30
                co to uczysz malucha łazić po trawniku ? szanuj zieleń boś nie
                jeleń! nie sprzątnę ani grama kupki psiej jak dwunogi nie będą
                sprzątały po sobie i basta :)
                • Gość: dzielnicowy cHwalmy Wszystkich Dobrych Policjantów, HWDP IP: 69.162.71.* 13.03.10, 18:48
                  patrz.pl/szukaj/psiarnia/
                  www.miejski.pl/slowo-Psiarnia
                  www.forum.suwalki.pl/ksiazka-muzyka-film-tv-seriale/psiarnia-ksiazka-o-policji/
                  pan dobry policjant posprząta nieczystości po pieskach tak że nie będzie śladu
                  na trawniku i mundurze
                  • Gość: Karolka psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: 69.162.71.* 13.03.10, 18:51
                    czy wasze psy robią pod siebie ? dlaczego na policjantów mówi sie psy? pies to
                    podobno najlepszy przyjaciel człowieka, a pan policjant to już nie za bardzo
                    • Gość: znajoma Re: psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 18:54
                      a ja mam w nosie trawę,u mnie w lecie są koła uschniętej trawy a to
                      od basenu,a to od namiotu ,a to od koca ,leżaków itp ,itd..Gramy w
                      piłkę ,łamiemy za każdym razem gałęzie(zawsze się coś utrąci,jak się
                      gra w nogę)wręcz na siłe każę córkom wchodzić na drzewa,bo się
                      boją,że spadną)Byłam w Tarnobrzegu z małymi dziećmi u rodziny w
                      bloku w lecie.Dzieciom się nudziło, więc poprosiłam o jakis stary
                      kocyk ,żebym wyszła z nimi przed blok i posiedziała troszkę na
                      dworze .popatrzono na mnie ze zgorszeniem,że to przecież miasto i
                      nie wolno.Ja uważam,że dzieci małe do kilku lat powinny biegać po
                      trawie ,bo nawet ,gdy się przewrócą ,to nie ma takich obrażeń jak na
                      asfalcie.Niektórzy ludzie są niewolnikami na własnych
                      podwórkach.Znam takich ,co nie pozwolą grać w piłkę,odbijać ,bo się
                      trawa pogniecie.U nas w domu w dzieciństwie niejedna szyba poleciała
                      od mocno uderzonej piłki i jakoś rodzice nas nie ,,lali " z tego
                      powodu.Dzieci potrzebują ruchu .Ja to współczuję rodzicom,że nie
                      mogą pociechę ,,puścić ''na trawnik ,żeby sobie pobiegała.Pozdrawiam.
                      • Gość: DarkoPL Re: psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: *.pppoe.sistbg.net 14.03.10, 19:41
                        To co dzieci w wieku 1o lat powinny robić:
                        1. Łazić po drzewach, a szczególnie owocowych
                        2. Robić namioty z koców pomiędzy drzewami
                        3. Bawić się w wykopach
                        4. Wędrować po całym mieście
                        5. Przy okazju wykopów bawić sięw wojnę
                        6. Chować się w piwnicach
                        7. Kopać w piłkę cały dzień
                        8. Łapać motyle i je suszyć
                        9. Jeździć na rowerze po całej okolicy
                        10. Od czasu do czasu wyskoczyć na basen
                        11. W zimie na górce sandomierskiej spędzać całe popołudnia
                        12. Raz w ciągu nauki udać się na wagary

Zieleń miejska jest przeznaczona dla dzieci
                        Zwierzaki mają drugorzędne znaczenie.
                        • Gość: znajoma Re: psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 21:18
                          przeginasz w drugą stronę.Wiem tylko ,ze dzieci są spragnione
                          natury.Do moich córek przyjechały koleżanki z TBG-u,to cały dzień
                          chciały siedzieć na zewnątrz,pościągały buty i chodziły boso po
                          podwórku.Z twojej wypowiedzi wynika złośliwość,więc żegnam.
                          • Gość: DarkoPL Re: psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: *.pppoe.sistbg.net 14.03.10, 21:33
                            Nie przeginam.

SAM TAKIE RZECZY ROBIŁEM ;-)

I ŻYJĘ ;-))
                      • Gość: no tak Re: psy i ich wypróżnianie fizjologiczne IP: 217.96.23.* 16.03.10, 00:39
                        jak dzieci beda biegały pod blokiem po trawniku , to już nie
                        będzie trawnik tylko klepisko ,miejsca do zabaw są wyznaczone , ale
                        mausie uważają że plac zabaw jest od poczatku do końca miasta ,
                        gdzie poadnie
                • Gość: euro Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.centertel.pl 13.03.10, 19:20
                  To takie typowe myslenie z poprzedniej epoki.Trzeba troche
                  rozglądnać sie po świecie a nie mieć mózg ścisnięty tym co sekretarz
                  jedynej partii nakazał.Wszędzie ludzie korzystają z trawników i nic
                  złego sie nie dzieje, tak samo jak i z przechodzeniem przez jezdnie
                  nie po pasach i nie na zielonym.
                  • Gość: do euro Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 14.03.10, 12:04
                    no nie wiem czy chodzenie po trawnikach nie szkodzi , u nas pod
                    blokiem dzieci wydeptały trawę do łysej ziemi , co spółdzielnia
                    zasieje bachory wydepczą , dosłownie pustynia, łamią gałęzie z
                    drzewek , rozbijaja butelki , nad strumyczkiem leżą stare kanapy ,
                    plastiki itd a idz nad Wisłę co zostawiają wędkarze i inni amatorzy
                    przyrody? pieluchy z zawartością itd szkoda gadać
                    • Gość: moje na wierzchu! Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.10, 19:56
                      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Gość portalu: do euro napisał(a):
                      > no nie wiem czy chodzenie po trawnikach nie szkodzi , u nas pod
                      > blokiem dzieci wydeptały trawę do łysej ziemi , co spółdzielnia
                      > zasieje bachory wydepczą , dosłownie pustynia, łamią gałęzie z
                      > drzewek , rozbijaja butelki , nad strumyczkiem leżą stare kanapy ,
                      > plastiki itd a idz nad Wisłę co zostawiają wędkarze i inni amatorzy
                      > przyrody? pieluchy z zawartością itd szkoda gadać <<<<<<<<<<<<<<<<<

Z tych "bachorów" wyrastają potem sfrustrowani dorośli, którzy
                      wyskakują na tym forum "jak Filip z konopi" z pierdołami, bez ładu i
                      składu, bez związku z tytułem wątku, podpisując się chwytliwym
                      nickiem do euro - czyli tęsknią za walutą UE, czy co? A wszystko po
                      to, żeby zepchnąć w dół jakieś inne wątki, które są dla niektórych
                      niewygodne, więc frustrat wyskakuje i jego bzdet jest na górze! Potem
                      może zameldować: Panie Prezesie melduję wykonanie zadania!
                      • Gość: hahahha Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 15.03.10, 12:08
                        nick < do euro > czyli zwrot był do gościa wyżej który ma
                        nicka<euro> a nie z miłości do euro , gosć ten pisze że w świecie
                        chodzenie po trawnikach jest normalne , tylko u nas zostało po PRLU
                        takie zboczenie:)owszem tytuł jest o psach a raczej psich kupach , a
                        ja nadal obstaję przy swoim , dbajmy o porządek i tego uczmy dzieci
                        i nie wieszajmy psów na psach:) heheheh
                        • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg a kultura IP: *.acanac.net 15.03.10, 13:03
                          poladcy to jednak zabawny narod. to prawda ze sa miejsca gdzie mozna polozyc d..pe na trawniku, ale generalnie trawniki to nie miejsca spacerow. To ozdoba , zielen to przyslowiowe pluca miast, za trawnikiem stoi armia ludzi ktorzy o nie dbaja. Napisy w rodzaju " nie deptac trawnikow" skierowane byly do oslow w ramach nauki. Cywilizowany swiat wie ze trawniki nalezy szanowac, nie wyrzucac smieci na ulice, zbierac psie g..na po swoich pupilach. Szkoda ze cywilizacja zatrzymala sie gdzies na wysokosci Odry. Szkoda ze na zachod wyjezdzaja osly ktore przywoza rewelacje w rodzaju, po trawnikach wolno chodzic, przez jezdnie przechodzic gdzie sie chce, jezdzic z dowolna szybkoscia i powtarzac " ale te francuzy glupie".

Cos tej Europie do Polski nie po drodze.
                          • Gość: DarkoPL Re: Tarnobrzeg a kultura IP: *.pppoe.sistbg.net 15.03.10, 15:56
                            Jaka to Anglia NIEWYCHOWANA.
                            Może wybierzesz się tam ze swoimi radami?
                            Najlepiej do rodzinnego miasta pani Thatcher.

Tam na trawnikach w środku miasta uczniowie szkół średnich mają
                            spotkania towarzyskie bądź czytają książki lub gazety.

Obok trawnika jest tabliczka:

WYPROWADZANIE PSÓW NA TRAWNIK KOSZTUJE 500 FUNTÓW.

Monitoring zapewnia przestrzeganie zakazu.

No, ale według Ciebie u niach straszne zacofanie.

Powinni ogrodzić trawniki i udostępnić psom!
                            • Gość: nikita Re: darko IP: *.acanac.net 16.03.10, 01:03
                              darko, nie spiesz sie z odpowiedziami, poczytaj pare razy az zrozumiesz. Na calym swiecie sa miejsca obrosniete specjalna trawa gdzie mozna wypiac d..pe do slonca, sa miejsca gdzie wolno i gdzie nie wolno wchodzic z czworonogami, sa tez takie gdzie ludzie nie wchodza. Ot takie sobie kulturalne fanaberie. To co pisze to komentarz . od pouczania jestes ty i lechowski. To dosc jak na wielkosc tego forum.
          • Gość: mieszkaniec Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.112.* 13.03.10, 19:28

przyjdź na dzików to zobaczysz ale dlaczego srają pod balkonami dlaczego ja to
            muszę wdychać całe lato jak słońce przyświeci. Bo Ty masz psa to po nim sprzątaj
            i nie pisz głupot.
    • Gość: Miasto Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.10, 16:38
      Żadne inne miasto sobie nie poradziło z problemem, więc dlaczego my mielibyśmy
      być lepsi od innych?

Nie pozostaje nic innego jak kupić procę i strzelać z okien w bezmózgich kretynów...

Obywatelu radź sobie sam!
      • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.acanac.net 16.03.10, 01:06
        miasto - przed uzyciem procy przeczytaj instrukcje i popros by ci ktos wytlumaczyl o czym tam pisza bo z polskim to u ciebie nie najlepiej.
    • Gość: hehe Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.119.* 16.03.10, 01:44
      mam psa, i jak ktoś wyżej, nie będe po nim sprzątał, póki najduchy (w jakimś
      procencie dzieci tych, którzy są tak krytyczni do psich gówien)lub ich "rodzice"
      nie zaczną sprzątać po sobie i wandalować. Wychowajcie sobie własne durne i
      niewychowane "dzieci" co dewastują samochody na parkingach a później martwcie
      sie o psie gówna.
      Też mnie wkurrrrr... psie gówna na trawnikach i z chęcią bym po swoim pupilu
      sprzątał, ale nie będe walczył z wiatrakami. "Ryba choruje od głowy" Więc
      najpierw sami nauczcie sie kultury bo chusteczki, pety czy butelki to psy, koty
      czy gołębie nie zostawiają
      • Gość: mar Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.10, 10:27
        daj dobry przykład i posprzątaj po swoim piesku, niech
        widzą najduchy i ich rodzice że można żyć lepiej
    • Gość: zoo Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 194.181.134.* 16.03.10, 08:14
      Tekst linka
      • Gość: co się tak Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 16.03.10, 14:37
        dobra dobra , torebki , woreczki itd ale nikt nie pomyślał że psie
        gowno rozpuści się szybko , użyżni glebę a WORKI FOLIOWE bedą gniły
        w ziemi 100 lat!!! żaby kumki prawie wyginęły ,chyba nie od psich
        odchodów , to co człowiek ( najgłupszy ze zwierząt)wyprawia z naszą
        matką ziemią przechodzi psie pojęcie :)))))))))))
        • Gość: PMWP Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 14:59
          do budy!
          • Gość: czemu nie Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 217.96.23.* 16.03.10, 16:54
            robić fotek i wklejać przeciwnicy gowien , wklejac gówna ,
            przeciwnicy syfu zostawianego przez dwunogów takież dowody :)))
            • Gość: znajoma Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.10, 19:58
              W Tarnobrzegu psy są ważniejsze od dzieci ,psom wolno srać na
              trawniku,a dziecku nie wolno wejść na trawnik.Nie rozumiem tego.Ja
              tam nic do piesków nie mam ,odprowadzają mnie codziennie do
              autobusu,ale bez przesady ,a używanie słów do obcych dzieci
              typu ,,najduchy ",czy ,,bachory" jest wysoce
              niekulturalne.Słowo ,,najduch " to słyszałam w dzieciństwie.U nas na
              wsi się już dawno takich słów nie używa.Pozdrawiam( lubię gwarę,ale
              bez przesady)
              • Gość: hehe Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 83.1.119.* 18.03.10, 23:41
                słowo najduch itd jest użyte nie do dzieci normalnych (zachowujących normy
                kultury, kulturalnie się bawiących itd.) Tylko do "dzieci czy młodzieży " którą
                trudno tak nazwać, która to skacze po samochodach, sika na nie, dewastuje
                klatki, tłucze szklo na ulicach itd. więc sie tak nie bulwersuj bo to trudno
                nazwać dziećmi czy mlodzieżą! I nikt zdrowy, nie powinien sie na takie nazwy
                sadzić, bo jeśli ktoś ma takie "dziecko" to powinien glowe kulić w nogi ze
                wstydu i wziąść się za właściwe wychowanie własnego "dziecka", szczególnie w
                kraju gdzie jest 99% "katolików"
                • Gość: znajoma Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 08:27
                  u nas nie ma takich dzieci na wsi ,ja przynajmniej nie znam.Wiem ,że
                  to jest obraźliwe słowo.W takim razie Wam współczuję.Skąd takie
                  dzieci się biorą?Trzeba ,,pogonić" rodziców,żeby sie wzięli za
                  wychowywanie dzieci. Pozdrawiam.
                  • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.acanac.net 19.03.10, 12:41
                    hehe - nie masz pojecia co oznacza slowo najduch . Nie ma ono zadnego zwiazku z wychowaniem i zachowaniem. To slowo o negatywnych skojarzeniach ale a tragicznym slowa znaczeniu - oznacza dziecko znalezione , takie ktore ktos porzucil.
                    • Gość: znajoma Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.10, 17:06
                      Nikita ,właśnie wróciłam z pogrzebu,pozdrawiam Cię i przepraszam za
                      ten,,rozum".
                      • Gość: nikita Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.acanac.net 19.03.10, 17:10
                        znajoma - tobie tez naleza sie przeprosiny, wiec przepraszam. taka moja uroda ze pisze co mysle. niezaleznie od wszystkiego i tak jestes gwiazdka na tym forum.
    • Gość: PMWP Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 11:32
      Kochamy psie kupy
    • Gość: tomek Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: 195.47.201.* 17.03.10, 13:20
      problem dotyczy nie tylko Tarnobrzega:

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,95190,7670074,Gwiazdy_zachecaja_do_sprzatania_po_psach.html
      • Gość: znajoma Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.10, 14:41
        W Krakowie są ładne ,nowe pojemniki z napisem,,psie odchody" i nie
        ma gówien,chyba że po gołębiach.Moja córka niedawno wspominała ,jak
        jej gołąb nasrał na białe skarpetki na rynku krakowskim.Usiadł jej
        na nodze i chyba za mocno go głaskała.Te gówna wyglądaja
        obleśnie ,zwłaszca po tych większych psach.Uważam,że musicie coś z
        tym zrobić.Dla mnie to żadne pocieszenie ,że w innych miastach jest
        ten sam problem .Przecież ludzie ze wsi przyjeżdżają i zostawiają u
        Was pieniądze.Na wsi gospodarz przed swoją posesją LATA Z MIOTEŁKĄ I
        SPRZĄTA NA BIEŻĄCO takie rzeczy.Miasto nie może wyglądać gorzej niż
        wieś,a wierzcie mi ,szłam ponad kilometr do autobusu,specjalnie
        zwracałam na to uwagę i nie zauważyłam psiej kupy.Na Kopernika od
        strony zakładu sam.( szłam do Kaufflandu)było tego multum.Nie
        wymądrzam się ,ale piszę prawdę.Pozdrawiam.
    • Gość: znajoma Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.10, 18:30
      ...
      • vis2010 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodów 22.03.10, 15:48
        Na zachodzie szanuje sie przyszlych wyborcow i tych z psami i bez nich.Rada miasta od lat dostaje informacje na temat pozostalosci po psach i co z tym robi?Zamiata po dywan!Bedac na spacerze nad Wisla spotkalem kilkanascie psow ze swoimi rodzinami,mnostwo mlodziezy i ani jednego kosza na smieci.Pomyslalem sobie,przyszli Ci ze wsi i pozabierali,bo u nich tak czysto.Nawet jezeli posprzatam po swoim psie to czy mam z tym workiem szukac kosza na drugim koncu miasta,a najprawdopodobniej bede go musial wrzucic do kosza,ale u siebie w domu.Miasto odpowiada na ten problem,ze montuje co roku nowe kosze,ale......przychodza psy i je zjadaja.Spoldzielnie mieszkaniowe podnosza czynsze za zniszczona zielen przyblokowa za pomalowane sciany i fasady ja place za wyglupy "LUDZI"nie psow!
        • Gość: rrr Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodów IP: 80.48.174.* 22.03.10, 21:04
          to proszę odp. vis2010 na pytanko ,iż w centrum jest dużo koszy a jeszcze więcej
          kuuuup ,oczywiście na trawniku.dlaczego?? powinno być 50 zł
          za kupę tak jak za parkowanie autem na chodniku /a w sekundzie będzie straż
          miejska bo auto duże czy kupa mała/ ??? to pytanko do straży m. a najbardziej
          mnie zdenerwował "świeży" znak zakazu parkowania na chodniku dekutowskiego ,
          wbity jak szlaban graniczny.
          • vis2010 Re: Tarnobrzeg miastem psich odchodów 23.03.10, 13:55
            I mamy nastepny problem do rozwiazania przez NASZYCH RADNYCH.Mniej kuuup na
            trawnikach wiecej miejsc parkingowych na chodnikach!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka